‘Als hij zo doorgaat, denk ik zomaar dat hij kandidaat is voor Oranje’

Donderdag, 8 april 2021 om 12:45Rian Rosendaal

Rick Karsdorp is bezig aan een ijzersterk seizoen bij AS Roma, dat de vleugelverdediger annex middenvelder reeds beloonde met een nieuw meerjarig contract. Door de goede prestaties wordt de voormalig Feyenoorder tevens in verband gebracht met een terugkeer in het Nederlands elftal. Onder meer Marten de Roon denkt dat Karsdorp in aanmerking hoort te komen voor de definitieve EK-selectie van Oranje.

"Rick heeft twee moeilijke jaren gehad, leek zelfs al afgeschreven, maar je ziet wat er kan gebeuren als je ineens gaat spelen", concludeert de eveneens in de Serie A actieve De Roon in een vraaggesprek met Voetbal International. "En hij zal alleen nog maar beter worden. In het begin speelde hij zestig, zeventig minuten; tegenwoordig hele wedstrijden. Hij ziet er goed en fit uit." Vanwege een schorsing ontbreekt Karsdorp donderdagavond tegen Ajax in de kwartfinale van de Europa League. "Maar daarna kan iedereen het zelf zien. Als hij zo doorgaat, denk ik zomaar dat hij kandidaat is voor Oranje. Dat kan volgens mij niet anders als je een jaar lang basisspeler bent bij AS Roma", aldus de middenvelder van Atalanta.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Fred Rutten, die Karsdorp in 2014 liet debuteren bij Feyenoord, is eveneens lovend over de ontwikkeling van de 26-jarige flankspeler. "Dat hij kwaliteiten had, zag je toen al. Nu speelt hij bij een club die een systeem hanteert waarin hij prima uit de verf komt. Rick is nu 26, zijn beste jaren moeten in feite nog komen", kijkt de clubloze coach vol verwachting naar de toekomst. "Ik vind het leuk hem zo te zien spelen en ik gun het die jongen. Types zoals Rick zijn geen ideale schoonzonen en tegelijkertijd ook weer niet onhandelbaar. Het zijn jongens die je moet begrijpen. Als je dat kunt, geven ze veel. Ik ben benieuwd straks tegen Ajax", doelt Rutten op de tweede ontmoeting met Roma op donderdag 15 april.

Karsdorp debuteerde in het najaar van 2016 in Oranje, onder toenmalig bondscoach Danny Blind. Na de vuurdoop tegen Wit-Rusland volgden nog optredens tegen Frankrijk en Bulgarije. Na de smadelijke 2-0 nederlaag tegen de Bulgaren in maart 2017, waardoor Blind werd weggestuurd door de KNVB, kreeg Karsdorp geen uitnodiging meer voor het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer koos in de afgelopen interlandperiode voor Denzel Dumfries en Kenny Tete wat betreft de rechtsbackpositie.


Poll

Wat vind jij de beste optie voor de rechtsbackpositie van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door fc.knudde)

Het zou goed kunnen. Dan zitten we straks nog ruim in de rechtsbacks!

8 april 2021 om 13:04
0

Ja als je een middelmatige speler als Tete al gaat selecteren dan zit je gauw ruim in de backs. Volgens mij selecteert De Boer ook nog altijd Veltman als die beschikbaar is. Ik zou Dumfries, Veltman en Karsdorp selecteren. Dan heb je wat keuze vrijheid voor je backpositie m.b.t. spelsysteem en opvatting richting je tegenstander.

8 april 2021 om 13:13
0

Simon, Karsdorp en Dumfries zijn toch allebei aanvallend ingesteld? Tete veel minder. Dus als je keuze wil, moet je Tete hebben. Ik zat destijds in het stadion tegen Wit Rusland. Karsdorp was toen geweldig. Als hij dat niveau weer haalt mag hij van mij in de basis.

8 april 2021 om 13:57
0

Klopt die zijn allebei aanvallend ingesteld, wat we doorgaans willen hebben. Die kunnen dan mooi de strijd met elkaar aangaan, aangezien Dumfries de laatste keer enorm tegen viel.
Veltman is dan voor mij het verdedigende alternatief. Ik vind hem verdedigend een stuk beter dan Tete. Tete is voor mij zowel aanvallend als verdedigend net niks.

8 april 2021 om 16:19
0

wie is Simon?

Zolang frank de boer er zit verwacht ik eerlijk gezegd niet dat Karsdorp een kans gaat krijgen op korte termijn. Wellicht als Tete of Dumphries geblesseerd raken, maar anders niet.

En dan kijk ik bij vermoedelijke opstelling vanavond. En wat schetst mijn verbazing, geen karsdorp haha. Of is hij geblesseerd?

8 april 2021 om 12:55
0

Hij is geschorst. Hij had anders gewoon basis gestaan hoor. Staat er bijna altijd in dit seizoen.

8 april 2021 om 12:56
0

Hij is geschorst, dus logisch dat hij niet in de vermoedelijke opstelling staat. Al mogen ze hem van mij opstellen hoor.

Mag het hopen. Zeker als je ziet wat er de afgelopen interlands speelde. Ik ben nog steeds van mening dat Karsdorp te dom is om echt goed te kunnen worden, maar hij is echt wel beter dan Dumfries en Tete.

8 april 2021 om 14:41
0

Wat is dom? Er zijn in ieder geval vaardigheden die Karsdorp beter onder de knie heeft dan jij en ik, anders had hij het niet zover geschopt in het voetbal. Misschien komt hij niet heel intellectueel over, maar dat vond ik bij vd Wiel ook niet en die heeft toch een WK finale gespeeld.

Een paar weken terug schreeuwde bijna iedereen om Botman en Bakker. Zelfs in Jong Oranje waren ze na een paar wedstrijden volgens velen geen basis waard.
Krasdorp is een aanvallende rechtsback net als Dumfries. Dumfries is sneller en meer wedstrijdmentaliteit, Krasdorp is technischer, het probleem is verdedigend ze te vaak te ver naar voren.

8 april 2021 om 12:57
0

Karsdorp is ook bloedjesnel, heel veel zal het niet schelen.

8 april 2021 om 14:14
0

Karsdorp vergelijken met Bakker en Botman gaat nergens over, Karsdorp heeft eerder laten zien een heel hoog niveau te halen en is nu weer topfit en laat wederom dat niveau zien. Met zijn wedsrijdmentaliteit is niks mis, dus dat is een non argument.Bakker en Botmam op basis van wedstrijden met jong oranje is ook niet terecht.

8 april 2021 om 16:10
0

zo zie ik er bij het grote Oranje ook genoeg lopen die niet basiswaardig zijn. Oranje begint een beetje een eng clubje te worden. een deel van de selectie wordt geselecteerd op basis van vriendjespolitiek en het "ik mag je gehalte" ipv op sportieve prestaties

8 april 2021 om 18:56
0

@japie_krekel - Misschien met betrekking tot Stengs, maar De Boer weet het ook gewoon niet. Die heeft nu voor de zoveelste keer aangetoond niet verder te kunnen kijken dan z'n eigen bekrompen benadering, zelfs na twee enorme afgangen en een ontslag in Amerika.

Het feit dat hij Koopmeiners, Lang en Gakpo (ik weet niet of de laatste fit genoeg was ten tijde van de selectiepresentatie) naar Jong Oranje liet gaan terwijl je gewoon belangrijke wedstrijden speelt met het grote Oranje, zegt eigenlijk alles over z'n vermogen om niet het totale plaatje te zien.

Ik vind persoonlijk dat hij gewoon echt een kans verdiend. Op zijn minst gewoon een uitnodiging ontvangen. Hateboer vind ik echt niet goed genoeg, Tete is te wisselvallig en Dumfries heb ik ook niet altijd een even hoge pet van. Rick kan met zijn rushes aanvallend ook zeker zijn steentje bij brengen. Verdedigend is het niet altijd even goed, maar dat heb je bij de andere backs ook niet. Ik denk dat een de Ligt of de Vrij dit prima kan opvangen. Ik ben echt van hem gecharmeerd, heeft echt aan zichzelf gewerkt en dat betaald zich uit. Voor mij onbegrijpelijk dat FdB hem niet eens heeft opgeroepen, maarja de bondscoach verbaast me niks meer met zijn rare fratsen en keuzes (weghorst bijv.) Laten we hopen dat hij in Juni gewoon wordt opgeroepen en zijn kwaliteiten laat zien.

Dumfries lijkt me zeker mee te gaan op basis van de afgelopen jaren. Ik vind daarentegen dat Tete het weer erg slecht gedaan heeft tegen Turkije. Als je serieuze plannen hebt met Berghuis dan zou Karsdorp ook een logische keuze zijn. In ieder geval geen rare keuze om hem op te roepen lijkt me. Ik denk echter dat Tete een streepje voor heeft op De Boer en misschien daarachter ook Hateboer als die terug is van zijn blessure.

De vorm waarin Dumfries verkeerd vind ik allesbehalve prettig zo vlak voor het EK. Maar goed, speelt Karsorp niet in een 5-mans defensie?

8 april 2021 om 14:16
0

Ik lees dat mensen dat vaker als probleem zien, maar Karsdorp heeft zich al lang bewezen in 433 dus lijkt me geen probleem

8 april 2021 om 14:28
0

Ik vind Dumfries en Karsdorp in potentie ongeveer even goed, lekker allebei meenemen en laten strijden om de rechtsbackpositie.

8 april 2021 om 18:52
0

Nou ja, in 'topvorm' was Dumfries ook nou niet bepaald een hoogvlieger in Oranje. We moeten eigenlijk hopen dat we doen wat we wel vaker doen op eindrondes, op het juiste moment pieken en een flow zien te vinden. Op kwaliteit hebben we niet zo'n indrukwekkende ploeg. Vooral met betrekking tot balans is het vrij pover.

Het hangt er puur vanaf welk systeem je wilt gaan spelen maar ik heb het idee dat Frank liever 443 speelt en dat de spelersgroep daar ook voor is. Frank is geen Louis die bepaald wat de opstelling wordt. in een 443 zijn Dumfries en Tete goede opties. Niet dat Karsdorp dat niet zou zijn maar ik heb het gevoel dat er niet veel mutaties gaan komen in de groep. Of je zit er nu bij en je wordt geselecteerd, of je raakt geblesseerd of dramatisch uit vorm en je wordt gedumpt, of je laat iets heel spectaculairs zien en je mag mee. Voor Karsdorp betekent dat in ieder geval de finale van de EL halen want in Italie gaat het niet-echt crescendo met Roma.

Die tandem op rechts met Berghuis in het kampioensjaar was om te smullen. Gezien het feit dat Berghuis wel basis zal spelen op het EK, zou ik het op z’n minst proberen als Frank de Boer zijnde. Zo’n klik verlies je niet snel

8 april 2021 om 13:25
0

Zou Frank de spelersgroep ook om feedback vragen denk je? Lijkt me op zich ook niet verkeerd als een Berhuis om zijn mening wordt gevraagd als het gaat over 'wat/ wie werkt goed voor jou', gewoon om het beter te laten lopen. Ik snap ook wel dat als je een (ik noem maar wat) Ajax georienteerde selectie hebt, je ook sneller voor een Ajacied kiest als 12de man (bijvoorbeeld) als de kwaliteiten niet zo ver uit elkaar liggen. Puur voor de chemie.

Karsdorp is gewoon een domme speler. Rent als kip zonder kop. Ons niveau op de backs is gewoon dramatisch; kiezen tussen de minst slechte...

8 april 2021 om 13:47
0

nee, hij is een heel dom persoon. Gelukkig kan hij behoorlijk voetballen, daar kom je vaak nog een heel eind mee zonder na te denken.
Tja, t is idd waardeloos op rechtsback, dus dat Karsdorp als basis speler van Roma een serieuze optie is, lijkt me ook.

8 april 2021 om 14:18
0

Karsdorp is helemaal geen domme speler hoor. Misschien buiten het veld niet de slimste, maar hij heeft echt genoeg voetbalintelligentie. Er zit juist altijd een idee achter, daarom is hij ook zo goed. Twintig keer een voorzet tegen de speler zoals een Dumfries zal je hem niet zien geven

8 april 2021 om 14:31
0

Gelukkig heb je niet op iedere positie wereldtop nodig om ver te komen op een eindtoernooi. Ikzelf denk dat we er met Dumfries of Karsdorp echt wel komen.

8 april 2021 om 16:12
0

tja, welke voetballer van Oranje scoort wel heel hoog op de nationale IQ test?

8 april 2021 om 18:32
0

En jij hebt een IQ van 120 plus? Ken je Karsdorp persoonlijk dan? Lekker zo een stempel.

8 april 2021 om 19:11
0

ik vind het ook altijd een beetje gevaarlijk om andere mensen dom te noemen. dan doe je net of je zelf het wiel hebt uitgevonden

8 april 2021 om 19:45
0

Gelukkig ben ik niet de enige met een beetje reflectie

Met alle respect de Roon maar dat jij bij de selectie zit is ook echt een gospe! Een normale huis tuin en keuken voetballer, die nu ookal invloed op het selectiebeleid wilt hebben. Het moet niet gekker worden!

Tja, in vorm en fit is Karsdorp de beste optie. Het is alleen de vraag of Karsdorp fit blijft en dit vasthoudt. Als hij dit volhoudt, heb je Karsdorp en Dumfries. Daar kun je het op rechts wel mee doen. Ach, we gaan het allemaal wel zien. Zolang Memphis de enigste aanvaller is die op een relevant Europees niveau wat klaar kan spelen, is het sowieso moeilijk om hoge ogen te gooien. Niet onmogelijk afgaande op de Koeman-periode, maar zeker moeilijk.

Timber word de beste optie , ik geef hem nog Max 2 jaartjes en hij is de onomstreden rechtsback van NL

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

39 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AS Roma 25 1 1 0
2019/2020 Feyenoord 15 1 1 0
2018/2019 AS Roma 11 0 1 0
2017/2018 AS Roma 1 0 0 0
2016/2017 Feyenoord 30 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als hij zo doorgaat, denk ik zomaar dat hij kandidaat is voor Oranje’

Rick Karsdorp is bezig aan een ijzersterk seizoen bij AS Roma, dat de vleugelverdediger annex middenvelder reeds beloonde met een nieuw meerjarig contract. Door de goede prestaties wordt de voormalig Feyenoorder...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren