Schuurs trok na Groningen-thuis aan de bel bij Ten Hag: ‘Soms snap ik het niet’

Zaterdag, 3 april 2021 om 08:54

Perr Schuurs begon bij Ajax als basisspeler aan het seizoen, maar verloor zijn plek in de pikorde na de winterstop aan Jurriën Timber. Sinds de jaarwisseling had de 21-jarige centrumverdediger nog acht keer een basisplaats bij de Amsterdammers. Schuurs vertelt in een interview met het Algemeen Dagblad dat hij bij trainer Erik ten Hag aan de bel trok toen Edson Álvarez in de afwezigheid van Timber de voorkeur kreeg in het centrum van de verdediging.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Perr Schuurs opnieuw een vaste waarde worden bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door master d)

Ik krijg zo verthongen vibes bij deze jongen. Jan was ook veel te lief in het begin. Zat geen vuur in. Totdat hij naar rkc ging en het kwartje viel. Daar moest hij het doen op basis van mentaliteit en knokken. Daar stond de leider verthongen op. Dat kwartje mag ook nog bij Schuurs vallen. Het is zo zonde want ik zie enorm veel ingrediënten voor een goede speler bij deze jongen.

3 april 2021 om 09:11

Hij heeft zeker talent. Zijn vorm was even wat minder wat ook logisch is bij zo’n jonge speler. De laatste tijd vind ik hem een stuk sterker spelen. Nu moet ie zichzelf weer in de basis gaan knokken.

3 april 2021 om 09:30

"de laatste tijd vind ik hem een stuk sterker spelen". Hij speelt echt amper... Valt soms 10 minuten in, en als hij speelt maakt hij fouten.

3 april 2021 om 09:48

Nee dat is niet helemaal waar hoor ajax1812. Tegen Sparta en PEC stond hij recent basis en deed hij het prima, 2e helft tegen PSV ook toen hij in de rust in moest vallen. Verder invalbeurten tegen o.a. ADO en 2 keer tegen Young Boys die prima waren. Echt onzin om te stellen dat hij altijd fouten maakt. Verder is Timber gewoon een stuk beter op LCV hoor, dat absoluut. Maar ik vind wel dat er een soort beeld is ontstaan waar Schuurs nu al amper meer vanaf komt, ookal doet hij het prima dan wordt hij nog vaak afgekraakt en foutjes (die anderen eveneens gewoon maken) worden bij hem extreem uitgelicht. Krijg een beetje een Veltman gevoel bij hem helaas..

3 april 2021 om 10:27

Sluit ik me bij aan Sander. Ergste is nog dat Rensch en in mindere mate Timber ook die fouten maken. Maar daar wordt dan niks over gezegd. Ik denk zelf dat Ajax met Schuurs goud in handen heeft, zowel op sportief als financieel gebied.

3 april 2021 om 11:50

@nl_modric, omdat die jongens een paar jaar jonger zijn en Rensch speelt ook nog eens op een positie waar hij amper heeft gespeeld en dat allemaal in zijn eerste jaar in het profvoetbal. Als Rensch over 3 jaar nog steeds dezelfde fouten maakt gaat dat ook niet zomaar geaccepteerd worden.

3 april 2021 om 12:45

Je hebt het over leeftijd, maar hoeveel meer ervaring heeft Schuurs daadwerkelijk vergeleken metTimber? Dit is zijn eerste volledige seizoen bij het 1e. Op basis van de minuten dat ze gemaakt hebben in het eerste loopt Schuurs een klein seisoen voor (ongeveer 29 wedstrijden). Dus ja je mag meer verwachten van Schuurs, maar niet dat hij foutloos is. De heksenjacht begon overigens al nadat een cruciale fout maakte tegen AZ vorig seizoen in een wedstrijd waar hij verder prima was. Toen was hij net zo onervaren als Timber.

3 april 2021 om 12:59

@lunny, Schuurs heeft zo'n 60 wedstrijden in de eerste divisie gespeeld bij Fortuna en nog zo'n 30 bij Jong en inmiddels zo'n 50 wedstrijden in het eerste van Ajax. Rensch zit op 11 in de eerste divisie en 17 in het eerste van Ajax. Vind dat echt wel een verschil en dat ook nog op een vreemde positie, in Jong speelt hij soms CV. Timber staat op 25 bij Jong en 20 in het eerste.

3 april 2021 om 13:10

Schuurs heeft inderdaad meer ervaring, maar in het 1e spelen is toch wel wat anders dan in KKD en bij Fortuna waar weinig druk op zijn schouders lag. Kijk ook naar de situatie waar hij zich in bevindt. Komt als jonge knaap binnen bij een grote club, andere mentaliteit. Dat zijn an sich geen excuses maar wel een logische oorzaak dat iemand eerst even moet wennen. Daarna kreeg hij zelden kansen van ten Hag. Om dit seizoen ineens gebombardeerd te worden tot basisspeler. Ten Hag had hem eerder al eerst rustig moeten brengen. Niet iedereen staat er meteen zoals de Ligt. De vergelijking met Vertonghen wordt hierboven al gemaakt, ook hij was lange tijd geen zekerheidje. Ik wil ook wel de vergelijking met Blind maken. Die werd ook uitgelachen voordat hij verhuurd werd aan Groningen. Talenten, zeker van buitenaf, moet je de kans geven om rustig te brengen. Niet iedereen kan het aan om voor de leeuwen gegooid te worden. Zeker niet als jouw voorganger de Ligt is. De standaard ligt daardoor al automatisch hoger.

3 april 2021 om 09:49

Vertoghen was voetballend wel beter dan Schuurs hoor. Schuurs is echt een twijfelgeval, het is de vraag of hij nog stappen kan maken. Naast gif is hij verdedigend ook geen zekerheid. Ik heb in ieder geval al meer vertrouwen in Timber.

3 april 2021 om 12:09

Mwoah, vond Vertonghen ook jarenlang een twijfelgeval. Die was ook al 23 toen hij echt goed werd na 4 volle seizoenen in de benen. Bij Schuurs zie ik ook wel dingen dat ik denk ... hij kan 't wel. Alleen de duels he, dat is z'n probleem, met name ook door de lucht gezien z'n fysiek. Maar datzelfde had Vertonghen ook jarenlang hoor. Schuurs z'n inspeelpass is erg goed, beter dan Vertonghen, Vertonghen had alleen een wat betere techniek aan de bal en wat wendbaarder. We onthouden graag die laatste periode toen die echt indruk maakte met z'n rushes door 't midden. De meeste verdedigers zijn nog niet goed op hun 21e hoor, dus je kunt 'm ook gewoon weer even op de bank zetten of een keer uitlenen. Stam speelde op die leeftijd ook nog voor Willem 2 dacht ik. Vertonghen kreeg en nam die tijd ook. Z'n beste jaren komen nog. Afschrijven is nog niet nodig iig. Timber is over 2 jaar ook weer weg. Maar dat het kwartje een keer moet vallen, ja, dat wel. Want als die zo blijft spelen wordt 't toch subtop eredivisie ben ik bang.

3 april 2021 om 11:05

Vertonghen mocht het doen met met een paar korte invalbeurten in het eerste van Ajax voor hij werd verhuurd. Die verhuurbeurt was goed puur omdat hij minuten maakte, niet omdat hij moest harden ofzo. Ten Cate zag het niet in hem zitten, iets wat niet beter werd toen Vertonghen die 2-2 binnenkopte.
Schuurs heeft dit seizoen al meer minuten gemaakt dan Vertonghen dat deed in zijn RKC tijd. Hij heeft wel gewoon de tijd gehad en faalt veel te vaak.

Tsja als hij denkt dat hij niet 2 plekken in de pikorde gezakt is, mag dat natuurlijk, maar de meesten hebben door dat dit wel het geval is. Perr heeft te veel fouten gemaakt, terwijl Alvarez en Timber juist erg sterk zijn gaan spelen. Dan zak je gewoon in de hierarchie. Zegt ook wel voldoende over Schuurs dat hij er zoveel vrede mee lijkt te hebben en dat hij het allemaal wel begrijpt. Daar zou je toch wel iets meer pit en iets meer vuur verwachten dat je wel even het ongelijk van de trainer gaat bewijzen. Hij vindt ook dat hij er zelf goed opstaat. Dat lijkt mij ook het probleem.

3 april 2021 om 11:40

Het is echt niet zo dat hij helemaal geen kansen meer krijgt, dus ik betwijfel het of hij daadwerkelijk twee plekken is teruggezakt. Ik vind zijn reactie juist professioneel. Geen stennis schoppen, maar in de minuten die je krijgt wel even laten zien dat je goed bent. Tegen PSV vond ik hem supergoed invallen en ook tegen Sparta, Pec en andere wedstrijden speelde hij redelijk goed. Gaat wel iets langer bij hem duren, maar deze jongen komt er wel.

3 april 2021 om 11:53

Dat hij nog kansen krijgt is omdat er telkens wel weer iemand ontbreekt of gewisseld moet worden uit het rijtje Rensch, Mazraoui en Timber. Probleem met Schuurs is dat hij iedere wedstrijd gewoon grote fouten maakt die dan ook worden afgestraft. Tegen Sparta zag hij er bij die 2 tegentreffers gewoon weer heel slecht uit. Tegen PEC ook gewoon meerdere grote fouten gemaakt (die dan niet werden afgestraft). Afgelopen week bij Jong Oranje tegen Jong Duitsland was ook hij gewoon zijn man kwijt bij die 1-1. Dat is allemaal geen toeval. Kun je wel roepen dat hij er wel komt en dat het wat langer duurt, maar 2 seizoenen geleden maakte hij precies dezelfde fouten. Hij leert het niet of hij heeft die agressie niet. Dan houdt het gewoon op. De Ligt is straks 2 seizoenen weg en in die 2 seizoenen heeft Schuurs de vele kansen om de onomstreden opvolger van de Ligt te worden niet gepakt. Sterker nog, hij is meerdere keren zijn basisplaats kwijtgeraakt.

3 april 2021 om 12:59

Ook nu kijk je niet verder dan je neus lang is of je hebt enkel het verslag gelezen van de wedstrijd. Schuurs moest daar uitstappen omdat Bakker volledig arrogant als een mannetje rondhuppelt maar vergeet te verdedigen, hierdoor Botman als eerste moest uitstappen maar als een meisje aan de kant wordt gezet en de aanvaller vrij tocht had richting het doel. Helaas vergat Teze dat ook hij moest knijpen, waardoor de eerdere man van Schuurs vrij kwam.

3 april 2021 om 14:17

Overigens was Schuurs tot begin dit seizoen geen basisspeler, moest hij het daarvoor doen met af en toe een invalbeurt. Dus je gebruikt valse argumenten om je afkeer kracht bij te zetten. Gebruik op z'n minst feiten.

3 april 2021 om 20:53

Misschien moet jij naar de feiten kijken met je leugens Lunny. Botman liet zich op het EK inderdaad kinderlijk uitspelen, maar dat maakt niet dat Schuurs maar zijn man moet laten lopen, lucht dekken en dat dan precies zijn man die hij kwijt was de 1-1 maakt. Andere feiten zijn dat Schuurs vorig seizoen wel een basisplaats had vanaf de jaarwisseling vanwege een blessure van Veltman. Dat vulde hij zo dramatisch in dat bij Heerenveen uit Timber maar werd gebracht, omdat Alvarez ook niet voldeed. Ook begon Schuurs gewoon als basisspeler in de zomer van 2019. Maar dat ben je zeker vergeten, omdat het in je adoratie van Schuurs niet uitkomt om kritisch te kijken.

4 april 2021 om 00:58

Volgens mij heb ik je keurig uitgelegd waarom hij daar moet uitstappen. Voetbal is een teamsport waarbij je mag hopen dat je teamgenoten mee doen. Het was vorig seizoen stuivertje wisselen, maar je kunt onmogelijk zeggen dat hij daadwerkelijk basisspeler was. Moest het veelal doen met invalbeurten en nooit een hele reeks wedstrijden achter elkaar, dan kom je niet in een ritme. Ook werd hij niet beloond als hij een goede wedstrijd speelde. In het seizoen 2019/2020 heeft hij ongeveer 730 minuten gespeeld, verspreid over 10 wedstrijden in de eredivisie, hoe kan je dan spreken van een basisspeler!?Je sluit overigens behoorlijk zielig, eigenlijk bevestig je weer mijn punt dat je enkel leest wat je wilt lezen. Hieronder heb ik mij kritisch uitgelaten over hem, maar ik vertik het mee te gaan in die zielige heksenjacht. Dat deed ik niet bij Zlatan, niet bij Vertonghen, niet bij Blind en ook nu zie ik het talent en blijf ik erin geloven. Ik werd bij die andere jongens al uitgelachen, maar ik kijk verder dan mijn neus lang is. Ik zie potentie.

3 april 2021 om 12:56

Het is wel weer makkelijk om conclusie te trekken als je enkel wilt lezen wat je wilt lezen. Schuurs trok aan de bal omdat hij niet blij was met zijn reserverol, dat stukje lijk je voor het gemak even weg te laten. Daarna komt pas ten Hags uitleg en blijkbaar kan Schuurs zich daar in vinden. Oftewel een hele volwassen reactie.

3 april 2021 om 16:55

Appels en peren. Schuurs stond met Blind naast hem en een slecht verdedigend middenveld. Timber krijgt pitbull Martinez naast zich en een opgestane Alvares voor hem. Compleet anders. Timber was trouwens leuk toeschouwer aan het spelen toen Taliafico verkeerd terud speelde tegen Lille, in plaats van met de spits mee te lopen. Had Schuurs dit gedaan was het hek van de dam.

3 april 2021 om 20:58

Toen Schuurs met een Martinez naast zich en Alvarez op het middenveld tegen Sparta en PEC speelde was hij net zo bagger als toen Blind naast hem stond. Compleet hetzelfde. Met 1 van de beste verdedigers van Frankrijk (botman) en een Koopmeiners op het middenveld kon hij het bij Jong Oranje ook niet. Gewoon een kutverdediger. Leuk dat je een momentje hebt gevonden met Timber bij Lille. Van Schuurs kunnen we 20 van dat soort momenten noemen en daarom staat hij niet meer in de basis,

Perr zat even in een lastige fase en de concurrentie bij Ajax is groot, daarom moet hij nu even op de bank plaatsnemen. Zijn vervangers Timber en Alvarez zijn nu in vorm en staan er terecht in. In de laatste wedstrijden die hij speelde deed hij het echter weer ruim voldoende. Nu is het wachten totdat iemand anders een vormdip krijgt of geblesseerd raakt, dan moet ie er meteen staan.

Hij heeft een jaar lang mogen spelen en keer op keer dezelfde fouten gemaakt, zonder veel verbetering. De domme fout die hij uit bij Getafe maakte, maakte hij in januari ook nog, dan ben je er gewoon nog niet klaar voor. Met ruimte in zijn rug is het ook allemaal te matig en hij rent dikwijls roekeloos naar voren. Talent is er wel, maar voor Ajax vind ik hem op dit moment te matig.

3 april 2021 om 11:43

Roekeloosheid. Dat is inderdaad zijn grote probleem, naast dat hij 1op1 zwak is. Ik kreeg de indruk dat hij zich te veel wilde bewijzen en daardoor roekeloos een duel aanging. Laatste paar wedstrijden dat hij speelde was hij wel veel stabieler en geconcentreerder. Ik denk wel dat hij er komt hoor.

3 april 2021 om 13:01

Hij is nog niet heel overtuigend geweest inderdaad, mag wat harder worden en lijkt zich geforceerd te willen bewijzen. Het talent zit er wel, hij moet alleen nog wat volwassener worden.

Als iemand wel genoeg kansen heeft gekregen is het wel Perr Schuurs. Gelukkig speelt ie nu minder, want hij ging helaas keer op keer dezelfde fouten maken. Voor dit niveau ken die er gewoon niet heel veel van. Daarbij miste ik bij hem ook agressiviteit in het spelletje. Of je dat bij hem kan bijspijkeren heb ik ook zo mijn twijfels.

Alvarez brengt wel meer dan agressie hij kan ook beter verdedigen en in de lucht is hij ook beter. Schuurs moet gewoon wachten en beter zijn best doen

Als schuurs niet begrijpt waarom hij geen basis meer staat in wedstrijden die er toe doen dan moet hij echt eens wat wedstrijden van hemzelf terug gaan kijken. Hoeveel doelpunten tegen is hij al niet hij betrokken geweest. Hoe vaak staat hij als een lulletje rozenwater te verdedigen. Ga eens wat ballen tonen man.

3 april 2021 om 14:55

Lees anders eerst het artikel ff. Over ballen tonen gesproken.Daarin staat letterlijk dat hij de uitleg van ten Hag begrijpt. Hij toont ook aan ballen te hebben om het gesprek aan te durven gaan met de trainer.

Zoals Louis van Gaal ooit zei tegen Ted van Leeuwen 'ben ik degene die zo slim is? Of ben jij zo dom?' dit is hier ook van toepassing Timber is vele malen beter en stabieler dan Schuurs. Mazraoui en Klaiber mogen ook wel uitkijken met de ontwikkeling van Rensch..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren