Mino Raiola en Alf-Inge Haaland vervolgen ‘Route Haaland’ bij vier clubs

Donderdag, 1 april 2021 om 19:26Dominic Mostert • Laatste update: 19:38

Mino Raiola en Alf-Inge Haaland zijn nog niet uitgereisd. De zaakwaarnemer en vader van Erling Braut Haaland waren donderdag in Spanje voor gesprekken met Barcelona en Real Madrid en reizen volgens Mundo Deportivo vrijdag door naar Engeland. Aldaar gaat de entourage van de aanvaller van Borussia Dortmund in gesprek met Chelsea, Liverpool, Manchester City en Manchester United.

Sport pakte donderdagochtend uit met het nieuws dat Raiola en Haaland senior in Barcelona waren gespot voor gesprekken met Joan Laporta, de nieuwe president van de Catalanen. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde dat er een ‘positief’ gesprek is gevoerd, maar benadrukte dat er niks concreets is besproken. Mundo Deportivo schreef dat Raiola en Haaland senior vervolgens om 14.00 uur vanaf vliegveld El Prat vertrokken naar Madrid om hetzelfde gesprek met Real Madrid te voeren.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De volgende bestemming op de 'Route Haaland', zoals Mundo Deportivo de rondgang noemt, is Londen. Haaland en zijn entourage zullen op basis van alle gesprekken met de clubs een besluit nemen over zijn toekomst, maar Romano voorspelt dat het een ‘lange race’ gaat worden. De eventuele club waarop de keuze van Haaland valt moet namelijk ook nog om de tafel met Borussia Dortmund. Sport1 meldt dat die Borussen niet direct van plan zijn om Haaland komende zomer te verkopen, vanwege de sportieve aspiraties.

Michael Zorc, sportief directeur van Dortmund, heeft het bezoek van Raiola en Haaland senior aan Spanje bevestigd. Sport1 en Romano stellen dat er minimaal 150 miljoen euro betaald dient te worden. "Ik heb gisteren met Raiola gesproken en we hebben onze bedoelingen heel duidelijk gemaakt", aldus Zorc. "Ik heb er geen problemen mee dat Alfie en Mino het lekkere weer aan de Middellandse Zee opzoeken. Ik ben ontspannen. We weten bij Dortmund precies wat we willen." De twintigjarige Haaland heeft een contract tot de zomer van 2024 in Dortmund.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door silvacity)

Die gaan gewoon half Europa af om te kijken waar ze het meeste geld kunnen ontvangen. Zijn met een veiling bezig en de hoogste bieder gaat hem krijgen.

1 april 2021 om 19:45

Ik hoop echt heel erg dat wij dat zijn. Chelsea zou er goed aan doen om deze periode even aan te pappen met Raiola.. Donnaruma is ook transfervrij natuurlijk en zou een geweldige optie zijn voor ons. Daarbij lijken we sowieso aankomende zomer een spits uit Raiola’s stal over te willen nemen, Haaland of Lukaku, dus wat mij betreft gaan we vol voor Haaland. Met een gecommitteerde Abramovich is niets onmogelijk voor Chelsea!

1 april 2021 om 19:47

Of gewoon een Noorse traditie? Martin Ødegaard deed precies hetzelfde toen hij op 15-jarige leeftijd vertrok uit Noorwegen.

1 april 2021 om 20:06

Haha wel bizar. Tsja. Denk dat Perez niet mee gaat doen met deze soap en al snel de stekker eruit trekt. 'Tenzij' Haaland echt heel graag naar Real wil, zoals dat met Frenkie ging. Daar hadden City en Psg ook enorme interesse in maar Frenkie wilde super graag naar barca. Maar op een of andere manier zie ik Perez niet zo snel graag in zee gaan met Raiola.

1 april 2021 om 20:13

Zien jullie hem echt als een spits voor de la Liga? Ik kan het me niet inbeelden. Lijkt me een perfecte spits voor de PL

1 april 2021 om 20:31

Frenkie werd voor City te gortig. Die zijn afgehaakt vanwege het financiele plaatje en zijn voor een goedkoper alternatief gegaan. Maar goed. Je leest zoveel voorbij komen.

1 april 2021 om 20:35

Haaland is een spits voor overal. Hij is niet de meest technische, je kan zelfs zeggen dat hij matig tot zwak is op dat aspect, maar hij is ook een doelpuntenjunkie die altijd en overal zal scoren, ook in la Liga.

2 april 2021 om 09:27

Haaland is juist een madrid spits. Vind hem in sommige vlakken op ruud van gol lijken maar dan sneller. Daarnaast wil hij naar Madrid zijn droomclub wat ook een missie is van mino raiola om eindelijk een speler van hem hier te krijgen. Denk dat deze jongen verder niet alleen voor het geld kiest maar echt over zijn carrière nadenkt

2 april 2021 om 13:39

Nee frenkie wou naar Barça had en heeft 0 affectie voor city alleen voor guardiola

2 april 2021 om 20:05

@dr.frenkie Ik neem aan dat hij je dat heeft verteld op een vrijdagavond in de kroeg... Man City zou een goede stap voor Frenkie zijn geweest met zijn kwaliteiten. Man City heeft echter aangegeven via officiele kanalen aangeven dat ze zijn salaris niet wilden betalen. Blijkbaar verdient hij nu dan ook 17m bij Barca als jonge, nieuwe speler. Dat is enorm veel voor City in vergelijking met de rest van de ploeg.

1 april 2021 om 20:32

Waarom wordt er eigenlijk steevast van uit gegaan dat het puur om het geld gaat? Die jongen gaat bij een overstap hoe dan ook bizar veel geld verdienen. Daarnaast zal zijn volgende stap er met grote waarschijnlijkheid 1 zijn voor een lange periode.

Als ik in zijn schoenen zou staan dan zou ik ook lekker een rondtocht maken. Kijken wat het verhaal van de clubs is en vervolgens 1 voor 1 clubs wegstrepen.

1 april 2021 om 20:42

Als je weet wat zijn Alf Inge en Raiola eisten bij zijn vorige overstaps weet je dat hij ook nu naar de club zal trekken die het meeste neerlegt. De meeste clubs haken immers af bij het horen van hun eisen. Bedoel, club Brugge had een akkoord met Haaland en Molde, maar wou geen 30 procent van de transfersom afstaan aan Raiola. Toen trok hij naar Salzburg. Daarna kon hij naar MU en Dortmund maar MU haakte af door de buitensporige eisen van vader en makelaar. Ook nu zullen de papa en mino weer zo buitensporig veel eisen dat zelfs van dat kransje Europese topclubs haast iedereen zal afhaken. Haaland is een topper maar als je Raiola 40 miljoen oid moet betalen, pfff. Natuurlijk wordt hij nu gelinkt aan alle grote clubs maar ze hebben nog niet rond de tafel gezeten.

1 april 2021 om 20:50

Inderdaad. Gewoon een aantal sollicitatiegesprekken. Vacature: Spits. Salaris: 2.1000.000,- pm Reiskosten: 0,19 per km.

1 april 2021 om 22:38

Mooiste zou zijn dat geen van deze clubs überhaupt een bod zou doen op Haaland. Lekker in Dortmund laten zitten na zulke belachelijke acties.

2 april 2021 om 08:51

Of aan het kijken wie het beste plaatje kan bieden?
Als je gaat kijken wie het meeste zal bieden kan je net zo goed alleen bellen en zeggen wat geef je...

Zo diep triest altijd dat geld gezeik! Jij werkt ook voor gratis puur omdat je het zo leuk vind, en als je ergens anders 1000 er bij krijgt zeg je nee bedankt zit zo fijn..

Hij heeft via Salsburg wat focust op talenten een goede stap gemaakt, en daarna naar Dortmund ook. Dus wie zegt niet dat ze nu niet aan het luisteren zijn naar de club en trainers wat ze met hem van plan zijn?

Ah, de Haaland-tour gaat dooorrr deze zomer. Hebben we weer wat te volgen de komende tijd.

Hoop voor hem dat hij de club kiest die het best bij hem past, en die hem ook daadwerkelijk nodig heeft qua tactiek. Denk dan al gauw aan United of Barcelona.

Hij zal of blijven en dan volgend seizoen vertrekken bij Dortmund, of hij gaat naar City. Barca zal m niet kunnen aantrekken vanwege hun financiã«le situatie en de grote hoeveelheid middelmatigheid die daar rondloopt, Chelsea lijkt met niet zo'n aantrekkelijke optie voor Haaland die hebben al 300 miljoen o.id. uitgegeven vorig seizoen, Man Utd zal wel voor Sancho gaan, Madrid gaat denk ik voor Mbappã© en hebben ook gasten als Bale en Ceballos die terug zullen komen(zucht), Bayern heeft m niet nodig (lewandowski) en Juventus zal denk ik aan het middenveld werken. Bij City vertrekt Agã¼ero, Gabriel Jesus heeft niet echt zijn potentie bereikt en Haaland's familie zelf heeft een geschiedenis met de club. Tis maar wat Dortmund doet eigenlijk.

1 april 2021 om 19:54

Mag toch hopen dat Haaland geen zin heeft in Chelsea. Geweldige speler maar met Raiola haal je te veel onrust in huis. En Chelsea heeft zelf al genoeg problemen elk seizoen. Verder lijkt City mij toch wel de meest reële optie. Hebben het geld en een selectie vol toppers waar elke speler wel zou willen spelen.

1 april 2021 om 20:00

Ik zie City nog wel voor Kane gaan. Is toch sprake dat die een transfer wil maken, is Engels wat mooi meegenomen is en kan toch wat beter meevoetballen voor het voetbal van Guardiola.

Een rondje Covid. Laat de biedingsoorlog beginnen!

Het gaat meneertje Haaland dus alleen maar om de centen net zoals onze pizza boy/ maffioos, welke club is niet belangrijk.

1 april 2021 om 19:49

Dat is toch gewoon onzin? Het is toch belangrijk om aan te horen wat de toekomstplannen zijn voor de speler? Dan is het toch heel belangrijk om langs meerdere clubs te gaan om te kijken waar de beste plannen zijn?

1 april 2021 om 19:52

Jij werkt voor je lol?

1 april 2021 om 19:54

Daarnaast is het toch ook niet gek dat hij kijkt waar hij het meeste kan verdienen? Of moet hij per se een band hebben met een club of voor een club gaan die jij leuk vindt?

1 april 2021 om 20:31

Wellicht wilt die om de hoofdprijzen spelen en kijkt die welke ambities de clubs hebben. Bij United en Chelsea doe je niet mee om de hoofdprijzen, maar wellicht willen die wel meer investeren. Het lijkt er nu juist op dat ze rondkijken welke ambities de clubs hebben, want als het enkel om salaris zou gaan zouden ze ook even kunnen bellen en vragen tot hoever de clubs willen gaan.

1 april 2021 om 23:21

Dus jij gaat akkoord bij het eerste bedrijf wat jouw benadert? Juist...

2 april 2021 om 13:42

Ja ik wel anders kom je nooit aan de bak in deze tijd

Ondanks dat hij de meest waarschijnlijke speler voor een gegarandeerd aantal doelpunten is, zie ik Haaland toch meer tot z'n recht komen als een counterspits bij een Real, Liverpool of United dan als nummer 9 in het combinatievoetbal wat een City, Barcelona en in mindere mate Chelsea nastreven. Overigens lijkt het me heel onwaarschijnlijk dat hij aankomende zomer al uit Dortmund vertrekt, want de vraagprijs van hen is gigantisch, terwijl hij in 2022 voor 75 miljoen valt op te halen. Persoonlijk hoop ik dat hij een stap naar de Premier League maakt, om daar zich op specifieke technische zaken te ontwikkelen met de geëiste hoogste handelingssnelheid vanwege het tempo in Engeland, voordat hij eventueel daarna nog een vervolgstap maakt naar bijvoorbeeld Real Madrid waar hij misschien wel het meest kritische publiek ter wereld treft. Ondanks z'n overtuigende zelfvertrouwen zie ik Mbappé die stap dan namelijk eerder al zetten, omdat hij door zijn technisch vermogen al meer autonoom is, terwijl Haaland z'n kansen wel benut, maar (nog) niet zelf creëert en Real een aardige renovatie staat te wachten, waar hij dan méér de dupe van zou kunnen worden.

Een eerst las ik nog dat het alleen om Barca, Real, Chelsea en Man City ging. Nu staan United en Liverpool er opeens bij.

Als die slim is gaat die niet naar United. Die hebben gewoon te weinig voetballend vermogen om hem van bruikbare ballen te voorzien. Dat was ook met Lukaku het geval. Chelsea is niet van zijn niveau, bij City en PSG zal die beter passen en als Liverpool buiten hem nog een topper weet te halen kan die daar ook prima spelen.

Ik vraag mij af hoe ze hier in Dortmund naar kijken. Zijn zij het er daar ook mee eens in de hoop ver boven de honderd miljoen te cashen of hopen ze stiekem nog een jaartje langer van Haaland te genieten ? Bestaat nou wel of niet die gelimiteerde transfersom van 75 miljoen volgend jaar waar Zorc en Watzke het bestaan ontkennen ? Ik zou het wel wat vinden, Haaland in de Premier League, bijvoorbeeld tegen Maguire en dat soort types.

Hoe kunnen ze zo makkelijk rondreizen? Geen covid tests nodig? Wil wel weten hoe je dat doet.

1 april 2021 om 22:00

natuurlijk worden ze getest en ze hebben geld, dan kom je overal

2 april 2021 om 07:45

Werk gerelateerd reizen is nog steeds gewoon mogelijk hoor! Niet elk land vraagt een covid test. ;-) Alle regeltjes zijn er enkel om de gewone stervelingen het plezier te ontnemen, niet de rijken der aarde.

"port1 meldt dat die Borussen niet direct van plan zijn om Haaland komende zomer te verkopen, vanwege de sportieve aspiraties." dan mag je wel zorgen dat je je plaatst voor de CL, anders is hij weg natuurlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren