Hetze tegen arbiter na handtekening Haaland krijgt opvallende afloop

Donderdag, 8 april 2021 om 09:09Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:20

De handtekening die assistent-scheidsrechter Octavian Sovre dinsdagavond aan Erling Braut Haaland vroeg, heeft hij niet voor zichzelf gehouden. Dat heeft de Roemeense sportkrant Gazeta Sporturilor bevestigd. Sovre heeft de gele en rode kaart, waarop Haaland na afloop van de kwartfinale in de Champions League tussen Manchester City en Borussia Dortmund (2-1) zijn paraaf achterliet, gedoneerd aan een goed doel. De voorzitter van de stichting is haar landgenoot dankbaar en zegt dat de assistent-scheidsrechter zich al jaren inzet voor kinderen met autisme.

De roep om een handtekening kwam Sovre na afloop van het duel op veel kritiek te staan. "Je kan een fan zijn, maar dit kun je niet doen ten overstaan van andere spelers‘’, oordeelde Owen Hargreaves in de studio van BT Sport. “Het ziet er gewoon niet goed uit." Ook Josep Guardiola werd op de persconferentie geconfronteerd met het voorval, maar wilde er niet te zwaar aan tillen. Na afloop van de eerste kwartfinale werd Haaland in de spelerstunnel benaderd door Sovre. De arbiter vroeg de Noor om een handtekening en haalde zijn gele en rode kaart tevoorschijn. De aanvaller van Borussia Dortmund was even verbouwereerd, maar zette toch zijn krabbel.

"Die handtekening is voor een goed doel", vertelt Simona Zlibut, voorzitter van de desbetreffende stichting die zich in de regio Bihor inzet voor mensen met autisme. "Misschien weten heel veel mensen het niet, maar Tavi is direct betrokken bij het ondersteunen van onze vereniging. Wij zijn een geaccrediteerd centrum voor volwassenen met ernstige vormen van autisme, waarvan er maar vijf zijn in Roemenië. Ik heb er geen woorden voor om Sovre te bedanken, hij heeft ons al heel veel jaren geholpen."

Zlibut zegt dat ze al van kinds af aan bevriend is met de Roemeense assistent-scheidsrechter, die door de jaren heen belangrijk werk heeft verricht voor de stichting. "We waren klasgenoten op de kleuterschool", gaat de voorzitter verder. "Op een andere manier kunnen we onszelf niet financieren. Als wij mensen bellen en om geld vragen, voelt het vaak niet vertrouwd. Sovre zorgt ervoor dat wij shirts, handtekeningen, foto's en andere items kunnen verzamelen voor een veiling. Het geld wat we daarmee ophalen gebruiken we voor autisme-gerelateerde therapieën."Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door tinus45)

Nou kijk, alle moraalridders die het afkeurden worden toch mooi even op hun plek gezet hiermee. Pep reageerde ook al dat hij het prima vond, en terecht. Wisten wij veel voor wie het bedoeld was. Ik had een vermoeden voor z’n zoontje oid, maar dit is nog mooier denk ik. Denk ook dat dit veel vaker gebeurt, maar gewoon niet vaak op camera wordt vastgelegd.

8 april 2021 om 09:42
0

Het is natuurlijk fantastisch dat zoiets kleins zoveel geld op kan leveren. Zeker nu er zon verhaal aan vast plakt. Vorige week al de aanvoerdersband van Ronaldo die hij weggooide na de wedstrijd tegen Servie. Nu dit. Ik denk dat voetballers allemaal wel iets kleins kunnen dragen dat ze later kunnen doneren aan een goed doel. Bijvoorbeeld een band om hun arm of een lintje op hun sok. Zelf zullen de spelers er weinig van merken maar met het geld dat deze artikelen opbrengen kunnen dit soort instanties een hoop werk verrichten.

8 april 2021 om 10:46
0

Stiekem denk ik dan ook dat dit wel eens hele goede publiciteit kan zijn. Een volgend team dat deze grensrechter heeft zal misschien al van tevoren een actie bedenken om ook wat voor dit goede doel te doen en bijvoorbeeld een paar gesigneerde shirts doneren na een wedstrijd. Kan alleen maar goed zijn.

Kijk. en mensen hebben hun oordeel al weer geveld voordat ze ook maar iets weten.

8 april 2021 om 09:38
0

Dat komt omdat de media (vz in deze) er gelijk bovenop duikt....ook zonder ook maar iets te weten. Een verkeerd oordeel vellen is dan natuurlijk heel makkelijk.

8 april 2021 om 11:02
0

Maar al was het voor zijn zoontje, is het dan erg? Waar maken we ons toch druk om, als dit niet meer kan dan maak ik me toch ernstig zorgen over onze samenleving.

8 april 2021 om 11:27
0

100% gelijk.
Helaas bestaat positief reageren niet meer en moet er overal op gebashed worden.
Daar begint het "nieuws" overigens zelf mee, zelden word er niet een mooie twist aan gegeven om bezoekers te verleiden het te gaan lezen en er een negatieve boodschap op te drukken die in veel gevallen dan ook weer klakkeloos overgenomen word door overige lezers.
En inderdaad, deze pagina is een redelijke afspiegeling van de huidige maatschappij, alles voor de klik en de money.

En daarom moet je nooit zomaar een ordeel vellen over andere mensen. Al die media en analisten die deze man helemaal afmaakten mogen best wel iets voor die stichting gaan doen als goedmakertje voor hun onbenulle gedrag.

dus iedereen die negatief was even 10€ over maken !!!

8 april 2021 om 09:37
0

Mag naar mijn rekening hoor! Mooi initiatief van hem. Het is irritant als mensen hun oordeel al klaar hebben liggen zonder alle informatie te hebben. Niet altijd goed natuurlijk, want mensen/acties worden al snel met de grond gelijk gemaakt. Niemand is perfect en mensen maken fouten of doen soms domme dingen. Maar neem sommige dingen nou eens met een korreltje zout en het leven zou al fijner zijn. Komt ook doordat de media er als de kippen bij is natuurlijk. Niks gebeurd meer ongezien. Welkom in onze prachtige wereld..

Mooi initiatief van de arbiter, veel mensen die weer een beetje te snel hun oordeel klaar hadden.. PS: Erling mag wel een beetje oefenen op z'n handtekening, de linkse lijkt in de verste verte niet op de rechtse

Ja ik vond echt die hetze idioot. Stel nou dat t voor hemzelf is, of voor iemand anders. Moet toch gewoon kunnen NA de wedstrijd. En nu blijkt het ook nog voor een nobel doel te zijn. Eerst even dimmen, mensen.

Elke dag moeten er digitaal weer andere mensen tegen de muur. Mensen kijken niet meer verder joh. ze doen net alsof ze voor goede dingen strijden maar uiteindelijk zaaien ze alleen maar haat.

8 april 2021 om 09:45
0

Ja vreselijk! Bizar eigenlijk hoeveel mensen al een oordeel klaar hebben liggen terwijl niet eens alle informatie beschikbaar is. Mensen kapot willen maken lijkt voor sommige wel een hobby. Kijk ook nog altijd verbaasd naar sommige reacties op Facebook (met volledige naam en foto). Rare mensen zijn er op de wereld.

Leuk dat nu ineens niemand hier een oordeel had en dat iedereen even de moeite neemt om anderen een wijze les te geven hier op Voetbalzone.. Dat waren natuurlijk allemaal andere mensen die hier iets negatiefs over dachten. Ik zeg gewoon eerlijk dat ik het een hele vreemde actie vond en dat ik het niet verstandig vond om het op deze manier tussen alle spelers te doen. Maar als dit verhaal er dan achterweg komt is het natuurlijk gewoon een topactie. Heel mooi dat deze man zich inzet om de stichting van zijn maat te helpen. Ik hoop dat hij nog veel items zal kunnen verzamelen, helemaal nu dit nieuws naar buiten is gekomen zullen er hopelijk meer spelers zijn die dit willen doen.

8 april 2021 om 10:15
0

Eigenlijk heel makkelijk. Even de reacties teruglezen in het eerste artikel hierover en zien wie er nu schijnheilig bezig is. Ik kan ergens wel snappen dat mensen het gisteren een wat vreemde actie vonden, ondanks dat ik het het niet erg vond wat hij deed. Maar wat je dan soms allemaal leest wat mensen over iemand zeggen is wel erg triest. Het lijkt wel een hobby om mensen zo snel met de grond gelijk te maken. Nergens voor nodig. Verder een fantastisch initiatief natuurlijk, mooie vent!

8 april 2021 om 11:17
0

Als ik tijd over had zou ik dat doen. Ik vind het gewoon bijzonder dat er vaak na dit soort nieuws ineens allemaal mensen opstaan die het nodig vinden om wijze lessen te geven aan anderen. Het zag er gewoon een beetje vreemd uit en nu weten we wat er achter deze actie zat. Dat er in eerste instantie op het forum door mensen werd gezegd dat het 'not done' is om op dat moment een handtekening te vragen is zo gek niet vind ik.

Ik vind dit echt een geweldig gebaar. Roemenie is bij uitstek natuurlijk niet het meest welvarende land van Europa, waar mensen met een beperking vaak links gelaten worden. Ik had er überhaupt geen problemen mee, maar met dit uitkomende in het nieuws vind ik het alleen maar mooier. Heerlijk dat de media zo lekker de mond gesnoerd wordt. Klein gebaar van Haaland, grootte prijs voor de desbetreffende foundation. Ik kan het waarderen.

Het is prachtig wat hij doet, maar de uitvoering was bijzonder onhandig. Die hetze heeft hij zelf ontketend met zijn naïviteit. Als je een beroep hebt dat zo onder een vergrootglas ligt en waarbij neutraliteit vereist is zou je tactischer moeten zijn. Verder is het wel gewoon een held natuurlijk.

8 april 2021 om 10:27
0

Of juist heel slim, nu heeft hij nog veel meer aandacht gegenereerd voor de stichting

8 april 2021 om 11:43
0

Ja zo kan je het natuurlijk ook zien! Die gesigneerde kaarten zijn in ieder geval duizenden euro’s meer waard geworden.

8 april 2021 om 11:23
0

Volgens mij is het uiteindelijk heel simpel. Hij had niet door dat daar nog een camera hing. Niet erg handig gedaan inderdaad, maar een geluk bij een ongeluk dat hij nu juist enorm veel aandacht krijgt. Ik hoop dat er wat topspelers zijn die dit zien en de moeite nemen een shirtje op te sturen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

SeizoenClubW
2020/2021 Borussia Dortmund 23 21 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
2018 Molde FK 25 12 1 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Lukt het Tadic om Haaland van de troon te stoten?

Ajax vervolgt donderdag de jacht op Europees succes met een thuiswedstrijd tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De loting had voor Ajax makkelijker uit kunnen pakken, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren