Van der Vaart reageert op harde woorden van De Boer: ‘Dat moet je niet doen’

Woensdag, 31 maart 2021 om 08:44Chris Meijer • Laatste update: 08:44

Frank de Boer en Memphis Depay waren na afloop van de wedstrijd tegen Gibraltar in gesprek met de NOS niet te spreken over het optreden van Gibraltar. De bondscoach sprak na het met 0-7 gewonnen duel van ‘antivoetbal’, terwijl Depay van mening is dat Oranje een ‘lastige wedstrijd’ speelde . Rafael van der Vaart is echter van mening dat De Boer en Depay ‘dit niet moeten doen’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Hoe durven die bakker, elektricien en leerkracht het toch aan om niet gewoon met open vizier te spelen tegen Nederland! Dat kun je je werkelijk toch niet voorstellen. Maar even serieus. Ik word voornamelijk moe van meneer de boer zijn interviews en analyses... En die extra tijd kan nog erger. België maakt er 4 in een helft en de scheidsrechter fluit af op klokslag minuut 90.

30 maart 2021 om 23:47

die is idd echt niet lekker. Frank De Boer heb ik vaak genoeg behoudend voetbal zien spelen met beter materiaal als dat van Gibraltar, maar goed, is het de grasmat niet dan verzint hij wel weer wat anders

31 maart 2021 om 12:17

Dat hij als coach van het Nederlandse elftal gaat klagen over Gibralter.Dieptriest! Die malloot de Boer hoort hun te complimenteren dat zij zich staande hebben gehouden.

30 maart 2021 om 23:53

Moet je nagaan Frank de Boer de definitie van antivoetbal en slechtste trainer in Europa beschuldigt Gibraltar een land van 20 vierkante km van antivoetbal

31 maart 2021 om 00:36

Waarom kan De Boer gewoon niet zeggen wat hij er van vindt? Want speelt Gibraltar geen anti-voetbal dan? En behaalde De Boer met Ajax als slechtste coach van Europa 4 titels op rij met anti-voetbal? Wat een belabberd argumentatie niveau heb je als je continu dezelfde shit moet oprakelen na een 0-7 gewonnen wedstrijd. Sneu hoor.

31 maart 2021 om 00:44

Frank de Boer officieel de slechtste trainer aller tijden in de PL (bekijk de statistieken maar) en daarnaast nog spectaculair gefaald bij inter en atlanta. Dus zo ver gezocht is dat niet eens. Daarnaast mag hij natuurlijk vinden wat hij wilt maar dat verandert niet het feit dat hij zichzelf compleet voorschut zet door dit te zeggen

31 maart 2021 om 00:57

Hij ging eerst naar Inter, daarna pas naar Palace, waar hij vier wedstrijdjes de tijd kreeg in een volledig omgegooid team. Beetje simpel om die statistiek erbij te pakken.

31 maart 2021 om 01:00

Ja Sosuhzv, ik weet dat je continu met de Mourinho argumentatie van 5 wedstrijdjes PL bij een degradatiekandidaat komt, maar spectaculair falen bij Atlanta en toch 2 prijzen pakken vind ik bijzonder. Het gaat daarbij om nu, ga zeiken als Frank met Nederland in de poulefase het EK wordt uitgeknikkerd maar niet als je 0-7 wint van een Gibraltar die niets anders kunnen dan je kostbare spelers kapottrappen. Ik vind het kansloos om na iedere wedstrijd ongeacht het spelbeeld en de uitslag, continu zo De Boer te kakken te zetten. We mogen ook nooit komen dat De Boer vrij veel invloed had bij het Ajax van 1995, dat de Wereldcup, Champions League en alles wat er te winnen viel won. Als je dus geen oude koeien uit de sloot mag halen, laten we ons dan focussen op wat hij nu presteert en dat is eigenlijk niets minder dan een Koeman.

31 maart 2021 om 01:09

Hij was zo slecht dat hij bij Palace binnen 4 wedstrijden mocht vertrekken nadat hij het 93 jaar oude record evenaarde van 0 punten en 0 gescoorde goals in de eerste 4 wedstrijden. 'Maar vier wedstrijden' is wat mij betreft helemaal geen excuus, eerder nog het is een bewijs van hoe incabel deze coach is. Mou had helemaal gelijk en een paar ajacieden gaan me niet anders overtuigen

31 maart 2021 om 08:49

De Boer heeft aardig gefaald bij Inter en Palace ja, maar niet bij Atlanta. Heeft daar gewoon 2 prijzen gewonnen.

31 maart 2021 om 09:51

Frank was gewoon 2e geworden in Amerika dus waar je die vandaan haalt mag mij een raadsel wezen.

31 maart 2021 om 10:13

Speelde Gibraltar terug getrokken: ja. Was dit te verwachten en te billijken: ja. Is het dan gepast om achteraf te klagen: nee. Kunnen we met z'n alle eens stoppen met de term anti-voetbal. Denigrerend en kinderachtig gedoe.

31 maart 2021 om 12:10

Dat jij het hier hebt 0-7 overwinning alsof het een hele opgave is! Het is gewoon sneu dat beide heren zeuren over het anti voetbal van Gibraltar! Wat hadden zij anders moeten doen dan verdedigen.Die gasten weten dat zij geen enkele kans what's over maken! Als zij zouden capituleren,dan was t maar 0- 3/5 geweest. Chapeau voor die gasten dat zij met man en macht hebben gestreden om de schade te beperken.

31 maart 2021 om 12:42

@silverfront als dat een geweldige prestatie was met dat team had Atlanta hem echt niet ontslagen hoor

31 maart 2021 om 13:43

Frank mag natuurlijk zeggen wat hij wilt alleen dat hij zichzelf hierdoor volstrekt belachelijk maakt mag ook gezegd worden. We hebben het hier over Gibraltar met 30.000 inwoners, net zoveel als een gemiddeld dorp in NL. Wat moeten ze doen, alle deuren wagenwijd open zetten en elke wedstrijd met minimaal 10-0 verliezen?? Natuurlijk niet, het is voor die lui de sport om de tegenstander zo lang mogelijk te frustreren. Dat is ze de eerste helft nog verdomd goed gelukt ook, zo goed zelfs dat de bondscoach van NL de moeite neemt om zich over de spelopvatting van Gibraltar te beklagen. Kijk eens in de spiegel en schaam jezelf Frank.

31 maart 2021 om 09:45

Het klopt niet helemaal wat je beweert, De nummer 195 van de wereldranglijst startte met zeven profs en een douanier, zakenman, politieman en medewerker van defensie.
Los daarvan mag Frank de Boer in 9 van de 10 gevallen ook geen mening hebben, want als hij dat doet wordt het toch eenmaal weggezet als gezeur of gezever. Ironisch genoeg zal de meeste hier dat zelf ook niet gewenst vinden.

31 maart 2021 om 10:16

In de pre-match perconferentie had de Boer het over 'een extra aanvaller opstellen maakt het niet makkelijker, je moet de tegenstander ook lokken.' Nou, dat is gelukt zeg. 9 man achter de bal en maximaal 2 aanvallend. Geen enkele van de 17 miljoen bondscoaches had anders verwacht maar de ene die er toevallig zit, die wilde Gibraltar lokken. Tuuuuuuurlijk. Droom verder.

31 maart 2021 om 10:39

Dit soort interlands zouden in het geheel niet gespeeld moeten worden. Gibraltar is geeneens een land, het is een overzees Brits gebied.
Dit soort wedstrijden ontaart altijd in anti voetbal, veel schoppen en een dikke nederlaag. Het wordt echt tijd dat men met A en B poules gaat spelen.

31 maart 2021 om 10:56

Ongeacht dat het logisch is dat Gibraltar zo speelt, word je toch ook gewoon niet vrolijk van zulke wedstrijden? Je kunt eigenlijk alleen verliezen, spelers geblesseerd kwijtraken (blind), en het is lastig om je team/progressie en individuele spelers te beoordelen op zo'n wedstrijd. Echt één in het kaliber 'snel vergeten en door'. Vind het niet gek dat De Boer dat gewoon omschrijft.

31 maart 2021 om 11:13

Ja, dat snapte ik ook niet, na al die wissels en dan geen extra time bij die wedstrijd van België... Scheidsrechter zal het wel al sneu genoeg gevonden hebben voor die Wit-Russen maar de Rode Duivels hadden er nog wel 1 of 2 kunnen maken en het record verbreken...

'Dat mag.' Ja, maar dan mag De Boer toch ook zeggen dat hij er moe van werd? Hij veroordeelt het niet, maar zegt eerlijk dat hij het dan niet zo leuk vindt

31 maart 2021 om 00:18

Tuurlijk is het niet leuk. Toch weet je dat het aan Oranje is om er het beste van te maken. Wat Berghuis zei was goed, je kunt het namelijk nooit goed doen tegen zo'n tegenstander. Je verwijt jezelf het slechte spel, te weinig doelpunten of iets anders. Maar toch als je zag hoe Oranje omging met de situatie van het 'antivoetbal', vooral kijkend naar het gedrag van Gibraltar, was dat toch alles behalve goed. Oranje ging te veel mee in de sleur van Gibraltar. Spelers vlogen uit op de scheids. Dat mag je de Boer wel aanrekenen dat hij ze mogelijk mentaal niet zover heeft gekregen. Hij verwacht het, maar gaat er niet goed mee om. Schande!

Je speelt tegen het nietige Gibraltar. Wat had je dan verwacht? Beetje triest om als groot voetbalnatie hier over te lopen miepen. Zulke wedstrijden zijn niet nieuw en horen er nu eenmaal blij.

30 maart 2021 om 23:43

Maar even voor de nuance: De Boer werd er vrij expliciet naar gevraagd en zegt wat hij vindt. Niet op een veroordelende toon. Ook ik vind De Boer heel vaak vermoeiend zeikerig, maar dat was hij hier niet

30 maart 2021 om 23:45

Idd die wedstrijden horen erbij. Maar er wordt hem gewoon een vraag gesteld en daar geeft hij antwoord op. Ik kan me voorstellen dat je als voetballer/trainer dit soort wedstrijden niet graag speelt, je kan alleen maar verliezen en het lijkt me idd geen pretje en prima dat Frank gewoon eerlijk antwoord geeft.

Het is mij eerlijk gezegd niet echt opgevallen dat gibraltar voor alles een vrije trap wilde. De 1e helft viel mij meer op dat nederland stroef speelde, dat wij op rechtsback een enorm probleem hebben, dat de jong nog uitgelegd moet worden dat hij moet koppen richting de goal en dat nederland met 4 verdedigers speelt tegen het nietige gibraltar. Wordt er een beetje moe van al die excuses. Nederland het enigste land met spelers en staf die lopen te klagen over omstandigheden in gibraltar. Stroeve bal, Klein stadion, kunstgras, apen op rotsen. Komop man

31 maart 2021 om 00:16

Dit is een tekst die moet op de eerste plaats hier sta ik volledig achter en die ene kans dat blind uitviel als die zou zitten hahahah dan had je nog een wedstrijd want die coach had ze alle 11 in het doel Geplaats

precies! Gibraltar had met al hun kwaliteit gewoon lekker op de aanval moeten spelen en met 27 tegendoelpunten van het veld moeten gaan om Frank De Boer een plezier te doen

31 maart 2021 om 06:03

Zeg maar wat Frankie wel altijd bij Crystal Palace deed? Was inderdaad wel sympathiek geweest.

Kan wel zeggen dat ik het volledig eens ben met vd Vaart, niet heel eerlijk om te zeggen wetende dat dit land gewoon niet beter kan. Echter moet ik wel zeggen dat die hele vraag ''heb je een leuke avond gehad'' ook weer een typische Jeroen Stekelenburg vraag vind, wat een prut vraag zeg.

Stel je voor dat je als bondscoach ook een mening mag geven ....

31 maart 2021 om 00:09

stel je voor dat een journalist een mening heeft. dan vinden ze dat bij Oranje ook niet leuk

Mogen mensen nog wel eerlijk hun mening geven? Bij de ene vind men het heerlijk dat ze zo open en eerlijk zijn. Maar bij de ander is men kritisch op die openheid en eerlijkheid.

Naast leren om te verliezen leer je blijkbaar onder FdB ook hoe je hypocriet kunt zijn. Na letterlijk een complete helft van totaal anti-voetbal van de kant van Nederland gaan zeuren over het zogenaamde anti-voetbal van Gibraltar... je moet het maar durven.

Ga uit van de eigen kracht en blijf positief. Geef niet de ander de schuld. Daar hebben de Boer en Depay geen boodschap aan. Ik heb me geërgerd aan de botte antwoorden van Depay en de manier waarop hij zonder afscheid te nemen zich omdraaide en wegliep van het interview. Als hij niet de ster van de avond is lijkt hij elke vraag als een aanval te ervaren.

Kunnen wij Frank nog serieus nemen...het ligt aan het kunstgras of de scheids of aan de tegenstander...maar niet aan Frank zijn trainerskwaliteit !!!! Hoe zielig kun je zijn...

Weer heel Nederlands dit. Ja een ploeg moet aanvallend voetballen ookal spelen ze tegen een tegenstander die 10 keer zo sterk is. Dit is precies waarom je Nederlandse ploegen zo vaak internationaal ziet falen (op Ajax na, die en een topselectie heeft en iets unieks kan).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2220 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1238 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

Studio Voetbal pleit voor Timber in Oranje: ‘Dan haal je toch Veltman eruit?’

Ibrahim Afellay is diep onder de indruk van de kwaliteiten en ontwikkeling van Ajax-talent Jurriën Timber, zo liet hij zondagavond blijken bij Studio Voetbal. Ook Theo Janssen heeft de negentienjarige centrumverdediger...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren