AS Roma-trainer Paulo Fonseca prijst Ajax de hemel in

Woensdag, 7 april 2021 om 20:51 • Laatste update: 20:54

Paulo Fonseca lijkt zich in de underdogpositie te manoeuvreren vlak voor het Europa League-treffen met Ajax. De trainer van AS Roma was woensdag op de persconferentie vol lof over de Amsterdammers, die met name in aanvallend opzicht veel indruk op hem maken. "Voor mij is Ajax in dat opzicht een van de sterkste teams in Europa", aldus Fonseca. "Ze hebben veel goede individuele spelers met extra kwaliteit."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie gaat er door naar de halve finale van de Europa League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door carlo35)

Vind dat 'de opponent favoriet maken' altijd zo irritant. Gewoon 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn. Wederzijds respect is goed, dat hoort ook zo. Maar laten we niet overdrijven

7 april 2021 om 21:00

Prima dat Roma de underdog wil zijn. Zolang Ajax de tegenstander maar niet onderschat.

7 april 2021 om 21:12

Dat klopt. Maar vind niet dat hij zoveel verkeerds zegt hier. Ajax is qua positiespel en comfort aan de bal de laatste paar jaar waarschijnlijk ook wel een van de sterkste teams in Europa. Het probleem zit hem meer in het doorbijten, kwetsbaarheid in de omschakeling en het feit dat ze elk seizoen even tijd nodig hebben vanwege uitgaande transfers van sleutelspelers.

7 april 2021 om 21:12

Dit gaat niet om respect maar puur om de underdog positie te verkrijgen. Let maar op. Morgen zullen ze geen respect op het veld tonen.

7 april 2021 om 21:21

Dat is toch precies wat ik zeg? De ander favoriet maken... Niemand die eraan twijfelt dat ze morgen gemotiveerd zullen zijn.

7 april 2021 om 21:22

Nee natuurlijk niet. En uiteraard is er tactiek in het spel. Maar dat neemt niet weg dat hij best wel een gangbare mening verkondigt.

Veel goede spelers valt mee, Tadic is echt de enige speler die er bovenuit steekt en ziyech hebben we niet meer. Eerlijk is eerlijk de 2 brazilianen zijn minder al kan antony wel net zo goed worden. Als je tadic uit de wedstrijd kan halen van wie moet het dan komen?
Om echt gevaarlijk te zijn moet de rest wel beter gaan presteren.

7 april 2021 om 20:59

Antony en Neres zijn gewoon gevaarlijke buitenspelers die iets kunnen creëren én kunnen scoren. Klaassen is een scorende middenvelder die technisch niet het beste is, maar je nooit even kan laten lopen. Gravenberch kan scoren en een mannetje passeren. De kracht van dit Ajax is juist dat ze niet afhankelijk zijn van alleen een Tadic.

7 april 2021 om 21:08

Ach dit is gewoon gelul. Ajax heeft gewoon echt wel goede spelers in de selectie. Meer dan alleen Tadic. Daarbij spelen er talenten bij Ajax die spelen alsof ze al jaren in 1 spelen, zoals Gravenberch.

7 april 2021 om 21:27

2,5 jaar geleden kende niemand in Europa Van de Beek, De Jong en De Ligt, maar naast dat dat ware sterren zijn geworden door CL 18-19, was de kracht van dat Ajax net als dit Ajax het collectief. Dus je kan individueel spelers gaan benoemen, bij Ajax zijn het zeer goed uitgebalanceerde schakels die elkaar sterker maken en daarom heb ik doorgaans veel vertrouwen in een goed resultaat. We hebben weer een supertalent in Gravenberch, we hebben weer spelers in de topleeftijdscategorie van 27-28 als Klaassen, we hebben spelers met superveel internationale ervaring als Tadic. Het enige probleem is nu wel dat de sterke schakels Blind en beide doelmannen Onana en waarschijnlijk Steek er niet bij zullen zijn.

Beide ploegen zijn gewoon gelijkwaardig. Ajax is voetballend wel wat sterker maar fysiek is Roma weer wat sterker. Ajax moet proberen niet in de duels te komen en gewoon volle bak aanvallen. Spelers als Martinez kunnen de duels wel aan, maar daar ligt de kracht van Ajax gewoon niet, zeker niet Europees.

7 april 2021 om 21:24

Dit is toch minstens zo voorbarig als dat die trainer van Roma doet? Over een kleine 26 uur weten we veel beter wat de verhoudingen zijn, daarom heb je juist deze krachtmetingen. Over Young Boys en Lille heb ik ook voorbij zien komen dat ze het Ajax superlastig gingen maken, puur op basis van de andere prestaties in Europa en hun competities, maar tijdens de krachtmeting was Ajax superdominant en veel beter. En morgen kan dat weer andersom zijn. Ajax zit in een goede fase, Roma in een mindere fase, maar dat zegt niet alles. Misschien worden we wel helemaal scheel gejaagd door Roma zoals Salzburg dat ooit deed. Ajax moet net als 2 jaar geleden in Europa gewoon het eigen spel spelen en het collectief als superkwaliteit zien, dan maakt de kracht van de tegenstander veel minder uit.

7 april 2021 om 21:27

Volgens mij zeggen/bedoelen we het zelfde in andere woorden.

7 april 2021 om 21:33

Haha ja, alleen kan ik niet echt met zekerheid zeggen dat beide ploegen gelijkwaardig zijn. Ajax heb ik ook wel in fysieke wedstrijden de wedstrijden naar zich toe zien trekken, maar een Roma zou zomaar op voetballend gebied de boventoon kunnen voeren morgen.

7 april 2021 om 22:53

Wat je dus eigenlijk zegt is, het kan dooien het kan vriezen. Is dat niet bij elke wedstrijd tussen elke clubs zo? De kans dat Roma voetballend te boventoon gaat voeren acht ik zelf vrij klein. Die missen een aantal spelers en ze spelen uit, die gaan gewoon de deur op slot doen, Ajax van de goal afhouden en de schade beperken. Maar het kan ook zomaar heel anders lopen.. Zonder gekheid, ik geef Ajax wel een goede kans morgen maar ze hebben soms de neiging beter te zijn en meer initiatief te nemen, maar toch met lege handen te staan. Hopelijk is dit morgen niet zo.

Roma staat 7de in de competitie, hebben al 3 wedstrijden niet gewonnen in de competitie. Fonseca is gewoon eerlijk, hij heeft heel veel respect voor Ajax. Ajax heeft al sinds december niet verloren, lijkt me logisch wie de favoriet is.

7 april 2021 om 23:01

Denk dat Ajax licht favoriet is, maar niet op basis van wat jij zegt. Roma staat 7e in een competitie waar de 1e 6 allemaal vergelijkbaar of beter zijn dan Ajax. Die reeks is leuk een aardig en Roma zit het ff tegen, maar die Europese wedstrijden staan gewoon op zichzelf. Het is nou niet zo dat Roma alleen maar koekebakkers heeft rondlopen en in principe mist Ajax ook 4 basisspelers.

8 april 2021 om 14:44

@giannini10, denk en hoop dat Fonseca hierin wel gelijk heeft. Maar ik denk ook dat ie in het stuk uitspraken doet welke vanavond niet uit zullen komen. Hij gaat echt niet proberen om Ajax ver weg van het strafschopgebied te houden. Ik ben er zo goed als van overtuigd dat Roma acheruit gaat leunen en counteren. Ajax dicht bij het srafschopgebied, daar wordt Fonseca niet warm of koud van. Als het bij hun maar goed staat verdedigend. En aan Ajax om er dan doorheen te voetballen, lastige opdracht want dit is uiteraard ander kaliber dan een leunende club in de competitie. Edit: veel plezier vanavond, maar niet al te veel succes :-)

8 april 2021 om 16:06

@carlo35 Nee ik verwacht zeker niet dat Roma mee gaat voetballen. Onze verdediging is zo lek als een mandje, dus dan ga je als Roma zijnde proberen om de ruimtes zo klein mogelijk te houden. En vooral niet met jullie snelle buitenspelers met flink wat ruimte in je rug te spelen. Als bij Roma Diawara speelt dan weet je genoeg, dat is namelijk een breker en dat betekent dat we helaas niet komen om te voetballen. Ik heb er dan ook weinig vertrouwen in en verwacht een duidelijke nederlaag. Ook veel plezier & succes!!

Zonder Blind zal het lastig worden. Blind is voor het type spel dat Ajax speelt erg belangrijk. Het zal een kluif worden om dat op te vangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Lazio31
7.Torino31
9.Spezia31
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
E. ShomurodovAanvaller00
N. ZalewskiAanvaller00
P. BoerKeeper00
M. SvilarKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

0 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren