De Bruyne verbindt toekomst aan Man City met duurste deal ooit

Woensdag, 7 april 2021 om 11:26Rian Rosendaal • Laatste update: 12:54

Kevin De Bruyne lijkt zijn loopbaan af te sluiten bij Manchester City. De Engelse koploper en kwartfinalist in de Champions League meldt woensdagochtend namelijk dat de Belgische spelmaker zijn contract in het Etihad Stadium heeft verlengd tot de zomer van 2025. De oude verbintenis van De Bruyne bij de grootmacht uit Manchester liep door tot na afloop van de jaargang 2022/23. Volgens onder meer Het Laatste Nieuws heeft de middenvelder met een jaarsalaris van ruim twintig miljoen euro de duurste deal ooit in de clubgeschiedenis in de wacht gesleept.

"Ik ben echt dolgelukkig", jubelt De Bruyne op de clubwebsite na het ondertekenen van de contracten. "Ik voel me hier echt thuis sinds mijn komst naar de club in 2015. Ik houd van de supporters, mijn gezin is gelukkig hier en ik heb als speler een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Bij deze club draait echt alles om succes en alle voorwaarden zijn aanwezig om op topniveau te presteren. Ik hoefde er dus niet lang over na te denken om mijn contract te verlengen. Ik speel het beste voetbal uit mijn loopbaan en ik heb het gevoel dat er nog veel meer in het vat zit", aldus de ambitieuze De Bruyne.

"Pep Guardiola en ik kijken op dezelfde manier tegen voetbal aan", vervolgt de 29-jarige middenvelder, die dinsdagavond eenmaal scoorde in het Champions League-duel met Borussia Dortmund (2-1 winst). "Een dergelijke band met de manager is ongelooflijk belangrijk, want we hebben namelijk dezelfde doelstellingen. We willen allebei precies hetzelfde. Mijn focus ligt nu volledig op het succesvol afsluiten van dit seizoen. Onze resultaten en prestaties tot dusver zijn geweldig geweest en in dat kader moeten we ervoor zorgen dat we onszelf belonen met prijzen", zo besluit de Belgisch international zijn relaas.

Volgens Het Laatste Nieuws duurden de onderhandelingen tussen Manchester City en De Bruyne ongeveer een halfjaar. De gesprekken over een nieuwe deal werden in het Paasweekeinde dan eindelijk afgerond. Inclusief bonussen strijkt de spelmaker vanaf nu jaarlijks ruim twintig miljoen euro op, zo klinkt het. Daarmee behoort De Bruyne tot de absolute grootverdieners in de Premier League. In de oude situatie ontving hij op jaarbasis al een bedrag van achttien miljoen euro.

De Bruyne kwam tot dusver tot 255 wedstrijden (65 doelpunten en 105 assists) in het shirt van Manchester City. Bij the Citizens werd zijn prijzenkast aangevuld met twee landstitels, eeb FA Cup, viermaal de EFL Cup en de Community Shield. De middenvelder is met Manchester City heel dicht bij zijn derde kampioenschap, terwijl het elftal van Guardiola ook nog kans maakt op de EFL Cup (finale tegen Tottenham Hotspur), FA Cup (halve finalist) en Champions League (kwartfinalist).Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Goede zaak voor City, de beste middenvelder van de wereld, hij is technisch zo ontzettend goed en zo compleet. Gister ook weer goede wedstrijd gespeeld. Ik las trouwens dat hij deze deal gesloten had zonder tussenkomst van een spelermakelaar of andere belangenbehartiger. Goed om te zien dat dat ook gewoon kan.

7 april 2021 om 11:39

Tsja, wie zegt dat hij er met een makelaar geen 50 miljoen per jaar uit had gekregen? Of dan was het wellicht sneller uit onderhandeld. Zelfs de inhoud van het contract kan nog allemaal staartjes en dubbele bodems hebben. Een spelersmakelaar klinkt heel giftig, maar ik geloof dat je best goeie er tussen hebt lopen hoor. Een Raiola komt misschien over als een wolf, maar (blijkbaar, want hij heeft veel klanten) levert hij wel kwaliteit.

7 april 2021 om 11:54

Het geeft ook wel aan dat De Bruyne niet enkel en alleen voor het geld speelt, anders zet je inderdaad een zaakwaarnemer in die er het maximale uit weet te slepen, je aanbied bij andere clubs en een club in het nauw drijft.
De Bruyne is in goeien doen bij City en ook op weg naar een eigen standbeeld bij het Etihad als hij ooit stopt.

7 april 2021 om 12:03

O ja zeker. Er is voor hem ook helemaal geen reden om te vertrekken: of hij zou het per se in een andere omgeving willen doen. Het zijn de welbekende 3 P's (plezier, prestige/ purpose en poen). Bij een topclub als City is dat goed in balans, dus geen reden om te vertrekken. Hij speelt bij een van de beste clubs ter wereld, heeft het naar zijn zin en verdient gewoon erg netjes. Het is natuurlijk 'makkelijk' om bij een topclub te willen blijven. Iemand uit de eredivisie zal op den duur gewoon de prestige gaan missen (nog los van de poen).

7 april 2021 om 12:03

"zelfs de inhoud van het contract kan nog allemaal staartjes en dubbele bodems hebben.: Eens hoor, maar ik denk ook niet dat De Bruyne het contract helemaal alleen gesloten/getekend heeft, maar er zeker een juridisch specialist naar heeft laten kijken. Dat hoop ik althans, anders slaat het sympathieke door naar het naïeve De Bruyne haalt er financieel niet alles uit wat er in zit, wellicht, maar kiest dus waarschijnlijk ook meer voor zichzelf, waar hij zich prettig bij voelt, het totaalplaatje zeg maar. Ik denk inderdaad dat een zaakwaarnemer niet per se een slecht iets is, maar er zitten er toch wel veel tussen die vooral naar de centjes kijken en minder naar het totaalplaatje.

7 april 2021 om 12:04

De drie P's, die ook in het amateurvoetbal/de kelderklasse van groot belang zijn. Plezier, pils en pintermannen. Je ziet dat principe van de drie P's toch vaak terugkomen, hooguit met andere accenten.

7 april 2021 om 12:37

@westend

Zijn huidige contract was toch al goed geregeld en in orde (buiten wat zijn eerdere manager deed), dan kun je daar toch op verder borduren. Denk eens niet zoveel na.

Ja managers zijn nuttig maar voor een 29 jarige De Bruyne moest er niet veel veranderd worden.

7 april 2021 om 12:41

Wordt erg makkelijk gezegd dat een goede zaakwaarnemer hem meer geld had kunnen opleveren, maar ik vraag het me af. Zo'n zaakwaarnemer willen ook altijd een aardig stuk van de taart mee pakken en een club kan hetzelfde geld maar 1 keer uit geven. Zou dus best logisch zijn als De Bruyne nu meer naar zichzelf heeft kunnen toetrekken dan wanneer hij ook nog rekening had moeten houden met de eisen van zijn zaakwaarnemer.

7 april 2021 om 12:41

"denk eens niet zoveel na."

O hemel wat een gevaarlijke uitspraak... Dat zijn overigens basiskaraktereigenschappen waar je verder niet zoveel tegen kan doen he. Beetje nadenken zorgt voor balans tussen vertrouwen en je laten bedonderen. Overigens heeft het niet zoveel zin om een voetbal(discussie)forum te hebben zonder dat mensen aannames en over de materie nadenken. Anders heb je ook geen discussie :D

7 april 2021 om 11:40

Ja zijn vorige makelaar, Patrick De Koster, zou geld verduisterd hebben bij zijn vorige transfers vandaar dat De Bruyne zonder makelaar werkt. Uitstekend nieuws voor City natuurlijk dat deze geweldenaar langer voor hen blijft spelen. Momenteel toch de beste middenvelder te wereld, volgens mij althans.

7 april 2021 om 11:44

Hij heeft een tijd geleden een rechtzaak aangespannen tegen zijn toenmalige manager, Patrick de koster. Die heeft toen een tijdje mogen zitten. Blijkbaar heeft hij in de tussentijd niemand in de hand genomen, of door dat hele gedoe gedacht om het voortaan alleen te regelen.

7 april 2021 om 11:54

Niet alleen technisch goed, speelt ook met zoveel power en energie, iedere wedstrijd weer. Gaat voorop in de strijd, schuwt duels niet en is allround echt grandioos. Inderdaad beste middenvelder ter wereld en een reden voor mij om City te volgen.

Goed nieuws voor city, toch wel de beste middenvelder op de Engelse velden. Ik snap wel dat hij blij is met dit monster contract wat een bedragen weer. Deze man gaat €38 per minuut verdienen. Dit te bedenken dat hij in 2012/2013 door Chelsea afgeschreven werd en voor 20mil werd verkocht aan Werder Bremen

7 april 2021 om 11:43

€38 per uur* niet per seconde Per seconde gaat hij volgens de berichten rond de 65 cent per seconde verdienen.

7 april 2021 om 11:49

38 euro per minuut, niet per uur. 38 per uur is wel heel weinig.

7 april 2021 om 11:50

Is inderdaad niet per seconden maar ook niet per uur juiste antwoord zou per minuut moeten zijn. Er zitten 525 948,766 minuten in een jaar dat X 38 kom je rond die 20 mil uit👌

7 april 2021 om 11:57

De Bruyne is toch verhuurt aan Werder Bremen, en daarna verkocht aan Wolfsburg dacht ik.

7 april 2021 om 12:06

Ik zou €38 per uur wel accepteren.

@fabiank

Maar hoeveel van die minuten zou hij daadwerkelijk werken?

7 april 2021 om 12:12

Ik denk in verhouding niet zo veel als een gemiddeld mens. Al zijn ze natuurlijk wel continu bezig met het onderhouden van hun lichaam.

7 april 2021 om 15:32

Thebigshow, Ik neem aan dat jij telkens je zonnebril moet opdoen in je pauzes, want als je naar de albert heijn moet, word je zeker door duizenden fans herkend en om een foto gevraagt toch ? Zijn hele leven is daadwerkelijk werk geworden. Op de foto's gaan met fans, fans ontwijken, media ontwijken, media te antwoord staan, jeugd voorbeeld, buiten de trainingen om veel uren draaien op de club voor tactiek,taal,media training, club verplichtingen zoals op hun clubkanaal om de zoveel tijd in hun talkshows meedoen. Nee jongen een gemiddelde Vz'er werkt niet even hard als een voetballer, het word tijd dat mensen zich eens gaan verdiepen wat er achter de schermen allemaal gedaan moet worden.

Sommige spelers renderen gewoon top bij een bepaalde club/ trainer. Daarnaast heeft het qua sportieve en financiele doelen ook geen zin om het ergens anders te zoeken. Of hij moet voor de competitie naar Spanje willen. Lijkt me prima op zijn plek bij City

7 april 2021 om 14:26

Ik denk dat een speler als De Bruyne bij elke club rendeert. Hij heeft eigenlijk alles wat je van een middenvelder verwacht en heeft daarnaast ook nog exceptionele kwaliteiten.

Had hij ook bij getekend als zijn salaris de helft is van wat hij nu krijgt ? Al dat geneuzel over hoe mooi en fijn het is in Manchester komt alleen door zijn salaris.

7 april 2021 om 11:44

Helemaal mee eens. Wie zegt dat deze trainer blijft dan is alles weer anders. Een belachelijk salaris.

7 april 2021 om 11:51

Dan moet je het van de andere kant bekijken. Hij kan namelijk elder waarschijnlijk een veelvoud van die 20 mil verdienen. Dus ja, hij blijft wel omdat zijn gezin ook geaard is en omdat hij een band heeft met de club. Beetje vermoeiend om elke keer maar alles in twijfel te trekken omdat er veel geld mee gemoeid is vind je niet? Hij is ten slotte hun beste speler, waarom zou hij dan niet het beste contract krijgen?

7 april 2021 om 11:55

Dit is wel heel kort door de bocht. Als hij niet verlengt had dan waren Psg, Juventus, Real bijv. die hem nog wel meer hadden geboden. Hij zit er warmpjes bij maar er zit ( denk ik ) ook wel een kern van waarheid in dat de randzaken ook erg goed zijn.

7 april 2021 om 11:55

Alsof hij dat salaris of meer niet kan krijgen bij barca, Madrid, bayern, united, Liverpool, juve, PSg etc. Uiteindelijk kiest hij er alsnog voor om bij city te voetballen. Het is immers niet dat city hem een bijzonder salaris betaalt aangezien hij de beste ter wereld is op zijn positie en de belangrijkste speler in de selectie.

7 april 2021 om 11:59

Je werkt/ sport niet alleen voor het geld natuurlijk. Het is een mix tussen sportieve ambities, plezier en poen. Als hij op een van die drie pijlers geen voldoening haalt, dan ga je het echt niet volhouden. Bij City speel je sowieso bij een van de beste clubs (momenteel) ter wereld met champions league ambities, haakt hij goed aan bij het management en de trainer en verdient hij lekker. Dan is er ook totaal geen reden om te vertrekken. Kijk bijvoorbeeld naar Bale. Die had bij Real wel de financien en de sportieve ambities, maar miste totaal het plezier en sfeer met trainer. Dat werkt gewoon niet. Hoe veel je ook verdient.

7 april 2021 om 13:19

Hij zou bij 5 tot 10 andere clubs het dubbele kunnen krijgen. Dat geneuzel over zijn salaris

7 april 2021 om 15:45

@gooner: en welke clubs zouden dat dan moeten zijn?

7 april 2021 om 14:44

@droadnagel Niemand zou tekenen voor de helft van zijn salaris. Jij niet, ik niet en zo ook voetballers niet. De Bruyne verdient bij City leuk en heeft het naar zijn zin. Maar jij suggereert echter dat het salaris voor voetballers de enige factor is. Er zijn zat voetballers die hebben ingeleverd en naar een andere club zijn gegaan omdat ze het niet naar hun zin hadden. Bovendien zou De Bruyne in Spanje zeker meer kunnen verdienen. Als het puur een geldkwestie was geweest had hij er ook voor kunnen kiezen om zijn contract niet te verlengen om te kijken wat voor aanbiedingen hij zou krijgen van andere clubs. Hij voelt echter niet die noodzaak omdat hij tevreden is bij City.

Wel heel voorbarig om te zeggen dat hij zijn loopbaan bij City gaat afsluiten. Hij is dan net 34, wellicht dat hij dan nog een stapje terug doet zoals David Silva bijvoorbeeld gedaan heeft.

Geweldig nieuws voor city, by far de beste middenvelder van de wereld!

Dit soort geneuzel lees je altijd na het verlengen van een contract. Het is niks vreemds. Hij zegt niks over de inhoud van zijn contract maar is er wel een half jaar mee bezig geweest. Zo makkelijk ging het kennelijk dan ook weer niet. Maar goed, hij is happy, speelt inderdaad fantastisch dus prima allemaal.

7 april 2021 om 12:16

"maar is er wel een half jaar mee bezig geweest. Zo makkelijk ging het kennelijk dan ook weer niet." En zo brengt iedereen een mening zonder enig idee wat er gespeeld heeft en krijgen we van die 'ja dit zal wel aan de hand zijn' verhalen. Als je 1 keer googeld, heb je namelijk je antwoord waarom het lang geduurd heeft..

Goed nieuws voor City!! Ik zou niet weten wie hem op dit moment van de Gouden bal kan houden. Buiten hem zelf, als hij dit niveau niet kan aanhouden. En waarom zou hij dit niveau niet nog een aantal seizoenen kunnen aanhouden? Voor mij is hij op dit moment de beste speler op de wereld

7 april 2021 om 18:01

Mag hij wel een grote prijs pakken om dat te onderstrepen lijkt me. CL of EK (naast de ‘kleinere’) Genoeg kansen nog

Tja dit is wel terecht. Beste middenvelder van de wereld al jaren. Hij is echt zo fenomenaal. Zijn lange passes, tweebenigheid, schoten en visie is echt ongekend.

Ondanks dat ik City maar niets vind moet ik zij één ding nageven. Ze kunnen goed de lonen onderhandelen. Ze hebben geld teveel maar hun beste speler die zich al jaren heeft bewijzen krijgt 'maar' 20 mil terwijl Pogba al jaren 17mil krijgt en De Gea zelfs 22mil. Ik ga zwijgen over de andere te hoge lonen voor middelmatige spelers bij United. Die Woodward is echt een clown.

Die voorassist gisteren bij de 2-1 was wel weer schitterend hoor. Dat zijn recht momenten waar voor je de tv aanzet. Goeie deal voor speler en club.

Hoezo carrière afsluiten? Over 4 jaar is hij nog maar 33 en is hij waarschijnlijk nog niet klaar. Het is niet te hopen, althans!

Geweldige speler. Wat heeft Chelsea zich daar, en o.a. ook in Lukaku toch lelijk verkeken zeg.. Foei.

Geweldige speler, zal ook vast wel dat geld weer indirect terugverdienen.
Als City nu voor Haaland zou kunnen gaan en hem kunnen binnen hengelen zitten ze voor de komende jaren lekker. Als dit lukt, lijkt het me een kwestie van tijd voordat de CL-titel daar terecht komt.

20.000.000,- PER JAAR totaal absurd in deze tijd. Verder heeft hij een hele goede band met de coach wat ook belangrijk is voor onze Kevin. En als die nou ontslagen wordt doordat bv Dortmund volgende week City uitschakelt?

7 april 2021 om 12:50

Absurd als in dat het veel of weinig is?

7 april 2021 om 13:25

'' totaal absurd in deze tijd'' Lekker populistische uitspraak, maar City kan het zich blijkbaar gewoon veroorloven, óók in deze tijd. En als Guardiola vertrekt zal de Bruyne vast gewoon weer doorgaan waar hij mee bezig was, aangezien hij voor Guardiola ook al de pannen van het dak speelde bij City, Wolfsburg en Werder.

7 april 2021 om 14:48

@frits Voetbalclubs krijgen dan ook honderden miljoenen binnen qua omzet. Ook in deze tijd is er geld in de voetballerij. Er zijn zelfs spelers die nog veel meer verdienen. Overigens als je City beter kent weet je dat ze Guardiola niet gaan ontslaan zolang ze prijzen blijven winnen en aantrekkelijk voetbal spelen.

Mooie voetballer. Had m graag eens op een middenveld met Frenkie gezien, volgens mij word je dan gek getikt als tegenstander. Zal er niet meer van komen ben ik bang.

7 april 2021 om 13:04

Ik vind dit wel een goed argument om tot annexatie over te gaan van Vlaanderen

7 april 2021 om 13:12

Say no more! At dawn, we ride

7 april 2021 om 14:24

Met Frenkie mis je gewoon die balans, tevens doet Tielemans niet echt onder voor hem. En die is niet eens vaste basisspeler. De Bruyne-Witsel is gewoon een ongelofelijk goed en compleet duo. Van Dijk, de Ligt en de Vrij verwelkomen we wel graag in België .

@ Isco24 Ik begrijp jou commentaar niet. Ik geef aan dat de onderhandelingen vrij lang ( plm een half jaar) hebben geduurd en dat het kennelijk dus niet zo gemakkelijk ging. Dat was ook niet het geval, m.n. omdat City aanvankelijk een financieel lager bod deed dan hetgeen hij nu heeft. Op de achtergrond speelde de interesse in Lionel Messi hierin mee. En ja dit heb ik gegoogled en wel uit de Belgische krant de Standaard gehaald. Blijft mijn vraag over wat ik dan eerder verkeerd heb gezegd ?

Fantastisch nieuws voor Cito, toch 1 van de beste middenvelders van deze generatie!! Ik snap ook niet zo goed waarom Kevin z’n naam nooit voorbij is gekomen bij de gouden bal!

Had hem toch graag bij Real, Barça of Bayern gezien omdat dit voor mijn persoonlijk dé topclubs zijn van europa. Hoger als deze heb je niet. Je kan een City qua historie niet vergelijken met Real. Jammer maar goed hoop dat hij ooit europacup I wint bij City.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea5419
5.Liverpool5216
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder281
R. SterlingAanvaller279
İ. GündoğanMiddenvelder2412
R. MahrezAanvaller249
Bernardo SilvaMiddenvelder232
João CanceloVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

228 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester City 24 5 1 0
2019/2020 Manchester City 35 13 3 0
2018/2019 Manchester City 19 2 2 0
2017/2018 Manchester City 37 8 2 0
2016/2017 Manchester City 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Nathan Aké maakt zaterdag langverwachte rentree bij Manchester City

Nathan Aké maakt zaterdag zijn rentree bij Manchester City. De verdediger verschijnt aan de aftrap van het duel met Leeds United in de Premier League. Aké kwam niet meer in actie...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren