Raiola in bijzijn van Haaland senior gespot op vliegveld Barcelona

Donderdag, 1 april 2021 om 12:40Rian Rosendaal • Laatste update: 13:13

Mino Raiola lijkt serieus bezig te zijn met een zomerse transfer van Erling Braut Haaland. De markante zaakwaarnemer is donderdag door onder meer Sport gespot op het vliegveld van Barcelona, in het bijzijn van Alf-Inge Haaland, de vader van de sterspeler van Borussia Dortmund. Het tweetal werd aldaar opgewacht door een afvaardiging die was gestuurd door Joan Laporta. Met een auto werden Raiola en Haaland senior vervolgens naar de voorzitter van Barcelona gebracht.

Laporta liet tijdens de verkiezingscampagne in aanloop naar de presidentsverkiezingen op 7 maart al weten erg gecharmeerd te zijn van Haaland, die in Dortmund vastligt tot de zomer van 2024. De preses bracht toen ook naar buiten dat de financiën geen enkel probleem zouden zijn. Een enigszins opvallende opmerking, daar Barcelona de negatieve gevolgen van de coronacrisis in op financieel vlak zeer zeker ondervindt. ESPN wist vorige week vrijdag te melden dat Dortmund minstens 180 miljoen euro verlangt voor de Noorse topschutter, een bedrag dat momenteel onhaalbaar lijkt voor de Catalanen.

Het artikel gaat verder onder de video
Highlights | 1. FC Köln - Borussia Dortmund | Dubbelslag Haaland niet genoeg
Meer videos

Volgens Sport heeft Laporta inmiddels een akkoord gekregen van de directie van Barcelona om de deal voor Haaland rond te maken. De teruggekeerde voorzitter hoopt te profiteren van zijn goede werkrelatie met Raiola, die de topspits eventueel ook bij Manchester City kan onderbrengen. Manager Josep Guardiola ziet in Haaland namelijk de ideale opvolger van Sergio Agüero, die afgelopen maandag zijn afscheid aankondigde bij de koploper in de Premier League.

Diezelfde Agüero werd gelijk al genoemd bij Barcelona, al zou trainer Ronald Koeman volgens Mundo Deportivo de voorkeur geven aan Memphis Depay. Woensdag echter kwam de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano met het verhaal dat Agüero wel degelijk op het lijstje staat van Barcelona. De Argentijnse spits is naar verluidt een serieuze optie en de gesprekken tussen beide partijen zouden reeds zijn geopend. Door de ontwikkelingen van donderdag is het echter afwachten of er een definitief akkoord wordt bereikt, nu Laporta zijn pijlen lijkt te richten op Haaland.


Poll

Denk jij dat Erling Braut Haaland bij Barcelona past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door guaporta)

Oh damn, dat is echt onverwacht

1 april 2021 om 13:37

Dit was oud nieuws maar niemand nam het serieus. Laporta z’n top prioriteit is haaland alleen begrijp je dat niemand het serieus neemt als je elke dag leest Barcelona in financiële problemen. Barcelona gaat 49% van hun aandelen verkopen voor ongeveer 300 miljoen, dit was al geregeld voordat Laporta was verkozen tot president.

1 april 2021 om 13:40

Dus ze taxeren de club op 600 miljoen? Of over welke aandelen gaat het dan?

1 april 2021 om 13:48

49procent van de aandelen van Barça Corporate verkopen. Dat bestaat uit Barça Innovation Hub, Barça Licensing en Merchandising, Barça Studios en Barça Academies.

1 april 2021 om 13:56

Inderdaad. Niet 49% van Barcelona zelf. Dat is tig keer meer waard.

1 april 2021 om 14:06

Ja drm leg ik Het ff goed opnieuw op.

@fabrizioromano
Mino Raiola is in Barcelona right now, true and 100% confirmed as Sport reported. He’s landed today after meeting with BVB in Dortmund in the last days to talk about Erling Haaland’s future. The race is open with many clubs involved, Barça too. Work in progress. 🔴🇳🇴 #fcb #barça

Je zou bijna denken dat het 1 april is.

1 april 2021 om 13:20

Inderdaad, gister las je nog dat ze bijna failliet zijn of in iedergeval in grote financiele problemen, dan zou dit werkelijke schandalig zijn. Ik mag hopen dat als het klopt, de uefa in grijpt, maar ja, grote clubs worden niet gestraft.

1 april 2021 om 13:27

Als het toch kan dan zou het wel wat betekenen. Dan zijn er denk ik geen redenen te bedenken waarom Real Madrid Mbappe niet zou kunnen halen of Manchester United niet plots Haaland en Dybala kan binnenhalen.

1 april 2021 om 13:44

De vraag wordt op een gegeven moment niet alleen of het kan maar of je het moet willen.
Barcelona was tot covid een winstgevende club, dat kunnen ze natuurlijk weer worden als dit voorbij is. Als ze kunnen aantonen bij hun geldschieters dat ze na covid weer winstgevend worden is er geen reden waarom ze niet nog een extra bedrag kunnen lenen.
Alleen kun je je afvragen of het slim is op de lange termijn om je nog dieper in de schulden te werken terwijl de toekomst nog allerminst helder is.
Je zou ook gewoon een keer een jaar een pas op de plaats kunnen maken en daarmee je financiele positie zo versterken dat je er uiteindelijk sterker uitkomt.

1 april 2021 om 13:59

Het is nog mooier. In de verwachtingen die gisteren bekend werden gemaakt werd al opgetekend dat er volgend jaar geen winst gemaakt kon worden mede doordat er een grote aankoop moest komen.

1 april 2021 om 13:23

Ik hoop het, want anders zou het betekenen dat de financial Fairplay een grap is

1 april 2021 om 14:15

Is het al, FFP gaat op de schop. ze gaan zich straks richten op lonen en transfervergoedingen. Allemaal mooi aangekondigd, maar ze bezwijken gewoon onder de druk van de clubs/aandeelhouders.

1 april 2021 om 13:24

Is inderdaad de eerste gedachte. Alleen doen ze in Spanje niet aan 1 April normaal gesproken.

1 april 2021 om 13:25

Volgens mij is er wel een soortgelijke dag in Catalonië, maar die valt op een andere datum.

1 april 2021 om 13:26

Daar hebben ze dag van de onschuldige kinderen of zo iets zeker?

1 april 2021 om 13:59

Inderdaad. Dan heb je de dia de los Inocentes. Als het een 1 April grap is dan is deze goed aangeslagen. Toch had ik dit hier wel voorspeld. Laporta ten voeten uit. Om uit een crisis te komen moet je investeren.

1 april 2021 om 13:31

Gelukkig, ik dacht even dat Barca ondanks de achterlijke schuldenlast nog maar even 300 mio ging uitgeven. Was ik er toch ingetrapt.

1 april 2021 om 13:35

Die banken daar zullen hetzelfde denken als Barca weer aan komt om een lening van 180 miljoen af te sluiten.

1 april 2021 om 14:01

Er is een filmpje waarop je ze beide op het vliegveld ziet lopen. De reden van de komst is natuurlijk niet duidelijk, maar het lijkt niet om een grap te gaan.

1 april 2021 om 14:03

In Spanje vieren ze geen 1 april. Ze hebben een soortgelijke dag maar dat is in december.

Vind Haaland wel een spits voor de Spaanse competitie. Op een af andere manier verwacht ik dat hij in de Engelse competitie veel minder zal renderen. Maar goed, we gaan het zien waar hij terecht komt. Heb alweer zin in een nieuwe transferperiode, spannende tijd altijd.

Haaland naar Espanyol?

1 april 2021 om 13:17

Espanyol zou hier nu een leuke 1 april-grap van kunnen maken. Ik ben bang dat de haat jegens Barcelona zo diep zit dat dit toch te gevoelig zal liggen bij de achterban.

Zou het dan?! Nee, ik wacht rustig af op officiëlere berichtgeving, al zal dit duo ik welke stad dan ook maar één reden hebben. Het zou natuurlijk een fantastische transfer zijn, maar dan moet Barca wel eerst even Houdini naar de boekhouding laten kijken.

Ik las het net op Instagram idd, ook toen met verbazing. Hoe gaan we als club dit betalen? We hebben geen rooie cent? Ach ja ik zie het wel. Maar man wat zou dit een geweldige transfer zijn zeg, geen Depay of Ageuro maar Haaland. Hopen dat Mbappe richting Real gaat en een nieuwe titanen strijd kan beginnen.

1 april 2021 om 13:21

Zo ja precies dit. Als Laporta dit voor elkaar krijgt, zonder de club nog verder het financiële moeras in te duwen, dan is hij werkelijk waar een legende. Haaland zou natuurlijk een droom zijn, maar goed laten we niet te hard van stapel lopen...

1 april 2021 om 13:23

Ja alleen vraag ik mij af of Laporta dan al geld ter beschikking heeft zonder dat wij dat weten. Ze zullen er natuurlijk niet zijn om even koffie te drinken maar het lijkt me gewoon echt niet haalbaar. Ik laat me graag verassen en Laporta toont in ieder geval ambitie.

1 april 2021 om 13:31

Dat moet haast wel, of wellicht heeft hij al een bankgarantie gekregen voor de kortlopende schulden waardoor dat ook gedekt is. Stel dat dit alleen een oriënterend gesprek is, dan nog is het een ijzersterke move van Laporta want hij laat inderdaad ambitie zien en geeft het signaal af richting de voetbalwereld en de Culers dat er ook op financieel vlak weer rekening gehouden mag worden met Barcelona. Hier houd ik van!

1 april 2021 om 13:35

Wat voor een signaal geeft hij dan af? “Hey het gaat financieel rampzalig maar we gaan toch nog even meer dan 200 miljoen in 1 speler pompen!”

1 april 2021 om 13:42

We gaan nog een miljard erin pompen

1 april 2021 om 13:57

@lierse, zo kun je het vanuit negatief en kritisch oogpunt bekijken inderdaad. Ik zie het juist als een positief punt: Laporta laat spierballen zien. Hij geeft een signaal af richting de supporters dat hij te vertrouwen is en beloftes nakomt (dat hij in ieder geval onderzoekt of Haaland halen mogelijk is). Tegelijkertijd geeft hij ook een signaal af richting de andere topclubs dat, ondanks de financiële malaise, Barcelona toch nog mee doet om de toppers binnen te halen. Daarbij denk ik dat Laporta geen risicovolle deals aangaat die financieel niet te verantwoorden zijn. Achter de schermen zal hij ongetwijfeld al een aantal toezeggingen hebben van investeerders of banken, anders gaat hij die gesprekken echt niet aan. Hij heeft immers in zijn eerste termijn al laten zien dat hij onze club uit een financieel penibele situatie kan leiden.

1 april 2021 om 14:58

Laten we de stekker ook maar uit KLM trekken? Als het vaccinatieprogramma is uitgerold dan verandert alles weer. De waarde van een bedrijf is niet gebaseerd op de verliezen van vandaag maar op de perspectieven van de toekomst.

1 april 2021 om 15:03

Als KLM nu vandaag 5 miljard gaat investeren in 30 nieuwe vliegtuigen zullen er toch ook wel wenkbrauwen gefronst worden niet?

1 april 2021 om 18:05

Wauw de dag is gekomen dat een voetbalclub wordt vergeleken met een vliegmaatschappij, alles kan op 1 april...

1 april 2021 om 20:37

Denk je dat je net verlost bent van de Cristiano-Messi discussie, krijg je Haaland-Mbappe :D

Van welk geld willen ze hem halen?

1 april 2021 om 13:19

Monopoly geld wss

1 april 2021 om 13:21

Ach als je zoveel schulden hebt dan maakt 180 miljoen ook niet meer uit.

1 april 2021 om 13:49

Dan sta je toch raar te kijken als huidig Barcelona speler. Miljoenen inleveren aan salaris om vervolgens een van de duurste spelers op aarde te zien worden binnen gehengeld.

1 april 2021 om 14:25

Misschien dat ze een aantal spelers als ruilmiddel gebruiken want cash hebben ze inderdaad niet genoeg. Coutinho, Dembele en Griezman zijn op papier echt nog wel wat waard. Haaland voor Coutinho + Griezman + 100 miljoen zou ik met liefde doen als ik Barca was. Beide spelers passen prima bij Bvb. Maar ik denk dat het alsnog niet genoeg is. Haaland is gewoon de duurste speler op aarde op het moment. Duurder dan Mbappe naar mijn mening.

1 april 2021 om 19:13

Je denkt serieus dat coutinho en griezmann naar Dortmund willen? Laat staan dat Dortmund hun salarissen overneemt. Goeie grap, maar vooruit dat mag vandaag.

Het is 1 April en daar hebben we Sport met een van de moppen van de dag. Barca mocht in de winterstop al Eric Garcia niet halen van de LFP mits ze een speler of meer verkochten en nu moeten we geloven dat ze zonder een speler verkocht te hebben wel in staat zijn om al met de speler zelf te onderhandelen. Een transfer Mcity lijkt me in deze tijd veel realistischer in de huidige situatie..

1 april 2021 om 13:21

Niet alleen Sport meld dit hoor, meerder journalisten en er zijn ook filmpjes dat de vader en Raiolo in Barcelona zijn aangekomen vanmiddag. Ik heb geen idee met welk geld ze dit willen betalen maar het is in ieder geval geen grap dat ze op dit moment in Barcelona zijn.

1 april 2021 om 13:41

Op het vliegveld van Barcelona landen geeft geen zekerheid dat ze idd met Barca aan het onderhandelen zijn. Zou even goed een afspraak met eoa directeur van een topclub die in Barcelona vertoeft kunnen zijn. Maar we zullen het zien ik geloof er in elk geval helemaal niets van..

1 april 2021 om 13:43

Ze zijn opgehaald door een goeie bekende van Laporta dat zegt genoeg

1 april 2021 om 14:03

Ja de vader van haaland komt met raiola naar barcelona om de horeca te steunen natuurlijk....

1 april 2021 om 14:08

Zegt welke betrouwbare bron? Al dat riooljournalistiek, ze zuigen alles uit hun duim. En wie zegt dat de beelden van deze dag zijn? Die journalisten zouden hun eigen moeder slecht maken al was het maar voor een scoop te hebben. Denken nooit aan nevenschade of dergelijke.

1 april 2021 om 20:41

Het lijkt wel alsof Laporta een delegatie journalisten heeft ingelicht om hier uitgebreid beelden van te maken. Daardoor kan komt het toch over dat je spierballen toont, en de pers/mensen wilt laten geloven dat hij gevreesd moet worden. Denk dat de realiteit echter wat façade is en dat Laporta wel weet dat hij, alleszinds dit jaar, Haaland niet kan halen.

1 april 2021 om 13:49

1 April grappen worden in Spanje op 28 december gedaan. Het heet daar; Dia de los Santos Inocentes, wat zoiets betekend als; dag van de onschuldige heiligen.

1 april 2021 om 14:04

M.u.v. Menorca en Galicia, daar word wel 1 april gehouden

Gister kwam naar buiten dat fcbarcelona financieel dieper in de S*** zit dan werd gedacht. Vandaag wordt gespeculeerd over een transfer van de duurste (?) spits in de wereld.

Wat zou dit toch prachtig zijn maar eerst maar eens wachten tot het officeel is

dat is de grap van dit jaar
het is bij Barca crisis
en dan zullen ze nu een slag slaan met Haaland
kan alleen maar een wonder betekenen

Tsja, we kunnen Joan Laporta in ieder geval niet verwijten dat hij niet ambitieus genoeg is. Toch wel opvallend dat de gesprekken blijkbaar dusdanig serieus zijn dat de twee meest belangrijke begeleiders van Erling Håland tijdens een wereldwijde pandemie besluiten om naar Barcelona te vliegen. Ben wel erg benieuwd op welke manier Laporta denkt zijn komst te kunnen financieren.

1 april 2021 om 13:24

Daarnaast heeft Haaland toch een meerjarig contract bij Bvb. De clubs moeten er toch eerst samen uit komen voor er gesproken kan worden met zaakwaarnemer en vader?

1 april 2021 om 13:28

Dat lijkt me ook.

1 april 2021 om 13:30

Nou de transfer zou na het weekend wel bekend worden gemaakt...

1 april 2021 om 13:38

Het zou toch schandalig zijn als dit doorgaat? Spelers leveren salaris in en de club heeft weet ik veel hoeveel miljoenen schuld. En dan doodleuk met allemaal rare constructies een spits van 150 miljoen+ ophalen. Walgelijk.

1 april 2021 om 14:06

Het lijkt me sterk dat deze gesprekken gaan over een transfer van Håland aankomende zomer. Nagenoeg alle Spaanse clubs hebben steun ontvangen van de overheid en moeten zich daarom aan bepaalde regels houden. Daarnaast denk ik dat hij zelf nog niet klaar is in Dortmund. Geloof trouwens wel dat Joan Laporta van plan is om een behoorlijk aantal spelers komende zomer van de hand te doen en zich te richten op transfervrije versterkingen. Maar Erling Håland? Hooguit in de zomer van 2022 op het moment dat de club in rustiger vaarwater is.

Vind Haaland totaal niet bij Barca passen qua speler en lijkt me meer een aankoop om zijn naam dan om de functionaliteit. Ik vind dat Haaland eerst naar de Premier League moet gaan bij een Liverpool die lekker gegenpressing speelt tegen teams die wat ruimte overlaten. Bij Liverpool kan ie dan completer worden en groeien zoals Suarez en daarna naar een Barca of Real gaan

'Barcelona biedt Messi, Frenkie en Pedri aan in ruil voor Haaland en is bereid nog 100 miljoen bij te leggen'

Haaland naar Barca zou wel een fantastische transfer zijn. Verwacht ook dat Haaland goed zal spelen in Spanje. Laat maar komen!

Dat er wederzijdse interesse is lijkt me duidelijk. Ik geloof dus best dat men is afgereisd om met Laporte te bespreken wat de opties zijn. Toch geloof ik niet dat het uberhaupt mogelijk is deze zomer. Zelfs al krijgt Laporte het geld ergens vandaan getoverd staat de Liga het niet toe. Niet totdat ze de steun die ze hebben ontvangen terug betalen. Tot die tijd moet Barca, net als een heleboel Spaanse clubs voor elke euro die ze spenderen aan aankopen voor 2 euro verkopen. Met Coutinho, Umtiti, Griezmann, Emerson etc zijn er een boel spelers die mogen vertrekken maar voor 360 miljoen verkopen lijkt me heel sterk. Als Messi vorige zomer was verkocht had men wellicht nu Haaland al kunnen aankondigen.

1 april 2021 om 13:58

Real Madrid moet zich aankomende zomer toch aan dezelfde regels houden? Het lijkt überhaupt een zomerse transferperiode te worden waarin Spaanse clubs zich voornamelijk proberen te versterken met transfervrije spelers, om de zomer daarna pas weer voor vuurwerk te zorgen op de transfermarkt. David Alaba, Sergio Agüero, Memphis Depay... Dat soort namen.

1 april 2021 om 14:13

Joan Laporta lijkt overigens bezig te zijn om een minderheidsbelang van Barcelona Corporate te verkopen aan externe investeerders en daarmee 250 á 300 miljoen euro op te halen. Volgens @msn10 hierboven gaat het om Barça Innovation Hub, Barça Licensing en Merchandising, Barça Studios en Barça Academies. Dat lijkt me geen misselijk bedrag.

1 april 2021 om 14:49

Dit had ik ook meegekregen. Echter is het ethisch gezien behoorlijk betwistbaar om dit bedrag aan een nieuwe speler uit te geven

1 april 2021 om 15:04

Dat hangt natuurlijk af van het feit of je tegelijkertijd aan medewerkers blijft vragen om een deel van hun salaris in te leveren. Of ondertussen staatssteun krijgt. Op zichzelf is het niet onethisch om te investeren in de selectie, maar je kan het niet verantwoorden richting de medewerkers als je wel aan hen vraagt om opofferingen te doen. Dat zal Joan Laporta ongetwijfeld ook weten.

1 april 2021 om 20:43

Wat houdt dat in feite in om dat te verkopen? Betekent dat dat je nog slechts de helft van Merchandising krijgt (51 procent) of? En die andere zaken?

1 april 2021 om 22:56

Ken de exacte details niet, maar dit lijkt me een verkapte manier van factoring (het verkopen van toekomstige inkomsten). En laten we eerlijk zijn, dat zal niet tegen de meest gunstige voorwaarden zijn gezien het liquiditeitstekort op dit moment. Gezien de langlopende overeenkomsten met PES en Nike voor de komende seizoenen zal dat ongetwijfeld lucratief zijn.

De TV kantine in spanje zeker. Ontopic: dit is toch wel heel apart, waar halen ze dat geld vandaan.

Dit is om uiteindelijk dalijk meer te eisen bij real madrid

Het is geen grap. Er gaan beelden rond van zowel Mino Raiola als de vader van Haaland die op Barcelona Airport geland zijn en door security van Joan Laporta worden opgepikt. In Spanje is het overigens geen April Fools, deze vieren zij 28 december.

De UEFA en de FIFA zouden Barcelona pas weer transfers moeten toestaan als de club minimaal 75% vsn haar schulden heeft betaald.....meer dan een miljard schuld.....

1 april 2021 om 15:02

De club heeft zoveel activa en is nog 100% in eigen beheer. Als je een klein deel van de club verkoopt kun je zo de schuld halveren.

1 april 2021 om 19:35

Jij lost ook eerst 75% van je studieschuld af voordat je boodschappen doet?

Haaland naar Barcelona, Mbappe naar Real Madrid. Een nieuwe titanenstrijd over de jaren lijkt zich te ontwikkelen, wellicht een Resurrecion voor het spaanse voetbal.

En toen ik zei dat het gewoon mogelijk was lachte iedereen me uit. Het is natuurlijk niet rond maar het is blijkbaar zo serieus dat de vader en Raiola daar naartoe gaan

Gewoon alle ballast verkopen: Firpo, Coutinho, Lenglet, Umtiti, Sergi Roberto, Piqué, Trincao, Pjanic, Griezmann en nog 130 miljoen erbij leggen dan haal je hem zo op in Dortmund. Simples. Nee zonder dollen, als Laporta dit voor elkaar krijgt - op een legale manier - dan is hij Baas van de eeuw, met hoofdletter B.

Past ook veel beter bij Barça en hun voetbal visie ... bij Real speelde Huntelaar ook nooit in toen zijn top jaren ...

2 april 2021 om 01:49

Hele vreemde vergelijking.

Ik hoop dat dit niet ten koste gaat van Griezmann!

Wil Laporta Haaland halen omdat Messi dan blijft. Of wil hij hem halen omdat hij weet dat hij vertrekt. In het laatste geval is de kans dat Haaland komt groot.

Te grappig hoe Braca fans alles recht praten wat Barca doet. O jee als een andere club het doet, dan is de wereld te klein!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla5819
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder303
PedriAanvaller302
A. GriezmannAanvaller288
L. MessiAanvaller2823
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper240
Jordi AlbaVerdediger273
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

SeizoenClubW
2020/2021 Borussia Dortmund 23 21 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
2018 Molde FK 25 12 1 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Lukt het Tadic om Haaland van de troon te stoten?

Ajax vervolgt donderdag de jacht op Europees succes met een thuiswedstrijd tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De loting had voor Ajax makkelijker uit kunnen pakken, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren