‘Hij is de enige speler van AZ waar ze bij Ajax wel oren naar hebben’

Maandag, 5 april 2021 om 00:12Yanick Vos

AZ-linksback Owen Wijndal kan komende zomer wellicht een stap hogerop maken, zo is men zondagavond bij Studio Voetbal overtuigd. Ibrahim Afellay denkt dat clubs uit Europa in de rij zullen staan als de linkspoot een paar goede wedstrijden speelt op het EK. Voetbal International-journalist Freek Janssen laat weten dat de linkervleugelverdediger in beeld is bij Ajax, maar dat de Amsterdammers de boot vooralsnog afhouden vanwege het hoge prijskaartje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door steve stingray)

Wijndal lijkt me een geschikte opvolger van Tagliafico. Zoals Pierre al zegt; hiervoor moet je de hoofdprijs betalen. Het lijkt me niet dat Ajax iets van 15-20 miljoen neergaat tellen voor Wijndal, dat is veel te gortig. Dan kan je beter gaan scouten in Zuid-Amerika en een Martinez of Tagliafico halen voor 5-8 miljoen. Wel spijtig, zou niet misstaan bij Ajax.

5 april 2021 om 08:01

15 tot 20 miljoen moet Ajax alleen uitgeven aan spelers die zich bewezen hebben in een topcompetitie, of uitzonderlijke talenten zijn. En dat is een speler van az eigenlijk nooit. Noem 1 speler van az die zich na zijn transfer onomstreden heeft bewezen, of daarna nog een stap omhoog heeft gemaakt...

5 april 2021 om 08:13

Weghorst.

5 april 2021 om 08:17

Weghorst? Maar ben het met je eens, spelers van AZ falen wel heel vaak op een hoger niveau dus denk ook niet dat Ajax 15 tot 20 miljoen moet neerleggen voor Wijndal.

5 april 2021 om 08:27

o.a. Dembele, Moisander, De Zeeuw, Lens, Wernbloom, Elm, Viergever, Joris Mathijsen, Danny Koevermans, Wesley Hoedt, Pellè, Vlaar.

5 april 2021 om 08:45

Mbt Dembele kan ik je nog enigzins gelijk geven, maar de rest van je rijtje.... Enkele tijdelijke uitschieters zoals pelle, maar dit zijn allemaal geen structurele toppers. Danny Koevermans... kom op zeg!

5 april 2021 om 09:07

Noem even wat toppers van Ajax dan, die voor soortgelijke aankopende (dus door Ajax) transfersommen ooit de top daarna hebben bereikt? Als je inderdaad 8-10 mln kan uitgeven voor een Suarez, Ibrahimovic dan is het een wat kleinere gok nietwaar? Qua jeugd wel een aantal, maar met name in het verleden... recentelijk de ligt? De jong bijvoorbeeld noem ik niet direct eigen jeugd, zoals ik dat bij malen ook niet doe.

5 april 2021 om 09:26

Ajax heeft nog bijna geen spelers gekocht in deze prijscategorie. En de spelers waarvoor ze dat wel betaald hebben, spelen bijna allemaal nog bij Ajax.

5 april 2021 om 11:56

Precies, en dan komen ze weer metadata gejank over Az spelers die meestal niet slagen. Erg lachwekkend als je dit lijstje ziet. Vincent Jansen mag daar ook bij hoor, als een koning in Frankrijk zo leeft hij in Mexico en hij speelt bij een topclub daar.

6 april 2021 om 10:10

Dan hebben we een ander beeld van "presteren op een hoger niveau", want de Mexicaanse competitie reken ik zelf niet tot "een hoger niveau".
Bij Vincent Jansen denk ik vooral aan Spurs en Oranje, en dat hij bij allebei geen goede indruk maakte.

5 april 2021 om 10:43

Hij zou niet misstaan bij Ajax maar Ajax wil alleen miljoenen ontvangen en alles voor een appel en een ei terug willen kopen. En als clubs dan te veel vragen dan ligt het aan die clubs wel heel vreemd. Maar Overmars krijgt het nu een stuk moeilijker om een grote aankoop voor weinig geld binnen te halen en dat zint hem niet. Maar iedereen mag het uiterste vragen en dan is het maar wat de gek er voor geeft.

5 april 2021 om 15:03

@arnelaz eens beter elders kijken. Die analisten denken zo simpel. Min 20 mil betalen en 2 jaar later met winst verkopen. Was het maar allemaal zo simpel. Nico een betere back zal met geluk 25 mil opleveren. Daarom idd beter weer richting Argentinië gaan.

Ajax gaat natuurlijk geen 15 miljoen betalen voor Wijndal en dat is wat AZ ook gaat vragen als Ajax langs komt: lekker hoog in de boom zitten, want 'concurrent'. Wellicht dat er een tijd komt dat deze bedragen binnen Nederland rond zullen gaan, maar die tijd is er voorlopig nog niet, hoeveel geld Ajax ook heeft. Het is goed dat AZ veel geld vangt voor de transfers van de afgelopen jaren, maar geen enkele van die vertrokken spelers heeft zich ook maar enigszins laten zien bij die clubs. Dan kan je zeggen 'boeie, het geld is binnen', maar als AZ zijnde zou het toch ook wat waard moeten zijn dat je verkochte spelers ook daadwerkelijk gaan laten zien waarom ze zoveel geld hebben opgeleverd.

5 april 2021 om 02:13

Jaar in, jaar uit, seizoenen lang horen we dat nu al. Nog niet moe van?

5 april 2021 om 08:20

Klopt wel wat hij zegt. Op Weghorst na kan ik er zo snel niet 1 benoemen die het echt hebben laten zien. Ik zou als Ajax geen 15 tot 20 miljoen betalen voor Wijndal. Dan gaat hij maar ergens anders heen.

5 april 2021 om 08:23

Zijn de feiten, welke ex AZ speler kan een beetje potten breken na een transfer hoger op? Weghorst en Dembele. Meer weet ik niet. De stap vanuit Alkmaar naar Amsterdam of naar de Kuip is voor sommige al heel fors.

5 april 2021 om 11:47

Het grote probleem daarin is de Eredivisie. AZ is natuurlijk geen club waar de druk enorm is als je het vergelijkt met een Ajax, PSV of Feyenoord. Het is toch een relatief kleine club. Dan is de overstap van de subtop (daar bedoel ik logischerwijs niets negatiefs mee) naar een top competitie wel erg groot. Het ligt dus ook niet aan AZ, maar cijfers in de Eredivisie scheppen vaak een slecht beeld. Ze prikken er hier 10 tot 15 in en iedereen denkt ineens dat ze zo ontzettend goed zijn. Dan komen ze in een top competitie terecht en dan eindigen ze na drie weken al op de bank. Dat zie je overal terug. Het is achteraf dan ook wel enigszins te verklaren dat Weghorst met zijn nuchtere kijk, z'n werklust en mentaliteit juist wel slaagt in tegenstelling tot een Vincent Janssen die na een geweldig half seizoen dacht dat hij het gemaakt had. De Eredivisie is namelijk wel beduidend zwakker geworden in de afgelopen 15 jaar buiten Ajax om.

5 april 2021 om 12:03

Anita, Kishna, VRijn, Wooter, Bergdolmo etc....etc....zijn er toch ook nooit gekomen en zo kan ik er nog wel een stuk of 20 opnoemen, maar daar hoor je niemand over omdat de ze in Amsterdam alleen maar de nadruk leggen op de succes verhalen. Het is dat ik er de moeite niet echt voor neem anders staat hier een hele waslijst aan mislukkingen.

5 april 2021 om 12:28

Bergdolmo? Hoe ver wil je terug gaan in de tijd om je punt ook maar enigszins te ondersteunen man haha. Daarnaast gaat het hier om het gebrek aan succesverhalen. Dat is wat anders dan het aantal mislukkingen te noemen. Bottom line is dat transfers van AZ veel te weinig succesverhalen hebben om die enorme transfersommen te rechtvaardigen.

5 april 2021 om 09:14

20 miljoen is wel echt het minimale imo, met een goed en kan die prijs nog wel naar 25 miljoen.

5 april 2021 om 11:57

AZ moet nog groeien naar die topclub status. De prestaties zijn er de laatste jaren, maar er zijn nog stappen te zetten. Idem de spelers van AZ die nog een keer een grote transfer moeten maken. Het beoordelen van transfers van AZ spelers uit een tijd dat AZ subtop was, hoeft niets te zeggen over de toekomst. AZ zou graag een speler naar de absolute top transfereren. Maar als de speler zijn keuze heeft gemaakt, de transferinkomsten zijn oke, dan gaat hij. Dat is ook de filosofie van AZ. Je dromen van spelen bij een topclub waarmaken met AZ als springplank. Niet tegenwerken of proberen vast te houden. AZ verkoopt liever niet aan Ajax omdat het een direkte concurrent in de top van de eredivisie is, idem in het achterland in noord holland voor jeugdspelers, supporters en sponsors. Andersom is Ajax ook niet bereidt om AZ een marktconform bedrag te betalen. Wellicht ook om de concurrentie niet sterker te willen maken, want ze hebben het geld wel.

Ik ben al1 bang dat hij geen eerste linksback is maar dat wanneer v. Dijk of de Vrij weer terug is Blind daar als nr 1 staat. Waar ikzelf geen voorstander van ben.

5 april 2021 om 07:36

Blind is vooralsnog lang geblesseerd, die gaat daar niet spelen denk ik

Moet ajax niet aan beginnen. Bij Oranje 3 hele matige potjes gespeeld. Ik zou liever iemand zien die verdedigend sterk is of iemand die iets extra’s brengt in het team. Anders gewoon in de jeugd iemand door schuiven die kan groeien

5 april 2021 om 00:55

Vind hem in oranje zeker niet matig. Ook nog niet super maar de een na laatste interlandperiode en bij az sterk. Ligt eraan wat je moet betalen voor hem maar zie wel potentie zeker qua ajax spel. Bij ajax loopt volgens mij niet heel veel topjeugd rond qua linksback als ik me niet vergis. salah eddine wel, maar geen idee hoe hij hersteld is van zn blessure?

5 april 2021 om 06:33

Heel Oranje was matig deze interland periode Ik vond juist Wijndal een van de betere. Ik denk daarnaast dat Eke stap naar Ajax hem goed kan doen, leren om met de druk en schijnwerpers om te gaan. Die zijn er bij Ajax toch meer dan bij AZ.

5 april 2021 om 09:15

Wijndal heeft alleen bij z'n debuut een slechte wedstrijd gespeeld, voorderest gewoon goed

Wijndal is ook een ideale vervanger voor Nico in mijn ogen, maar denk dat AZ meer dan 20 miljoen voor hem wil. En dat is gewoon teveel voor ons. De enige speler van AZ waarbij ik het idee heb dat hij in elke competitie kan presteren. Die zie ik in de zomer wel een leuke stap maken.

5 april 2021 om 01:32

Als Tagliafico voor 20 miljoen + weggaat bij Ajax kan je dat bedrag gewoon 1 op 1 gebruiken voor de transfer van Wijndal. 20 miljoen is helemaal niet te gortig want naast dat Ajax een gokje kan wagen, zal een Wijndal na een aardig seizoen als basisspeler van Ajax al 1,5 tot 2x zoveel waard zijn.

5 april 2021 om 01:40

Dan kan Ajax veel beter een nieuwe back uit zuid Amerika halen voor een miljoen of 6/7 en deze daarna weer doorverkopen voor 20+ miljoen. Er lopen heus backs rond in zuid Amerika met dezelfde kwaliteiten als Wijndal voor een bedrag van rond de 7 miljoen. De prijs van Wijndal is puur gebaseerd op het feit dat AZ niet aan een "concurrent" wil verkopen, voor zover daar überhaupt sprake van is

5 april 2021 om 03:23

Dit is precies wat ik bedoel ja, we hebben immers Haller gehaald voor meer geld. Maar ik bedoel meer inderdaad dat er in Zuid-Amerika ook wel een mini Wijndal rondloopt die de helft kost. Wijndal is sowieso al een dure zelfopgeleide speler en daar komt ook nog eens 'ajax tax' bovenop. In het buitenland lopen voldoende jongens met kwaliteiten rond. Als Ajax echt geen alternatief heeft/wil, dan tikt Overmars wel 20 miljoen af. Maar voor een linksback moet je toch wel genoeg keuzes hebben lijkt me.

5 april 2021 om 04:14

Zo goed is hij nou ook alweer niet. Deze jongen wordt amper getest. Tegen Ajax 3x niks (serieuze tegenstand). Nah sorry hoor. Kan leuk aanvallen en dan houdt het op. Totaal geen 15-20 miljoen euro waard. Max 8 miljoen vind ikzelf. Miss 10 omdat hij international is, maar echt niet meer dan dat. Kan Ajax liever scouten in zuid Amerika.

5 april 2021 om 15:07

myvision lees je reactie eens terug. Obv wat denk jij dat een back uit NL tussen de 30 en 40 mil verkocht wordt?

5 april 2021 om 18:11

Lee112 jij baseert zijn kwaliteiten op een potje tegen Ajax dit jaar. Vorig jaar had Wijndal in de uit- en thuiswedstrijd Ziyech in z'n broekzak zitten. Het is maar waar je naar kijkt...

5 april 2021 om 10:57

Iedere TD zal zich kapot lachen als ze horen dat AZ 20 miljoen vraagt voor Wijndal. Op basis van wat is deze jongen 20 miljoen waard? Ik zou zelf echt maximaal aan 12 denken

5 april 2021 om 16:10

Jij snapt er idd weinig van. Zijn waarde wordt geschat op 15m, dus waar jij aan zit te denken doet er niet zoveel toe.

Als ik zoveel flauwekul verkocht als Pierre dan was ik al lang failliet: ik zeg 1 ding Sulejmani, oftewel hoezo moet Ajax eens wennen dat er ook hoge transfersommen in NL betaald moeten worden. En ja er zitten daar nog meer mensen aan tafel, maar blijkbaar zijn die alleen maar bezig met hun eigen volgende stukje tekst, dat ze niet eens horen wat voor een kwats meneer van Hooijdonk verkondigd.

5 april 2021 om 08:07

En daarna? Want Sulejmani is alweer 13 jaar geleden, waarbij Ajax, daarna, heeft aangegeven dat een speler uit de ED nooit meer dan 8 miljoen zou mogen kosten. Ook dat is lang geleden, dus inmiddels wel ingehaald (ziyech voor 11), maar als je op basis van één transfer van 13 jaar geleden stelt dat Ajax er geen moeite mee zou hebben om 15-20 miljoen neer te leggen voor een back van AZ, dan lijkt me dat nogal mager.

5 april 2021 om 08:24

Dat moet Ajax helemaal niet willen. Is veel te veel voor Wijndal. Heeft nog niets laten zien op een hoger niveau. Max 10 en dat vind ik eigenlijk al teveel.

5 april 2021 om 09:53

Heeft toch prima gespeeld als international en in de EL? Of tellen die niet omdat dat je dat niet uitkomt in je verhaaltje?

Ajax gaat nooit aan AZ betalen wat ze willen hebben en de interesse uit het buitenland zal ervoor zorgen dat Ajax niet vooraan in de rij zal staan. Enige scenario waarin Wijndal naar Ajax gaat is als hij alleen maar naar Ajax wil en daar een zaak van maakt (zoals Maher ooit) én Ajax alsnog bereid is om flink de portemonnee te trekken.

En beiden zie ik niet gebeuren.

Als Wijndal een EK speelt en daar niet door de mand valt (hij hoeft niet eens uit te blinken), dan zal hij worden opgepikt door een ploeg uit een topcompetitie en die hebben er niet zo'n moeite mee om 15-20 neer te leggen, voor een gokje.

5 april 2021 om 10:24

We kennen de afloop van dit verhaal natuurlijk wel. AZ vraagt een (veel te) hoog bedrag. Want Ajax concurrent en Ajax heeft geld. Ajax gaat het niet betalen. Wijndal gaat naar een middenmoot/subtop in het buitenland waar hij meteen moet presteren maar de stap is te groot, hij flopt en staat over 5-7 jaar na drie verhuur pogingen weer te ballen bij FC Groningen.

5 april 2021 om 15:12

@olie covid heeft iedereen geraakt. Dus ook buitenlandse clubs. Die gaan niet zomaar 20 mil neer leggen voor een gokje. Jammer dat AZ zo star is, ik denk dat Ajax en AZ best een deal hadden kunnen sluiten. Bijv Schuurs, Ekkelenkamp en Scherpen ruilen voor Wijndal. Schuurs kan heel goed worden alleen druk iets te hoog bij Ajax. Ieder foutje wordt genadeloos afgestraft in de media. Voor hem goed 1 stap terug en na paar jaar 2 stappen voorruit. Bizot wil ook weg en een Scherpen zou daar goed passen. Maar liever zie ik gewoon Scherpen en Schuurs blijven en dat wij v Aanholt gratis oppikken.

Wijndal is een erg goede, talentvolle backs, maar als Ajax daar 15 a 20 miljoen voor moet betalen zou ik verder kijken. We hebben met Blind en Martinez al twee spelers die daar, in mijn ogen althans, goed uit de voeten kunnen. Dan kan je misschien ook nog iemand uit Zuid-Amerika of zo halen die in die rol kan groeien. Of Van Aanholt gratis binnenhalen of zo.

Jong, talentvol en international. Ik vind 15 tot 20 miljoen nog aan de lage kant. Zou het een speler van Ajax zijn (Gravenberg?) dan zouden we vooraan staan om te roepen dat hij minimaal 50 miljoen moet opleveren.

5 april 2021 om 08:48

Dan zeker en dat komt dan omdat het ajax is en de druk zoooooveel groter is dus dat het sowiezo geen miskoop zal worden. Er word altijd geroepen dat az spelers het nooit waarmaken in het buitenland maar gemiddeld genomen zal het echt niet veek uitmaken. Meestal is de stap dir spelers uit de eredivisie maken naar het buitenland maken te groot. Vanaf welke club dit ook is. Ziyech is ook een aanfluiting bij chelsea. Maar dat komt zeker door de kansen die hij daar krijgt. Ajax wil de absolute az sterren niet meer betalen en dat is begrijpelijk, maar zolang je 50 mio voor een speler krijgt is het logisch datver in nederland de hoofdprijs gevraagd wordt.

5 april 2021 om 15:14

@dvv20 een back in NL is helemaal niet minimaal 50 mil waard, ook al speelt hij bij Ajax. Een Mazzroui zou ook 'maar' max 20 opleveren, Nico -Argentijns international en vaak bewezen in CL - ook 'maar' 25 mil. Idem voor Dumfries die zelfs aanvoerder is.

5 april 2021 om 19:40

Tagliafico is 28, kan je dus niet vergelijken. Mazzroui komt qua niveau als back niet in de buurt van Wijndal. Natuurlijk is er een verschil in prijs tussen een speler van Ajax en Az, maar ik geloof niet dat Az deze jongen voor 15 miljoen zou laten gaan naar Ajax. 15 miljoen zou overmars nog voor een bankzitter kunnen krijgen.

Volgen mensen het AZ nieuws soms niet? AZ verkoopt nooit meer dit soort spelers aan ajax, psv of feyenoord. Dat heeft de directie meerdere malen gezegd. En ik denk dat AZ zeker meer als 15 tot 20 mil gaat vragen.

5 april 2021 om 12:30

Dat is hele stoere spierballenpraat, maar AZ heeft ook een coronacrisis, heeft Slot ontslagen, zit met het herstel van het stadiondak. Maar het is uiteraard hun goed recht om 15-20 miljoen voor Wijndal te vragen, hij zal dan idd naar het buitenland verkassen als ze dat er daar wel voor over hebben.

5 april 2021 om 14:52

Az zit inderdaad ook middenin de Corona crisis, maar Slot en het stadiondak hebben nauwelijks impact op de financiën. Az gaat zelfs 82% van de supporters die hebben afgezien van compensatie toch compenseren, waarom, omdat het kan. Az zit financieel prima in elkaar en zal niets beneden de prijs hoeven te verkopen.

Myron en Calvin nadrukkelijk in de aandacht bij Ajax? Dat maakt de media er van die elke speler altijd richting Ajax lullen om dus een paar maanden daarna te kunnen roepen dat Ajax mogelijkerwijs interesse had. Wijndal zal inderdaad de absolute hoofdprijs opleveren als Ajax hem wil hebben omdat Az in principe niet wil verkopen aan Ajax omdat men in Alkmaar liever niet de clubs die nu boven Az staan niet wilt versterken, zeker niet met eigen spelers.

5 april 2021 om 12:27

Vorig seizoen stonden die 2 (en toen eigenlijk ook Wijndal al) in de belangstelling van Ajax. Logisch, want ze deden het goed bij AZ. Alleen Boadu past minder in het Ajax spel, hij is een andere spits. Stengs lijkt een beetje stil te staan, plus voor die positie is geen versterking nodig. Wijndal is zeker een optie als Tagliafico weggaat, alleen zal Ajax niet kunnen voldoen aan de verwachte vraagprijs van AZ.

Wijndal is een leuke speler voor de eredivisie en hij kan bij Ajax nog wat leren op internationaal niveau, maar zoals hij bij het Nederlands elftal heeft laten zien, is het vooralsnog geen 15 mio waard. Het zou wel goed voor AZ en Wijndal zijn als hij een stap omhoog waagt.

5 april 2021 om 15:36

Dus met terugwerkende kracht waren De ligt en De Jong oom geen 70 plus waard omdat die twee pas echt slecht waren in de afgelopen interland?

Wijndal zou zeker een goede opvolger van Nico kunnen zijn. Voetballend kan hij het gemakkelijk aan. Alleen verdedigend is hij wel minder en ook qua felheid en duelkracht. En als AZ een hoge vraagprijs (hun goed recht) gaat hanteren zal Ajax toch elders gaan kijken. In Argentinië zullen best wel een aantal spelers op de scoutingslijst staan die kunnen voetballen en fysieke power hebben en waarschijnlijk beduidend minder kosten !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller309
C. StengsAanvaller287
D. KunstAanvaller00
M. BizotKeeper310
Elber EvoraKeeper00
A. KrulKeeper00
B. ReusKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

8 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 28 7 1 1
2019/2020 AZ 25 5 0 0
2018/2019 AZ 21 3 0 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2016/2017 AZ 5 2 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren