ED verwacht ‘tumultueuze’ zomer PSV: acht mogelijke transfers

Dinsdag, 6 april 2021 om 07:52 • Laatste update: 08:05

PSV staat een tumultueuze transferzomer te wachten, zo verwacht het Eindhovens Dagblad. Omdat Mohamed Ihattaren zijn contract niet verlengt komt zijn naam te staan op de transferlijst, terwijl het regionale dagblad rekening houdt met nog meer mogelijke transfers. Donyell Malen, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Adrian Fein en Érick Gutiérrez worden genoemd als spelers die wellicht bezig zijn aan hun laatste maanden in het Philips Stadion.

Ihattaren beleeft een ongelukkig seizoen onder trainer Roger Schmidt en gaat volgens de krant ‘normaal gesproken op de transferlijst’ omdat hij zijn tot medio 2022 lopende contract niet heeft verlengd. Onder de Duitse trainer moet de middenvelder voorlopig genoegen nemen met een plek op de bank, tenzij hij op trainingen en in wedstrijden aantoont beter te zijn dan Mario Götze, Cody Gakpo, Donyell Malen en Eran Zahavi, zo klinkt het.

Met een achterstand van elf punten op koploper Ajax en nog maar zes wedstrijden te gaan, richt PSV zich op de tweede plaats. De krant schrijft dat de groepsfase van de Champions League het doel is en dat er ‘heel veel energie en verandering’ nodig is om dat te bewerkstelligen. Afhankelijk van de winnaar van de Europa League stroomt PSV bij een tweede plaats in de Eredivisie in de tweede of derde voorronde van de Champions League in. Wanneer de Eindhovenaren in de tweede voorronde van het miljardenbal instromen, kan het team van Schmidt op 20 juli al aan de bak.

Als PSV daadwerkelijk op 20 juli al moet aantreden in de voorronde van de Champions League, dan is het de vraag over welke spelers Schmidt de beschikking heeft. Het EK is op 11 juli afgelopen, waardoor internationals kunnen ontbreken in de voorbereiding. Bovendien maken de eerder genoemde spelers mogelijk een transfer en is het afwachten wie technisch manager John de Jong aan de selectie weet toe te voegen. Als PSV instroomt in de derde voorronde, dan begint de kwalificatie pas op 3 augustus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

193 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Als ik dit zo lees dan word het inderdaad een komen en gaan bij PSV. Al hoop ik niet dat Schmidt wederom alles voor het zeggen heeft en al de spelers haalt die hij wilt. Dalik wordt PSV alleen maag afhankelijk van die Schmidt, dat is in principe niet zo erg totdat de beste man weggaat en de volgende coach met allemaal "oude" spelers zit die allemaal dat systeem van Schmidt spelen. Het lijkt mij dat PSV er verstandig aan doet om nu niet zoals vorige zomer alles weer te kopen wat Schmidt wil.

6 april 2021 om 08:35

Als Schmidt zo blijft presteren als nu ligt hij er volgend jaar voor de kerst al uit. Ik vind wel dat PSV erg veel risico neemt om hem zoveel macht te geven maar blijkbaar is het vertrouwen in hem groot. Toch moet je ermee uitkijken want Van Bommel deed het in zijn eerste seizoen beter als Schmidt in zijn eerste seizoen en kijk hoe dat afliep. Dan ben je straks voor niks een paar grote talenten kwijt

6 april 2021 om 09:04

Hoeveel macht heeft hij dan? Heb je Inside informatie of iets? Volgens mij praat je Derksen maar een beetje na. Het is toch logisch dat een trainer spelers erbij wil die in zijn systeem passen? En geen spelers die hij niet kan gebruiken.

6 april 2021 om 09:11

@cuco, laat hem lekker, Volgens mij heeft ook Van Bommel genoeg kunnen uitgeven, Met Guti(7.5mln), Baumgartel(10mln), Bruma(12mln), Doan(7.5mln), Boscagli(2mln) en Angelino(5,5mln) heeft van Bommel bijna 45mln kunnen uitgeven in anderhalf jaar tijd. En dan neem ik hier het blik met transfervrije spelers die ook nog gekomen zijn in zijn periode nog niet eens mee. Die 2 Australiërs die kwamen omdat van Bommel ze zou kennen, maar daar heb ik Japie destijds niet over gehoord. Dan heeft Schmidt toch heel wat minder uitgegeven met het kopen van Max(8mln) en Sangaré(9mln) en zat Schmidt daarnaast ook nog in de Beker en in de EL na de winter. Nu vind ik Schmidt ook echt niet een geweldige trainer, maar hij doet het dan wel significant beter dan Van Bommel.

6 april 2021 om 09:11

Nee dat vind ik niet logisch. Een systeem hoort afgestemd te worden op je spelers materiaal en niet andersom

6 april 2021 om 09:18

@japie_krekel, niet mee eens. Je haalt als club een trainer met bepaalde spelopvatting binnen, dan moet je hem niet vragen om zich aan te passen aan de spelers. Dan moet je óf spelers halen die in die opvatting meekunnen, óf een andere trainer aanstellen. Of ik het volledig eens ben met zijn opvatting, laat ik in het midden.

6 april 2021 om 09:26

De situatie die jij schets is toch niet verstandig om als club te doen? Dan gaat om een of andere reden de trainer weg en dan zit de club met de spelers waar de volgende trainer misschien helemaal niet kan werken. Ik moet nog maar zien wanneer er een andere trainer komt of die een beetje om kan gaan met verdetten als een Gotze of Zahavi. Ook is de aanwezigheid vandeze spelers ook mede de oorzaak dat Ihhateren niet speelt

6 april 2021 om 09:29

Schmidt heeft toch hopeloos gefaald, daar kun je zelfs als verstokte PSV fan niet meer omheen. 11 Punten (en als Ajax de inhaal wedstrijd wint 14) en veel minder doelsaldo achterstand. Dan heb je toch gewoon met dit materiaal gefaald. Dat zijn veel te veel verliespunten. Met een gemiddeld puntenaantal van 2.07 is geen enkele trainer bij PSV blijven zitten. Dus de vraag hoelang Schmidt nog heeft is toch volkomen legitiem. Daarnaast is het spel niet om aan te zien en kun je ook niet spreken van een tussenjaar, als er 8 transfers op de rol staan. Tot slot zie ik niet hoe Schmidt kapitaal genereert door spelers aantoonbaar beter te maken. Dumfries en Malen waren al goed op dreef. Enkel Madueke én Gakpo zijn onder hem doorgebroken. Waarbij je je kunt afvragen wat de rol van Schmidt daarbij is geweest Daartegenover staat de kapitaalvernietiging van Mo. Voor Max wil ik wel een lans breken, dat deze doorbraak aan Schmidt ligt. Alhoewel Max ook al enkele weken uit vorm is. Dus waar het vertrouwen van menig PSV fan in Schmidt vandaan komt is mij een raadsel, feitelijk gezien is dat toch niet te volgen?

6 april 2021 om 09:31

Welke trainer zou niet kunnen werken met een Gotze of Zahavi in de eredivisie? Moet echt niet gekker worden😅

6 april 2021 om 09:42

@The-Jump het probleem is alleen dat je ook met spelers te maken hebt die er al zitten. Dan wil je die opeens gaan opofferen voor een systeem. Malen en Ihatteren presteren duidelijk minder sinds de komst van Schmidt en zijn systeem

6 april 2021 om 09:54

Maar teze en boscagli juist beter. Daarnaast presteert malen nog steeds prima.

6 april 2021 om 09:55

Malen presteert minder sinds de komst van Schmidt? Waar baseer je dit nu weer op Japie? Malen onder Schmidt: 39 wedstrijden, 24 goals, 8 assists. Malen onder Mark van Bommel: 67 wedstrijden. 28 goals, 14 assists. De cijfers liegen er niet om. Malen lijkt nu minder te presteren omdat hij heel erg egoistisch is geworden rondom de 16, hij geeft nu steeds minder vaak de bal af terwijl Zahavi ook een bal in de goal kan trappen.

6 april 2021 om 10:12

@cuco10 maar Teze en Boscagli zijn nuttige teamkrachten die nooit heel veel geld gaan opleveren. Grote talenten als Malen en Ihattaren zijn de gouden eieren

6 april 2021 om 10:14

@RomBomCu ik vond hem toen wel beter voetballen maar goed, je hebt een punt want een aanvaller moeten we voornamelijk beoordelen op zijn goals. ik kan me vergissen maar lag hij er onder Van Bommel niet een aantal keer uit met blessures?

6 april 2021 om 10:20

Toch is het vreemd dat als iedereen zo geweldig schijnt te presteren onder Schmidt ze nu 11 punten achterstaan op Ajax en gelijk in punten met het veel minder vermogende AZ

6 april 2021 om 10:36

@rombomcu als je nog fair wilt zijn moet je ook aangeven hoeveel wedsrtijden Malen onder v Bommel als linksbuiten opgesteld was. Hij was natuurlijk op die plek doorgebroken onder v Bommel. LdJ was natuurlijk de spits.

Daarnaast deel vd wedsrtijden was hij natuurlijk geen basisspeler, maar kwam als wissel in. Jonkie ook.

Hoe jij nu de cijfers toont is erg eenzijdig.

6 april 2021 om 10:37

Haha Rochus. Het ziet diep he. Man wat een een onzin lul jij. Eerst zeg je dat je niet ziet dat Schmidt spelers beter maakt. Dan noem je wel spelers op die het ech goed doen dit seizoen, maar dat ligt niet aan Schmidt. Dus als spelers het slecht doen ligt het aan Schmidt en als spelers het wel goed doen dan komt dat Niet door Schmidt. Dus in andere woorden: hij kan het nooit goed doen. Lekker makkelijk.
Noem ook even spelers op als Boscagli (die er vorig jaar helemaal niets van bakte en nu een van de beste is), Teze die doorgebroken is, Ledesma die door aan het breken was voordat die zijn kruisbanden scheurde. Maar dat past natuurlijk niet in je straatje.
En ook Gakpo en Madueke zijn gewoon beter geworden onder Schmidt. Gakpo was een grillige invaller die het elke keer liet afweten als die in de basis stond. Nu is hij een van de belangrijkste spelers van Psv.
Madueke is op dit moment de 12de man en dat als 18-jarige. Die heeft izh dit seizoen ook gewoon goed ontwikkelt

6 april 2021 om 10:48

@amazingninja, als ze zo goed waren dan stond PSV in de Mickey Mouse competitie niet zo ver achter. Dus hoe goed zijn ze als ze concurreren met AZ

6 april 2021 om 10:49

Ja als je ook fair wilt zijn dan neem je mee in je beoordeling dat net toen Schmidt aankwam in Eindhoven dat Malen nog in de lappenmand lag van een ongelooflijk zware knieblessure en hij dus nog niet 100% fit was aan het begin van dit seizoen. Er zijn inderdaad enorm veel factoren die invloed hebben op de prestaties van Malen en kun je dus niet zeggen dat Malen "duidelijk minder presteert" sinds de komst van Schmidt zoals Japie dus doet want dat is heel lastig om te beoordelen.

6 april 2021 om 10:54

@rochus het is Schmidt zijn schuld dat Malen 100 kansen mist. Die gast had al 30 keer moeten scoren dit seizoen.

Speelt PSV geweldig: zeker niet. Maar het is allemaal niet zo slecht als het lijkt. Tegen Feyenoord had je meer punten moeten pakken. Hetzelfde geldt voor AZ. Dan had je nu een punt of 6 achter gestaan op ajax wat heel normaal is. Het kan ook altijd zijn dat een team boven zichzelf uitstijgt zoals AZ nu doet. Op de lange termijn eindigen ze gewon weer als 4de. Variantie heet dat. Google maar eens. Leer je nog eens wat.

6 april 2021 om 11:12

Ze hadden meer punten moeten pakken, ze hadden meer moeten scoren, dan spelen ze dus niet goed genoeg en ligt het aan de trainer. Variantie weet ik dan weer wel vanaf, vandaar dat ik ook kan zeggen dat Schmidt van alle PSV trainers ondermaats presteert en er geen enkele trainer met deze punten is mag blijven zitten. Maar misschien dat je een keer 15 minuten wil bijpraten met me, leer je meer van dan wekenlang googelen.

6 april 2021 om 11:26

@AmazingNinja, AZ is vorig jaar ook als tweede geëindigd. Dat kan dit jaar ook gebeuren dus.

6 april 2021 om 11:32

"als Schmidt zo blijft presteren als nu ligt hij er volgend jaar voor de kerst al uit."
Als Schmidt rond de kerst inderdaad ver achter zou staan op Ajax (dit seizoen stond hij bij de kerst nagenoeg gelijk), uit de beker en Europa zou liggen, ja dan kan PSV de onderhandelingen voor de afkoopsom wel aanvangen inderdaad. Dat 'het vertrouwen groot' zou zijn vind ik relatief. Jij pleit al een maand of vijf om het ontslag van Schmidt. Dát slaat natuurlijk helemaal nergens op. Als je als topclub een trainer al na vier maanden ontslaat, dan heeft die trainer ofwel iets heel ernstigs (strafbaars) gedaan óf je bent als topclub met zwabber- en emoitiemanagement bezig en niet met het runnen van een topclub. En dat PSV 'een paar grote talenten' kwijt zou raken door Schmidt is apekool. De talenten Maudeke, Gakpo, Ledezma en Teze raakt PSV niet kwijt (ja, in ruil voor een heleboel geld dan misschien). Dat Ihattaren kwijt geraakt is, dat vind jij erger dan wie dan ook in Nederland. Zegt dat niet iets heel duidelijks? PSV staat of valt niet met Ihattaren. Houdt op te suggereren dat dit wel zo zou zijn.

Maar als Schmidt komend seizoen de titel pakt met Psv, dan is hij ook direct de beste trainer van de eredivisie. En zo snel kunnen dingen in het voetbal gaan Japie.

6 april 2021 om 11:38

Bleug
" Dan gaat om een of andere reden de trainer weg en dan zit de club met de spelers waar de volgende trainer misschien helemaal niet kan werken."
Is allemaal best relatief. Het is natuurlijk niet zo dat de volgende trainer bij PSV zou komen en dan zou moeten vaststellen dat hij letterlijk geen enkele speler die onder contract staat kan gebruiken.

Dus wat dan gebeurd is wat er eigenlijk bijna elk seizoen wel gebeurd bij onze twee topclubs. Dan komt een nieuwe trainer, er gaan spelers weg en de nieuwe trainer gaat aan de slaf met wat hij heeft en met wat nieuwe spelers. En vervolgens selecteer je door en daarna staat er een puike selectie.

Ik zie geen probleem, eerlijk gezegd. Heeft er denk ik ook mee te maken dat het gewoon clichées zijn. 'trainers zijn passanten, die mag je nooit spelers laten halen', 'je moet trainers nooit hun eigen technische staf mee laten brengen', etc. etc. Maar ik maak zelden mee dat de nieuwe trainer van PSV of Ajax aan een seizoen begint en zegt: 'jeetje, nutteloze selectie, allemaal spelers die ik niet kan gebruiken omdat de oude trainer ze haalde'. ... Snap je? Het valt allemaal wel mee. En waarom zou een volgende trainer niet met Gotze en Zahavi werken? Die jongens presteren toch?

6 april 2021 om 11:40

Lijkt me heel sterk dat jij mij in 15 minuten wat kan leren over variantie dat ik al niet weet.

Jij zegt: "ze hadden meer moeten scoren, dan spelen ze dus niet goed genoeg en ligt het aan de trainer" daar ben ik het niet mee eens. Een trainer kan alleen een spelopvatting bedenken die leidt tot het creeeren van kansen en het beletten van het creeren van kansen van de tegenstander. De kansen afmaken heeft een trainer geen invloed op.

Extreem voorbeeld is PSV -Feyenoord. Malen komt 3 keer 1 op 1 met Marsman en scoort maar 1 keer. Kun je dat een trainer kwalijk nemen? Natuurlijk niet.

Als we kijken naar expected goals dan staat PSV precies waar het moet staan en bijvoorbeeld AZ en Vitesse staan te hoog en Feyenoord staat te laag. In andere woorden: AZ heeft tot nu toe 'geluk' gehad en Feyenoord 'pech'. Dat is variantie.

6 april 2021 om 11:43

@kyle het kan gebeuren maar dit seizoen, kijkend naar expected goals, zou dat een uitzondering zijn, want gebasseerd op expected goals zijn de nummer 4 van Nederland. In andere woorden: het heeft ze tot nu toe mee gezeten.

6 april 2021 om 11:43

Dat hij met de kerst gelijk stond met Ajax had er mee te maken dat in januari de toppers op het programma stonden, maar dat was jij weer eens vergeten Constant Kante, zoals je wel vaker zaken vergeet die je niet goed uitkomen. Op zich niet erg, maar van een moderator verwacht ik een bepaald gedrag. Sterker nog het is op de meeste forums niet toegestaan dat een moderator zich in een discussie mengt, waarom jij dat wel meent te moeten mogen is mij dan ook nog steeds een raadsel.

6 april 2021 om 11:44

Japie
"toch is het vreemd dat als iedereen zo geweldig schijnt te presteren onder Schmidt ze nu 11 punten achterstaan op Ajax en gelijk in punten met het veel minder vermogende Az"
Nee, dat is niet vreemd. Wat vreemd is dat jij Schmidt affakkelt en dagelijks hier door het slijk haalt (met de ene drogreden na de andere), terwijl ze op de plek staan waar ze horen (achter Ajax dat veel meer geld uit geeft en vóór op AZ omdat PSV meer geld heeft dan Az).
En als je in plaats van de cliché machine aan te zetten ('als ze zo goed presteren waarom dan zo ver achter Ajax...) gewoon een klein stukje realiteit aan de dag legt en wat verder kijkt dan alleen uitslagen (maar bv hoe die tot stand zijn gekomen), dan is het makkelijk om gewoon te aanvaarden dat PSV vele te weinig punten heeft gehaald en normaal gesproken maar kort achter Ajax zou moeten staan. En een stuk boven AZ.
Het klopt dat dit op dit moment niet zo is, maar dan nog staan de feiten aan jouw conclusie in de weg. PSV staat tweede. Dat is exact conform de financiën Japie. Dus waar héb jij het over? Twee VAR besluiten anders en PSV staat gewoon ver boven AZ en vlak achter Ajax.

En nee, dat is niet vreemd. Dát nu, beste Japie, is voetbal! Zoals het beste team ook niet altijd wint van het mindere team.

6 april 2021 om 12:22

@constant Kante hoezo? Van Bommel en Ihatteren zijn ook afgeserveerd na 1 minder seizoen. dat is niks nieuws in de voetballerij

6 april 2021 om 12:24

@constant Kante en wat als PSV derde eindigt? dan vind je dat nog steeds niet slecht zeker? die tweede plek zegt namelijk nog niet veel want AZ staat gelijk in punten. dan zou ik het toch wel degelijk een reden voor ontslag vinden als PSV met dit materiaal de tweede plek misloopt

6 april 2021 om 12:27

@constant Kante: Ik vind je posts vrij ironisch eigenlijk. Vind je nou oprecht dat Psv staat waar het hoort? Paar maanden geleden hadden wij een soortgelijke discussie. Ik wees je erop dat Schmidt niet de spelwijze heeft om een heel team fit te houden en sprak mijn verwachtingen uit dat Ajax in januari een gat zou slaan met psv. Jij stelde dat Psv na de winterstop weer helemaal fit zou worden en echt naar volle potentie zou gaan spelen. Nu stel je dat Psv staat waar ze horen te staan. Waar is dat precies? Straatlengte achterstand op Ajax? Vechtend om plek 2/3(/4!), dan tenminste de tweede plek al (grotendeels) verzekerd te hebben? Uitgeschakeld in de EL door een (beduidend) slechter team? Vergis je niet hoor. Ajax heeft natuurlijk veel geinvesteerd dit seizoen, maar hetzelfde geldt natuurlijk (relatief gesproken) voor Psv. Had je je nou echt zo'n tweede seizoenshelft voorgesteld? Psv lijkt imo al uitgeblust te zijn. Zijn eigenlijk ook nooit echt helemaal fit geweest. De tactiek is mede door het verhuizen van Boscagli iets beter geworden. Alhoewel deze aanpassing eerder uit nood is ontstaan, dan uit daadwerkelijke kunde. Ik zie Psv onder Schmidt dus echt niet verder groeien.

6 april 2021 om 12:44

Je hebt het bij Japie over cliche machine maar bij jou komt ook de ene na de andere cliche eruit zeg. PSV heeft te weinig punten behaald, 2 VAR momenten anders, ligt allemaal niet aan de trainer. PSV staat toch 2e etc.

Japie kan misschien wat excessief zijn in zijn reacties maar heeft op veel punten gewoon gelijk. Ik verbaas me dan ook over dat de vele PSV supporters hier hem zo beschermen. Hij zit er nu al een tijdje en het is er niet beter op geworden. Het is onrustig, PSV verliest vooral laatste weken en gaat steeds minder spelen dan beter. Na een gewennings periode verwacht je iig dat ze beter gaan spelen maar liggen inmiddels uit de beker, uit Europa en de titel is verder weg dan ooit. Spelers die vaak niet meer thuis geven en een trainer die vooral aan het klagen is.

Of bij PSV heerst er een hele andere verwachting van een trainer of deze match is niet zo goed maar we mogen toch wel stellen dat het onder Schmidt niet zo goed gaat. En dan vooral Japie aanpakken zonder zelf erg concreet te worden over de waarom is beste Constant niet zo sterk.

6 april 2021 om 13:04

@amazingninja misschien ligt het wel aan dat spelsysteem dat spelers niet optimaal renderen. de meeste van deze jongens zijn gewend 4-3-3 te spelen

6 april 2021 om 13:12

@thamike ik kan best tegen kritiek maar ik snap ook niet waarom Schmidt zo aanbeden wordt bij veel PSV supporters. hij is in Europa 1 rondetje verder gekomen als Van Bommel die in zijn eerste seizoen iig nog wel serieus meedeed om de titel. later werd dat minder omdat er geen adequate vervangers werden gehaald voor sterkhouders Luuk De Jong en Bergwijn. nu ga ik niet zeggen dat Van Bommel het geweldig heeft gedaan zijn tweede seizoen maar zoveel slechter als Schmidt deed hij het nou ook weer niet. leuk dat Schmidt wat meer punten heeft gehaald maar wat heb je daaraan als je flink hebt mogen investeren in de zomer en je bent begin maart al voor alles uitgeschakeld? toch werd Van Bommel weggehoond toen hij minder presteerde en wordt Schmidt ondanks zijn slechte prestaties behandeld als zijne koninklijke hoogheid. ik zie zelf echt niet wat dit nou zo een speciale coach maakt. het spel is mager, de resultaten zijn slecht, zijn presentatie is stuitend en prestatiedrang heeft hij ook niet want verspeeld hij punten tegen ADO Den Haag dan ligt dat aan het feit dat Ajax meer geld kan spenderen, om vervolgens wel zelf in punten gelijk te staan met het veel minder vermogende AZ. wat voor ambitie straal je dan uit met dit soort teksten? dan wil je een speler terecht wijzen op basis van onprofessioneel gedrag, terwijl je een volwassen man bent die zich gedraagd alsof jezelf nog midden in de pubertijd zit. hoe serieus kunnen je spelers dan nog nemen? Malen en Ihatteren zie ik ook totaal geen spelplezier meer uitstralen en speelt zo een Ihatteren een keer wel goed dan vind Schmidt van niet want hij was niet van Messi niveau. dan doe je wel erg je best om dat beetje vertrouwen wat zo een jongen weer heeft kunnen tanken meteen weer teniet te doen en zo een speler nog verder in een dip te krijgen

6 april 2021 om 13:14

@japie welke spelers renderen niet optimaal? Kun je een analyse geven per speler welke speler niet rendeert en waarom niet? Ben benieuwd.

6 april 2021 om 13:15

Dan is het toch prima jongens, Schmidt is een wereldtrainer die gewoon netjes op plek twee staat waar het hoort. Dat het kansloos de EL uit is gevlogen tegen een matige tegenstsander, kansloos tweede staat en iedere topwedstrijd zonder 3 punten heeft afgesloten doet daar verder niets aan af. Hij heeft immers een tactiek die perfect werkt, vooral de eerste seizoenshelft en hij maakt ook geen rare keuzes in de opstellingen.

6 april 2021 om 13:27

@amazingninja meerdere spelers want anders had je niet op 11 punten achter gestaan op Ajax en gelijk in punten gestaan met het veel minder vermogende AZ. om te beginnen werkte dat blok met die twee houthakkers Sangare en Rosario voor geen meter en is daar drie kwart van het seizoen aan vast gehouden. Dumfries valt tegen, Ihatteren loopt sinds Schmidt er zit met zijn ziel onder zijn arm, die Mvogo moest ten kostte van alles gehaald worden door Schmidt en heeft PSV aardig wat punten gekost. Gotze schijnt allemaal geweldige dingen te doen maar in zijn rendement zie ik het iig niet terug. Max kan mooie voorzetten afleveren maar Schmidt heeft hem duidelijk nog niet kunnen bij brengen hoe je moet verdedigen want treft hij een directe tegenstander wordt hij van alle kanten voorbij gelopen. PSV heeft geloof ik alle grote wedstrijden dit seizoen verloren wat eigenlijk al genoeg zegt dat er te weinig wordt gehaald uit dit materiaal. waarom Schmidt daarom op zo een voetstuk wordt geplaatst bij veel PSV supporters is me echt een raadsel

6 april 2021 om 13:49

@JK-Ajax En aanvullend, door zijn geniale wisselbeleid gepresteerd dat meeste spelers niet fit zijn en vaak in 2e helft al moe waren. Gewoon geniaal van hem!

6 april 2021 om 14:02

@amazingninja "welke spelers renderen niet optimaal? "

Ik wil Japie wel handje helpen. Hij heeft vaak al de namen Ihattaren en Malen laten vallen (over laatste kan je betwisten).

De rest die er ook waren:

Dumfries had vorig jaar in de Eredivisie maar 25 wedstrijden gespeeld en zijn aandeel was 7 goals en 3 assists.
Hij staat nu op 26 wedstrijden dus kan je wel vergelijken en maar op 2 goals en 5 assists.

Ook van veel PSV fans hoor en lees ik veel commentaar op zijn spel dit seizoen. Veel irritaties. Beperkt en mag snel verkocht worden.

Gakpo lijkt er op dat het dit seizoen beter zal zijn. Veel fans doen alsof het aan Schmidt ligt maar vorig seizoen was hij ook niet slecht en was 1e seizoenshelft zelfs wissel.
Zijn cijfers: dit seizoen 17 matches en 5g/2a. Vorig seizoen 25 matches en 7g/7a. En dat als grotendeels wisselspeler. vraag is of hij deze cijfers komende 8 wedstrijden gaat verbeteren.
Hier kan je zeker over hebben of het ligt aan Schmidt. M.i, was hij vorig seizoen al goed en gewoon door gezet en is aandeel Schimdt niet van belang.

Rosario lijkt exact zelfde te presteren.

Enige die m.i, echt doorgebroken zijn en dankzij Schmidt zijn Teze en Boscali.

6 april 2021 om 14:37

@mrkrillin thanks! dat toont idd een realistischer beeld over de daadwerkelijke progressie onder Schmidt van bepaalde spelers en dan valt op dat de twee spelers die aantoonbaar beter zijn geworden twee spelers zijn die op hun best nuttige teamkrachten zijn. het zouden eigenlijk de grote talenten moeten zijn die de meeste waarde vertegenwoordigen voor PSV van wie je wil dat ze aantoonbaar beter worden

6 april 2021 om 16:02

Regulator
"ik vind je posts vrij ironisch eigenlijk."
Okay, dat mag. Ik vind ironie inderdaad een leuke stijlfiguur.

"vind je nou oprecht dat Psv staat waar het hoort?nu stel je dat Psv staat waar ze horen te staan. Waar is dat precies?"

Nee, Japie stelt dat Schmidt niet mag zeggen dat Ajax bovenaan staat omdat het zoveel geld uitgeeft. Want, zo zegt hij, dan moet PSV nu ook mijlenver boven AZ staan.
Ik zeg: Japie, je doet aan Gefundenes Fressen. Ajax staat één (logsch, want die geven verreweg het meeste geld uit), PSV staat twee. En AZ drie. Dát is precies zoals het hoort. En dus, Regulator, staat PSV op de plek waar het, conform het geld, hoort te staan.
Als je een discussie wilt over waar PSV 'eigenlijk hoort te staan', laten we zeggen, bovenaan, dan is dat ook best mogelijk. Maar hier ging het in de discussie met Japie over het uitgeven van geld. Dus binnen welke context wil je graag dan een discussie over de juiste plek van PSV Regulator? Want zo in een discussie met Japie vallen en dan de context wijzigen is lastig discussieren in mijn ogen.

" Paar maanden geleden hadden wij een soortgelijke discussie. Ik wees je erop dat Schmidt niet de spelwijze heeft om een heel team fit te houden en sprak mijn verwachtingen uit dat Ajax in januari een gat zou slaan met psv. Jij stelde dat Psv na de winterstop weer helemaal fit zou worden en echt naar volle potentie zou gaan spelen."
Klopt. Mijn verwachtingen zijn niet uitgekomen. Tja, dat kan gebeuren natuurlijk. Sommige verwachtingen van jou komen ook weleens niet uit. Er zijn nu ook wat Aajxfans die al weten dat Ajax de komend tien jar een keer of negen kampioen gaat worden. Tja, gaat dat allemaal uitkomen denk jij? Ik weet het niet. Wat ik over die fitheid wil zeggen is dat het mij allemaal heeft verbaasd. Als je zoveel spelers wisselt en spaart, dan moet zich dat op enig moment echt wel utbetalen. Dat is dit seizoen niet gebeurd inderdaad zoals jij terecht opmerkt. Maar dat betekent toch niet dat dit dus komend seizoen exact weer zo zal zijn? Of wel soms? Dát staat allemaal nog te bezien.

"ik zie Psv onder Schmidt dus echt niet verder groeien."
Daarin hebben Japie en jij elkaar gevonden. En met jullie nog een heleboel fans die allemaal een andere club aanhangen dan Psv. Ik neem toch echter aan dat ik mijn eigen mening en verwachting daarbij mag hebben? Nogmaals, dat het dit seizoen niet lukte, wil toch niet automatisch inhouden dat het komende seizoen exact op dezelfde manier gaat verlopen? Want jij ziet dat PSV dus niet verder gaat groeien. Maar waarom zou het niet mogeljik zijn dat PSV bijvoorbeeld gewoon weer kampioen wordt komend seizoen? Kun jij mij uitleggen waarom en hoezo dat volmaakt uitgesloten zou zijn? Ik heb het niet over hoe waarschijnlijk het is, maar over of dit uit te sluiten is,...

Overigens, in zijn algemeenheid, ik heb dit seizoen beter voetbal gezien van PSV dan ik in jáááren heb gezien. Ik snap ook best wel dat niet PSV fans dat in een heel ander perspectief zien ('ik vind PSV sowieso altijd saai en vervelend om naar te kijken', maar voor mij die eigenlijk al sinds Fred Rutten voornamelijk naar hele vervelend voetbal kijkt was het dit seizoejn gewoon vaak best leuk om naar te kijken. Dus het cynische commentaar op PSV en Schmidt is op zich gerechtvaardigd, want PSV wint geen prijzen, maar het is echt wel behoorljik overdreven en gezocht allemaal. En dat PSV nu opeens in een soort wak zou zitten en op imploderen staat (vrij vertaald) daarin hoef ik toch niet mee te gaan als ik het daar niet mee eens ben, om aardig gevonden te worden, of wel soms?

6 april 2021 om 16:17

thamike
"je hebt het bij Japie over cliche machine maar bij jou komt ook de ene na de andere cliche eruit zeg. "
Hebben jij en ik wel dezelfde definitie van 'clichémachine'? Als ik je bijdrage lees twijfel ik daaraan.

"japie kan misschien wat excessief zijn in zijn reacties maar heeft op veel punten gewoon gelijk."
Dat heeft hij juist niet. Dát is ook de reden dat ik hem op een clichémachine vind lijken. En ik dat niet ben. Verder noem je geen specifieke punten, dus kan ik daar inhoudelijk niet op in gaan. maar nee, Japie heeft géén gelijk. Dat is het 'em nou juist. Hij roept de hele tijd dingen die hij vindt, niet dingen die bv waar zijn. 'schmidt geeft Ihattaren geen aandacht die hij wel geeft aan waterdragers en Rosario...' Hoezo is dat 'waar' Thamike?

"ik verbaas me dan ook over dat de vele PSV supporters hier hem zo beschermen. Hij zit er nu al een tijdje en het is er niet beter op geworden. "
Dat is vrij eenvoudig. PSV fans snappen wel dat een trainer die niet direct succes heeft er al binnen een maand of zes eruit gooien zinloze emotiemanagement is. Ik stelde dit al vaker aan de orde, maar stel nou eens dat Ajax had gedaan wat jij en Japie voorstellen. Want in dat geval had Erik ten Hag namelijk allang ontslagen moeten worden. Want die presteerde ook als een drol bij Ajax. Het voetbal zag er niet uit, Ajax totaal afgeserveerd door PSV en ook nog eens vernederd in een kampioenswedstrijd in eigen huis! Iedereen, op een paar Ajaxfans na, lieten Ten Hag keihard vallen. Niets deugde werkelijk. Maar wat schetste mijn verbazing, Ten Hag mocht gewoon blijven. Een jaar later worden zijn hielen nu gelikt door alles en iedereen in Nederland. En is de provinciale PSV trainer met spraakgebrek opeens de beste Ajaxcoach sinds Van Gaal! Dáárom maken PSV fans zich geen zorgen Thamike. De schlemiel van vandaag is de Held van morgen. En omgekeerd. Jouw zorgen om PSV zijn onnodig.
Ook overigens, zoals hierboven ook al gesteld, Schmidt krijgt gewoon nog één kans. Als het eind dit jaar weer niks is, dan is zijn ontslag vroeg genoeg. En ik snap echt met de beste wil van de wereld niet waar deze massale hetze tegen verstandig en rustig beleid vandaan komt. Hoezo zou PSV ooit beter kunnen worden als trainers er binnen een paar maanden consequent uit vliegen eigenlijk? Kun jij mij dat eens uitleggen?

"of bij PSV heerst er een hele andere verwachting van een trainer of deze match is niet zo goed maar we mogen toch wel stellen dat het onder Schmidt niet zo goed gaat."
Lees hierboven. PSV heeft geen cultuur van het snel ontslaan van trainers met succesformule. Gewoon rustig blijven. Andere clubs mogen hun eigen beleid voeren wat dat betreft en trainers constant ontslaan als zij dat willen. Maar PSV en de fans afserveren omdat ze een trainer gewoon een rustige tweede kans bieden gaat mij eigenlijk best wel wat te ver.

"en dan vooral Japie aanpakken zonder zelf erg concreet te worden over de waarom"
Zonder zelf concreet te worden zeg jij? Ik krijg voortdurend te horen dat mijn bijdragen hier veel te lang zijn. Dus dat ik niet concreet wordt, dat gaat er niet in bij mij, sorry. Bovendien denk ik eerder dat het een geval is dat je met mijn concrete onderbouwingen niet eens bent, of die anders ziet. Dat kan. Maar dat is echt wat anders dan 'je wordt nergens concreet'.

6 april 2021 om 16:23

Japie en zij die vinden dat Japie vooral heel erg gelijk heeft:

" dan doe je wel erg je best om dat beetje vertrouwen wat zo een jongen weer heeft kunnen tanken meteen weer teniet te doen en zo een speler nog verder in een dip te krijgen"

Japie, lees ik hier werkelijk dat jij de suggestie wekt dat Schmidt, opzettelijk, bezig is om Ihattaren 'nog verder in een dip te krijgen'? En dat Schmidt dus met een opzettelijk campagne bezig is geweest om een groot talent 'kapot te maken' zodat hij daarna heerlijk met Rosario, Thomas en Mauro Jr. kan gaan werken want Schmidt houdt niet van technisch goede voetballers en alelen van hard werkers?

Is dit daadwerkelijk wat jij gelooft Japie? Dat Schmidt dit allemaal opzettelijk heeft gedaan? Dan wil ik hel graag van jou weten wat dan volgens jou de motivatie en het Leitmotiv is van een trainer die naar PSV is gekomen om prijzen te winnen. Want na wat je nu allemaal zegt vind ik wel heel schokkend, als je dat echt denkt.

6 april 2021 om 16:50

Krilliin.

"ik wil Japie wel handje helpen. Hij heeft vaak al de namen Ihattaren en Malen laten vallen (over laatste kan je betwisten)."

Niet alleen twisten, het is de laatste tijd bon ton om te stellen dat Malen ineens slechter is gaan spelen. Dat hij zijn grote vorm van de afgelpen maanden niet heeft kunnen vervolgen is een feit. Maar hij was ook vanaf begin dit seizoen net terug van een mega zware blessure. En aangezien Japie een cijfer fetisjist is (aanvallers mogen we alleen op hun cijfers beoordelen, zegt hij, dan heeft Malen dit seizoen 125 minuten gespeeld om te scoren. Een vergelijk, Tadic scoorde elke 147 minuten een goal. Dus, Krillin maar vooral Japie (en jij stelde dit weekeinde nog dat aanvallers alleen op goals beoordeeld mogen worden, dus waarom ben je nu inconsequent??), Malen doet het dan toch beter dan Tadic??

Dus Malen doet het helemaal niet slechter. Is gewoon aan een prima seizoen bezig.

Blijft Ihattaren over. Tja, dat is duidelijk. Hij vind zichzelf beter dan de rest, maar laat dat aan ons dit seizoen in totaal drie keer zien. In die overige speeltijd die hij kreeg in 21 wedstrijden (1067 minuten, méér dan Thomas en Mauro Jr) liet hij niet zien wat hij in zich heeft. En Japie geeft Schmidt daarvan de schuld. Dus Japie zegt dat Schmidt verantwoordelijk is voor ongever 100 minuten lang een hele matige Ihattaren. Dat probeert hij te onderbouwen door drogredenen aan te voeren door over Sangaré, Rosario en anderen te beginnen die niet op posities staan waar Ihattaren speelt én ook nog door te veinsen alsof Schmidt 'liever met Rosario speelt dan met Ihattaren'. Terwijl dat natuurljik onzin is. Alleen, Japie snapt niet dat van Rosario niet geëist wordt wat van grote spelers en grote ta;enten wél geëist wordt: constant presteren! En het niveau voor Ihattaren ligt hoger dan voor Rosario. Ik denk dat jij dat wél snapt Krillin.

Verder heb je het over Rosario. Waarom? Ik heb die naam nooit genoemd als jonge talentvolle speler die onder Schmidt duidelijk beyer is geworden. Rosario staat op de nominatie om door geselecteerd te worden. Daar kan iederen zich wel in vinden lijkt mij.

En dan kom jij uit bij Teze en Boscagli. Die laatste is wel interessant, want ik vond en vind dat een ramp als CV. Fysiek zeer zwak en een mooie trap en pass, etc. etc. maar als CV gewoon een mega ramp. Maar als CVM een revelatie. Eigenlijk snap ik niet helemaal waarom Schmidt niet met Boscagli en Sangaré speelt want mij lijkt dat een ideaal duo. Een sloper en een vormgever. Perfect dus! En Boscagli is voor mij geen optie meer als CV maar puur als Cvm. Teze is evident gewoon uitstekend bezig geweest dit seizoen. Een uitstekende CV waar PSV nog heel veel plezier van gaat hebben. Haal er eentje bij naast hem, en PSV kan weer jaren vooruit.

Gakpo, Krilin, is tijdje geblesseerd geweest. Dat hij 'bankzitter' was, is een halve waarheid. Gakpo kwam, mede door het wisselbeleid van Schmidt, veel aan spelen toe en werd uitstekend gebruikt in het pakket met Götze, Ihattaren, Thomas, Mauro Jr., Ledezma... Of Gakpo 'de cijfers gaat verbeteren' vind ik mindr interessant. Ik vind Cijfers sowieso ingewikkeld. Ze zeggen op zichzelf wel iets, maar zelden geven ze een waarheid aan, laat staan een diepere waarheid die mensen soms in cijfers denken te zien zonder dat er maar de geringste correlatie of verband bestaat. Als Gakpo zichzo blijft ontwikkelen, dan kan het ook zomaar een topspeler worden. Dat hij meer waard is geworden inmiddels, dat lijkt mij ook wel helder. En hoewel ik een hekel heb aan transfermarkt als een soort ultieme waarheid, de cijfers die zij aanhouden geven op zijn minst wel ongeveer een richting aan, maar die houden het erop dat hij in een jaar tijd (april 2020 stond hij nog voor zeven miljoen gewaardeerd) twee keer zoveel waard is geworden. Ze geven nu 14 miljoen aan. Nogmaals, het zegt niet dat hij dat bedrag waard is. Het is ook maar een inschatting. maar dat zij de waarde verdubbeld zien, is toch wel een indicatie dat de stelling dat Gakpo niets meer waard geworden zou zijn niet klopt. En als Schmidt dan de waarde van Ihattaren verdampt heeft, dan is die bij Gakpo verdubbeld.

Verder heb ik niets gezien over de meest in het oog springende jongste talenten. Ledezma en vooral Madueke. In de discussies met Japie (schmidt maakt Ihattaren kapot, kan niet met jonge talentvolle spelers overweg en maakt marktwaardes kapot) heb ik deze namen constant genoemd. En voor jouw begrip, want Japie krijg ik dat om welke reden niet aan zijn verstand gepeuterd, maar Madueke's waarde is volgens transfermarkt (wederom: dat is geen keiharde bron of de waarheid, dus pin me daar niet op vast) bijna in waarde verdrievoudigd sinds Schmidt. Van vijf miljoen naar 14 miljoen!

6 april 2021 om 17:00

Japie
"@mrkrillin thanks! dat toont idd een realistischer beeld over de daadwerkelijke progressie onder Schmidt van bepaalde spelers en dan valt op dat de twee spelers die aantoonbaar beter zijn geworden twee spelers zijn die op hun best nuttige teamkrachten zijn. "

Realistischer door er twee jonge talentvolle spelers die onder Schmidt zijn gegroeid maar helemaal buiten de discussie te houden?? Nee, dat is gewoon cherrypicking doen en dan niet ingaan op de concrete namen die ik al weken noem.

Ook jij komt er niet onderuit dat Ihattaren weliswaar minder waard geworden is (en jij zegt dat dit volledig aan Schmidt ligt en ik geef de schuld voornamelijk aan die jongen zelf, daar komen wij niet uit), maar dat er concrete voorbeelden zijn die ik al weken benoem van spelers die allemaal meer waard geworden zijn. Allemaal! Ik noemde al Gakpo en Madueke, allebei op 14 miljoen geschat. Boscagli, waarde verdubbeld en als die nog een goed seizoen draait op CVM kan die zelfs ook een prima bedrag voor PSV gaan opleveren. Teze meer waard geworden en die gaat nog beter worden.

Enfin, Japie, je zegt wel dingen maar feitelijk is aantoonbaar dat alleen Ihattaren midner waard is geworden. En dat er dus veel meer spelers zijn die onder Schmidt allemaal meer waard zijn geworden. Dus wat betekent dat dan voor jouw stelling over hoe Schmidt de waarde van de PSV selectie vernietigd? Die blijkt niet te kloppen, dat moet jij toch ook vaststellen.

En voor je informatie, aangezien Ihattaren nooit meer dan 22 miljoen waard was, op transfermarkt, in december 2019 en 18 miljoen toen Schmidt aantrad. Hij is nu 14 mijoen waard, zegt transfermarkt. Dus nounounou Japie, heeft die Schmidt PSV toch eens eventjes tientallen miljoenen aan fictieve waarde gekost zeg!! Nee Japie, je zegt steeds hele stellige dingen over Schmidt en PSV maar bij een betere blik blijken de dingen toch iets genuanceerder te liggen. En minder ver strekkend.

6 april 2021 om 17:01

@constant Kante je gaat wel erg makkelijk voorbij aan het feit dat Ajax het geldverschil uitdrukt in een straatlengte voorsprong waar PSV gelijk staat in punten met AZ en dus dat geldverschil niet duidelijk maakt. Schmidt kan dus misschien sowieso PSV straks al aardig wat misgelopen miljoen gaan kosten mocht AZ tweede worden. iets wat schandalig zou zijn want voor alleen al Max en Sangere heeft hij 19 miljoen betaald, meer als heel de basis 11 van AZ bij elkaar opgeteld. ik vind het trouwens al heel matig als PSV niet minimaal met 5 punten verschil AZ achter zich laat. verder zie ik niet welke spelers dan allemal zover in waarde zijn gestegen onder Schmidt. Malen zal ongeveer even veel waard zijn als voorheen, Madueke is bankzitter dus die zal ook nog niet veel gaan opleveren en Dumfries is onder hem veel minder gaan presteren. Madueke is een groot talent waar ik wel fan van ben dus begrijp me niet verkeerd maar je moet die jongen dan wel een keer een basisplek gaan geven. Gakpo kan eventueel ook veel geld gaan opleveren maar Teze en Boscagli die zijn nu echt niet opeens superveelmiljoenen waard. leuk dat transfermarkt een prijsindicatie maakt maar uiteindelijk bepalen PSV en de kopende club het transferbedrag. verder kan je wel zeggen Rosario speelt niet op de plek van Ihatteren maar je kan die natuurlijk ook gewoon inwisselen voor Ihatteren en dan Sangare achter Ihatteren en Gotze zetten. niet in de CL ofzo want dan wordt je kwetsbaar maar wel tegen het rechterrijtje in de Eredivisie. nu verspeel je sowieso teveel punten dus een keer wat anders proberen kan geen kwaad. slechter zal het niet worden

6 april 2021 om 17:04

"@constant Kante hoezo? Van Bommel en Ihatteren zijn ook afgeserveerd na 1 minder seizoen. dat is niks nieuws in de voetballerij" Ihattaren is geen trainer, én hij wordt ook helemaal niet 'afgeserveerd'. Het onderwerp hier is 'waarom zou je een trainer er binnen zes maanden al uitgooien'? En 'dat gaat zo in de voetballerij' lijkt een argument, maar dat is het niet. Dat is een drogreden. Wie is de voetballerij? Dus nogmaals de vraag, waarom moet je een trainer, tenzij hij strafbare feiten pleegde, al binnen zes maanden ontslaan precies? Leg dã¡t nou eens rustig aan ons uit. En daarnaast, Van Bommel werd niet binnen zes maanden na zijn aantreden ontslagen. Dã¡t is nou exact mijn punt! Van Bommel kreeg wat meer tijd. Waarom Schmidt dan niet? Overigens, nogmaals, want je veinst dat ik tegen Van Bommel was, althans voor zijn ontslag en ik heb geen idee hoe jij daarbij komt, ik snap niet heel goed waarom je Van Bommel erbij haalt. Van Bommel kreeg een kans om het nog een seizoen te proberen. Ik wil hetzelfde voor Schmidt. Wat snap je daar precies niet van?

6 april 2021 om 17:15

"@constant Kante je gaat wel erg makkelijk voorbij aan het feit dat Ajax het geldverschil uitdrukt in een straatlengte voorsprong"

Dat is inderdaad de dagkoers van vandaag. Als PSV komend seizoen de titel wint, dan slaat die pendule weer totaal de andere kant op. En dan is dát de koers van die dag. Waar die dit seizoen een hele extreme kant op sloeg. Als je voetbal volgt dan weet je dat wat dit seizoen een zekerheidje is komend seizoen helemaal anders kan liggen.
Bovendien, PSV hoeft niet eens van Ajax te winnen om het gat met Ajax te verkleinen. En je weet toch dat in voetbal de details zomaar in jouw voordeel kunnen vallen? Er zijn maar een paar details nodig en PSV staat gewoon kort achter Ajax en dik voor op AZ. En ik weet dat jij het daar niet mee eens bent, maar dat hoef je ook niet te zijn. Want jij voert dit alleen maar aan om Schmidt te bashen. En dat is op zich ook weer ironisch omdat je nogal valt over de uitspraak van Schmidt (ajax staat bovenaan omdat zij het meeste geld uitgeven', terwijl er op die uitspraak zelf heel weinig af te dingen valt. Kijk even naar de standen op alle ranglijsten in de wereld en leg de begrotingen daarnast. Je zult iedere keer weer zien dat die verhoudingen financieel heel erg vaak rechtstreeks terug komen in de ranglijsten. Niet identiek, misschien en hier en daar een verrassing en een teleurstelling, maar het klopt grotendeels absoluut Japie. Dus waarom jij daarover moet vallen met een valse tegenstelling (oh maar in dát geval moeten jullie dus ook ,....) is voor mij alleen duideljik als stok om maar weer mee te slaan. Het sneeuwt in Eindhoven! 'aha, dat is de schuld van Schmidt! Het kabinet valt, dan zal Schmidt wel weer gelogen hebben!

Dus terwijl jij je fixeert op straatlengtes lijkt het vooral dat het bashen om het bashen is hier.

6 april 2021 om 17:18

@contstant Kante

Ik probeer neutraal te zijn en met open blik te kijken naar Psv. Wil niet zwart-wit denken.
Ik denk helemaal niet dat PSV diep gaat zakken. Jullie hebben een goed team en voor basis 11 (mochten Dumfries en Malen vertrekken) zijn er maar 2 aankopen nodig (een rechtsback en middenvelder - indien Boscali CV blijft). PSV zal vooral in breedte sterker moeten worden.
Dit seizoen veel punten verspeeld na wegvallen Gotze en Gakpo en vervangers waren niet goed genoeg.

Ik ben met je eens dat Schmidt nog gewoon kans verdiend volgens seizoen. Laat hem nog paar aankopen doen voor zijn spel en dan pas beoordelen. Hij heeft ook veel zwakke spelers overgenomen waar hij vanaf moet.

Ook de makkelijke kritiek op JdJ is onterecht. Vaak wijzen zij alleen naar aankopen als Doan en Bruma maar 'vergeten' andere aankopen als Malen, Madueke, Boscali, Angelino en Dumfries. Verwacht onderaan de streep dikke positieve saldo.

Maar terugkomend op Schmidt er mag toch wel kritiek geuit worden of getwijfeld worden of hij wel geschikt is. Er zijn genoeg punten waar hij slecht op scoort zoals:

- zijn wisselbeleid 1e seizoenshelft heeft niet geleid tot fittere team. PSV legt het vaak conditioneel af.

- foute beslissingen waardoor wedstijden verloren zijn. Bijv EL meer spelers waren op maar hij wisselde niet of te laat.

- Omgang met Ihattaren. In mijn ogen had het ook anders kunnen zijn. Geen statement, niet zijn prestaties naar beneden praten zoals na Ajax of dit weekend weer benoemen dat veel spelers beter zijn. Zo motiveer je hem niet.

- Als ik nu kijk naar bijv Madueke. Speelde goed tegen Feyenoord. Daarna tegen AZ sta je achter. Begin 2e helft krijgt opeens Vertessen voorrang... Onbegrijpelijk. Wordt ook steeds te laat ingebracht. Afgelopen weekend kreeg v Ginkel voorrang op vleugel boven Madueke. Ik snap dit beleid niet.

- Het star blijven vasthouden aan duo Sangare en Rosario.

- Oneindig veel krediet sommige spelers zoals Rosario. Maken kapitale blunders wat punten kosten en blijven toch spelen. Een Ihattaren of Baumgartel worden gelijk gestraft.

Dit soort zaken mogen toch wel uitgesproken worden. Dat hij op zulke zaken slecht presteert.
Als hij komende match weer Boscali naar achteren brengt en heilig verklaarde duo weer op het middenveld zet, dan mag je toch irritaies uitspreken.

Ja Gakpo is gestegen op transfermarkt. Maar ook andere spelers gedaald. Mogen we laatste ook Schmidt aanrekenen? Ik vond het vorig seizoen al goed en zijn ontwikkeling is in lijn der verwachting. PSV kon ook Bergwijn 'gewoon' laten gaan omdat opvolger al stond te poppelen.

v Bommel heeft jongens als Malen, Gakpo, Ihattaren en Madueke laten debuteren. Hier profiteert Schmidt ook gewoon van.

Daarom als ik probeer objectief te kijken, enige spelers die echt beter geworden zijn, zijn Teze en Boscali.
Daarnaast heeft hij natuurlijk ook goede spelers gehaald als Gotze, Max en Zahavi die echt toegevoegde waarde hebben. Sangare ook maar niet naast Rosario.
Mvogo is ook beter dan Zoet bijv die jaren de keeper was.

6 april 2021 om 17:22

"ik vind het trouwens al heel matig als PSV niet minimaal met 5 punten verschil AZ achter zich laat. "

Okay. Ik zie dan graag onderbouwd waarom 5 punten. Waarom niet vier? Of zes? Of tien? Waar baseer je het dan op, hoeveel miljoenen begroting verchil moet zich in hoeveel punten vertalen dan?

En daarnaast, leg ook even uit dat het echt vijf punen moet zijn, terwijl de plek in de voorronde CL wordt vergeven aan de ploeg die tweede eindigt en niet de ploeg die het beste voetbalt (subjectieve criteria) en niet aan de ploeg die vijf punten voorsprong haalt...

"madueke is bankzitter dus die zal ook nog niet veel gaan opleveren en Dumfries is onder hem veel minder gaan presteren. Madueke is een groot talent waar ik wel fan van ben dus begrijp me niet verkeerd maar je moet die jongen dan wel een keer een basisplek gaan geven. "

Dumfris is minder gaan presteren? Minder hoe? Minder wat? Ik zie dat niet. Is gewoon prima rechtsback en die gaat gewoon leuk bedrag opleveren. Dat hij minder is geworden onder Schmidt ben ik het mee oneens.
Madueke moet helemaal niets! Madueke is een leuke speler en die heerft zich, onder Schmidt, ontegenzeggelijk uitstekend ontwikkeld. je stelling dat die niet veel gaat opleveren ka ik niet plaatsen. Als bankzitter en nr 12 staat hij nu voor veertien miljoen gedoteerd. Dat kan toch alleen nog maar meer worden??? Is als Engelsman ook interessant voor Engelse clubs. Die hebben geld!

Overigens nogmaals, wat je zegt over transfermarkt dat ben ik met je eens. Ik haal het niet aan als ultieme bron of waarheid. Ik haal het puur aan om een beetje een richting te hebben en een indicatie. Los daarvan zijn Teze en Boscagli echter wel degelijk fors meer waard geworden. Teze zeker! Maar inderdaad, de uiteindelijke bedragen zullen we wel zien straks. Maar dat ze op voorhand allemaal minder waard geworden zijn, dat was jou stelling, dat klopt dus voor geen meter. Allemaal meer juist en alleen Ihattaren minder. Daar ging het om .

6 april 2021 om 17:25

@constant Kante: Ok meneer, laat ik nu maar eens positief beginnen: je posts zijn heerlijk om te lezen. Goed opgebouwd, constructief en (meestal haha) wel doordacht. Als de topic een juridisch kenmerk heeft, dan scroll ik meestal door de posts om jouw bericht als eerste te lezen. De reden dat ik graag in gesprek met je ga en je posts graag lees is omdat ik meestal het gevoel heb dat ik iets van je kan leren. Je blijft mij bij. Laat dat maar het grootste compliment zijn op een forum waar iedereen achter anonimiteit verscholen zit. Waar de ironie en mijn kritiek op slaat is jouw (in mijn belevenis, en ja ik weet dat ik het mag vinden maar ik wil even eens weten waarom je zo denkt) naiviteit als het komt tot dhr. Schmidt. Je mag natuurlijk een mening hebben en dat maakt het discussieren juist zo leuk. Waar ik naar tracht is achter te gekomen naar de reden voor deze redelijk stabiele steun die je uitspreekt. Wat ik poogde te wagen was jou het beeld te scheppen van de verwachtingen die je paar maanden terug had en de uitkomst die het uiteindelijk is geworden. Psv staat op papier natuurlijk op een redelijk goede positie: 2e plek na pakweg 80 van de competitie. Als wij er echter dieper op ingaan dan wordt dat beeld toch echter wel wat anders: straatlengte achterstand op Ajax (wanneer was de laatste keer dat dit gebeurde?), een team dat na 80 proc van de gespeelde wedstrijden niet echt een periode van fitheid kende, topwedstrijden die niet gewonnen zijn, uitschakeling in Europa door op papier een zwakkere tegenstander en een team dat in waarde maar een redelijk kleine stap (alhoewel we hier nog over kunnen discussieren) naar voren heeft gezet. Mijn vraag voor jou is, wat heeft Psv nu met Schmidt bereikt wat ze niet met een andere trainer zouden hebben gedaan? Mijn perspectief is dat er een speelwijze wordt gehanteerd dat niet bij de huidige spelers past. Daarbij vraagt de speelwijze meer loopvermogen dan wat de spelers kunnen brengen. Dit kan misschien komen doordat het team niet echt lopers (in de woorden van onze Feyenoorders: harde werkers) bevat of dat Schmidt's trainingen dit aspect niet ontwikkelen. Om hier zelf antwoord op te geven, denk ik dat het door het tweede komt. Want met alle respect, als je team al het hele seizoen in de laatste 20/30 minuten uitgeblust oogt: er gaat iets duidelijk niet goed. Om even een quote erin te gooien: 'insanity is doing the same thing over and over and expecting different results'. Dit is wat mij aan Schmidt voornamelijk stoort en dit is wat ik bedoel dat ik onder Schmidt het team niet verder zie groeien. Je hoeft de quote natuurlijk niet letterlijk te nemen, want er zal altijd een mate van groei zijn. Waar het echter om gaat is dat Psv tegen Ajax, Az, Feyenoord, Olympiakos, Paok enzovoorts. constant tegen hetzelfde aanloopt: ze worden verslagen op fitheid. Laat dat juist hetgeen zijn wat trainbaar is, maar waar tegelijkertijd geen groei in te bekennen is. Wat stelt dat het met PSV volgend seizoen dus anders zou lopen dan dit seizoen, als dit seizoen constant dezelfde fouten worden gemaakt? In tegenstelling tot EtH heeft Schmidt een voorbereiding gehad en zijn gewenste versterkingen direct mogen halen. Ik vind dat iedere trainer (en ook Schmidt) de kans moet krijgen, maar vind wel dat er naar iedere trainer ook gerust direct kritisch mag worden gekeken. Vaak hoop je dan dat als de tijd verstrijkt, de kritiek ook opgepakt wordt. Waarschijnlijk verschillen wij over het laatste van inzichten: waar ik het vertrouwen in ETH altijd had dat er verandering in komt, heb ik dat vertrouwen bij Schmidt niet helemaal. Dus als je een discussie met mij verder wil voeren, kunnen wij het over het volgende doen: psv staat (voorlopig) tweede, maar staan er niet al te goed voor. Vitesse is 3 punten verwijderd, terwijl AZ op gelijke hoogte staat. Denk jij oprecht dat Psv met het huidige spel deze plek zal kunnen behouden, if so: waarom? Denk jij dat PSV op deze voet beter zal presteren komend seizoen? Waarom waarom waarom. Ik hoef mijn gelijk niet te krijgen. Wat ik wil is dat ik inzichten krijg die ik in mijn volgende discussie weer kan meenemen.

6 april 2021 om 17:26

Ik zie nu pas de lappen tekst die iedereen schrijft. Als iemand ooit het idee krijgt om een VZ bundel samen te stellen, laat Schmidt en Psv dan de onderwerpen zijn haha. Excuus overigens voor de grote lap tekst hierboven. Zodra je je post aanpast, verdwijnen daarmee alle witte regels. Heel moeilijk om dan normaal te lezen.

6 april 2021 om 18:43

@constant, Ten Hag zijn 1e jaar zou een droom jaar zijn voor Schmidt. Of heeft Schmidt ook 3-3 tegen Bayern gespeeld, en de CL groepsfase overleefd? Hij heeft een aantal wedstrijden minder gepresteerd maar dat was echt in de eerste maanden. Zoals de wedstrijd tegen Vitesse en PSV maar wil jij dat echt vergelijken met de huidige prestaties van Schmidt?

Ten Hag is niet door supporters afgedankt maar door de Telegraaf maar geen supporter die ik ken heeft in het begin al afstand van hem gedaan. Dit zou ook niet van Schmidt moeten en ik ben ook helemaal geen voorstander van snel een trainer ontslaan. Ik ben vooral verbaasd over hoe beschermend de PSV supporter is bij wat kritiek op Schmidt. Zijn rare tactiek en omgang met de media en hoe hij steeds minder is gaan spelen.

Bij Ten Hag zag je duidelijk progressie en dan heb ik het over dezelfde periode aanwezig tov Schmidt. Dit hoeft van mij geen reden tot ontslag te zijn maar je mag toch wel twijfelen of dit een match is? En ja na 8 mnd mag je best eens kritiek hebben als je een dalende lijn in zet. Dan is je aanpassing periode wel geweest lijkt mij.

Maar prima hoor, geen kritiek op Schmidt en geloven dat het rustig is bij PSV en haar bestuur.

6 april 2021 om 23:14

@constant Kante dat van die hoeveel miljoenen verschil zoiets moeten bepalen zou je aan Schmidt moeten vragen. die vind dat PSV zover achter staat op Ajax normaal omdat Ajax meer heeft kunnen spenderen. die zal dan ook wel kunnen uitrekenen hoeveel punten PSV nu op AZ had moeten voorstaan gezien het enorm grote verschil in uitgaven tussen PSV en AZ

7 april 2021 om 11:23

Krillin
"ik denk helemaal niet dat PSV diep gaat zakken. Jullie hebben een goed team en voor basis 11 (mochten Dumfries en Malen vertrekken) zijn er maar 2 aankopen nodig (een rechtsback en middenvelder - indien Boscali CV blijft). PSV zal vooral in breedte sterker moeten worden.
Dit seizoen veel punten verspeeld na wegvallen Gotze en Gakpo en vervangers waren niet goed genoeg."

Volgens mij zijn we het eigenlijk best wel eens met elkaar. PSV heeft gewoon uitstekend materiaal. En feit is dat dit er dit seizoen niet uit gekomen is. PSV heeft heel slecht gepresteerd want zo ver achter Ajax is niet acceptabel.
Alleen gaat het er hier om dat Japie al sinds oktober ongeveer roept om het ontslag van Schmidt. Dát, precies dat, vind ik onzin. Want dat dit seizoen niet best was, dat ziet iedereen. Maar de gedachte het ontslag van Schmidt de enige oplossing zou zijn, daar heb ik simpelweg niets mee. Er is werkelijk geen enkele valide reden om een trainer al na een paar maanden eruit te mikken (tenzij Schmidt vijfde wordt en de gehele spelersgroep hem uitkotst. Dát is niet aan de hand. En Japie focust op één speler, en hangt daar nagenoeg zijn gehele verhaal aan vast. Dat vind ik heel mager, clichematig en een moderne vorm van luiheid. Wie zich in de zaak verdiept zegt dit soort dingen niet. 'als je beter bent, dan win je ook'?? Nope. Ook als je beter bent kun je in voetbal verliezen. Dus dat is geen alles uitsluitende grootheid. Er kan veel meer aan de hand zijn en invloed hebben.

"ik ben met je eens dat Schmidt nog gewoon kans verdiend volgens seizoen. Laat hem nog paar aankopen doen voor zijn spel en dan pas beoordelen. Hij heeft ook veel zwakke spelers overgenomen waar hij vanaf moet."

Precies dit. Japie, en met hem velen, willen bijltjesdag. Maar het is zeer goed mogelijk en zelfs aan te bevelen dat je niet een trainer al na zes maanden ontslaat. Hij krijgt uiteraard en vanzelfsprekend gewoon nog een kans.

"maar terugkomend op Schmidt er mag toch wel kritiek geuit worden of getwijfeld worden of hij wel geschikt is. "
En daar ben ik het volledig mee eens. Natuurlijk mag er kritiek zijn op Schmidt. En tuurlijk mag Japie dat ook hebben. PSV geen prijzen, dus is kritiek logisch én terecht. En de dinen die jij concreet noemt daar kan ik me echt wel in vinden. Dat wisselbeleid leek mij juist prima, maar het gewentste effect, fit zijn in de maanden die ertoe doen, dat bleef uit. PSV was niet fitter dan andere ploegen en zakte fysiek juist vaak in de tweede helft helemaal in. Dus dat deugde niet.
Alleen over Ihattaren ben ik het oneens met je.

"- Omgang met Ihattaren. In mijn ogen had het ook anders kunnen zijn. Geen statement, niet zijn prestaties naar beneden praten zoals na Ajax of dit weekend weer benoemen dat veel spelers beter zijn. Zo motiveer je hem niet."

Even serieus, denk jij werkelijk dat dit een actie was van een club die eens eventjes lekker hun eigen speler zomaar om niets gaan kappitelen in het openbaar? Denk jij niet dat het plausibel en aannemelijk is dat dit het sluitstuk is van jarenlange inspanning, begeleiding en pamperen van een speler? Hoeveel voorbeelden ken jij van vergelijkbare statements van Psv, als club? Dat wijst er dus op dat de situatie echt niet langer te tollereren was, of denk jij niet? Wat zou een club bezielen om moedwillig en willes en wetens de waarde die een speler vertegenwoordigt aantasten? Kennelijk blijken al die andere dingen niet te werken. En kennelijk denkt Japie dat het beter is voor PSV als de sleutels van de club aan Ihattaren worden overhandigd, en dat hij alles mag doen wat jij wil, maar dat is een kinderachtig sprookje. En ik zei het wel vaker. Japie vindt dat Ihattaren de behandeling verdient die Romario kreeg in Eindhoven. Het probleem daarbij is dat Ihattaren niet als Romario presteert. En hoe sta jij hierin? Vind jij dat je als club dus echt álles moet pikken van wat je spelers doen?? Het is niet zo dat de problemen met die jongen pas zijn begonnen door Schmidt. Japie roept dat wel, maar Japie is dus niet op de hoogte.

"ja Gakpo is gestegen op transfermarkt. Maar ook andere spelers gedaald. Mogen we laatste ook Schmidt aanrekenen? "

Maar wie zijn dan allemaal minder waard geworden? Alleen Ihattaren. Alle anderen zijn meer waard geworden.

6 april 2021 om 10:24

Maar met Max, Zahavi en Gotze komen er 3 sterkhouders uit de koker van Schmidt. Sangare zou naast een voetballer volgens mij ook echt wel een goede kracht zijn imo en ik zie Drommel het niet direct beter doen dan Mvogo. Ik heb eerlijk gezegd het idee dat je beter af bent bij een transferbeleid van Schmidt dan bij die van John de Jong

6 april 2021 om 10:54

Dat denk ik ook ja. De aankopen van het afgelopen jaar deden het beduidend beter dan de aankopen van de jaren ervoor. De selectie was laat compleet en werd daarna geteisterd door een corona-uitbraak en blessures. Een nieuw systeem aanleren valt dan niet mee, zeker niet omdat vanwege het overvolle programma nauwelijks gericht getraind kon worden. Geef Schmidt nog maar een jaar de tijd in een normaal seizoen.

6 april 2021 om 11:09

Hoewel ik zijn aankopen prima vind, vind ik dat sommige punten die jij aanhaalt juist wel Schmidt aan te rekenen zijn. De spelers zijn al het hele seizoen niet fit genoeg om 90 minuten te presteren.. dat is wel Schmidt zijn verantwoordelijkheid. Daarnaast moet je, als je niet genoeg tijd hebt om een compleet nieuw systeem in te slijpen, juist minder ingrijpende aanpassingen tegelijk doen.

6 april 2021 om 23:07

Dat is inderdaad hetgeen waar je over kunt discussiëren, dat hij gezien de omstandigheden misschien wel te veel heeft gevraagd van de spelersgroep.

6 april 2021 om 11:55

Nee, inderdaad. Laten we volledig op John de Jong en de bestaande scouting vertrouwen, dat is een lekker recept voor succes. Bruma, Baumgartl en Doan werden al jaren door PSV gevolgd, voordat het gezelschap het eens werd over de aanschaf van deze misperen. Op Schmidt kun je veel aanmerken. Maar waar PSV technische staf het beoordelingsvermogen van Ray Charles heeft, trekt de coach Gotze, Zahavi en Max op zich af. Regelrechte versterkingen die natuurlijk prima het vermogen hebben om ook in andere systemen kunnen spelen. Ik ben juist als de dood dat het technisch beleid weer de complete volmacht krijgt om tientallen miljoenen die Malen, Dumfries, etcetera komende zomer opbrengen opnieuw te spenderen. Eigenhandig deed John de Jong met een dozijn miskopen de volledige Lozano-winst teniet. Als er door zijn hand weer een kar vol troep naar Eindhoven komt, sta je drie jaar later nog steeds stront te scheppen in je selectie, die tzt dan op subtopniveau gedaald is.

6 april 2021 om 14:10

@gomes1psv "derdaad. Laten we volledig op John de Jong en de bestaande scouting vertrouwen,"

Types als Vennegoor en JdJ verdienen ook wel een 2e kans he. Anders kan je net zo goed hun posities wegdoen of beperken.

JdJ heeft ook wle toch goede aankopen gedaan zoals Angelino, Lozano, Malen, Dumfries, Boscali en Madueke. Dit is bij elkaar ook 'gewoon' minimaal 150 miljoen waard.

Dus lijkt zelfs nog een positief saldo (verwacht dat Doan voor min aankoop bedrag ook weggaat).

6 april 2021 om 15:22

Zeker, als er eens iets verkeerd afloopt hoeven er wat mij betreft niet gelijk koppen te rollen. Maar onder Brands (en toenmalig hoofd of scouting) werden net als nu voortdurend ongebalanceerde selecties samengesteld. Nadruk steevast op aanval en middenveld, keiharde beknibbeling op de verdediging. En wat is dan nog tweede kans? John de Jong trok in zijn eerste twee jaar veertien spelers aan. Dat deed niets het armoedige blok centraal achterin, waarin Nick Viergever en Daniel Schwaab met al hun goede bedoelingen en evenzoveel beperkingen standhield drie jaar lang. En rampzaliger nog: van die veertien 'versterkingen' waren enkel Dumfries en Angelino voltreffers, met de kanttekening dat laatstgenoemde door volledig toeval op Psv's radar kwam omdat NAC de Spanjaard een jaar van Manchester City huurde en losliet in de Eredivisie. Neem daarbij dat De Jong eigenhandig de kans liet liggen om voor relatief weinig geld de aanvoerder van Jong Brazilie te contracteren, nadat die jongen al warm was gemaakt met een introductie op de Herdgang, en je komt in mijn ogen tot de conclusie dat deze man gewoon tekort komt om in zijn functie het ijzer te smeden als het heet is.

PSV heeft geen miljoen zoals Ajax. Het moet het hebben van opleiden en daarnaast slimme, creatieve scouting. Ik vind het dan onbegrijpelijk dat PSV met een handjevol scouts, die niet over een al te hoopvolle achtergrond in dit vakgebied beschikken, de wereld intrekt. Ajax heeft ervaren namen als Henk Veldmate, Hans van der Zee en natuurlijk TD Marc Overmars op dit vlak aan het roer. Zet daar Jan Vennegoor of Hesselink, Berry van Aerle en John de Jong tegenover... ik vind dat die kaalslag zich echt weerspiegeld in de transfersuccessen.

Kan iemand vertellen waar het vanaf hangt of ze in de tweede of derde voorronde instromen?

6 april 2021 om 08:26

Als de EL winnaar zich voor de CL plaatst via hun nationale competitie (Ajax & Manchester United die 2 waarschijnlijk). Dan schuift Psv een plekje op als ik het goed heb begrepen

6 april 2021 om 08:51

@Superman95, nee, dat heeft alleen invloed op de nummer 1 van Nederland. Hoeveel voorrondes die volgend jaar moet spelen.

6 april 2021 om 08:50

@Dennis, het hangt er vanaf of Ajax de EL wint. Dus niet wat Superman95 zegt. Als Ajax het wint, schuift PSV een voorronde op.

6 april 2021 om 10:02

Het is precies zoals Superman het zegt. Als de EL-winnaar zich ook via de nationale competitie rechtstreeks plaats voor de groepsfase CL (op dit moment zou dat voornamelijk logisch/mogelijk zijn voor Manu en Ajax), dan komt er in een extra plek vrij in de CL. Deze wordt gevuld door de nr.3 van Frankrijk, die daarmee uit de voorrondes verdwijnt. Daardoor veranderd het complete schema van de voorrondes met als resultaat dat de nr.2 van Nederland dan een ronde later instroomt.

6 april 2021 om 10:06

Lees het oorspronkelijke artikel in het AD eens. Daarin staat dat als Ajax de EL wint, PSV opschuift naar een voorronde. Als Ajax verliest, gebeurt er niets, tenzij jouw scenario plaatsvindt.

6 april 2021 om 10:39

Dat is toch precies wat Superman en ik zeggen?

Het gaat erom dat de EL-winnaar zich ook via de competitie rechtsreeks plaatst voor de CL. Dit kan Ajax zijn, maar ook Manu. En heel theoretisch zou dit ook voor Roma (kleine kans dat die zoch naar plek 4 vechten) of Villareal kunnen (kans ongeveer 0 lijkt me).

6 april 2021 om 11:28

@Maykel24, volgens mij heeft Superman95 zijn reactie iets aangepast, want zoals het er nu staat, reageerde ik niet op. Maar ik kan me uiteraard vergissen.

6 april 2021 om 11:58

Geeft niet Mark

Wel bizar dat het EK op 11 juli afloopt en er op 20 juli al de belangrijkste wedstrijden van het jaar op de planning kunnen staan. Goed, eerst moet PSV maar 2e worden. Maar dit geldt natuurlijk voor elke club die de voorrondes van de CL gaat spelen.

6 april 2021 om 08:43

Het is niet alleen bizar maar schandalig van de UEFA. Ze weten donders goed hoeveel geld er op het spel staat. Je kan dan niet verwachten met zo een schema dat clubs met hun sterkste team komen opdagen. Ik vind dit echt schandalig.

6 april 2021 om 08:46

Schandalig? Wat kunnen ze er aan doen dat het EK verplaatst moest worden..

6 april 2021 om 08:55

Als ik het goed begrijp zou dit anders vorig seizoen het geval wel geweest zijn, toch? Ik vind het inderdaad ook best bizar. Financieel gezien de belangrijkste wedstrijden van het seizoen en die speel je amper een week na een uitputtend toernooi.

6 april 2021 om 09:39

Dat geldt toch voor alle teams die dan moeten spelen?

6 april 2021 om 10:32

Niet helemaal. De topclubs van kleinere landen moeten zo waarschijnlijk meer spelers afstaan dan subtoppers van grotere landen. Daarnaast is het voor spelers zelf ook niet gunstig. Je zal toch af en toe een week rust moeten hebben. Clubs zullen hun internationals niet willen sparen tijdens dit soort potjes dus dat is er dan ook niet bij.

6 april 2021 om 10:40

@psvfabn700 "el bizar dat het EK op 11 juli afloopt en er op 20 juli al de belangrijkste wedstrijden van het jaar op de planning kunnen staan. '

En aansluitend het Wk..erg lang seizoen wordt het.

Maar wij bij Ajax hadden dat ook. WK afgerondm gelijk kort erop Vcl.

Schmidt moet goed gaan doseren.

6 april 2021 om 12:00

Doseren is niet eens zozeer het devies. Het is meer dat hij een over een belangrijk deel van zijn selectie misschien niet kan beschikken. Zou zal dat voor zijn mogeljike tegenstanders ook gelden en die eerste voorronde zal niet het niveau zijn van tegenstanders als Porto of Basel.

6 april 2021 om 14:06

@contstant

"voor zijn mogeljike tegenstanders ook gelden"

Vaak tref je idd de mindere teams aan dus denk niet dat hetzelfde geldt voor de andere teams. Verwacht niet dat die teams internationals hebben die op het EK spelen.

PSV gaat natuurlijk wel meer spelers missen. Mvogo (?), Dumfries, Max, Malen en Gakpo. Een Teze zou ook zo maar kunnen afhankelijk vorm en fitheid andere spelers.

6 april 2021 om 13:55

Apart is het wel maar bizar vind ik te ver gaan. Er staan uiteindelijk maar 2 landen in de finale en de rest zit dan al lang en breed thuis dus het is niet zo dat iedere speler vanuit het EK de volgende dag al moet spelen om kwalificatie CL. Met veel geluk hebben alle clubs uit de top 5 hier last van want dat zou betekenen dat NL in de finale staat maar als ik de afgelopen wedstrijden bekeken heb vrees ik dat de spelers heus nog wel even thuis op de bank kunnen uitblazen.

De timing om schoon schip te maken bij PSV is in deze corona periode niet gunstig. Bovendien is het maar de vraag of het verstandig is om het elftal verder af te stemmen op de (tijdelijke) speelwijze die Schmidt hanteert. Als de 2e plaatst niet lukt en/of volgend jaar ook geen CL wordt afgedwongen heeft PSV een groot (financieel) probleem en wordt het tevens erg lastig om nog aan te haken bij Ajax. Spannende tijden gaan aanbreken in Eindhoven!

6 april 2021 om 10:42

@spotgod "heeft PSV een groot (financieel) probleem en wordt het tevens erg lastig om nog aan te haken bij Ajax. '

Dat valt redelijk mee. Zij hebben nog aantal spelers die veel waard zijn. Daarnaast gaan ook aantal spelers weg die niet benoemd worden in het artikel zoals Doan (doet het goed in Duitsland) en Bruma. Dit zal ook de nodige miljoenen opleveren.

Ook aantal talenten kunnen doorgestroomd worden vanuit Jong.

6 april 2021 om 11:59

"als de 2e plaatst niet lukt en/of volgend jaar ook geen CL wordt afgedwongen heeft PSV een groot (financieel) probleem en wordt het tevens erg lastig om nog aan te haken bij Ajax."

De kans dat PSV komend seizoen CL gaat voetballen is bijzonder klein. Die tweede plaats zou op zich nog kunnen, maar de groepsfase halen na twee of drie rondes, dat zie ik niet zo snel gebeuren eerlijk gezegd.
Maar die zorgen van jou deel ik niet. Als PSV gewoon weer een keer de CL haalt, en Ajax niet, dan draaien die rollen al heel snel weer om.

6 april 2021 om 23:17

als blijkt dat je AZ niet achter je kan houden dan ga je Ajax voorlopig al helemaal niet achter je houden hoor

7 april 2021 om 12:15

Hoezo niet? Dat is toch komend seizoen? Dan is er dus een transfreperiode geweest , selecties wijzigen, daarna beginnen we toch opnieuw? En jij trekt de conclusie dat PSV dus Áajx voorlopig niet achter zich gaat houden' dus al terwijl je niet eens weet hoe de selecties komend seizoen eruit gaan zien??

Natuurlijk kan dat prima! Dat is in de afgelopen vier decennia al een aantal keer gebeurd namelijk. Jij en Spotgod maken zich grote zorgen, zo lees ik, ik doe dat niet. Houdt het daarop.

Waarom Rosario? Onbetwiste basisspeler, ondanks dat iedereen ziet dat hij er niks van bakt. Als PSV dus geen CL haalt hebben ze een enorm probleem, of lees/begrijp ik het verkeerd?

6 april 2021 om 08:31

In de nieuwe opzet van CL voetbal gaan deelnemers 70 - 80mio opstrijken. De club die vanuit NL structureel kan aanhaken in de CL zit dus op rozen. Geen CL betekent dus flink minder geld en dus een groot probleem voor clubs met ambitie.

6 april 2021 om 09:40

Wanneer gaat die opzet in en is die al bevestigd?

6 april 2021 om 10:43

@lierse1997 dat is nog ver weg. Dacht 2024 of 2025. Tegen die tijd is de wereld weer anders bij PSV en Ajax. Bij ons (ajax) spelen toppers als Blind Klaassen en Tadic dan niet meer (gestopt). Je moet geluk hebben dat je andere toppers terug kan halen.

6 april 2021 om 12:29

Waarom zouden die alle drie dan niet meer spelen?

6 april 2021 om 14:12

@falcao1984 Denk dat een Tadic en Blind dan te oud zijn. Vooral Blind gaat nog meer snelheid inleveren. Een Klaassen is dan ook wat ouder. Die zal denk ik ook ingehaald worden door andere spelers die beter zijn. Hebben natuurlijk nu jongens als Kudus en Taylor die op de deur gaan kloppen.

Ik ben benieuwd wat voor elftal daar volgend jaar staat. De Jong heeft 50 miljoen aan nietszeggende middelmaat uitgegeven en bewezen er niets van te kunnen.

6 april 2021 om 08:54

Exact en dan worden grote talenten als Ihatteren en Malen de deur uit gejaagd

6 april 2021 om 08:58

De deur uitgejaagd nog wel? Malen wordt niet weggestuurd maar is een jongen met veel potentie en dus een hoge prijs. Psv heeft geld nodig voor aankopen en kan malen daarom prima verkopen. Met madueke hebben ze een prima vervanger klaar staan. Hoezo wegjagen? Ihattaren laat letterlijk niks zien en heeft een eenjarig contract. Dan is het logisch dat je weg moet. Je doet net alsof het onbegrijpelijke beslissingen zijn.

6 april 2021 om 09:06

Ik vind het onbegrijpelijk idd als je meer tijd en energie steekt in twee houthakkers op het middenveld en een spits van 33 jaar terwijl je met Ihattaren een talent hebt lopen die een enorme transferwaarde zou kunnen vertegenwoordigen als je hem laat renderen en benut op zijn kwaliteiten. Malen is ook minder gaan presteren onder Schmidt en lijkt ook niet meer optimaal te renderen sinds Zahavi naast hem staat

6 april 2021 om 09:09

Misschien staat Ihatyaren zijn functioneren niet los van het functioneren van Schmidt. Heb zelf Duitse familie en veel in Duitsland gewerkt en er is toch wel een groot verschil tussende chef in Nederland of der Chef in Duitsland. Het onbegrijpelijke vind ik dat ze Schmidt , die nog geen moer gewonnen had, meteen zoveel vertrouwen en macht gaven.. gaan ze ook noet meer doen. Samen met de Jong die gewoon 50 miljoen aam verkeerde spelers spendeert, ja dan is de afgrond nabij. Als ze nu ook nog worden verjaagd van de tweede plek door AZ zie ik het somber in voor PSV de komende jaren.

6 april 2021 om 09:22

@raffa, geen verschil met de afgelopen 10 jaar dus. Die 2 (en hadden er zelfs 3 moeten zijn, onder V. Bommel) kampioenschappen doen daar weinig aan af. Ajax zal de komende jaren gemakkelijk kampioen worden. Zelfs met een halve selectie nog verreweg de sterkste in de ED. Tegen beter weten in blijf ik het volgen, maar kijk liever naar de middenmoot, waar het echt ergens om gaat, dan wie er kampioen wordt.

6 april 2021 om 09:28

''ik vind het onbegrijpelijk idd als je meer tijd en energie steekt in twee houthakkers op het middenveld en een spits van 33 jaar..'' Hoe weet jij nou dat hij daar meer tijd in steekt hahah? Ben je bij de trainingen? Zahavi en Malen spelen toch allebei gewoon bijna alles? Japie jouw haat jegens Schmidt begint ernstige vormen aan te nemen. Je blijft maar onzin over PSV verkondigen en je hebt er gewoon geen kijk op. Schmidt is niet gekomen om Mo en Malen naar het hof te maken hij moet zorgen dat het team presteert. Malen scoort dit seizoen 24 doelpunten en geeft 8 assists in 40 wedstrijden en dat met Zahavi naast hem. Als Malen zelf iets scherper voor het doel was had ie er meer kunnen scoren. Dat heeft niks met Schmidt te maken.

6 april 2021 om 09:44

Mensen zijn ook niet op de training van PSV maar weten ook hoe Ihattaren zich op de training niet optimaal inzet als ik de reacties hier moet geloven. Maar laat Schmidt het onze geweldenaren Rosario, Vertessen en Sangare maar naar het hof maken want de resultaten het spel zijn geweldig onder Schmidt

6 april 2021 om 11:24

Oke maar wat heeft dit nu weer opeens met jouw reactie te maken? Jij geeft namelijk aan dat Mo en Malen niet dezelfde aandacht krijgen als Zahavi en Rosario. Dus omdat de andere iets zeggen over de trainingen besluit jij ook maar onzin te praten. ''maar laat Schmidt het onze geweldenaren Rosario, Vertessen en Sangare maar naar het hof maken want de resultaten het spel zijn geweldig onder Schmidt'' Hoe weet je dat ie dit doet dan? Weer een onzin opmerking om goedkoop te scoren en waar totaal geen goede argumenten worden gebruikt. Schmidt heeft al aangegeven dat hij iedereen gelijk behandeld en zolang je je inzet op de training krijg je minuten. Dezelfde Schmidt geeft aan dat Mo zich niet 100% inzet op de trainingen, hij mag dat zeggen want hij is er bij. Ik heb bij PSV niemand horen roepen dat de ene speler meer aandacht krijgt dan de andere. Dus zolang jij zelf daar niet op het veld staat kan je niet dit soort dingen roepen.

6 april 2021 om 12:04

"malen is ook minder gaan presteren onder Schmidt en lijkt ook niet meer optimaal te renderen sinds Zahavi naast hem staat"
Is dat zo Japie? Malen minder gaan presteren? Minder hoe dan?
En jij zegt 'minder optimaal' sinds Zahavi. Ja, én? Het gaat er tochg niet om dat Malen scoort? Het gaat er toch om dat PSV scoort?? Dus als Zahavi dat doet, dan is dat toch perfect? PSV heeft met die twee voorin een duo die allebei 20 goals kunnen of gaan maken. 40 goals voor je spitsen duo, kennelijk vindt jij dat niks, maar iedere eredivisie club tekent daarvoor. En dan is Malen ook nog begin dit seizoen pas niet terug van een lange knieblessure én heeft Zahavi Corona gehad en andere blessures. Me dunkt Japie.

6 april 2021 om 12:11

"ik vind het onbegrijpelijk idd als je meer tijd en energie steekt in twee houthakkers op het middenveld en een spits van 33 jaar terwijl je met Ihattaren een talent hebt lopen die een enorme transferwaarde zou kunnen vertegenwoordigen als je hem laat renderen en benut op zijn kwaliteiten."

Dit is gewoon gelul Japie. Echt complete onzin. Roger Schmidt kan je veel verwijten, maar dat hij 'meer tijd besteed aan Rosario dan aan Ihattaren is bullshit dat je ter plekke verzint. Ihattaren wordt al sinds jaren en dag gepamperd bij het leven. Dat is algemeen bekend in Eindhoven.
Schmidt heeft trouwens ook de meeste tijd van welke speler ook aan Ihattaren besteed. Praatsessies, individuele gesprekken, maar op een gegeven moment breekt het punt aan dat je van je meest talentvolle speler iets verwacht. En terwijl jij hem de hemel in prijst vragen de meeste PSV fans zich af wanneer Ihattaren eens iets gaat laten zien van zijn klasse en brille, en niet één keer per acht weken een bal de krusing in trapt om zich daarna ook nog te gedragen of hij PSV persoonlijk naar de CL heeft geloodst.
Overigens is de core business van PSV niet om Ihattaren een transferwaarde te laten vertegenwoordigen. PSV moet wedstrijden winnen en titels pakken. En Ihattaren is niet de enige hoop die PSV daarop mag koesteren. Heb je de ontwikkelingen van Madueke, Teze, Gapko, Ledezma en Boscagi gevolgd Japie? Waarom kan Schmidt het wel met al deze jongens en niet met jouw heilige Mo?

6 april 2021 om 12:29

@constant Kante je kan zoveel praten als je wil maar als je niet de juiste aanpak hanteert dan schiet je weinig op met dat gepraat. niet elke speler heeft een makkelijk karakter net zoals niet iedere coach de peoples manager kwaliteiten heeft om dat te managen. wat gaan die Teze en Madueke nou opleveren? dat zijn op zijn best nuttige teamkrachten maar geen bijzondere spelers en Madueke staat meestal wissel dus dan stijg je ook niet veel in transferwaarde. Ledezma heeft nog alles te bewijzen. Gakpo doet het idd goed maar die wordt op zijn kwaliteiten benut. bij Ihatteren vind ik dat niet het geval

6 april 2021 om 12:40

@japie: Wie zegt dat Ihattaren uberhaupt wil presteren? Hij is zowel in de grote, als in de kleine wedstrijden onzichtbaar geweest dit seizoen. Staat misschien nu niet meer basis, maar deed weinig goeds op het moment dat hij er wel vanaf de aftrap in stond. Welke tactiek een trainer ook mag hanteren, zodra je tegen een team speelt waar je 60/70 procent van de tijd de bal hebt zul je je als aanvallend ingestelde speler altijd kunnen laten zien. Dat doet/deed hij simpelweg niet. Dan kun je wel makkelijk naar Schmidt wijzen, maar Schmidt heeft geen invloed op wat Ihattaren daadwerkelijk op het veld doet. Ihattaren zelf heeft dat wel in eigen hand en hij doet er eerlijk gezegd niet veel mee.

6 april 2021 om 13:16

@barcalover123 Schmidt behandeld spelers gelijk? Ihatteren speelt een goede wedstrijd en krijgt complimenten daarvoor maar Schmidt vond het slecht want hij was niet van Messi niveau om vervolgens te zeggen dat Rosario na deze zaadpartij van zijn kant een topplayer was. Zahavi mocht aan het begin van het seizoen een hele reeks aan zaadpartijen afwerken en kon daardoor het vertrouwen tanken om nu wel uitstekend te presteren. Ihatteren mocht na elk mindere due toen weer op de bank plaats nemen. dan doe je wel erg je best om zo een jongen verder in een dip te helpen

6 april 2021 om 13:18

@regulator ik kan me ook een wedstrijd herinneren waarin Ihatteren toch echt een van de betere spelers en toen kreeg hij te horen van Schmidt in de media dat het niks was want het was niet van Messi niveau. lekker voor het vertrouwen van zo een jongen die wat vertrouwen nodig had om uit zijn dip te komen. ook heb ik genoeg wedstrijden gezien waarin Ihattaren echt niet slecht speelde dit seizoen en een paar keer zelfs een van de beteren was, maar daarna mocht hij weer op de bank zitten waar andere spelers die slechter speelden wel oneindig krediet kregen. natuurlijk heeft Ihatteren ook een aandeel in zijn slechte spel maar dat Schmidt er alles aan doet om hem verder in zak en as te helpen dat lijkt me duidelijk. die jongen voelt nul vertrouwen van de coach en loopt gefrustreerd rond omdat hij denkt dat de coach van hem af wil. niet heel vreemd voor een ventje van 19. goed vind ik het niet maar begrijpelijk wel

6 april 2021 om 13:44

En tegelijkertijd heb je genoeg wedstrijden gezien waar hij onzichtbaar speelde en toch weer de wedstrijd erop opgesteld werd. Wat zegt dat dan? Ihattaren moet niet naar andere spelers kijken, maar zich even helemaal op zijn eigen inbreng focussen. De wedstrijden dat hij volgens jou 'goed' speelde (zoals Ajax beker waar je denk ik naar refereert), heeft hij het ook helemaal niet laten zien. Geen kansen gecreerd, geen key passes gegeven. Ihattaren heeft gewoon niet de statistieken om meer te eisen dan hem geboden wordt. Ik ben het oprecht met je kritiek op Schmidt grotendeels eens, maar absoluut niet als het komt tot Ihattaren.

6 april 2021 om 13:59

ik ben met je eens dat Ihatteren ook naar zichzelf moet kijken maar ik zie ook dat hij totaal niet uit de verf komt in deze speelwijze. Ihatteren heeft niet de snelheid om vanaf de vleugel vanuit de omschakeling het verschil te maken. die loopt dan achter de feiten aan

6 april 2021 om 14:24

Ook in balbezit en op de helft van de tegenstander lijkt hij totaal niet uit de verf te komen. Mist de explosiviteit en risico in zijn spel voorlopig in zijn spel. Ik ben het met je eens dat hij niet optimaal redeneert in de speelwijze, maar laat tegelijkertijd ook niet zien dat het spel per se op hem afgestemd moet worden. Het is ook niet zo dat het spel van Psv zo dusdanig snel is, dat hij het met zijn snelheid echt niet kan belopen.

Het is enigszins het kip en het ei verhaal. Maar in een team vind ik dat jij als talentvolle speler tenminste een glimp laten zien dat je meer verdient. Ihattaren doet dat te weinig en komt enigszins te veel over als een verwende puber. Zeg maar eentje voor wie het altijd goed geregeld was en nu dat hij het zelf moet doen, het telkens maar niet lukt. Ik vind het oprecht jammer voor hem, maar zie dit ook als een goede les. Althans, als hij er iets van mee krijgt. Als hij zo verongelijkt blijft doen als vorige wedstrijd, dan wordt het gewoon de volgende Bakkali.

6 april 2021 om 14:32

hij scoorde wel een prachtige goal en het lijkt me juist goed als je een mentaliteit hebt van niemand gaat mij breken. dat betekend dat je de drive hebt om iedereens ongelijk aan te tonen. nu moet hij dit doorzetten en vaker gaan scoren. als die Schmidt hem niet mag zou hij dan de ultieme wraak kunnen nemen door zo goed te spelen dat als Schmidt hem durft te passeren hij pas echt heel Nederland over zich heen krijgt. ik hoop het iig want ik vind Ihatteren een geweldige voetballer. dit zijn de zeldzame creatieve spelers waarvoor ik nog naar de Eredivisie kijk

6 april 2021 om 18:12

Eerste goal in maanden he, daarna met een vingertje voor zijn mond. Puberaal en eigenlijk ontzettend dom. Maar goed, dat past ook wel bij de spelers van tegenwoordig. Ik hoop het ook hoor, dat Ihattaren het maakt. Vind het een jongen met potentie en zoals je zelf zegt: zeldzame manier van spelen. Ik hoop alleen dat hij wel iets met de kritiek doet, want hij zal daar alleen profijt van hebben. Zijn creativiteit wordt hier oprecht niet minder van, maar hij wordt wel veelzijdiger. Ook de samenwerking met Schmidt is een goede les. Je zult als speler toch wel wat coaches in je leven krijgen, met wie je het niet zo goed vindt. Hoe ga je daarmee dan om? Allemaal belangrijke levenslessen.

6 april 2021 om 23:19

dat is zeker waar maar ik heb wel goede hoop dat hij er bovenop komt. alleen moet hij dan wel weer een keer in de basis starten dus hij zal moeten wachten op een schorsing of blessure. je gaat niet altijd scoren als je 15 minuten mee doet

7 april 2021 om 01:15

Om even de bal te kaatsen: deed hij ook niet toen hij basis stond. Laat hem zich maar lekker bewijzen in de minuten die hij krijgt. Harder werken en uitkijken dat Madueke hem niet voorbij streeft. Hij komt er wel, misschien alleen iets minder snel dan voorheen gedacht werd.

7 april 2021 om 12:21

Japie
" Ihatteren speelt een goede wedstrijd en krijgt complimenten daarvoor maar Schmidt vond het slecht want hij was niet van Messi niveau om vervolgens te zeggen dat Rosario na deze zaadpartij van zijn kant een topplayer was. "

Dit heeft Schmidt nooit zo gezegd, daar ben je al heel vaak op gewezen en dit draagt verder niets bij. Niemand kan verder reageren op dingen die jij verzint ter plekke. Schmidt zei hele andere dingen.

7 april 2021 om 12:26

"hij scoorde wel een prachtige goal en het lijkt me juist goed als je een mentaliteit hebt van niemand gaat mij breken."

Alleen heeft hij die mentaliteit niet laten zien. Hij liet wel zien dat hij mentaal erg labiel is en voorlopig niet geschikt is voor topvoetbal.
Want een topvoetballer had zich helemaal stil gehouden, had keihard gewerkt en had niet één mooie actie gemaakt om daarna mentaal te exploderen, nee die had zijn woede in motivatie omgezet en de trainer in het veld mores geleerd. En als hij dan thuis tegen Ajax de winnende erin trapt, dán kan je met vingers wijzen, iedereen vertellen dat niemand hem breekt, etc. etc. Dát is de volgorde Japie. Het is niet eerst de bloemen en prijzen en daarna hard werken. Dat moet andersom. Dit was gen ultieme wraak maar de laatste nagel aan zijn eigen doodskist.
En kennelijk kijk jij eredivisie om één goal per vier maanden te zien en een bechamend toneelstukje. Dat noem ik armoede. Creatieve spelers die hun creativiteit niet tonen, daar kom ik niet voor naar de stadions.

7 april 2021 om 12:31

Regulator

Van Japie mag een talent falen, de kantjes eraf lopen, ploeggenoten beledigen, zich onttrekken aan groepsactiviteiten, zwaar onder je niveau presteren, te dik zijn, niet fit, meer bezig zijn met social media dan met je verbeteren als voetballer en ook nog eens wekenlang in de speeltijd die je krijgt asl een drol presteren. Want dat ligt allemaal aan de trainer. Want die moet namelijk na een wedstijd waarin hij alweer heel matig acteerde dat talent uitvoerig prijzen, veren in zin reet stoppen en een arm om hem heen slaan en zeggen 'jammer mootje, volgende keer beter. Enneh, als je geen zin hebt, kom dan lekker niet trainen morgen en overmorgen. Rust lekker uit. Jij bent mijn team! Jij bent mijn man, jij gaat het doen voor mij!'. Want volgens Japie mag je jonge spelrs niet op hun verantwoordelijkheden wijzen en je mag talenten zeker al niet erop wijzen wat zij zelf moeten doen om het te maken in topsport.
Foei Schmidt! Dat je dat durft, terwijl je wel Rosario in je selectie hebt, oooooooh, stoute man toch die Schmidt! Hoe durft ie? Rare gek joh, elke trainer zou toch de hielen van Ihattaren likken?!


7 april 2021 om 17:47

@constant Kante van jou mag een trainer falen, leugens verzinnen over scheidsrechters, zich onprofessioneel opstellen door zich als een gefrustreerde puber te gedragen in de media en altijd naar excuses zoeken en anderen de schuld geven van puntverlies dan je eigen wanpresteren onderkennen. in dat kader verschillen we blijkbaar niet zoveel van elkaar. natuurlijk mogen mensen Ihatteren op zijn verantwoordelijkheden wijzen maar een coach die zichzelf niet professioneel en normaal kan gedragen als Schmidt die zou ik als speler ook niet serieus nemen. als die een Ihatteren aanspreekt op zijn gedrag is het de pot die de ketel verwijt met het verschil dat Ihatteren een ventje van 19 jaar oud is en Schmidt een volwassen man met levenservaring dus in zijn geval vind ik dat onprofessionele gedrag nog veel kwalijker

6 april 2021 om 09:02

Ja maar hij heeft wel de wereldkampioen binnengehaald, dat schijnt heel zwaar te wegen in het bepalen van zijn functioneren.

6 april 2021 om 09:28

Götze is anders gewoon nog steeds veruit de beste speler die PSV heeft, Met zijn passing, zijn inzicht, zijn rust aan de bal, laat hij tegenstanders en zelfs teamgenoten er soms echt uitzien als amateurs, alleen zijn rendement is nog niet hoog genoeg en in grote wedstrijden staat hij er niet altijd. Maar zo’n simpel kutargument over “de wereldkampioen” slaat nergens op.

6 april 2021 om 10:03

Tsjah, Götze is een fantastische voetballer maar die haal je niet om het verschil te maken tegen VVV of Ado. Neemt niet weg dat hij inderdaad een geweldige voetballer kan zijn, echter doen we net alsof de TD hier Ronaldo heeft binnengehaald.

6 april 2021 om 10:12

@TVL, maar hij is ook regelmatig afwezig geweest.

6 april 2021 om 09:52

Dat zal een interessante transitie worden deze zomer. Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de staat van de jeugd van Psv. Dit jaar eigenlijk alleen Teze echt doorgebroken, de overige namen waren er vorig jaar ook al bij zoals Madueke. Ik hoor verder ook weinig over nieuwe talentvolle spelers bij Psv.

6 april 2021 om 10:38

Vertessen en Ledezma zijn er ook bij gehaald, waar die laatste door een vreselijke blessure zo weinig minuten heeft gemaakt. Daarnaast spelen elke wedstrijd gem. 5 a 6 spelers uit de jeugd in een wedstrijd, de jeugd staat momenteel volledig buiten de discussie lijkt me.

6 april 2021 om 13:08

Het was geen sneer of zo, dat er niet genoeg jeugd bij Psv doorbreekt maar een oprechte vraag. Als er 5 of meer basisspelers vertrekken dan vraag ik me gewoon af of er jeugd klaar staat om dat deels op te vangen. Overigens lijkt Vertessen meer geschikt voor (verhuur aan) het rechter rijtje. Ledezma kan ik niet over oordelen.

6 april 2021 om 10:46

#EL Fenomeno "ik ben benieuwd wat voor elftal daar volgend jaar staat.' Zoveel spelers heeft PSV niet nodig om weer aan te haken en spelen om het kampioenschap. Voor basis 3 spelers. En voor breedte wel iets meer.

Als het PSV bijv lukt om Rosario te verkopen en Propper terug te halen dan zijn zij in 1 klap 3 stappen verder.

Baumgartl en Rosario komen te kort dus prima dat die gaan. Fein heeft na mijn mening te weinig gespeeld. Had er vertrouwen in maar als hij zo weinig speelt dan kan hij beter vertrekken. Guti komt ook te kort helaas. Denzel wil graag vertrekken en dat is hem gegund. Voor een mooi bedrag laat hem maar lekker gaan. Voor mo hoop ik dat hij bijtekent en alsnog zijn belofte waarmaakt. En donyel alleen bij een extreem hoog bod laten vertrekken. Die zou echt kunnen doorgroeien na een top speler bij een subtop of misschien zelfs topclub in Europa. Daarnaast mogen de verhuurde spelers(Bruma, doan en sadilek) ook wel vertrekken van mij.

6 april 2021 om 08:37

Wat denk je van die Sangare? Die heeft 9 miljoen gekost en laat net zo weinig zien. Wat een simpele houthakker is dat. En dan zie ik hier dat grote talenten als Malen en Ihatteren mogen vertrekken. Ik vind dat persoonlijk nog niet de meest logische keuzes

6 april 2021 om 09:01

Die sangare doet het prima als boscagli naast hem staat. Zodra Rosario naast hem staat is het waardeloos. Zijn 2 dezelfde types die goed kunnen onderscheppen maar niet het spel kunnen maken.

6 april 2021 om 09:01

Sangare is gewoon een uitstekende balveroveraar. Zet daar een speler als Propper langs bijvoorbeeld en je hebt gewoon een uitstekend blok naar mijn mening. Sangare en Rosario is iets te verdedigend en voetballend te zwak naar mijn mening.

Verder slaat je verhaal natuurlijk nergens op. Als Ihatarren zijn contract had verlengd dan had PSV hem natuurlijk niet verkocht, nu zijn ze bijna genoodzaakt dat te doen. Verder mis je geld mis door corona en Malen is nou eenmaal de speler die de meeste waarde vertegenwoordigt.

6 april 2021 om 09:09

Als je iets meer tijd en energie had gestoken in Ihatteren IPV in twee houthakkers en een 33 jarige spits had hij waarschijnlijk wel zijn contract verlengd. Schmidt lijkt helaas geen peoplesmanager want naast Ihattaren wordt Malen ook steeds minder en straalt het spelplezier daar ook niet meer vanaf

6 april 2021 om 09:21

Malen wordt helemaal niet minder. Het ligt echt niet aan Schmidt dat hij geen topscorer van de eredivisie is. Dat is zijn eigen schuld, hij heeft gewoon veel te veel kansen gemist zeker de laatste periode.

6 april 2021 om 09:33

Schmidt bepaalt wel hoe er gespeeld moet worden en hoe hij zijn rol dient te vervullen. Hij lijkt na een wedstrijd helemaal aan stront te zijn, dat heeft ook invloed op je prestaties en scherpte.

6 april 2021 om 09:50

@memphisdepay dus als Gakpo goed presteert komt dat door Schmidt maar als Ihattaren en Malen minder presteren dan kan Schmidt daar niks aan doen?

6 april 2021 om 10:05

Waar heb ik gezegd dat Gakpo goed presteert door Schmidt. Jij snapt er gewoon heel erg weinig van. Natuurlijk kan een trainer, speelstijl of een systeem een negatief effect hebben op de prestaties van een speler, dat zal ik niet ontkennen.

Alleen doe jij alsof het alleen aan Schmidt ligt dat Ihatarren werkelijk lachwekkend slecht presteert. Het ligt ook gewoon voor een groot deel aan hem zelf. Als je gewoon realistisch bent zie je ook wel dat spelers als Madueke, Gakpo en Gotze gewoon beter presteren.

Verder doe je net alsof Malen slecht speelt, wat gewoon zeker niet waar is. Hij speelt gewoon goed ondanks dat het systeem hem misschien wat minder ligt, presteert hij wel gewoon (daar kan Ihatarren een voorbeeld aan nemen)! Of hij nou echt veel minder presteert dan vorig seizoen vind ik lastig om te zeggen. Hij had in ieder geval meer kunnen scoren wat niet perse aan Schmidt ligt.

6 april 2021 om 10:16

Malen moet vertrekken omdat dat financieel noodzakelijk is. Het liefst zou PSV hem behouden maar corona en de onzekerheid over CL inkomsten volgend seizoen geven PSV geen andere keuze.

6 april 2021 om 10:52

Geweldig is het inderdaad niet en ook niet goed, wel wat beter dan vorig seizoen gelukkig. Dat heeft natuurlijk allerlei redenen zoals blessures, kansen missen en in vrijwel elke topper niet winnen. Voor de winterstop dacht ik nog dat PSV mee kon doen en dat dachten er meer op dit forum, zeker toen ze met 2-0 tegen Ajax op voorsprong kwamen had ik het idee dat ze dit seizoen wel is kampioen hadden kunnen worden. Maar helaas is dat niet het geval.

In de europa league heb je wat pech dat je beste verdediger geblesseerd raakt en dat Baumgartl en Rosario een wanprestatie van jewelste leveren en dan krijgen ze ook nog op het einde de deksel op de neus.

Al met al moet het inderdaad gewoon beter. Maar vind jij echt dat het alleen Schmidt zijn schuld is dat Ihatarren niet presteert?

6 april 2021 om 12:23

@japie_krekel: weet je wat me altijd zo stoort in de conflictdynamiek in het voetbal en de manier waarop het wordt belicht? De keuze voor de een, betekent altijd een keuze tegen de ander. Dat zagen we bijvoorbeeld met botsing tussen Van Bommel en De Jong/gerbrands. En nu hetzelfde bij Schmidt vs. Ihattaren. Jij claimt dat de coach en de club te weinig energie in Ihattaren heeft gestoken. Ten eerste is dat aantoonbaar niet waar. Niet is in de media wel duidelijk geworden hoeveel aandacht die jongen dit en vorig seizoen heeft gekregen, maar iets meer clubkennis zou je doen beseffen dat Ihattaren als speciaal talent met een scherp randje al jaren een special treatment krijgt binnen de club, met o.a. een speciale begeleidingsrol door Adil Ramzi. In plaats van deze ongefundeerde klacht te plaatsen, zou je ook kunnen betogen dat een jongen die niet te beroerd is een salaris van een premier te verdienen best wat professioneler zijn droom als profvoetballer mag leven. En als hij het niet intrinsiek kan opbrengen om de procedures rondom fysiek herstel en dieet te volgen, rust te pakken in plaats van deelname nachtelijke clubhouse-sessies en verdere afleiding op social media, misschien ligt kan een zaakwaarnemer dan eens optreden als de begeleider die hij geacht wordt te zijn?

Maar dan nu even een prikkelende gedachte: zou het niet kunnen dat van alles wel wat waar of onwaar is? Zou Van Bommel niet gewoon een narcistische beginneling zijn die zichzelf enorm overschat als coach? En is John de Jong niet veel te licht, onervaren en incapabel om een creatief en effectief technisch beleid neer te zetten dat op de langetermijn kan wedijveren met het geldgedreven aankoopbeleid van Ajax? Overschat Schmidt zichzelf niet teveel en is Ihattaren niet gewoon een eigenwijs jong wiens onprofessionaliteit nog groter is dan zijn talent, waardoor hij het helemaal niet redt in de top?

Laten we wel zijn: het glijdt al jaren af bij Psv. Het is allemaal niet echt topniveau binnen de club tegenwoordig. Ik zie vooral een club die geforceerd allerlei ex-spelers, die niet door ervaring worden geremd of gedreven, in behoorlijk cruciale posities worden geplaatst die ze helemaal niet aankunnen. Senioriteit in coaching, aankoopbeslissingen en scouting ontbreekt bijna volledig. Om nog maar te zwijgen van een gezonde visie op sportief aantrekkelijk én financieel rendabel voetbal ontbreekt volledig. Met wankele en bijeengeraapte verdediging staat de achterdeur bij PSV al jaren wagenwijd open en is er geen enkel houvast voor jonge (aanvallende) talenten om zich volledig op hun taak als aanvaller te kunnen concentreren en zich in alle rust te ontwikkelen. Maar nee, van de schamele centen die PSV heeft koopt het voor 9 miljoen gewoon een technisch gemankeerde, fysiek sterkere variant van Rosario die al jaren op de volglijst van de scouting staat. Het is een terugkerend patroon binnen PSV en onderhand lijkt me dat de vraagtekens wel op een hoger niveau kunnen worden geplaatst: is nota bene sportmanagementgoeroe - hoe ironisch - Toon Gerbrands wel van het vereiste niveau? We zijn zeven jaar, drie trainers, ene stuk of vijftien miskopen en tien managementboeken verder en ik vind het er niet per definitie beter op geworden...

6 april 2021 om 12:32

@memphisdepay nee natuurlijk ligt het ook aan Ihatteren zelf maar je ziet wel aan alles dat hij zich onbegrepen voelt door de trainer dus een andere aanpak hanteren zou misschien meer vruchten afwerpen dan de aanpak die nu wordt gehanteerd. als iemand in een dip zit, best een goede wedstrijd speelt en daar complimenten voor krijgt en je gaat als coach zeggen hij is geen Messi dan kan ik me niet voorstellen dat zo een jongen denkt deze trainer heeft vertrouwen in me en gaat me hetzelfde beoordelen als mijn teamgenoten

6 april 2021 om 12:36

@gomes1psv ik vind Schmidt eerlijk gezegd nog meer overschat als Van Bommel. Van Bommel deed in zijn eerste seizoen nog serieus mee om de titel met minder materiaal en die kreeg Ihatteren wel aan het voetballen en wedstrijdfit. daarna had hij te maken met het vertrek van spelers als Luuk De Jong en Bergwijn waar geen capabele vervangers voor terug kwamen en toen zakte het idd ver weg in dat tweede seizoen. ik ga Schmidt nog niet afschrijven maar ik zie amper vooruitgang in het spel en de resultaten. dan houdt hij zich vast aan een door zichzelf heilig verklaard systeem maar misschien is het handiger dan een keer wat anders te proberen want AZ staat inmiddels gelijk in punten en als PSV de CL misloopt dan lopen ze ook aardig wat miljoenen mis die ze hard nodig hebben. wat betreft Schmidt ligt heus niet alles wat betreft Ihatteren en het aankoopbeleid puur en alleen aan hem maar als coach ben je wel eindverantwoordelijk en er valt natuurlijk veel meer uit dit materiaal te halen dan wat we nu zien. wat ook tegen Schmidt werkt is zijn presentatie. het schijnt een aardige kerel te zijn maar hij komt over als een nare kerel naar de buitenwereld, met zijn gedrag in de media, zijn leugens over een scheids en bv na een goede wedstrijd van Ihatteren zeggen dat hij geen Messi is. dat gaat logischerwijs tegen je werken als de resultaten tegen vallen

6 april 2021 om 13:48

Japie ik moet eerlijk zeggen dat ik sommige reacties van je in bepaalde topic wel waardeer en ook wel deel. Maar wat je nu schrijft daarvan klopt echt 90 procent niet. Ten eerst werd bergwijn verkocht in de winter toen was faber er al. Dus van Bommel had gewoon de beschikking over hem. Van Bommel heeft het werkelijk waar een half jaar goed gedaan. Van Bommel deed mee voor het kampioenschap tot vlak na de winterstop, nou inprincipe deed Schmidt dat ook met maar één punt achterstand. Van Bommel wist zich niet te kwalificeren voor knock-out fase el en dat deed Schmidt wel. Schmidt kwam ook verder dan van Bommel in het beker seizoen. Oftewel van Bommel deed het echt niet beter. De presentatie van Schmidt is gewoon prima, ik denk dat jij te veel naar Derksen kijkt. Als hij het maar vaak genoeg herhaalt dan gaan andere idd zo denken. Betreft de triade tegen Nijhuis vind ik het echt 50 /50. Schmidt moet het niet doen na de wedstrijd maar Nijhuis fluit al jaren super inconsequent, dat kun je gewoon simpel niet ontkennen. Of Schmidt liegt? Dat weet ik niet zo zeker, hoogst aannemelijk is het zo dat Nijhuis iets tegen iemand anders heeft gezegd en dat is dan bij Schmidt terecht gekomen. Maar goed ben wel eens dat Schmidt dan gewoon zijn mond moet houden. Het is overigens ook onzin dat Nijhuis tijdens PSV - Feyenoord door een zij ingangetje is binnen gelaten en bij niemand kan komen. Nou ik redelijk wat insiders en ze zeggen allemaal wat er bij vi is besproken dikke bull shit is. Nijhuis is gewoon door de juiste gang binnen gekomen en was gewoon welkom. Dat hij wat minder mensen tegen kwam, dat klopt maar dat is al heel het jaar zo door de Corona. De ihattaren kwestie deel ik een beetje met je. Maar goed, Ihattaren heeft het zelf ook echt naar gemaakt. Als je als jongen van 18 al 8 kilo te zwaar aankomt bij de club en dan ook nog eens een nieuwe trainer, tja dan sta je al met 0-8 achter. Vervolgens duurt het tot november dat meneer keer fit is . Jaaa hee dat duurt echt te lang allemaal. Overigens ben ik echt fan van die jongen maar eerlijk is eerlijk hij presteert eigenlijk al heel het jaar nauwelijks. Ik vind wel dat Schmidt een beter aanpak het kunnen gebruiken en dan maar wat meer moeten troetelen maar goed, ik ben geen trainer van PSV en ik weet uiteindelijk ook niet hoeveel aandacht hij heeft gegeven aan Ihattaren. Ik ben er we mee eens dat Schmidt meer uit dit materiaal had moeten en kunnen halen!

6 april 2021 om 14:30

@nick_10 Goed stuk, alleen wil wel reageren op paar punten.

"niet te kwalificeren voor knock-out fase el en dat deed Schmidt wel." Voor kwalificeren heb je soms ook geluk nodig en afhankelijkheid van de andere ploegen. Schmidt begon niet sterk aan El maar einde wel door. Dus credits daarvoor maar betekent niet dat je gelijk aantoonbaar sterker bent.

Daarnaast is hij natuurlijk wel de volgende ronde eruit tegen een matig team. Ook door zijn slechte wisselbeleid lagen zij eruit (thuiswedstrijd). Meerdere spelers waren rijp voor wissel en hij wisselde niet of te laat.

Mbt Ihattaren tuurlijk ligt ook (groot?) deel bij hem zelf. Maar de coach gaat er wel echt zeer slecht mee om.
De statement die echt helemaal nergens opsloeg. Na Ajax goede wedstrijd en dan een domme opmerking.
Nu mooie goal en weer gaat hij hem op zijn plek zetten door te zeggen hij moet beter zijn dan Zahavi, Malen, Gakpo en Madueke. Waarom weer dit zeggen? Wees gewoon eens blij.

En wanneer ben je nu beter? Moet hij meer goals maken of meer km lopen? Het is zeer onduidelijk, want andere spelers mogen wel (serie) wedstrijden slecht spelen maar hij wordt gelijk gestraft.
Hoevaak was Rosario zeer slecht en verantwoordelijk voor puntverlies. Gakpo was nu ook onzichtbaar. Gotze nu ook paar wedstrijden. Zahavi begin vh seizoen kreeg ook heel veel wedstrijdne terwijl hij niet presteerde.
Het komt allemaal erg selectief over.

6 april 2021 om 14:59

Ben het zeker eens dat je dan niet meteen aantoonbaar beter bent maar dan ook zeker niet aantoonbaar slechter zoals Japie soms in zijn reacties wil laten geloven. Geluk is niet echt iets wat je goed kunt meten maar het zal vast een factor zijn geweest. Als je alleen kijkt naar het eind resultaat dan doet Schmidt het daarin tot nu toe beter ( wel met beter materiaal). Tja op de vraag 'wanneer ben je beter?', geen idee? natuurlijk van meedere factoren afhankelijk. Welke positie je speelt, welke taken zijn ervoor jou, hoe presteer je over een lange termijn en wat is mentale weerbaarheid tijdens een wedstrijd. Allemaal factoren uiteraard. Uiteindelijk is het wel zo dat wanneer je puur kijkt naar rendement dan zijn die andere 4 beter. Als je kijkt naar loopvermogen, dus de aantal kilometers dan zullen die andere ook een voorsprong hebben. Maar goed, dan kun je je zelf de vraag stellen of Ihattaren daar allemaal aan moet voldoen om beter te worden en vervolgens een basisplaats te krijgen. Onder deze coach waarschijnlijk wel. Dat is een keuze en dat is Schmidt's goed recht. Persoonlijk vind ik Ihattaren een geweldig talent alleen zijn metale gedeelte lijkt niet erg goed te zijn op het moment. Ook dat heeft met factoren uit het verleden te maken maar op een gegeven moment moet je wel door en dat is vervelend maar wel de harde wereld. Ik blijf erbij dat het grotendeels de schuld zelf van Ihattaren is. Hij moet zorgen dat hij fit terug komt en er meteen staat zoals iedere andere speler. Uiteindelijk is hij een jongen van 18 , nu inmiddels 19 die zich moet bewijzen. Hij als een gearriveerde vedette was geweest was het al een iets ander verhaal geweest alhoewel ik dan alsnog vind dat je fit moet terug komen. Ben het met je eens dat Schmidt soms bepaalde onderwerpen betreft Ihattaren anders kan brengen. Maar ik heb het idee dat Schmidt er wel een beetje klaar mee is. Iedere journalist vraagt er ook om en Ihattaren zelf zorg zelf ook niet bepaald voor rust ( kijk afgelopen zondag weer). Het moet om PSV draaien en niet om Ihattaren. Mijn conclusie is dat Schmidt nog niet de wonderdokter is maar ook zeker niet de boe man moet zijn. Ik geef hem graag nog een kans volgend jaar.

6 april 2021 om 17:21

@nick_10 ik kan me wel vinden in sommige van je punten maar niet in Schmidt zijn gedrag. het vermeende gesprek waarin de opmerking zou zijn gemaakt heeft PSV duidelijk gecommuniceerd naar de Knvb en dat gesprek bleek dus vastgelegd te zijn op audio-opname en op basis van die audio-opname is Nijhuis vrijgesproken omdat hij de opmerking helemaal niet had gemaakt. hij gaf ook nog Nijhuis de schuld van een blessure van Gakpo die zichzelf blesseerde bij het maken van een overtreding op een speler van Sparta. vervolgens kreeg de Knvb ook nog allerlei verwijten van Schmidt en Gerbrands over notabene reglementen waar de heren zelf akkoord mee waren gegaan. dan had je ook nog Ihatteren die een goede wedstrijd had gespeeld en complimenten kreeg, waarna Schmidt zei we moeten het niet overdrijven want het was geen Messi niveau. en daarnaast zijn de resultaten en het spel gewoon slecht. begin maart was PSV al overal voor uitgeschakeld dus of Van Bommel het beter deed daar kan je over twisten maar veel slechter deed hij het iig ook niet. normaal zie je dan nog een beetje progressie in het spel waardoor je denkt dit gaat nog wel goed komen maar ook dat zie ik niet. PSV heeft dit seizoen ook gewoon alle topwedstrijden verloren terwijl ze na Ajax veruit het beste materiaal in de Eredivisie hebben. toch staat AZ nu gelijk in punten

7 april 2021 om 12:36

" het vermeende gesprek waarin de opmerking zou zijn gemaakt heeft PSV duidelijk gecommuniceerd naar de Knvb en dat gesprek bleek dus vastgelegd te zijn op audio-opname en op basis van die audio-opname is Nijhuis vrijgesproken omdat hij de opmerking helemaal niet had gemaakt."

Dit klopt helemaal niet. Dat hele 'audio'-gebeuren is ooit door iemand geroepen zonder bron. Nijhuis is daarnaast helemaal niet 'vrijgesproken'. Tuctcommissies spreken niemand vrij. Zij hebben slechts beoordeeld dat op basis vanhetgeen zij in de stukken en aanvullende verklaringen hebben gezien dat er geen reden was aan te nemen dat Nijhuis die gewraakte zinsnede gezegd heeft, of niet. En dat iets niet vast komt te staan is juridisch een andere vorm dan het Strafrechteljike 'vrijspraak'.
Het ging namelijk om een bron. Iemand heeft gehoord wat Nijhuis heeft gezegd.

7 april 2021 om 17:50

Nijhuis heeft dit zelf naar buiten gebracht op TV. denk je dat de Knvb niet had ingegrepen als hij daar zat te liegen over het feit dat hij door de Knvb op basis van die audio opnames is vrij gesproken?

De PSV fans gaan een lastige en onzekere tijd tegemoet. De coronatijd laat ook z'n sporen achter zeker op financieel gebied. Als de club echt een aantal dragende spelers gaat verkopen dan verwacht ik nog veel onzekerheid voor de fans in Eindhoven. Met een schandalig UEFA wedstrijdschema heb je misschien ook weinig positieve vooruitzicht met een eventuele tweede plek. Dit zijn géén makkelijke tijden.

6 april 2021 om 08:53

Dat niet alleen. De prestaties zijn ook slecht. Als PSV achter AZ eindigt loop je sowieso ook nog CL inkomsten mis en dat is geen onrealistisch scenario imo want AZ speelt overtuigender als PSV

6 april 2021 om 09:00

Als de halve selectie vertrekt en er veel nieuwe (gehuurde) spelers voor terugkomen heb je gewoon een paar jaar nodig om tot een nieuwe, solide selectie te komen. Schmidt heeft als passant veel macht bij PSV en als hij straks weer vertrekt staat er een elftal waar de helft is gehuurd en de andere helft niet past in de speelstijl van de nieuwe trainer. Ik vind het een ongekend risico wat PSV nu neemt

6 april 2021 om 09:27

Een paar jaar? Omdat er 8 spelers mogelijk vertrekken waarvan 5 niet eens basisspeler zijn en sommige echt heel weinig zicht hebben op speelminuten. Daarnaast kan PSV van dat geld waarschijnlijk weer nieuwe spelers halen en ze kunnen ook spelers uit de eigen jeugd halen. Een ongekend risico is het zeker niet.

6 april 2021 om 11:02

Wat ben ik blij dat er zo veel zorgen zijn bij onze concurrenten om PSV. Az is beter, we moeten nog net niet aan het infuus. Worden jullie niet moe van jezelf? Werkelijk alle argumenten zijn gebaseerd op aannames die uit dezelfde hoek, lees; veronica inside, opgebouwd worden. Lachwekkend.

6 april 2021 om 12:38

werkelijk alle argumenten zijn gebaseerd op het magere spel en de slechte resultaten. AZ staat inmiddels gelijk in punten en je staat 11 punten achter op Ajax

6 april 2021 om 14:34

@spotgod "een paar jaar nodig"

Dat valt mee man. Als PSV een goede rechtsback haalt en een middenvelder ala Propper dan is basis elftal al klaar (vanuit gaande dat Boscali LCV blijft).
Hoeft PSV alleen nog in de breedte wat aankopen te doen en wat matige spelers doorselecteren.

Met Mvogo/drommel RB aankoop Teze Boscali Max Sanagre, Aankoop Gakpo Gotze Zahavi en Madueke staat gewoon een sterk efltal.

Alleen op de bank doorselecteren met spelers als Viergever, Rosario, Obispo, Thoams, Mauro, Piroe en Vertessen is het erg matig.

6 april 2021 om 14:45

Japie, jouw argumenten zijn volledig gebaseerd op aannames zoals hierboven menig reageerder al aangeeft. Op een bepaald moment heeft het geen zin meer om in discussie te gaan.

6 april 2021 om 14:55

pak de ranglijst er maar even bij en dan zie je toch echt dat PSV al 11 punten achterstaat op Ajax en gelijk staat in punten met AZ dus hoe je erbij komt om dat aannames te noemen dat is mij een raadsel. het gaat niet goed bij PSV en daar is de coach eindverantwoordelijk voor. een aanname is weer iets heel anders. dat is bv zeggen dat Ihatteren geen professionele instelling heeft terwijl je zelf niet eens op de trainingen aanwezig bent

7 april 2021 om 12:39

" dat is geen onrealistisch scenario imo want AZ speelt overtuigender als Psv"

Oh? Ik dacht dat het ging om jhet halen van punten in het voetbal. En voor het halen van punten kan je zelfs gewoon ronduit slecht spelen namelijk. Maar kenneljik heb ik me vergist en draait voetbal om hoe overtuigend het is, wat je speelt.
Want het is een minstens even niet onrealistisch scenario dat PSV tweede wordt en AZ niet. Dat dit een slechte prestatie zou zijn, dat was en blijft apekool Japie, met dat hele merkwaardige 'ruime puntenachterstand'-verhaal van jou dat je weer hebt verzonnen. Tweede is tweede. En dan staat PSV exact op de plek waar het moet staan.

7 april 2021 om 17:39

natuurlijk is dat geen apekool. als een team met misschien een 5e van het budget van PSV gelijk in punten staat is dat natuurlijk heel slecht. dat is ongeveer hetzelfde als dat je nu met een Bughatti moeite hebt om een Lada eruit te racen. waarom heb je dan zoveel meer geld moeten uitgeven als AZ als dat nauwelijks terug te zien is in de resultaten?

6 april 2021 om 08:57

De clubs waar PSV tegen moet zitten waarschijnlijk met dezelfde problemen. Dat PSV nu een aantal dragende spelers moet verkopen is zeker vervelend, maar het is niet anders dan normaal. Als een speler echt goed doet dan kunnen ze hem onmogelijk behouden, dat probleem heeft iedere Nederlandse club. Als je naar dit rijtje spelers kijkt dan maak ik me eerlijk gezegd niet zo'n zorgen. Deze spelers zijn zowat allemaal wissels, Dumfries en Rosario lijken mij niet onvervangbaar en als je Malen verliest verlies je natuurlijk wel een goede speler maar er is wel veel aanvallend talent, die dat misschien wel op kunnen vangen.

7 april 2021 om 12:41

"als de club echt een aantal dragende spelers gaat verkopen dan verwacht ik nog veel onzekerheid voor de fans in Eindhoven. "

Onzekere tijden, in welk opzicht precies?
Want als de dragende spelers verkocht worden, dan worden met dat geld toch gewoon weer uitstekende vervangers terug gehaald? En met de blijvers Zahavi, Gotze, Gakpo, Madueke, Boscagli, Ledezma, Teze en Max heb je toch een stevig geraamte dat met een paar aanvullingen gewoon mee kan doen om de titel? Wat wordt er dan zo spannend?

Ik, als Ajacied, zou PSV graag uit de brand helpen door toch Ihattaren te halen. Ik weet dat niet iedereen er zo over denkt, maar met Neres die dit seizoen of volgend jaar toch een overstap gaat maken, is Mo toch een hele goede opvolger. Tel daarbij op dat Ten Hag regelmatig bewezen heeft met moeilijke jongens om te kunnen gaan en hun respect te kunnen winnen, denk ik dat dat een goede match kan zijn.

6 april 2021 om 09:02

Ihattaren levert niets op, dus echt uit de brand helpen kun je het niet noemen.

6 april 2021 om 09:07

Niet mee eens, dan heb je weer geen buitenspelers die een mannetje voorbij gaan en diepgang hebben. Dat compenseert Mo niet met exceptionele voetballende kwaliteiten. Overigens heb je dan Antony nog dus beland hij ook bij ons weer op de bank, neem zijn gedrag daarbij en dan zie ik hem liever niet bij Ajax komen.

Vind het toch jammer hoe PSV toestaat dat de heer Schmidt de club zo ruïneert. Heeft de vrije hand gekregen om allerhande veelverdienende spelers binnen te halen, mag gewoon allerlei onzin verkondigen over de scheidsrechters en de knvb en zorgt er persoonlijk met zijn Duitse "der Chef" mentaliteit voor dat bv een Ihattaren nog maar een schijntje waard is van wat hij vorig jaar waard was. Dus mag hopen dat hij volgend jaar mag blijven anders moeten ze hem ook nog geld meegeven. Moet eerlijk zeggen dat Schmidt, in mijn optiek, ervoor gezorgd heeft dat PSV er slechter voor staat dan vorig jaar. Heb geen 1 speler gezien die meer waard is geworden en wert wel dat de kosten voor PSV dit jaar hard gestegen zijn. Als ze ook nog de pech hebben om derde te worden zie ik PSV de komende jaren achter AZ eindigen. Een beetje de kant van Feyenoord op, die inmiddels qua resultaten ook van top naar subtop is gegaan.

6 april 2021 om 09:47

Geen 1 speler die meer waard is geworden? Teze? Van reserve rechtsback bij Jong PSV naar uitblinker in het centrum? Boscagli? Van ongelooflijke flop linksback onder van Bommel die eruit werd gelopen door amateurs naar ongelooflijke belangrijk op het middenveld? Max? Gekocht voor 7 miljoen en hij maakt nu goede kans om als eerste linksback mee te gaan met de Duitse nationale ploeg. Gakpo? Van af en toe leuk invallen naar zo goed spelen dat zelfs fans van andere Nederlandse clubs hem in Oranje schreeuwen? Madueke? Nu een van de meest productieve invallers in alle Europese competities? Ik weet niet of je het hebt meegekregen maar de club was vorig jaar onder van Bommel een ongelooflijke puinhoop, daadwerkelijk geen enkele aankoop die die transferzomer was aangekocht is geslaagd (nu boscagli, doordat Schmidt hem het vertrouwen heeft gegeven). Het is juist door het aantrekken van Schmidt dat spelers zoals Max, Gotze en Zahavi (de sterkhouders dit seizoen), nu in een PSV shirtje voetballen. Er zit nog genoeg transferwaarde in de selectie van PSV om niet de kant van Feyenoord achterna te gaan en al helemaal niet waardoor ze de komende jaren achter AZ gaan eindigen. De wens in de vader van de gedachte zullen we dan maar zeggen.

6 april 2021 om 10:05

Ja en er staan ook massas clubs in de rij voor deze spelers van psv. En de wens de vader van de gedachte?slaat helemaal nergens op, ja ben Ajacied maar ook Ajax is gebaat bij een sterke tegenstand in de competitie. Daarnaast zie ik gewoon graag goed voetbal dus als psv beter presteert, met name in het buitenland, wordt ik daar ook blijer van. Ik ben alleen bang dat ze yeveel.macht in handen van de yrainer hebben gelegd die eigenlijk buiten een bepaalde speelstijl ook nog niet veel bijzonders heeft laten zien.

6 april 2021 om 10:18

Ik weet niet of er massa's clubs in de rij staan voor deze spelers, dat weet alleen John de Jong. Ik reageer alleen op je statement dat geen enkele speler meer waard is geworden onder Schmidt, dat is gewoon aantoonbaar niet waar en dat onderbouw ik dus met mijn voorbeelden.

Ik vraag me af of PSV teveel de macht bij Schmidt heeft gelegd, elke trainer wilt toch spelers waarvan ze denken dat ze bij hun manier van voetballen passen? Zo haalt Ten Hag spelers als Haller, Labyad en Klaiber naar Ajax omdat hij bekend is met deze spelers en weet dat ze in het voetbalsysteem passen wat Ten Hag voor ogen heeft. Zo haalde Bosz ook meteen Sinkgraven naar Leverkusen omdat hij ook wist wat Bosz van zijn spelers verwacht. Zo haalde van Bommel Behich en Sainsbury omdat hij ze nog kende van zijn tijd bij de ploeg van Nieuw Zeeland. Trainers hebben altijd inspraak in het transferbeleid van de club, dat lijkt me uiteindelijk logisch omdat ze toch bepaalde spelers nodig hebben voor de speelstijl.

1,5 jaar geleden heeft de Jong gewoon verschrikkelijk slecht ingekocht met Bruma, Baumgartl, Doan, Mitroglou, Lato, Afellay en Luckassen. PSV is vooral daardoor qua niveau afgezakt. Dit seizoen stond in het teken van repareren en is er mede dankzij Schmidt een stuk beter ingekocht met Max, Mvogo, Zahavi, Gotze en Sangare.
Laten we hopen dat de Jong de stijgende lijn verder voortzet qua aankopen en dat de talenten als Gakpo, Madueke, Boscagli, Tete zich nog verder onder Schmidt verder ontwikkelen zodat we weer een leukere competitie krijgen.

Met de komst van Schmidt heeft PSV zich adhoc gecommitteerd aan een volledig andere voetbalfilosofie en speelstijl. Gevolgen daarvan zijn dat de bestaande spelers niet meer functioneren en de jeugdopleiding niet meer aansluit op de selectie. En dus gaat de bezem door de hele selectie, worden spelers gehuurd en moet er een hele nieuwe selectie worden aangekocht. Dit is wanbeleid van de directie aangezien het spelsysteem zich niet heeft bewezen en de club zich totaal niet heeft voorbereid op deze radicale veranderingen. Het gaat nog jaren duren voordat er weer een evenwichtige selectie staat en als Schmidt weer vertrokken is moet er noodgedwongen worden voortgeborduurd op een speelstijl waar niemand op zit te wachten. PSV neemt hiermee zoveel risico dat het nog maar de vraag is of ze de crisis ooit nog te boven komen. Ongekend en ongelooflijk dat een club met zo'n trackrecord dit laat gebeuren..

6 april 2021 om 09:35

Haha mooi om te lezen hoe jij in elk PSV topic allerlei doemscenario's afspeelt. Als we jou moeten geloven bestaat PSV nog hooguit 3 jaar. In dit topic zelfs 2 losse reacties met allerlei hel en verdoemenis verhalen blabla. De eerste was nog niet negatief genoeg? 😂

6 april 2021 om 09:57

Negatief doen is inderdaad wel makkelijk. Maar vraag me wel af waarom psv gekozen heeft voor een trainer die een hele andere speelstijl hanteert dan er in de jeugd wordt gespeeld. Ook de spelers die al aanwezig waren niet allemaal goed passen, zoals Mo. Want links om of rechtsom is het toch heel erg zonde dat hij zoveel waarde verloren heeft. Ik hoop dat ze er weer staan volgend jaar. Want zoals het artikel omschrijft moeten ze er in juli alweer staan. De inkomsten Europees zijn voor alle Nederlandse clubs essentieel, daarbij de punten voor Nederland zijn ook heel belangrijk.

6 april 2021 om 10:08

Oh maar dat er kritiek is op PSV kan ik best bij in komen. Zowel op technische staf als beleid. Maar dit soort doemscenario's over PSV zijn al zo oud als VZ zelf volgens mij. Sinds ik op deze website actief ben lees ik elk seizoen dit soort wishfull thinking verhalen. 'Gek genoeg' ook vaak van dezelfde mensen.

6 april 2021 om 10:39

@skede: als je de emotie van de clubliefde eens loslaat en naar de clubs kijkt alsof het bedrijven zijn (en dat zijn het inmiddels meer dan ooit) stelt het je in staat om met een helicopterview de ontwikkelingen te analyseren. PSV is een club waar de afgelopen jaren veel is gebeurt en het bovenstaande nieuwsartikel maakt duidelijk dat er nog veel meer te gebeuren staat. Ik ben inderdaad niet positief over de ontwikkelingen die er de afgelopen periode bij PSV plaatsvinden. De strategie die nu gekozen wordt is risicovol en kan veel invloed hebben op de middellange en lange termijn. Het is vooral de (voetbal)wereld die sneller veranderd dan PSV kan bijbenen en dat kan een hele grote (negatieve) invloed hebben op Psv. Ik vind de beslissingen van de directie laakbaar en van weinig strategisch niveau. Immers; veel kapitaalsintensieve beslissingen worden genomen op basis van de wensen en eisen van een (tijdelijke) trainer die een geheel ander (en voor PSV nog weinig succesvol) speelsysteem hanteert. Indien Schmidt vertrekt is het maar de vraag of de opvolger de ingeslagen weg voortzet, vooral als succes in het volgende seizoen wederom uitblijft.

6 april 2021 om 10:53

Maar dit zijn geen bedrijven, dit is voetbal. Dus laten we dat maar niet loslaten. Je doet voornamelijk aannames die voornamelijk niet gebaseerd zijn op de uitkomsten van het verleden. Psv in de afgelopen 40 jaar nooit afgehaakt in de strijd met psv, ik vertrouw liever daar op dan op jouw (vergezochte) aannames. In voetbal kan alles met de seizoen weer anders zijn (ik bespaar je de vele voorbeelden).

6 april 2021 om 11:32

Ik vind het vooral veel tekst, niks concreet. Beetje geblaat over risico's, spelers en financiën. Gooi daar een wishfull thinking sausje overheen en je krijgt dus mensen die in vrijwel elk topic dit soort doemscenarios beschrijven. Nogmaals, dit soort verhalen lees ik hier al sinds ik op VZ zit. Elk jaar weer. En helaas voor dezelfde schrijvers komt het elk jaar niet uit.

6 april 2021 om 12:19

Daarnaast, ik bespeur bij een aantal Ajaxfans heel erg veel zorgen om Psv, met name die enorme 'onoverbrugbare gaten' tussen PSV en Ajax. En dat PSV dat niet meer gaat dichten.

Maar het meest interessante is wel het idee dat PSV enorm veel risico's genomen zou hebben, en daardoor nu in de problemen komen. Terwijl diezelfde fans niet helemaal door hebben of kunnen doorgronden dat de risico's die Ajax momenteel neemt ook aanzienlijk zijn. De financiele structuur van Ajax is gebaseerd, zonder Corona, op het moeten halen van de groepsfase CL én het moeten verkopen van tenminste 55 miljoen aan spelers om quitte te draaien. Daarbij wijzen Ajaxfans steevast naar 'het buffertje' dat Ajax heeft. Maar mensen snappen niet helemaal dat het 'eigen vermogen' niet bestaat uit een bankrekening waar 150 miljoen op staat om vrij op te nemen. En daarnaast, dat buffertje kan ongeveer één keer aangesproken worden. Daarna is die buffer weg. En wat doe je dan als je wéér zo'n seizoen draait? Ajax betaalt jaarlijks 90 miljoen aan salaris. 90 miljoen! Ajax moet echt elk seizoen CL halen, anders ontstaan ook daar echt grote problemen. En dat wetende vind ik het wel leuk dat ze zich zoveel zorgen maken om Psv. Maar jongens: echt, maak je geen zorgen. Alles gaat goed komen!

6 april 2021 om 10:52

Haha Spotgod. Blijf lekker in je eigen fantasiewereldje zitten en fantaseer over hoe PSV kapot gaat. Dit stukje bijvoorbeeld: "bestaande spelers niet meer functioneren en de jeugdopleiding niet meer aansluit op de selectie." Dus Ledesma, Vertessen, Madueke, Teze zijn geen spelers die dit seizoen de stap van Jong PSV naar PSV 1 hebben gemaakt en aardig wat minuten hebben gemaakt? Gakpo speelt ook een waardeloos seizoen omdat het systeem hem niet ligt. Zelfde voor Boscagli. Die is nog slechter dan vorig jaar.

Ik vind schoonschip zo'n negatief woord. Vorige zomer, de tranfserperiode toen is er idd schoonschip gemaakt en dat was toen ook nodig. Aankomende transferperiode is het anders. Er zal zeker nog vanuit vorig jaar werk gemaakt worden voor dit jaar. Je kunt namelijk niet meteen alles verkopen en vervolgens iets nieuws halen, dat is natuurlijk een proces wat dik twee jaar kan duren. Ik vind dat afgelopen zomer goed hebben ingekocht en de taak is nu om dat verder uit te bouwen. Spelers zoals Baumgartl, Guti, en fein moeten of wel terug of verkocht worden. Spelers die terug komen zoals Bruma en Doan mogen verkocht worden. Sadilek mag van mij terug om als reserve voor een jaar te fungeren. Spelers zoals Dumfries en Malen moeten beide verkocht worden om geld in het laatje te krijgen. Van Ginkel is ook klaar, die mag van mij ook terug naar Chelsea. Ihattaren verkopen als hij zelf niet wil bijtekenen. Met pijn in mijn hart is verkopen denk ik de beste optie. Rosario misschien ook verkopen? Zou goed zijn voor hem denk ik, bij PSV zie ik hem hooguit als invaller maar blijkbaar gaat dat nooit gebeuren. PSV heeft van de zomer best goede spelers gehaald met Zahavi, Gotze,en Max. IN mindere mate Sanagre maar goed, hij is een voetballer voor een sepcifieke taak en dat is verdedigen en gaten dichtlopen en dat kan hij wel. Dus helemaal mislukt vind ik het zeker nog niet. Al met al een redelijk zomer achter de rug. Het enige wat er ontbrak was een verdediger.
Nu is het taak om te kijken of je met Gotze nog een jaartje kunt verlengen. Daarnaast moeten ze een goede verdediger halen en een re back. Je zult een middenvelder bij moet halen en minimaal een aanvaller. Dus die drie opties moeten dan ook basismateriaal zijn.

Als PSV Ihhataren moet verkopen, dan is het te hopen dat je met dat geld Joey Veerman kunt halen.
Zeefuik zou je kunnen halen als vervanger Dumfries, waarbij je Sambo doorschuift als backup

Achterin blijft het grootste zorgenkindje voor Psv.
Ikatura is wellicht een optie om te halen/huren van Man City

En misschien wel de grootste gok is om Berghuis te halen.
Hij heeft alles al meegemaakt, is international, geen onaardige voetballer.
Je ziet ook bij Nederland dat hij goed kan renderen als hij goede voetballers om zich heen heeft.
Je kunt hem voor 4 mil halen + salaris

Dit zijn soms buitenkansjes.

En wellicht nog extra gokken, maar Bazoer terug?
voetballen kan hij, maar of je na Ihhateren een jongen als Bazoer aan Schmidt moet geven is lastig.

Drommel
Zeefuik
Teze
Itakura
Max
Sangare
Gotze
Veerman
Berghuis
Zahavi
Gakpo
6 april 2021 om 10:10

Ik zou Pröpper halen voor de plek naast Sangare. Van Ginkel nog een jaar huren of goedkoop proberen over te nemen. Dan heb je een ervaren Nederlandse kern. Daarvoor Götze en Gakpo en in de punt Zahavi en Madueke/Romero. Als Ihattaren vertrekt dan vraag ik me af of Berghuis wil komen, hij zal een basisplaats willen en Götze zal eerste keus zijn. Bovendien is clausule van 4 miljoen alleen voor buitenlandse clubs meen ik.

6 april 2021 om 12:22

Ik zie de optie Pröpper in dit topic vaker voorbij komen, wat is de status van zijn contract en zijn fitheid? Ik zie hem graag komen, zou denk ik ook perfect in het systeem passen met zijn dynamiek en voetballende kwaliteiten. Naast hem Sangaré om de duels te winnen op t middenveld en de ballen te veroveren en je hebt een fantastisch blok staan.

6 april 2021 om 12:48

Heeft nog een contract voor 2 jaar na dit seizoen. Is na zijn blessure bij Brighton buiten de basiself gevallen en komt daar nu nauwelijks meer aan spelen toe. Gezien zijn leeftijd, speeltijd en contractduur hoef je daar geen vermogen voor neer te leggen.

6 april 2021 om 10:58

Opzich niet slecht alleen Zeefuik zou ik niet doen. Vind hem bij Jong Oranje ook niets toevoegen en bij Herta ook niet geweldig. Ik vond hem bij groningen interessant maar heeft inmiddels bewezen dat hij een stap hoger nog niet aan kan ( in mijn ogen). Ik zou dus een nieuwe re back halen en of een nieuwe centrale en Teze doorschuiven naar de Re back. En Sambo gerbuiken als back up. Die jongen is zich aardig aan het ontwikkelen.
Ik zou ook een lijntje uitgooien bij Propper, misschien heeft hij interesse om terug te komen?
itakura is geen slechte verdediger maar moet het ook nog maar laten zien hoor, maar het risico wel waard denk ik.
Daarnaast hoop ik dat de scouting van PSV een parel op het oog heeft voor de verdediging of aanval.

6 april 2021 om 12:00

Mijn scoutingsdata is ook niet van diensgrote ...
Uiteraard speel ik FM helemaal suf, maar dat blijft een game he..

Propper vind ik zeker geen gek idee!!
En van Ginkel is dacht ik transfervrij toch?
Nou die gok moet je gewoon nemen.

Berghuis, als je die voor een klein prijsje kunt pakken zou ik het zeker doen. En hij kan prima samen spelen met Gotze.
En anderzijds, als Ajax graag het Bayern Munchen wil uithangen, kan PSV dit ook deels.

Ze kunnen ook op Geertruida richten aangezien Feyenoord ook echt Moet verkopen.
Daarnaast zitten ze op linksback nog wel goed. Anders had je Willems, Pieters, van Aanholt
Maar je kunt zo leuke lijstjes maken van kandidaten:

Melaroy Bogarde (18) loopt contract vanaf.
Propper
Van Ginkel
Berghuis
* Geertruida* (jaar contract)
Zeefuik
Passlack
Sabaly (rechtsback gratis

Voor sommige spelers moet je je verlies nemen en gewoon verkopen tegen elk aannemenlijk bod. Verkoop je die spelers (die in praktijk niet spelen), dan krijg je bij elkaar een mooi potje waarmee je je team op een hele hoop posities kan versterken. Guti, Baumgartl, Bruma, Rosario, Doan, Ihattaren moeten samen toch wel 20+ miljoen kunnen opleveren (al hoop ik dat Mo blijft), dan heb je 10-15 miljoen voor Dumfries en 30 voor Malen, dan heb je een prachtige pot om wat mee te doen deze zomer. Creatief scouten, spelers halen voor de speelstijl Schmidt, en ik denk dat we een prachtig seizoen tegemoet gaan. Er verandert dan ook niet zo veel aan de basis van je team dat je geheel opnieuw moet beginnen. Achterin heb je dan 2 nieuwelingen nodig, op t middenveld in principe geen als Boscagli daar blijft spelen met Sangaré en als spits heb je Madueke al intern. Dan kan je mooi wat jeugd talent halen en breedteversterkingen doen.

6 april 2021 om 14:53

@rubentje ik denk dat Schmidt liever Boscali achterhoudt, om vanuit achteren ook het voetbal te hebben. Dan zou PSV voor basis elftal alleen maar een rechtsback en een middenvelder nodig hebben (los van keeper of Mvogo blijft gaat en Drommel).

PSv zal dan vooral aankopen moeten doen voor breedte. Zorgen dat je over ongeveer 15/16 gelijkwaardige spelers beschikt.

Als PSV inderdaad op 20 juli voorrondes CL moet gaan spelen met een hele batterij nieuwe spelers en dat 9 dagen na afloop van het EK dan kun je je afvragen hoeveel vakantie er voor een aantal spelers gaat over blijven. Dan krijgen o.m. Jurgen Klopp en Pep Guardiola helemaal gelijk in hun verbazing over het overbelasten van voetballers. En hoe moet Schmidt zijn team dan voorbereiden op die voorrondes ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3017
E. ZahaviAanvaller2310
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller121
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper300
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

9 fans
Aanvaller, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren