Ultiem ‘teken van respect’ van Koeman: foto Mbappé in kleedkamer Barça

Donderdag, 8 april 2021 om 09:29Rian Rosendaal • Laatste update: 10:15

Ronald Koeman nam in maart geen halve maatregelen voorafgaand aan de tweede ontmoeting van Barcelona met Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League. L'Équipe onthult namelijk bijna een maand later dat de coach een foto van Kylian Mbappé pontificaal had opgehangen in de kleedkamer van de Catalanen, om zo zijn spelers extra te waarschuwen voor het gevaar van de spits. De ontketende Mbappé tekende in het duel in het Camp Nou (1-4 overwinning) voor een hattrick tegen Barcelona.

"Het is een teken aan de wand, maar het moet bovenal worden gezien als een teken van respect", verwijst bovegenoemde krant naar de beslissing van Koeman om in aanloop naar PSG-uit een foto van Mbappé te tonen aan zijn spelersgroep. De Nederlandse oefenmeester gaf daarnaast een uitgebreide speech over de Franse topschutter, zo klinkt het woensdag. De ludieke actie van Koeman kon echter niet voorkomen dat Mbappé ook in het thuisduel met Barcelona tot scoren kwam, al was dat wel vanaf de strafschopstip. Lionel Messi tekende luttele minuten later met een prachtig afstandsschot voor de gelijkmaker.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

PSG wist ten koste van Barcelona de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Tijdens de loting werd de sterrenploeg van Mauricio Pochettino gekoppeld aan het ijzersterke Bayern München, vorig seizoen nog te sterk voor de Fransen in de finale van het miljardenbal (0-1). De heenwedstrijd in de Allianz Arena in München staat voor woensdagavond op het programma. Het returnduel vindt op dinsdag 13 april plaats in het Parc des Princes. De winnaar van het tweeluik in de kwarfinale stuit in de halve eindstrijd op Manchester City of Borussia Dortmund. De Engelsen sloten de eerste confrontatie dinsdag af met een 2-1 overwinning.

Over de toekomst van Mbappé wordt inmiddels driftig gespeculeerd. De topschutter beschikt bij PSG over een contract tot medio 2022 en de clubleiding wil de samenwerking maar wat graag met enige jaren verlengen. De speler zelf lijkt echter te twijfelen over een langer verblijf in Parijs. Barcelona is al genoemd als mogelijke nieuwe werkgever, al werkt de situatie in financieel opzicht duidelijk tegen de nummer twee in LaLiga. Volgens verschillende buitenlandse media heeft Real Madrid de beste papieren om Mbappé over te nemen, zeker daar de vraagprijs naar verluidt is gezakt van 235 naar 165 miljoen euro. Mundo Deportivo voegde daar onlangs wel aan toe dat PSG eist dat Vinícius Júnior wordt betrokken in een eventuele deal voor de spits.


Poll

Waar speelt Kylian Mbappé volgend seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door rockett)

Toch een wedstrijdje te laat opgehangen Ronald!

Is natuurlijk altijd de vraag wat voor een effect zoiets heeft maar ik snap het wel. Hoewel PSG echt wel een goede ploeg heeft is Mbappe wel de echte grote man, helemaal als Neymar er niet bij is. In de tweede wedstrijd leek Barcelona zelf nog even een aanloop te nemen voor een nieuwe remontada, wat tekenend was voor het toegenomen vertrouwen bij Barcelona m.i.

Hopelijk gaat Barcelona door met groeien en wordt het nog kampioen ook, gun het die nieuwe jonkies, Messi en vooral Koeman van harte. Koeman vestigt momenteel wel zijn naam als een echte manager die ook (of juist) in niet ideale omstandigheden goed weet te presteren en een groep voor zich weet te winnen met zijn eerlijkheid en duidelijkheid.

7 april 2021 om 16:23

Hij kan beter fotos van messi ophangen, zo kunnen ze niet vergeten dat ze de beste ter wereld hebben

7 april 2021 om 18:27

Daar worden ze denk ik dagelijks aan herinnerd op het (trainings)veld.

7 april 2021 om 16:41

Zeker mee eens! Wat ik jammer vond te horen was dat Koeman weinig praat met zijn spelers. Ik houd persoonlijk meer van trainers die veel met hun spelers praten. Desondanks niks meer dan respect voor Koeman!

7 april 2021 om 17:00

Volgens mij is Koeman geen allemansvriend of zo, en gaat hij ook niet praten om het praten met spelers. In het verleden (echt jaren terug) gingen er ook verhalen dat hij niet goed om kon gaan met spelers die wat meer 'warmte' van hun trainer verwachtten. In die zin lijkt hij ergens toch wel veranderd, er gaan nu verhalen dat Messi zijn aanblijven als één van de voorwaarden stelt om zelf ook bij te tekenen, en naar verluidt loopt een deel van de spelersgroep echt met hem weg. Het zegt ook wel iets wellicht, dat je niet altijd de warme persoonlijkheid hoeft te zijn waar een speler behoefte aan denkt te hebben, maar belangrijker moet zijn in het geven van duidelijkheid en het scheppen van voorwaarden dat spelers lekker in hun vel zitten. Hij lijkt daarin wel echt beter geworden, zo lijkt het.

had de foto voor de eerste wedstrijd dan gebruikt aangezien mbappe vrij onzichtbaar was in de 2e wedstrijd. Had de foto dan toch geholpen? Want ze waren veel scherper, en veel sneller. Ik vond toch dat we het heel goed hadden gedaan in de 2e wedstrijd.

7 april 2021 om 16:29

Ben ik heel negatief als ik zeg dat ik niet denk dat de foto de doorslaggevende factor was bij het minder presteren in de 2e wedstrijd van Mbappe?

Ik begrijp dat veel Barcelona fans een goede wedstrijd gezien hebben van hun team die PSG het lastig heeft gemaakt.

aten we niet vergeten dat PSG zoals vaker in het verleden met een voorsprong in de 2e wedstrijd gewoon stopt met voetballen. Denk dat als PSG net als in de eerste wedstrijd gespeeld had barca er ook gewoon af was gegaan.

7 april 2021 om 16:51

Ten eerste was niet serieus toen ik zei dat de foto de doorslag gaf. Ten tweede is PSG zo vaak op huj bek gegaan omdat ze vroeger stopten met voetballen dat ze onderhand hun les wel geleerd hebben. Barca maakte ze het gewoon lastig. Even serieus, voor hetzelfde geld schiet messi die penalty erin en dan staat het 2-0 in de eerste helft. Dan heb je een enorm groot probleem als PSG zijnde. Het is absoluut onzin om te denken dat psg het maar toe liet.

Toen dat bericht over de verlaagde transfersom naar buiten kwam werd er hard gelachen omdat Vinicius dus op 70m geschat werd. Hoe denken de mensen die er toen om lachten daar vandaag over, na zijn masterclass gisteren?

7 april 2021 om 16:17

Masterclass??? Hij nam 1 bal goed mee en werkte die prima af en bij zijn tweede goal ging Alisson niet vrij uit. Hij speelde uitstekend, maar tegen een belabbert Liverpool. Dus ik vind een masterclass nogal overdreven, daarnaast geloof ik zeker wel dat meneer talent heeft, vaak was dat ook niet de kritiek maar zijn finesse.

7 april 2021 om 16:18

Ik chargeer natuurlijk, omdat we hier graag met superlatieven werken.

7 april 2021 om 16:49

In de absolute top moet je consistent zijn, anders ben je één van de velen. Als Vinicius structureel een hoog niveau kan halen en daarbij zijn afwerking verbetert, kan t een grote worden. Hij heeft namelijk wel echt de fysiek en de techniek. Hoop voor m dat ie die stap kan zetten.

7 april 2021 om 16:18

Als vinicius constant dit niveau laat zien dan pas praten we. tot die tijd is real madrid gek als zij vinicius niet gebruiken bij de deal voor mbappe als PSG daadwerkelijk vinicius op die waarde schat.

7 april 2021 om 16:23

De eerste keer dat Vinicius 2 keer scoort in 106 wedstrijden en het is een masterclass

7 april 2021 om 16:42

Gechargeerd, moet jij toch herkennen als The Boys-liefhebber.. Topserie btw, Homelander is echt geweldig geacteerd.

7 april 2021 om 16:44

Maakt toch geen moer uit? Je beoordeeld hem op basis van deze wedstrijd. Dus ja, een masterclass ja. Niemans zegt dat de beste man nu ballon d’or gaat winnen. Messi zelf had zeker zo’n wedstrijd willen spelen tegen PSG.

7 april 2021 om 17:34

Vinicius speelde niet tegen Psg, maar tegen Liverpool, de nummer 7 van de Pl

7 april 2021 om 17:37

En toen Ajax er in de CL tegen speelde zei iedereen dat het een absolute topclub was. Precies hetzelfde team.. daarnaast zij ook iedereen voor de wedstrijd dat Liverpool ging winnen en dat ze op de weg terug waren. Staan niet voor niets in de kwartfinale CL..

7 april 2021 om 17:40

Hmm dat kijk ik voetbal toch anders blijkbaar. Ik zag ook bij unibet een quotering van 3 staan voor Real, dus daar heb ik een behoorlijk slaatje uit kunnen slaan, omdat ik de vrij gemakkelijke winst van Real al had verwacht. Toen Ajax er tegen speelde stonden ze overigens nog in de top 3 en Ajax had er inderdaad betere resultaten tegen kunnen en moeten behalen, eeuwig zonde.

7 april 2021 om 18:05

Psg is de nummer 2 in een micky mouse competitie.

7 april 2021 om 18:41

Ze stonden inderdaad toen 3de maar het is exact het zelfde team. Uiteindelijk komt er gewoon consistentie naar boven en dus ook ja ware kwaliteit. Positie op de ranglijst in het begin van het seizoen, zegt natuurlijk minder dan nu. En PSG doet het ook niet beter dan Lille, Monaco en Lyon in de Ligue 1, staat allemaal 1 punt uit elkaar volgens mij..

7 april 2021 om 16:31

Nog steeds veel te hoog natuurlijk, als je dat niet snapt,kun je net zo goed meteen stoppen

7 april 2021 om 16:32

Nog steeds hetzelfde. Iets met een zwaluw en zomer.

7 april 2021 om 18:17

Heb er destijds niet lacherig over gedaan, maar zolang Vinícius Júnior er niet in slaagt om de volgende stap in zijn ontwikkeling te maken lijkt het me overdreven om zijn marktwaarde op zeventig miljoen euro in te schatten. Vooralsnog lijkt het er namelijk op dat hij op 17-jarige leeftijd al gewoon belachelijk goed was, maar in de loop der jaren zich eigenlijk nauwelijks verbeterd heeft. Begrijp me niet verkeerd, de manier waarop hij de bal met zijn borst controleerde was indrukwekkend. En volgens mij zijn er weinig spelers die met de bal aan de voeten voor zoveel gevaar kunnen zorgen. Die snelheid, die dribbel, die techniek... Geweldig! Maar dat kon hij twee jaar geleden ook al. Gisteravond leek hij voor het eerst in staat om efficiënt met zijn kansen om te gaan. Geweldig voor hem, geweldig voor Real Madrid, maar als hij echt bij de wereldtop wil horen moet hij dat toch echt over een langere periode laten zien.

Ik weet niet of je hier als trainer van Barcalona nou goed aan doet, je zit in dezelfde kleedkamer met Messi en gaat dan een speler als Mbappe helemaal ophemelen. Het zou me niet verbazen als dit averechts werkt, waardoor spelers juist onzeker worden en je voorspelling dat zo'n speler uitblinkt ook nog uitkomt.

7 april 2021 om 16:17

Vanleeuwen, je hoeft als Koeman zijnde Mbappe niet op te hemelen na de 1e wedstrijd. Verder kan je best aangeven dat het een fantastische speler is die je in de gaten moeten houden en op dit moment 1 van de beste van de wereld. Erna kan je tegen Messi zeggen dat je hem het beste vind als hij er vandaag 2 inschiet, iedereen blij.

7 april 2021 om 16:19

@vanleeuwen, of dit averechts werkt? Heb je de wedstrijd gezien?

7 april 2021 om 16:33

Aan de andere kant, denk je nou echt dat de spelers van Barça na die eerste wedstrijd nou echt een foto van Mbappé en een speech van Koeman nodig hadden om te weten dat ze voor hem moesten oppassen?

7 april 2021 om 16:53

Weet niet wat koeman de tweede keer anders deed maar het hielp enorm. Focus niet re veel op die foto joh.

7 april 2021 om 16:43

Als je als speler onzeker wordt van een foto van een tegenstander, speel je niet op dat niveau.

Past toch niet bij zo’n “grote” club als Barcelona. En de reden dat mbappe zo goed was de eerste wedstrijd komt zelf door koeman.

7 april 2021 om 17:48

Daar heb je een punt. Mbappe kreeg teveel ruimte net als Klopp Vinicius teveel ruimte liet. Madrid heeft de grootse moeite in Spanje met al die compact spelende teams. Net als Koeman tegen PSG rolde Klopp de rode loper uit tegen Madrid. Vinicius en Mendy hadden zeeen van ruimte.

7 april 2021 om 20:20

Klopp's probleem begon toen hij Kroos teveel ruimte liet, Visca.

7 april 2021 om 23:11

Nou ja, rode loper... Zulke kansen creeert Real ook in de competitie alleen daar is Vinicius gewoon niet effectief. In vele gevallen is het gewoon een kip zonder kop dat altijd naast/ over schiet. Gisteren had hij zeker mooie doelpunten gemaakt maar had toch wel het gevoel dat het lucky goals waren (hoop voor hem van niet en dat hij dit gewoon kan doorpakken). Het is zeker een potentiele topspeler

En dan had je gisteren nog een Madridfan die claimde dat Barcelona arrogant naar Parijs was afgereisd om ‘wel eventjes’ een Remontada neer te zetten. Totale onzin. Dit is wel amateurpsychologie, maar je weet nooit of het misschien de juiste snaar raakt.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla5819
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder303
PedriAanvaller302
A. GriezmannAanvaller288
L. MessiAanvaller2823
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper240
Jordi AlbaVerdediger273
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Boze Ronald Koeman ontploft tijdens interview en loopt weg

Ronald Koeman was zaterdagavond na de 2-1 nederlaag tegen Real Madrid absoluut niet te genieten. De trainer van Barcelona was niet alleen teleurgesteld over het verlies tegen de concurrent, maar ook...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren