Besiktas mazzelt met ongelooflijke misser en blijft op titelkoers

Woensdag, 7 april 2021 om 19:51Jeroen van Poppel

Besiktas heeft woensdag geen fout gemaakt op weg naar het kampioenschap in Turkije. De ploeg van Sergen Yalcin rekende in een open wedstrijd uiteindelijk ruim af met Alanyaspor: 3-0. Het had ook slechter af kunnen lopen voor Besiktas, als de bezoekers zorgvuldiger waren omgesprongen met hun kansen. Met name de misser van Khouma Babacar vlak na rust was gigantisch. Koploper Besiktas neemt een voorsprong van respectievelijk vijf en zes punten op Fenerbahçe en Galatasaray.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, met grote kansen voor beide doelen ten gevolg. Cenk Tosun schoot de bal namens Besiktas op de lat, terwijl de doorgebroken Juanfran aan de overkant op de voeten van Ersin Destanoglu stuitte. Besiktas raakte vervolgens nogmaals de lat, ditmaal via een kopbal van Welinton. Even later was het alsnog raak, toen Atiba Hutchinson een hoekschop doorkopte, zodat Tosun van dichtbij kon intikken: 1-0. Alanyaspor had nog voor rust op gelijke hoogte moeten komen, maar Adam Bareiro schoot van dichtbij naast.

Acht minuten na rust volgde een nog veel grotere misser aan de zijde van Alanyaspor. Bareiro legde de bal breed op Babacar, die de bal in een leeg doel kon schuiven maar op tamelijk onbegrijpelijke wijze miste. Besiktas zocht zelf vervolgens weer de aanval en zag Tosun rakelings naast koppen. Rachid Ghezzal zorgde in de 57ste minuut voor de bevrijdende 2-0, door de bal vanbuiten het strafschopgebied binnen te krullen.

Zes minuten voor tijd bouwde Besiktas zijn voorsprong uit. Georges-Kevin N'Koudou kon over de linkerflank door richting het doel van Alanyaspor en tikte de bal in de korte hoek: 3-0. Efkan Bekiroglu dacht nog een eretreffer te maken namens de bezoekers, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door galagantoise34)

Best wel een goeie eerste helft, we hebben Alanya helemaal zoek gespeeld, motm Atiba, 38 jaar en geeft al 3 assist, de 2e goal was wel een beetje raar, makkelijke schot die je kon hebben, maarja hebbeb we wel eerder gezien in de super lig, Genclerbirligi-Galatasaray goal van Sneijder, keeper deed precies hetzelfdeOp naar de volgende wedstrijd.

7 april 2021 om 21:04

Atiba is een levende legende. Punt.Het is wel hilarisch hoe sommige Fener en Gs aanhangers hieronder zitten te huilen terwijl we dikverdiend hebben gewonnen van het sterke Alanya waar hun ploegen schaamteloos te bus tegen gingen parkeren.Dat wij ons eigen spel spelen en daardoor ook een paar kansen weggeven maar zelf een dozijn kansen creeren vergeten ze even..

7 april 2021 om 23:33

Wat een misplaatste reacties van de supporters van de concurrenten. Hebben het echt over omkoping/bewuste acties vd tegenstanders. Deze gasten voelen de pijn zo diep, dat ze niet helder meer kunnen nadenken. Als de beerput van FB en GS open gaat, dan hebben die sterretje op hun borst “functie elders”...

8 april 2021 om 13:07

Ik moet er hard om lachen. En dan sommigen die hier nog beweren objectief te zijn.

2x voor een lege goal missen, een keeper die zijn handen wegtrekt tijdens het duiken. I rest my case.

Wat zei Jose Mourinho ook alweer? If I speak, I'm in big trouble? Afijn, zeer verdiende overwinning van Besiktas, met een uitblinkende Marafona en Babacar aan de kant van Alanyaspor!

7 april 2021 om 20:08

Hahah jij begint met de dag zuurder te worden Flackootje. 2x lat, 1x paal en nog talloze andere kansen en jij komt met dit. We zijn geen Gs he.

7 april 2021 om 20:36

Ik ben niet je knikkervriend ofzo, dus of geef antwoord zonder een verkleinwoord of zonder een username te benoemen. Ik ben totaal niet zuur, ik heb zelfs meerdere malen aangegeven dat Besiktas en zelfs Fener het kampioenschap meer verdienen dan Gala. Wat wil je nog meer dat ik doe, een zwart-witte vlag in Rotterdam Centraal plant?

7 april 2021 om 20:57

Ok Flack rustig. Als je die zwart-witte vlag plant praten we nergens meer over. Je moet je reacties maar eens teruglezen, je wordt steeds ongeloofwaardiger. Heb je de wedstrijd wel gezien?

7 april 2021 om 21:09

Hoe word ik ongeloofwaardiger? Ik zeg letterlijk al een paar weken nu dat jullie het kampioenschap verdienen. Geloof je daar niet in? Besiktas heeft vandaag met alle geluk de 3 punten gepakt. Die schoten op de paal blijven schoten, dat zijn geen open doel kansen zoals Babacar 'em had, Marafona die een gigantische blunder begaat. Maar hey, geluk heb je soms ook nodig toch? Je bent nu aan het reageren om te reageren, ik zie echt geen meerwaarde in deze reacties van jou.

Mazzelt? Ja ze hebben een grote kans gemist 1 op 1 en op lege goal gemist. Wij hebben alleen 3/4 keer de paal geraakt en het is nog steeds 3-0 geeindigd. Ben blij dat we tegen Alanya hebben gewonnen. Hierna hebben we alleen nog Gala uit als tegenstander in de top 5.Ps. Die Davidson is trouwens wel echt goed, moest denken aan Nwakame

Wat een rare wedstrijd heb ik zitten kijken. Heel apart gevoel houd ik hier aan. Een Fatih Aksoy die ballen inlevert waarvan zelfs zijn medespelers met de handen omhoog stonden van wtf gozer!? Een Babacar die beter speelde dan Nsakala in het voordeel van BJK en dan nog een kans mist waarvan je denk mn oma van 90 schiet hem erin. Of moet ik het hebben over de keeper die de bal express doorlaat bij de 2e goal. Heel apart.. en over Sergen.. gadverdamme wat een karakter wat een persoonlijkheid. Ik dacht altijd erger dan Fatih Terim zal nooit komen.. nou het heeft niet lang geduurd. Hoe kan je 90min lang met je handen in de lucht staan en maar zeiken en zeuren tegen de scheids. Die een 100% aanval af fluit van Alanya, voor een overtreding die wordt gemaakt door spelers van BJK.

7 april 2021 om 20:05

Fatih Aksoy staat er natuurlijk bekend om dat hij heel sterk is aan de bal, de Turkse De Ligt wordt hij wel eens genoemd. Daarom is die ook weggestuurd bij Besiktas, hij is zo goed. Misschien was het juist de tactiek van Besiktas om hem te laten opbouwen omdat ze weten dat daar zijn zwakte ligt? Zomaar een gekke theorie van mij.

Kansen missen is ons ding dit seizoen.. als onze spelers wat klinischer waren dan hadden we 20 doelpunten ofzo extra. We hebben 3 keer de lat/paal geraakt en talloze kansen gemist. We hadden gelukkig ghezzal terug in de basiselftal, want hij is onze x factor. Voor mij was die echt top vandaag! De laatste weken vind ik vida weer matig spelen. Hij heeft vandaag geluk gehad dat alanya hun 100% lege kansen hebben gemist! Alsof die er momenteel geen goesting in heeft. Daarnaast speelde cenk geen goede wedstrijd, maar ik heb liever een onfitte cenk in de spits dan larin!

Het nodige geluk met die ongelofelijke misser van Babacar en de blunder van de keeper, maar voorin hadden we ook pech, 3 keer de bal op de paal/lat. We hadden nog 10 finales en de eerste is winnend afgesloten. In de resterende 9 wedstrijden hebben we recht op 1 gelijkspel en 1 nederlaag, en dat is als Fenerbahce alles wint. Sergen heeft ons tot hier gebracht, maar nu moet hij het ook afmaken.

Hele belangrijke en verdiende zege.Op Aboubakar na bijna iedereen weer terug en dat merkte je, zelfs met een half fitte Cenk in het veld als echte nr9 stond het veel beter met iedereen weer op zijn eigen plek. De 2 best voetballende teams van de Super Lig tegen elkaar leverde een heel aantrekkelijke pot op die ook 7-3 kon eindigen maar het werd uiteindelijk 3-0. We raakten ook nog 2x de lat en 1x de paal.In tegenstelling tot Gs en Fener parkeren wij niet de bus tegen Alanya en spelen ons eigen aanvallende spel, waardoor ook een paar kansen werden weggegeven maar wij creeerden er veel meer en wonnen dikverdiend.Meester Sergen tegen leerling Cagdas, dit keer won Sergen. Niemand blonk echt uit maar het iedereen had een voldoende maar ik moet toch onze levende legende Atiba er uit lichten. Wat een meters maakt hij op 38-jarige leeftijd, Oguzhan en Ljajic mogen zich kapot schamen want Atiba brengt meer gevaar dan zij.6 pt voor op Gs en 5 op Fener, en Fener moet morgen naar Malatya wat altijd zwaar is.

Zoveel kansen weggeven en dan alsnog met duidelijke cijfers winnen? Het vertoonde spel was goed maar sjonge jonge, die kansen die Alanyaspor had was ook niet zuinig. Het had net zo goed 3-3 kunnen eindigen. Afijn. Zie hierboven twee reacties met complet denkers. En dat van een GS en FB supporter. Ooit had een voorzitter gezegd, dat wij de kleurlingen broeders hadden gemaakt. Ze groeien wederom naar elkaar toe ...

7 april 2021 om 20:11

Hahaha echt he.. als nou een Trabzonlu of zo het zegt..

7 april 2021 om 20:17

We staan er bekend om, om liefdadigheidsacties. Dit is er een van. Geinig toch die broederliefde... word er zelf sentimenteel van. 😁

Ik heb daadwerkelijk nog nooit meegemaakt dat een club, een dag voor de wedstrijd traint op het trainingsveld van de tegenpartij. Ongekend. Ongehoord. Wellicht omdat Cagdas Atan (trainer van Alanyaspor) een oud-speler is van Besiktas ? Of omdat hij assistent was van Sergen Yalcin ? Maar goed, moet toch gewoon kunnen ? Ik bedoel, het is niet zo de spits van Alanyaspor voor open goal gaat missen of de keeper opeens zijn handje terug trekt bij een doelpoging....

7 april 2021 om 20:13

Muahuahuahuahuahuahuahua Gangstarrrrrr...Ik heb ook nog nooit meegemaakt dat een club 2x achter elkaar dezelfde scheids krijgt, of dat een club de derby tegen Gs altijd in de terugronde uit moet spelen, of dat een club al 15 weken bovenaan staat en het beste voetbal speelt en het meest in de 16 is maar nooit een penalty krijgt.. etc etcWij hebben 2x lat 1x paal, en 10 open doelkansen en jij komt met dit.. Alanya is gewoon een goede ploeg maar hadden pech in de afwerking.Remember Sneijder tegen Genclerbirligi? Wat zei jij toen?Komaan jongeman, mayislar sizin (Vertaling: In mei leggen alle vogels een ei).

7 april 2021 om 20:13

Waarom zou dat een probleem moeten zijn? Of denk je dat het feit dat ze gisteren daar trainden, de doorslag gaf tijdens deze wedstrijd? Je verlaagt je tot het niveau waar je zelf juist altijd mensen op aanspreekt.

7 april 2021 om 20:21

Jawel Clutch, daardoor raakten ze in de war tijdens de training want Besiktas had de velden kleiner gemaakt, de doelen groter, en de ballen ovaal. Dat zag je vandaag toch terug?

7 april 2021 om 20:30

Clutch. Verlagen ? Wat is er zo verlagend aan ? Provoceer ik ? Beledig ik ? Dat ik vragen stel die jou even niet uitkomen, wil niet zeggen dat ik mezelf 'verlaag'. Sergen10. Wellicht is het in dit context belangrijker wat jij zei bij Sneijder tegen Genclerbirligi ? Dat ik jou er geen woord over zie reppen bij de wedstrijd van vandaag, is wel een enorme deuk in jou oh zo objectieve overkomen hehehe.

7 april 2021 om 20:46

gangstarr, je insinueert dingen die de gemiddelde Turkse supporters al jaren roepen, ik schat jou hoger in dan dat. Als we met die logica verder gaan is de manier waarop Ersin zich positioneert bij die kans van Babacar ook heel 'verdacht'. Als bijvoorbeeld Batigol zulke vragen zou stellen na een wedstrijd van GS, zou je hem er toch ook op aanspreken? Nergens voor nodig dit.

7 april 2021 om 21:14

Clutch. Ik benoem dingen zoals ik ze waarneem, uiteraard ook met enige subjectiviteit. Ik hoef hier niet de diplomaat uit te hangen toch ? Die 'man' die jij als voorbeeld noemt, kwam met stelselmatige provocaties en beledigingen. Ik heb denk ik vaak genoeg ook complimenten uitgedeeld aan welke concurrent dan ook. Gefeliciteerd met de punten

Hahaha Marafona wat een kluns. Die bal kon hij zeker hebben als hij niet te lui was geweest om zijn armen te strekken.

8 april 2021 om 13:12

Klopt. Logisch dat jij het beter onthoudt dan ik, hij heeft veel voor jullie betekend :-)

Echt die gekleurde fanatiekelingen kunnen zich beter druk gaan maken om wie er in 1730 kampioen was en wie in 1620. Ze zeggen nog net niet dat Alanya ons de overwinning heeft bezorgt. Daarom hebben we zeker onze uitwedstrijd 2-1 verloren. We hebben meer doelpogingen gehad dan Alanya en scoren 3x hadden er wel 7 kunnen zijn. Waarom kwamen jullie niet klagen toen we voor de 2x Meler kregen en toen hij Aytac geen rood gaf en we wellicht daardoor hebben verloren, maar nee naturlich niet want dat komt ze ten goede uit. Dramatisch niveau hiero als de beste kampioen mag worden dan is die al bekend tenzij de TFF anders voor jullie wil, we gaan het zien. Clutch mag Ghezzal nu wel blijven voor komend seizoen😂

7 april 2021 om 22:10

2 doelpunten is nog steeds niet genoeg bro, iemand van zijn kaliber moet er minimaal 6-7 scoren. Daar heeft hij nog 9 wedstrijden voor. Maar voor 3 miljoen mogen ze hem alsnog kopen.

Kunnen we geld inzamelen voor Atiba? Wat een koning is dat zeg. 38 jaar en zo een heerser. Mooi dat we winnen van Alanya op naar t weekend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Besiktas8445
5.Sivasspor6511
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
C. LarinAanvaller3819
A. HasićAanvaller82
C. TosunAanvaller33
U. YuvakuranKeeper60
E. BilginKeeper00
Javi MonteroVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

4 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Arsenal heeft contact opgenomen met de vertegenwoordigers van Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren