Van der Vaart: ‘Ik dacht toen direct ‘wow’, dat had ik bij Ronaldo niet’

Woensdag, 31 maart 2021 om 21:30Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:27

Karim Benzema maakte bij Real Madrid meer indruk op Rafael van der Vaart dan Cristiano Ronaldo. In 2009 voegde Benzema zich bij de selectie van de Koninklijke en Van der Vaart raakte direct geïmponeerd door zijn kwaliteiten, vertelt hij woensdagavond bij Ziggo Sport. Kwalitatief komt Benzema dan ook niet tekort voor een plek in de selectie van Frankrijk, zo weet Van der Vaart, maar toch hoeft de spits al jarenlang niet op een uitnodiging van bondscoach Didier Deschamps te rekenen. Dinsdag werd bekend dat Benzema in oktober voor de rechter moet verschijnen vanwege een afpersingszaak.

Deschamps werd zondag na afloop van de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan (0-2) gevraagd naar de situatie rond Benzema bij de nationale ploeg. "En dan wat betreft Benzema", begon de journalist in kwestie zijn vraag. "Nee, nee, zelfs hier?", pareerde de Franse bondscoach meteen met een knipoog. "We eindigen met de vorige vraag. Ik weet zeker dat iemand jou gevraagd heeft deze vraag te stellen. Waarschijnlijk een Franse journalist", aldus Deschamps, die meteen opstond en de persconferentie lachend verliet.

Benzema wordt al jaren niet meer opgeroepen voor de Franse nationale ploeg en speelde zijn laatste interland op 8 oktober 2015. Aanleiding is een slepende afpersingszaak rond landgenoot Mathieu Valbuena. Een vriend van Benzema zou Valbuena in 2015 hebben gechanteerd met een seksvideo. De tape zou worden verwijderd in ruil voor 150.000 euro, waarna Benzema Valbuena onder druk zou hebben gezet om het bedrag over te maken. Benzema ontkent alle betrokkenheid rond de zaak, maar moet zich in oktober wel verantwoorden voor de rechter.

De 81-voudig international, die tot dusver 27 keer scoorde voor de Franse nationale ploeg, beleeft bij Real zijn tweede jeugd. Dit seizoen staat de teller op 17 treffers in 24 duels. In de studio van Ziggo Sport wordt de Fransman woensdagavond korte tijd belicht door Jack van Gelder en Van der Vaart, die er als analist aanwezig was. "Hij kwam in het jaar dat Kaká en Ronaldo werden gekocht", herinnert Van der Vaart zich. "Alle aandacht ging uit naar die twee, vooral naar Ronaldo natuurlijk, maar ik dacht bij Benzema echt: wow, wat een speler. Dat had ik bij Ronaldo niet bijvoorbeeld."

Dat neemt niet weg dat Van der Vaart ook van de Portugese superster onder de indruk was. "Dat is echt een machine. Die nam ook weleens een bal verkeerd aan, maar bij Benzema ging alles op gevoel. Het zag er ook zo gemakkelijk uit. Als ik hem nu zie, is hij echt topfit, dat was hij toen minder." Van der Vaart speelde zowel met Benzema als Ronaldo één seizoen samen, in het seizoen 2009/10. Real eindigde dat seizoen zonder prijzen, waarna Van der Vaart in de daaropvolgende zomer naar Tottenham Hotspur verkaste.


Poll

Vind jij dat Karim Benzema weer in genade moet worden aangenomen bij de Franse nationale ploeg?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door john terry)

Snap niet waarom hij 5jaar later zich pas hoeft te melden bij de rechter dat is normaal gesproken toch nooit?

31 maart 2021 om 21:34

Ik durf wel te zeggen dat Benz 1 van de meest complete spitsen ter wereld is. Zou in elk team een directe versterking zijn...

Schande voor het voetbal Benzema niet wordt opgeroepen. Heeft zijn straf nou al lang en breed uitgezeten en Valbuena is er sinds 5 jaar al niet meer. Alleen omdat die nietsnut Deschamps een te kleine pik om hem er weer bij te halen

31 maart 2021 om 22:23

Heeft die zijn straf uitgezeten? Volgens mij moet die nog voor de rechter verschijnen staat er in het artikel. Schande voor het voetbal? Er zijn wel meerdere vedettes in de jaren niet opgenomen in nationale selecties. Bij Frankrijk kan je niet echt zeggen dat het verkeerd uit is gepakt toch? Haha nietsnut deschamps... was hij niet de trainer van WK winnaar Frankrijk in 2018? En de aanvoerder van Frans elftal in 1998? Ben benieuwd hoe jij jezelf dan omschrijft.

31 maart 2021 om 23:03

Je had een varken aan kunnen stellen als bondscoach en ze hadden nog het WK gewonnen. Maar alsnog weet hij met die bizarre selectie betonvoetbal te spelen en leunt alleen op individuele kwaliteit

31 maart 2021 om 23:17

@pavol Deschamps heeft idd een gigantische staat van dienst. Wel logisch dus dat hij gebacked wordt, maar tis duidelijk dat dit een egokwestie is geworden. Die jongen speelt de sterren van de hemel in Madrid, terwijl Fr al een tijdje een top nummer 9 zoekt. Benz is 5 jaar niet in t nationale elftal geweest en is in die 5 jaar niet eens schuldig bevonden. Dat lijkt me voetbaltechnisch straf zat, voor , nogmaals, iets waar je vooralsnog niet schuldig van bent bevonden. Mocht de rechter hem vrijspreken in Oktober ben ik reuzebenieuwd naar wat de Franse bond dan gaat doen, maar als ik deze kinderachtige reactie van Deschamps zie .. dat beloofd heel weinig

1 april 2021 om 00:04

@sosuhzv - Zo, jij dacht om in de avond even je frustraties achter een toetsenbord te uiten. Even rustig aan en minder azijn bij de thee/koffie graag. Daarnaast hoor ik in Frankrijk weinig geklaag over het vermijden van Benzema, dus tja... En iets meer krediet graag voor de langstzittende coach van Frankrijk (110 interlands nu als coach). Damn gast.

1 april 2021 om 00:23

Ik vind dat er bitter weinig krediet gegeven moet worden aan Deschamps eerlijk gezegd. Enorm laf spel dat vaak niet om aan te zien is. Jammer genoeg levert het wel resultaat op.

1 april 2021 om 06:31

Ja vanuit iemand met Belgische belangen snap ik dat. Maar uiteindelijk tellen overwinningen en niet mooi spel. Alsof NL in de groepsfase van 88 zo mooi speelde?

Prima spits Benzema maar ik heb bij hem nooit het gevoel dat het een absolute topspits is.
In de zin van , zal iemand hem over 20 jaar nog herinneren? Wellicht alleen Real supporters. Wordt zelfs eigenlijk nu niet eens altijd in de top 5 genoemd.
Is een beetje een type Higuain in die zin , iemand die in dit tijdperk uitstekend heeft gepresteerd en bij de betere spitsen behoorde maar niet iemand die de geschiedenis in zal gaan.

31 maart 2021 om 21:44

Ga ajb direct je mond spoelen. Ik zal het je vergeven deze keer omdat het duidelijk is dat je geen enkele wedstrijden van Benzema kijkt. Benzema is een absolute legende en een van de beste n9 ooit wat mij betreft. Zonder twijfel de best voetballende spits die ik ooit heb gezien. Heeft meer voetbal in zn kleine teen dan een Lewa of Haaland. Qua pure goals zijn er betere dat is ook waar maar Benz heeft er toch 300? inliggen voor Real en heeft 75 goals in de CL (zonder penals!). Higuain met Benzema te vergelijken is niet eens F1 vs Go-kart maar F1 vs speelgoedauto

31 maart 2021 om 21:49

Ik moet mn mond spoelen en vervolgens durf je Benzema de beste n9 Ooit te noemen Get off his dick. Edit: Een van de beste... verkeerd gelezen. Bij mij komt Benzema niet eens in de top 20 van beste spitsen ooit denk ik.

31 maart 2021 om 21:54

Leer lezen en ga dan een paar wedstrijden van Real bekijken. Dan accepteer ik je excuses mbt je uitspraken over Benzema

31 maart 2021 om 21:55

Vegitosan je moet SosuhZV niet zo serieus nemen. Volgens hem is Vinicius de beste Braziliaan die ooit heeft mogen voetballen en mag Van Dijk waarschijnlijk niet eens de veters strikken van de geweldige Nacho. Niet zo serieus nemen dus. 😁

31 maart 2021 om 21:57

Ben benieuwd welke 20 spelers je beter vindt dan Benzema. Over 20 jaar zullen mensen hem zeker nog herinneren. Hij staat op de vierde plek betreft meeste goals ooit in de CL (zonder strafschoppen).

31 maart 2021 om 21:59

Sosoh, smaakt Benzema's dick een beetje lekker? Heeft ie ooit je leven gered misschien? Ff dimmen.
Waar zie je een excuus? Moet ik mn excuses aanbieden omdat jou god Benzema niet in mijn top voor komt?

31 maart 2021 om 21:59

Je vergelijkt Benzema met Higuain en dan moet iemand je verhaaltje nog serieus nemen wil je zeggen? En @Guaje concentreer je maar op je eigen club

31 maart 2021 om 22:00

jammer dat Wenger niet gewoon coach is van Frankrijk. die kiest altijd voor het voetbal en daarom zou hij Benzema altijd verkiezen boven Giroud

31 maart 2021 om 22:00

Elguaje , ik vermijd de meeste Real artikelen omdat er toch wel veel types als Sosuh rond lopen ... dus ik was nog helemaal niet bekend met zijn idiote uitspraken haha.

31 maart 2021 om 22:02

@lukamodric , Aguero , Lewa , Ibra , Suarez , Kane , C.ronaldo , Mbappe , Linssen , Benzema.....en dat zijn alleen spelers die nu actief zijn , laat staan als je verder terug gaat in de tijd. Is een geimproviseerd lijstje overigens , laat staan als er tijd in wordt gestoken.

31 maart 2021 om 22:04

Waarom kom je dan hier provoceren Vegito? En vervolgens vertel ik je hoe het echt zit en kan je het niet hebben.... lol

31 maart 2021 om 22:05

@vegitosan ik ben ook voor Feyenoord maar Linssen?

31 maart 2021 om 22:12

Sosuh , provoceren? mag ik geen eigen mening hebben? Benzema hoort op dit moment bij de absolute top ja.... maar ik heb het gevoel (!) dat hij over 20 jaar bij de meeste voetbalsupporters (!) (dus niet Real supporters!!) vergeten wordt.
Zelfs nu , als hij wordt geschaard bij de top dan is dat meestal als een van de laatste , als ie uberhaupt genoemd wordt. Lewa , Ronaldo , Kane/aguero zijn meestal de eerste namen die je hoort.

31 maart 2021 om 22:13

Linssen is hooguit gelijkwaardig aan Benzema, maar beter denk ik niet hoor.

31 maart 2021 om 22:26

Nu weet ik zeker dat ik jou nooit meer serieus hoef te nemen. Eén van de beste negens ooit die seizoenen heeft van 5 doelpunten(i.e., 2017/2018) ? Tuurlijk is het een goede speler maar hij komt niet eens in de top 50 van beste spitsen aller tijden al is het moeilijk te vergelijken met vroegere tijden. Laat ik even snel zeven betere spitsen opnoemen van jou en Benzema's tijd. Suarez, Aguero, R9, Henry , Lewandowski, Raul Gonzalez, van Nistelrooij.

31 maart 2021 om 22:29

Ik vind Benzema ook een absolute legend. Ga hem zeker herinneren, heb verder niks met Real overigens. Prachtige spits man, kan zelfs fantastisch 2e viool spelen. Jammer dat hij nooit bij Frankrijk speelt.

31 maart 2021 om 21:45

Als je mij vraagt wie na Raul en Ronaldo de beste spits van Real was dan zou ik Benzema noemen. Deze man weet je over 20 jaar nog wel, dat weet ik 100% zeker. Al is het alleen maar omdat iedereen die randzaken vergeet en zich afvraagt waarom er een Giroud in de spits liep bij Frankrijk. Een type Higuain is het zeker niet, dat is nou een voetballer die je direct vergeet.

31 maart 2021 om 21:55

Tsja zelfs bij zijn eigen club komt ie pas op plek 3. Sommigen zullen misschien zelfs Di Stefano boven hem scharen (al is dat wel heel lang geleden).
En dat bedoel ik dus , hij zal nooit tussen de absolute top geschaard worden. Los van Real supporters.
We zullen het over 20 jaar weten.

31 maart 2021 om 21:59

"Zelfs bij zijn eigen club komt ie pas op plek 3". Je doet nu alsof er alleen maar koekenbakkers bij Real hebben gespeeld.

31 maart 2021 om 22:08

Luka , nee tuurlijk is dat niet zo.. Maar de mensen herinneren zich de beste speler van de club/positie meestal.
De 2e of 3e beste krijg geen/nauwelijks aandacht.
Raul was een absolute topspits maar krijgt meer aandacht als ''legende van Real'' dan als absolute topspits, omdat Ronaldo die plek heeft ingepikt als beste speler ooit op die positie.
Als je begrijpt wat ik bedoel?

31 maart 2021 om 22:11

Nee, geen idee wat je bedoelt. Want als je Raul geen absolute topspits noemt naast een legende van Real dan ben je gewoon idioot en heb je geen verstand van voetbal. Dat is mijn mening.

31 maart 2021 om 23:16

Wat is dit nou weer voor lariekoek zeg. Raul geen topspits? Mensen kennen maar 1 speler per club? Spreek aub voortaan voor jezelf zeg.

31 maart 2021 om 23:46

Vriend, hou het maar gewoon bij Anime. Denk dat je daar meer verstand van hebt dan voetbal.

1 april 2021 om 00:25

Jij kent Puskas toch ook nog? Denk je nu echt dat een speler die als basisspeler 4 champions Leagues gewonnen heeft zo maar even vergeten gaat worden?

1 april 2021 om 01:19

@Vegitosan bedankt voor het vermaak voor het slapen gaan. Elke keer dacht ik dat je opmerkingen niet dommer konden worden, maar dan krijg je het met een nieuwe comment toch weer voor elkaar. Bijna bewonderenswaardig.

1 april 2021 om 01:38

Crmadrid, lekker woorden verdraaien... of gwn niet begrijpend kunnen lezen. Ik zeg nergens dat Raul geen topspits is (in tegendeel , hij staat bij mij hoger aangeschreven dan Benzema).

1 april 2021 om 01:39

Lierse , ik denk dat het een type Anelka wordt. Een uitstekende spits maar zal nooit tussen de namen van de absolute top geschaard worden.

1 april 2021 om 01:41

Lukamodric , we zullen het over 20 jaar zien 😉

1 april 2021 om 01:44

EA, als je toch zo erg op mij let ben ik nu eigenlijk wel benieuwd welke opmerkingen je bedoeld 🤔

31 maart 2021 om 23:14

Te lang in de zon gezeten zeker jij? Type Higuain!?? Kijk jij wel voetbal? Ik ben oprecht benieuwd.

1 april 2021 om 01:46

In je reactie hier boven twijfelde ik nog maar nu weet ik zeker dat begrijpend lezen niet je beste vak is.

1 april 2021 om 02:07

Als ik zo naar de reacties onder jou kijk gok ik dat het eerder ligt aan het feit dat je betoog kant noch wal raakt. Je vergelijkingen zijn scheef, uit de lucht gegrepen, slecht onderbouwd en onlogisch.

1 april 2021 om 03:40

Eens dat ik het soms beter kan verwoorden dan dat ik doe , echter is dat hierboven niet het geval. Ik zeg dat Raul een absolute topspits is , waarop jij reageert “Raul geen topspits?” Dat is gewoon een kwestie van begrijpend lezen. Met “type Higuain” bedoelde ik niet dat ze dezelfde speelstijl hebben, dat is namelijk helemaal niet de context van mijn reactie. De strekking van mijn reactie was , hoe zal Benzema herinnerd worden? Anelka was daarin denk ik een beter voorbeeld om mijn argument te benadrukken, die geef ik hierboven ook aan als reactie op Lierse. De meeste reacties onder mij reageren dan ook niet op de strekking, waaronder jij dus.

1 april 2021 om 03:41

Eens dat ik het soms beter kan verwoorden dan dat ik doe , echter is dat hierboven niet het geval. Ik zeg dat Raul een absolute topspits is , waarop jij reageert “Raul geen topspits?” Dat is gewoon een kwestie van begrijpend lezen. Met “type Higuain” bedoelde ik niet dat ze dezelfde speelstijl hebben, dat is namelijk helemaal niet de context van mijn reactie. De strekking van mijn reactie was , hoe zal Benzema herinnerd worden? Anelka was daarin denk ik een beter voorbeeld om mijn argument te benadrukken, die geef ik hierboven ook aan als reactie op Lierse. De meeste reacties onder mij reageren dan ook niet op de strekking, waaronder jij dus.

Begrijp me niet verkeerd,ronaldo is een fenomeen,maar puur technisch ziet het er bij hem nooit heel erg natuurlijk uit,ronaldo is een machine,maar vindt zijn techniek verre van vloeiend zoals dat wel bijvoorbeeld bij benzema en van der vaart is..

31 maart 2021 om 22:05

Op welk gebied van het technische? Betreft aannames? 1x raken passing, ja wellicht ja. Maar zijn zijn kopballen niet super technisch? Zijn afmaken, die omhaal, zijn vrijetrappen in het begin dan met name enz.! Ja betreft gevoel aan de bal zijn spelers als Benz betreft balbehandeling, aannames zeker beter maar Ronaldo is niet minder ofso en is zeker op vele andere facetten absoluut de beste! Beetje makkelijk dit. En daarbij, zeker Benzema is absoluut een wereldtopper!

1 april 2021 om 00:28

Ronaldo heeft ook zijn focus gewoon verlegd, was wel grappig om hem tegen Touzani letterlijk te horen zeggen dat hij zijn hocus pocus bewust achter zich heeft gelaten omdat het doelpunten zijn waarmee hij wedstrijden wint. Kan me nog herinneren hoe Ronaldo ooit Pique te kijk zette met een hakbal en vervolgens zelf afrondde, dat soort dingen doe je niet zonder technisch bij de grootsten ter wereld te horen imo. Al is Benzema op zijn beurt een ondergewaardeerd fenomeen.

31 maart 2021 om 22:52

Ja inderdaad, Ronaldo ziet er erg houterig uit

31 maart 2021 om 23:20

We moeten dan wel onderscheid maken tussen de Ronaldo van nu en die bij Manchester. Want dat was dan juist weer supervloeiend. Echt mooi om te zien altijd

1 april 2021 om 06:58

Dat wilde ik dus ook zeggen. De Ronaldo bij United was geweldig om te zien spelen. Zo ontzettend technisch.

Geweldige spits inderdaad, alleen jammer dat hij pas de erkenning heeft gekregen nadat Ronaldo bij Real is vertrokken. Daarvoor was hij ook gewoon geweldig bezig trok veel gaten voor Ronaldo waardoor hij kon scoren. Maar is nu helemaal de man bij Madrid.

Ik ben enorm fan van zijn speelstijl. Niet de meest koelbloedige afmaker maar op alle andere gebieden stijgt hij wat mij betreft boven de rest uit. Een zeer complete spits en Real legende. Toch wordt hij eigenlijk zijn hele carrière al onderschat. Voor mij is Benzema een van de beste ooit.

Meest overgewaardeerde voetballer. Zet hem bij Everton en hij zal het zwaar krijgen. Real is niet voor niks geen schim meer van het Real van een paar jaar terug nu zonder Ronaldo. Als Benzema zo goed was dan deden ze nog wel mee met de grote teams. Frankrijk is wereldkampioen geworden zonder hem dus zo een speler hebben ze niet nodig. Hij heeft ook niks geleerd van zijn fouten, zie recente situatie omtrent Vinicius. Zo een speler kan je missen als kiespijn.

31 maart 2021 om 23:41

Volgens mij doet Real nog altijd mee in de CL en in de competitie. Volgens mij heeft Ronaldo niks meer gebakken in de CL nadat hij is weggegaan bij Real. Benzema een overgewaardeerde voetballer noemen, jij snapt echt niks van voetbal.

31 maart 2021 om 23:58

Nou persoonlijk bakte Ronaldo er natuurlijk wel wat van. Hattrick Atletico, 2 goals tegen Ajax en 2 tegen Lyon. Dit was eigenlijk het eerste jaar in lange tijd dat Ronaldo tegen Porto niet leverde op die ene assist na dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4265 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7547
4.Sevilla7022
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller314
Vinícius JúniorAanvaller313
K. BenzemaAanvaller3021
RodrygoAanvaller190
T. CourtoisKeeper340
M. DíazAanvaller141
E. HazardAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

376 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 30 21 2 0
2019/2020 Real Madrid 37 21 0 0
2018/2019 Real Madrid 36 21 1 0
2017/2018 Real Madrid 32 5 0 0
2016/2017 Real Madrid 29 11 0 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea juicht na kansenfestijn tegen matig Real Madrid

Chelsea heeft zich woensdagavond voor de finale van de Champions League geplaatst. Acht dagen na de 1-1 remise in Spanje was het team van manager Thomas Tuchel met 2-0 te sterk...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren