‘Ronaldo en Messi hebben meer gepresteerd, maar in mijn hoofd ben ik beter’

Zaterdag, 3 april 2021 om 10:57 • Laatste update: 23:33

Kylian Mbappé heeft de top mede bereikt dankzij zijn arrogantie, zo vertelt de 22-jarige spits aan het Franse RMC Sport. De goalgetter van Paris Saint-Germain onthult onder meer dat hij voorafgaand aan wedstrijden tegen zichzelf zegt dat hij beter is dan Cristiano Ronaldo en Lionel Messi om extra gemotiveerd te raken. “Je moet jezelf ervan overtuigen dat je in staat bent om bergen te verzetten”, aldus Mbappé.

Wanneer de Franse superster gevraagd wordt naar het belang van arrogantie, is hij duidelijk. “Het ego? Natuurlijk is dat belangrijk, want als je in de problemen zit zal niemand je een duwtje in de rug geven. Mensen begrijpen het hebben van een ego niet. Maar als je niet in goeden doen bent, is er niemand die naar je huis komt om je te vertellen dat je iets wél kan. Je staat er alleen voor en alleen je eigen manier van denken helpt je. Je moet jezelf ervan overtuigen dat je in staat bent om geweldige dingen te doen”, vertelt Mbappé.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De huidige topscorer van de Ligue 1, goed voor 20 goals in 25 optredens, onthult ook te kijken naar andere spelers in de top en geeft aan dat hij zich regelmatig meet met Messi en Ronaldo. "Elke keer als ik op een veld ga zeg ik tegen mezelf dat ik de beste ben, terwijl ik ook samen met Messi en Ronaldo op het veld heb gestaan. Ze zijn betere spelers dan ik en ze hebben een miljard meer dingen gepresteerd dan ik. Maar in mijn hoofd zeg ik altijd tegen mezelf dat ik de beste ben, omdat je op die manier geen grenzen stelt aan de mogelijkheden en alles probeert te geven.”

Mbappé is van mening dat er een taboe rust op arrogantie, en vindt dat niet terecht. “Het hebben van een ego gaat niet om meer salaris hebben dan een tegenstander. Het gaat vooral om de voorbereiding (op een wedstrijd, red.). Het iets persoonlijks en is het een manier om mezelf te overtreffen. Een ego gaat veel verder dan op oppervlakkige wijze alleen maar moi, moi te zeggen.”

Na de kraker van zaterdag in de Ligue 1 tegen Lille OSC komt de sterspeler van PSG op woensdag met zijn ploeg in actie tegen Bayern München. In het heenduel van de kwartfinale van de Champions League zal de Franse formatie uit zijn op revanche na de verloren finale van afgelopen seizoen. Mbappé beleeft tot dusver een uitstekende Europese jaargang, daar hij in zeven wedstrijden al zesmaal doel trof.


Poll

Wint Kylian Mbappé binnen drie jaar de Ballon d'Or?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Deze man MOET naar Real Madrid komen, alleen dan pas kan hij daadwerkelijk de beste zijn.

2 april 2021 om 23:38

Gaat gebeuren man geen zorgen. Mbappe weet dat hij nu een stap moet maken en gaat natuurlijk never nooit zijn contract verlengen (ook al proberen veel antimadridistas zich dat wijs te maken op dit forum)

2 april 2021 om 23:40

Daar heb je weer de madrilenen met hun Mbapee.. om ziek van te worden. Je kan ook rustig afwachten en juichen wanneer het zover is.

2 april 2021 om 23:45

Ik snap dat jullie je zorgen maken dat zou ik in jullie positie namelijk ook doen maar we mogen dit toch wel hopen? En als het uiteindelijk zoals sommigen zeggen toch niet gebeurt is het alleen meer zuur voor ons.. dus een win-win voor beide partijen

2 april 2021 om 23:46

Madrilenen denken dat met Mbappe al hun problemen zijn opgelost. Al hun topspelers zijn ontzettend oud en ze vernieuwen niet. Zonder Ramos is dit een ploeg die door elk topteam kapot wordt gemaakt.

3 april 2021 om 09:52

@sosuhzv: Kijk ik leg het graag nog een keer uit; Mbappe speelt bij de rijkste club op aarde die vorig jaar CL finalist was en dit jaar wederom 1 van de favorieten. Hij speelt in zijn eigen stad Parijs, dichtbij familie en vrienden waar hij lekker Frans spreekt en een godsvermogen verdient dat hij nergens anders zal kunnen verdienen. Hij zit momenteel in contractonderhandelingen, dan wil j een troef hebben als uitgangspunt voor een sterke onderhandelingspositie; dat is Real. Leg me dan op zijn minst eens uit waarom hij dit allemaal op zou willen geven om voor Real te voetballen? Ik ben gewoon benieuwd?

3 april 2021 om 10:15

De rijkste club ter wereld...? Met een waarde van 1,092 miljard en een omzet van 540 miljoen? Nu snap ik dat wiskunde niet voor iedereen even makkelijk is maar dit is wel lachwekkend hoor. Wat dacht je van een club met een waarde die 4x zo hoog ligt en bijna het dubbele aan omzet draait?

Waarom zou hij naar Madrid willen? Heeft er altijd van gedroomd om in Spanje en voor Madrid te spelen. Volgt ondertussen al 3 jaar Spaanse lessen. Kan voor zijn ene idool Zidane spelen terwijl hij het shirt van zijn andere idool Ronaldo draagt. Is goed bevriend met Vinicius en speelt daarnaast bijna met meer Fransen samen in Madrid dan in Parijs. Kan zich tonen in een sterkere competitie. Spelers van Madrid en Barca zullen altijd meer kans maken op de gouden bal dan spelers van een L1 club. Madrid is de rijkste club ter wereld met de grootste historie. Hij wil hetzelfde verdienen als Neymar (36 miljoen). Dat is iets meer dan Bale nu verdient dus zou hij bij Madrid ook moeten kunnen krijgen lijkt me, ze kunnen het alleszins betalen. Hij zou spelen in het meest moderne stadion ter wereld. Hij zou de katalysator en leider zijn in een nieuw project met een nieuwe generatie voetballers die Europa weer een aantal jaar moeten gaan domineren in het wit. Genoeg redenen lijkt me?

Is het zeker dat Mbappe naar Madrid gaat? Natuurlijk niet. Is het zeker dat hij dat wel zou willen en dat er redenen voor zijn? Absoluut. Niet in het minst omdat hij en zijn omgeving dat odnertussen zo'n 100 keer hebben aangegeven. Jezus wat zijn jouw reacties kinderachtig zeg. Ik snap ook niet wat je ermee wil bereiken? Je bent hier in je uppie een lobby gestart om zoveel mogelijk mensen te overtuigen dat Mbappe nooit of te nimmer naar Madrid gaat of zelfs wil, en waarom? Gewoon om jezelf voor te liegen toch?

3 april 2021 om 10:16

@Homo Sapiens Real is juist bezig met vernieuwen. Kijk naar Valverde, Lunin, Mendy, Jovic, Vinicius, Rodrygo en Militao.

3 april 2021 om 10:59

@real8madrid: Dat klopt, ik heb altijd moeite gehad met wiskunde. De club PSG het land Qatar = ? kun je dat eens voor me uitrekenen? Verder snap ik dat mijn feitelijke onderbouwing pijnlijk is maar wel de waarheid. Een enorme zak geld weegt zwaarder dan een droom gebaseerd op gebakken lucht. Prettig weekend

3 april 2021 om 11:34

Ben je nou serieus? Dit zijn geen feiten en je reageert niet op mijn feiten. Feit is dat PSG 1 miljard waard is en Madrid 4,2 miljard. Feit is dat PSG 520 miljoen aan omzet draait en Madrid 800 miljard. Zelfs met de staatsteun van Qatar blijft Madrid gewoon de meer vermogende club van de twee hoor. Dat zijn de feiten. Ik geef je een lijstje met feiten en jouw reactie is zo ongeveer als volgt: Vingers in de oren stoppen 'lalalala ik luister toch niet, ik heb lekker gelijk' en dan spreek jij van feitelijke onderbouwing? Jezus dit is moeilijk in te schatten. Ben je nou echt zo simpel of gewoon aan het trollen?

3 april 2021 om 12:04

@real8, ik neem aan dat je 800 miljoen bedoelt? Verder heb je wel gelijk. Hij is even erg als al die fanboys die doen alsof mbappe absoluut naar Real Madrid komt, alleen omgekeerd. Bij hem gaat mbappe absoluut niet naar Real Madrid.

3 april 2021 om 12:28

Jovic speelt nu weer bij Entracht Frankfurt

2 april 2021 om 23:48

als hij met een PSG twee keer de CL pakt bv en hij wint met Frankrijk het EK dan is hij ook de grootste van dit moment op Ronaldo na die het EK heeft gewonnen en geloof ik 4 keer de CL, maar die gaat ook niet heel lang meer mee gezien zijn leeftijd

3 april 2021 om 01:33

Stel hij doet dat allemaal maar hij speelt zelf niet indrukwekkend. Is hij voor jou dan nog steeds het beste?

3 april 2021 om 03:17

dan niet nee maar Mbappe kan natuurlijk wel geweldig voetballen. natuurlijk is hij nu nog niet op Ronaldo en Messi niveau, want die twee hebben 15 jaar het internationale voetbal gedomineerd en of we dat ooit weer gaan zien bij andere voetballers is nog maar de vraag want dat is heel zeldzaam. toch denk ik dat Mbappe een hele mooie carriere voor zich heeft en zijn clubs en zijn land aan grote prijzen kan gaan helpen. over een jaar of 15 kunnen we pas zeggen of hij zijn persoonlijke ambities heeft kunnen waarmaken

3 april 2021 om 03:38

Nee klopt Japie, met 1 EK en 2 CL's gaat hij qua grootsheid ook Messi voorbij. 6 Ballon dors, 6 gouden schoentjes. Dat het uberhaupt in je opkomt..... Mbappe is een geweldige voetballer maar is alles behalve een klinische afmaker daarnaast zeg je dat hij vaak opstaat in grote wedstrijden? Buiten het Wk waar die tegen Argentinië geweldig was ,Kroatie waar hij ook zeer goed speelde en Barcelona is het probleem juist vaak dat Mbappe niet beslissend genoeg is? Daarnaast is Mbappe momenteel alles behalve een koelbloedige afmaker. Dat hij bij real een gouden schoen gaat winnen geloof ik best, misschien zelfs een cl. Maar hij gaat mijn inziens nooit de impact hebben op een elftal die Messi of Ronaldo hebben gehad al laat ik me door hem graag het tegendeel bewijzen.

3 april 2021 om 12:04

Ik vind dat laatste wat vroeg om te beweren dat hij nooit de impact van een Messi of Ronaldo op een elftal gaat hebben. Ronaldo was op zijn 22e natuurlijk ook een fantastische speler, maar ook hij had toen lang niet de impact op het elftal als hij later in zijn carriere had. Wat dat betreft kan Mbappe die ontwikkeling nog best doormaken.

3 april 2021 om 15:12

Klopt zou inderdaad best kunnen, afwerken kan je ontwikkelen en zijn afstandschot ook. Probleem is met mbappe dat hij in de kleine ruimte niet iets unieks heeft wat Messi en Ronaldo wel hebben. Messi met zijn techniek en Ronaldo met zijn loopactie/ kopkracht. Als een team zich terugtrekt is Mbappe niet op zijn sterks in de counter is hij een van de beste zo niet beste.

3 april 2021 om 15:19

Het is ook echt bizar hoe goed Messi en Ronaldo zijn. Ik denk dat we zulke spelers voorlopig niet meer gaan zien maar ik denk wel dat mbappe en haaland ver kunnen komen. Ook in Joao Felix zie ik een toekomstige topaanvaller, hij komt alleen niet uit de verf in dat verdedigende spel van Atletico

Vind ik een sterke mentaliteit van Mbappe. De titel is natuurlijk zoals altijd hier pure clickbait maar hij legt goed uit wat hij hiermee bedoelt. Mbappe lijkt me in tegenstelling tot veel andere voetballers een intelligente jongen

Hij gaat waarschijnlijk de beste speler van zijn generatie worden,maar vindt hem qua talent minder dan neymar,snap niet dat zoveel mensen hem beter vinden dan neymar,neymar had de pech dat hij messi en Ronaldo in zijn generatie had...ik had verwacht dat neymar op zijn 29 het stokje van messi zou overnemen,maar het valt vies tegen..

2 april 2021 om 23:43

Maar minder dan Neymar zijn is toch geen schande? Qua puur voetbal komt niemand bij hem in de buurt (behalve Messi natuurlijk). Maar dat kan je zoals een CR7 compenseren met andere kwaliteiten en ik vind Mbappe op andere vlakken beter dan Neymar

3 april 2021 om 11:52

Neymar is qua voetbal mss beter, maar is als persoonlijk vele malen irritanter. Dus ja het is maar hoe je het bekijkt. En iedereen kan maar roepen naar waar mbappe gaat. Maar dat wil niet zeggen dat het gebeurd. Hij heeft ook te kennen gegeven dat liverpool ook een optie is voor hem.

3 april 2021 om 00:05

mee eens het enige waar mbappe beter in is is zijn snelheid en fysiek

3 april 2021 om 10:06

Hahaha jij bent niet te schatten knul. Elke dag dat het er meer en meer op begint te lijken dat Mbappe naar Madrid gaat kan hij er volgens jou minder en minder van. Je zou haast denken dat ze Walcott gaan kopen. Ben jij de Barca reincarnatie van insidermadrid maar dan met slechtere grammatica?

3 april 2021 om 11:10

Ja ik ben de nieuwe barca insiderealmadrid

3 april 2021 om 00:10

Dat vind ik altijd zo simpel bekeken. Balletje aan de voet en een dribbel maken? Neymar heeft veel meer talent. Puur technisch? Wederom heeft Neymar meer talent. Afwerken? Mbappe staat mijlenver voor op de 22-jarige neymar. Loopacties maken en de ruimte vinden? Niet alleen staat Mbappe mijlenver voor op de 22-jarige Neymar, hij is beter dan de huidige Neymar. Mentaal? Niet eens dichtbij imo. Er zijn zoveel verschillende aspecten in het voetbal waar je talent voor moet hebben. Mensen lijken echter enkel te kijken naar het technische aspect van balletje hoog houden. Alsof die Red Bull panna straatvoetballers e beste spelers ter wereld zijn?

3 april 2021 om 08:24

Helemaal mee eens. Neymar is het zelf al veel te jong gaan geloven. Waanzinnig talent maar uiteindelijk snel vergeten in vergelijking met Messi Ronaldo Pelé Cruijff en Maradona. Meer in het rijtje - hele respectabele superspelers- als Zidane, Ronaldinho, van Basten, Litmanen imo

3 april 2021 om 00:30

Ben het volledig met je eens Marieke. Neymar is een echte rasvoetballer die alles kan op verdedigen na dan. Ik volg Neymar al sinds zn debuutjaar bij Santos omdat toen jarenlang geruchten gingen over een transfer naar Real Madrid. In die tijd was er ook zo filmpje van hem dat hij een corner neemt en hem zelf erin schiet. Geen idee of het echt is btw. Neymar is veel technischer, kan alles met een bal (na Ronaldinho niet meer gezien). Is een afmaker en spelverdeler met erg veel inzicht en een gevaarlijke pass, zn statistieken liegen er ook niet om. Ook speelt hij niet voor niks zo vaak op 10. Is gevaarlijk bij dode spel momenten zoals de vrije trappen en corners die hij neemt. Hij heeft ook gewoon een veel beter schot als Mbappe. Het is alleen jammer dat het zon jankerd is geworden maar aan de andere kant is hij in het verleden wel vaker hard aangevallen en vies geblesseerd geraakt. Ik vind Neymar op dit moment ook gewoon de beste voetballer ter wereld, en nog steeds erg jammer dat het Barcelona was geworden ipv Real Madrid in 2011?

3 april 2021 om 11:54

Wist je dat hij eigenlijk op punt stond toen te tekenen bij man city. Maar toen het klimaat in engeland ter sprake kwam hij voor barca koos. Dus eigenlijk jammer dat je keuze op het weer belangrijker is. Maar ja transfer met een geurtje aan.

3 april 2021 om 05:17

verklaar me voor gek maar in mijn ogen heeft neymar nog niet eens zijn voledige talent gebruikt en kan hij nog beter (is nu natuurlijk al wereldtop), bij neymar zit het ook nog al eens tegen qua blessures op belangrijke momenten.dan zijn fratsen erbij.mensen kijken niet verder.ik denk dat neymar nog een stuk beter kan en gaat worden.

3 april 2021 om 06:00

Neymar zal simpelweg zijn volledige potentie niet bereiken, reden; simpelweg niet de mentaliteit die een mbappe toont en de mentaliteit die Messi en Cristiano hebben laten zien de afgelopen 15 jaar. Ik ook dacht oprecht dat neymar Messi en Ronaldo kon evenaren maar hij bleek helaas een zwakte te hebben die vaak Brazilianen hebben; feesten. Dus nee sorry neymar zal zeker niet beter worden, die gaat juist vroeg aftakelen en zich snel aansluiten bij beckham in Miami. Mark my Words

3 april 2021 om 05:50

Neymar heeft de fout gemaakt om naar een competitie te gaan waar hij wekelijks aan flarden wordt geschopt.

Een taboe op arrogantie hoe zou dat nou komen ja. Is toch totaal geen goede eigenschap om arrogant te zijn.

2 april 2021 om 23:49

je hebt ook nog een verschil tussen arrogant zijn en zelfverzekerd zijn. misschien is Mbappe gewoon overtuigd van zijn kwaliteiten

3 april 2021 om 00:40

Nee Japie, hij is niet overtuigd. Het hele punt dat hij maakt is dat hij zich juist constant probeert te overtuigen. Je moet het eerst zelf geloven voordat je het realiseert.

2 april 2021 om 23:52

Hij gebruikt die arrogantie om zichzelf op te peppen, beter te maken. Niet om op anderen neer te kijken. Ik denk overigens dat arrogantie in deze context niet het goede woord is als hij zichzelf juist wil motiveren om beter te worden/zijn dan Messi en Ronaldo.

Haha ik zou maar eerst proberen de beste te zijn in je eigen team. Loopt daar iemand rond die toch wel 2 klassen beter is.

3 april 2021 om 01:28

Eenmaal in vorm is het inderdaad duidelijk dat neymar een hoger niveau aantikt. En dan hebben die andere 2 in hun prime nog veel hogere niveaus aangetikt. Mbappe zit nog ver van de prime van messi en ronaldo af.

3 april 2021 om 02:04

Maar dat is ook niet raar toch? Die waren op 22 jarige leeftijd ook nog geen prime Messi en prime Ronaldo. Over een jaar of 8 kunnen we pas gaan beoordelen of mbappe zijn belofte heeft ingelost/nog aan het inlossen is.

3 april 2021 om 13:40

Op 22 was messi al in zijn prime hoor. Hij is daarna nog door blijven maar het zou idioot zijn om 21 jarige messi en ouder niet als prime te tellen. Messis prime telt vanaf het moment dat guardiola overnam bij barca toen ging het in een keer heeel hard bij hem en groeide hij nog door zelfs

3 april 2021 om 13:42

Overigens is mbappe zijn belofte al aan het inlossen. Is een wereldklasse speler. Maar niet op messis standaard. Ik zie dat talent in hem ook niet. Is niet erg want ja, er zijn maar een paar namen in de geschiedenis die zo getalenteerd ware .

Geen slimme kerel. Er is een verschil tussen arrogantie en zelfvertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat elke topspeler zoals Cruijff, Messi & Ronaldo zichzelf vertellen zijn dat ze de beste zijn op het veld. Dat is zelfvertrouwen. Bij de paradepaardjes Mbappe en Neymar druipt er echter zo'n flinke arrogantie vanaf die zijn weerga niet kent.

3 april 2021 om 08:28

Het grote verschil tussen arrogantie en zelfvertrouwen is volgens mij de houding. Als je arrogant bent of genoemd wordt, dan vertoon je vaak een bepaald gedrag die mensen niet aanstaat door eigenlijk te zoeken naar een vorm van bevestiging (van jezelf of van buiten af). Als je zelfvertrouwen hebt, dan laat je oprecht alles van je afglijden en heb je geen bevestiging nodig. Dat is denk ik het verschil. Arrogantie is dus eigenlijk nep zelfvertrouwen. Maar dat kan wel transformeren naar zelfvertrouwen als je op een gegeven moment ook echt duidelijk (een van) de beste bent, zoals met Ronaldo gebeurde. Messi is dan weer eerder een goed voorbeeld van iemand die vanaf het begin zelfvertrouwen had en heeft gehouden. Misschien dat Neymar daarom vaker als arrogant bestempeld wordt, omdat hij stiekem weet dat hij niet de beste is maar wel zo gezien wilt worden.

Goede speler, leuke speler maar moet echt weg uit die waardeloze Ligue 1 voor we hem echt kunnen vergelijken met de twee beste spelers van de laatste 20 jaar.

interessante dingen zegt hij hier. Wat ik jammer vind is dat hij ervan uit gaat dat wanneer hij niet in goeden doen is, niemand naar hem toe zou komen om hem op te beuren of te vertellen dat hij het juist wél in zich heeft. Ik denk dat jongens als hij juist alleen maar mensen om zich heen heeft die hem continue vertellen dat hij geweldig is. Als je een kleine groep vrienden hebt die close met je zijn zullen ze eerlijk, kritisch maar zeker opbeurend zijn wanneer je minder goed in je vel zit. Die houding dat 'niemand je komt helpen als het minder gaat' is volgens mij iets van de laatste jaren. In principe is iedereen een hater die niet met je mee hobbelt zeg maar. Terwijl dit juist andersom is. Zorg dat je sympathiek, nederig en toch ook eerlijk bent en je zal verbaast zijn hoeveel mensen stille supporter zijn.

Verder zegt hij wel veel logische dingen vind ik. Arrogantie of de absolute wil om de allerbeste te zijn, daar wordt door ons gewone stervelingen wellicht wat negatief tegen aan gekeken. Ik zelf vind de overtuiging van C. Ronaldo juist iets moois, die man was nooit zover gekomen als hij niet zo overtuigt was geweest van zichzelf. Net als een Ibrahimovic. Daarom vind ik het juist ook wel mooi dat Mbappé dat hier best specifiek bespreekt, zijn wil en overtuiging dat hij tot de groten der aarde behoort zorgt er uiteindelijk ook voor dat hij daarbij hoort. Naast zijn onmetelijke talent natuurlijk.

Als laatste, ik hoop dat hij vertrekt bij Psg, Het zou zijn carrière denk ik goed doen om in een competitie te gaan spelen waarin hij veel vaker tot het uiterste gedreven wordt. Maar volgens mij is hij nu domweg te duur voor welke club dan ook.

3 april 2021 om 01:33

"arrogantie of de absolute wil om de allerbeste te zijn, daar wordt door ons gewone stervelingen wellicht wat negatief tegen aan gekeken." - Niet mee eens. Van Ronaldo slikken mensen z'n arrogantie vrij moeiteloos door z'n toewijding en prestaties en bij Messi erkent iedereen z'n talent en is hij zelf nogal op de achtergrond. Mbappe is een geweldige speler, maar hij blaft harder dan dat hij bijt. In dat opzicht doet hij me denken aan Neymar. Hij erg goed, fenomenaal zelfs, maar op de momenten dat zo'n vreselijk dure speler er echt moet staan zijn ze er niet. Dat zien we niet een enkele keer, maar continu als de druk er vol op staat. Een Ronaldo en Messi hadden dat vrijwel direct. Maar goed, hoe dan ook denk ik dat je dit soort praatjes pas moet hebben als je structureel prijzen pakt voor de ploeg op het allerhoogste niveau. Gelukkig voor hem heeft hij nog aardig wat jaren te gaan.

sorry dat ik dit zeg maar ik vindt dat die mbappe zich zelf een beetje overhyped het klopt dat ie na messi en ronaldo de beste zal worden maar kijk effe naar zijn afstand schot passing vrije trappen daar is ie niks in zelfs haaland vindt ik completer dan mbappe en meer een killer deze deze man mbappe zal nooit het niveua bereiken van CR7 en messi

3 april 2021 om 00:20

Haaland completer dan Mbappe? Nou weet ik het wel hoor Beide absolute godenkinderen en worden met gemak de besten ter wereld binnenkort. Ik durf niet te zeggen welke beter is of gaat worden. Maar Haaland completer noemen vind ik wel heel grappig.

3 april 2021 om 00:25

het is echt zo kijk na beide afmaking enzv en je ziet duidelijk verschil mbappe is zwaar ooverhyped door real fans

3 april 2021 om 00:43

Haaland is 20, heeft een betere goalratio in CL en in de competitie (terwijl Mbappe al jaren in de Ligue 1 speelt en Haland "pas net" in de iets zwaardere Bundesliga).

3 april 2021 om 10:03

Axh hou op. Hoe kan iemand die slechts op 1 positie kan spelen completer zijn?

3 april 2021 om 00:32

Als hij net zo weinig accenten in zijn spel legt als jij leestekens in je teksten, dan heeft hij nog een lange weg te gaan inderdaad. Qua compleetheid, dat is altijd een lastig punt vind ik. Haaland lijkt krachtiger, maar Mbappé lijkt mij op volle snelheid nog veel vaardiger met een bal en dat zal op den duur denk ik wel belangrijk zijn, hoe hoger het niveau wordt.

3 april 2021 om 00:34

zal ik doen

3 april 2021 om 01:27

Nou ja, Mbappe is wel een betere voetballer dan Haaland, maar een legendarisch talent vind ik Mbappe niet. Ik vind 'm zeker een generatie-topper en als er niets raars gebeurt kun je z'n prestaties wel een beetje invullen, maar vreselijk speciaal vind ik 'm ook weer niet. Bij Messi en Ronaldo zag je direct dat ze iets speciaals waren. Bij Mbappe heb ik dat totaal niet.

3 april 2021 om 10:21

Zag jij bij Ronaldo op 18-jarige leeftijd meteen dat hij iets speciaals was? Dan was je toch echt een van de enige hoor Sirius. Wat je zegt, je zag dat hij een toptalent was maar dit? Messi is een geval op zich. Ik vind wat Mbappe op die leeftijd toonde veel indrukwekkender hoor en wat mij betreft had ie, net als Ronaldo op die leeftijd, al een gouden bal kunnen hebben. Toen Frankrijk het wk won.

3 april 2021 om 14:23

Wie heeft het over 18-jarige leeftijd? Ik namelijk nergens.

3 april 2021 om 15:50

Ik zag totaal niks speciaals bij Ronaldo behalve dat hij idiote trucjes uitvoerde bij de cornervlag. Bij Mbappe zie ik dat wel. Heel volwassen voor zijn leeftijd. Een beetje hoe de Braziliaanse Ronaldo en Messi ook waren.

3 april 2021 om 19:21

De 22-jarige Ronaldo had die trucjes inmiddels al redelijk afgeleerd en was al aanzienlijk efficienter gaan spelen. Die trucjes werden irritant, maar z'n kwaliteiten waren duidelijk zichtbaar.

Ik snap dat hij een mentaal spelletje speelt. Maar eerlijk is eerlijk, hij is bij lange na nog niet de voetballer die messi was op zijn leeftijd. En dan heb ik het nog niet eens over presteren. Maar bal aannames, dribbels, hoe de bal aan messis voet leek te kleven op die snelheid en dan nog overzicht behouden..... man man man wat was messi op mbappes leeftijd goed zeg. Feit dat we helemaal terug moeten gaan naar maradona om iemand te hebben waarmee messi vergeleken kan worden zegt genoeg.. Daar zit mbappe wel ver vanaf vind ik.

3 april 2021 om 06:05

Ik vind Messi ook beter en mbappe zal hem zeker niet overtreffen. Ma jij noemt hier Messi zijn topkwaliteit en wijs dat aan als meetlat, vrij bizar om te meten... laat mbappe en Messi hun carrière afsluiten en dan de discussie voeren. Want ja als mbappe 5 WK’s bij elkaar voetbalt en 6 Cl’s ja dan komt er een discussie en dan zal het niet enkel gaan over bal aan de voet...

3 april 2021 om 13:38

Hii mag 20 wks bij elkaar sparen. Als ik zie dat hij niet zo goed is als messi zal ik dat melden. Messi is inderdaad de meetlat. Maar gebruik maar mbappes kwaliteiten voor messi als meetlat dan en messi overtreft hem weer. Enige wat mbappe over messi heeft is zijn snelheid

3 april 2021 om 16:03

Salaaf jij snapt er niks van. Als mbappe meer heeft gescoord en meer assist heeft gegeven dan is het toch meer dan snelheid alleen? Gebruik je hoofd en minder je hartje voor Messi. Dus nogmaals einde carrière zien we wel.

3 april 2021 om 19:32

Ach ja, en waarom ben jij zo lyrisch? Zal er vast niet mee te maken hebben dat hij veelvuldig in verband word gebracht met Real Madrid? Laliga is nog altijd een stuk beter dan Ligue 1 en Mbappe moet nog maar laten zien dat hij kan doen wat Ronaldo en Messi hebben gedaan. Die tikten jaren een niveau aan waar ze iedere top competitie aan flarden zouden schieten.

Vergeet ook niet dat Messi en Ronaldo allebei zoveel meer waren voor hun ploeg dan alleen hun rendement. Real Madrid zakte als een kaarthuis in elkaar toen Ronaldo vertrok en we zien ook al jaren hoeveel beter Barcelona is met Messi. Daar waar Messi in elk opzicht van het positiespel een grote impact had, had Ronaldo de leiderschap voorin in combinatie met z'n enorme drive. Die jongens lieten hun ploegen ook echt een stuk beter voetballen.

Laten we eerst maar eens zien of Mbappe het ook kan als alles tegenzit. Grootheden staan juist dan op en dat hebben Messi en Ronaldo heel vaak laten zien.

Tja, dat kan zich mooi afspelen in z'n hoofd, maar ik denk niet dat Mbappe meer is dan een generatie-topper. Hij was heel jong al erg goed en natuurlijk is hij een geweldige speler, maar heel veel ruimte voor groei is er niet meer als je naar z'n kwaliteiten kijkt naar mijn mening. Hij is tot nog toe ook (kan door jeugdigheid komen) niet beslissend als het er echt om gaat. Technisch is hij niet speciaal a la Messi en mentaal is hij niet speciaal a la Ronaldo.

3 april 2021 om 10:22

Maar dat was Ronaldo op die leeftijd voor de buitenwacht ook nog niet. Achteraf horen we verhalen over zijn mindset en trainingsregime bij United maar toen kwam dat nog niet echt naar buiten. Die bewondering voor zijn mentaliteit kwam er pas na zijn overstap naar Madrid volgens mij. Op deze leeftijd zat hij af en toe nog op een feestje en verscheen dat net in de media. Of die hele verkrachtingszaak in LA toen ie 22 was bijvoorbeeld.

3 april 2021 om 14:27

Ronaldo had 17 doelpunten en 16 assists op 21-22-jarige leeftijd in de Premier League. Op dat moment was Ronaldo al heel hard op weg.

3 april 2021 om 22:26

Die statistieken had Mbappe ook op 18-jarige leeftijd dus ik snap je punt niet? Laat staan wat ie destijds al liet zien in de CL

Klinkt als extreme perfectionisme. Wat werkt als je het talent hebt om het waar te maken, maar een stuk minder als je dit niet kan. Je zult vast nu een stel gasten die niets kunnen hebben die dit gaan overnemen, terwijl het volkomen misplaatst zou zijn.

Persoonlijk vind ik dit niet ego of arrogant. Dit is het gevoel aantrekken van je doel en zelfliefde. De basis voor positieve verandering (het nu omarmen, het gevoel van je doel visualiseren in het nu en vervolgens ook er voor gaan werken). In de sport wordt in mijn ogen sowieso het mentale onderdeel onderschat. Je lijf volgt je geest. Het lijf gaan we enorm trainen maar onze geest (en overtuigingen) niet. Snap ik niet. Die twee horen hand in hand te gaan.

Hoe realistisch is het dat madrid alaba, mbappe en haaland kan halen? Ze hebben vorig jaar niks uitgegeven en fifa is wat coulanter met ffp door de corona crisis. Perez weet dat er een nieuwe generatie van toppers nodig is om weer bij de beste clubs te horen en om de opening van het nieuwe stadion te vieren. Ik zat een beetje te rekenen en opzich kan je er wel komen. Verkoop: isco, Jovic, Marcelo, varane, asensio, odri, ceballos, bale Hiermee zou je wel genoeg geld moeten genereren voor een haaland. Alaba is gratis en als vervanger van varane. Mbappe zou iets van 150 mil kosten dat geld kunnen ze wel bij elkaar krijgen (of de lening van het stadion inzetten). Hiermee zouden ze grote stappen zetten aangezien de aanval van real enige zorgen kindje is.

Heel herkenbaar, dat heb ik ook altijd als ik thuis op de bank zit en mn 5e peuk van de wedstrijd uitdruk.... Ik ben zóveel beter dan Tadic, Neres, Antony, Kudus en co, ik snap niet dat de club me geen contract aanbied. Ze kennen me toch wel? Ik loop al jarenlang op De Toekomst rond!

Geweldige speler met ook nog eens een hele gezonde motivatie, en een mooie manier om arrogantie op een mooie manier te omschrijven, als je de beste wilt worden heb je die overtuiging nodig anders kom je er niet. Er zijn zoveel voorbeelden van geweldige voetballers die eigenlijk beter waren dan de uiteindelijke sterren, bijvoorbeeld. Djalminha vs Ronaldinho, Quaresma vs Ronaldo, enz.enz.

Hij is op dit moment ook beter dan Ronaldo en Messi. Enkel Neymar en De Bruyne vind ik beter dan Mbappe, al blijft dat subjectief. Verder is wat hij zegt echt niet arrogant bedoeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC7034
3.AS Monaco6529
5.RC Lens527
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller2721
K. NageraAanvaller10
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper240
Sergio RicoKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

87 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 27 21 4 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Foden breekt met mediabedrijf na veelbesproken tweet richting Mbappé’

Phil Foden heeft gebroken met Ten Toes Media, het bedrijf dat zijn online communicatie verzorgde, zo verzekert de Daily Telegraph. De middenvelder van Manchester City was volgens de Daily Mail ‘furieus’...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren