Ten Hag heeft naast Stekelenburg nog twee twijfelgevallen voor Roma-thuis

Woensdag, 7 april 2021 om 12:35Rian Rosendaal • Laatste update: 17:30

Het is nog onzeker of Maarten Stekelenburg donderdagavond inzetbaar is bij Ajax in de thuiswedstrijd tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. Over de doelman, die zondag tegen sc Heerenveen (1-2 winst) in de warming-up geblesseerd uitviel, wordt in een later stadium een definitief oordeel geveld, zo meldt Erik ten Hag woensdagmiddag op de persconferentie. De kans is derhalve aanwezig dat Kjell Scherpen donderdag in de Johan Cruijff ArenA zijn Europese debuut maakt voor Ajax.

"Stekelenburg, dat gaan we afwachten", verklaart Ten Hag op de persbijeenkomst in aanloop naar de eerste ontmoeting met AS Roma in Europees verband. "Het is geen langetermijnprobleem, maar of het snel genoeg gaat voor morgenavond zullen we zien", aldus de coach van de koploper in de Eredivisie, die tevens aangeeft dat Stekelenburg woensdag meetraint met de A-selectie van Ajax. "Dat is wel de bedoeling. Maar we zijn nu ook met hem bezig en we kijken eigenlijk van uur tot uur hoe dat gaat en of hij de volgende stap kan zetten"

Het artikel gaat verder onder de video
Vooruitblik Ajax - AS Roma: 'Kwalitatief is het niet super, daar ben je niet bang voor'
Meer videos

Ten Hag krijgt vervolgens de vraag of hij van plan is om Stekelenburg op de wedstrijddag zelf nog uitgebreid te willen testen, om zo te kijken of de knieblessure helemaal is verdwenen. "Dat beslissen we aan het einde van de dag (woensdag, red.)", zo luidt het antwoord van de Ajax-trainer. Ten Hag kan donderdagavond sowieso niet beschikken over de niet ingeschreven Sébastien Haller en de bij Oranje geblesseerd geraakte Daley Blind. Tevens zijn André Onana en Noussair Mazraoui al langere tijd niet inzetbaar. Daarnaast staan er vraagtekens achter de namen van Perr Schuurs (knieblessure) en Sean Klaiber (vader geworden) wat betreft het bezoek van AS Roma aan Amsterdam.

"De hoop is er dat ze er alledrie bij zijn morgen", blijft Ten Hag optimistisch naar de toekomst kijken. "Blind, Haller, Mazraoui en Onana ontbreken. Mazraoui heeft de eerste stap richting de groep gezet. Mazraoui is een hele goede speler die we zeer misen. Maar we kunnen ze alle vier opvangen. Devyne Rensch en Jurriën Timber hebben het goed gedaan", zo besluit de oefenmeester van Ajax zijn vooruitblik. Het eerste fluitsignaal van het thuisduel van Ajax met AS Roma klinkt donderdagavond om 21.00 uur.


Poll

Ajax - AS Roma eindigt in een...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door london calling)

Stekelenburg zou wel een aderlating zijn hoor. Ik vond de stap van Onana naar Stekelenburg groot lijken op voorhand,, maar achteraf gezien is Stekelenburg nog veel zekerder dan verwacht. De stap van Stekelenburg naar Scherpen vind ik elke keer wel weer erg groot, oogt onzeker en is niet lekker in het meevoetballen.

7 april 2021 om 13:11

Elke keer? Scherpen heeft toch pas een keer gekeept in de competitie?

7 april 2021 om 13:14

Klopt, daar leek bij de tegengoal weer niet scherp, en een keer in beker waarbij het tegen Utrecht compleet mis ging.

7 april 2021 om 13:17

Ag je moet toch een zondebok hebben nu Schuurs er niet is. Gewoon niet op reagereren, dat Alvarez als een kind staat te dekken en giga de fout in gaat mag blijkbaar

7 april 2021 om 13:26

Goeie, gewoon niet op reageren en dan toch er zelf op reageren Ik had het toch over Stekelenburg die we missen en wie zijn vervanger zal zijn? Alvarez missen we niet, dus waarom zou ik die out of the blue bij dit artikel aan halen. Alvarez stond inderdaad als een kind te verdedigen, en nu? Dat doet niks aan af dat Scherpen ook te weinig deed vanuit die positie.

7 april 2021 om 15:30

klopt, maar Stekelenburg heeft in de wedstrijden die hij heeft gekeept niet veel te doen gehad. hij heeft 1 knappe redding verricht tegen Groningen, voor de rest niks te doen gehad door een super verdediging. Voetballend is Stekelenburg zeker beter, maar echt als keeper is hij nog niet getest. En ja Scherpen had wellicht meer mogen doen, maar Stekelenburg had bijvoorbeeld ook mogen duiken bij de vrije bal van Zahavi, deed toen ook niks. Het is altijd makkelijk om een talent meteen af te rekenen en terug te kijken in het verleden c.a 11 jaar, toen Stelenburg fantastisch keepte. Het feit is dat Stekelenburg sinds het seizoen 2017/ 2018 maar 8 a 10 wedstrijden heft gekeept. Tuurlijk Maarten Stekelenburg staat er nu en staat er zeker, maar we moeten niet ineens doen alsof het een super keeper is terwijl hij nog niet echt getest is.

7 april 2021 om 17:01

Het is gewoon een feit dat je met scherpen op goal. Je verdediging 4x zo goed als normaal moet staan. Want bij 2 pogingen van de tegenpartij, zit der zoiezo 1 in..

7 april 2021 om 17:35

En in de beker tegen utrecht. Toen was scherpen echt niet best.

7 april 2021 om 13:39

Onana is overrated, waardoorde stap naar Stekelenburg niet groot is. Beide prima keepers maar geen topmateriaal

7 april 2021 om 13:40

Onana in vorm zit gewoon tegen de wereld top aan. Nog steeds erg jong hè.

7 april 2021 om 13:49

Onana overrated en geen topmateriaal? Dat moet je even toelichten

7 april 2021 om 13:50

Hij is inderdaad nog steeds heel jong, dus misschien kan hij nog groeien en bij de wereldtop horen! Tot nu heeft hij me nog niet overtuigt

7 april 2021 om 14:10

Ik weet niet of je nou aan het trollen bent of niet 😂 Of Onana tot de wereldtop hoort kun je over discussiëren maar als er een keeper heeft overtuigd afgelopen jaren dan is het wel Onana. Gewoon een absolute topkeeper die wat mij betreft zeker in de top 10/15 ter wereld staat.

7 april 2021 om 14:31

Ben ik het toch eindelijk een keer deels met Skede eens, dit moet wel een troll zijn Onana heeft zich al jarenlang stabiel als topkeeper bewezen.

7 april 2021 om 15:53

@InkeMontana potverdorie, nu pas een keer met me eens? Daar moeten we wat aan gaan doen 😉

7 april 2021 om 14:04

Ik las allemaal dat oranje Stekelenburg na 3 wedstrijden maar mee moest nemen omdat hij zo betrouwbaar was en je wist wat je aan hem had. Hij is 38, had de laatste jaren amper gespeeld en raakt nu geblesseerd in de warming up....hoe betrouwbaar is dat? Dat is de reden waarom mensen twijfels hadden. Je weet helemaal niet hoe goed je nog op hem kunt bouwen, daarvoor was het te lang geleden dat hij een serie wedstrijden heeft gespeeld.

7 april 2021 om 14:07

Het overkomt Stekelenburg, maar een 15 jaar jongere Bijlow ook. Tja, zeg het maar..

7 april 2021 om 14:11

Zou toch, zonder oog op de toekomst, liever een derde doelman meenemen die weet hoe het werkt, dan een jonkie om hem te laten proeven voor de toekomst (en met een volgende coach). Tuurlijk is het voor dat jonkie goed voor de ervaring, voor de toekomst, maar daar zou ik als huidige bondscoach echt lak aan hebben. Je wilt de beste nu. Als bv een Bijlow ineens op het EK moet keepen..... hou mijn hart vast. En de kans dat die geblesseerd raakt in de warming-up is ook aanwezig gezien zijn blessure geschiedenis 😉

7 april 2021 om 14:41

Maar ik zeg nergens dat Bijlow mee moet, daarvoor zal hij eerst fit moeten worden en blijven. En ik begrijp de keuze voor Stekelenburg ook als hij een grotere serie wedstrijden gespeeld had, maar het werd al geroepen na 3 wedstrijden. En toen kon je nog helemaal niet weten hoe fit en hoe goed hij nog was.

7 april 2021 om 14:10

@inkemontana: Wat een onzin zeg. Nu Schuurs niet speelt, heb je een nieuwe zondebok nodig? Afgelopen zondag was hij niet debet aan de tegengoal (koeienfout van Alvarez en waar was Martinez of Nico?) en had hij 1 slechte inspeelpass waar Heerenveen niets mee deed. Vooral in de 2e helft heeft Scherpen gewoon punten verdiend door z'n (zeker 2) hele goede reddingen. Daarnaast doet Scherpen het in JA een stuk beter dan Onana dat ooit deed in JA en we weten hoe dat is gelopen. Ook bij Jong Oranje heeft hij het voortreffelijk gedaan. Is hij beter dan Onana en Stekelenburg? Nee, natuurlijk niet. Maar hij verdient gewoon het vertrouwen van de supporters en die zouden een speler niet zo de grond in moeten boren.

7 april 2021 om 14:25

4ever4ajax. Volgens mij hebben een aantal leden hier een grotere obsessie over mijn mening over Schuurs dan ik zelf met Schuurs heb. Wat is dat nou weer voor onzinnig iets om aan te halen onder mijn bericht als ik het in geen velden of wegen over hem heb. Verder was Scherpen Zondag wel degelijk debet aan de tegengoal. Dat er een verdediger voor je een koeienfout maakt betekent niet dat je zelf niks meer aan een situatie kan doen of zelf niet meer debet aan een situatie kan zijn. Die bal gaat er vanuit een positie in waar een doelman veel meer kan doen. Koeienfout van Alvarez en vervolgens matig gekeept door Scherpen. Kan je als supporter toch gewoon benoemen? Verder, zeker 2 goede reddingen? Hij heeft toch verder vrijwel niks te doen gehad? Ik kan me die situatie met v. Bergen herinneren waarbij hij inderdaad goed ingrijpt en voor de rest heeft Heerenveen volgens de stats maar 1 keer op goal geschoten. Ik vind dat van Onana aanhalen altijd zo'n kulargument. Die deed het inderdaad heel matig in JA en bleek een wereldkeeper toen hij in het diepe werd gegooid. Maar zulke ontwikkelingen zijn toch echt eerder uitzondering dan de regel. Van de meeste spelers en keepers zie je een ontwikkelding die je in de laatste jeugdteams ook al zag aankomen. Verder maak je er zelf van dat er iemand de grond in geboord wordt. Binnen de ontwikkeling van Scherpen vind ik hem gewoon (nog) niet zeker genoeg voor een grote Europese wedstrijd, en daarom is het een grote aderlating als Stekelenburg niet keept

7 april 2021 om 15:43

Ik wil toch even reageren dat je het aanhalen van hoe Onana keepte in JA een kul argument vind, Edwin van der Sar, 1 van de beste keepers die Nederland ooit heeft gehad kwam als lange slungel in het veld, iedereen dacht pff o mijn god wat moet dat voorstellen, is niks, kan niks, wordt niks werd er destijds gezegd en bekijk zijn carriere nu. Drommel en Bijlow werden ook meteen afgeschreven dat ze niet goed genoeg waren, beide staan nu ook goed te keepen Elk talent heeft vertrouwen nodig en speelminuten en elk talent gaat zijn foutjes maken. Helaas zal een talentvolle keeper dat ook doen. Maar Scherpen speelt in JA gewoon goed en heeft een goed EK gespeeld en laten zien vind ik dat hij kan keepen.

7 april 2021 om 16:09

Klaiber is helemaal niet gehaald om europees kampioen te worden maar als goedkope backup voor in de eredivisie (ondanks alle verhalen heeft overmars achteraf aangegeven dat hij nog geen 4 miljoen heeft gekost en dat het met bonussen iets meer dan 4 kan worden).
Achteraf is het allemaal heel simpel en was hij misschien niet nodig geweest, aan het begin van het seizoen had je na het vertrek van Dest in de vorm van Mazraoui een rechtsback die al langer dan een jaar (en nu bijna 2 jaar) kwakkelde met blessures en daarnaast had je vooral vraagtekens voor de 2 posities rechts achterin. Timber was een talent maar had nog nooit iets kunnen laten zien door corona (deed daarvoor een of twee keer mee) Schuurs was een talent waar de nodige vraagtekens achter stonden en Rensch was een jongen van 17 die het fysiek op dat moment nog lang niet aan kon (ga de eerste wedstrijden van Rensch maar een terug kijken, die jongen was na 60 minuten volledig op).
Mooi dat Timber en Rensch nu in de basis spelen, maar hoe vaak hebben we niet gezien dat talenten uiteindelijk niet goed genoeg waren, of op hun 18e niet goed genoeg, dan had iedereen zich nu aflopen vragen waarom ajax na de verkoop van Dest geen stand-in had gehaald voor Mazraoui.

Onana, Stekelenburg, Mazraoui, Blind, Haller. Het is een aardig rijtje, met vier potentiele basisspelers en je tweede doelman. Het worden twee interessante clashes en mede gezien de blessures bij beide teams heb ik echt geen idee wat ik ervan moet denken. Ik hoop in ieder geval dat Ajax morgen begint met Scherpen, Rensch, Timber, Martinez, Tagliafico, Alvarez, Gravenberch, Klaassen, Antony, Tadic en Neres.

7 april 2021 om 13:12

Ik hoop voor je clubbie dat ze niet met Scherpen hoeven te starten. Hele onzekere keeper en maakt nogal wat fouten.

7 april 2021 om 13:13

Deed Onana ook bij JA.. heel wat blunders. Ook koste Onana ons CL overwintering door een fout... laten we dus niet doen of alles wat Onana beetpakte in goud veranderde...

7 april 2021 om 14:11

Ah laten we hem de kans geven. Vond hem tegen Heerenveen gewoon verdienstelijk spelen met een paar goede reddingen.

7 april 2021 om 13:36

En stormram Brobbey niet vergeten! Breng hem halverwege de 2e helft in en hij zorgt dat er sowieso nog een goaltje bijkomt! Of hij scoort hem zelf of hij zorgt voor de ruimte of hij geeft de assist. Heerlijke supersub.
Ben echt benieuwd hoe hij het bij Leipzig gaat doen.

Dat zou wel heel krap worden achterin als zowel Mazraoui, Klaiber, Blind en Schuurs niet op de bank kunnen zitten. Dan kun je bijna echt alleen nog maar een debutant uit eigen jeugd brengen, waarvan je dus nog maar moet zien of die meteen op dat niveau kan aanhaken.

7 april 2021 om 13:56

Neem aan dat Alvarez dan naar achter schuift en dat Kudus er dan inkomt. Of dat Kudus er bv als linksback inkomt mocht nico bv geblesseerd raken. Dat zag ten Hag namelijk in begin van seizoen ook als optie

7 april 2021 om 14:18

@masterd: Het parool had het juist over Schuurs naast Martinez en Timber op rechtsback. En dat komt vooral door Dzeko die je niet met 2 'kabouters' (martinez en Timber) wil beteugelen. Dan moet Schuurs natuurlijk wel kunnen spelen uberhaupt maar begrijp die opmerkingen wel. Zolang je niet met 60 meter in je rug hoeft te verdedigen, kan Schuurs dat ook prima. Tegen Young Boys vielen we ook veel gecontroleerder aan (en niet blind met 10 man naar voren) en hielden het achter beter dicht (vooral de thuiswedstrijd). Maar de vraag is natuurlijk hoe Ten Hag dat ziet. Timber doet het op die positie gewoon beter, maar gaat geen duel boven kniehoogte met Dzeko winnen vrees ik. En als Schuurs niet kan spelen, kan dit verhaal helemaal de prullenbak in.

Scherpen kan het prima doen. Hopelijk wordt het gemis van Blind morgen beter opgepakt als tegen Heerenveen. Dat Blind er niet bij is, is het grootste gemis. Hopelijk krijgen we een middenveld met Klaassen en Gravenberch en dan Kudus op 10.

Bizar, je mist gewoon 4 basisspelers. Dat besef ik nu eigenlijk pas, petje af voor Rensch en Timber die vangen het zeer goed op.

Ajax moet Europa league in gaan met gedachte dat ze niks te verliezen hebben. Kampioenschap is zo goed als binnen, bekerfinale is leuk om mee te pakken en CL inkomsten zijn al weer veilig gesteld. Lekker frivool zonder zenuwen erin gaan en doen waar ze goed in zijn.

Zou toch dan spelen met Timber, Alvarez, Martinez en Tagliafico achterin. Op het middenveld Gravenberch, Kudus en Klaassen. Voorin lekker Neres, Anthony en Tadic. Hou je ook nog wissels over mocht bv een Schuurs niet fit zijn door een Rensch te kunnen brengen (wanneer nodig). Ben wel benieuwd Ajax mist ondertussen wel heel veel goede basiskrachten in deze fase van het toernooi wanneer je het eigenlijk niet wilt hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2714
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren