Italië leert eindelijk uitblinkende Jeroen Zoet kennen: ‘Het EK is een droom’

Vrijdag, 2 april 2021 om 07:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:23

Nooit eerder raakte Jeroen Zoet zolang geblesseerd als bij de start van zijn eerste buitenlandse avontuur. De doelman van Spezia liep op de tweede speeldag van de Serie A een zware liesblessure op. Een hard gelag voor de van PSV overgekomen doelman, die inmiddels echter weer drie wedstrijden op rij onder de lat heeft gestaan en in deze tijdspanne louter lovende kritieken van de Italiaanse sportkranten ontving. Zoet heeft een frustrerende tijd achter de rug. “Ik kreeg de keuze om direct weer naar Nederland terug te keren voor mijn revalidatie, maar ik heb vanaf dag één gezegd dat ik hier wilde blijven.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door tondekorte)

Mooi voor hem dat hij het goed doet daar, maar laten we alsjeblieft geen Zoet oproepen voor Oranje. Het is geen puntenpakker en hij heeft niet dezelfde waarde als Babel in de kleedkamer.

2 april 2021 om 07:56

Babel moet dus wel opgeroepen worden?

2 april 2021 om 08:35

Maakt in deze tijd gelukkig totaal niet uit wie je oproept. Gaat erom dat Frank en z'n spelers tezamen een leuke tijd hebben,en dat ze minimaal 2 leuke potjes laten zien. De rest is een loterij,want een EK kan echt iedereen winnen.

2 april 2021 om 09:22

Ff wakker worden. Dat was natuurlijk sarcasme van de bovenste plank. Natuurlijk is Babel een absurde keuze, dat vind toch iedereen behalve de Boer en consorten.

2 april 2021 om 10:12

@DeSteek, niet alleen De Boer roept hem op, hè. Mensen doen nu net alsof hij de eerste en enige trainer is die Babel oproept.

2 april 2021 om 10:16

Denk dat het een bug in het programma is en dat ze het vinkje bij Babel niet weg kunnen halen.

2 april 2021 om 11:14

@kyle66 Klopt, ik heb het idee dat de Boer bang is om andere spelers op te roepen dan Koeman deed. De Boer moet de beste spelers oproepen, niet de spelers die zijn voorgangers ook opriepen.
En dat alles had te maken dat Babel de eerste twee wedstrijden onder Koeman boven verwachting goed speelde.

2 april 2021 om 11:54

@kyle66 - Maar ten tijde van Koeman betrof het de Babel die het uitstekend deed bij Fulham en in Turkije. Deze Babel is door het ijs gezakt bij Ajax en laat in Turkije ook verre van een onuitwisbare indruk achter. Babel wordt nou eenmaal ouder en dat zie je terug in z'n dalende lijn.

2 april 2021 om 16:47

Ook toen hij het slecht deed bij ajax werd hij door koeman opgeroepen! Dat de boer hem niet meer moet oproepen is een ander verhaal, maar ga het nu niet brengen dat koeman een speler in vorm opriep.

2 april 2021 om 21:10

Iedereen kan wel zeggen Koeman dit dat maar onder Koeman waren de resultaten geweldig en onder De Boer niet. Dan ga je niet beter presteren als je een bankzitter uit Turkije erbij neemt IPV veel betere opties

2 april 2021 om 07:59

Haha ik hoop dat die laatste zin sarcastisch. Wat een onzin om Babel mee te nemen omdat hij zo goed is in de kleedkamer. Het is geen Van Persie of Robben met jarenlange verdiensten die zijn ervaringen kan delen met de rest.On: ben geen fan geweest van Zoet, maar als hij het goed doet en zich ontwikkeld heeft zou hij gewoon een optie kunnen zijn. Ik heb hem niet gevolgd, dus kan niet oordelen . Het is niet dat de concurrentie nou zo groot is, als zelfs opa Stekelenburg in aanmerking komt.

2 april 2021 om 08:29

Ik ben blij dat we op voetbalzone eindelijk inside information hebben vanuit de kleedkamer van Oranje. JK-Ajax, wie is de grappigste onder de douche?

2 april 2021 om 08:38

Dat is Dumfries. Daar heeft hij de ballen wel onder controle.

2 april 2021 om 09:37

Dan ben ik bang dat we zonder keeper naar het EK gaat. Als je deze criteria voor elke keeper hanteert tenminste. Er is namelijk geen een Nederlandse keeper die er boven uit steekt of punten pakt. Ik denk dat we gewoon moeten kijken naar de laatste 10 wedstrijden, wie heeft dan de beste vorm. Of je nu Cilissen, Zoet, Krul, Bijlow etc selecteert het is allemaal net niet en niet goed genoeg.

2 april 2021 om 09:48

Nee joh , niet gaan shuffelen met keepers. Cilessen is misschien geen wereldtopper maar heeft in Oranje eigenlijk nooit teleurgesteld. Als je gaat wisselen, zag je tegen Turkije wat er gebeurt.

Als Zoet presteert oproepen. De rest van de keepers is het ook allemaal niet. Kunnen nog wel een prima keeper gebruiken.

2 april 2021 om 11:55

Zoet is gewogen en te licht bevonden. Die was in vorm al hopeloos in Oranje. Die jongen is mentaal niet sterk genoeg om onder druk te presteren.

2 april 2021 om 12:07

Zijn concurrenten zijn Krul en Stekelenburg. Elke keeper die het een beetje leuk doet maakt een kans nu.

2 april 2021 om 13:23

Stekelenburg is misschien langere tijd uit de picture geweest, maar heeft het altijd meer dan verdienstelijk gedaan. Vind dat je hem nu een beetje tekort doet.

2 april 2021 om 16:49

Een zoet in vorm is alsnog de minste van alle keepers. Dus die moet nooit opgeroepen worden

Aangezien we op dit moment geen enkele echt goede keeper hebben gewoon altijd de goalies oproepen die in vorm zijn. Zoet hoort hierbij dan zeker tot de kansrijken

2 april 2021 om 09:15

Zoet speelt alleen omdat de eerste keeper corona had en niet omdat hij vanwege zijn vorm die andere uit de basis gespeeld heeft. Zodra Provodel terug is, gaat Zoet volgens mij weer op de bank.

2 april 2021 om 10:31

Provodel speelde omdat zoet geblesseerd raakte, niet andersom. De keeper die ten tijde van het ek het beste is hoort in oranje.

2 april 2021 om 12:46

Maar hij doet het nu goed, daar gaat het om. Een Stekelenburg speelt ook alleen maar omdat Obama geschorst is, maar als hij de beste vorm heeft moet hij mee. We hebben geen topkeepers, dus vorm is gewoon erg belangrijk

3 april 2021 om 10:00

Zoet zal nooit de beste zijn ten tijde van het EK. Obv van wat ik in Italiaanse media lees, denken ze er zelfs weer aan om Zoet te verkopen.

Aangezien we op dit moment geen enkele echt goede keeper hebben gewoon altijd de goalies oproepen die in vorm zijn. Zoet hoort hierbij dan zeker tot de kansrijken

Zoet heeft zich eenmalig ontpopt als een topkeeper en dat was in de CL van 2016. Daarna toch gewoon weer een doorsnee keeper gebleken. Laten we aub stoppen met iedereen die ook maar ff paar maanden een vorm heeft, Nl’s elftal in te praten. Echt 0,0 vastigheid. Fdb slaat soms een beetje door, maar hij waait niet met elke wind mee, gelukkig..

2 april 2021 om 08:56

Welke keeper heeft dat wel laten zien dan?
Iedere keeper die we hebben zijn allemaal aardig maar niks speciaals.

Zoet hoeft niks onder te doen voor een, Steek, Bijlow, Bizot, Drommel, Marsman om maar wat te noemen.
Cillesen en Krul vind ik net iets beter dan de rest nog, maar zelfs die zijn geen hoogvliegers. Dus snap best dat hij er nog ver durft te dromen om mee te gaan.

2 april 2021 om 09:26

Ik vind Krul ook niet beter dan het rijtje dat jij opnoemt. Na Cillessen is het een beetje lood om oud ijzer. En Cillessen is al geen hoogvlieger. Kun je nagaan hoe matig onze keepers zijn.

2 april 2021 om 09:27

Zoet mag er van mij op los dromen hoor, is hem gegund. Maar de vraag stellen is hem beantwoorden .. als die 2e/3e keepers niks voor elkaar onderdoen, kies dan voor vastigheid. Laten we aub beetje geloofwaardig blijven met onze selectiebeleid, iedereen die nu paar maanden in vorm is droomt van het EK, wat een poppenkast.

2 april 2021 om 09:30

@desteek:
Niet mee eens Krul was vorig jaar ook een uitblinker in de PL. En doet het nu wederom erg goed en vind het als ballen pakker beter dan Cillessen zelfs. Cillessen is meevoetballend weer beter.

Maar zeker eens keepers zijn bijzonder matig. En een Drommel en Bijlow zie ik ook niet een veel hoger niveau gaan aantikken...

2 april 2021 om 09:30

Geloofwaardig blijven met de selectie en toch Ryan Babel oproepen...?🤷‍♂️

2 april 2021 om 10:16

Je bedoelt zoals Koeman ook geloofwaardig bleef terwijl hij Babel en Strootman op bleef roepen? Elke keer sta ik weer versteld van het beperkte geheugen van sommige mensen.

2 april 2021 om 10:28

Was ook ongeloofwaardig inderdaad!
Babel was toen nog wel iets logischer dan nu. Maar die had ook nu gelijk kunnen moven net als Strootman inderdaad.

Strootman was inderdaad ook altijd een raadsel wat die er steeds weer bij deed!

2 april 2021 om 11:22

@capis Dan rechtvaardig je het ook dat Steek wordt opgeroepen. Keept ook prima nu. Ik boedel, Krul heeft niet al te lang geleden aangetoond niet van het gewenste niveau Ajax en AZ te zijn. Ik vond hem tegen Turkije ook allesbehalve goed/betrouwbaar ogen. Was op een gegeven moment zelfs zo onzeker dat hij van ellende de bal achter (en dus corner) tikte. Daar schrik ik wel even van. Ik zou niet weten waarom een pakweg Drommel dat minder zou doen. Daarom vind ik qua keepersniveau NL best wel schrikwekkend matig als je dat afzet tegen andere traditionele toplanden. Ik vind dat we na Sar nooit meer een echte topkeeper hebben gehad en dat is inmiddels al een tijdje terug. Dat vind ik opvallend en dat baart me zorgen.

2 april 2021 om 12:03

@desteek:
vind het ook terecht dat hij mee is.. Het is de 3de keeper dan kan je beter iemand met ervaring er bij hebben die weet hoe het is om op een toernooi te staan.

Wat gaat een Bijlow/drommel er aan hebben om als 3de keeper mee te gaan? De ervaring roepen ze dan, van wat op de bank zitten en beetje wedstrijden kijken?

Liever iemand die dan wel nog iets toevoegt en eventueel met zijn ervaring tips kan geven.

2 april 2021 om 12:29

Ik vind ons nl team bepaald geen topland. En dat komt niet alleen door de keeper

2 april 2021 om 14:20

Ligt er helemaal aan wat je onder top verstaat. Als je 3-4 landen onder top schaart. Nee, dan horen we er niet bij. Zijn dat er 12-16, dan wel.

2 april 2021 om 15:11

met een beperkt geheugen kan je nederland minister president worden en blijven

2 april 2021 om 16:53

Hij heeft een bepaalde roem gekregen door de wedstrijd tegen athletic waarbij er continu recht op hem werd geschoten ipv een hoekje. Psv overleefde die wedstrijd niet door zoet, maar door spitsen die hun vizier totaal niet scherp hadden staan. Waar ik als inwoner uiteraard destijds heel erg blij mee was.

Goed voor Zoet dat ie weer terug is, ook heel slim om te blijven revalideren in Italië om inderdaad binding te krijgen met je team, het land en de taal.
Echter, heb je met Cillessen, Krul en dan derde keeper Stekelenburg toch wel betere/ervarener keepers die waarschijnlijk meegaan.
Krul doet het goed bij Norwich en ze zullen promoveren naar de Bpl, Cillessen staat inmiddels ook weer basis bij Valencia en Stekelenburg staat nou eenmaal basis bij Ajax + doet het niet onverdienstelijk. Dat je hem dan als derde doelman meeneemt als iemand die al meerder eindtoernooien heeft gekeept is een prima keuze.

Mooi voor hem dat hij terug is en hopelijk kan hij zichzelf daar bewijzen. Zijn laatste periode bij PSV was echt dramatisch, maar hij heeft ook goede jaren bij PSV gekend. Als hij dat niveau weer kan halen hoort hij ongetwijfeld in het Nederlands elftal.

fijn dat het weer beter gaat met Zoet
want zo'n begin bij een nieuwe club gun je niemand natuurlijk

maar hopen op een EK denk het niet meer Zoet
je bent niet constant genoeg
eerst je eigen goed omhoog gewerkt bij Rkc
daarna 1 tot 1,5 jaar uitstekend gekeept bij PSV toen kwam de wisselvalligheid
dus denk dat Oranje er niet meer voor je inzit

lekker plezier beleven daar in Italie en we gunnen je natuurlijk het beste

Blijkbaar word je opgeroepen wanneer je degelijk presteert (zie Stekelenburg). Dus Zoet maakt zeker kans. Of ik hem op zou roepen? Nee. Maar ik zou ook Stekelenburg niet oproepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spezia Calcio

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Spezia00
18.Torino00
19.Udinese00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
RafaelKeeper
D. PucciKeeper
J. ZoetKeeper
K. AmianVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Spezia Calcio.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spezia Calcio.

116 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren