Van der Vaart: ‘Hij nam ballen aan: ik zweer het je, die kon er geen klote van’

Donderdag, 1 april 2021 om 12:07Chris Meijer • Laatste update: 12:22

Rafael van der Vaart raadt Harry Kane aan om komende zomer een transfer te maken. De oud-middenvelder maakte de 27-jarige spits mee toen hij als jeugdspeler voor het eerst met de hoofdmacht van Tottenham Hotspur meetrainde. Van der Vaart herinnert zich in de studio van Ziggo Sport dat hij niet bepaald onder de indruk was van Kane op zijn eerste training.

“Wel een leuk verhaal: ik zit hier voor mijn kennis en talent. Kane kwam de eerste keer trainen, hij was achttien. Hij nam ballen aan waarvan ik tegen Gomes (de voormalig PSV-doelman die destijds onder contract stond bij Tottenham, red.) zei: ik zweer het je, die kan er geen klote van. Nou, je ziet het. Hij is nu de beste spits na Lewandowski”, geeft Van der Vaart te kennen. In de studio van Ziggo Sport worden uitspraken van Roy Keane getoond. De oud-middenvelder van Manchester United is van mening dat Kane komende zomer bij Tottenham moet vertrekken om in zijn carrière prijzen te winnen.

“Roy Keane heeft gelijk”, reageert Van der Vaart op de woorden van Keane. Kane werd opgeleid door Tottenham en verzorgde voorlopig 215 doelpunten in 327 wedstrijden. “Kane is natuurlijk wel de man bij Tottenham, maar je zou bijna zeggen: ga naar Manchester United. In Engeland blijven. Engelse spelers die naar het buitenland gaan, is meestal niet zo’n succes. Voor Tottenham is hij een garantie voor heel veel goals en hij verdient een godsvermogen, dus daarvoor hoeft hij niet weg.”

Kane vormde woensdagavond in de WK-kwalificatiewedstrijd van Engeland tegen Polen een voorhoede met Raheem Sterling en Mason Mount. Over laatstgenoemde is Van der Vaart eveneens te spreken. “Echt een hele goede speler, alleen het is nog heel erg jeugdvoetbal. Hij heeft momenten dat hij heel lullig de bal verliest, in zijn aanname moet hij simpele keuzes maken. Het is een geweldig talent, hij speelt veel.”

“Een lekkere speler, alleen af en toe nog een jeugdspeler en ik hoop dat hij snel daarvan af komt, maar dat gebeurt vanzelf als je wedstrijden speelt”, gaat Van der Vaart verder. “Stengs is precies hetzelfde: je zit er enorm van te genieten. Maar op de bepalende momenten is het nog niet dat je denkt: hé. Zo’n Berghuis heeft heel veel slechte wedstrijden gespeeld bij Feyenoord en speelde tegen Gibraltar ook niet best, maar hij krijgt de bal voor zijn voeten en het is raak. Je moet daar wel naartoe. De jaartjes gaan snel.”


Poll

Moet Harry Kane komende zomer een transfer maken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door bobbel75)

United zie ik hem niet zo snel naartoe gaan. Ik denk eerder City. Die kunnen wel weer een nieuwe goede spits gebruiken. Kane is natuurlijk een fantastische spits en een van de beste ter wereld. City zou hem erg goed kunnen gebruiken.

31 maart 2021 om 20:46

Juist naar United dus 👌💪

31 maart 2021 om 20:59

Ja leuke optie. Er moet toch een vervanger komen voor Aguëro. Weet niet hoe duur hij gaat zijn, maar als er een club is die het kan betalen en wil betalen, is het wel Manchester City. En nu is er wel kans, omdat ik verwacht dat er veel clubs bezig gaan zijn met Mbappe en Haaland, en hoeveel belangstelling is er nog voor Lautaro Martinez? Kan je geruisloos Kane ophalen die minstens net zo goed is.

1 april 2021 om 10:00

City zal voor Haaland gaan, zeker als Mbappe bijtekent in Parijs

Het wordt inderdaad tijd voor Kane om naar een topclub te gaan. Mij lijkt United ook de meest geschikte optie voor hem.

1 april 2021 om 08:26

Zodat hij prijzen als de FA cup en de EL kan winnen? Als Kane echt als een grote jongen straks herinnert wilt worden, want die kwaliteiten heeft die, zal hij toch echt naar een club moeten gaan die de CL en de league kan winnen, maar misschien kan United dat ook wel met Kane en een goede CV

1 april 2021 om 15:22

Denk dat Man U met een Kane een flinke stap maakt al.
Dan inderdaad nog Kouly centraal achterin er bij halen en kunnen ze echt wel om al de prijzen mee doen weer.

Denk dat een Manu Dan even grote kansen heeft als een City. Kijk wat van Persie teweeg bracht bij Man U bijvoorbeeld.

En in het buitenland zie ik hem niet snel passen. Dus vallen een Real, Barca en een PSG af...

31 maart 2021 om 20:57

@lukamodric en Suarez speelt golf 😀. Ibrahimovic is een acteur. Maar zonder dollen, ik weet niet of ik Kane in top 5 beste actieve spitsen momenteel zou plaatsen.

31 maart 2021 om 21:20

In de top 5 van actieve spitsen zou Kane er zeker in horen. Dat lewandowski op 1 staat is logisch en terecht. Maar welke andere spits is nog beter dan Kane? Benzema zou misschien nog boven Kane staan. Zlatan is goed maar niet beter dan Kane en Suarez is het inmiddels ook niet meer.

31 maart 2021 om 21:20

Ja precies haha! Ik zie dat mijn reactie is verwijdert. Zou niet weten waarom, maarja... Kane is een goede speler en wordt onderschat door veel mensen. Maar vind Benzema beter op dit moment.

Ik had ook echt niet verwacht dat het zo'n waanzinnig goede spits zou worden. Leek een lompe doelpuntenmaker voor de Championship, maar uitgegroeid tot een van de beste centrumspitsen ter wereld. Gun hem het zeker om een paar prijsjes in teamverband te pakken, maar zou het ook mooi vinden als hij lekker bij Spurs blijft hangen (die niets zullen winnen)

31 maart 2021 om 21:07

Niemand had het verwacht. Volgens mij heeft zelfs de hoofdscout van FM zijn excuus gemaakt naar Kane. In FM werd hij ook keer op keer gescout met een laag potentieel.

Kane is goed, maar hij scoort de laatste drie jaar al niet meer 'aan de lopende band'. Scoort genoeg hoor, maar 25+ goals per seizoen is hem al drie seizoenen niet meer gelukt. Benzema is momenteel stukken beter dan Kane.

31 maart 2021 om 20:59

Ik denk dat Benzema ook meer kansen krijgt dan Kane. Benzema speelt ook in een beter team dan Kane. Spurs is al een tijdje alleen Kane en Son, verder is het niet zo bijzonder.

31 maart 2021 om 21:23

Kane heeft i.i.g vaker op doel geschoten dan Benzema. 102 schoten waarvan 38 op doel. Passing van 70% tegenover 88% van Benzema. Benzema speelt momenteel in slechtere voorhoede dan Kane.

31 maart 2021 om 21:00

Benzema speelt in een heel andere competitie. Dat kun je niet met elkaar vergelijken.

31 maart 2021 om 21:24

Vooruit, nooit meer spelers uit andere competities met elkaar vergelijken.

31 maart 2021 om 21:07

Misschien is mijn geheugen niet op orde, maar hij heeft ook last gehad van blessures.

31 maart 2021 om 21:27

Heeft in de laatste twee seizoen alsnog bijna 30 duels gespeeld. Nagenoeg allemaal als basisspeler en sporadisch naar de kant gehaald. 2019/2020: 29 duels - 18 goals. 2016/2017: 30 duels - 29 goals. Dan te bedenken dat Kane in 2016/17 maar liefst 18x gewisseld is. Dat is wat ik bedoel. Kane presteert de laatste paar jaar beduidend slechter.

31 maart 2021 om 21:11

@Arsenallz Benzema heeft in zijn tijd bij real nog geen 1x 25 competitie doelpunten gemaakt, dus dat is niet zo’n beste vergelijking.

31 maart 2021 om 21:24

Lees: Momenteel.

31 maart 2021 om 21:12

Is ook in de afgelopen 3 jaar steeds een redelijk pange periode geblesseerd geweest. Dit seizoen trouwens elke 78 minuten een goal/assist. Dan ben je echt een wereldtopper.

31 maart 2021 om 21:28

Is ook zeker een wereldtopper. Valt uiteindelijk mee hoeveel duels Kane heeft gemist.
Sinds seizoen 2014/15 heeft Kane per jaar: 34, 38, 30, 37, 28, 29 en dit seizoen 27 duels gespeeld. Valt dus wel mee.

Torres gaf laatst een interview en zei de meest waardevolle woorden: ik heb prijzen gewonnen met Spanje en Chelsea. Maar het gevoel en de waardering die ik kreeg bij Liverpool zal mij voor altijd het meeste bij blijven. Achteraf had ik Liverpool niet moeten verlaten, maar destijds dacht ik dat je moest voetballen om de prijzen. Maar nu besef ik dat het gevoel je moet laten lijden. Prijzen zijn niet relevant.

31 maart 2021 om 21:10

Aan wie gaf hij dit interview? Klinkt als een interview gericht aan Liverpool supporters. Elke speler droomt van prijzen. Daarnaast is Torres gewoon mislukt naar zijn overstap. Logisch dat hij dus liever was gebleven.

31 maart 2021 om 21:31

Hoeft niet ik zou het heel goed kunnen begrijpen als je liever geliefd bent bij supporters en medespelers dan ergens een prijs winnen. Het gevoel van een prijs ben je na het moment al weer kwijt. De liefde van mensen voor jou vergaat nooit. Als je de club trouw blijft natuurlijk en niet de overstap maakt na een van de rivalen.

1 april 2021 om 06:52

Nee was niet gericht aan Liverpool supporters. Hij zei ook dat je als actieve speler graag prijzen wil winnen. Maar wat je na je carrière het meeste bij blijft zijn niet de prijzen die je hebt gewonnen maar de warmte van de fans, de club en de band met je medespelers.

1 april 2021 om 12:23

Als je uiteindelijk de prijzen hebt gepakt is het wel makkelijker praten. Blijkbaar was eerst de honger naar prijzen te sterk, nu de honger weg is had hij niet moeten gaan. Maar wat als hij was gebleven en geen prijzen had gepakt? Dan zat die misschien nu nog na te denken of het wel verstandig is geweest.

31 maart 2021 om 22:05

Maar goed, zo had hij waarschijnlijk niet geredeneerd als hij bij Chelsea geslaagd was. Het zijn woorden voor de buhne, maar voetballers voelen zich doorgaans alleen gewaardeerd als ze veren in hun achterste krijgen en ze kunnen er slecht tegen als ze worden afgerekend op hun tekortkomingen. Voor een topsporter worden prijzen pas irrelevant als hun bijdrage niet heel groot is.

31 maart 2021 om 23:14

Voor ieder verschillend natuurlijk. Dat komt ook omdat Torres geen pepernoot meer raakte. RvP heeft denk ik geen seconde spijt gehad met z'n move naar United. Speelde goed, werd topscoorder, was geliefd en werd kampioen.

1 april 2021 om 12:46

Een winnaar en topatleet speelt ook gewoon om de prijzen. Dat Torres een andere mentaliteit heeft hoeft niets te betekenen voor Kane. Daarnaast is Torres ook wel een geval apart. Hij had vast iets anders gezegd als hij naast die prijzen bij Chelsea ook echt goed had gepresteerd i.p.v. geen knikker te raken en constant in de lappenmand te zitten om vervolgens iemand anders’ prijzen mee omhoog te tillen.

1 april 2021 om 13:00

Torres scoorde wel de beslissende goal in de champions league halve finale tegen barca dus iemand anders prijzen gaat wat ver.

1 april 2021 om 14:59

Klopt, ik overdrijf. Maar ik denk dat mijn punt wel vrij duidelijk en logisch is, nee?

1 april 2021 om 13:37

Klinkt leuk en aardig en vooral Liverpool fans zullen dat leuk vinden om te lezen. Maar ik ben het totaal niet met je eens. 'prijzen zijn niet relevant' voor een prof voetballer? Tuurlijk wel. Het is makkelijk praten achteraf, als je een paar mooie prijzen op je naam hebt staan. Maar als iemand van het kaliber Torres geen enkele grote prijs zou hebben gehad, zou dat echt wel iets zijn waar hij over na zou denken. 'wat als ik toch andere keuzes had gemaakt'.

"engelse spitsen buiten Engeland is geen succes." Ik kan me oprecht geen Engelse topspits sinds Owen herinneren die het geprobeerd heeft, dus dit een gevoel zonder onderbouwing. Bale is uiteraard geen spits en over zijn succes kan je debatteren. Daartegenover staat wel dat er recent bij Dortmund een handvol Engelse spelers het uitmuntend goed doen.

31 maart 2021 om 21:29

Bale is niet echt een goed voorbeeld. Heeft nooit zijn best gedaan om ook maar een beetje te integreren. Je kan niet veel verwachten van een speler die weigert een beetje Spaans te leren. Kon niet eens fatsoenlijk communiceren met zijn teamgenoten.

1 april 2021 om 12:10

Bale is geen spits maar ook geen Engelsman.

1 april 2021 om 12:47

Niet zo heel lang geleden vertrok McManaman van Liverpool naar Real Madrid, die heeft het daar wel redelijk gedaan, maar de meeste Engelsen zijn idd niet zo happig op een overstap naar een andere topcompetitie, wellicht omdat de salaris voor subtoppers in de PL veel verschillen met die op de vaste land.Idd leuk om te zien dat er steeds meer Engelse spelers het toch gaan proberen in het buitenland, Tomori en Smalling in de Serie A en bij Dortmund een aantal, Joey Barton bij OM (maar of dat nou echt een succes verhaal te noemen is haha)

1 april 2021 om 12:51

Niet zo heel lang geleden? Dat is meer dan twintig jaar geleden, haha. Nederland heeft laatst trouwens nog het EK gewonnen, dus de druk is er wel een beetje af. Ben overigens blij dat we onlangs bevrijd zijn van de Duitsers, was geen hele leuke tijd.

1 april 2021 om 15:04

Deed het niet slecht en heeft enkele zeer goede momenten gekend maar fantastisch was het ook niet. Perez wou in zomer van 2000 al weer van hem af en aanvaardde destijds aanbiedingen van rond de 11 miljoen pond. Hij heeft het bij Madrid hoe dan ook minder goed gedaan dan bij Liverpool voordien.

Weet je wat het ergste is, de simpele ziel vdvaart kent zijn plek en dat is analist bij slechte wedstrijden en voor de gezelligheid, maar een andere simpele ziel is gewoon onze bondscoach..... zijn analyse over Mason Mount is ook gewoon een beetje lullen met de kennis die hij heeft, want als hij wat meer chelsea zou kijken zou hij weten dat Mason nou juist heel erg volwassen speelt voor zijn leeftijd. Een echte kartrekker. Maar meer dat 'hij kan er geen hout van' is leuk, maar toont de beperktheid in zijn denken....

Zie kane graag de nieuwe spits van united worden! stiekem hoop ik op een stunt en halen de haaland binnen. Kane is duidelijk toe aan een stap omhoog en om eindelijk is een prijs te winnen!

Valt wel op dat Vd Vaart het wel heel vaak over spelers heeft die er in zijn ogen geen kloten van kunnen. Moet hij niet doen, hij is al een hele verbetering ten opzicht van die eigenwijze Van Hooijdonk. Maar het is zo makkelijk om spelers af te kraken... terwijl hij zelf maar een paar jaar echt goed was (1 jaar Spurs en 2 jaar Hamburg) in het buitenland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. StonesVerdediger10
K. TrippierVerdediger10
K. WalkerVerdediger10
J. BellinghamMiddenvelder10
J. PickfordKeeper10
P. FodenMiddenvelder10
M. MountMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.

58 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren