Toekomst Memphis Depay en Eric García in Barcelona plots ongewis

Donderdag, 8 april 2021 om 00:11Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:10

Het is allerminst een uitgemaakte zaak dat Eric García vanaf 1 juli bij Barcelona terugkeert óf dat Memphis Depay met bijna een jaar vertraging alsnog een contract ondertekent in het Camp Nou. Spaanse media schrijven dat Barcelona weliswaar nog interesse heeft in de respectievelijk verdediger van Manchester City en aanvaller van Olympique Lyon, maar dat de in het verleden geschetste contractvoorwaarden niet meer van toepassing zijn. De toekomst van García en Depay ligt alleen in Catalonië als men lagere voorwaarden op financieel gebied accepteert.

García en Barcelona kwamen ongeveer een jaar geleden tot een vergelijk over een contract dat zou ingaan als Manchester City een bod van los Azulgrana zou accepteren. Dat gebeurde echter niet in de zomerse transferperiode en ook niet in januari. De huidige verbintenis van de twintigjarige verdediger met de Engelsen loopt op 30 juni ten einde en dus hoeft Barcelona geen akkoord meer te bereiken. Volgens de laatste berichten van onder meer Marca en RAC1 heeft de Spaanse topclub de bedragen in de laagte gewijzigd en zou het zelfs om de helft van het voorstel van vorig jaar gaan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

RAC1 meldt dat García de nieuwe voorwaarden in beraad heeft. De verdediger, die in 2017 van Barcelona naar Manchester ging, weigerde vorig jaar een nieuw contract met Manchester City te ondertekenen omdat hij per se wilde terugkeren naar Barcelona. Hij had geen oren naar het voorstel van the Citizens en was in afwachting van een akkoord tussen de clubs. Dat bleef echter uit en nu is het maar de vraag of García nog steeds de drang heeft om Barcelona ten koste van alles voorrang te verlenen, ook omdat hij officieel met elke geïnteresseerde club om de tafel mag.

Dat gaat ook op voor Depay, die in de slotfase van de zomerse transferperiode ogenschijnlijk dicht bij een transfer van Olympique Lyon naar Barcelona was. De overstap ging op het laatste moment niet door omdat de Spaanse topclub in dat geval door het door de organisatie van La Liga verplichte salarisplafond heen zou gaan. RAC1 stelt dat ook de Oranje-international vanwege de misgelopen inkomsten door de coronapandemie genoegen zal moeten nemen met de helft van de bedragen die vorig jaar nog door Barcelona werden genoemd. Depay wilde de voorbije maanden weinig kwijt over zijn toekomst: de aanvaller is volledig gefocust op de titelstrijd in Frankrijk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door rockett)

Dit blijft toch raar te rijmen. Onlangs zouden ze nog gesprekken hebben gehad met Haaland... om wellicht 1 van de duurste spelers van het moment over te nemen (zal niet voor wisselgeld te halen zijn), en nu is er geen geld meer om transfervrije spelers op te pikken.... Barca waar zijn we mee bezig; nog meer wanbeleid

8 april 2021 om 00:22

Die gesprekken moeten natuurlijk niet over aankomende transferzomer gegaan zijn.

8 april 2021 om 01:02

Zo een Haaland zal waarschijnlijk niet door de club betaald worden, maar investeerders en vrienden van Laporta. Depay en Garcia zullen gewoon met het geld van de club aangetrokken worden en geld heeft Barca niet. Neemt niet weg dat het vreemd is natuurlijk en een rare manier van bedrijfsvoering.

8 april 2021 om 07:55

Over de algehele linie moeten de salarissen omlaag. Een club als City betaalt veel lagere salarissen. Er zijn voor de spelers ook geen andere clubs die meer betalen. Zelfs Amerikaanse sportclubs betalen niet meer.

Liever niet. Denk echt dat depay alleen maar in beeld is omdat hij een nederlander is en met koeman heeft gewerkt. Zou hij van een andere komaf zijn zou koeman niet eens omkijken.

8 april 2021 om 01:00

Als je braithwate hebt, dan zou ik als koeman zijnde altijd wel omkijken bij een transfervrije speler. Los van dat braithwate hard werkt, het is geen barca speler zelfs als back up. Qua prijs/kwaliteit zie ik weinig andere opties. Misschien aguero maar die zal denk ik wel meer willen verdienen dan depay.

8 april 2021 om 01:15

Depay is een betere voetballer dan Braithwaite daar is geen twijfel over mogelijk. Alleen braithwaite is wel een spits; hij blijft in de punt staan, gaat diep, maakt loopacties zoals een spits ze maakt. Depay is een soort Griezmann, meer een speler die zwerft en om een spits speelt. Heb je dus niks aan als je hem aantrekt want hij is minder dan Griezmann. Depay lijkt me los van dat het een andere speler dan Braitwaite is ook niet het type die op de bank gaat zitten en zijn mond houdt, die wilt spelen.

8 april 2021 om 01:21

Heb het al tig keer benoemd. En andere leden ook. Maar goed, nog een keer dan. Depay is op zijn best in een soortgelijke rol als messi, net zoals griezman eigenlijk op zijn best is in die soortgelijke rol. Nu hebben messi en griezman meer dan een jaar nodig gehad om elkaar alleen maar niet in de weg te lopen. Nu ga je voor de 3e keer een speler halen die in een soortgelijke rol het beste speelt. Eerst coutinho dan griezman en dan depay? Hoe vaak moet een ezel over dezelfde steen vallen.

8 april 2021 om 02:01

Vind het best logisch klinken qua bepalende man, al vind ik memphis en griezmann/coutinho wel iets anders. Depay kan wel als echte buitenspeler/spits spelen (4231 of 433) en griezmann was echt een typische 442 speler en coutinho meer aangever. Wie zou je dan willen zien voor die prijs ipv depay?

8 april 2021 om 06:54

Depay is niet goed genoeg voor Barcelona, wanneer gaan de mensen dit nu eindelijk snappen. Laat die maar gewoon ergens rustig zitten waar hij zit. Depay wil ook geen bankzittersrol als Brainwaith. Zijn ego is veels te groot. Kunnen ze hem naast Pjanic zetten tijdens de intervieuws, beiden wat zeuren dat ze te weinig minuten krijgen en niet begrijpen waarom.

8 april 2021 om 08:55

Dus omdat jij iets roept is het waar? Depay kan gewoon prima op de flank spelen, daar waar Coutinho en Griezman dat niet kunnen. Ik snap dan ook niet de vergelijking. Alsof een speler maar 1 manier van spelen heeft? Vraag mij alleen af of zijn kwaliteiten goed genoeg zijn voor Barcelona.

8 april 2021 om 12:25

Nee, omdat jij wat roept is het waar?
Een forum gaat altijd over meningen, niet?

8 april 2021 om 01:04

Hij is in beeld omdat hij transfervrij is, hoeveel transfervrije alternatieven lopen er rond?

8 april 2021 om 01:22

We hebben 2 betere voor dezelfde rol. Messi en griezman. Daarnaast is coutinho er ook nog

8 april 2021 om 01:36

Dus eigenlijk zeg je, we zitten de komende 3, 4 jaar gebakken? Messi gaat nog wel de komende jaren door? Je moet ook iets verder kijken dan alleen vandaag en morgen. Depay transfervrij voor de komende jaren is wellicht een perfecte deal voor barca.

8 april 2021 om 06:55

Depay is geen perfecte deal voor Barca, hij is gewoon niet goed genoeg om wat bij te dragen aan het spel.

8 april 2021 om 11:51

@genieter jij hebt totaal iets anders gelezen. Ik weet bij god niet hoe je dat gedaan hebt. Wat ik zeg is dat depay overbodig is en we al 3 soortgelijke type spelers hebben......

8 april 2021 om 06:57

Juist omdat hij met Koeman heeft gewerkt is Memphis de ideale aankoop. En hoe functioneerde hij onder Koeman? Echt bijzonder goed, hij overlegde Messiaanse statistieken bij het Nederlands elftal. Daarnaast is Memphis tot op het bot gemotiveerd om voor Barcelona te spelen. Heb ook alle bewondering voor hoe hij zich manifesteert bij Lyon nadat een transfer al een paar keer is afgeketst. Blijkt maar weer wat een doorzetter hij is.

8 april 2021 om 09:28

Messiaanse statistieken bij het NL elftal😂😂😂 Oh boy... Dan heeft Lingard nu bij West Ham ook Messiaanse statistieken...🙄🙄

10 april 2021 om 10:43

Gast, ben je serieus?

8 april 2021 om 10:48

Ik weet niet of Depay goed genoeg is voor Barça, maar dat Koeman met hem gewerkt heeft lijk me juist een voordeel. Dan weet ie natuurlijk heel goed wat hij binnenhaalt, beter dan wanneer hij enkel wat beelden van hem gezien zou hebben.

Voor beide spelers valt er niet zoveel te kiezen lijkt me? Garcia gaat ook met een nieuw contract bij City geen basisspeler worden met vier betere centrumverdedigers in de selectie, en Memphis zou waarschijnlijk zelfs voor zijn Lyon salaris graag naar Barca gaan. Ik heb ook niet het idee dat er veel andere clubs voor beide spelers in de rij staan buiten de categorie Sevilla of West Ham.

8 april 2021 om 00:38

Zo een García kan transfervrij echt wel bij heel veel clubs terecht denk ik. Zowel García als Depay zouden bijvoorbeeld perfect naar een team als Inter kunnen gaan. Misschien nog niet meteen als basisspeler, maar wel met uitzicht op een basisplaats.

8 april 2021 om 01:03

Memphis zit nu op de leeftijd dat hij niet meer ergens als jonge reserve wil rondlopen lijkt me. Garcia is een ander verhaal, maar die heeft gewoon speeltijd nodig.

8 april 2021 om 01:08

Lautaro zie ik wel vertrekken na dit seizoen. Hij kan wel eens 20 goals gaan halen, is nog jong en teams als City en Barcelona kunnen wel een nieuwe spits gebruiken.

8 april 2021 om 06:41

Wat denk je dat Lautaro gaat kosten? Barca heeft geen financiën als ze transfervrije spelers al bijna niet kunnen halen

8 april 2021 om 12:17

Een miljoentje of 80 is toch al realistischer dan 180 miljoen voor Haaland. Verder zijn er specifieke loonrestricties opgelegd door La Liga. Het hoeft dus niet per se met financiën te maken hebben.

8 april 2021 om 00:44

Ik vind die Garcia sowieso een hele matige verdediger. Die zou er bij een West Ham ofzo ook niet snel instaan denk ik

8 april 2021 om 01:26

Joh, daar pak je ook net een club die totaal niet bij hem past, met dat lange halen/fysieke voetbal. Zie je zo’n dawson die daar in de basis staat sneller bij Barca in de basis staan dan Garcia? Nee tuurlijk niet. Garcia is een opbouwer, zie je hem ook niet meekunnen met Atalanta? Een club die wel verzorgt voetbal speelt en opbouwt, en een niveautje hoger is dan West Ham. Daar zie ik hem echt wel meekunnen, al helemaal met wat jaartjes extra ervaring.

8 april 2021 om 04:41

Atalanta misschien wel maar Barca vind ik wel hoog gegrepen

8 april 2021 om 07:06

Dachten we toch ook allemaal van Dest dat hij niet goed genoeg ging zijn voor Barca? Kijk hem nu gewoon meedraaien.
Nee, Garcia kan zich op termijn wel nestelen bij Barca, maar die Depay, laat die maar weg, er zitten al genoeg misnoegde ,matige middevelders op de bank en in de tribune.

8 april 2021 om 11:24

Dest is een back. Een centrumverdediger die totaal niet kan verdedigen is gewoon een probleem natuurlijk. Zoek voor de grap maar eens zijn verdedigende statistieken van vorig jaar op

8 april 2021 om 12:31

Tja Lenglet zijn stats zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Toch was dat volgens velen een geweldenaar in de verdedeging. (ooit lang geleden ;-) )

8 april 2021 om 01:09

Denk dat je je daarin behoorlijk vergist. Een speler van het kaliber Depay transfervrij halen is zeer aantrekkelijk voor heel erg veel clubs. Normaliter zou je toch al gauw 20 miljoen euro moeten betalen.

8 april 2021 om 01:50

Het is al anderhalf jaar bekend dat Memphis transfervrij weggaat bij Lyon, en alsnog is er geen topclub langsgekomen. Er werd een tijdje over Milan gesproken, maar dat lijkt ook stilgevallen zijn. Als Barcelona zich terugtrekt, bij wat voor club zie je hem dan belanden?

8 april 2021 om 06:26

Hangt toch altijd af van de makelaar, welke connecties die nog verder heeft. Ik kan me goed voorstellen dat eens je makelaar begint te spreken over Barcelona de meeste spelers hun gedachten daar al op zetten. Het blijft een droomclub. Maar ik vind Depay daar niet goed genoeg voor. Welke ploegen wel.. Qua niveau kijk ik dan eerder naar een degelijk team voor de Europa league. Iets zoals Lazio in Italië. Persoonlijk vind ik dat hij goed zit bij Lyon

8 april 2021 om 11:30

Dat is natuurlijk lastig te zeggen. Maar bij de meeste clubs zou Memphis toch echt wel bij de eerste 5 aanvallers horen. Daardoor is hij wel gewoon interessant voor heel veel clubs. Dat hij het in de absolute top als basisspeler kan maken, verwacht ik helaas niet, maar hij is bijvoorbeeld wel beter dan een Choupo-Moting of Pulisic bijvoorbeeld.

Met alle respect voor Depay en Garcia maar ik denk niet dat Barca dit moet doen. Depay is iemand die vrijheid nodig heeft in het veld en die graag loopt met de bal en daar heb je al een veel betere uitvoering van in Messi. Garcia heeft een leuke inspeelpass maar verdedigend is het om te huilen. Die wordt zowat door elke spits aan alle kanten voorbij gelopen en kopduels wint hij al helemaal niet. Hij staat echt intuegelijk vaak lucht te dekken in het veld

8 april 2021 om 01:08

Over Depay ben ik het wel met je eens, maar Garcia is wel jong en kan nog beter worden plus een jongen van de club.

8 april 2021 om 10:04

Ieder zijn eigen mening. Depay ben ik 200% met je eens, Garcia niet. Ik zie in hem de nieuwe Pique, die met een sterke verdediger als Araujo naast zich de opbouw kan gaan verzorgen. Verdedigend kan hij echt nog enorme stappen maken, want hij is namelijk pas 20. Pique zelf kwam pas op zijn 21e terug uit Manchester en groeide toen ook heel snel naar een vaste waarde, Garcia heeft zelf al meer potjes voor de hoofdmacht van City gespeeld, dan Pique ooit voor United.

8 april 2021 om 11:25

Garcia vind ik nog een veel vreemdere aankoop als Depay. Dat is zo ongeveer het meest overschatte tent ter wereld. Zoek zijn verdedigende statistieken van vorig jaar maar eens voor de grap op. Die gozer kan totaal niet verdedigen. Tegen Leicester bv was hij hoofdverantwoordelijk voor elke tegengoal van Vardy

8 april 2021 om 12:18

nou heb ik dat gedaan en er stond dat hij "0 error leading to goal" had. ik ken hem niet echt als speler verder. En als ik zijn verdedigende statistieken per wedstrijd vergelijk met Mathijs de ligt bijvoorbeeld. Tekent het niet per se een beeld van het meest overschatte tent ter wereld.

8 april 2021 om 13:59

dan zou ik de wedstrijd tegen Leicester maar terug kijken. Garcia stond alleen maar lucht te dekken en werd door Vardy aan alle kanten voorbij gelopen. zijn aantal gewonnen kopduels is helemaal schrikbarend slecht. Garcia is echt niet vn Barca niveau. die jongens die nu achterin staan bij Barca zijn vele malen beter

Je zal transfervrij maar een lager contract aangeboden krijgen dan een half jaar daarvoor, terwijl er toen nog een transfersom betaald moest worden. Ik gok dat menig voetballer misschien toch zou bedanken voor een dergelijk contract.

8 april 2021 om 07:41

Ik ken Depay niet zo goed, Koeman zal hem wel beter kennen als ik, ik vertrouw op zijn oordeel. Naar ik het inschat is het een vrij goede all-round voetballer al zal ie een lichte boost nodig hebben, als Koeman hem goed brengt dus. Het belangrijkste is dat we een speler nodig hebben die voor diepgang kan zorgen in de spits, maar eigenlijk, wat we echt nodig hebben is een all-rounder à la Johan Cruijff eigenlijk.. ? Misschien dat ie in dat plaatje past en is het dat wat Koeman in hem ziet..

8 april 2021 om 12:12

andere president, bartomeu gaf veel te hoge salarissen.

Dat zou toch wel een enorme flater zijn. Roepen dat je de grootste voetballers van de aarde wilt kopen maar 2 transfervrije spelers niet kunnen geven terwijl dit peanuts is vergelijken met de grootste spelers. Benieuwd waar dit eindigt en ook heel benieuwd wat Laporte waar kan maken van zijn verhalen.

Ik heb liever dat Depay niet wordt gehaald en al het geld voor Garcia wordt gebruikt. Depay is alleen in beeld vanwege Koeman en zijn nationaliteit, want verder is hij gewoon echt niet goed genoeg. Overigens is dit toch allemaal wel weer opmerkelijk, want ik dacht dat Garcia gewoon al in kannen en kruiken was, maar goed.

8 april 2021 om 14:00

en zo is Garcia alleen in beeld omdat hij ooit in Lamasia heeft gespeeld. die wordt echt niet gehaald op basis van zijn prestaties bij City want die waren niet best

Alhoewel ik een dagelijks volger van de voetbalwereld ben moet ik bekennen dat ik een aantal berichtgevingen ondertussen niet meer met elkaar kan rijmen. En dan vooral als het FC Barcelona betreft. Voorop gesteld, ik ben geen financieel expert en ken daarom ook niet de soms heel schimmige constructies die bij het contracteren van spelers schijnen te horen. Maar ook het hebben van kapitaal, vreemd kapitaal, kapitaal in de vorm van vastgoed e.d. Zo las ik onlangs alhier dat de schulden van Barca tot boven de miljard euro waren opgelopen. Maar even later las ik weer dat de waarde van de gebouwen welke de club bezit het viervoudige waard zou zijn. En er per saldo dus geen schuld zou bestaan. Dan lees ik weer dat Laporte de socios een geweldige speler heeft beloofd. Tot hoe ver gaat dat, de financiele inmenging van een natuurlijke persoon. Mansour en Manchester City werden er voor aangepakt door de Fifa. Wat is het verschil tussen Laporte en Mansour ? Ik weet het niet. Dan lees ik van de week dat Raiola met Haaland naar Barcelona is gegaan om e bekijken wat men voor elkaar kan betekenen. We weten dat Dortmund dik over de honderd miljoen gaat vragen plus dat Haaland en Raiola ook nog een zak met miljoenen euro's willen. Dat kan Barcelona dan weer wel betalen ? Of doet Laporte dat buiten de kas van de club om ? Waarom haalt Barcelona de gratis op te pikken Depay en Garcia niet ? Is een voor hun doen redelijk salaris dan ineens weer te veel voor de club ? Ik doe mijn best, maar ik kan het allemaal niet meer volgen.

Is het sowieso niet al vrij logisch dat ze met mindere financiele voorwaardes moeten doen in verband met Corona? Maar om eerlijk te zijn moet Barca niet beginnen aan Depay. Garcia zou wel goed kunnen passen bij de verdediging maar als Koeman daar niet meer met de scepter zwaait, is Depay ook gedoemd

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla5819
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder303
PedriAanvaller302
A. GriezmannAanvaller288
L. MessiAanvaller2823
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper240
Jordi AlbaVerdediger273
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

808 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 31 14 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Olympique Lyon weet afgang ternauwernood te voorkomen; Depay trefzeker

Olympique Lyon heeft zich donderdagavond op uiterst moeizame wijze geplaatst voor de kwartfinale van de Coupe de France. De ploeg van trainer Rudi Garcia leek op bezoek bij Red Star lange...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren