Zaakwaarnemer Til schiet gerucht af: ‘Guus speelt volgend jaar in Freiburg’

Donderdag, 8 april 2021 om 09:40Dominic Mostert • Laatste update: 11:09

Zaakwaarnemer Bert van Dun ontkent dat Guus Til met Arne Slot gesproken heeft over een overgang naar Feyenoord. Feyenoord Transfermarkt wist woensdagavond te melden dat Slot zou hebben gesproken met de middenvelder van Spartak Moskou, maar daar is volgens Van Dun geen sprake van. Til, die dit seizoen wordt verhuurd aan SC Freiburg, staat onder contract bij Spartak en de Russen willen een huursom zien van omgerekend 1,7 miljoen euro. Dat geld is bij Feyenoord niet beschikbaar, waardoor er van een tijdelijke overstap vooralsnog geen sprake is.

Het Algemeen Dagblad meldde woensdagavond dat de naam van Til was gevallen bij Feyenoord voor volgend seizoen. De middenvelder van Spartak wordt door de krant beschreven als ' ideale speler voor de positie achter de diepe spits' in de beoogde speelstijl van de nieuwe trainer Slot. De voormalig aanvoerder van AZ maakte in de zomer van 2019 de overstap van Alkmaar naar Moskou. Hij kostte zestien miljoen euro en werd daarmee de duurste clubaankoop aller tijden. Hij kon de hoge verwachtingen echter niet waarmaken. Til kwam in dienst van Spartak tot 24 competitieduels, waarin hij 2 keer scoorde en 3 assists gaf. Voorafgaand aan het huidige seizoen werd hij verhuurd aan Freiburg voor de duur van twee jaar.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Zaakwaarnemer Van Dun, die de belangen behartigt van Til, ontkent in gesprek met Voetbalzone dat zijn cliënt met Slot heeft gesproken over Feyenoord. "Daar is niets van waar. Anders was ik daar zeker van op de hoogte geweest", aldus Van Dun. "Guus speelt volgend jaar in Freiburg, tenzij Spartak hem terug wil." Het huurcontract loopt in principe dus nog meer dan een jaar door, maar ook in de Bundesliga komt Til weinig aan de bak. Hij speelde pas vijf competitiewedstrijden voor Freiburg; voor de interlandbreak had hij een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg (2-0), maar daarna bleef hij negentig minuten op de bank in de verloren uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

"Slot wil een ander type middenvelder dan Feyenoord nu heeft. Hij zoekt een Guus Til-achtige loper", zei Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam onlangs in de Dick voor Mekaar Podcast van Voetbal International. Slot werkte tussen 2017 en 2019 als assistent-trainer van AZ samen met Til. De middenvelder vertrok toen de trainer op eigen benen ging staan. Til, enkelvoudig international van Oranje, heeft een contract tot medio 2023 in Moskou. Namens AZ kwam hij tot 96 competitiewedstrijden en daarin was hij goed voor 28 treffers en 12 assists.


Poll

Guus Til zou een uitstekende aanwinst zijn voor Feyenoord


Gerelateerd

Meer sportnieuws

132 reacties (laatste reactie door alkmaar54)

Zeker een aanwinst maar komt alleen in aanmerking als huurspeler ben ik bang

8 april 2021 om 09:29

Dat denk ik ook inderdaad, spartak laat hem echt niet gaan voor minder dan 10 miljoen ben ik bang. Dat is voor Feyenoord sowieso geen optie. En bovendien moet Feyenoord ook 1,7 miljoen neerleggen als het Til wil huren. Maar denk niet dat ze dat er voor over hebben.

8 april 2021 om 12:22

Dan dient die jongen z'n contract daar uit, want geen club ter wereld gaat nog 10 miljoen euro betalen voor Guus Til. Dat gaan ze echt niet voor 'm krijgen.

En wie gaat dat betalen? Sinterklaas zeker? Ze hebben geen geld? Zelfs als je senesi en berghuis verkoopt voor laten we zeggen 20/25 miljoen, denk ik nog niet dat je alles in spelers kan investeren. Lariekoek lijkt het mij, eerlijk gezegd.

8 april 2021 om 09:02

Stel je je krijgt 20/25 miljoen kan je 15 investeren in speler dan is er makkelijk genoeg voor een Til.

Is overigens denk ik echt wel een goede en leuke speler voor Feyenoord. En zal zeker wat toevoegen op het huidige middenveld.
Lekker aanvallend spelen met Toornstra/fer - Kockcu en dan Til.

8 april 2021 om 12:19

Als ze 20 tot 25 miljoen euro incasseren, hebben ze net hun coronatekorten gedekt. Je moet niet vergeten dat dat eerst opgelost moet worden. Verder ga je toch geen geld spenderen voor Til? Die jongen kon het niet in Rusland en speelt nu zelfs bij de beloften van Freiburg. Daar zit echt geen waarde in. Bovendien zal zo'n jongen aardig wat salaris willen.

Prima speler wel. Huur zou ik niet doen maar als je ze hem kunnen kopen (op een verantwoorde manier) dan moeten ze dat altijd doen. Een speler waar je de komende jaren op kunt bouwen

8 april 2021 om 13:40

Maakt het bij Spartak niet, maakt het bij Freiburg niet. Welke garantie heb je als je hem naaar Feyenoord haalt. Hij heeft destijds goed gepresteerd bij AZ, zonder druk, zonder verwachtingen. In een andere omgeving, waar je niet meer als een veredelde jeugdspeler wordt beoordeeld, blijkt het tegen te vallen. Om daar nou veel geld aan te wagen? Dan is bijvoorbeeld een Peña van Emmen minder risico en zeker zo creatief.

haal nou eens wat creativiteit joh. niks mis met de speler Til maar dat is weer geen technische speler met creativiteit en dat is nou juist wat we zo hard nodig hebben om van dit behoudende voetbal af te kunnen komen. hoe wil je anders ooit het voetbal van Slot bij AZ gaan spelen?

7 april 2021 om 22:45

Het kan toch allebei? Op zich zou je met Til op 10 kunnen spelen met creatieve spelers om hem heen. Bij Ajax loopt het ook met Klaassen op 10 die ook niet bepaald een verfijnde techniek heeft.

7 april 2021 om 22:49

@ajax01-95 maar welke creatieve middenvelders hebben we dan bij Feyenoord?

7 april 2021 om 22:57

Volgend jaar heb je Antonucci sowieso erbij.

7 april 2021 om 23:00

klopt maar daar moet je ook nog van afwachten wat het wordt. die heeft zich nu bewezen bij Volendam maar Feyenoord is wel een heel ander niveau met hele andere druk en verwachtingen. we moeten een creatieve speler hebben van iveau. Texeira en Diemers zijn ook creatief maar dat zie je bij Feyenoord niet terug omdat ze het niveau simpelweg niet hebben

7 april 2021 om 23:07

Jullie mogen Rosario wel huren?

7 april 2021 om 23:12

Doe Ihattaren maar

8 april 2021 om 08:24

Haha die wil ik liever houden, maar helaas ga ik daar niet over 😅

8 april 2021 om 18:23

Japie
Dat is inderdaad echt hét archetype Feyenoord speler inderdaad. Het legioen houdt namelijk wel van spelers die niet hard werken voor hun geld, die geen zin hebben in trainen, die de kantjes eraf lopen, die één keer in vijf wedstrijden iets bijzonders doet en één keer in tien wedstrijden een goal maakt. Dat soort types zijn altijd het meest populair gewwest bij het Legioen, dat dit soort spelers echt op handen draagt inderdaad.

8 april 2021 om 18:37

jij denkt dat het legioen geen technisch en creatief vaardige spelers wil zien en alleen een stel voetballende varianten van bouwvakkers in het veld. ik denk dat je daar echt naast zit. dat we in Rotterdam allemaal van mouwenopstroop voetbal houden is echt ene mythe die zijn eigen leven is gaan leiden. 10 keer liever een Ihatteren dan een Guus Til, zeker als hij een trainer heeft die vertrouwen in hem heeft en snapt bij wat voor soort aanpak zo een jongen gebaat is

8 april 2021 om 18:52

"ij denkt dat het legioen geen technisch en creatief vaardige spelers wil zien en alleen een stel voetballende varianten van bouwvakkers in het veld. ik denk dat je daar echt naast zit. dat we in Rotterdam allemaal van mouwenopstroop voetbal houden is echt ene mythe "

Dat is geen mythe. Okay, uiteraard willen ook Feyenoord supporters liever Van Persie, Van Hanegem en Cruijff in plaats van Nelom, Serginho Greene, Castaignos en Botteghin. Maar tenzij die spelers Cruijff of Van Persie zijn, wil het Legioen zien dat ze 'werken voor hun geld'! Daar is geen millimeter mythevorming aan. Dat is gewoon een mentaliteitskwestie en iets waarin een zeer duidelijk en scherp onderscheid bestaat tussen Het Legioen en hun aartsrivalen uit Amsterdam. Jij bent, in meer dan één opzicht, wat dat betreft echt duidelijk totaal anders dan de gemiddelde Feyenoord aanhanger. Dat kan, en mag uiteraard. Maar hier veinsen dat het Legioen een lanterfantende Ihattaren gewoon zou pikken gaat mij wat te ver. Uiteraard wordt dat niet gepikt. En nóg een stuk minder dan het in Eindhoven door de fans gepikt werd.
Want het probleem, bij een Ihattaren, is dat hij niet gewoon gemiddeld 15-20 goals maakt. Want als je er 20 in rost, dan snap ik best wel dat het Legioen jou uit die wind houdt. Maar jij maakt mij niet wijs dat een Ihattaren die een goal of drie vier maakt en verder wedstrijden lang lanterfant op handen gedragen zou worden. Onzin natuurlijk. Dat wordt no way gepikt.

8 april 2021 om 19:24

van Kokcu pikken ze ook dat hij weinig tot niks brengt en misschien dat Ihatteren onder Slot wel goed speelt. het zal niet de eerste speler zijn die onder een andere trainer wel tot bloei komt. zelfs geweldige spelers als Ibra en Di Maria leken onder Guardiola en Van Gaal op een stel prutsers. speelt hij als een vaatdoek dan zal De Kuip daar idd niet blij mee zijn maar we zijn dat wel gewend van onze spelers dus ik denk dat daar niet zo zwaar aan getild zal worden als bij PSV

7 april 2021 om 22:46

Met de wit lukte het ook bij az dat vortbak te spelen en til is toch dezelfde type speler alleen dan beter?

7 april 2021 om 22:50

@goat1908 ja maar die hebben ook Koopmeiners die creatief is op het middenveld. Fer en Toornstra gaan die passes niet versturen en Kokcu geeft ook zelden een beslissende pass

8 april 2021 om 00:03

Als Toornstra die passjes niet kan versturen dan kan je net zo goed ophouden..... als er iemand is die kan passen dan is het Toornstra wel.

8 april 2021 om 00:10

Je ziet toch zelf ook dat dat middenveld van Feyenoord voor geen meter loopt? Daar zit echt veel te weinig in en de coaches krijgen dan steeds de schuld dat het voetbal tegen valt. Toornstra is een goede loper en harde werker maar niet iemand met een lange pass in huis

8 april 2021 om 00:11

@Japie_Krekel Koopmeiners is een prima middenvelder maar creatief? Ehm nee, Veerman is dat bijvoorbeeld wel.

8 april 2021 om 00:18

@RamonDiaz Veerman heeft nog meer creativiteit idd maar Koopmeiners brengt wel veel voetbal erin bij AZ, ook zeker met zijn passing. Dan heb je ook nog Stengs die een goede steekpass kan geven. Al onze creativiteit moet van Berghuis komen en dat is te weinig. Ook het scorende vermogen bij Feyenoord is een drama. Dat ligt voor een deel aan de kwaliteiten van de aanvallers maar ook voor een deel aan het gebrek aan aanvoer vanuit het middenveld

8 april 2021 om 00:19

Hmm , ja daar zou ik best in kunnen komen.... dan komt Toornstra op 2... het is maar net wat je voorkeur is denk ik. Ze ontlopen elkaar niet veel op dat vlak in ieder geval.

8 april 2021 om 00:22

Of Toornstra nou de beste lange bal heeft in de Eredivisie of niet, jij beweert dat hij het niet kan. Dat is wel echt een uiterste

8 april 2021 om 00:27

Ik zeg niet dat hij het niet kan. Ik zeg alleen ik zie het hem niet vaak doen

8 april 2021 om 01:39

Dan vraag ik me oprecht af of je kijkt, haha

8 april 2021 om 04:51

@bobiku29 Toornstra heeft 26 wedstrijden gespeeld dit seizoen en 2 assists achter zijn naam staan. dat zijn nou niet echt de statistieken van iemand met een geweldige en volgens jou zelfs sublieme lange pass. dit keer heb ik het uit 5 verschillende betrouwbare bronnen waaronder Transfermarkt

8 april 2021 om 08:20

Je vergeet de belangrijkste aanvallende speler de laatste periode bij AZ: Gudmundsson. Sinds hij de plek van De Wit heeft overgenomen, zit er zoveel meer creativiteit in bij AZ.

8 april 2021 om 10:51

@japie: kom je weer aanzetten met een dooddoener als het aantal assists om iemand te beschrijven als wel of niet creatief. Kijk toch gewoon naar hoeveel iemand creeert joh. Koopmeiners heeft net zoveel (of weinig) gecreeerd als Toornstra dit jaar, maar wel 3 assists meer. En dan heb ik het dus niet over het aantal kansen alleen, maar ook de kwaliteit van de kansen die hij voor zijn teamgenoten creeert. Overigens is de long pass accuracy van Toornstra bijzonder goed te noemen. 63 procent komt aan. Ter vergelijking van andere goede passers: Blind 55 procent en Koopmeiners 53 procent.

8 april 2021 om 11:08

Ik zeg een sublieme lange pass ja, dat hoeven geen assists te zijn. Hoe vaak zie je nou dat een lange pass een assist oplevert? Dat zet de aanval op. Het is misschien een voorassist, maar vaak nog een station eerder

8 april 2021 om 14:04

@ijsmuts dat is niet waar, Koopmeiners heeft ongeveer net zoveel wedstrijden gespeeld als Toornstra en staat op 5 assists. dat kan ook beter maar dat zijn er wel meer als twee. voor mij is een creatieve speler idd iemand die met regelmaat een aanvaller vrij speelt. waar verstuur je die passes anders naartoe? iemand die in de dekking staat aanspelen daar schiet je niet veel mee op

8 april 2021 om 14:05

@bobiku29 vaak genoeg. spelers als Ziyech, De Bruyne en Fernandes bv zijn daar een meester in. nu snap ik wel dat Toornstra geen aanvallende middenvelder is maar waar verstuurt hij die passes naartoe dan? je verwacht toch ook wel dat als je zo een geweldige lange pass hebt dat je met regelmaat een aanvaller vrij speelt

8 april 2021 om 16:12

De spelers die jij noemt staan inderdaad veel dieper en wat zij aan assists hebben komt zelden voort uit een lange pass hoor, dat is echt onzin. Met een lange pass verleg of versnel je het spel. Als je er direct iemand mee voor de keeper zou zetten is dat eerder een teken dat de organisatie bij de tegenstander niet goed is. Hij legt ze vaak bij de vleugelaanvallers en opkomende backs en van daaruit ga je dan richting de goal voetballen

8 april 2021 om 16:27

@japie: verdiep je eens in statistieken zou ik zeggen. Jij zegt dat Koopmeiners meer creeert omdat hij meer assists heeft. Dan snap je cijfers gewoonweg niet. Zoek de term expected goals of expected assists eens op en je komt erachter hoeveel kansen (bij elkaar opgeteld en in kwaliteit) een speler daadwerkelijk creeert voor zijn teamgenoten. Dus een pass waarbij Koopmeiners een speler 1-op-1 voor de keeper zet wordt zwaarder gewogen dan het aanspelen van een spits randje 16 met 3 verdedigers in zn rug.
Koopmeiners komt op 0,1 assist per wedstrijd. 2,9 in totaal dit seizoen, waarvan er 5 zijn afgemaakt.
Toornstra komt op 0,11 assists per wedstrijd, 3,0 in totaal dit seizoen waarvan er slechts 2 werden afgerond.
Als je het nu nog niet snapt weet ik het ook niet meer hoor

8 april 2021 om 16:35

dat betekend dan toch dat je spelers niet in kansrijke positie zet? jij denkt dat letterlijk elke geniale pass van Toornstra niet wordt benut? met een goede dieptepass kan een aanvaller zomaar 1 op 1 staan met de keeper en dan wordt die kans heus niet steeds verprutst. het is ook echt niet zo dat AZ wereldspitsen hebben lopen die zomaar elke kans even benutten. die worden blijkbaar gewoon beter in stelling gebracht vanuit het middenveld. die statistieken zijn leuk maar wat voor statistieken zijn dat? speel je spelers bv steeds aan in de dekking kan je wel zeggen je creeert iets maar wat creeer je dan precies? in ieder geval geen kans. een kans creeren is imo een verdediging open rijten met een geniale steekpass of lange bal of een perfect afgemeten voorzet geven

8 april 2021 om 18:01

@japie, je snapt overduidelijk niet hoe deze berekening gedaan wordt en je verdiept je er jammer genoeg ook niet in. Wanneer Koopmeiners een speler in de dekking aanspeelt creeert hij (als voorbeeld) een doelpoging met 10 procent scoringskans. Wanneer hij een speler vrij voor de keeper zet in een 1 op 1 creeert hij hiermee (bijvoorbeeld) een doelpoging met 40 procent scoringskans. Als je er daarvan 3 creeert is je expected assist 1,2 goals. Zo simpel is de berekening dus. En daarmee kun je dus zien dat deze spelers dezelfde hoeveelheid aan scoringskansen creeeren. Jouw aanname dat Koopmeiners dus meer creeert kan regelrecht de prullenbak in. Ik meen het, verdiep je er eens een keer in.

8 april 2021 om 18:26

" en Kokcu geeft ook zelden een beslissende pass"
Dat kan dan niet anders dan aan Advocaat liggen. Had hij Kokcu maar meer zelfvertrouwen gegeven in plaats van hem naar beneden te halen, net als de rest van het team. Oh by the way, de marktwaarde van Kokcu is stevig gekelderd het afgelopen seizoen. Dus Advocaat heeft dan ook nog de enige resterende aanvallende speler waar Feyenoord op kon verdienen in waarde laten dalen. Allemaal rechtstreeks de schuld van Advocaat, toch Japie?

8 april 2021 om 18:35

Japie
"dat betekend dan toch dat je spelers niet in kansrijke positie zet?"
Dat is geen conditio sine qua non. Of in gewoon Nederlands, dat kán dit betekenen, maar hoeft dat niet te betekenen. Het is gewoon mogelijk dat hij wel degelijk veel spelers in kansrijke posities brengt, maar dat spelers in kansrijke posities ook weleens missen. Niet iedere kansrijke positie of kans levert 100% een goal op.

Daarnaast slaat 'creativiteit' helemaal niet louter op assists geven. Als Koopmeiners of Toornstra of wie dan ook een mooie pass geven, of een bal handig vrijmaken en een snlle voortzetting hebben, die leidt tot een voorzet én goal, dan ben je ook creatief. Maar je komt niet voor in de statistieken, omdat een voorassist niet in jouw statistiekjes voorkomt.

Ergo: creatief zijn en aantal assists zijn echt bijna twee totaal verschillende grootheden. Met raakvlakken, wellicht, maar absoluut ongeschikt als absoluut toesteen, zoals jij doet.

"een kans creeren is imo een verdediging open rijten met een geniale steekpass of lange bal of een perfect afgemeten voorzet geven"

Ben jij je ervan bewust dat ik als voetballer een kans kan creéren door een loopactie te maken en niet de bal aangespeeld krijg? Wist jij dat ik een kasn kan creëren door een bal niet aan te raken (maar juist te laten lopen voor een medespeeler die dardoor vrij komt voor doel)? In beide gevallen: nul assists, maar totaal creatief!

Aanvaard nou maar dat je verhaaltje niet klopt. Als je wilt oordelen over creativiteit is één simpel statistiekje (aantal assists) volstrekt onvoldoende als onderbouwing van je argument.

8 april 2021 om 18:40

@constant Kante je wil weer naar je Ihatteren verhaal maar Kokcu heeft niet half zijn talent. Kokcu krijgt het vertrouwen wel maar net als onder de coaches die er voor Advocaat zaten maakt hij het nu weer niet waar helaas

8 april 2021 om 18:43

@constant Kante en zo kan je het ook omdraaien. als je echt zo een sublieme geniale lange pass hebt hoezo met je dan nooit veel verder gekomen dan wat voorassists. volgens @ijsmuts creeeren Toornstra en Kokcu enorm veel kansen maar dan is het toch vreemd dat we zo moeizaam voetballen en moeizaam doelpunten maken

8 april 2021 om 19:03

"als je echt zo een sublieme geniale lange pass hebt hoezo met je dan nooit veel verder gekomen dan wat voorassists. "
Omdat het hebben van een goede lange pass niet noodzakelijker- en logischerwijs in elke situatie leidt tot een rechtstreeks uitdrukking in één geïsoleerd statistiekje.
En probeer nou eens niks om te draaien en eens niet in je tunnel te zitten maar voor één keertje iets op je in te laten werken: voetbal is geen exacte wetenschap! Het is niet: X = creatief, creativiteit is assists, dus X geeft heel veel assists. Want je neemt maar één variabele mee (assists). Terwijl creativiteit in voetbal veel ruimer is dan één alleenstaand en geïsoleerd statistiekje. Er zijn dus nog tig variabelen. Waarom bestaat in jouw wereld maar één cijfertje??

volgens @ijsmuts creeeren Toornstra en Kokcu enorm veel kansen maar dan is het toch vreemd dat we zo moeizaam voetballen en moeizaam doelpunten maken"

Het moeizame voetballen van Feyenoord kan, ik schat, 10 verschllende redenen en 100 verschillende variabelen hebben. Waaruit blijkt dat jouw suggestie (feyenoord voetbalt moeizaam, dat ligt dus aan Toornstra en Kokcu????) dé juiste is? En vooral, waarom zou jouw suggestie die 99 andere variabelen uitsluiten?

Nogmaals, jij ziet een conditio sine qua non (noodzakeljik verband) dat door jou onaantoonbaar is en waarschijnlijk zelfs niet eens bestaat. Bekijk het even nuchter. Cruijff was de beste voetballer ooit (vooruit, op Maradona na). Hoe is het nou toch mogeljik dat Cruijff weleens wedstrijde verloor met zijn teams? Hij was namelijk de beste speler ooit, dus het is toch onmogeljik dat die weleens verliest, hij zou in feite maximaal weleens geljik moeten spelen maar voor de rest alles winnen, toch? Want hij is de beste! Toch??? Zo'n redenering klopt evident niet. Net als jouw redenering.

8 april 2021 om 19:04

Japie
"kokcu krijgt het vertrouwen wel "
Om jouw argumenten dan maar erin te gooien:
Nope, hij krijgt dat vertrouwen totaal niet. Als hij vertrouwen had gekregen van Advocaat, dan had hij zeker veel meer goals gemaakt en assists gegeven. Dus dat bewijst al dat hij niet genoeg vertrouwen krijgt van de trainer. Die moet hem veel beter begeleiden, kapitaal vernietigd, etc. etc.

Zo toch?

8 april 2021 om 19:18

ik heb Advocaat nooit horen zeggen na een goede wedstrijd van Kokcu het is geen Messi bv. en Kokcu mag vaak hele lange series maken waarin als hij minder speelt hij gewoon in de basis blijft staan. ik zeg overigens niet dat Feyenoord puur en alleen moeizaam voetbalt door Kokcu en Fer maar gewoon dat dat middenveld niet in balans is en gewoon weinig tot geen creativiteit heeft. naast dat middenveld speelt Feyenoord idd slecht door meer factoren. de aanvallers op Berghuis na bv hebben amper rendement en verdedigend staan we vaak ook te prutsen

8 april 2021 om 20:11

@japie, waar zeg ik dat toornstra en kokcu enorm veel kansen creeeren? Volgens mij weerleg ik hier alleen maar feitelijk op basis van meetbare cijfers dat toornstra net zoveel mensen in stelling brengt voor het vijandelijke doel als koopmeiners. Jouw stelling dat een speler creatief is op basis van zijn aantal assists is natuurlijk onzin. Jij noemde kokcu eerder een speler die wat dat betreft weinig creeerde, maar ook dat was simpel weerlegbaar

7 april 2021 om 22:49

Nou Japie meester scout benoem eens wat reële namen voor Feyenoord om te halen? Je zit altijd zo te klagen en te zeuren maar zelf kom je nooit met een reële, financiële haalbare naam.

7 april 2021 om 22:51

@sander1410 ik krijg geen dik salaris, vliegtickets en hotels betaald om de buitenlandse stadions af te struinen naar talent. nu wil iedereen weer dat Til komt en dan volgend seizoen weer klagen dat het raar is dat er geen leuk aanvallend voetbal te zien is bij Feyenoord. alsof je geen creativiteit nodig hebt om zo te kunnen spelen. met alleen harde werkers en lopers gaat dat je echt niet lukken en dan kunnen we weer gaan klagen dat Slot na Gio en Advocaat ook zo een laffe coach is

7 april 2021 om 22:58

Ik ben het met je eens dat dit weer typische “Feyenoord scouting” Van het niveau Martin van Geel is. Maar nu we de hele scouting weg hebben gestuurd kun je niet ineens verwachten dat een nieuwe scout zo even met een paar exotische verrassingen op de proppen komt? Daarom, voor een tussenfase lijkt het me prima om Til te huren?

7 april 2021 om 23:02

het kan maar laten we dan volgend seizoen niet weer gaan klagen dat het voetbal tegenvalt want daarvoor hebben we een creatieve middenvelder nodig en Til is dat niet

8 april 2021 om 00:11

Hoe zit het met Davy Propper , die loopt volgens mij uit zn contract dit jaar toch? Haalbare speler lijkt mij , of niet?

8 april 2021 om 00:24

Propper zou ik dan wel weer een geweldige aanwinst vinden. Die heeft wel creativiteit in zijn spel en is ook verdedigend van waarde

8 april 2021 om 00:24

Die heeft nog een contract tot 2023, zal niet haalbaar zijn. Qua salaris ook al niet denk ik

8 april 2021 om 00:34

@Vegitosan en die Itakura loopt ook uit zijn contract. Dat zou een geweldige verdediger zijn voor naast Senesi

8 april 2021 om 00:42

@bobiku29 ok, dat is jammer. Wie weet krijgt Slot Kokcu en Antonucci aan het voetballen. Dat zie ik dan liever dan dat Til wordt gehuurd. die gaat Feyenoord sowieso niet naar een hoger niveau tillen dus dan kan je beter dat geld in je zak houden en straks iemand halen die je wel echt beter maakt

8 april 2021 om 00:46

Bobiku , je hebt gelijk , tot 2023. Wist niet dat ie zn initiele cotract al had verlengd , die liep tot 2021.

8 april 2021 om 08:40

Itakura heeft bij City een contract tot 30 juni 2022.

7 april 2021 om 22:58

Haha Japie, Slot was als assistent ook nogal betrokken bij de manier van spelen bij AZ en toen speelde Til ook op die positie, toen werd er ook zo gespeeld. Nu speelt Dani de Wit op die plek. En zijn Koopmeiners en Midtsjø zo creatief? Geweldige middenvelders, maar geen creatieve voetballers hoor.

7 april 2021 om 23:02

als je zegt dat Koopmeiners niet creatief is dan heb je denk ik niet op zijn passing gelet. die verdeeld heel het spel daar

7 april 2021 om 23:46

Dat doet Toornstra doorgaans ook bij Feyenoord, die heeft een sublieme passing. Die vind jij echter niet creatief. Ik zeg niet dat ze nu even goed zijn, maar Koopmeiners is niet bij uitstek de creatieve voetballer

8 april 2021 om 00:12

Heb je het dan over passies vooruit in de diepte of passes breed en terug? Ik zie Toornstra echt niet zoveel lange passies versturen hoor

8 april 2021 om 00:17

Dan vrees ik dat jij degene bent die niet op passing let. Toornstra weet juist heel vaak de diepte te vinden met lange, strakke passes. Hij kan hem op de stropdas leggen en heeft ook het inzicht om een station over te slaan. Hij speelt heel weinig breed

8 april 2021 om 00:22

Dan let ik niet goed op waarschijnlijk maar verder zie ik vooral moeizaam voetbal en dat is al zo sinds Gio dus dat ligt niet alleen meer aan de coaches maar vooral aan de samenstelling van de selectie. In dit middenveld zit echt te weinig creativiteit en tel de onproductieve aanvallers (Berghuis uitgezonderd) daarbij op en je weet waarom het tegenvalt

8 april 2021 om 00:28

Uhh.. dit ging over Toornstra en Koopmeiners qua passing. Je hebt mij toch niet horen zeggen dat Feyenoord op het middenveld al jarenlang overloopt van creativiteit? 😉

8 april 2021 om 00:37

Nee dat snap ik maar daarom is mijn vraag is Til de juiste man om Feyenoord weer aan het voetballen te krijgen? Vegitosan noemde net Propper die uit zijn contract schijnt te lopen. Die heeft wel creativiteit in zijn spel. Haal dan een Itakura erbij die uit zijn contract loopt voor achterin en je hebt opeens twee flinke kwaliteitsinjectie in huis voor weinig geld

8 april 2021 om 00:51

Omdat Slot graag speelt met een type als Til. Ik zal niet zeggen dat Feyenoord daar oogstrelend voetbal mee gaat spelen, maar dat hoeft van mij ook niet. Iemand op 10 die de ruimtes goed bespeelt kan ook heel goed uitpakken. Bovendien kan het een bliksemafleider zijn voor de spits. Momenteel is die er totaal niet en dat vind ik geen minder probleem dan creativiteit. Kökcü komt weinig voor de goal, Fer nooit. Dat moet alleen maar van Toornstra komen. Het lijkt mij daarom niet zo verkeerd, ook qua druk zetten. Dan heeft Berghuis ook iemand die hij kan bedienen, want wie vanuit het middenveld kan hij nu wegsteken? Fer blijft achter, Kökcü wil hem alleen in de voeten. Met iemand als Til kun je de creativiteit die er is in ieder geval beter benutten

8 april 2021 om 04:55

ik zie dat niet voor me, dan heb je met Til en Toornstra twee lopers maar weer niemand met een structurele eindpass in de benen. het wordt dan denk ik weer een moeizaam seizoen. zeker ook gezien het gebrek aan scorend vermogen en dan is er ook nog eens geen creatieve man op het middenveld om voor de aanvoer te zorgen. dan kan je beter die Antonucci neerzetten en dat geld voor Til in je zak houden voor een speler die je straks echt naar een hoger niveau kan tillen

8 april 2021 om 18:40

Japie
Ben het wel met je eens dat Guus Til absoluut niet de speler is die Feyenoord echt nodig heeft. Is indrdaad vooral een loper. Daar heeft Feyenoord er al wel een paar van. Eerder voor zijn vertrek naar Rusland was Til ook in beeld bij Psv. ik ben om dezelfde reden als jij blij dat hij niet naar PSV gegaan is. Want lopers had PSV al voldoende. Is geen slechte speler maar voor zowel PSV als Feyenoord niet de aanwinst die ze nodig hebben en ook veel te duur trouwens.

8 april 2021 om 18:45

@constant Kante dan zijn we het eindelijk eens een keer ergens over eens ik hoop dat jij ook ziet dat Feyenoord meer creativiteit nodig heeft en meer voetballend vermogen op het middenveld want er zijn hier mensen die nu denken dat Slot met dit materiaal aanvallend dominant voetbal kan gaan spelen maar zelf twijfel ik daar echt aan

8 april 2021 om 19:08

Feyenoord heeft idd meer cerativiteit nodig. Darin heb je echt wel een punt.

Ik denk vooral dat dit te maken heeft met Slot. Slot wil, in zijn systeem (en let op he, Slot heeft een eigen systeem dat hij straks gaat opleggen aan Feyenoord), een loper op tien. Dan is Til de ideale pion daarin. Zeker ook omdat ze al samen gewerkt hebben bij AZ natuurlijk. Daar zie ik ook wel wat in. Het is namelijk ook eenmisvatting dat je creativiteit persé 'op tien' moet posteren. Ziyech speelde bij Ajax onder Bosz vooral als rechtshalf en onder Ten Hag maar eventjes op het middenveld maar kende zijn beste tijd als rechtsbuiten. Creatieve jongens op de flanken zetten, en een loper centraal, is ook een manier om te voetballen.

8 april 2021 om 19:17

dat ben ik met je eens maar je kan ook een controleur hebben met voetballend vermogen en creativiteit. een type Blind of Schone bv en dan kan je idd makkelijk met een lopende 10 spelen. Toornstra en Til is echter teveel van hetzelfde, die gaan elkaar in de weg lopen en van Fer hoef je voetballend gezien niks te verwachten

8 april 2021 om 09:09

Creativiteit heb je toch niet nodig om aanvallend te spelen.

Ajax speelt nu ook met Klaassen - Alvarez en Gravenberg. Niet 1 van die spelers is een technisch wonder zoals een Ziyech was bijv. Maar spelen toch heel aanvallend.

Kijk Liverpool de afgelopen 2 jaar zonder creativiteit maar juist met veel loopvermogen en hoog druk ook erg aanvallend. En juist waar Slot vandaan komt AZ hebben ook geen echte spelverdeler. Zie je een paar keer Koopmeiners aanhalen. Maar dat is een omgebouwde CV. Die heeft echt niet meer creativiteit dan een Toornstra of Kockcu bijv.

8 april 2021 om 10:29

Precies Capis. Dat wil Japie echter niet zien, die leest wat ik zeg en begint dan doodleuk weer van voor af aan. Volgens hem is er dan niemand met een eindpass, terwijl in de vorm van Berghuis er een ultieme eindpass is. En een spelverdeler. Spelverdelers hoeven niet alleen vanaf het middenveld te komen, dat is gedateerd

8 april 2021 om 10:36

Het is niet per se nodig maar dan moeten je aanvallers die creativiteit wel hebben. En wie buiten berghuis (die mogelijk dan nog vertrekt) gaat dat vooraan doen bij Feyenoord?

8 april 2021 om 11:14

Sinisterra heeft dat vermogen ook. Niet zo als Berghuis, maar hij speelt met speels gemak tegenstanders uit waardoor je een man-meer creëert. Als je dan iemand hebt die bij de spits kan komen, kun je hartstikke gevaarlijk zijn. Zo is Feyenoord overigens ook kampioen geworden, met een middenveld met Vilhena, El Ahmadi en Toornstra/Kuyt. Toen waren het alleen Berghuis en Elia die echt creatief waren. Onder Fred Rutten speelde Feyenoord een tijd oogstrelend voetbal met El Ahmadi, Clasie en Immers en voorin Manu, Kazim en Toornstra

8 april 2021 om 12:36

@lierse
Berghuis heeft het meer dan wie dan ook bij AZ. Sinistera heeft dat ook al ook meer dan de andere 2 aanvallers van Az.

Zo zie je maar techniek hoeft niet om aan te vallen. Goed combinatie spel met korte kaatsen en dan diepgang wat AZ doet werkt ook gewoon heel goed.

8 april 2021 om 14:09

@bobiku29 natuurlijk heeft Berghuis een geweldige pass in huis maar die speelt niet in de as en dat is een aanvaller. juist een Berghuis, Sinisterra en wie je ook in de spits wil zetten moet gelanceerd worden door de middenvelders maar dat zie je zelden bij Feyenoord. vandaar dat we zo moeizaam voetballen. dat was al onder Gio zo, dat was onder Stam zo, dat was zelfs in ons goede seizoen vorig jaar onder Advocaat zo en dit jaar is het weer het geval. dan ga je mij echt niet vertellen dat het nog aan de trainers ligt dat er zo moeizaam wordt gevoetbald. als je een beetje realistisch naar de samenstelling van de selectie kijkt dan zie je dat daar het probleem zit

8 april 2021 om 16:14

Berghuis komt in de bal, hoe kun je die nou lanceren? Dat is alleen bij uitzondering het geval. Jij denkt dat creativiteit vooral vanuit de as moet komen maar dat is heel gedateerd. Spelmakers spelen zo vaak op de vleugel. Kijk naar Ziyech, Mahrez, Thauvin, Bernardo Silva. Vertel mij eens Japie, toen onder Fred Rutten het spel fantastisch was, wie was er creatief vanuit het middenveld? Toen Feyenoord kampioen werd, wie was er creatief vanuit het middenveld? Zeg het maar

8 april 2021 om 16:30

City heeft natuurlijk De Bruyne lopen die heel het spel verdeeld en Foden kan dat ook redelijk. zo geweldig vond ik het spel nou ook weer niet onder Rutten hoor, dat wordt nu steeds groter gemaakt maar net na de winterstop stonden we er ook al slecht voor. toen Feyenoord kampioen werd had Jorgensen een zeldzaam seizoen waarin hij er geloof ik meer als 20 inschoot, je had Kuy die best vaak scoorde, je had de diepgang en het scorende vermogen van Elia op links, Vilhena en El Ahmadi waarvan Vilhena een prima pass in de benen had en dit waren twee spelers waar je amper langs kwam. bovendien hadden El Ahmadi en Vilhena gewoon veel voetballend vermogen in huis. je had met Karsdorp een back die er steeds overheen ging en die voor assists zorgde, een Brad Jones in abnormale vorm, een Botteghin in uitstekende vorm, Vd Heijden die een goede inspeelpass had. dat elftal was veel meer in balans als wat we nu hebben staan en laten we niet gaan doen of we toen elke wedstrijd zo geweldig speelden. we waren supereffectief en als de resultaten goed zijn dan vinden mensen al snel dat er automatisch goed gespeeld wordt. dat elftal viel gewoon als een puzzel in elkaar en dan kan je het misschien een keer goed doen zonder creativiteit op je middenveld zoals je nu bij Ajax ziet, maar die kwaliteit hebben we niet meer. wil je weer dominant aanvallend voetbal spelen dan hebben we daar op dit moment het materiaal niet voor. het elftal is veel teveel uit balans en letterlijk alles moet van Berghuis komen en die kan het ook niet in zijn eentje. meer creativiteit, voetballend vermogen en scorend vermogen hebben we gewoon heel hard nodig

8 april 2021 om 16:45

Ik vraag je wie er creatief waren op het middenveld en dan kom je met Kuyt en Jørgensen die veel scoorden.. dan zeg je dat Vilhena en El Ahmadi voetballend vermogen hebben. Tuurlijk hebben ze dat, maar het zijn geen creatieve middenvelders. Verre van zelfs. Elia en Berghuis waren creatief, en ik ben het met je eens dat Karsdorp er ook bij hoort. Nou, nu heb je Sinisterra in plaats van Elia, Berghuis is er nog steeds. Het voorname verschil met toen is dat er geen pure voetballer op rechtsback staat. Het middenveld was écht niet creatief. IJzersterk, maar niet creatief

8 april 2021 om 19:13

je hebt zeker een goed punt maar Sinisterra scoort zelden tot nooit, waar Elia nog wel eens beslissend was. de goals van de Jorgensen van destijds en Kuyt ben je kwijt. als je al die goals bij elkaar optelt dan zijn dat aardig wat punten. dat elftal was echt veel beter in balans en misschien was het idd niet supercreatief maar er zat wel veel meer voetbal in als in het huidige Feyenoord en de selectie was beter afgestemd op elkaar

8 april 2021 om 20:12

Maar dat is juist het hele ding. Toen speelden ze met Kuyt dicht op Jørgensen. Dat was aanvallender, maar niet creatiever vanuit het middenveld. Als je zo speelt gaan de spits én degene erachter ook makkelijker scoren. Ik vind het ook geen gek idee om Jørgensen achter een spits te zetten, of een loper als Til achter Jørgensen, net als toen. Ik vind het rendement van Sinisterra niet zo verkeerd, ook omdat je ziet dat er rek in zit. Hij is nog niet zo lang fit en heeft er een paar gemaakt, maar ook vier keer paal/lat geraakt. En tuurlijk, die tellen gewoon niet, maar het illustreert wel dat hij dat vermogen heeft. Ik denk dat hij een beter rendement kan krijgen dan Elia. Die scoorde wel een leuk aantal goals, maar ik vond hem vooral als persoonlijkheid belangrijk. Hij was nooit ergens bang voor, nooit nerveus. Dat gaf het team soms wel een boost. En er zat meer voetbal in ja, maar niet vanuit creativiteit uit het middenveld. Dat is mijn hele punt. Creativiteit kan ook ergens anders vandaan komen. Dat geef je dus toe, wat een verademing

Anders mss Vlappie proberen. Ook zo'n subtop middenvelder die het in het buitenland net niet haalt.

7 april 2021 om 22:43

Dacht ik ookal aan en volgens mij is Vlap wel beter dan Til vooral technisch wat feyenoord nodig heeft.

Wat mij betreft moet je gaan bouwen aan kapitaal op het veld. Met Guus Til doe je dat dus niet gezien zijn compleet mislukte buitenlandse avontuur. Dan zou ik lekker gaan werken met wat ik wel heb zoals Antonucci en kijken wat die kan. Ik heb ook niet het idee dat AZ ooit Guus Til heeft gemist. Dat zegt ook wel iets natuurlijk.

8 april 2021 om 12:16

Je hoeft ook geen bijzondere speler te zijn om als middenvelder binnen dit AZ te scoren. Kijk bijvoorbeeld hoe simpel het Ekkelenkamp vergaat bij Ajax. Dat is ook zeker geen hoogvlieger. Daar moet je geen geld aan willen uitgeven als club. Zo'n speler kun je echt wel opleiden.

niet doen. gewoon hand op de knip houden (als we die uberhaupt nog hebben) en verder met je eigen jeugd. je haalt antonucci al als aanvallende middenvelder, bouchataoui gaat net minuten maken, wehrman speelt goed bij luzern en komt er weer bij en dan heb je T zand nog in de jeugd die ook al op de voordeur klopt.

Weer een lopende speler, volgens mij heeft Feyenoord daar geen behoefte aan

7 april 2021 om 23:50

Slot schijnt juist zo iemand op 10 te willen hebben. Daarom werd laatst zelfs Van de Streek genoemd

8 april 2021 om 08:19

Kan je net zo goed Toornstra daar neerzetten.

Ze kunnen beter Vlap halen denk ik. Maar vooral een goede spits! Kokcu, Fer, Toornstra, Teixeira, Diemers zijn allemaal aardige middenvelders. Maar voorin heb je alleen Sinisterra en Berghuis met eventueel Linssen als wissel die voldoen. Een echte spits moeten ze hebben. En een echte topper naast Senesi en je hebt echt een goede eerste 11 uitgaande van het behoud van Senesi en Berghuis. Maar dat is nog maar te bezien uiteraard.

7 april 2021 om 23:49

Liever een goede rechtsback dan, want dan kan Geertruida als centrale verdediger spelen. Die liggen alleen niet voor het oprapen

8 april 2021 om 00:13

De verdediging vind ik niet het grootste probleem. We hebben meer behoefte aan creativiteit en scorend vermogen

8 april 2021 om 00:13

Goede rechtsbacks zijn schaars , ik zie Geertruida graag op rechtsback. Cv's kan je altijd overal wel vinden in principe.

Tsja, zoals al jaren is dit de vijver waaruit Feyenoord moet vissen. Zou eerder een speler als Harroui halen, die kan zomaar 10/20 miljoen opleveren.

Ik weet het niet met Guus. Het is een leuke speler, maar ik denk dat ie tekort komt voor Feyenoord. Op zich zou huur van één tot twee jaar niet gek zijn, want beide zitten ze in een moeilijke situatie. Maar kopen zou ik zeker niet doen. Maar even wat anders: Weer een speler die het buiten AZ niet goed doet. Goede reclame voor AZ! En maar pochen dat spelers niet een transfer binnen Nederland mogen maken om zo de ‘concurrent’ niet beter te maken. Ze hebben bij AZ gewoon nog niet door dat ze op deze manier werken aan een slecht imago (spelers falen in het buitenland en spelers denken twee keer na om bij AZ een contract te tekenen omdat ze geen binnenlandse stap mogen maken) en dat ze een beter imago kunnen bewerkstelligen zodra ze de spelers een stap binnenlands maken, groeien in niveau en dan echt klaar zijn voor de stap naar het buitenland. Bij AZ is het immers anders voetballen dan de vaderlandse top 3. Ik vind het niet erg hoor, want mijn cluppie heeft de kas van AZ genoeg gespekt in het verleden met al die middelmaat. Gelukkig zijn wij tegenwoordig een niveau of drie verder en kunnen we prima aankopen doen elders.

Degelijke speler wie het duidelijk niet heeft gered in het buitenland. Vraag me wel af, zijn spelers als Harroui, El Messaoudi of Flemming niet veel interessanter voor Feyenoord qua prijskaartje? Leuke spelers wie het prima doen in de Eredivisie en de duidelijke uitblinkers zijn van hun team.

8 april 2021 om 01:50

Flemming wordt zelden ergens genoemd, maar dat vind ik nou ook echt een goede speler. Harroui is ook al erg duur vrees ik

8 april 2021 om 02:05

Flemming is erg onderschat. Hij is toch wel echt met afstand de beste speler bij Fortuna, scoort heel gemakkelijk, heeft lengte, techniek en werkt zich kapot elke wedstrijd. Echt een hele leuke nummer 10 wie ook in de spits kan spelen, eigenlijk niet eens heel gek voor Jongoranje ook, heeft veel meer potentie dan de Wit.

8 april 2021 om 18:37

Sparta wilde 3 miljoen en Groningen wilde niet verder gaan dan 1 miljoen

8 april 2021 om 12:13

Maar wat is degelijk? Die jongen kon totaal geen potten breken in Rusland en speelt nu bij de beloften van Freiburg. Daar ga je toch geen geld aan uitgeven? Kijk gewoon in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie naar hele goedkope opties en kijk welke spelers op de Europese velden uit hun contract lopen. Verder kunnen ze echt wel 1 of 2 posities opvullen met eigen jeugd.

Er zijn echt genoeg manieren waarop Feyenoord geld overhoud en toch de ploeg verbetert. Die geven structureel veel te veel geld uit aan spelers die het gewoon niet redden. Zoiets kan altijd gebeuren, maar als het continu gebeurt, zul je de fouten in de eigen keuken moeten zoeken. Ik kan niet snappen dat mensen die die club besturen niet zien dat ze de club alleen maar verder in de problemen brengen.

8 april 2021 om 12:24

Bij degelijk bedoel ik degelijk voor de Eredivisie dus voor een Heerenveen of Groningen. Net wat je zegt, bij Feyenoord blijken aankopen vaak geen schot in de roos dus misschien met meer zekerheid spelers kopen, in de KKD of Eredivisie. Vandaar dat ik Flemming noem, hele leuke speler. Ook moeten ze al bovenop vd Ven zitten van Volendam. Het zijn geen dure spelers maar wel spelers wie potentie hebben en ook zeker een kans krijgen onder Slot, iets wat onder Advocaat toch altijd wat lastiger blijft. Ben het dus gewoon volledig met je eens.

Niet om het een of ander, maar is het niet tijd ook beetje op langere termijn te kijken. En dan bedoel ik met spelers halen die wat langer bij de club gaan en willen spelen. Garantie dat het veel oplevert heb je dan niet, maar er moet toch iemand rondlopen in de jeugd of gescout kunnen worden die in zo'n profiel past. Feyenoord moet weer gaan bouwen en dat gaat niet door geld te verspelen aan zulke korte termijn spelers. Wat betekent dit trouwens voor bijv Kokcu?. Zien mensen die 2 samen spelen, of wat gaat de positie dan voor kokcu worden. Linksbuiten?. Want op een 8 positie zie ik hem niet spelen. Dat is nou een speler die Feyenoord geld op kan leveren, zorg ervoor dat hij naar een hoger niveau kan groeien.

Zonde van de hoge huursom, dit had een prima speler voor Feyenoord geweest. Iedereen had zoals Guus het contract daar getekend maar het is niet de eerste speler die daar niet helemaal uit de verf komt, jammer dat hij daar nu een 'vast' zit, hopelijk keert hij snel terug naar een top 5 competitie bij een leuke middenmoter.

8 april 2021 om 12:06

Die jongen speelt in de beloften bij Freiburg dat actief is in de Bundesliga. Guus Til is helemaal geen bijzondere speler. Daar moet je geen geld aan uit gaan geven.

Laat Feyenoord eerst maar eens leren om een bal aan te nemen,want al die ballen springen vd voet en een pass te geven over 5m want daar hebben ze al moeite mee,ja achteruit spelen zijn ze goed in, misschien dat je dan wat hebt aan een creatieve speler,hoop dat Slot dat een beetje erin krijgt⚽

Heel simpel.....1,7 ,mil is gewoon veel en veel te veel voor een speler die bij een middenmoter in de wereld het niet aan kan.
Daar moet je niet in willen investeren...

Investeer dan in jongens die haalbaar zijn qua koop en die je beter kunt maken:
Abdou Harroui
Araujo
Itakura (eventueel huur)
Bazoer (is een gokje)
Zeefuik (rechtsback)
Zirkzee (huur met optie)
van Drongelen
Vincent Jansen
Vlak (huren, indien goedkoper dan Til)

Als jongens als:
Berghuis
Jorgensen
Pratto
Bozenik
Teixeira
Nieuwkoop
Haps
Spaic
van de hand doet...
Velen omdat ze niet renderen, Haps omdat hij onbetwist basis 1 wil zijn en Berghuis makkelijk weg kan.

Kun je relatief snel schakelen..
Gezien opstelling, maar ook opties buitenbeschouwing gelaten, kan Feyenoord hierin prima meestrijden om plek 3

Bijlow
Zeefuik
Geertruida
Senesi
Malacia
Fer
Harraoui
Bazoer
Balde
Zirkzee
Sinisterra
8 april 2021 om 10:52

De helft van die gasten die jij aandraagt om te kopen of huren zijn niet eens haalbaar.
Als jij alleen al een Vincent Janssen noemt betwijfel ik de haalbaarheid van je lijst.
De transfersom ligt al veel te hoog voor hem en hij verdient daar meer dan de best verdienende speler van Feyenoord.
Spelers huren als je "opnieuw" wilt gaan bouwen is wel het meest slechte wat je kunt doen.
Feyenoord zal het echt in de betaalbare sector moeten zoeken en wellicht wat jeugd moeten inpassen.

8 april 2021 om 11:14

Als jij 5 ton Pratto weg kunt strepen en 2 miljoen per jaar Berghuis
Maar ook Jorgenson, Haps en Teixeira die een stevig salaris verdienen.
Maar niet eens genoemd... Narsingh! Die gozer pakt ook een stevige miljoen/1,5 per jaar.

Ik zeg met mijn lijst ook niet dat je iedereen moet halen.
Maar dit zijn zeker opties

Vincent Jansen, zal misschien niet zijn hele leven in Mexico willen zitten.
Misschien heeft hij toch nog ambitie richting Nederlands-11tal
Wil hij toch op den duur terug naar Nederland.
Hij weet dan dat hij bij Feyenoord gewoon spits 1 is.
Misschien wat inleveren, maar je bent de nummer 1 en je speelt je misschien binnen een jaar in de picture.

Alle anderen zijn prima financieel haalbaar als je gaat afstrepen tegen het verkopen van de spelers of contracten die aflopen.

Qua huur, noem ik maar 3 spelers...

Je moet zeker altijd eerst in je jeugd kijken of wat je al hebt.
Maar dat is de laatste jaren erg mager bij Feyenoord.
Vandaar dat ook daar alles op de schop gaat.
Plus dat Feyenoord qua jeugd alles stil ligt en niet actief is in de Kkd.

Een Balde, Conthe zijn 2 jonge jongens die tegen basis aanhangen

8 april 2021 om 11:48

Conteh hangt niet tegen de basis aan. Die is daar heel, heel ver van verwijderd

Dit zag je al tijden aankomen. Til is het maatje van Slot, daar gaan ze op uitkomen. Als Feyenoord verdedigers zoekt zullen ze ook denken aan Sandler (wordt door Arnesen overal heen gehaald) of Miazga (kent hij nog van Chelsea). Ik verwacht iig niet heel creativiteit in de huurspelers en aankopen.

8 april 2021 om 12:04

Dat wordt dan toch wel problematisch. Waarom zou je uberhaupt willen beginnen aan Guus Til? Die jongen kan geen potten breken in Rusland en speelt nu bij Freiburg vooral in het tweede elftal. Laat dan gewoon een jeugdspeler staan. Die gaat ongetwijfeld niet direct belangrijk zijn, maar als zo'n jongen er aan het eind van het seizoen 6 maakt is 'ie al zo'n 5 miljoen euro waard, minimaal! Talenten gaan niet verrassen als ze de kans niet krijgen. Als Kokcu blijft, heb je Guus Til uberhaupt totaal niet nodig. Ik heb namelijk nog niet het idee dat Kokcu alles heeft laten zien wat erin zit.

8 april 2021 om 13:01

Slot wil graag een loper op tien. Til kent hij en die heeft bewezen wel tien a vijftien goaltjes te maken in de eredivisie. De ploeg van Slot maakt sowieso heel veel meters en positiewisselingen, dus heeft hij lopers nodig. We willen het nog wel eens vergeten door het leuke spel, maar geen ploeg in de eredivisie maakt meer meters dan AZ. Ik denk dat hij voor het voetbal op het middenveld met Toornstra (ook een loper) en Kokcü (balvaardig) gaat spelen.

Lekker creatieve scouting daar bij Feyenoord. Gehaald zijn Slot en Pusic (az), geprobeerd te halen zijn Svensson (az) en Til (ex-AZ). Wie wordt de volgende Az'er of ex Az'er? Trek gewoon je eigen plan en ontwikkel je eigen clubcultuur. Het overkopen van een cultuur werkt echt zelden tot nooit.

8 april 2021 om 11:54

Het overkopen van een cultuur? Dat is wel erg overdreven. Ze halen Slot, die heeft fijn gewerkt met Pusic dus wil hij die meenemen, zoals elke trainer dat doet. Feyenoord mist een rechtsback en bij AZ loopt er een uit contract, logisch dat je dat probeert toch? AZ heeft Clasie en Martins Indi, dan nemen ze toch ook geen clubcultuur over.. of Midtsjø, Svensson en Evjen, nemen ze dan een stukje cultuur uit Rosenborg over?

9 april 2021 om 12:15

Als je tegelijk ook trekt aan de algemeen directeur en de technisch directeur van Rosenborg dan wel ja.

9 april 2021 om 14:32

Want Feyenoord trekt aan Huiberts? Slot is pas benaderd toen Arnesen er zat, door Arnesen ook. Dus dat is onzin

8 april 2021 om 11:58

Ja, want AZ doet iets wat nog geen andere club ooit eerder heeft gedaan (bijvoorbeeld Ajax)... Nogal een arrogante gedachtegang. Svensson wordt transfervrij, terwijl Slot en Pusic als een package deal kan worden gezien. Dat Feyenoord nog steeds maar weinig creatief is, daar zijn we het over eens.

Overigens snap ik sowieso niet dat je als Feyenoord zijnde bij Til uitkomt. Die jongen kan niet eens indruk maken bij Spartak Moskou en speelt z'n wedstrijden bij Freiburg voornamelijk in de beloften. Dat is maar een hele simpele aanvallende middenvelder die ze eigenlijk zelf op zouden moeten kunnen leiden.

Ik kan mij best voorstellen dat Til ondanks zijn doorlopende huurcontract bij SC Freiburg komend seizoen daar niet zal spelen. Ik snapwel dat de zaakwaarnemer van Til dat voorlopig wel als uitgangspunt hanteert, maar ik kan mij goed voorstellen dat ze bij Freiburg van hem af zullen willen. Een speler die je huurt maar die nooit speelt is niet iets waar je als club blij van wordt. Met andere woorden het kan goed zijn dat Freiburg gaat proberen dat doorlopende contract eerder stop te zetten. Hoe ? Geen idee, daar zal het dan met Moskou over moeten onderhandelen. Maar mocht dit zich voordoen dan komt Til wellicht op de transfermarkt en wordt de vraag wie er in hem geinteresseerd is en wie hem kan/wil betalen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 SC Freiburg 6 0 1 0
2020/2021 Freiburg II 4 4 0 0
2020/2021 Spartak Moskou 3 0 0 0
2019/2020 AZ 0 0 0 0
2019/2020 Spartak Moskou 18 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Zaakwaarnemer Til schiet gerucht af: ‘Guus speelt volgend jaar in Freiburg’

Zaakwaarnemer Bert van Dun ontkent dat Guus Til met Arne Slot gesproken heeft over een overgang naar Feyenoord. Feyenoord Transfermarkt wist woensdagavond te melden dat Slot zou hebben gesproken met de...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren