Clubicoon komt met vernietigend oordeel over toekomst Chong bij Brugge

Dinsdag, 6 april 2021 om 15:58Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:56

Als het aan Gert Verheyen ligt keert Tahith Chong na dit seizoen terug bij Manchester United. De clubicoon van Club Brugge is allerminst te spreken over de prestaties van de aanvaller, die dit jaar wordt gehuurd van de Engelse grootmacht. volgens Verheyen is er dan ook geen enkele reden om Chong langer in Brugge te houden, zo schrijft hij in Het Nieuwsblad. Chong wordt door Brugge voor zes maanden gehuurd en keert in principe komende zomer terug richting Engeland.

Verheyen, die zelf 415 keer het shirt van Brugge droeg, blikt in een wekelijkse rubriek in het Vlaamse dagblad terug op het voetbalweekeinde. In de editie van maandag is hij keihard over het aandeel van Chong bij Brugge tot dusver. Chong begon zaterdag tegen KV Kortrijk (1-2 winst) aan de aftrap, maar wist niet te overtuigen. "Tahith Chong is een elegante speler", begint Verheyen nog positief. "Wat hij bij Club Brugge laat zien oogt mooi, maar als je kijkt waartoe zijn acties leiden, is de balans heel mager. Tegen een agressief Charleroi zette hij niet door, tegen een agressief Kortrijk evenmin. En ook in de eerste helft tegen AA Gent bracht hij vrijwel niets."

Chong is bij Brugge lang niet altijd verzekerd van een basisplek en werd door de club, in tegenstelling tot alle andere Nederlanders, zelfs niet ingeschreven voor deelname aan de Europa League. Verheyen ziet weinig rendement bij de Nederlander. "Wanneer rendeerde hij wel?", vraagt de clubicoon zich hardop af. "Tegen OH Leuven, Zulte Waregem en Waasland-Beveren. Wanneer het loopt en de ploeg veel sterker is dan de tegenstand. Eigenlijk zie je in hem te veel een speler voor de Onder-21 die nog de stap naar het mannenvoetbal moet zetten. Cijfers heeft hij evenmin. Zijn enige goal viel tegen Olsa Brakel."

De aanvaller staat dit seizoen in competitieverband op zes optredens, waarvan vijf keer als basisspeler. Chong is bij Brugge bezig aan zijn tweede periode als huurspeler, nadat hij in de eerste seizoenshelft door United werd uitgeleend aan Werder Bremen. Als het aan Verheyen ligt, blijft het bij één seizoen in het Jan Breydelstadion. "Zijn prestaties zijn het niet waard om Chong nog langer te huren van Manchester United, laat staan om hem te kopen." Chong kwam bij United tot dusver tot vijf optredens. Het contract van de multifunctionele aanvaller loopt op Old Trafford door tot de zomer van 2022.


Poll

Denk jij dat Tahith Chong in de toekomst een vaste waarde wordt bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door buitenspelgoal)

Misschien terugkomen naar de eredivisie? Lijkt me misschien wat beter wel.

6 april 2021 om 16:11

Als hij het niveau van de belgische competitie al niet aan kan word ook de Eredevisie een lastig verhaal, al is club brugge daar wel een topploeg dus wellicht dat hij in Nederland bij een middenmotor wel aan de bak komt. Hij is gewoon een speler die net als vele andere een groot talent in de jeugd was maar nooit echt daadwerkelijk door zal breken op basis van de verwachtingen die gepaard gaan met een talent van zijn kaliber.

6 april 2021 om 16:36

Dat is ook wel heel voorbarig! Hij kan zich misschien echt wel terug knokken, dat heb je eerder bijvoorbeeld ook bij een Bruma gezien. Hij is pas net naar Brugge gegaan en speelt toch wel wat wedstrijden in de basis, hij scoort dan wel weinig maar heeft in 6 wedstrijden toch 4 assists. Ik kijk geen wedstrijden van Brugge, maar puur naar zijn statistieken kijkend vind ik een middenmoter gewoon te overdreven. Ik zie niet zo goed in waarom deze speler bij een club als Utrecht of Vitesse bijvoorbeeld niet mee zou kunnen, misschien kan hij nog wel hogerop naar een club als AZ of PSV bijvoorbeeld als die wat spelers verliezen.

6 april 2021 om 16:53

Dat gezegd zijnde is de Nederlandse competitie dan wel kwalitatief sterker maar ook zachter en liever. De velden zijn beter en er wordt minder geknokt. Dat zou wel eens goed kunnen uitpakken voor Chong die echt een mooi weer voetballer blijkt te zijn. Techniek heeft ie immers genoeg en daar ligt toch meer de focus in Nederland dan in Belgie.

6 april 2021 om 18:46

"hij scoort dan wel weinig maar heeft in 6 wedstrijden toch 4 assists". Moet je voor de grap die assists eens gaan bekijken. Er zat slechts 1 echte assist bij. Verder een slecht schot dat in de rebound bij een andere speler kwam en dan nog 2 simpele passjes opzij waarbij spelers na een individuele actie scoren. Het is zoals gezegd gewoon een echte mooiweervoetballer, ik zie veel liever jeugdspelers die veel meer grinta tonen. Chong huppelt er maar wat bij, niks gezonde agressie. Ik wens die jongen het beste toe in zijn carrière maar hopelijk krijgt die geen vervolg bij ons. Hij moet beseffen dat als je geen uitzonderlijk talent a la Lang bent, dat je verdorie moet knokken. Hij heeft noch het talent noch de grinta van een Lang, dan hou je natuurlijk weinig over. Een beetje zoals bij Mourinho die defensief resultaatvoetbal speelt en nu zelfs geen resultaten meer boekt. Misschien dat Chong mee kan bij een Belgische of Nederlandse ploeg uit het rechterrijtje maar ook daar zal hij meer grinta moeten tonen. Zijn snelheid is gelukkig zijn grote troef. Nu best een counterploeg kiezen waar die in de ruimte kan duiken. Want hij is toch geen 19 meer en moet nu wel eens succesvol presteren, de volgende club is echt cruciaal voor zijn verdere carrière.

Gevalletje eeuwig talent. Scheen erg goed te zijn in de United jeugd, maar dat niveau wordt erg overschat. Bij Bremen en nu bij Brugge maakt hij geen onuitwisbare indruk. Als ik hem was zou ik een definitieve transfer naar de Eredivisie maken. Het ligt nou ook weer niet alleen aan hem, want zowel bij Bremen als Brugge heeft hij niet een tijdje in de basis gestaan. Je laten uitlenen aan jan en alleman en zo nu en dan invallen of nutteloze bekerpotjes spelen gaat je niet beter maken. Er is vast wel een middenmoot Eredivisieclub die hem wilt kopen, want duur zal hij niet zijn.

6 april 2021 om 16:11

Geen onuitwisbare indruk is zelfs nog zachtjes uitgedrukt. Is zeker geen slechte speler hoor, maar door de hele hype die rondom hem werd gecreã«erd, zit hij nu al 2 keer bij een club die voorlopig te hoog gegrepen is voor hem. Gewoon stapje omlaag zetten en alles spelen bij een laagvlieger in de Eredivisie.

6 april 2021 om 16:16

Maar daar is die jongen zelf bij. Als je bij Jong Oranje al geen basisplaats weet te bemachtigen en daar geen indruk maakt, zou je toch zelf wel kunnen weten dat je wellicht nog (lang) niet klaar bent voor de Bundesliga of de top van een middelgrote competitie.

6 april 2021 om 18:34

Gaat inderdaad een beetje in het rijtje van Adekanye, Peeters, etc. eindigen. Wel apart, werd nog benoemd tot grootste talent van de academy van United volgens mij (wat geen slechte opleiding is trouwens). Jongen moet beter worden, want anders komen er nog 6 uitleenbeurten en is die alweer 25.

6 april 2021 om 18:42

Geen slechte opleiding, maar wel een heel ander niveau natuurlijk. Die United jeugdteams bestaan altijd uit een paar goede spelers die aanhaken bij het eerste, zich laten uitlenen of snel transfers maken naar een andere club en voor de rest heel veel ''deadwood'', spelers die het nooit ver gaan schoppen in het profvoetbal. Chong mist vooral bepaalde eigenschappen voor een hoog profniveau. Weet nog dat fans van United zich vooral zorgen maakten over zijn fysiek, en dat bleek ook juist te zijn toen hij een tijdje mocht aanhaken bij het eerste. Hij is ook niet bijzonder snel, dus kan zijn fysiek niet compenseren op die manier. Verder is vastigheid dus belangrijk. Als jij telkens zonder status binnenkomt bij clubs die je huren, bouw je geen vertrouwen en vastigheid op en stagneer je. Dan lijkt het alsof je al die niveaus niet aankan, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. We vergeten soms hoe ingrijpend dat allemaal is om telkens aan een andere club, andere spelers, andere woning en omgeving te moeten wennen, laat staan als je ook nog naar een ander land gaat.

Hij slaat hier wel de spijker op de kop wat mij betreft. Het ziet er heel mooi uit alles wat hij doet, maar echt heel goed is hij niet. Ik zou hem wel bij een subtopper in Nederland willen zien.

Vitesse, kijk je mee? Dit is oprecht een speler die bij Vitesse nog eens zou kunnen opbloeien om daarna weer iets hogerop te kunnen. Zeg niet dat hij een niveau Man Utd gaat halen, of überhaupt (sub-)top BPL, maar als hij in Nederland een jaartje of 2 mooie dingen laat zien en wat consistent wordt, zou hij met zijn cv nog mooi naar een middenmoter in de Bundesliga of La Liga kunnen..

Die jongen moet gewoon terug naar de middenmoot (of subtop) van de Eredivisie. Gewoon vertrouwen opdoen, regelmatig spelen en vastigheid creeeren. Telkens weer te veel hooi op de vork genomen en daardoor loopt hij al aardig achter op z'n ontwikkeling. Als je in Jong Oranje al geen potten kunt breken, zou je toch denken dat het besef er wel een keer komt dat de Bundesliga en de top van een middelgrote competitie wellicht wat te hoog gegrepen is op dat moment.

Ik ben benieuwd hoe snel en tot waar hij gaat terugvallen. Werder hoeft hem niet en ook Brugge vindt hem helemaal niks. Ik zie niet dat hij een niveautje lager bij een Anderlecht of zo wel naar tevredenheid gaat presteren. Zeker niet met een Man Utd salaris. Dan kom je in de Eredivisie ook niet zo maar aan de bak. Mis ook een beetje zijn specifieke kwaliteiten, waarin hij dan het verschil gaat maken.

6 april 2021 om 16:20

Maar goed, geen enkele club gaat 'm zo'n salaris betalen. Ik denk dat die jongen zelf ook wel beseft dat de clubs niet in de rij zullen staan voor 'm. De clubs die een dergelijk salaris wel willen overnemen, spelen op een niveau dat voor hem simpelweg te hoog gegrepen is. Het is maar net wat hij wil, maar als hij het maximale uit z'n carriere wil halen op sportief vlak is een paar stappen terug een goed idee.

Paar keer gezien bij Man UTD en de tijden dat hij speelde leek het echt nergens op. Bij Werder Bremen mislukt en bij Brugge evenmin geïmponeerd. Er zijn te hoge verwachtingen van die jongen, misschien eens bij een subtopper in de Eredivisie aan de slag gaan en vanuit daar vertrouwen pompen.

Hij moet lekker met Braaf en Redan naar een promovendus of laagvlieger in de nederland en eindelijk minuten maken

Ben benieuwd waar hij had gestaan als hij bij Feyenoord was gebleven. Met zijn talent had hij na het vertrek van Elia waarschijnlijk al kansen gekregen

6 april 2021 om 16:23

Nou ja, zoveel is er in die periode niet doorgebroken. Dat kun je onmogelijk al zo stellen.

6 april 2021 om 16:44

Omdat jongens als hij en Zirkzee vertrokken. Als Chong was gebleven had Feyenoord vast ook Boëtius of Larsson gekocht, maar zeker niet allebei. Malacia en Vente kregen toen al volop speeltijd, Bijlow en Kökcü een jaar later ook. Verder was er gewoon niet veel. Het is niet zo dat spelers die het echt verdienden geen kansen hebben gekregen

Vitesse, Heereveen of Utrecht volgend jaar ? Mount, Odegaard waren ook redelijk grote namen vooral op het gebied van talent. Die stap is voor beide perfect geweest. Als Chong het zelfde pad gaat bewandelen hoop ik dat eindelijk zijn potentie eruit komt.

6 april 2021 om 16:24

Ik denk dat hij beter naar een club kan gaan waar hij eerst fouten mag maken. Er zit inmiddels wel een krasje op die jongen, dus hij moet wel naar een club die hem de kans geeft om weer op niveau te komen. Dat betekent dat je 'm een tijdje moet laten staan. Dat zie ik bij Vitesse en Utrecht sowieso niet gebeuren. Die mikken op Europees voetbal en dan moet je er wel gelijk staan.

6 april 2021 om 16:35

Ik schat een Vitesse en Utrecht ook van een lager niveau dan Club Brugge
Dus wat dat betreft zou het mooi kunnen.
Daarbij ook ploegen als Groningen en Heerenveen.

Maar ja, waar hij ook speelt. De knop moet wel om.
Je kunt niet alleen met leuk voetbal er komen.
Je moet bereid zijn hard te werken, te verdedigen.
Klappen incasseren en uitdelen.

6 april 2021 om 20:10

Heerenveen zou top zijn. Rustige club, niet te veel druk, aanvallend voetbal

Zie hem volgend seizoen wel het huurlingenlegioen van Twente versterken, vooral mochten ze Cerny niet weten vast te leggen.

6 april 2021 om 16:28

Wat een onnodige en provocerende opmerking. Je weet toch wel waarom ze spelers huren? Maar goed, als je daar blij van wordt...

6 april 2021 om 16:31

Eerlijk gezegd zie ik hier de provocatie niet in. Huurlingen legioen is misschien wat overdreven, maar zoals hij de zin formuleert lijkt het mij niet om provocatie te gaan.

Hij heeft wel iets. Je denkt altijd “als dat gelukt was dan was het heel knap”. Alleen denk je dat elke keer, wat dus inhoudt dat het niet echt vaak lukt. Op zich een leuke speler maar hoger dan middenmoot eredivisie/Jupiler pro league zit er (momenteel) niet in.

Het klinkt wat lullig om te zeggen, maar ik snap oprecht niet hoe hij ooit bij Manchester United heeft kunnen voetballen. Vrijwel geen rendement, komt zelden iemand voorbij. Ik snap oprecht niet hoe deze jongen ooit profvoetballer heeft kunnen worden.

6 april 2021 om 16:31

In de jeugd was hij echt wel goed.

6 april 2021 om 16:36

Ik geloof je best, maar daar kan ik niet over oordelen aangezien ik hem daar nooit aan het werk heb gezien. Maar als het waar is wat je zegt is dat toch wel jammer, maargoed niet ieder talent kan het maken natuurlijk. Misschien heeft deze jongen geluk en zal het een laatbloeier gaan worden.

6 april 2021 om 16:38

Toen bij Man U was hij echt wel goed bij de U-23, maar hij heeft dat nooit kunnen laten zien in het eerste elftal daar (of later). Hij is natuurlijk wel nog jong, dus misschien komt het er ooit van.

Die jongen moet misschien eerst eens naar de kapper gaan. Dat kapsel wekt irritatie bij clubs en supporters. Je kunt mij namelijk niet wijsmaken dat het niet belemmerend kan werken voor je zicht. Daarnaast leidt het onnodig af.

6 april 2021 om 17:11

Hij heeft laatst vlechtjes gehad. Ik moet zeggen dat ik heel blij was dat hij terug zijn mooie kapsel van nu terughad.

Multifunctioneel? Op topniveau kan hij er weinig van. Weer een gevalletje van top naar flop

Gevalletjes Zirkzee en Chong als schoolvoorbeelden van mooie voetballers zonder geweldig rendement. Gaat niet goedkomen, zou niet weten welke subtopper op deze gasten zit te wachten. Ben benieuwd hoelang ze dit volhouden en ze nog voetballen.

Heb hem in de wedstrijd tegen Charleroi een helft gezien, wauw wat was dat niveau bagger zeg. Moet nog volwassen worden. Misschien dat hij zichzelf op kan bouwen in de Eredivisie's linker rijtje.

Niet iedereen kan de stap van talent naar prof zetten. Daar lijkt Chong er 1 van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Clinton MataVerdediger391
C. De KetelaereMiddenvelder384
M. RitsMiddenvelder372
R. VormerMiddenvelder376
S. MignoletKeeper380
H. VanakenMiddenvelder3611
N. LangAanvaller2916
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

3 fans
21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren