Duizenden supporters welkom bij eindstrijd van EFL Cup op Wembley

Zondag, 4 april 2021 om 12:48Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:47

De English Football League (EFL), de organisatie die verantwoordelijk is voor de organisatie van de EFL Cup, gaat experimenteren met het toelaten van supporters tijdens de finale van het bekertoernooi op 25 april op Wembley. In totaal zullen er achtduizend fans aanwezig zijn bij het treffen tussen Manchester City en Tottenham Hotspur. Het duel maakt onderdeel uit van een reeks proefevenementen, waarbij gekeken wordt wat de aanwezigheid van fans in het stadion doet met de verspreiding van het coronavirus.

De achtduizend kaarten zullen niet alleen verkocht worden aan supporters van beide finalisten. Ook geeft de EFL de Britse gezondheidszorg (NHS) en omwonenden van Wembley de gelegenheid om bij het duel aanwezig te zijn. "We zijn heel blij om de voetbalfans terug te zien", reageert voorzitter Rick Parry van de EFL. "Hopelijk is dit een belangrijke mijlpaal op weg naar een volledige terugkeer van de fans. Hopelijk kan dat na het EK, eind juli." Ook Mark Bullingham, algemeen directeur van de FA, is verheugd met het nieuws. "We zijn verheugd om drie testevenementen op Wembley te organiseren en zijn ervan overtuigd dat we een veilige omgeving kunnen bieden."

Het artikel gaat verder onder de video
Guardiola blij voor 'speciale' Mendy na openingstreffer voor Man City
Meer videos

De finale van de EFL Cup is niet de enige wedstrijd waarbij geëxperimenteerd wordt met de aanwezigheid van fans. Op 18 april zijn bij de halve finale van de FA Cup tussen Leicester City en Southampton 4.000 fans welkom, terwijl bij de finale op 15 mei 21.000 toeschouwers aanwezig zullen zijn. De andere halve finale van de FA Cup gaat tussen Chelsea en Manchester City en wordt op 17 april afgewerkt. Tijdens de wedstrijden zal onder andere worden getest met het coronapaspoort, waarbij kan worden gekeken of iemand is gevaccineerd, een recente negatieve test heeft ondergaan of natuurlijke immuniteit heeft.

De finale van de EFL Cup stond oorspronkelijk in februari gepland, maar is dus verplaatst naar 25 april om zoveel mogelijk supporters aanwezig te kunnen laten zijn bij de wedstrijd. Naast de drie voetbalwedstrijden, zal in Engeland ook publiek worden toegelaten tot het wereldkampioenschap snooker, dat zal worden gebruikt om belangrijke wetenschappelijke gegevens te verzamelen om te kunnen bepalen hoe en wanneer evenementen veilig kunnen worden geopend voor fans in overeenstemming met het draaiboek rond de lockdown.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door hangover96)

De enige manier om daadwerkelijk te testen hoe het coronavirus zich verspreid is om iedereen een chip mee te geven tijdens de wedstrijd, alles als normaal te doen verder. Iedereen krijgt van tevoren een sneltest (de uitslag krijgen ze pas na afloop, want dit kan het gedrag beïnvloeden) en na afloop ook en dan iedere dag nog een keer als ze negatief testen. Als er dan iemand positief testte bij de eerste test, dan kun je kijken of deze het daadwerkelijk verspreid heeft naar mensen om zich heen of dat de verspreiding plaats heeft gevonden in eigen kring in de dagen erna.

4 april 2021 om 13:12

Nou ja, het is niet de “enige” manier, het is een manier. Of je ze een chip moet geven lijkt me niet eens zo nodig, je kan gewoon iedereen vooraf testen en een paar dagen later weer testen, en kijken of er significant meer positieve gevallen zijn, Helemaal zeker zijn dat ze het tijdens de wedstrijd hebben opgelopen kan je nooit zijn, maar met 8000 tests kan het je denk ik wel een idee geven.

4 april 2021 om 13:36

Met die chip kun je natuurlijk bepalen of mensen daadwerkelijk bij elkaar in de buurt zijn geweest. Als 1 iemand vooraf positief test en mensen die alleen maar op 25+ meter van die gast zijn geweest testen positief, dan kun je dus zeggen dat die verspreiding niet vanuit die besmette persoon komt. Overigens is met 8000 man in Wembley testen natuurlijk geen goede testopstelling. Dat zou in een vol stadion moeten zijn, om de realiteit na te bootsen.

4 april 2021 om 14:06

Dan heb je iig een test gedaan met 10 procent bezetting, als het goed werkt kan je toeschouwers in andere stadions toelaten tot zoveel procent. Ramvolle stadions zal nog wel wat langer duren.

4 april 2021 om 16:28

Ja, maar als men wil onderzoeken hoe het virus zich verspreidt, dan hangt alles af van een realistische testopstelling.

4 april 2021 om 13:23

Ook al ben ik het intussen een beetje gewoon geraakt dat er geen supporters zijn maar toch voetbal zonder supporters is veel minder aantrekkelijk. Voetbal is emotie en daar horen supporters nu eenmaal bij !

Off topic:

Wij moeten er mee leren leven, er is geen andere manier en corona zal over enkele jaren nog bestaan. Tis de nieuwe soort griep. Zoals wij ook hebben leren leven met griep zal dit bij corona niet anders zijn. Als ik de cijfers bekijk van België dan zie ik dat er 23.000 doden zijn op een besmetting graad van 900 000, dat is omgerekend zo een 2.5%. De vraag is was dit allemaal nodig? Hoeveel mensen zijn nu in depressie? Hoeveel mensen zijn eenzaam? Hoeveel zaken zijn er intussen kapot? Kinderen van 10 jaar die nu via een mondmasker les moeten volgen? Etc etc.

4 april 2021 om 14:12

Carsi , idd dramatisch beleid is er gevoerd het afgelopen jaar. Tunnelvisie op corona bestrijden (terwijl dat onmogelijk is, anders hadden we dat bij andere griepen ook wel gedaan) maar alle nevenschade negeren. Kinderen (!!) die zelfmoord plegen als gevolg , je zou denken dat dat de politiek en de rest van de mensen wel zou wakker schudden ... maar als zelfs dat niet “helpt” dan zal niks helpen.

4 april 2021 om 13:40

Ethisch is het wel een moeilijke kwestie om mensen bewust blood te stellen aan potentieel gevaar voor een testje.

4 april 2021 om 13:45

Geldt dat dan ook niet voor vaccineren? Ook daar is een kleine maar reëele kans op bijwerkingen. Mensen mogen toch zelf kiezen of ze aan de test mee willen doen? Ik denk dat er voldoende animo zal zijn om een heel stadion vol te krijgen.

4 april 2021 om 13:49

Maar wilt de familie van die testpersonen dat ook? Een vaccin is echt puur individueel, terwijl dit doorgegeven kan worden.

4 april 2021 om 14:37

Wat heeft de familie er mee te maken? Ieder mens kan zijn eigen beslissingen maken. Als de familie het zogenaamd niet wilt om veiligheidsredenen, dan gaat die 'test'persoon toch in quarantaine of zien zij diegene gewoon even niet?

4 april 2021 om 14:42

Heel dat testen is flauwekul. Als je geen klachten hebt dan hoef je niet te testen zei de machtigste persoon van Nederland. “Je kan ook corona hebben als je geen klachten hebt”... ja op die fiets moet je om het uur een test nemen. Als je wél klachten hebt dan blijf je gwn thuis... Zo simpel is het. Er zit dus totaal geen logica in dat testen.

4 april 2021 om 14:42

Want iedereen weet meteen wat zijn familie doet?

Lekker en wij kunnen er momenteel naar fluiten door het "britse" variant. Of ben ik nu erg kort door de bocht? Het zal alle landen sieren om solidair te zijn en de boel pas open te gooien (lees:experimenteren) op een gelijk moment. Dit zorgt uiteindelijk voor scheve gezichten , nogmaals kort door de bocht maar in Nederland word alles nu on hold gezet door het britse variant gevaar. Als voetballiefhebber juich ik het toe hoor, maar objectief gezien is het scheef

4 april 2021 om 13:16

In de UK zijn ze veel verder met vaccineren, en waarom zouden ze überhaupt solidair zijn aan andere Europese landen? Het is toch een aparte natiestaat met hun eigen grenzen en regelgeving?

4 april 2021 om 15:12

Nou ja , uiteindelijk is het het britse variant dat ned momenteel on hold zet , enig verantwoordelijk mag de uk daar wel voor nemen. Ik kan ernaast zitten maar ik geloof dat de UK in het begin behoorlijk laconiek was met covid

4 april 2021 om 16:28

Het is een klassiek geval van een prisoners dilemma. Of je als land nou 4 euro per dosis biedt of 40, alle Europese fabrikanten produceren sowieso al zoveel als ze kunnen, je krijgt er geen dosis meer voor. Risico is dus dat als alle individuele Europese landen tegen elkaar op gaan bieden, je op heel hoge prijzen uit komt, zonder dat er 1 vaccin meer door wordt geproduceerd. De logische oplossing was dan ook: alle Europese landen (EU en non EU, zoals Noorwegen en Zwitserland) werken samen en spreken af dat ze niet proberen voor te dringen maar samen te onderhandelen en iedereen evenveel vaccins krijgt, op die manier krijg je de eerlijkste verdeling, tegen de beste prijs. Dan moet natuurlijk wel iedereen meedoen, wat ook gebeurde, behalve de Britten, die deden niet mee, boden meer geld voor vaccins dan de EU en drongen op die manier wel voor in de wachtrij. Het is hun goed recht en je doet er niet veel tegen, maar het is vanuit het bestrijden van corona niet echt de ideale uitkomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea5419
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Y. TielemansMiddenvelder316
J. VardyAanvaller2712
K. IheanachoAanvaller188
K. SchmeichelKeeper310
Ayoze PérezAanvaller182
D. WardKeeper00
D. AmarteyVerdediger121
Voor de complete selectie: Clubpagina Leicester City.

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren