Derksen: ‘Ik weet zeker dat als Ajax hem haalt, hij daar zal schitteren’

Dinsdag, 6 april 2021 om 15:15Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:15

Mohamed Ihattaren is maandagavond uiteraard ook in Veronica Inside onderwerp van gesprek. Johan Derksen heeft geen goed woord over voor de actie van de aanvallende middenvelder van PSV zondag na zijn doelpunt tegen Heracles Almelo (3-0 winst). Ihattaren riep bij het juichen in de camera: "Niemand krijgt mij kapot!", een actie die volgens Johan Derksen nergens op slaat.

"Want niemand is tegen hem", vindt Derksen. "Dit is het geschreeuw van een emotioneel blaag, die niet volwassen is. Ik was redelijk verbijsterd toen ik het zag. Dit was een waanzinnige actie, die totaal onbegrijpelijk was voor iedereen. Want iedereen in Nederland wil die jongen helpen. Er zit blijkbaar heel veel woede in die jongen. En hij heeft het idee dat de hele wereld tegen hem is, maar dat is een misvatting. Iedereen wil hem helpen en iedereen wil dat hij weer aan het voetballen komt. En hij kan maar één man een hekel hebben: aan zichzelf."

Het artikel gaat verder onder de video
Vooruitblik Ajax - AS Roma: 'Kwalitatief is het niet super, daar ben je niet bang voor'
Meer videos

"Deze boosheid, misschien past dat bij een jongen van zijn leeftijd die wat tegenslag gehad heeft, maar hij kan Roger Schmidt niks kwalijk nemen, hij kan de club met die rare perscommuniqués niks kwalijk nemen, de bondscoach die hem niet meeneemt kan hij niks kwalijk nemen", vervolgt Derksen. "Hij is in potentie de beste voetballer in zijn leeftijdscategorie van Nederland en dat heeft hij dit jaar nog nooit langer dan drie minuten laten zien in een wedstrijd. Dus hij moet alles zichzelf kwalijk nemen. Ik ken niemand in mijn omgeving of de voetballerij die tegen Ihattaren is."

Jan Boskamp toont enig begrip voor de uitbarsting van Ihattaren. "Zijn reactie is niet goed, maar in een jaar tijd is hij alles kwijt, hè", weet Boskamp. "Zijn plaats kwijt bij PSV, hij mocht niet mee met Jong Oranje naar het EK, bij de nationale ploeg. De reactie is slecht, maar ik denk dat PSV moet kiezen tussen hem en die trainer. Dat komt nooit meer goed. Dat bestaat niet. Ihattaren past gewoon niet in de manier van spelen hoe Schmidt wil. Neem dan afscheid van elkaar." Derksen denkt niet dat Schmidt 'iets tegen Ihattaren heeft.' "Maar het is waarschijnlijk zijn aanpak die ervoor zorgt dat er geen klik is. Hij krijgt hem niet aan het voetballen en dat is de taak van een trainer. Je moet als speler een goed gevoel hebben, dat je wat wil doen voor een trainer. Bij Schmidt heeft volgens mij niemand dat."

Derksen concludeert dat dit seizoen van Ihattaren, wiens contract volgend jaar zomer afloopt, PSV veel geld kost. "Ihattaren vertegenwoordigt een bepaald bedrag. Nou, de helft is verdampt. Ik weet zeker dat als Ajax hem durft te halen, dat hij gaat schitteren daar", besluit de analist.Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door aardbei)

Op basis van wat? Ajax speelt niet met een speler als Ihattaren op 10. Vd Beek maar ook Klaassen vullen die rol heel anders in, met name met veel meer energie. Zie hem liever niet komen, los van zijn persoonlijkheid.

5 april 2021 om 21:32

Zou dan rechts voorin komen te staan, maar dan zal je Neres of Anthony wel eerst moeten verkopen. Als voetballer meer dan welkom, qua persoonlijkheid liever niet.

5 april 2021 om 21:34

Vind zowel Antony als Neres beter dus zie de logica daarvan niet in. Een betere speler verkopen om daar een mindere voor terug te kopen..

5 april 2021 om 22:03

En van de persoonlijkheid van Tadic houd je wel?

5 april 2021 om 22:17

Tadic is een held. Een echte strijder. Momenteel de beste speler van ajax aangezien onana niet speelt en zeer verdient captain.

6 april 2021 om 07:44

Tadic is een misselijk ventje, maar hij levert wel. Dat is natuurlijk wel een wezenlijk verschil. Dat maakt het voor velen verdraagzaam.

6 april 2021 om 09:20

Ach hij is echt niet erger dan dumfries of berghuis, waarvan berghuis ook nog eens kan doordraaien. Tadic is misschien een zuiger, maar daardoor doet hij er alles aan om te winnen. Als ajaccied ben ik in de wolken dat ik hem al een paar jaar als captain mag aanschouwen

6 april 2021 om 10:56

@houtapp Tadic is vervelend voor tegenstanders, niet voor Ajax. Dergelijke spelers zijn vaak erg populair bij de eigen aanhang, zie Toivonen en van Bommel bij PSV of Suarez bij Ajax destijds.

6 april 2021 om 11:39

Tadic en Ihatarren zijn twee uitersten. Tadic is een topsporter. Hij is een winnaar, die alles doet in teken van de sport en zijn elftal. Kijk naar zijn lichaam. Hij eet nog niet eens een krentenbol omdat dat niet goed voor je is. Tadic is vervelend(voor de tegenstander) omdat hij ten koste van alles wil winnen. Het kan best zijn dat je hem daarom niet mag, maar als je geen respect voor hem hebt, is dat wat mij betreft kortzichtig. Ihatarren is vervelend omdat hij met zichzelf in de knoop zit. Daarom laat hij zichzelf gaan en leeft hij niet voor de sport. Volgens Derksen zou Ihatarren bij Ajax schitteren, maar ik betwijfel of hij de juist sportmentaliteit heeft om te slagen in de zijn van dat hij alles uit zijn carriere zal gaan halen. Hij zou bij Ajax prima hangend op rechts kunnen spelen, maar ik denk dat hij ook bij Ajax een stoorzender zal zijn. De spelers bij Ajax speelt hij met alleen zijn talent als basis niet zomaar uit het elftal.

6 april 2021 om 12:06

Derksen heeft weer eens gelijk. Bij Ajax zou hij zeker meer tot zijn recht komen. Het verbaast me keer op keer dat Derksen veel meer kijk op talent heeft dan de scouting van een gemiddelde club. Meestal ziet hij het talent al voordat iemand anders het ziet. Kan ook te maken hebben met zijn lijntjes naar allerlei journalisten die hij nog steeds heeft.

5 april 2021 om 21:33

Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Ajax heeft heel vaak ook gewoon met Ziyech op 10 gespeeld en jaren geleden ging het met Eriksen op 10 ook heel goed.

5 april 2021 om 21:36

Eriksen is te lang geleden, die zou in de huidige samenstelling van dit elftal ook niet tot zijn recht komen denk ik. Ziyech heeft er niet vaak gespeeld en Ziyech legt net als Klaassen en vd Beek gigantisch veel energie in de wedstrijd, met en zonder bal. Iets wat zowel Eriksen en Ihattaren niet doen.

5 april 2021 om 21:58

Ziyech is sneller en wendbaarder. Daarnaast heeft hij bij Ajax ook geleerd keihard te werken voor het team.

5 april 2021 om 22:04

Afc34, Haha Eriksen niet hard werken zonder bal, heb je hem bij Ajax ooit zien spelen of praat je maar wat? Eriksen was juist altijd degene die alles opjaagde en de leider was in het drukzetten.

6 april 2021 om 10:48

Eriksen legde een hele lange tijd de meeste kilometers van alle Ajax spelers af.. Juist door zoveel te lopen en goed in positie te staan hoefde hij niet zoveel te kleunen...

6 april 2021 om 10:49

Precies dat.. Het is alweer een tijdje geleden en men vergeet snel..

6 april 2021 om 11:46

Eriksen en Ziyech speelden niet op tien, maar moesten de hele flank bestrijken als aanvallende middenvelder in een systeem met de punt naar achteren. Die heren liepen 15 km per wedstrijd. Zie je dat Ihatarren al doen? EtH heeft het systeem veranderd en Ziyech hangend op rechts neergezet; daar zou Ihatarren ook kunnen spelen. Tegenwoordig spelen momentenspelers als Ihatarren niet meer op 10; daarvoor leggen ze te weinig energie in het spel. Ik zie hem niet zoals Ziyech de transformatie naar een keiharde werker maken; Ziyech heeft dat van nature in zich. Daarom zie ik hem zich zelfs onder Tuchel uiteindelijk onomstreden in de basis spelen bij Chelsea.

6 april 2021 om 15:25

@doccox "die heren liepen 15 km per wedstrijd. Zie je dat Ihatarren al doen?"

Dat moest Zyiech ook gewoon leren toen hij bij Ajax kwam. Hij liep toen ook geen 15 km. En Ziyech was toen stuk ouder.

Waarom zou Ihattaren die omschakeling niet kunnen maken onder Eth?

5 april 2021 om 21:36

Ik denk dat als die naar Ajax komt(waar ik niet vanuit ga overigens) dan TH hem ongeveer dezelfde rol als Ziyech zal laten vervullen. Los daarvan, heeft die bij Ajax grotere concurrentie dan dat hij momenteel bij PSV heeft. Ik hoop gewoon dat die lekker bij PSV zijn vorm terug gaat pakken. Maar het is zeker een goede voetballer, dus ik zal nooit zeggen dat ik hem liever niet zie komen. Zoals TH zegt: "goede voetballers zijn altijd welkom".

5 april 2021 om 21:36

Volgens mij is het de bedoeling dat Kudus op 10 komt te spelen. Dat is wel een creatieve speler a la Ihattaren, maar Kudus heeft ook de power en het loopvermogen wat een moderne middenvelder nodig heeft. Ihattaren is helemaal niet nodig.

5 april 2021 om 21:42

Kudus zijn beste positie durf ik nog steeds niet te zeggen, denk namelijk dat hij op iedere positie op het middenveld zou kunnen uitblinken. Zie hem namelijk ook a la Frenkie zich laten inzakken om daarna kort weg te draaien en op te stomen. Aan de andere kant heeft hij wel een neusje voor de goal dus wellicht 8 of 10 ja. Ihattaren is zeker niet nodig. Zet je hem er nu in voor Klaassen, is je diepgang vanaf het middenveld weg, zet je hem er in voor Antony, heb je voorin helemaal geen snelheid meer.

5 april 2021 om 21:50

Hij is goed in de kleine ruimte, dus denk dat hij de meest aanvallende middenvelder moet zijn. Klaassen of Alvarez dan met Gravenberch daarachter.

6 april 2021 om 00:06

Bij Ghana speelde hij rechtsbuiten, die positie is ook veelbelovend voor hem op termijn. Eigenlijk kan hij letterlijk op elke positie spelen met zijn kwaliteiten.

6 april 2021 om 11:46

Kudus komt het beste tot zn recht op 10. Hij hoort echt niet controlerend te spelen.

6 april 2021 om 14:02

Je weet niet wie er allemaal zullen gaan vertrekken zoals dat ieder seizoen gebeurd en dan is het altijd prettig om een speler als Ihattaren achter de hand te houden.en, Ajax speelt al jaren zonder een echte 10 want dan ben je te kwetsbaar voor de speelwijze die Ajax heeft.

6 april 2021 om 15:33

Nee maar dat zou dus wel een mooie extra optie zijn die we nu (nog) niet hebben. Het is een jonge vent en die maken wel eens misstappen, je bent zelf toch ook jong geweest, je moet beginnen hem het voordeel van de twijfel te geven en een goede kans.

Ik zou graag Labyad doorgeselecteerd willen zien als Ihattaren komt, dan ga je er mijn inziens flink op vooruit.

Gaat hem niet worden met Mo als je zo in staat. Nu is het de trainer, morgen de pers, daarna het weer...

5 april 2021 om 21:46

Waar speelt Ziyech nu eigenlijk?

5 april 2021 om 21:48

Waar speelt Aisatti?

5 april 2021 om 21:51

Nu maak je jezelf hemaal belachelijk. Welk gedrag heeft Aisatti ooit laten zien wat vergelijkbaar is met Ihattaren?

5 april 2021 om 22:02

Precies het zelfde probleem, als je niet de juiste instelling hebt kan je gouden voetjes hebben maar het gaat hem niet worden. Maar we hoeven elkaar niet belachelijk te maken, zal zeggen veel plezier met Mo en we spreken elkaar laten nog.

5 april 2021 om 22:03

Bij Chelsea

5 april 2021 om 22:08

Mijn punt is, Ziyech was ook snel verongelijkt en vond dat iedereen tegen hem was. Toen de knop om ging en zijn vorm kwam, kantelde dezelfde mensen zoals jij, die hem op 1 seizoen een label geven. Die jongen is 19 en heeft nog een hoop te leren gun hem die kans dan ook. Daarnaast vond ik Aisatti never zo talentvol als bijv een Ziyech of een Ihattaren, met zijn instelling was niet eens zoveel mis zoals dat met die andere 2 is/was. Die was gewoon gewogen en te licht bevonden. En terugkijkend, had ik anders moeten reageren in mijn 1e reactie, ipv het cynisme.

6 april 2021 om 12:18

Rikas, Ik denk dat het spelletje andersom werkt. Zoals mijn collega altijd zegt: "iedereen is een l*l tot het tegendeel bewezen is". Ziyech was niet geliefd bij de Ajax aanhang, werd uitgefloten en werd geroepen dat het publiek dit niet moest doen. Maar op het moment dat Ziyech ging strooien met passes, mooie actief, assists en zichzelf kapot werkte, pas toen werd hij geliefd. Hij is zo uitgegroeid tot publiekslieveling. Je moet jezelf eerst bewijzen, dan krijg je de kans.

Ik denk dat Ten Hag in staat is het maximale uit hem te halen. Toch denk ik niet dat Psv hem aan Ajax wil verkopen en in principe heeft Ajax hem ook niet nodig.

5 april 2021 om 21:44

Dat denk ik dus ook, kreeg in zijn periode bij Utrecht moeilijke jongens zoals Labyad, Ayoub, Barazite en Letschert weer uitstekend aan het voetballen. Als iemand het kan, is het Ten Hag wel.

6 april 2021 om 00:17

Is Ayoub een moeilijke jongen? Dacht altijd dat dat gewoon een voorbeeldige middenvelder was.

6 april 2021 om 01:33

@r.madridista, ooit in de jeugd toen hij een jaar of 14 is hij wel weggestuurd bij Ajax wegens gedrag.

Ik weet zeker dat Ajax na gisteren meer twijfelt als ooit tevoren. Ajax heeft sinds overmars/ vd sar zelden spelers die emotioneel of politiek uit de bocht vliegen (muv promes - maar die is niet voor niets ook weer weg). Je hoort Ajax spelers nooit over de staf, knvb of var zoals bij andere clubs (ook niet toen Ajax onterecht 2x voor rust met 10 man stond in de eerste 2 wedstrijden en zitten spelers van Ajax even niet goed of niet lekker staan ze niet voor de camera om ze in bescherming te nemen... Je kan voor of tegen Ajax zijn maar hier is het bestuur van Ajax uitzonderlijk goed in!! En daarom denk ik dat ihatarren na gisteren zijn transfer kan vergeten, omdat Ajax hier ook op scout! Mocht ik er naast zitten is Ajax wel de ideale club om fatsoenlijk bij de hand genomen te worden...

5 april 2021 om 21:44

Zolang het goed gaat hoor je niemand en zolang het goed gaat dan schrijft iedereen de beste spelers een bepaalde team toe. Allemaal achterhaalde onzin verhalen. Ten Hah, Overmars en van de Sar is natuurlijk een gouden combinatie, zolang die er zitten, en de resultaten er zijn, verwacht ik geen gezeik. Dit soort zaken spelen altijd wanneer er wisselingen zijn, zoals nu bij psv (en doorgaans heel veel clubs). Daarom in mijn ogen niet meer dan normaal dat het zo nu en dan wat stroef loopt.

5 april 2021 om 23:16

Jij hebt t over emoties obv resultaten... ik heb het over dingen buiten het voetbal/ resultaten waar de media op kan gaan schieten. Geen fratsen na goals... Geen type dumfries en depay die in Corona-tijd op de Dam zijn bij een demonstratie, geen extreem gezeik over de Var (die ze echt wel tegen hebben gehad in t begin vh seizoen).. onana is na zijn schorsing compleet in de luwte gehouden. Je kan niet anders dan stellen dat Ajax dit extreem goed voor elkaar heeft... dus de ideale plek op dit moment voor ihatarren, maar het is wel een wisselwerking en daarom denk ik dat Ajax hem nu gaat laten lopen.

6 april 2021 om 15:29

@shenkie "ik weet zeker dat Ajax na gisteren meer twijfelt als ooit tevoren."

Of Overmars heeft Eth een boks want verwachten dat er weer stuk van de prijs afgaat. Bij PSV realiseren zich steeds meer dat het huwelijk echt over is tussen Ihattaren en Psv/schmidt.

En bij Ajax hebben wij ook weleens wat spelers gehad hoor die emotioneel te keer gingen na een goal zoals Sneijder en Zlaten bijv.

We weten in ieder geval dat nu Johan dit gezegd heeft dat ze bij Ajax nog wel even achter de oren krabben voordat ze eventueel een bod doen.

5 april 2021 om 21:50

Haha anders hielp het wel met Ziyech. Wie durft te ontkennen dat de heren van VI Ziyech niet naar Ajax hebben gepraat?

Wel opvallend dat Johan zegt dat Mo bij Ajax meekan. Terwijl hij een paar minuten later toegeeft dat hij PSV niet gekeken heeft om de Ronde van Vlaanderen te kijken. Overigens geef ik hem geen ongelijk om de fantastische koers van Vd Poel te bekijken. Maar om uitspraken als deze te doen moet je in mijn ogen ook wel wedstrijden van Ihatarran gaan kijken.

5 april 2021 om 21:52

Dit is gebaseerd op één wedstrijd. Ik kijk ook zelden wedstrijden van Heerenveen of Vitesse. Maar toch weet ik door voetbalpraatprogrammas en andere media wel dat Tannane, Bazoer en de veermannetjes ik uitblinken bij die clubs.

En Skede z'n comment is verwijderd terwijl ik het er 100% mee eens was en wel een zou willen weten van VZ; hoe kan het dat een topic wat voor 99% over Ihattaren en PSV gaat en 1% over Ajax, dat dan nog de titel op Ajax slaat? Net als bij de vorige Gomes topic het voor 99% over Gomes en PSV ging en in de laatste zin iets over Neres en Anthony en dit ook gelijk in de titel komt. Heeft dit echt met de clicks te maken? Er zijn toch ook genoeg PSV-ers op dit forum?Oprechte vraag.

5 april 2021 om 21:47

Naja, vrij simpel toch haha. En daarbij vrij triest ook, hoe gekleurd het is. Maar goed, anderzijds toen psv paar jaar geleden heel goed draaide en Ajax al een paar jaar niet presteerde, was het vaak psv in de titel. Meegaan met teams die het beste presteren, zit je altijd goed.

5 april 2021 om 21:49

Kan wel zijn, maar journalistiek natuurlijk een drama. Alles op basis van BI/Data. De CTR bij Ajax zal hoger zijn. Nogmaals; of je dat journalistiek gezien moet willen..

5 april 2021 om 22:02

Ik vind het in die gevallen, misschien vanwege mijn clubvoorkeur, niet storend of onterecht. Ik bedoel, ze verdraaien de inhoud/titel niet om meer clicks te krijgen. Daar heeft Voetbalzone soms ook een handje van. Dat verdraaien vind ik persoonlijk kwalijker dan het voor hun zo gunstig mogelijk formuleren van de titel...

5 april 2021 om 22:22

Agueroo In princiepe gaat dit artikel toch 50% over mo en 50 % over ajax? Derksen geeft aan dat ie daar zou schitteren etc. Ik zeik vaak op de mods ook via de mail maar ik vind het goed van ze dat ze opletten bij het "het gaat alleen maar over ajax" gezeik. Als een rode lap voor een stier lijkt het woord ajax soms gewoon hier bij sommigen.

6 april 2021 om 00:48

Misschien weet jij niet precies hoe procenten werken maar een zinnetje in een heel artikel staat niet gelijk aan 50%

6 april 2021 om 09:34

Gaat het niet om Ajax dan waar mo eventueel heen zou kunnen?

6 april 2021 om 10:32

Mo zit nu bij PSV met Roger Scmidt. Artikel gaat duidelijk max 33% over Ihattaren.

6 april 2021 om 11:37

Touche , maar dat is dan meer dan de sneer "1%" wat mijn punt was .

5 april 2021 om 22:26

Haha en weet je wat er bij reden stond? "Wij gaan zelf over onze redactionele keuzes". De stuitende arrogantie ook gewoon. Je zult maar reflecteren op die keuzes als redactie he... het jaagt in ieder geval een hoop mensen weg. En dan een punt in mindering. Alsof mij die punten een klap kan schelen joh. Voor mijn part halen ze ze allemaal weg.

5 april 2021 om 22:41

Advocaat van de duivel hoor, want ik ben geen moderator, maar wie gaan er dan anders over de titels? Want ik neem aan dat jij dan een alternatieve titel hebt gegeven? Ik ben wel erg benieuwd hoe je deze quote van Derksen waarop dit hele topic gebaseerd is anders zou betitelen.

5 april 2021 om 23:02

Derksen hekelt actie Ihattaren: 'niemand is tegen hem'

Dan dek je 90% van het gesprek in plaats van alleen de laatste zin.

5 april 2021 om 23:05

Je snapt toch dat het erg vreemd is om de allerlaatste bijzin van een artikel, die verder niks met de inhoud van de rest van het artikel te maken heeft, als kop te gebruiken?

5 april 2021 om 23:10

Ik heb zelf op basis van de titel dit artikel gescand, maar niet echt accuraat haha. Je hebt helemaal gelijk Skede.

5 april 2021 om 23:20

@Skede Precies. Maar ik wil de reden wel eens weten, komt het dan door het succes van Ajax? Komt het omdat ze denken dat de meerderheid van dit forum Ajacieden zijn? Of heeft degene wie deze titel verzonnen heeft een lichte voorkeur voor Ajax? Ben er wel een keer benieuwd naar want het begint nu gewoon op te vallen na meerdere topics en ik kan niet zeggen dat het mij niet stoort. En je mag er dus blijkbaar ook niet teveel over zeggen want dan word je reactie verwijderd wat uiteindelijk kan resulteren in precies wat je zegt, het wegjagen van niet Ajacieden wie graag ook eens een topic willen lezen over hun club zonder dat 1 zinnetje wat over Ajax gaat ook gelijk in de titel komt. Ben benieuwd of we hier een reactie van VZ op gaan krijgen of dat net als jou reactie, het gewoon bij het grof vuil word gezet.

6 april 2021 om 00:29

Boeit VZ toch geen reet wat jij er van vindt? Het is een business. Ze hebben allang te kennen gegeven dat inhoud ondergeschikt is aan clicks. De onderwerpen die leven onder het volk of waar echt discussies op kunnen komen gooien ze bij voorbaat al de reacties dicht of voor uitsluitend users met hoge level. Enige wat ze zou boeien is als niemand meer deze app gebruikt. Reacties is alleen een extra kostenpost. Draait alleen maar om de clicks. On topic: ik weet het niet met Mo. Hij is een transfer aan het forceren lijkt het omdat hij niet kan zelf reflecteren. Een nieuwe club, is een nieuwe bevestiging dat hij wel gewild is en dat men specifiek hem wilt. Dat is vooral egostrelen. Dat zal dan vast ook weer invloed hebben op zijn spel maar als het ook daar weer even niet gaat gaat het koppie weer hangen. Een soort Zivkovic mentaliteit

6 april 2021 om 01:40

@keyboardheld, reacties alleen extra kostenpost? Onzin. Als ik een artikel alleen kan lezen bekijk ik de pagina maar een keer. Voer ik meerdere discussies dan klik ik de pagina misschien wel 10x aan. 10 clicks ipv 1

6 april 2021 om 09:19

Unieke bezoekers is dan weer belangrijker dan herhaal kicks, meen ik.

6 april 2021 om 07:13

Ach, ze weten al over welke club het in de reacties zal gaan. Vooruitziende blik zullen we maar zeggen.

6 april 2021 om 09:19

1 woord; Ajax, dat levert de meeste clicks op dus de meeste inkomsten. Daarnaast wordt de meeste kritiek op vz verwijdert want dat moet je aan de redactie sturen, maar als je dat doet krijg je tegenwoordig vaak geen reactie meer. Net als dat er bij mij regelmatig punten verdwijnen maar ik sinds ik deze account heb nog nooit punten heb bijgekregen. Deze site holt zo hard achteruit als ik ook kijk naar de hoeveelheid reacties is dat al veel minder dan grofweg een jaar geleden. En sites als voetbal primeur groeien. Heeft toch te maken met de gekleurde moderators die duidelijk vaak hun clubvoorkeur laten spreken. Deze post zal ook wel verwijderd worden. Als dat gebeurd dikke vinger, ben ik zo langzamerhand ook wel een beetje klaar met deze site. Heb het nog niet eens over de belachelijke hoeveelheid reklames en hoe deze vaak het normale lezen van artikelen verstoren. Zie wel een overeenkomst met PSV zowel VZ als PSV verdwijnen langzaam uit de top. Waar ik het voor PSV triest vind hoe Schmidtje de club kapotmaakt kan ik er bij vz langzamerhand niet meer zo treurig om zijn.

7 april 2021 om 13:38

Beste Raffa,

Ik zal toch even reageren op je (en ook op anderen).

Hoe het met clicks ed. werkt, ik heb geen idee, daar hou ik me niet mee bezig. Dat is iets voor de redactie, maar wij als moderators bepalen uiteraard niet de titel en inhoud van artikelen.

Je stelt dat er bij jou punten verdwijnen, maar dat gebeurd niet zomaar. Iedereen start bij VZ op 75 punten en je kan vanaf dat moment punten verdienen, maar ook verliezen. Als je 25 'schone' reacties hebt geplaatst, dan krijg je 3 punten erbij. Met schone reacties bedoelen we 25 reacties achter elkaar, zonder dat er tussendoor een reactie door een moderator verwijderd is.

Wij kunnen punten aftrekken van je totaal als we een reactie verwijderen die off topic is, grof taalgebruik bevat of alle argumentatie ontbreekt (en nog andere redenen). Daarnaast kan een ban of waarschuwing extra punten aftrek betekenen. Kortom, je hebt zelf in de hand of je omhoog of omlaag gaat qua puntenaantal (mits je dat belangrijk vindt natuurlijk).

Uiteraard zijn wij als moderators ook niet foutloos. Het is voor ons allemaal een onbetaalde bijbaan, je zou ons voor gek kunnen verklaren, maar we doen dit tussen werk/studie/vrije tijd in. Mocht je dus menen dat er onterecht een reactie van je is verwijderd, dan kan je ons dat gewoon mailen en kijken wij er als team naar en maken een beslissing.

Qua voorkeur zit je er volledig naast. Op alle vlakken. Zo ben ik in ons team de enige Ajacied en zitten er meer met een voorkeur voor Psv, Feyenoord en ook andere clubs. Buitenland idem, ik ben denk de enige met een (lichte) voorkeur voor Barca. Bij mij en ook de andere mods is het echter nog nooit een issue geweest. In onze onderlinge appgroep heb ik momenteel de meeste lol (sowieso ben ik de grapigste van het hele stel), maar als het op modereren aankomt, pakken we dit gewoon serieus op.

Denk je nu werkelijk dat ik met voorkeur voor een club ga modereren? Dat tijdperk ben ik inmiddels wel ontgroeit, al heb ik er eigenlijk sowieso nooit last van gehad. Het zal je misschien verbazen, maar er zijn ook genoeg mensen die hun clubvoorkeur prima en simpel opzij kunnen zetten in een discussie, of in het 'begeleiden' van een discussie.

Uiteraard krijgen wij weleens kritiek en soms is die kritiek ook terecht. Ik ben wel de allerlaatste die dat zal ontkennen. We krijgen echter ook genoeg complimentjes voor ons vrijwilligerswerk, dus we doen gelukkig ook nog wel dingen goed. Besef je wel dat als we hier maar alles zouden tolereren qua reacties, het echt een grote bende zou worden en daar worden discussies niet beter/volwassener en inhoudelijker van.

Dat gezegd hebbende: We zoeken nog mensen om ons team te komen versterken. Dus voel je je geroepen (dit geldt uiteraard voor iedereen), laat dit dan even weten.

Goed! Lang verhaal, lekker kort, doen we helemaal niets mee. Ook goed. Iedereen een fijne dag en mooie discussies gewenst.

Groet,
Aardbei

Misschien wordt er niet goed gecommuniceerd met deze jongen en zit hij daardoor vol met frustraties. Als je iedereen bij PSV moet geloven , wordt hij door iedereen gesteund en geholpen .

Ajax heeft met Gravenberch en Kudus al twee hele grote talenten voor aanvallende posities op het middenveld. Klaassen kan ook erg goed uit de voeten als aanvallende middenvelder. Ik vind Ihattaren als voetballer een heel groot talent en vind het zonde hoe PSV nu met hem omgaat, maar als persoon is hij ook nog te onvolwassen op dit moment.. Lastige keuze dus, vanuit Ajax oogpunt. In mijn ogen niet direct nodig, twijfelgeval qua mindset en waarschijnlijk wel duur (in ieder geval voor Ajax).... Op dit moment zie ik Ajax niet toeslaan.

5 april 2021 om 22:11

Hoe vindt jij dat PSV met hem zou moeten omgaan? Ben benieuwd waar je mening / aanname vandaan komt.

5 april 2021 om 22:19

Ik denk dat Schmidt in het begin redelijk goed bezig was als strenge vader, maar dat te ver doorgetrokken heeft. Op een gegeven moment moet je een speler ook belonen met vertrouwen om een band op te kunnen bouwen. Ik denk dat Schmidt daar de slag verloren heeft. Ook vond ik dat online statement over Ihattaren echt slecht, omdat je daarmee het conflict alleen maar groter maakt... En de reactie van Schmidt op Ihattaren, nadat hij een goede wedstrijd speelde en vroeg werd gewisseld, dat hij geen Messi was leek mij verkeerd. Geef zo'n jongen dan eens wat complimenten, probeer momentum te creëren. Probeer te laten zien dat je echt het beste met je speler voor hebt. Schmidt heeft in mijn ogen enkele keren flink de boot gemist qua handelen/reacties...

6 april 2021 om 10:09

Het zou in mijn ogen juist de perfecte aanvulling zijn, Ajax heeft best wat opties inderdaad maar juist een creatieve 10 en extra buitenspeler kunnen we nog wel gebruiken. Dat hij beide kan is ideaal.

Ik zou Labyad doorselecteren en Ihattaren erbij halen. Tuurlijk de prijs moet er wel na zijn, maar als hij niet presteert en nog een 1 jarig contract heeft dan mag dat die vraagprijs niet te hoog zijn, als het wel zo is moet Ajax gewoon verder kijken naar een zelfde type.

6 april 2021 om 15:35

@De Toekomst op welke punten vind jij Ihattaren niet volwassen genoeg?

Tekeer gaan voor de camera? Bij ons deden Sneijder en Zlatan dat ook bijv na een goal. Sneijder nog zelfs richting de trainer en Zlaten naar vd Vaart.

Gedrag op social media? Vind het meer kinderachtig van analisten dat zij achter alles iets zoeken. Jongen is nog puber en in deze tijd normaal dat jongeren erg online actief zijn.

Kinderachtiger vond ik juist gedrag van vooral Promes en ook Labyad bijv met knipbeurt viering.
Of Tadic die verbaal te keer gaat tegen Dumfries. En voor de camera lachend goedpraat dat het warm bloed is. Dat is ook gewoon kinderachtig.

Beste talent in NL in zijn leeftijdscategorie is natuurlijk Gravenberch. Daar slaat Derksen wel ff de plank mis

Gaat er bij Ajax gewoon niet inkomen deze jongen, laten we gewoon even eerlijk zijn .het is echt wel een talent, maar er zijn wel grotere talenten dan hij hoor in Europa. Waar is hij dan bij de Golden Boy etc?

Ihattaren moet niet naar Ajax gaan, daar is toch geen plek voor hem. Bovendien als hij nu al frustraties heeft vanwege al het kritiek en hoge druk op hem, dan moet je al helemaal niet naar Ajax want daar is het nog erger.

5 april 2021 om 23:11

Zal Ihhateren niet naast Gravenbergh op het middenveld kunnen spelen? Ik denk dat zoiets in de Nederlandse competitie wel mogelijk is toch? Dan heb je een heleboel creatieviteit op je middenveld .

Die jongen is superjong is zijn vader verloren. Ik maak op dit moment van heel dichtbij hoe een vriendin van 23 haar vader is verloren, een jaar later doet dat heel veel met een persoon.
Zet er dan een bak druk op waar je eng van wordt en het recept voor dit soort emoties is er.
Die jongen heeft het gewoon ontzettend zwaar.. hij heeft gewoon psychologische hulp nodig en daar is niks mis mee. Rouwverwerking kost gewoon veel tijd.

6 april 2021 om 00:33

Eens. Maar iedere werkgever zal altijd nog wel inzet en de normen en waarde van zijn bedrijf terug willen zien. Hij krijgt genoeg kansen en hulp. Maar je moet zo'n persoon, hoe sneu de situatie ook is, niet de werkethiek laten dicteren. Helemaal niet na een jaar. Klinkt harder zo uitgeschreven dan ik bedoel Maar je snapt mijn punt hoop ik.

6 april 2021 om 09:39

Ja ik snap je punt, ben ik ook eens. Je moet er ook voor zorgen dat die jongen weer kan functioneren. Ik weet niet of PSV dat doet en goed genoeg doet. Het werkt in ieder geval niet, ik kan niet zeggen of het dan aan PSV of Mo ligt. Vind het jammer om te zien, zolang die maar tegen Ajax niet excelleert dan vind ik het best.

Als Ajax supporter zou ik hem niet eens willen.
We hebben genoeg spelers voor de buitenkanten en al dit gemiep moet je er niet bij hebben. Als PSV al te professioneel is, dan moet je dit niet op je reservebank willen hebben.

5 april 2021 om 23:07

PS: Mo, als je dit leest...ik wil je niet kapot maken.

5 april 2021 om 23:16

Haha, das een goeie!
Deze jongen zal hoogstens niveau Utracht halen, zijn mentaliteit in combinatie met wat hij mee heeft gemaakt zal ervoor zorgen dat hij die potentie er nooit uithaalt. Dat is al vakwer gebuerd met hele grote talenten, hij is niet de eerste en niet de laatste. Ajax moet hem niet halen en PSV moet proberen die jongen naar het buitenland weg te zetten voor zo'n hoog mogelijk bedrag, hem nog een beetje hypen en accepteren dat het beter is om 3-5 miljoen te krijgen dan een nutteloos gevencht te winnen.

6 april 2021 om 15:37

@dutchynlt

PS: Mo, als je dit leest...jij bent meer dan welkom bij Ajax. Groetjes een andere Ajax supporter.

Gozer loopt over van talent, het is alleen de kunst om hem te laten renderen. Geen idee of ten Hag dat zou kunnen bewerkstelligen, Schmidt in ieder geval niet die is beter in alles dom weg lachen

Ik denk dat het voor Ihattaren een goede stap zal zijn, hij moet wel vechten voor zijn plekje van de concurrentie is hoog, maar is een uitzonderlijk talent die zeker een vaste waarde kan worden bij Ajax.

Een nieuwe omgeving, frisse start dat kan hem goed doen. Ajax kan daarnaast goed een creatieve 10 of extra buitenspeler gebruiken.

Koopmeiners wordt gezien als vervanger voor Wijnaldum. Engelse media staat er sinds gisteren vol mee. Dus nu naast concrete Italiaanse, Spaanse ook een club als Liverpool als gegadigde en dan hier twijfelen of wisselvallige spelers als Veerman beter zijn.

6 april 2021 om 17:59

Dus als iemand in de belangstelling staat van clubs als Liverpool is het een geweldenaar? Hij zal het toch nog eerst moeten laten zien. Het zou echt een hele domme stap zijn voor Koopmeiners om meteen naar zo'n topclub te gaan. Hij is ook echt 3,4 klasses minder dan Wijnaldum.

Derksen is wel heel negatief over psv, zou toon het hebben uitgemaakt met derksen ofzo. Dit moet iets persoonlijks zijn. Waarom speelt derksen keer op keer dezelfde plaat. Ihataren is goed, schmidt is slecht en toon moet er wat van zeggen.

Even helemaal los van zijn gedrag en uitlatingen.
Die jongen is jong, veel meegemaakt. Ik heb daar zo mijn mening over.

Maar als Ajax deze jongen kan halen!
En laten ze daarna een balans opmaken en overbodig verkopen en jeugd doorzetten:

Verkopen:
Klaiber
Alvarez (enkel bij een prima bod)
Labyad
Ekkelenkamp
Idrissi (eind huur)
Brobbey (gaat al weg)

Halen:
Ihataren
Traore (definitief 2e spits uit Jong Ajax)
Kenneth Taylor (jong Ajax)

Selectie nog prima breed genoeg.
Lees overal dat als ze 10 mil hebben, ze Veerman moeten halen.
Maar ik neem aan dat Ajax een Veerman zelf prima kan opleiden.

Stekelenburg
Rench
Timber
Blind
Tagliafico
Klaassen
Ihattaren
Gravenbergh
Antony
Haller
Tadic

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2716
E. ZahaviAanvaller209
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller90
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper270
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

17 fans
19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 21 3 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen: ‘Ik weet zeker dat als Ajax hem haalt, hij daar zal schitteren’

Mohamed Ihattaren is maandagavond uiteraard ook in Veronica Inside onderwerp van gesprek. Johan Derksen heeft geen goed woord over voor de actie van de aanvallende middenvelder van PSV zondag na zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren