Olivier Boscagli: ‘Ik ben een typische Fransman: een luie jongen’

Woensdag, 7 april 2021 om 06:27Mart van Mourik • Laatste update: 06:27

Olivier Boscagli heeft een moeilijke periode gekend bij PSV, maar inmiddels is de 23-jarige Monegask uitgegroeid tot een onmisbare kracht in het elftal van Roger Schmidt. Het succes kwam hem zeker niet aanwaaien, zo onthult de verdediger annex middenvelder in gesprek met De Telegraaf. “Als aankoop kwam ik misschien met iets te veel zelfvertrouwen binnen. Mijn fout”, concludeert Boscagli bijna twee jaar na zijn aankomst in Eindhoven.

Met hooggespannen verwachtingen hoopte Boscagli furore te maken op de linksachterpositie bij PSV: de plek waar toenmalig oefenmeester Mark van Bommel de nodige versterking kon gebruiken. “Maar ik bleek geen linksback te zijn en dat was teleurstellend”, blikt de voormalig verdediger van onder meer OGC Nice terug op zijn beginperiode bij PSV. Mede vanwege een uitstekend optreden namens Nice in een gewonnen oefenwedstrijd met de Eindhovenaren (2-3) werd Boscagli aangetrokken, maar uiteindelijk kwam hij slechts tot twaalf Eredivisie-optredens in het seizoen 2019/20.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Er zijn veel redenen waarom het vorig seizoen niet lukte, maar ik ben geen jongen die terugkijkt. Alles bij elkaar werd het wel dé reden om te blijven. Ik dacht: wat ik ben, is niet wat jullie het laatste jaar van me hebben gezien”, kijkt Boscagli terug.“Mijn zaakwaarnemer vroeg in de zomer wat ik wilde doen: 'Of je neemt de makkelijke weg en gaat terug naar Frankrijk, of je doet alles om wél bij PSV te slagen.'” Uiteindelijk koos hij voor de laatste optie en besloot hij in de voorbereiding op het huidige seizoen te gaan werken aan zijn ‘gebreken’ in zijn geboortestad Monaco.

“Ik heb geprobeerd wat sterker te worden met een personal trainer en heb veel in het mulle zand gewerkt, omdat ik niet de snelste speler ben. Ik wil snel kunnen anticiperen, dus moet ik wendbaar zijn”, aldus Boscagli, die tevens te kennen geeft om uiteenlopende redenen veel inspiratie te halen uit het spel van Dante, Thiago Silva en Sergio Ramos. De verdediger annex middenvelder geeft toe niet altijd de beste mentaliteit te hebben gehad. "Ik ben ook een typische Fransman: ik was een luie jongen. Dat heeft me in het begin van m’n carrière niet altijd geholpen”, besluit hij lachend.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Toch goed gezien van Schmidt om zowel Boscagli en Teze in het centrum te zetten. Vorig jaar bakte deze jongen er niks van. Goed om te zien dat hij de fout niet bij een ander zoekt.

6 april 2021 om 21:36

Ik zelf zou Boscagli volgend seizoen naast Sangare laten spelen en dan een andere cv proberen te halen, heb het gevoel dat hij daar beter uit de voeten komt

6 april 2021 om 21:51

Ik ben heel benieuwd naar komend seizoen onder Schmidt. Ik zie Boscagli ook wel naar het middenveld verhuizen. Met de mogelijke transfers lijkt er met Mo en Malen wat geld in het laatje te komen. Maar de aanval en middenveld zullen geen versterkingen nodig hebben gok ik. Dus dan kan de focus vooral naar de CV positie en de vervanging van Dumfries op RB. Ben echt heeel benieuwd

6 april 2021 om 22:08

Zo kijk ik er ook na. Iedereen zeurt veel over Sangare, maar als je hem naast Rosario zet, dan is het inderdaad een drama. Met een spelmaker als Boscagli ernaast, denk ik dat hij samen met Sangaré een goed koppel is op het middenveld.

6 april 2021 om 22:12

Dat kan. Maar dan moeten ze wel echt een goeie linker centrale verdediger halen, anders verschuif je het probleem alleen maar. En er moeten back ups komen voor de backs. Genoeg werk aan de winkel voor John de Jong.

7 april 2021 om 15:30

Kokkieafc
Precies dát! Hij komt echt vel beter uit de verf als hij niet de laatste verdediger is, maar weet dat er nog mensen in zijn rug staan. En zijn opbouwende kwaliteiten en zijn mooie en uitstekende pass zijn echt een aanwinst op het middenveld.

7 april 2021 om 15:32

Messibazoer
"maar dan moeten ze wel echt een goeie linker centrale verdediger halen, "

Dat is inderdaad helemaal correct. Dát is momenteel prio nr1 wat mij betreft. Eigenlijk was een creatieve middenvelder voor naast Sangaré de prio, maar sinds Boscagli als oplossing heeft gemanifesteerd is een LCV nu dé prioriteit.

6 april 2021 om 23:15

Oei oei oei.... als Japie dit leest....
Maar serieus: deze keuze van Schmidt heeft idd goed uitgepakt.
Niet alles is goed natuurlijk, maar men moet ook credits kunnen geven ipv alleen maar kritiek dat is best vermoeiend af en toe.

7 april 2021 om 11:06

ik vind die Boscagli geen geweldige speler maar ik moet toegeven dat hij naar zijn mogelijkheden wel geweldig presteert. ik vind een centrum met Teze en Boscagli alleen wel erg klein als je Europa ingaat dus in die wedstrijden zou ik Boscagli op het middenveld zetten en in de zomer misschien een verdediger van rond de 1.90 meter aantrekken want Baumgartl is het niet

8 april 2021 om 00:49

Geen complimentje voor Schmidt? Als centrale verdediger een leuke verrassing, als centrale middenvelder een nog grotere verrassing. Goeie coach man, die Schmidt. Ziet wat wij niet zien. (sarcasm alert)

7 april 2021 om 08:11

Dat is iets wat bij veel talenten ontbreekt... zelfreflectie

7 april 2021 om 15:29

Messibazoer
Vind helemaal niet dat Schmidt het goed gezien had om Boscagli centraal achterin te zetten.
Okay, met Boscagli heb je wel een goed voetballende CV staan die de opbouw uitstekend verzorgt. Maar persoonlijk zag ik vooral een wankele speler waarbij ik echt iedere wedstrijd mijn hart vast moest houden omdat hij gewoon geen CV is. Hij mist de fysieke hardheid om daar echt goed op niveau te kunnen spelen. Anders gezegd, met Boscagli als CV gaat PSV nooit een stap maken.

Maar Boscagli als CVM is echt een revelatie! Het is de beste speler op die plek sinds het vertrek van de laatste echte grote speler van Psv: Andres Guardado! Al mist Boscagli wel het keiharde dat Guardado had, die bijna elk duel won, ondanks zijn 1.69 meter.

Dus Boscagli koppelen aan Sangaré en je hebt een uitstekende mix van de ultieme ballenafpakker en een vormgever die de regie kan voeren en het spel verzorgd kan laten verlopen.

Hele goede speler aan de bal, ook positioneel vind ik hem vrij sterk als verdediger waarbij een Teze het meer van z'n kracht moet hebben. Hij is ook een van de spelers die de bal het meest succesvol progressief en naar het laatste deel van het veld passen, Blind is daar het allerbeste in Europa in (dat zeggen de statistieken). Hij heeft ook best wel wat pit, heeft me positief verrast. Denk dat voor PSV het wel goed is dat hij in de verdediging speelt, maar kan ook zo op CM, heb je toch veel meer aan dan zo'n Rosario & Sangare naast elkaar.

Ik denk wel dat deze speler de missing link op het middenveld is. Verdedigend sterk, positioneel slim en goed in zijn passing. Tenminste complementair aan één van de ehm... Houthakkers. Kunnen zij zich concentreren op waar ze goed in zijn.

6 april 2021 om 22:05

Ik geef je daar zeker gelijk in, maar zie hem toch liever in het centrum. Ik denk dat het toch beter is om een goede middenvelder te halen. Een speler als Veerman lijkt mij bijvoorbeeld echt wel een hele goede aankoop voor Psv.

6 april 2021 om 23:46

We moeten niet doen alsof 'houthakkers' compleet nutteloos zijn. Bij Madrid staat Casemiro er, bij United had je vroeger Keane.. Deze spelers zijn gewoon enorm belangrijk voor een elftal omdat ze voor balans zorgen; ze winnen de duels op het middenveld en veroveren veel ballen. Vrijwel elk topteam uit het heden en verleden had wel een paar van die waterdragers die zichzelf wegcijferden, hard werkten en daardoor het team beter lieten presteren. Elk team heeft er gewoon een paar van nodig. Ik ben erg blij met Rosario en Sangaré omdat ze veel ballen veroveren en veel duels winnen (ik ben wat minder blij met wat ze vervolgens aan de bal laten zien). Zo lang je er inderdaad een complementaire speler naast zet, heb je een mooie mix.

7 april 2021 om 07:18

Je doet Keane daar enorm tekort mee, die zou nu een van de of de beste passende middenvelder zijn in de PL.

7 april 2021 om 10:31

@rubentje13; denk dat niemand hier doet alsof houthakkers nutteloos zijn. Echter, als je er te veel hebt en dan op cruciale posities zoals centraal op het middenveld, dan kan dat wel eens problematisch worden. Dit kan in de categorie bal veroveren en dan vervolgens weer inleveren bij de tegenstanders als ze vooruit proberen te passen. Dat schiet niet op. Vandaar dat ik ook aangeef dat spelers complementair aan elkaar moeten zijn en erken ik het belang van de 'houthakkers' wanneer ik aangeef dat zij zich kunnen concentreren op waar ze echt goed in zijn.

7 april 2021 om 10:37

@ajaxcunian tis niet mijn bedoeling om daar iemand mee tekort te doen en tuurlijk kon Keane goed voetballen, maar dat is niet waar hij om herinnerd wordt en dat is ook niet waar hij het beste in was. Tuurlijk mag je van een 'houthakker' die bij United speelt meer verwachten dan een vergelijkbare speler die bij PSV speelt, het gaat een beetje om t idee dat zulke spelers enorm belangrijk zijn.

7 april 2021 om 10:38

@T-Star ik merk vaak op dit forum (niet per se in jouw post) dat dergelijke spelers gewoon niet gewaardeerd worden en dat mensen liever gewoon 11 voetballers opstellen. Ik zie regelmatig in PSV topics voorbij komen dat een middenveld met bijv. Gotze en vginkel of Guti als centrale middenvelders geopperd wordt, terwijl dat gewoon echt niet kan.

7 april 2021 om 15:38

ruben

Het kán wel, maar het gaat in de meeste wedstrijden die je speelt niet werken. Althans, de gedachtes zijn dan altijd 'dan moet je overal uit de duels blijven' en 'de bal het werk laten doen'. Maar in de praktijk kan geen enkel team 90 minuten lang uit alle duels blijven en altijd het voetballende aspect de boventoon laten voeren. Zodra je met fysiek spelende teams te maken hebt, dan moet je ook zelf de arbeid erin steken en om elke bal vechten.
Trouwens die Boscagli doet me een beetje denken aan Jeremy Brechet, ken jij die nog? Ook een Fransman die aanvankelijk als verdediger was gehaald. Bleek als linkshalf echt tig keer beter te spelen en functioneren. Kennelijk zetten ze bij PSV die Fransen altijd eerst op de verkeerde plek neer.

7 april 2021 om 16:02

Ik zag die Brechet van de week voorbij komen in een flashback video van Psv, die werd inderdaad als cv gehaald geloof ik, kwam daar totaal niet uit de verf en vertrok vrij snel weer, maar is daarna in Frankrijk een gewaardeerde kracht geworden. Soms moet de klik er gewoon zijn of moet je een beetje geluk hebben door spelers op een andere positie neer te zetten. Ben benieuwd naar jouw redenatie waar Sangaré uiteindelijk terechtkomt haha, niet Frans, maar wel uit de Franse competitie. Misschien een potentiële topspits, met zn kracht een uitstekende stormram. Hoeft ie ook niet meer al te veel zijn voetballende kwaliteiten aan te spreken haha.

7 april 2021 om 17:51

Met Fransen doelde ik uiteraard op Boscagli en Brechet, niet op de Ivoriaan Sangaré!
Sangaré staat uitstekend centraal op het middenveld, zolang er maar een vormgever naast staat. Met Rosario is dat een ramp.

Ik had juist de indruk dat hij zonder zelfvertrouwen speelde en nu juist met vertrouwen en durf speelt, blijkt dus niet zo te zijn. Zou mooi zijn als hij op het middenveld blijft spelen, maar ik ben bang dat Schmidt hem weer naar achter schuift. 2 miljoen is trouwens best wel weinig als je het zo achteraf bekijkt, ondanks zijn stroeve start en pas 23 jaar.

Misschien moet Boscagli eens een keertje bij Ihattaren langs? Dit is de mentaliteit die een wat minder getalenteerde voetballer als Boscagli tot een bruikbare of zelfs goede voetballer (weghorst) kan maken. Ihattaren heeft het talent, nu nog de mentaliteit.

7 april 2021 om 08:05

Fysiek gezien is Boscagli miss niet gezegend maar voetballend heeft toch juist wél talent? Goede trap, geweldig overzicht, maakt goede beslissingen, prima techniek en anticipeert goed verdedigend. Dat zijn zelfs de allerbelangrijkste eigenschappen in het voetbal, vind ik.

7 april 2021 om 17:02

Het moge duidelijk zijn dat Ihatarren meer voetballend talent bezit dan Boscagli. Vandaar dat ik heb als "minder getalenteerde voetballer" bestempel.

Ondanks dat hij een goed seizoen draait, denk ik niet dat hij volgend seizoen in de basis zal staan. Verdedigend vind ik hem te zwak en op het middenveld komt hij fysiek tekort. Als hij zijn fysiek weet te verbeteren zie ik het als een ideale cvm. Ik hoop dat PSV achterin een leider zoals Moreno probeert te kopen. Dan heb je samen met Teze een sterk centrum en zou je in verdedigende situaties boscagli eventueel terug kunnen halen als CV.

Als backup van Dumfries lijkt mij Svensson een prima optie. Ook een Veerman zou ik een prima CVM vinden voor Psv. Veel vinden hem te licht, maar met zijn voetbalinzicht maakt hij een hoop goed.

Drommel
Svensson
Teze
Leider
Max
Gotze
Sangare
Bos/Veer
Gakpo
Madueke
Zahavi

“maar ik bleek geen linksback te zijn en dat was teleurstellend” de opvallendste zin uit het artikel. Wie dacht er dan dat hij een linksback was? hijzelf of Psv? In beide gevallen nogal raar.

Ik denk wel eens dat ik een spits ben, maar dan blijk ik toch een dikke, luie gast voor de tv te zijn. Dat is dan teleurstellend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2716
E. ZahaviAanvaller209
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller90
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper270
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 25 2 1 0
2019/2020 PSV 12 0 1 0
2018/2019 Nice II 2 0 0 0
2018/2019 OGC Nice 14 0 1 0
2017/2018 Nice II 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Olivier Boscagli: ‘Ik ben een typische Fransman: een luie jongen’

Olivier Boscagli heeft een moeilijke periode gekend bij PSV, maar inmiddels is de 23-jarige Monegask uitgegroeid tot een onmisbare kracht in het elftal van Roger Schmidt. Het succes kwam hem zeker...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren