Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Feyenoord ‘zet vol in op Amerikanen’ en hoopt op bedrag van 130 miljoen

Laatste update:

Feyenoord blijft doorzoeken naar externe investeerders, zo weet clubwatcher Martijn Krabbendam dinsdag te melden in de podcast van Voetbal International. Er zijn momenteel geen concrete gesprekken gaande, maar desondanks hoopt de leiding op De Kuip op termijn een deal te sluiten voor circa 130 miljoen euro met een investeringsgroep uit de Verenigde Staten. Feyenoord weigerde onlangs nog een bedrag van vijftig miljoen euro van de Rotterdamse miljardair Aat van Herk, die met zijn vermogen in de Quote 500 staat.

"Ze zetten vol in op Amerikanen", doelt Krabbendam op de wens van het bestuur van Feyenoord om in zee te gaan met investeerders van buitenaf. "Het was de bedoeling dat ze in het voorjaar weer naar Amerika zouden gaan, om zo een investeerder te vinden van 130 miljoen euro." Het is niet de eerste keer dat Feyenoord, net als veel clubs behoorlijk getroffen door de coronacrisis, in verband wordt gebracht met investeerders uit Amerika. "Ze zijn er van de zomer al geweest, die Amerikanen. Maar het lukt steeds maar niet."

Krabbendam zet overigens vraagtekens bij de ambitie van Feyenoord om een investeringsgroep uit een ver land naar De Kuip te lokken. "Ik vraag me ook eerlijk af: als je 130 miljoen in Feyenoord steekt, wat krijg je ervoor terug?", plaatst de Feyenoord-watcher een kritische kanttekening. "Ik denk dat eerst de reorganisatie van de jeugdopleiding en een nieuwe structuur ingevuld zullen moeten worden. Ik denk dat dan pas een investeerder zal instappen bij Feyenoord. En misschien is die investeerder ook wel gelieerd aan dat Sportsology."

Het Engelse bedrijf waar Krabbendam naar verwijst is door technisch directeur Frank Arnesen benaderd om de gehele organisatie van Feyenoord grondig door te lichten. "Dus Arnesen gaat eerst de structuur invulling geven. En dan heeft hij misschien ergens nog wel een contactje, dat hij zegt: 'Nou, het is nu zo voor elkaar qua organisatie, ik kan er nu wel wat geld inpompen'. Maar voorlopig is er nog niets", aldus Krabbendam.

Het bedrag van vijftig miljoen euro van Van Herk werd in mei vorig jaar aangeboden aan Feyenoord, zo blijkt uit een presentatie die circuleert bij de Vrienden van Feyenoord en onlangs in handen kwam van Voetbal International. Van Herk bood vijftig miljoen euro aan de Eredivisionist om De Kuip weer in eigen handen te krijgen. Het stadion is door Feyenoord onderpand ingezet voor een overbruggingsfinanciering van Goldman Sachs, waar Feyenoord zich met het geld uit zou kunnen kopen.

Van Herk hoefde met nadruk geen aandelen of zeggenschap terug voor het geld, maar eiste wel dat Feyenoord het stadion ermee zou terugkopen. Het geld dat dan nog over zou blijven, zou de club mogen gebruiken om de selectie mee te versterken en om achterstallig onderhoud van het stadion aan te pakken. Van Herk ziet geen heil in de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord, iets dat door de miljardair eerder 'een kansloos project' werd genoemd. Ook zou Van Herk willen voorkomen dat Feyenoord in Amerikaanse handen valt, waarover al tijden geruchten gaan. De berichtgeving werd aan Voetbal International bevestigd door een van de personen die aanwezig was bij de presentatie van de aanbieding. De anonieme aanwezige bevestigde tevens dat Mark Koevermans, de algemeen directeur van Feyenoord, daarbij was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje armoedig dat enige oplossing voor Feyenoord weer extern geld is.
Hoe kan het dat een club met zoveel potentie niet in staat is om eens goed beleid te voeren.

6 april 2021 om 17:37

95% van de bedrijven in Nederland heeft gebruik gemaakt van extern geld het afgelopen jaar, terwijl er overal potentie ligt.
Daarnaast is dit voor Feyenoord de meest aantrekkelijke optie om groei zsm te realiseren, dat betekent niet dat het de enige weg naar Rome is natuurlijk.

6 april 2021 om 17:44

Een bedrijf draait om winst, een voetbalclub draait voornamelijk om sportieve prestaties. Winst maken is niet de prioriteit van een voetbalclub.

6 april 2021 om 17:45

@alex "daarnaast is dit voor Feyenoord de meest aantrekkelijke optie om groei zsm te realiseren,"

Je bedoelt meest eenvoudige optie.

Ik begrijp er niets van. Waarom kiezen zij bij feyenoord niet gewoon voor overgangsperiode. Jeugd aanpakken, doorselecteren en dan accepteren dat Feyenoord komende jaren tussen plek 4 en 8 speelt.

Nu gokken zij weer met vreemd geld op korte termijn. Als de Amerikaanse investeerder na paar seizoen weer terugtrekt, stort de boel weer in elkaar. Amerikanen itt de Arabieren, Russen of andere Aziaten die willen vaak er juist aan verdienen. Doen het niet voor prestige.

Feyenoord kan beter een voorbeeld nemen aan Ajax en AZ. Beiden clubs hebben ook diepe dal gekend en nu met verstandig beleid veel geld gegenereerd.

6 april 2021 om 17:47

Ik ben het met je eens, vraag mij alleen af wat het op de lange termijn voor Feyenoord voor consequenties heeft.

En weg naar Rome, weer even langs de fontein ja? 😉

6 april 2021 om 17:48

ALs je een beetje naar Ajax hebt gekeken de afgelopen jaren, zie je dat winst maken de driver is van het succes van nu.

6 april 2021 om 17:48

Ik vraag me eerlijk gezegd af of dit zo aantrekkelijk is. Het wordt wel vaker gezegd, maar Amerikanen komen om hier geld te verdienen. Bij een club als Feyenoord, waar de emotie regeert, lijkt het me niet handig om mensen aan het bewind te hebben die dat niet aanvoelen. Ik denk dat het echt kan wringen tussen de achterban en Amerikanen die er niet zijn voor die achterban, maar voor zichzelf. Dit is vooral korte termijn denken

6 april 2021 om 18:01

Tja, wat is de andere optie? Alles moet compleet op de schop. Dan ben je zo weer 7/8 jaar verder. Wie weet hoever Ajax, PSV en misschien zelfs AZ dan wel zijn weg gelopen van Feyenoord. Ik hoop dat die investeerders komen.

6 april 2021 om 18:02

@mrkrillin - Waarom kiezen zij bij feyenoord niet gewoon voor overgangsperiode.

Arnessen, Slot, Nieuw jeugdhoofdopleing, nieuw jeugdcomplex, plannen om de piramide in te stromen, oudere grootverdieners weg en hopelijk snel ook weer een scouting. Dat het nu nog steeds kut met peren is, ben ik met je eens, maar dat wil niet zeggen dat er geen toekomstplannen zijn.

Zoals jij het laat klinken is het niet meer dan, laat de jeugd spelen en je maakt winst. Ajax heeft veel CL meegepikt en pakt elk jaar dus al 30 miljoen daarmee (als het niet meer is) De enige eigen talenten die voor een leuk bedrag door AZ verkocht zijn, zijn Guus Til en Haps. Het hele jeugd verhaal klinkt dus iets gemakkelijker dan jij laat zien.

Daarnaast maakt vreemd geld niet uit, want de aandelen die zij dan overnemen zijn de 49% die al in de handen zijn van andere investeerders.

6 april 2021 om 18:07

@bobiku
Tuurlijk komen ze om geld te verdienen, omdat ze NL zien als een onder ontwikkelde markt waar alles nog veel duurder kan. Maar ze krijgen dan ook maar 49% in handen waardoor zij nooit keuzes kunnen maken waar Feyenoord zelf het niet mee eens is.

6 april 2021 om 18:12

Natuurlijk maken bedrijven gebruik van extern geld, alleen lijkt iedereen er aan voorbij te gaan dat extern geld ook geld kost.
Een belegger is geen suikeroom, die wil zijn geld met een leuk rendement terug zien.
En daar zit wel een risico. Lukt het je om met die 100 miljoen Ajax voorbij te gaan en CL te spelen dan is het de investering meer dan waard.
De glazers halen jaarlijks ongeveer een rendement van 8 procent uit hun investering in united, als dat een richtlijn is (en 8% lijkt me helemaal geen raar percentage voor een belegging in om het even wat voor bedrijf), dan is Feyenoord straks elk jaar 10 miljoen kwijt. Wanneer je daar 40 miljoen CL inkomsten tegen over kan zetten is het dat meer dan waard, zelfs wanneer je dat maar eens in de 3 of 4 jaar lukt.
Lukt je dat niet zit vervolgens vast aan een belegger die jaarlijks zijn rendement wil zien en dan ben je nog verder van huis. En de kans dat het niet lukt met maar 100 miljoen is best groot, je hebt immers nog altijd veel minder geld dan Ajax en als je het in een keer uit geeft haal je de waarde van de PSV selectie net wel of net niet in.

6 april 2021 om 18:30

"Als de Amerikaanse investeerder na een paar seizoenen terugtrekt stort de boel in"...... ook voor een investeerder hangen er regels aan dergelijke samenwerking dus dat is prima af te dichten

6 april 2021 om 18:56

@alexdevidal ik merk er nog weinig van. Feyenoord heeft verlengd met Berghuis. Kon 10 miljoen krijgen van PSV. Gaat nu waarschijnlijk weg voor 4 mil, 2 miljoen aan salaris gehad en op ranglijst geen verschil. Ook Europees of beker heeft het niets opgeleverd alleen gekost. Feyenoord verhuurde paar (aanvallende) talenten en haalde zelf (dure) huurkrachten als Pratto, Spanjic en Texeira. Zoals gezegd niets opgeleverd alleen gekost. En intussen hebben die talenten zich niet door ontwikkeld. Komende tijd gaat AZ ook klappers maken met eigen talenten als Koopmeiners (25 mil), Wijndal (20 mil), Boadu en Stengs. Dus 'hele jeugd verhaal' is idd gemakkelijker zoals ik zei. Kijk ook eens bij PSV met Depay, Bergwijn, Malen, Gakpo, Ihatteren, Madueke en Teze. Er kloppen alweer wat andere op de deur. Ook bij Ajax leveren jeugd goed op.

6 april 2021 om 19:13

Aanvullend op alexdevial.. Met beleid van AZ hebben zij tussen de 35 en 40 miljoen gepakt op 2 oud Feyenoorders (Vincent Janssen en Ousama Idrissi). O ja ook Maher leverde als jeugdspeler nodige miljoenen op.

6 april 2021 om 19:21

@mrkrillin wat is er raar aan om je beste speler niet aan een grote concurrent te verkopen? Daarnaast is Arnesen wel degelijk bezig met een plan. De jeugd en de scouting gaat op de schop, er is een ander soort trainer aangesteld. De transfers die je noemt zijn geen succes, maar zijn ook gedaan om dit seizoen te overbruggen. En de jeugd van andere clubs noemen en van Feyenoord niet is wel eenzijdig belichten. Kokcu, Malacia, Geertruida, Sinisterra, Senesi en Bijlow gaan ook gewoon geld opleveren. Kokcu en Sinisterra staan dit seizoen mede door een blessure en Dick Advocaat stil, maar onzinnig om te zeggen dat niemand zich ontwikkelt.Verder kan het hele Voetbalzone leger hier vanalles vinden van een dergelijke investeerder, maar ze zullen echt niet investeren als de plannen ze niet aanstaat. En als Feyenoord nieuwe plannen heeft en een investeerder gebruikt om de plannen/de transitie te versnellen is dat helemaal niet gek. En ja, ze zullen rendement willen zien, en ja ze zullen naar de voorwaarden en de risico's moeten kijken, maar denken jullie niet dat zowel de investeerders als Feyenoord inmiddels betere adviseurs hebben dan de mensen die hier reageren?

7 april 2021 om 03:39

Het afgelopen jaar inderdaad. Bij Feyenoord gaat het al een reeds aantal jaar mis.

8 april 2021 om 16:41

Ajax is beursgenoteerd, dat is alleen maar vreemd geld... En AZ, over een paar jaar zijn ze weer een middenmoter.

6 april 2021 om 18:38

Niet bepaald een voorbeeld waar beleggers enthousiast over worden. rendement is zeer laag.

6 april 2021 om 18:55

Nog nooit dividend

6 april 2021 om 19:47

Ajax keert ook dividend uit, vrijwel elk jaar wanneer ze winst maken.
Alleen ziet de groot aandelhouder, de vereniging Ajax, altijd af van dividend.

6 april 2021 om 18:40

Met alle respect voor de investeerders maar dat is natuurlijk klein bier. Daar kun je geen wezenlijke verandering mee maken. En ik denk niet dat supporters uitzien naar 50% prijsstijgingen van een biertje en balletje gehakt.

6 april 2021 om 19:59

Het is een club waar de toekomst er al lang had moeten zijn maar Feyenoord staat al jaren stil:
- geen (goede) jeugdopleiding
- geen Europees voetbal resultaten
- mogelijk geen Europees voetbal aankomend seizoen
- hierdoor blijven spelers weg
- die sowieso niet kunnen worden aangetrokken want geen geld
- geen geld
- geen stadion met toekomst

Kortom er is op geen een vlak iets positiefs te noemen.

Veel details krijgen we natuurlijk niet, maar het is wel erg zonde dat alles ruikt aan deze deal alsof een zwaar incompetent management team van Feyenoord zich laat inpalmen door de snelle Amerikaanse jongens. Investeren in voetbal is niet echt een winstgevende onderneming, tenzij je natuurlijk voor een koopje vooraan kunt zitten.

6 april 2021 om 17:42

Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat investeren in voetbal geen winstgevende onderneming is? Er is juist enorme winst te behalen. Echter is daar goed en consistent beleid voor nodig.

6 april 2021 om 17:57

Hoe ik daarbij kom? Omdat veel voetbalclubs geen winstgevende business model hebben.
Ik denk dat iedereen het wel over eens zal zijn is dat Ajax het meest succesvolle voorbeeld is voor Nederlandse begrippen. Ja, Ajax maakt winst. Zijn de bedrijfsresultaten van Ajax beter dan het gehele marktgemiddelde? Nauwelijks. Vergelijk de periode van een aandeel Ajax met de AEX vanaf 1/1/2015 en je had op een aandeel Ajax 71% behaald, AEX 70%.
Kijken we naar het rendement op het totale activa, dan wordt deze sterk beïnvloed door eenmalige resultaten (verkoop van spelers). Zelfs dan, is het totale rendement slechts iets beter dan het marktgemiddelde.

En dan hebben we het over het 'beste jongetje van de klas'.

Ik zeg doen. Wat hoop ik dat Feyenoord zich terugknokt; kijk nu al uit naar volgend seizoen. Al is uitkijken naar volgend seizoen niks nieuws voor de Feyenoorder in al zijn/haar waardigheid.

6 april 2021 om 17:36

Waarom kijk je uit naar volgend seizoen? Die Amerikanen pompen echt niet al dat geld in de spelersgroep. Feyenoord wordt volgend jaar ook “gewoon” 2-5. Die komen echt niet opeens met een wereldelftal aanzetten dat Ajax even van de titel af gaat houden. Dromen mag, maar je moet wel realistisch blijven.

6 april 2021 om 17:51

Misschien kijk ik uit naar volgend seizoen omdat ik iets verwacht van de werkwijze van Slot? Met een vernieuwend middenveld, jong talent en af van de conservatieve blik van Advocaat. Begrijp me niet verkeerd; ik ben blij dat Dick Feyenoord heeft opgevangen! Het is nu echter tijd voor vernieuwing en ik heb er vertrouwen in dat Slot en Arnesen dit kunnen bewerkstelligen. Toch bedankt voor je reactie 😉

6 april 2021 om 17:38

Ik kijk al heel lang uit naar volgend seizoen. Al word Slot 8e of 9e met heel veel eigen jeugd vind ik het ook nog prima. Alles beter dan Dickie op dit moment.

6 april 2021 om 18:24

Ik vind dit wel makkelijk. Er zullen ongetwijfeld fans zijn die het oprecht menen dat het ze niet uit maakt of slot 8e of 9e wordt wanneer Feyenoord eigen jeugd laat spelen en aanvallend voetbal laat zien.
Maar als Slot in december 8ste of 9e staat dan mag hij van de meeste fans en van de feyenoord directie een extra lange kerst vakantie gaan houden en dan hoeft hij niet meer terug te komen.

7 april 2021 om 07:54

@luis sini wat een hoop namen met een B! maar dit is toch een beetje middelmaat waar je niet heel hoog mee gaat eindigen vrees ik.

6 april 2021 om 17:50

Ik ben geen Feyenoordfan, maar als ik fan was dan zou ik die Amerikanen graag ver van mijn club vandaan houden. Die komen enkel langs om de club in de lange termijn geld te onttrekken.

De leiding had beter die 50 miljoen kunnen accepteren en het oude stadion op kunnen knappen en het restant stoppen in de jeugdopleiding en scouting. Met een lange adem en opleiden kapitaal opbouwen om uiteindelijk weer bovenaan te eindigen. Bij die miljardair wist je tenminste dat hij het geld enkel in de club stopt als supporter en met een aantal grote aankopen kan je zo het kapitaal weer weggegooid hebben.

6 april 2021 om 18:12

Lees het artikel van het AD. Die miljardair doet dit niet als supporter, hij heeft er baat bij omdat hij gronden bezit die zo meer waard kunnen worden (of minder, afhankelijk van de keuze van Feyenoord).

6 april 2021 om 18:35

Van die 50 miljoen is ook maar de vraag wat er van waar is en welke voorwaarden daaraan hangen.

Je ziel net zo verkopen als ADO, ben bang dat dit de verkeerde kant op gaat, investeren is uiteindelijk N verdienmodel, hou m'n hart vast voor de trouwe fans

6 april 2021 om 17:39

Dan nog steeds liever Amerikaanse inversteerder dan die Chineese troep van Ado.

6 april 2021 om 18:15

Dacht jij dat de Amerikanen een zak geld komen brengen omdat ze Feyenoord een warm hart toedragen? Nee toch ? Die willen ooit hun geld wat ze er in stoppen cashen dus verkoop je je ziel, of je dat nu doet aan n Chinees of n Amerikaan

6 april 2021 om 17:48

Die Chinees is eigenaar van Ado, Feyenoord zal nooit meer dan 49% verkopen.

6 april 2021 om 18:19

Beter investeren in opleidingen van jeugd en zelf cashen voor grote talenten, net zoals AZ want geld krijgen is een tijdelijke oplossing en uitstel van executie , t moet n keer terugkomen

6 april 2021 om 18:37

Az is niet het juiste voorbeeld, is ook groter geworden door DSB. Het beleid wat ze nu voeren is goed, maar daar is men bij Feyenoord ook bezig. Het kan toch beiden? Goed beleid voeren en gebruik maken van investeerders

6 april 2021 om 18:39

Maar denk je echt dat er mensen zijn die 130 miljoen over maken een daar geen enkele zeggenschap voor willen?
Dit kun je ook met 49% zo regelen dat je over bepaalde beslissingen veto recht hebt (bijvoorbeeld over het aanstellen van een nieuwe directie) of dat je stemrecht op bepaalde onderwerpen zwaarder weegt of dat je een ander (bijvoorbeeld gegarandeerd) dividend krijgt.
Daarom hebben sommige bedrijven, o.a die nog voor een deel in handen zijn van de oprichters verschillende aandelen categorien met verschillden vormen van stemrecht (meestal worden die apart genoemd als class A, B, C e.d.).

6 april 2021 om 20:52

Dat ligt er maar aan, als Feyenoord 49 procent heeft verkocht en over een tijdje weer geld nodig heeft, dan is het maar afwachten of Feyenoord een keuze heeft.

Het oogt allemaal als een club zonder creativiteit die boven haar stand leeft. Als het Vitesse, Roda JC en ADO niet gelukt is, waarom zou het Feyenoord wel lukken met een of andere miljonair uit den verre?

6 april 2021 om 17:47

Precies, proberen te blijven aanhaken bij de rest met geld ipv prestaties.
Nu gaan ze dus lopen leuren met de naam Feyenoord om €130 miljoen euro los te peuteren bij wie er dan ook wil investeren in Feyenoord.....in wel plan dan precies en wie is er zo gek.

6 april 2021 om 18:48

Het kan toch allebei? Beleid op de schop, werken aan de toekomst en dit proces versnellen met investeerders. En tuurlijk willen die investeerders rendement, maar wie zegt dat niet haalbaar is met goed beleid? Daarbij hoeft het geen "een of andere miljonair uit den verre" te zijn, maar gewoon een groot investeringsfonds/groep investeerders kan ook. Die zijn al minder afhankelijk van de nukken van een man.

Nog even en er kan een plan gemaakt worden voor het renoveren van de maquette..

Hoelang ben je bereid hier mee door te gaan qua zoekwerk? Je bent al sinds de zomer bezig en schijnbaar is er nog niks concreets. Ik vind het opvallend hoe weinig daadkracht er eigenlijk is gebeurd in 15 maanden Arnesen. Ja, hij wist al vrij rap een nieuwe trainer vast te leggen, maar dat is het ook wel. Er is maar 1 scout. Die hervorming mag wel wat sneller. Hij laat een Amerikaans bureau maandenlang in kaart brengen wat er mis is bij Feyenoord. Alsof je dat zelf niet kunt bedenken in een paar weken. Ga wat middagen met Feyenoordfans van deze site zitten en je hebt zo de aandachtspunten te pakken. Ook nu pas gaat er iets hervormd worden aan de jeugdopleiding met het vertrek van Brard. Waarom daar niet al vroeg pro-actief op ingezet. Het is vooral wachten, wachten en wachten. Wachten op het nieuwe stadion, wachten op investeerders, wachten op onderzoeken, wachten met het aannemen van scouts en zelfs met de financiele problemen werd gewacht met ingrijpen terwijl er ondertussen nog 2 spelers gehaald werden met Pratto en Balde. Laat Arnesen eens aan het werk gaan. Nee je kunt niet alles oplossen in 15 maanden, maar begin eens met iets en dat tenminste ergens al een basis staat om mee te bouwen.

6 april 2021 om 19:45

Master D je moet inmiddels toch ook weten dat je niet alles moet geloven wat ze schrijven? Misschien zijn ze al veel verder met die investeerders of waren er al dichterbij en is het afgeketst. En je weet al helemaal niet wat er op de achtergrond allemaal gebeurt. Dat Amerikaanse bureau is ook niks mis mee, dat heeft bij genoeg andere grote clubs hetzelfde gedaan. Al met al roep je vanalles zonder er veel vanaf te weten, waarmee ik niet wil zeggen dat ik dat wel weet, maar je kunt het ook positief bekijken. Eindelijk grijpt er een keer iemand in, afwachten hoe het zich ontvouwt, maar dat het nodig is moge duidelijk zijn en dat Arnesen dit in gang zet is positief te noemen.

6 april 2021 om 20:10

Ik denk dat iedereen het er mee eens is dat er ingegrepen moet worden, maar ik vind dat het zolang duurt voordat het ook daadwerkelijk gebeurd. We hebben genoeg voetbalknowhow in Nederland zeker ook onder Feyenoorders. Daar hoef je toch geen Amerikaans bureau voor in te huren? Wat weten die uberhaubt van voetbal? Je hebt als Arnesen zelf toch een visie? Je hebt zelf toch ervaringen bij allerlei grote clubs om te weten wat er moet gebeuren? Dat valt mij zo tegen. Van mij had hij al meer in gang mogen zetten en doorpakken.

6 april 2021 om 20:23

Het is in de zakenwereld sowieso niet raar om een extern bureau in te huren voor analyse. Het voordeel van een extern bureau is dat ze objectief kunnen kijken zonder te kijken naar namen of oude vastgeroeste banden binnen de club. Het voordeel voor Arnesen is dat hij dit rapport weer kan gebruiken als onderbouwing richting de rest van het bestuur om die vastgeroeste oude garde eventueel weg te werken.

6 april 2021 om 23:57

Wat je zegt Fr010 klopt helemaal. Juist ergens waar de bedrijfscultuur een probleem blijkt te zijn heb je een extern bureau nodig dat onderzoek verricht. Stel je voor hoeveel moddergooien er zou zijn als het onderzoek intern werd verricht.

Het probleem lijkt me alleen dat Amerikanen toch geld willen verdienen aan een investering in Feyenoord. Gaat je dat dan uiteindelijk niet nekken om nu uiteindelijk die 130 miljoen te krijgen? Kan je naar mijn idee beter minder krijgen maar wel een Nederlandse investeerder hebben die misschien wat soepeler omgaat met winst uit de club halen omdat die toch meer gevoel heeft bij Feyenoord.

Alles valt of staat met wie het risico draagt. Een investering moet terugverdiend in inclusief winst. Als iemand er €130.000.000 instopt, dan mag er een jaarlijks rendement van 10% tegenoverstaan, oftewel de investering moet binnen vijf jaar een waarde hebben van €175.000.000. Dan komt kijken wie het risico draagt. Is het de investeerder die na vijf jaar tussen de €0 en €175.000.000 verdient, of krijgt die sowieso garant €150.000.000 na vijf jaar. Oftewel wie draagt het risico.
Een paar Zuid-Amerikanen van €10.000.000 kunnen binnen een jaar of twee een marktwaarde hebben van €20.000.000, maar kunnen ook net als die aanvaller van PSV chronisch geblesseerd raken en €0 waarde vertegenwoordigen. En wie bepaalt als een speler €20.000.000 waard is persé getransfereerd moet worden?
Diegene die investeert moet een briljant scoutingsnetwerk hebben en op zoek zijn naar een club waarbij een speler het snelste in waarde toeneemt. Ze zullen vast en zeker een portefeuille hebben van 20 spelers methoge potentie, die speeltijd in Europa hebben op een respectabel niveau. Lijkt me tricky samenwerken. Laat me denken aan de Lemic connectie van PSV waarbij ee diamanten kwamen naar Psv, maar de club er uiteindelijk geen cent van zag en vaak het risico draagde.

Investeren, dat is geld in iets stoppen waar uiteindelijk meer uitkomt. Vorige keer dat ze investeerden (in oa Mackaay), konden ze de rente niet eens opbrengen, laat staan de lening terugbetalen.

Als ze zo goed waren in investeren, ze bestaan al meer dan een eeuw, dan hadden ze toch geen externe geldschieters nodig? Je kunt maximaal 11 spelers opstellen, welke spelers ga je kopen dat je ineens die 130 miljoen terugverdient? En waarom heb je dat niet eerder gedaan? Geld erbij is altijd een zwaktebod van onkundige managers, die gouden bergen beloven, maar het zonder extra geld niet rondgebreid krijgen... Met of zonder corona, gewoon kansloos.

130 miljoen is zo weg als je niet het juiste beleid voert, en dan is niet alleen die 130mil weg, maar dan is Feyenoord ook nog is bankroet, die 130 mil verdien je immers niet zomaar terug. Ajax moet het ook hebben van de jeugd, aangevuld met een aantal gerichte aankopen, en zelfs dat heeft jaren geduurd voor het zijn vruchten afwierp (finale EL en halve finale CL). Naast de nodige miskopen.. Ik zie het somber in als feyenoord dit als redding ziet, feyenoord moet eerst intern op de schop, net als de jeugd opleiding, waar al jaren bijzonder weinig uit voort komt. Nu wordt het vooraan gezocht, het geld, terwijl men achteraan moet beginnen. De schoonmaak zou nu al gaande moeten zijn..

6 april 2021 om 19:01

@luissini doe niet jaloers. Ook FdJ mag als jeugd bestempeld worden, Kluivert leverde geld op en dit seizoen Dest. Verder in huidige basis genoeg jeugd.

6 april 2021 om 19:12

De huidige situatie van Ajax nu heeft natuurlijk niks te maken met die aandeelhouders die eind jaren 90 zijn ingestapt. Alles wat dat heeft opgeleverd is in de jaren daarna verbrand aan de Kinkladze’s van deze wereld. Ajax zat aan de grond in 2009 en moest zelfs geld lenen om de salarissen te betalen onder Martin Jol. CL-voetbal via de voorrondes en daarna 4 landstitels op rij hebben Ajax financieel weer op het juiste pad gekregen. Daarna kwam de beleidsomslag met ervaren spelers halen en die halve finale CL wat natuurlijk ook krankzinnige transfersommen heeft opgeleverd. Daar heeft die beursgang van 23 jaar terug niks mee te maken.

6 april 2021 om 20:28

Volgens mij heeft Ajax toch nog een aantal spelers uit de eigen jeugd voor veel geld verkocht de afgelopen jaren. Buiten de 85m voor de ligt heeft Ajax vanaf de EL finale in 2017 o.a. Klaassen (27m), (kluivert (17m bonussen), vd Beek (40m), Dest (21m wat max 25 kan worden), Dolberg (20m ) en een handvol spelers rond de 10m. Alles bij elkaar kom je incusief bonussen op bijna 250 miljoen aan eigen jeugd die is verkocht in 4 jaar tijd (exclusief de Jong). We moeten niet doen alsof bedragen van 30 of meer miljoen in Nederland normaal zijn voor spelers, dat zijn ze in geen enkele kleine competitie.er zijn ook maar 2 of 3 niet zelf opgeleide spelers voor mega bedragen vertrokken. Ajax heeft niet veel gehad aan de beursgang. Als je de geschiedenis van Ajax een beetje zou volgen zou je weten dat dat geld van de beursgang vrijwel niets heeft opgeleverd en dat de 50 miljoen euro die ze daar in de jaren 90 mee ophaalden al lang was verdampt rond het moment van de Cruijff revolutie. Een deel er van is zelfs niet eens naar spelers gegaan maar o.a. naar de sateliet clubs in Belgie, Ghana, de VS en zuid afrika. De jaren waarin Ajax het geld van de beursgang uitgaf zijn sportief misschien wel de zwakste geweest in de club geschiedenis. Natuurlijk heeft die beursgang nog altijd invloed op het beleid en op de huidige prestaties net zo als dat geld voor de hele geschiedenis van de club die draag je nou eenmaal altijd met je mee. Heel groot is die invloed echter niet, zeker niet omdat al dat geld verdampt was en als die er al is kun je je ook afvragen of die uberhaupt positief is (hij kost namelijk alleen maar geld, o.a. in dividend maar ook in de extra rapportage verplichtingen die je hebt als beursgenoteerde onderneming).

De Feyenoord organisatie is meer politiek dan voetbal, daar gaat geen investeerder zich aan branden..

130 miljoen voor aandelen? En dan in 4 jaar die 130miljoen zien verdampen omdat de organisatie niet op orde is.

6 april 2021 om 18:59

Waarom leest iedereen over de plannen heen? Als je de berichten een beetje leest gaat de organisatie op de schop voor hoognodige radicale veranderingen. Daarnaast investeren ze echt niet in een club als ze de plannen niet goed vinden.

Malaga CF dacht ook een goede suikeroom te hebben gevonden. Sheikh Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al-Ahmed Al-Thani zou van Malaga een grote club in Spanje en Europa maken , ze spelen nu in de Liga Smartbank (segunda division) . Fans hebben geprobeerd om van hem af te komen af te laten treden ,maar hij weigert te verkopen . .heeft een heel stuk op VZ gestaan, https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=327661

6 april 2021 om 21:25

Dat is toch totaal iets anders. Een groep investeerders die het niet voor het zeggen krijgen vs een suikeroom die ook eigenaar werd

Feyenoorder ben je niet voor je lol. Treurig om dit allemaal zo te blijven lezen. Ik snap erg goed dat ze op zoek zijn externe investeerders, Maar ik hoop toch wel echt dat ze het via een andere manier kunnen bemachtigen. Geen idee hoe of wat, alleen Amerikaans geld lijkt me niet verstandig. Maar goed, wie ben ik. Ik heb gewoon het beste voor met mijn club.

130 miljoen is veel te weinig. Minimaal het dubbele.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren