Ajax geeft seizoenkaarthouders drie opties en bespreekt ‘exclusief evenement’

Dinsdag, 6 april 2021 om 11:33Yanick Vos • Laatste update: 11:56

Ajax maakte bij de verkoop van de seizoenkaarten bekend dat supporters hun geld zouden kunnen terugkrijgen als de Johan Cruijff ArenA gedurende het seizoen leeg moest blijven vanwege de coronacrisis. Nu het seizoen tegen het einde loopt, geeft de club de achterban verschillende opties. Wie besluit om zijn geld niet terug te vragen wordt uitgenodigd voor een ‘exclusief evenement’.

Op de clubwebsite benadrukt Ajax dat alle seizoenkaarthouders recht hebben op compensatie van wedstrijden die niet bezocht konden worden als gevolg van de coronaciris. “Een geheel seizoen spelen zonder publiek raakt Ajax hard, in de kern van het bestaan maar ook financieel”, meldt de club op de website. In een bericht aan de seizoenkaarthouders wordt uitgelegd dat er drie opties zijn om (deels of geheel) af te zien van compensatie. “Maar Ajax realiseert zich dat deze crisis veel fans raakt en heeft daarom een ruime regeling opgesteld en begrip voor ieders keuze.”

Seizoenkaarthouders die minimaal voor 35 procent afzien van compensatie, ontvangen een retro Ajax-jack. “Dit jack wordt niet in de winkels verkocht en is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt. Het is geïnspireerd op het iconische rode Ajax-jack uit de jaren zevetig wat door spelers als Johan Cruijff, Piet Keizer en Sjaak Swart met trots werd gedragen”, meldt Ajax. “Voor de fans die geheel afzien van compensatie wordt – zodra de RIVM-regels dit weer toestaan - een exclusief evenement georganiseerd waarbij ze een uniek kijkje in de keuken van de club krijgen. Uiteraard ontvangen ook zij het retro Ajax-jack uit handen van een (oud-)speler.”

Ajax is niet de eerste Nederlandse topclub die een dergelijke actie opzet. Feyenoord heeft de seizoenkaarthouders ook aangeboden om het geld terug te geven. Wie afziet van een tegemoetkoming, ontvangt een uniek Feyenoord-shirt dat de Rotterdammers volgend seizoen zullen dragen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Doet Ajax goed. Bij ons krijg je een sjaal als je alles inlevert en een gouden randje op je seizoenskaart. Beetje trieste manier van afhandelen aangezien je zo mensen met minder geld in een moeilijke positie brengt. Had liever iets vergelijkbaars als wat Ajax doet!

6 april 2021 om 11:52

En als je de helft inlevert, krijg je niks..

6 april 2021 om 12:02

Ik vind het ook een vreemde regeling van alle clubs. Straks als alles weer mogelijk is vragen ze weer het volle pond van de supporters. Wat Koevermans bij Feyenoord heeft gedaan vind ik al helemaal onder de gordel. Zeker als je kijkt naar het beleid daar.

6 april 2021 om 12:07

Het is ook een optie hè, je hoeft het niet te doen. Als je je geld terug wil kan dat, daar heb je recht op.

6 april 2021 om 12:25

Dit gaat over Ajax, niet over Feyenoord

6 april 2021 om 14:00

@millwall: weet je wel niet hoevaak er bij feyenoord topics ajax erbij wordt betrokken en nu dost iemand het is het opeens een issue. Lekker hypocriet

6 april 2021 om 12:08

Hoezo breng je dan mensen met minder geld in een moeilijke positie? Zoals je zelf zegt, is een sjaal en een gouden randje op je seizoenkaart niet echt heel bijzonder. Dan zou het toch juist makkelijker zijn om als supporter gewoon te denken 'als dit is wat ik er voor krijg, dan vraag ik liever gewoon mijn geld terug'.
Of bedoel je dat goedwillende supporters die wel hun geld bij de club willen laten als het ware niet voldoende gecompenseerd worden voor hun gebaar? Dan kan ik je inderdaad wel volgen en heb ik niks gezegd .

6 april 2021 om 12:31

Als je mensen met minder geld in een moeilijke positie brengt, hadden die mensen in de eerste plaats geen seizoenskaart moeten kopen. Wanneer ze wel naar het stadion mochten hadden ze in dezelfde positie gezeten.

6 april 2021 om 12:43

Er zijn natuurlijk ook supporters die later financieel getroffen zijn door de pandemie (geen baan meer of een eigen zaak). Beetje kort door de bocht om te stellen dat ze dan aan het begin van het seizoen geen seizoenskaart hadden moeten kopen.

6 april 2021 om 12:43

Die hadden natuurlijk moeten zien aankomen dat de pandemie op deze schaal nog een jaar zou doorgaan?

6 april 2021 om 13:04

Dan nog kan het financiële probleem later gekomen zijn. Ik had vorig jaar zomer nog een baan en heb in september gehoord dat ik na 16 jaar mocht wieberen, veroorzaakt door terugval in omzet door de corona crisis. Nu ben ik direct goed (beter) terecht gekomen dus voor mij geen centje pijn, maar als je na ontslag niet direct werk vindt kan dat best vervelend uitpakken..

6 april 2021 om 12:44

Want je gaat standaard naar het stadion met een sjaal en je moet voortaan aan iedereen je goud omrande seizoenkaart laten zien om te bewijzen dat je een echte fan bent die alles heeft geschonken? Ik zie niet hoe je met de actie van Willem II mensen met minder geld in een moeilijke positie brengt.

Prima opties. 35%, 65%, 100% of 0% afstaan, elk met andere pré. 35% het jack, 65% jack en borstbeeld, 100% jack uit handen oud-speler en evenement en 0% volledige bedrag terug. Verwacht dat 100% afstaan heel populair gaat worden door dat exclusieve evenement.

6 april 2021 om 12:06

Het zal waarschijnlijk aan mij liggen, maar krijgen we ook het borstbeeld als we 100% afstaan? Of is het evenement als vervanging daarvan?

6 april 2021 om 12:20

Geen idee eigenlijk. Zelf sta ik niet voor die keuze dit seizoen maar van alle opties spraken dat borstbeeldje en evenement mij meest aan. Hoop dat 100% afstaan alle voordelen (muv geld natuurlijk) erbij is.

6 april 2021 om 12:39

Dank voor je reactie! Ik zal straks nog even kijken. Het evenement hoeft van mij niet persé, ik heb liever het jack en beeld maar als dit alleen geldt bij 65% dan ga ik twijfelen of ik wel 100% moet doen.

6 april 2021 om 13:35

@dylan: VZ heeft het blijkbaar niet in de tekst opgenomen, maar uit het originele bericht blijkt dat je bij 100 proc ook het borstbeeld krijgt.

6 april 2021 om 12:06

Als 100 procent afstaan heel populair gaat worden is dat evenement ook meteen niet meer zo exclusief natuurlijk.

Heb zelf al afscheid van dat geld voor de seizoenkaart genomen, dus in die zin hoeven ze het voor mij niet te doen allemaal. Maar alles wat ze er voor teruggeven is wel leuk. Echter een exclusief evenement waar nog tienduizend(en) anderen komen klinkt niet heel exclusief.

6 april 2021 om 12:07

Haha dat dacht ik ook al. Ben ook benieuwd hoe ze dat voor zich zien als 25.000 mensen voor die optie kiezen.

6 april 2021 om 12:14

Misschien dat ze het verdelen over een x aantal dagen. En dat je per prijsklasse van de seizoenskaart extra in de watten gelegd word.

6 april 2021 om 12:23

Ook waar natuurlijk, ben ook benieuwd hoe ze dat gaan doen als paar duizend supporters dat jack uit handen van een oud speler moeten ontvangen. Toch snap ik het exclusieve wel, je bent met alleen maar andere seizoenkaarthouders dan die zelfde keuze gemaakt hebben. Zal ook een eenmalig iets worden lijkt mij, tuurlijk gaat het met veel mensen zijn maar blijft toch uniek dan.

6 april 2021 om 13:02

40k jassen op basis van 500/600k supporters (of meer) is natuurlijk ook behoorlijk exclusief. Zie alleen hoe snel de 100k zwarte shirts zijn verkocht dit seizoen.

6 april 2021 om 13:08

Voor meer info, kan je liever afwachten wat er op de site staat als iedereen zijn keuze heeft gemaakt. 😉

6 april 2021 om 14:01

Weet je toevallig of dat zwarte shirt nog een keer in de verkoop komt? Vind het echt een mooi shirt.

6 april 2021 om 14:13

@olesmit: Dat shirt is uit productie gehaald. Als je het shirt echt wil hebben kun je kijken of het toevallig via derden (websites zoals Zalando, alhoewel het daar snel uitverkocht was) verkrijgbaar is. Echter, de kansen zijn ontzettend klein. Anders hopen dat iemand het over een tijdje tweedehands te koop aanbiedt.

Kijk, topactie. Natuurlijk moeten mensen hun geld kunnen terugkrijgen als ze dat gewoon terug willen hebben. Maar zorg dat wel voor iets extra cools als ze daarvan af zien. Doen ze goed!

Toffe actie! Echter, ik verwacht nu wel dat er redelijk wat mensen zullen zijn die af gaan zien van tegemoetkoming, dus ik hoop voor ze dat er genoeg oud-spelers zijn die beschikbaar zullen zijn om het jack te overhandigen, want dat kan nog wel eens ingewikkeld worden .

6 april 2021 om 12:08

sjaak heeft de hele dag de tijd :-)

6 april 2021 om 12:11

Nu zijn er nog heel veel oud-spelers natuurlijk. Krijg je hem uit handen van Lesley de Sa of zo, of Robbie Wielaert. Wat dat betreft zegt een oud-speler niet zo veel. Daar hebben we er veel van. Een Tom Sier of Brutil Hose hoeft echt niet langs te komen hoor. Stuur het spul dan maar lekker op.

6 april 2021 om 12:47

Waarschijnlijk moet je het dan ophalen bij de Arena in tijdsvakken waar spelers/oud-spelers achter een desk zitten en die jacks uitgeven, een beetje zoals bij open dagen ook gebeurt als je handtekeningen wilt van spelers (tenminste, dat is bij PSV zo). Leuk dat ze t op die manier doen, krijg je ook een beetje contact met de spelers wat je toch het hele jaar gemist hebt.

6 april 2021 om 19:16

@masterd je maakt het ons wel moeilijk. Ik ben met mijn matties even aan het overleggen wat we gaan doen. Maar een van de jongens wil ook graag het borstbeeld op zijn schoorsteen mantel. Krijg je die ook uitgerijkt van een van die toppers die jij noemt? Of krijg je dat beeld alleen bij 66%?
Ik zal Sar vragen of jij je Jack overhandigd krijgt door Alistar Dick

6 april 2021 om 19:36

@masterd mijn mattie heeft nu ook een bijdrage. Is geen lid van vz, maar wil je dit niet onthouden.
Ik zou hem persoonlijk graag van ursaiz ontvangen, kuffour mag ook. Met name dat Borst beeld

6 april 2021 om 20:04

Urzaiz was een tank natuurlijk. Ik snap die wens wel. In plaats van Kuffour zou ik dan om circus Atouba vragen, maar dat is meer een persoonlijk dingetje. Ajax heeft pareltjes genoeg voor het uitreiken.

Je kan de klok er op gelijk zetten dat dit jack tegen woekerprijzen op marktplaats komt te staan, ik zou dat toch wel heel jammer en triest vinden. Maja aan de andere klant staat men daar vrij in lijkt me?

6 april 2021 om 12:16

Tja... moeten die mensen zelf weten ik zou het wel dom vinden als je Ajacied bent wil je dit jackie toch hebben lijkt me

Bij deze verleng ik ook mijn contract met Ajax ❌❌❌😊😷

Iedere club gaat nu wat doen natuurlijk om de achterban tevreden te houden.
Feyenoord kwam al met zijn exclusieve shirt en Willem II zoals ik hier boven las met een sjaal.
Bij mijn club Az hebben ze vorige besloten om de 82% die vooraf besloten had af te zien van compensatie toch te gaan compenseren met een speciaal shirt en verleng korting.
Mooi om te zien dat clubs dus toch op wat voor manier dan ook de supporters tegemoet komen.
Er word door elke club geleden financieel en het is mooi dat ook de supporters hier toch (al dan niet gedwongen) hun steentje aan bijdragen en daarvoor beloont worden met iets tastbaars.
Hopelijk tot snel in het stadion weer met z'n allen.

6 april 2021 om 13:15

Klopt, en als je echt in de problemen zit zal die eenmaloge 300€ alleen uitstel van executie zijn.

6 april 2021 om 14:24

Lekker kort door de bocht. Die 300 Euro kan voor sommige gezinnen het verschil zijn tussen je kind met ontbijt of zonder ontbijt naar school sturen. En dan kun je zeggen dat ze dan in de eerste plaats geen seizoenskaart moesten kopen, maar vergeet niet dat zulke problemen ook in zeer korte tijd kunnen ontstaan. Helemaal gezien de situatie met Covid en de vele bedrijven die kapot gaan.

Keurige regeling waarbij iedereen vrij kan zijn om te beslissen wat ze willen. Wat ik wel denk is dat je als seizoenskaarthouder het geld toch al kwijt was en het dus het in dat op zich ook niet meer echt mis. Meestal koop je een seizoenskaart als luxe goed wanneer je deze niet kan betalen in het begin van het seizoen schaf je hem ook niet aan en dat betekend dat je het geld ook kan missen. En tijdens het seizoen kan er wel van alles gebeuren waardoor je het geld wel nodig heb voor de compensatie alleen het zou dan wel raar zijn om vervolgens wel weer zo'n kaart te verlengen of aan te schaffen.

Goed gedaan van Ajax. Bij Feyenoord is de t-shirt actie een zeer groot succes. Dit bespaart de club heel veel geld. Denk dat het bij Ajax niet veel anders zal zijn.

Een Ajax retro-jack is toch gewoon Jack van Gelder?
Ajacieden, trap er niet in!

Beetje jammer alleen dat je als je op je account meerdere seizoenskaarten hebt je ook maar 1 x er iets voor gecompenseerd krijgt. Is natuurlijk niet waar je het voor doet, maar toch wel jammer.

Ik ga voor compensatie van mijn hele seizoenkaart ik krijg hem al jaren van mijn geliefde die niet van voetbal houd. En mij elk jaar gunt dat ik een scc krijgt maar omdat ik geen inkomsten heb vind ik t ook prettig om een seizoen eens een x geen hand op te houden. Dus Ajax ik wil mijn geld terug en neem aankomend seizoen weer een scc dat doe ik al meer dan 45 jaar.

6 april 2021 om 20:49

En dat is ook helemaal prima. Je hebt gewoon de keuze, voor degene die het financieel wat minder hebben is terug vragen een uitstekende optie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3214
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren