Mundo Deportivo: struinend Barcelona zocht reeds contact met Ajax

Zondag, 4 april 2021 om 08:42Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:44

Lisandro Martínez wordt nog altijd met Barcelona in verband gebracht. Zo verzekert Mundo Deportivo in de zondageditie dat er contact heeft plaatsgevonden tussen de nieuwe directie onder leiding van voorzitter Joan Laporta en directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax. Het zou vooralsnog om oriënterende belangstelling vanuit het Camp Nou gaan. Ajax zou een vraagprijs van 25 miljoen euro voor de 23-jarige Argentijn hanteren.

De veelzijdigheid van Martínez is volgens Mundo Deportivo de voornaamste reden van de interesse van Barcelona. De Argentijn kan als centrale verdediger, vleugelverdediger en middenvelder uit de voeten. Ook worden zijn kwaliteiten in zowel verdedigend als aanvallend opzicht geroemd. Ook Lionel Messi zou zich intern lovend hebben uitgesproken over zijn landgenoot, die uitkwam voor Messi’s ex-jeugdclub Newell’s Old Boys alvorens hij medio 2019 de overstap naar Nederland maakte.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het feit dat Martínez linksbenig is, spreekt ook in zijn voordeel. Trainer Ronald Koeman heeft slechts twee linksbenige centrumverdedigers tot zijn beschikking: Clément Lenglet en Samuel Umtiti. Laatstgenoemde lijkt geen deel uit te maken van de plannen van Barcelona voor komend seizoen, terwijl Lenglet niet altijd verzekerd is van een basisplaats. Gerard Piqué, Óscar Mingueza en Ronald Araujo zijn rechtsbenig. Martínez, die eerder met Lazio in verband werd gebracht, heeft een contract tot de zomer van 2023; een overeenkomst die nog eens met een jaar verlengd kan worden.

Martínez wordt door de fans van Ajax geroemd om zijn inzet en duelkracht. De Argentijn heeft er de bijnaam 'Slagerij Martínez' aan te danken, maar hij is daar zelf niet tevreden mee. “Als ik op het veld sta, vergeet ik de wereld om me heen en wil ik ten koste van alles winnen. Toch klopt de vergelijking niet helemaal”, vertelde Martínez aan Ajax Life. “Ik moet het ook van mijn techniek hebben. Ik zal een tegenstander nooit bewust blesseren. In Argentinië noemden ze me de pitbull. Dat dekt mijn speelstijl beter. Ik bijt me vast in mijn tegenstander.”

Het is onduidelijk waar Barcelona in de komende transferperiode toe in staat is. Veel zal afhangen van uitgaande transfers, daar de financiële huishouding van de Spaanse topclub bijzonder zorgelijk is. Het heeft er alle schijn van dat bijna transfervrije voetballers als Eric García en Memphis Depay de weg naar het Camp Nou zullen bewandelen en mogelijk ook Georginio Wijnaldum. Spaanse media claimen dat naast Umtiti ook spelers als Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé mogelijk op de transferlijst zullen worden gezet. Gesprekken met laatstgenoemde over een contract na 30 juni 2022 verlopen momenteel moeizaam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door beastman)

Als het aan mij ligt zet je de vraagprijs op 45 miljoen euro en heb je pas een deal als er minimaal 35 miljoen op tafel ligt. Ajax wilt Martinez niet kwijt, hij ligt nog lang vast en de afgelopen maanden heeft hij laten zien hoe goed hij eigenlijk is. Sinds hij zich terug heeft gevochten in de basis, is Ajax al 22 wedstrijden ongeslagen. Martinez is gewoon een uitstekende verdediger, hij is fel, zit er kort op, heeft een bepaalde spelintelligentie en koppelt dat aan een goede techniek. Opbouwend is het geen Daley Blind, maar is hij toch behoorlijk sterk. Ik ben dit seizoen echt gecharmeerd geraakt van het koppel Timber-Martinez. Ja, ze zijn klein, maar ze lijken zonder veel moeite met zestig meter in de rug vooruit te kunnen verdedigen. Het is gewoon zo stabiel, als Ajacied ben je dat niet gewend.

4 april 2021 om 09:38

45 miljoen vragen is wel erg onrealistisch. Ik heb zelf ook liever dat hij blijft. Maar als een club als Barcelona zich meld en een realistisch bedrag bied,kun je als Ajax zijnde niet veel meer .

4 april 2021 om 09:40

Ajax kan juist veel meer. Waarom denk je dat een Onana, Ziyech, Tagliafico, Blind, Tadic zolang bij Ajax al spelen/speelde?

4 april 2021 om 09:58

Makkelijk antwoord: een gigantisch salaris. En zo'n gigantisch salaris geeft ajax niet aan alle spelers binnen de selectie, maar alleen aan spelers met exceptionele kwaliteiten. Martinez is een goeie speler maar niet exceptioneel goed dat hij 4 a 5 miljoen per jaar moet krijgen. Je moet ook niet vergeten dat zulke een transferafspraak maken met Ajax, daardoor kon ajax ook geen 60 miljoen vragen voor Ziyech bijvoorbeeld.

4 april 2021 om 10:14

Ziyech is een heel ander verhaal. Hoeveel denk jij dat Ajax heeft gekregen voor Ziyech dan? Volgens mij ook gewoon 45 miljoen en daar had Ajax een afspraak mee en met Martinez toch echt niet dus dat zou dan nog meer moeten worden. Ik geloof er helemaal niks van dat Ajax Martinez voor een habbekrats aan Barca gaat schenken. Maar goed dromen mag natuurlijk 😜

4 april 2021 om 11:01

klopt 45 miljoen voor Ziyech en Martinez is nog niet half zo goed als Ziyech idd. Wat ik wou zeggen is dat Ziyech dus een super salaris had bij Ajax en de afspraak om voor een redelijk bedrag weg te mogen, dat Ajax niet de hoofdprijs zou vragen.

4 april 2021 om 11:11

45 miljoen was een vriendenprijs voor Ziyech. Die afspraak is er niet bij Martinez. Dat jij Ziyech beter vind doet er niet toe. Je kan beide spelers niet eens met elkaar vergelijken. Martinez zal ook geen kinderachtig salaris hebben dus dat maakt ook weinig uit. Nu kunnen ze dus wel vragen wat ze willen want met Martinez is verder geen afspraak.

4 april 2021 om 11:15

Hij zegt in weze 35 miljoen he. Maar dan nog ... ik zou 'm niet wegdoen voor 35 miljoen. Heb je eindelijk een goede speler die z'n draai begint te vinden, waar vind je voor dat bedrag meteen weer een nieuwe? Dus super realistisch, betalen en anders houden. Dat snapt Martinez ook ... die gaat die stap echt wel maken, net zoals de andere spelers. Dat toont Ajax toch al jaren aan? Laat 'm nou eerst 's een vaste kracht worden bij Ajax. Bovendien heeft Barca het geld helemaal niet. 1 miljard schuld, ze willen blijkbaar Haaland ook nog en ze moeten nog 48 miljoen van de transfer F. de Jong betalen. Ajax is gek zeker. Ik zou momenteel helemaal geen zaken doen met Barca tenzij dat geld direct op tafel ligt.

4 april 2021 om 12:21

Toch heeft Suarez 7 wel een punt. Natuurlijk is het veel geld, maar waarom zou Ajax niet hoog in de boom gaan zitten? Ze hoeven 'm niet kwijt, hij heeft een langdurig contract en als Barcelona iets te spenderen heeft, schuwen ze het doorgaans niet om te veel te betalen.

4 april 2021 om 09:39

"Ajax wilt Martinez niet kwijt" maar hanteren wel een vraagprijs van 25 miljoen? Volgens mij klopt er iets niet.

4 april 2021 om 13:57

Wat dan?

4 april 2021 om 09:50

Laat Barca eerst maar die schuld weg werken. Dest doet het goed logisch dat ze bij Ajax kijken. Maar geen liefdadigheidswerk graag.

25 miljoen lijkt me erg weinig voor onze pittbull/slager. Hij is in het elftal gekomen en daarna is het gaan draaien bij Ajax. Kortom een hele belangrijke schakel. Messi mag wel een goed woordje doen voor zijn Landgenoot Magallan.... Die kan Barca ongetwijfeld beter betalen!!

4 april 2021 om 09:50

Ik denk ook niet dat Marc hier ook maar een seconde over na zou denken. El Mundo vergist zich en haalt de afgesproken transferprijs voor Tagliafico aan. Martinez zal zeker zo rond de 40 miljoen moeten kosten schat ik zo. Niet zozeer omdat hij dat waard is, maar omdat Ajax hem gewoon helemaal niet kwijt wil.

Met de ambities die Ajax heeft lijk je wel gek als je Martinez voor 25miljoen van de hand doet. Zit nog veel rek in en je ziet hem ook elke maand weer beter en stabieler worden.

4 april 2021 om 09:44

Gewoon behouden, 25 miljoen is te weinig in deze tijd. Hij is basisspeler, heeft een doorlopend contract en is multifunctioneel.

4 april 2021 om 09:47

25-30 miljoen lijkt mij wel marktconform. Het is een goede en nuttige speler voor Ajax, alleen ik vind het nou geen uitzonderlijk talent ofzo. Ik denk dat Ajax met dat bedrag wel een goede vervanger voor Martinez zal kunnen halen.

4 april 2021 om 09:51

Martinez speelt prima waarom een vervanger halen waarvan je niet weet of hij perfect past

4 april 2021 om 10:03

25 miljoen is wel marktcomfort en als een FC Barcelona zich meld kun je weinig als Ajax zijnde.
FC barcelona is gewoon veel groter als Ajax en als een speler graag wil en er komt een markt comform bedrag, kun je niet zomaar nee zeggen.

4 april 2021 om 10:21

Je kan altijd nee zeggen. Ik weet niet in wat voor een wereld jij leeft. Het is niet zo dat als Barca met de vingertjes knipt even krijgt wat het wil. Zij betalen maar lekker wat Ajax wil hebben. Lukt ze dat niet omdat ze te weinig geld hebben dan gaan ze toch lekker voor een ander. Misschien is Viergever wat voor ze.

4 april 2021 om 10:27

Wat een onzin. Barca kan geen marktconform bedrag betalen momenteel voor Martinez. Dus dan gaat het gewoon niet door. Ajax zou gek zijn om een belangrijke speler op de pof te laten vertrekken naar een club die door jarenlang wanbeleid niet eens geld heeft om de salarissen te betalen. Als de FFP regels eens een keer worden gehandhaafd, speelt Barca voorlopig geen eens Europees voetbal. Barca is een grotere club dan Ajax, maar dat verschil is wel heel kunstmatig momenteel. En als de zeepbel écht barst, wil je daar niet meer zitten.

4 april 2021 om 10:58

Dat hele kunstmatige verschil is nog steeds een groot verschil in mijn ogen. Barca is toch in alles groter dan Ajax op dit moment? Dat is en blijft een club waar topspelers blijven, Ajax is een club waar de echte Europese toppers altijd weer verkocht moeten worden. Als je dat niet ziet dan vraag ik mij af waar het mis gaat.

4 april 2021 om 11:07

Jij denkt dat het zo werkt? Als er en realistisch bedrag op tafel komt gaat een speler, zeker als die zelf wil. Ajax is een opleidingsclub voor clubs als FC Barcelona Real, Liverpool etc. Spelers zien Ajax ook gewoon als opstapje naar de top. Als Ajax onrealistische bedragen vraagt zullen spelers een andere route bewandelen. Dat Tagliafico en bijvoorbeeld een Ziyech lang in Amsterdam spelen ligt ook aan hun torenhoge salaris en andere afspraken die ze hebben gemaakt. Zulke bedragen en afspraken kan Ajax niet met de hele selectie gaan maken.

4 april 2021 om 11:15

Ik weet dat het zo werkt. Volgens mij heeft Ajax de laatste jaren wel laten zien hoe je spelers verkoopt. Ik zeg ook nergens dat Ajax de absolute top is en ik besef me ook dat Ajax nog steeds een opleidingsclub is. Ajax heeft al 25 miljoen gekregen voor de 2e rechtsback dus ik denk dat Martinez wel wat meer opleverd. Sowieso betaalt Barca altijd veel te veel dus laat maar lekker komen. Ik denk dat Overmars al handen wrijven zit te wachten. Martinez kan ook gewoon meer salaris krijgen hoor er zijn er ook weer een paar vertrokken met aardige salarissen, denk aan Promes en Huntelaar. Klaiber en Labyad hoef je inderdaad geen 4/5 miljoen te geven maar ik zou de spelers die barca graag wil hebben toch wel een uitzonderlijk salaris geven. 😂🤭

4 april 2021 om 11:43

@teesboer, wat hij juist zegt is dat, dat verschil er helemaal niet is. Barca moet namelijk ook keihard verkopen en kunnen helemaal niet zomaar Europese toppers halen. Zoals in de tekst te lezen is, moet Barca waarschijnlijk voor de transfervrije spelers gaan. Op die fiets is het maar afwachten hoelang Barca nog echte Europese top is. Lang verhaal kort het is niet Ajax die stijgen naar Europese top, maar Barca die van dat plateau afvalt. En dat is momenteel toch vrij hard aan de gang.

4 april 2021 om 12:24

Waarom kan Ajax weinig dan? Martinez heeft een langdurig contract en presteert prima. Ajax kan eigenlijk vragen wat het wil. Ik krijg het idee dat je hier maar wat graag aankaart dat Ajax een kleintje is in een zee van grootheden. Kijk eens naar de bedragen die Ajax de laatste jaren vangt. Waarom zouden ze dan in hemelsnaam genoegen nemen met zo'n 25 miljoen euro? Dat heeft verder niets met de status van een Barcelona te maken en alles met de onderhandelingspositie van Ajax.

Aardige speler Martinez en gezien de financiële status van Barcelona deze tijd, prima oplossing om achter de hand te hebben. Vraag me af of hij überhaupt basis zal spelen en dan is 25MIO wel wat aan de hoge kant. Voor Ajax een luxe positie natuurlijk, geld is niet nodig en Martinez presteert dit jaar weer uitstekend.

Het lijkt me een broodje aap verhaal. García is transfervrij op te halen. Daarnaast heb je nog een enorme overschot aan verdedigers. Op het middenveld heb je de Jonh, Busquets en Roberto. En ook op linksback heb je Alba en hopelijk Balde. Ga je dan vervolgens nog eens 25 miljoen betalen voor een multifunctionele speler? Daarnaast wil Laporta koste wat het kost een galactico halen. Ik ben al bang dat zijn winst een grote vergissing zal zijn. Hopelijk zijn de types Halland en co gewoon niet te halen.

4 april 2021 om 10:42

En als verdedigende middenvelder kan Nico Gonzalez heel goed spelen. Hij speelde gisteren tegen reuzendoder Alcoyana een ijzersterke partij in de Busquets rol. Onder het toeziend oog van Koeman.

Dezelfde mensen die nu roepen om verkoopprijs meer dan 45 miljoen riepen begin van seizoen 15 miljoen en strik er om heen en wegwezen 🤔🤔🤔 Apart, meelopers!!

4 april 2021 om 10:09

15 miljoen was nog altijd een mooi bedrag op dat moment. Hij heeft 7 miljoen gekost. Tel je winst dan uit. Gelukkig zijn die tijden van pure winstoogmerk voorbij en prevaleert het sportieve gehalte nu.

4 april 2021 om 10:26

Op wat voor mensen doel je dan? Zo ken ik er ook wel één. Begin van het seizoen kon Martinez er geen klote van volgens velen en nu zie ik mensen die zelfs niks met Ajax hebben hem graag naar Barca komen. Net zo apart! Maar ik denk dat de meeste Ajacieden Martinez altijd al top vonden. Bij Alvarez was dat niet zo nee dus volgens mij ben je in de war. Niemand begreep het bij Ajax dat Martinez er ineens naast kwam te staan.

4 april 2021 om 10:31

Helemaal met je eens. Ik denk juist dat de meeste mensen het onbegrijpelijk vonden dat Martinez op de bank zat aangezien hij vorig seizoen het toch heel goed op dat middenveld had gedaan.

4 april 2021 om 10:31

Martinez was na vorig seizoen al bij veel fans erg geliefd, veel fans begrepen niet dat hij niet standaard bij de eerste 11 zat of iig vaker inviel. Niemand die erom stond te springen hem op de fiets weg te brengen voor een schamele 15 miljoen.

4 april 2021 om 10:38

Alleen Derksen en Gijp blijven hem naar beneden halen. De rest ziet wel wat voor waarde hij heeft

4 april 2021 om 11:28

Martinez liet vorig jaar best weleens steken vallen in verdedigend opzicht. Bijvoorbeeld PSV en Groningen uit, waren daar voorbeelden van. Laat gewoon nu veel minder steken vallen en is opbouwend imo beter geworden. Bij balverlies lost hij het vaak zelf meteen weer op. Die jongen is gewoon gegroeid de afgelopen tijd.
Tegen AS Roma ben ik heel benieuwd hoe hij zich gaat manifesteren. In die wedstrijden moet je je bewijzen. Niet in de eredivisie.

4 april 2021 om 11:42

Ik heb nog nooit een speler gezien die nog nooit een steekie heeft laten vallen. Jij verwacht volgens mij echt 0 fouten van spelers bij Ajax. Voetbal is nou eenmaal een spel van fouten. Het gaat erom dat spelers beter worden en juist van fouten maken leren de meeste spelers.

4 april 2021 om 11:46

Hansje....martinez heeft zich dit seizoen en vorig seizoen in europa al bewezen voor Ajax. Het is niet dat hij nu zn eerste wedstrijd gaat spelen. Bovendien speelde hij vorig seizoen het hele seizoen op het middenveld.

4 april 2021 om 11:44

@robw.....niemand maar dan ook helemaal niemand wilde Martinez weg hebben. Iedereen vond het onbegrijpelijk dat hij er naast werd gezet na zn goede seizoen vorig jaar. Jij hebt blijkbaar Alvarez in je hoofd zitten. Over wie wel dat soort dingen werd gezegd. Overigens niet door mij, ik ben blij dat hij er nog is en vertrouwen krijgt.
Voor je over meelopers begint te tetteren, misschien eerst zelf eens nadenken of je wel de juiste speler in je hoofd hebt zitten...

Doet best leuk mee bij Ajax, maar dat is toch niets voor Barcelona? Die gaan van de regen in de drup met dit soort spelers.

4 april 2021 om 10:31

Dat werd ook gezegd over Dest. Doet het vrij aardig geloof ik. Bij Barca spelen hoef je echt niet meer van absolute wereldtop te zijn. Er loopt wel meer middelmaat. Zo goed zijn ze al een tijdje niet meer. Anders ga je ook niet bij Ajax shoppen of dan haal je geen Reis. Barca is compleet wanhopig geworden. Het water hangt ze aan de lippen. Ik vind het wel lekker voor ze eerlijk gezegd.

Serieus? 25 miljoen? Denken ze nou echt dat Ajax maar 25 miljoen zou willen voor een speler die ontzettend belangrijk voor ons is en wiens contract nog ff lekker doorloopt? Dikke doei. Dit bericht neem ik dan ook totaal niet serieus

4 april 2021 om 12:14

25-35 miljoen is toch een redelijke prijs? We moeten niet vergeten dat hij een verdedigend ingestelde speler is, die zijn altijd minder duur. Daarbij komt dat hij voor grote competities te klein is als centrale verdediger, te langzaam is als linksback en voor het middenveld niet genoeg voetballend vermogen heeft. Niet echt een potentiële uitblinker voor een van die posities dus, maar wel een nuttige allrounder en voor een club als Ajax een erg prettige speler. Dan vind ik alles voor 30+ miljoen voor hem te veel. Als hij bij PSV had gespeeld, was hij max 20 miljoen waard geweest. Dus je hebt al een dikke 10 miljoen 'Ajax-tax' dan. Laten we ook niet vergeten dat Ziyech voor rond de 40 wegging, Donny vd Beek ook voor dat bedrag. Dat zijn nota bene aanvallers die onomstreden waren bij Ajax, deze Martinez was waarschijnlijk gewoon op de bank beland als iedereen fit was geweest (op cv Blind, op t middenveld Alvarez - Gravenberch - Klaassen, op lb Tagliafico).

4 april 2021 om 12:39

Ajax wilt sowieso meer geld ontvangen voor Martinez. Dit gaat echt niet door. Die speelt zo lekker als CV zijnde en kan tevens als CVM goed uit de voeten. Schuurs mogen ze wel ophalen met korting.

Respect voor Ajax als ze voor deze speler 25 miljoen krijgen. Was niet goed genoeg voor de basis en zie nu na een paar leuke wedstrijden. Ik geloof niet dat hij van toegevoegde waarde is voor Barcelona. Ajax verkoopt zelfs de koffie juffrouw voor 5 miljoen.

4 april 2021 om 11:47

Mijn hemel zeg.....hoeveel mensen hebben Alvarez in het hoofd zitten vraag ik me af?

4 april 2021 om 12:00

Durf jij met droge ogen te beweren dat hij onomstreden was?

4 april 2021 om 12:56

Iedereen begreep er geen hol van dat Ten Hag ineens Martinez aan de kant schoof. Was vorig seizoen een van de eerste die je op papier zou zetten. Een van de betere spelers. Juist iemand die ze in de eerste seizoenshelft ontzettend gemist hebben. Een enorme blunder geweest van Ten hag dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3749 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 28 23 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Florentino Pérez vertelde me dat hij bereid was 300 miljoen euro te betalen’

Wagner Ribeiro, de zaakwaarnemer van Neymar, heeft een boekje opengedaan over de onderhandelingen rond de transfer van zijn cliënt van Barcelona naar Paris Saint-Germain. De overstap van de aanvaller shockeerde de...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren