‘Feyenoord kan 15 miljoen euro tegemoet zien door jawoord in Serie A’

Dinsdag, 30 maart 2021 om 12:54Rian Rosendaal • Laatste update: 13:23

Het lijkt erop dat Marcos Senesi bezig is aan zijn laatste maanden als speler van Feyenoord. La Gazzetta dello Sport pakt dinsdag namelijk uit met het verhaal dat de Argentijnse verdediger zijn jawoord heeft gegeven aan Napoli. In Italië wordt gesproken over een transfersom van vijftien miljoen euro, een fraai bedrag voor Feyenoord tijdens de coronacrisis. Beide clubs moeten nog wel tot een definitief akkoord zien te komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

142 reacties (laatste reactie door civomiharbi na)

Das toch van een andere orde dan die 30 miljoen die vele Feyenoord supporters voor ogen hadden. Wat ook natuurlijk nergens op gebaseerd was. Lijkt me een mooie club voor hem en ben benieuwd hoe hij zich staande zal houden!

30 maart 2021 om 13:12

Volgens Feyenoordtm is dit bericht onzin, dus ik zou er nog niet blind vanuit gaan dat hij echt weggaat voor 15.

30 maart 2021 om 13:17

La gazetta is natuurlijk ook geen misselijke bron.

30 maart 2021 om 13:22

Ik zie niemand eigenlijk meer dan 15 miljoen neerleggen, misschien 20 als je geluk hebt. En dan komt de corona crisis er ook nog bovenop. Feyenoord zie ik niet boven de 20 vangen voor senesi.

30 maart 2021 om 13:33

Qua Feyenoord-nieuws houd ik toch vast aan Feyenoordtm. Die weet wel erg veel.

30 maart 2021 om 13:43

Ik vind het wel grappig dat Feyenoorders klagen over dat iedereen het hier wel schijnt te weten op basis van een bron maar dat ze dat zelf even hard doen met een andere bron. Napoli bepaalt inderdaad niet wat Feyenoord wilt ontvangen. Maar op dezelfde manier bepaalt Feyenoord ook niet hoeveel Napoli wilt betalen.

30 maart 2021 om 13:52

Ja die gaan dat nu niet toegeven, die willen eerst de 15 miljoen van de supporters terug. in ieder geval een stok achter de deur, en als ik seizoenskaart houder daar was zou ik lekker mijn geld terugvragen. BMI is gratis op te halen in Alkmaar.

30 maart 2021 om 13:57

Feyenoordtm is zeer goed ingevoerd bij Feyenoord, la GdS is zeer goed ingevoerd in Italië. Zou het dan niet kunnen dat de Gazzetta vanuit Napels heeft gehoord dat ze hem voor 15 denken binnen te halen en dat FTM het heeft gecheckt en te horen kregen dat dit niet rond is? Ik verwacht overigens zelf dat als Napoli 15 (plus een paar miljoen aan variabelen voor bv CL deelname) biedt, Feyenoord wel akkoord gaat. Dan kan Napoli communiceren dat ze voor 15 een Argentijns (jeugd)international hebben gehaald en zegt dat ze hem met een bedrag dat 'kan oplopen tot boven de 20 miljoen' hebben weten te verkopen.

30 maart 2021 om 13:58

Maar Lierse, Feyenoorders doen dat op basis van de bron Feyenoord TM. Ik weet niet of je het kent, maar die is beter ingevoerd dan wie dan ook. Het leukste is overigens dat dit een havenarbeider is die het er als hobby bij doet, maar in tegenstelling tot Feyenoordwatchers van VI, AD etc. altijd de scoops heeft

30 maart 2021 om 14:03

Die discussie over wat die waard is en hoeveel die gaat opleveren vind ik echt nutteloos. Dat gaan we vanzelf wel zien. Dus ik geef hier alleen aan dat het door een betrouwbare bron als onzin word bestempeld dus het nog niet zie als zekerheid.

30 maart 2021 om 14:06

@siepie - In principe zal het verhaal inderdaad ook wel in het midden liggen. Feyenoordtm zei dat dit akkoord en Senesi's jawoord nu onzin is, maar spreekt wel uit dat er interesse is van Napoli. Dus er zal zeker wat spelen.

30 maart 2021 om 14:11

Natuurlijk ontkracht hij dit. Hij claimt al een tijdje dat Senesi gaat bijtekenen. Zoals je zelf zegt is dit gewoon 1 persoon achter deze account en heeft hij ook de nodige tweets verwijdert omdat hij er naast zat. Mocht Senesi alsnog vertrekken in de zomer dan zal hij wel gaan verzinnen dat er op het laatst ontwikkelingen hebben plaatsgevonden.

30 maart 2021 om 14:19

En la gazetta zal wel goed geïnformeerd zijn bij Napoli niet? En wat valt er te ontkrachten? Er wordt nergens gesproken over een bod. Er wordt gesproken over interesse van Napoli en het bedrag dat ze denken te moeten neerleggen. Daar is Feyenoord niet eens een partij in.

30 maart 2021 om 14:46

@scrumpti0uz Waarom zou het niet kunnen dat Senesi wil bijtekenen? Hij heeft in eerdere transferperiodes telkens al vroeg aangegeven niet weg te willen. Op dit moment kan Feyenoord hem geen contractverlenging geven maar wellicht veranderd dat in de zomer. Ik zou dat bericht niet per se al als onzin neerzetten.

30 maart 2021 om 14:51

Het zou wel een stuk realistischer zijn dan 30 miljoen euro natuurlijk. Ik denk namelijk niet dat er een club komt die zoveel meer dan 15 miljoen euro biedt. Ik denk dat 20 miljoen euro echt het absolute maximum is en dan moet het meezitten. Maar goed, nu ben ik wel aan het gissen. Tegenwoordig hoeft de juiste club maar concreet te worden en je ontvangt ineens de hoofdprijs.

30 maart 2021 om 13:13

Een bericht uit Italië en er is nog geen akkoord tussen de clubs, wanneer 15miljoen als bod wordt genoemd, dan kunnen ze er nog een aardig bedrag bij onderhandelen.

30 maart 2021 om 13:13

Fortfit, heeft Feyenoord het al geaccepteerd dan?

30 maart 2021 om 13:13

30 Miljoen is natuurlijk voor ieder weldenkend mens veel te veel. Uiteindelijk denk ik dat 15-20 miljoen gewoon een goede prijs is waar ook Feyenoord gewoon mee vooruit kan.

30 maart 2021 om 13:14

Ik weet dat de mensen tegenwoordig goedgelovig zijn, maar dat er zoveel mensen onder dit topic vanuit gaan dat hij ook echt voor 15 miljoen weggaat verbaast me. Onzin

30 maart 2021 om 13:20

Vergeet niet dat het overgrote deel van de mensen op deze site Ajax supporter is, dus verbaas je niet te erg over de reacties en de duimpjes, voor 15miljoen zal die echt niet vertrekken, plus de transfermarkt is ook nog lang niet open.

30 maart 2021 om 14:44

Oprechte vraag, denken jullie echt dat hij voor (veel) meer weg gaat? Ik ben ook voor ajax maar dat betekent niet dat er niet rationeel gedacht kan worden. Ik vind Senesi niet zo bijzonder, maar vind vooral het feit dat ook napoli een jaar zonder publiek heeft gespeeld en dat gat wil dichten met de verkoop van zijn cv van belang, die gaan de hoofdprijs niet betalen. Daarnaast heeft Feyenoord geen sterke onderhandelingspositie gezien de laatste berichtgeving. 15 miljoen is toch gewoon een erg mooi bedrag in deze tijd?

30 maart 2021 om 14:58

Uiteindelijk is Feyenoord gewoon afhankelijk van wat andere clubs willen betalen. De club heeft geld nodig en kan een dergelijk bod niet zomaar naast zich neerleggen. Maar goed, dat buiten beschouwing latend: Op basis waarvan zou hij zoveel meer op moeten leveren dan? Op de bank zitten bij de nationale ploeg maakt je nog niet automatisch 30 miljoen euro waard en het is zeker niet zo dat hij de Eredivisie al kapot speelt. Uiteindelijk kun je altijd het geluk hebben dat de juiste club concreet wordt en met machtsvertoon een enorm bedrag neertelt, maar ik denk zelf dat het werkelijke bedrag niet zover van die 15 miljoen euro af gaat liggen. De omstandigheden zijn voor Feyenoord gewoon verre van ideaal.

30 maart 2021 om 13:14

In Italië word gesproken van 15 Mil dus dat is nog niks officieels.
Daarnaast werd er niet om 30 geroepen door de meeste maar minimaal 20.
Feyenoord zelf heeft vraagprijs van 30 mil.
Echter wil hij zijn contract waarschijnlijk niet verlengen waar hij eerst wel positief tegen overstond.
Ik hoop echter nog steeds op boven de 20 MIL

30 maart 2021 om 13:22

''echter wil hij zijn contract waarschijnlijk niet verlengen waar hij eerst wel positief tegen overstond.'' Dit heb ik gemist denk ik. Ik begreep dat ze de gesprekken hebben verplaatst naar het nieuwe seizoen zodat Feyenoord het opneemt in het nieuwe boekjaar. Net zoals dat Geertruida een nieuw contract krijgt of zelfs al heeft, maar dat dat pas onder het nieuwe boekjaar zal vallen.

30 maart 2021 om 13:29

Nou ik heb bedragen van 25 a 30 miljoen toch redelijk vaak voorbij zien komen

30 maart 2021 om 13:35

Mgmv er waren al gesprekken geweest volgens mij. Las het van de week ook nog.
Alleen het kan idd zijn dat ze die daarna hebben geparkeerd naar volgend jaar.
Dit mede door de ellende van Corona.

30 maart 2021 om 13:37

@wandering Tuurlijk komen zulke bedragen voorbij.
25 mil vind ik trouwens best netjes.

Kijk naar elke speler die wordt gelinkt aan een transfer. Er zijn altijd mensen die te veel willen daarna zijn er ook altijd mensen die zwaar aan de onderkant gaan zitten.

30 maart 2021 om 15:04

@bliek - Maar hoe aannemelijk is het dat Senesi aan wil schuiven om te praten over een nieuw contract als Napoli langskomt met zo'n 15 miljoen euro? Feyenoord zit ook niet in een situatie waar ze niet eens na hoeven denken. Die hebben wel gewoon (dringend) geld nodig. Uiteindelijk zal het gissen blijven, maar ik denk dat 15 tot 18 miljoen euro toch wel het maximale zal zijn. De omstandigheden zijn voor Feyenoord gewoon niet ideaal om op dit moment spelers te verkopen. Sportief gaat het niet lekker, in Europa is weinig indruk gemaakt, die corona-crisis speelt natuurlijk een enorme rol en ze hebben (vooral daardoor) toch wel redelijk dringend geld nodig. Bovendien is het ook niet zo dat Senesi de Eredivisie al op een hoopje speelt. Hij speelt op zich goed, maar briljant is het zeker niet.

30 maart 2021 om 15:19

@Sirius- Ik geef hem volkomen gelijk hoor. Er zijn spelers die het doen om de club zo extra te helpen.
Ik weet niet zeker of ik nu juist heb. Maar volgens mij verlengde Onana ook bij Ajax terwijl hij de intentie had om weg te gaan. Echter kwam er niet de juiste club voorbij.

Transfersom blijft gewoon lastig te bepalen. Tis maar net wat een gek ervoor wil geven. Napoli zal Senesi waarschijnlijk al langer volgen dan alleen dit jaar. Senesi heeft persoonlijk goede wedstrijden gevoetbald maar ook wat mindere.

Maar dat hij weggaat staat voor mij wel vast alleen de vraag voor hoe veel...

30 maart 2021 om 13:21

Is toch ook nog totaal niet bevestigd....
Denk dat een bedrag rond de 20 reëel zal zijn, en het ook wel zal worden.

30 zie ik ook zeker niet gebeuren inderdaad en helaas.

Denk wel dat Napoli een mooie vervolg stap is voor Senesi. Zeker als Kouly daadwerkelijk zal gaan ben je goed als zeker van een basis plaats. Het is ook nog eens een voetballende ploeg dat hem goed zal liggen.

30 maart 2021 om 13:27

Precies. dat is realistischer. Ik ga uit van ongeveer 22 miljoen

30 maart 2021 om 13:44

Dus je zit hier te klagen over dat iedereen hier maar wat zegt en dan trek je zelf bedragen uit plekken waar de zon nie schijnt?

30 maart 2021 om 13:52

Ik klaag er niet over dat mensen bedragen noemen. Dat staat nergens. Van jou ben ik toch wel gewend dat je begrijpend kan lezen.
Ik klaag erover dat ze goedgelovig zijn en doen als dit al rond is en dat Feyenoord het maar moet accepteren.
Ik benoem daarnaast waar ik vanuit ga.

30 maart 2021 om 13:25

15 miljoen tot 20 miljoen lijkt me ook wel een realistisch bedrag en een mooie winst en met wat variabelen zoals gespeelde wedstrijden of doorverkoop kan dat misschien nog met een paar miljoen oplopen. Senesi is een goede verdediger maar heeft internationaal gezien nog veel te bewijzen dus 30 miljoen lijkt me niet realistisch op dit moment

30 maart 2021 om 14:09

Je wijst naar de supporters, maar het kan best zijn dat men binnen de club dat ook denkt. Ik kan mij een bod op ene Nicolai Jorgensen herinneren van 18 miljoen dat Feyenoord achteloos wegsloeg omdat men dacht dat 30 miljoen meer in de richting zou komen op basis van een fantastisch seizoen. Maar wat mij eigenlijk nog meer verbaast is dat deze transfer volgens jou al een done deal is; je bent immers al benieuwd hoe hij zich staande gaat houden..... Was het glaasje Fanta lekker?

30 maart 2021 om 14:13

Nou dat lijkt mij ook! Voor een speler zonder CL-ervaring in corona-tijd is dit natuurlijk een prima bedrag!
Ik gun ze die 30M in Rotterdam van harte hoor, maar ik denk dat die transfermarkt nog wel wat afkoelt mbt de Covid.
80% van de teams wil van hun dure spelers af om de begroting weer sluitend te krijgen, en dat in een krimpende financiële markt

30 maart 2021 om 13:16

Ik neem aan dat ze dit wel accepteren.
Andere clubs lezen ook dat de financiële situatie van Feyenoord niet ak te rooskleurig is dus word er automatisch minder geboden en zal ook Feyenoord straks accoord gaan met het minst slechte bod.

30 maart 2021 om 13:18

Ah, dus omdat de financiele situatie slecht is moet je maar akkoord gaan met het eerste de beste bod? Er zijn ook nog genoeg andere clubs geinteresseerd, dus als Napoli niet hoger wil dan kijkt Feyenoord wel even verder.

30 maart 2021 om 13:51

En welke clubs zijn geïnteresseerd dan? En hoe groot is die interesse? Hij zal vast op wat lijstjes staan, want het is een goede verdediger, maar interesse zegt niets als het niet concreet wordt. Ik zou als ik Feyenoord was ook niet direct akkoord gaan en afwachten of er meer clubs met een bod komen, maar aan de andere kant kan je ook niet te lang wachten. Straks zit je weer met een Jorgensen scenario. En daarnaast heeft Koevermans met zijn boodschap de Feyenoord selectie nogal in de uitverkoop gezet vind ik, iedere buitenlandse club weet nu dat Feyenoord niet in staat is om een redelijk bod te weigeren. Is 15 miljoen een redelijk bod voor Senesi? Ik had zelf ook aan 20 gedacht, maar dat was voor de boodschap van Koevermans.

30 maart 2021 om 14:00

Mwa het Jorgensen scenario is niet aan de orde. De transfermarkt is nog niet eens open.

30 maart 2021 om 14:12

Nee eens en ik zou ook wachten, maar wat ik vooral bedoel is dat ik verwacht dat er veel minder clubs grote aankopen gaan doen. Dit zag je in de afgelopen transferperiode al en ik verwacht dat dit door gaat zetten. Clubs zullen minder snel een nieuwe speler aantrekken en als ze het doen zullen ze erg zuinig zijn op hun centen. Daarom denk ik dat een redelijk bod op Senesi wel snel geaccepteerd zal worden, want je kan het geld in deze tijden maar beter in zak hebben. En nogmaals Senesi zou in normale tijden makkelijk 25 miljoen opbrengen, maar goed het is alles behalve normaal tegenwoordig.

30 maart 2021 om 13:17

Op basis waarvan? Hij heeft in Europa helemaal niets laten zien en Feyenoord is een van de ploegen met de meeste goals tegen in de Europa League. Hij is geen international van Argentinië en hij valt ook totaal niet op in de eredivisie. Het is de centrale verdediger van de nummer 5 (!) van de eredivisie!

30 maart 2021 om 13:19

Mee eens, het is nou ook niet alsof hij elke wedstrijd weer opnieuw de sterren van de hemel speelt. Hij mist ook gewoon snelheid

30 maart 2021 om 13:20

Heb je ook gekeken hoe die wedstrijden in Europa tot stand zijn gekomen? Dat zien scouts ook. En hij was International geweest als de interlands van Argentinie doorgang hadden gevonden. Dus kom niet allemaal met onzinnige redenen aanzetten.

30 maart 2021 om 13:22

"hij was international geworden als de interlands van Argentinië doorgang hadden gevonden"... Weet niet of ik hier serieus op in moet gaan. Als vorig seizoen was afgemaakt dan had Nicolai Jorgensen zeker de gouden schoen gewonnen?

30 maart 2021 om 13:22

Ja en als hij volgend seizoen de pannen van het dak speelt bij Napoli, dan ben jij de eerste om te komen zeggen hoe stom het was van Feyenoord om hem ‘maar’ voor 15 miljoen te verkopen.

30 maart 2021 om 13:24

Klopt als die dingen wel zo zouden zijn die jij opnoemt had hij voor 40 mil weggegaan. Dus 20 mil is een prima bedrag. Is 1 van de beste CV's van de eredivisie.

30 maart 2021 om 13:24

Hij was opgeroepen, dus je vergelijking is onzinnig.

30 maart 2021 om 13:26

Hij was geen international geweest als de interlands doorgang hadden gevonden. Als de kwalificatie doorgang had gevonden, had hij met onder 23 gespeeld. Toen de kwalificatie wedstrijden niet door gingen, is er nog geprobeerd een oefenwedstrijd te spelen en daar zou hij zeer waarschijnlijk wel voor zijn opgeroepen. Maar voorlopig is Senesi bekeken en nog te licht bevonden voor het Argentijnse elftal

30 maart 2021 om 13:27

Vond hem helaas deze EL campagne juist erg zwak.
Was het niet de strijder die we kennen en maakte ook nog onnodige overtredingen plus zelfs dom rood.

Hij kan het echt wel en staat ook nog eens met de meest slechte verdediging om hem heen die ik me kan voorstellen dus is ook lastig. Meeste komt toch echt op hem aan achterin.

30 maart 2021 om 13:29

Nee andersom Josh, toen de kwalificatie niet doorging zou met O23 meegaan en dat heeft Feyenoord geweigerd.

30 maart 2021 om 13:32

Nee niet andersom. Hij zou voor o23 opgeroepen zijn als de kwalificatie door ging. Toen dat niet doorging is er geprobeerd te oefenen tegen Ecuador, daar zouden spelers voor zijn opgeroepen die in eerste instantie niet opgeroepen zouden worden, waaronder dus Senesi. Toen dat niet doorging heeft hij als nog een uitnodiging voor o23 gekregen.

30 maart 2021 om 13:36

Ook prima, maar hij zit er in ieder geval dicht tegenaan.

30 maart 2021 om 13:41

Hij zit er inderdaad dicht tegen aan, net als Martinez. Allebei zijn nu nog te licht bevonden voor de plek centraal achterin. De voorkeur gaat voorlopig nog steeds naar Otamendi en daarnaast Medina.

30 maart 2021 om 13:51

Wat toch wel heel bizar is...

zo geweldig middenveld en vooral aanval. Maar zo zwak en matige verdediging als een Argentinië. Het zelfde probleem hebben ze overigens met de keepers en al een hele lange tijd.

Denk dat Senesi en Martinez nog oprecht het beste due kunnen vormen.

30 maart 2021 om 14:01

Het keepers probleem is gelukkig sinds kort weer een stuk minder met Musso, die wel solliciteert naar een grotere club, Martinez die het uitstekend doet bij Villa. En dan eventueel nog Andrada van Boca, wat een fantastische lijn keeper is, alleen heel matig met z'n voeten. Ook verdedigend is het wel weer ietsje rooskleuriger met Montiel als rechtsback en Nico of Acuna als linksback. Daarnaast zie ik wel toekomst in Romero van Atalanta en is Medina ook een goede speler. Het is nu zaak voor spelers als martinez en Senesi om aan te haken en hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor Perez van Granada en eventueel Balerdi bij Marseille en Foyth bij Villarreal. Het is niet absolute wereldtop, maar wel allemaal spelers met genoeg potentiël om het achterin op orde te hebben, zeker ook met een Paredes en Lo Celso of De Paul er voor

30 maart 2021 om 14:03

Tsja, dat hebben we bij oranje ook jaren gehad en nu is het de verdediging die sterk is. Je moet een beetje geluk hebben wat dat betreft. Ik denk dat we alleen in 98 en 88 behoorlijk uitgebalanceerd waren. (en wellicht 70er jaren, maar daar heb ik weinig zicht op de hele selectie)

30 maart 2021 om 14:41

@joshp:

Backs zitten ze nu goed, was vroeg ook altijd we al.
Acuna gebruiken ze vaak op het middenveld toch/links half bij Argentinië?

Romero is wel nog een goede gegadigde inderdaad, maar ook weer niet echt een geweldenaar. Foyth had ik wel meer van verwacht eigenlijk, is er bij Spurs totaal niet uit gekomen. Waar toch echt wel kansen lagen centraal achterin...

meteen doen
15 miljoen is een uitstekend bod
en als je nu geen ja zegt zal je dit bedrag nooit meer kunnen krijgen voor Senesi

30 maart 2021 om 13:11

Grapjas, mochten ze 15miljoen accepteren dan mogen er toch wel de nodige bonussen bij komen om richting de 25 miljoen te gaan. Onder de 20miljoen zullen ze nooit accepteren, en terecht ook lijkt me.

30 maart 2021 om 13:19

ik begrijp je standppunt
alleen ik zie niet zomaar een ploeg die 25 miljoen neer gaat leggen helaas
en ze hier toch genoegen mee moeten nemen

30 maart 2021 om 13:24

Ik zie genoeg ploegen die eerder richting de 25m gaan dan bij de 15m blijven, maar laat de transfer carrousel maar op gang komen, het is nog niet eens april. Bij bijvoorbeeld Napoli, Sevilla, Villarreal zullen de nodige spelers weggekocht gaan worden voor grote bedragen, dan is het maar wie hem het liefste wil hebben en na die uitgaande transfers is het verschil tussen 20 en 25 miljoen wisselgeld voor die clubs, voor Feyenoord is dat gewoon enorm veel geld.

30 maart 2021 om 14:44

Wat geeft Feyenoord het recht om 20-25miljoen te vragen?
Feyenoord heeft als EL team een van de meeste goals tegen gekregen.
In de topwedstrijden in de eredivisie zie je hem ook weinig.

Nee dankje, talent heeft hij wel, maar zijn prestaties zijn echt niet zo goed als wat door menig Feyenoord fan hier geroepen wordt.

30 maart 2021 om 16:44

Nou linkinpark, dat recht heet een eigendomsrecht.... ze mogen vragen wat ze willen.

30 maart 2021 om 13:11

Voor 15 miljoen kan die net zo goed blijven

30 maart 2021 om 13:21

dat bedoel ik dus ook vind hem zelf ook meer waard dan de 15 miljoen
maar denk niet dat iemand dat gaat bieden
en als ze dit niet accepteren komt er volgend seizoen als hij nog een jaar bij Feyenoord blijft echt niet nog een ploeg die minstens 15 miljoen neerlegt
en Feyenoord is nu niet in staat om dit aanbod zomaar even af te slaan helaas

30 maart 2021 om 13:29

@vastreke - ''en als ze dit niet accepteren komt er volgend seizoen als hij nog een jaar bij Feyenoord blijft echt niet nog een ploeg die minstens 15 miljoen neerlegt'' Hoezo niet? Als hij deze lijn doortrekt en onder Slot blijft presteren (en Feyenoord's financiële positie naar verwachting ook gewoon weer beter is) kan dat echt wel. En laat de financieel directeur maar bepalen of Feyenoord het wel of niet even af kan slaan. Of spreek ik daar nu mee?

Dat is toch 10 miljoen minder dan er een half jaar geledeb gedacht werd, desalniettemin zal ik Senesi toch wegdoen voor dit bedrag, dan kan die smeektirade ook beeindigd worden.

Ja tuurlijk joh. Voor 15 miljoen mag je van hem een gesigneerd shirt krijgen samen met een Argentijns kerstpakket.

30 maart 2021 om 13:14

Sterk onderbouwd ook. Heeft toch nog niets laten zien wat meer dan 20 miljoen zou rechtvaardigen.

30 maart 2021 om 13:19

'Sterk onderbouwd ook.' Om vervolgens niet te onderbouwen waarom hij minder dan 20 miljoen waard zou zijn.

30 maart 2021 om 13:27

Maar nog steeds geen onderbouwing.

30 maart 2021 om 13:35

Maar van jou ook niet Rochus, onzinnige discussie die je opstart. Lees de verschillende topics en kijk wedtsrijden en bepaal zelf of je hem maximaal 15 miljoen waard vindt. Ik ga er vanuit dat Feyenoord hem in ieder geval meer waard vindt, dus niet akkoord gaat.

30 maart 2021 om 13:46

Dus iemand vraagt om onderbouwing en dan is de reactie “kom eerst eens zelf met onderbouwing” ? Zo werkt het natuurlijk niet.

30 maart 2021 om 13:51

Wat een onzin Rochus. Hij heeft een contract tot 2023 en Feyenoord kan dus vragen wat zij willen. Senesi is nog redelijk jong en zit tegen de Argentijnse selectie aan. Je kan dus wel stellen dat 20 het minimale is wat je moet vragen, wetende dat er meer clubs achter hem aanzitten.

30 maart 2021 om 14:11

@lierse Volgens mij zie je mij nergens zeggen dat hij een onderbouwing moet geven? Ik pak hem gewoon op iets wat hij zegt. Daarnaast 'vraagt' hij niet om een onderbouwing, maar bedoelt hij dat hij het mist. Moeilijk he, begrijpend lezen.

30 maart 2021 om 14:20

Dus jij interpreteert “sterk onderbouwd ook” niet als een uitnodiging om het wel te onderbouwen?

30 maart 2021 om 14:36

@lierse1997 geef het op. Heb ik ook gedaan. Geen onderbouwing enkel emotie. Heerlijk een voetbalforum vol met supporters waarbij de clubliefde blind maakt. Een speler uit de NL competitie, hooguit subtop, Europees he-le-maal niets laten zien, maar wel 20-30 mio verwachten te krijgen. Compleet onrealistisch, zeker ook gezien de markt toch wel een dipje kent door corona. En ja "sterk onderbouwd" is voor iedereen die begrijpend lezen onder de knie heeft een uitnodiging om alsnog te onderbouwen. Daarom heet het ook begrijpend lezen en niet lezen.

30 maart 2021 om 14:58

@rochus Je weet toch zelf ook dat ik je geen onderbouwing ga geven in mijn reactie op jou als je het zelf de volgende zin van jouw reactie het zelf niet doet? Daarnaast heb ik zelf geen bedragen genoemd wat Feyenoord zou moeten vragen/krijgen.

Ik vind dat als je transferwaarde 20 miljoen bedraagt (per 9 maart 2021 gemeten) je echt niet voor 15 miljoen genoegen moet nemen. Dan helpt Koevermansje zijn smeekbede niet mee. Daarnaast moet Feyenoord nog een percentage van dat bedrag afstaan aan San Lorenzo. Senesi zelf heeft aangegeven weg te willen als Feyenoord er daadwerkelijk ook echt wat voor krijgt.

Hierbij mijn 'gedeeltelijke onderbouwing' voor jou. Kan je vanavond weer lekker slapen .

30 maart 2021 om 16:33

Wat de opmerking van Senesi betreft: die zou ik met een korrel zout nemen. Hij is niet afkomstig uit de jeugd en zal zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld willen verdienen. En wie neemt ze dat kwalijk?

30 maart 2021 om 13:37

De smeekbede van Koevermans gemist? Het water staat Feyenoord aan de lippen en clubs weten dit. Je zou als buitenlandse club toch gek zijn als je hoog in de boom gaat zitten voor een speler van Feyenoord? De enige hoop voor Feyenoord is dat meerdere teams (het liefste Engelse) tegen elkaar gaan opbieden, maar als het stil blijft rondom hem dan gaat geen 1 club zomaar 25 miljoen of meer bieden.

Feyenoord mag uiteraard 25 miljoen vragen en in normale tijden zou hij dit makkelijk waard zijn, maar het zijn geen normale tijden en door de video van Koevermans weet heel de voetbalwereld dat Feyenoord in financieel zwaar weer zit en echt wel wat sneller akkoord zal gaan met een (te) laag bedrag.

Sorry hoor, Feyenoord fans zullen het er niet mee eens zijn maar ik vind Senesi oprecht een hele matige verdediger. Rasmussen van Vitesse is zelfs een betere verdediger. Ook Boscagli en Martinez vind ik veel beter. Senesi is niet snel, niet bijzonder aan de bal en heeft in Europa helemaal niets laten zien en ook in de wedstrijden tegen mijn club (vitesse) viel me op hoe traag hij is. Met 15 miljoen mag Feyenoord heel blij zijn.

30 maart 2021 om 13:15

Dat was zijn zwakste wedstrijd denk ik. Hij is inderdaad niet de snelste en heeft moeite met wendbare spelers als Boadu, van Bergen etc. Eigenlijk zou er een snelle gast naast moeten staan, verder kan Senesi namelijk uitstekend een man uitschakelen en de oplossing naar voren zoeken.

Jammer dat Feyenoord het geld zo hard nodig heeft, anders lijkt het me goed voor zijn ontwikkeling om nog een jaartje te rijpen in de Eredivisie.

30 maart 2021 om 13:16

Als je Boscagli echt beter vindt en je blijkbaar je mening vormt op basis van een wedstrijd zou ik aanraden om de wedstrijd van Haller tegen Boscagli te kijken en het verschil in hoe de duels werden aangegaan ten opzichte van hoe Senesi ze aanging. Rasmussen ken ik niet en Martinez is om het even.

30 maart 2021 om 13:19

Je weet wel dat Senesi de verdediger is van de nummer 5 van de eredivisie en van de ploeg met een van de hoogste aantallen tegen doelpunten in de Europa League? Bovendien heeft Boscagli i.t.t. Senesi wel een bijzondere kwaliteit die weinig verdedigers hebben en dat is zijn voetballend inzicht. Senesi kan niet verdedigen met ruimte in de rug wat bij de grotere clubs wel de bedoeling is en zal daarom niet slagen in het buitenland.

30 maart 2021 om 13:22

Senesi heeft dat voetballend inzicht ook, dat heeft hij vaak genoeg laten zien. Echter is voetballen in dit systeem een stuk lastiger dan bij Ajax, PSV of Vitesse.
En het verdedigen met ruimte in je rug is voor iedereen lastig als de traagste verdediger van de eredivisie naast je staat.

30 maart 2021 om 13:25

Senesi kan best verdedigen met ruimte in zijn rug, alleen moet hij dan wat meer snelheid naast zich hebben. Men doet soms net alsof snelheid heilig is om te slagen in de top. Hoe snel is Stefan de Vrij?

30 maart 2021 om 13:21

Senesi blonk uit tegen CSKA en Dinamo Zagreb. Dan laat je Europees wel wat zien. Bovendien speelde hij geweldig tegen Ajax. Je vergeet ook te zeggen dat hij simpelweg enorm goed kan verdedigen, een goede kopper is en veel duels wint. Ieder zijn mening, maar als je Boscagli beter vindt kost het wel moeite om dat serieus te nemen

30 maart 2021 om 13:24

Dat mag jij vinden, het is natuurlijk altijd maar wat de gek er voor over heeft. Hij heeft ook geweldige wedstrijden gespeeld, hij is jeugd international van Argentinie, staat op de shortlist van van de A-selectie van Argentinie en hij staat er ondanks jouw argumenten blijkbaar goed op. Ik hoop stiekem op een verbetering van het transferrecord, we gaan het zien.

30 maart 2021 om 13:54

Dus op basis van 1 wedstrijd dat jij hem hebt gezien, kan jij inschatten dat hij heel matig is?
Senesi is inderdaad de snelste niet en dus is de italiaanse competitie bij uitstek goed voor hem. Verdedigen kan als de beste en dicht bij de goal is hij ijzersterk. Voetballend is het wat minder, maar dat leer je niet in Argentinie en ook niet in 2 jaar Nederland. Ik kijk amper Vitesse dus kan hem niet vergelijken met Rasmussen, maar als Rasmussen beter is, dan zal hij snel bij Real Madrid en Barcelona spelen gezien Senesi in de belangstelling staat van de subtop van Europa en maar een matige verdediger is.

15 miljoen is een prima prijs denk ik voor senesi, wellicht dat Feyenoord er nog zo'n 5 miljoen weet uit te onderhandelen.

Dit wordt door Feyenoordtm, net als vandeweek trouwens al, ontkracht. Sterker nog: die noemt het 'onzin'. Maar dit bericht is mooi voor de hyena's die hun 'gelijk' komen halen.

Vijftien is toch wel minder dan waar je op hoopt. Maar wellicht kun je als nummer vijf van de eredivisie die het Europees niet zo heel lekker doet ook niet te veel verlangen voor een verdediger. Zeker niet in deze corona tijd. Misschien maar gewoon blij zijn met een prima winst en hopen dat er wat nieuwe pareltjes opduiken bij de club.

15 miljoen directe transfersom met +/- 6 miljoen variable heb je een goede deal gesloten. Ik ben zelf Feyenoord supporter en we moeten opnieuw opbouwen. We hebben geen positie zowel financieel als sportief gezien om met onze borst vooruit een onderhandel kamer in te gaan. 15 miljoen kaal, is te weinig. Met 5-6 miljoen aan variable heb je een goede deal.

30 maart 2021 om 13:19

Helemaal mee eens. Denk dat arnesen het ook goed doet mocht het uiteindelijk rond de 2 a 23 miljoen worden, al dan niet een deel variabel. Prima voor Feyenoord ook die deze miljoenen bizar goed kunnen gebruiken

Als dit waar is, moet je heel realistisch zijn. En het zeker accepteren. Is maar 1 miljoen minder dan Karsdorp. Qua pricing 3e hoogste transfersom ooit. Pakken en doorpakken met Feyenoord!

Incoming Feyenoord fans die minimaal het dubbele willen, ondanks de financiele crisis die heerst bij de club.

30 maart 2021 om 13:21

Is ook onrealistisch van ze. Voor de nummer 5 van de eredivisie (niet spelend in een Europese competitie) en een speler die geen international is ga je ook echt niet meer dan €15 miljoen krijgen

Wat is eigenlijk de grootste uitgaande transfer ooit voor Feyenoord?

30 maart 2021 om 13:19

Kuyt voor 18 miljoen naar Liverpool.

30 maart 2021 om 13:21

Kuyt idd, is alweer veels te lang geleden voor Feyenoord dat ze een dergelijke klapper gemaakt hebben. Hoop dan ook voor Feyenoord dat senesi voor iets meer uiteindelijk verkocht gaat worden

30 maart 2021 om 13:20

18 miljoen voor Kuyt volgens mij.

30 maart 2021 om 13:21

Ik dacht 17 miljoen, Dirk Kuyt naar Liverpool.

30 maart 2021 om 13:22

18 miljoen. Dirk Kuyt naar Liverpool. In 2007 was dat best een goed bedrag voor een topscorer en international. Kun je nagaan hoe de tijden veranderen hahah.

30 maart 2021 om 13:28

Kuyt denk ik idd en daarna Salomon Kalou als ik me niet vergis

30 maart 2021 om 13:35

Nee, Karsdorp ging voor 16 miljoen weg. Over Kalou is nooit een uitspraak gedaan hoe hoog die transfer is geloof ik. Voor hoeveel meen jij dat hij is vertrokken?

30 maart 2021 om 13:36

Salomon Kalou heeft niet heel veel opgeleverd. Karsdorp, Clasie en Kongolo zijn na Kuyt de duurst uitgaande transfers

30 maart 2021 om 13:37

ik weet het ook niet precies maar dan zit ik daarnaast idd. ik weet dat het een bedrag van boven de 10 miljoen was maar of het 12 miljoen was of bv 16 miljoen dat durf ik niet te zeggen. zoals Bobiku terecht aangeeft hebben Karsdorp, Clasie en Kongolo idd waarschijnlijk meer opgeleverd als Kalou

30 maart 2021 om 14:03

Kalou boven de tien miljoen? Zeker niet. Er gingen geruchten over 4 miljoen en over 7 miljoen. Idioot hoe weinig hij heeft opgeleverd

30 maart 2021 om 13:33

OK, ja, dat is ook zo, Kuyt. Lang geleden alweer. Enerzijds zou je zeggen dat het hoog tijd wordt om dat record eens te breken, en met de gekke markt van tegenwoordig (voor corona althans) moet dat mogelijk zijn. Anderzijds is de status van Senesi onvergelijkbaar met die van Kuyt destijds.

Ik vrees voor Feyenoord dat het toch steeds meer gaat meetellen dat de club Europees vrij onzichtbaar is. Dat is de etalage waar je spelers in wilt zetten. Nu kan Senesi vooral worden beoordeeld op de Eredivisie en na zoveel flops van Eredivisie-spelers zullen clubs wel 10 keer nadenken. Hoewel Napoli altijd heel veel geld heeft (logisch ook), zie Milik en Lozano waarvoor royaal te veel is betaald. Alles bij elkaar denk ik dat Feyenoord zijn handjes mag dichtknijpen als het 20 miljoen wordt inclusief bonussen. Zelf hoop ik op meer, het is altijd goed als er buitenlangs geld naar de Eredivisie stroomt.

Of dit bericht nu wel of niet klopt laat ik voorlopig even in het midden. Denk alleen wel dat Feyenoord er goed aan zou doen om een dergelijk bedrag gewoon te accepteren. Je eeuwig blind staren op de bedragen die Ajax vangt is sowieso niet van belang aangezien Ajax er ook jaren over heeft gedaan om dergelijke bedragen te ontvangen. Dat heeft deels met de huidige markt te maken maar voor een groot deel ook met reputatie. Feyenoord moet toch een keer gaan opbouwen. Anders staan ze straks wederom met lege handen.

Vooral die laatste zin is vrij belangrijk. ''feyenoord Transfermarkt meldt dinsdag overigens dat het onzin is''. die zijn by far het meest betrouwbaar als het gaat om Feyenoord transfer geruchten.

San Lorenzo krijgt 25% van de transfersom die Feyenoord gaat vangen. Senesi is al de duurste aankoop uit de Feyenoord geschiedenis, maar als die 25% ook nog eens overgemaakt zal worden zal dat alleen maar duurder worden. Feyenoord lijkt wel veel van die jongen te genieten, dus goed om te zien dat die gok uitbetaalt voor ze.

30 maart 2021 om 13:50

15 %. Nog steeds een redelijke hap uit het bedrag, maar niet 1/4.

30 maart 2021 om 13:54

En volgens een bron (een scout die er dicht bovenop zit/zat) gaat dat ook over het bedrag bovenop het aankoopbedrag, dus bijvoorbeeld over de 8/9 miljoen in het geval dat hij voor 15 miljoen weggaat.

30 maart 2021 om 14:40

Hoe kom je bij 15%? Doble Amarilla (google maar op "un resultado, lo único que separa a Senesi del Feyenoord" was er al vrij vlot bij dat Feyenoord 7 miljoen euro bood voor 75% van de transferrechten. Dat is ook wat een andere Argentijnse journalist beweerde, als ik een bericht op fr-fans.nl moet geloven.

30 maart 2021 om 14:49

Op fr12 en Feyenoord.supporters staat 15%. Vreemd genoeg wordt er in andere media weer gesproken over 20%... Het zal wel 1 van de verschillende suggesties zijn. In ieder geval heeft San Lorenzo recht op een bepaald percentage, tussen de 15 en 25%. Ik denk dat we het daar mee moeten doen, gezien meerdere mediaplatformen andere percentages melden

30 maart 2021 om 14:51

@mezelf Ik kom nu ook weer allerlei andere percentages tegen. Volgens Espn journalist Leandro Alves (op 12 november 2019) heeft San Lorenzo nog 10% van de transferrechten en krijgt het 10% van de meerwaarde van de transfer. Diezelfde man beweert dat hij 6,25 miljoen vast plus 1,5 miljoen euro aan een bonus kostte. Die bonus zou betaald moeten worden als Feyenoord in 2020 de groepsfase van de Champions League zou behalen. Dat hebben ze dus in ieder geval niet hoeven te betalen.

Precies het bedrag wat ze mistte door wegblijven supporters

Netjes bedrag voor een redelijke verdediger. Dan hoeven de supporters en sponsoren niet extra te bloeden.

Dus als ik het goed begrijp moet Feyenoord 20 miljoen vangen van welke club dan ook om er zelf 15 over te kunnen houden. Immers er moet 25 % van de opbrengst aan San Lorenzo worden overgemaakt. Zouden Napoli en Feyenoord 15 miljoen overeenkomen dan wordt het dus 3.750.000 voor San Lorenzo en 11.250.000 voor Feyenoord. Dan houdt Feyenoord bruto plm 4.250.000 miljoen over, dus exclusief de nog betaalde tekengelden, bonussen en salaris.

30 maart 2021 om 14:02

Het gaat om 15% van het verschil tussen verkoop- en aankoopbedrag. Dus bijvoorbeeld om 15% van 8/9 miljoen als Senesi wordt verkocht voor 15 miljoen.

Slot haalt Svensson en BMI van AZ gratis op dus dat mondelinge akkoord voor 15 zal wel doorgaan straks als de meeste supporters hun geld hebben laten liggen in ruil voor een groen shirtje. Het plan ligt allang klaar alleen moeten ze nog even wachten totdat ze het geld terughebben en AZ gekalmeerd is, die situatie is nu nog een beetje te vers. Die 15 kunnen ze dan besteden aan een vervanger van Berghuis, en die 4 die ze voor hem ontvangen daar dichten ze het laatste gaatje mee. Goed plan opzich.

30 maart 2021 om 14:06

Svensson heeft aangegeven naar het buitenland te willen? Hoe kom je bij BMI naar Feyenoord? Hij heeft hierna nog een jaar contract bij Stoke?

Vasthouden aan 25 miljoen en genoegen nemen met 20 en verder bouwen. 15 is te laag als je ziet wat voor concurrentie Napoli heeft. Senesi zit tegen de selectie van Argentinië aan en is 23 jaar. Contract tot 2023 dus Feyenoord zou stom zijn om hem voor 15 te laten gaan.

30 maart 2021 om 17:27

Kun je het als Feijenoord veroorloven om nee te zeggen met het risico dat er geen hoger bod komt? Zie bijv jorgensen een aantal jaar geleden. Feyenoord roept dat het water aan de lippen staat en dat ze met de pet rond moeten bij o.a. de spelers en de supporters. Kun je dan vervolgens bij een aanbieding van 15 miljoen nee zeggen? Heel eerlijk: ik denk dat er niet veel clubs bereid zijn om meer te betalen op dit moment.

Inpakken en wegwezen is toch geen topverdediger te traag en als een blind paard naar voren rennen en dan de bal kwijt raken,misschien als spits beter hahaha.

Niet lullig bedoelt, maar wat kan en mag er opnieuw geïnvesteerd worden. Blijft er überhaupt iets over na alle financiële schade op orde te brengen. En de salarissen worden ook later niet compenseert? Van de eerste inhouding periode.

Ik gun feyenoord dit. Het is essentieel voor het Nederlandse voetbal dat er ook geld gaat naar Rotterdam. Voor onze eigen competitie, maar ook voor de slagkracht in Europa

Laten we dit bericht met een korreltje zout nemen. Ik geloof best dat er een bod ligt van Napoli van 15 miljoen euro. Maar ik geloof niet dat Senesi zelf als met Napoli heeft gesproken en dat Feyenoord het bod heeft geaccepteerd

Ik gun Feyenoord van harte meer. dan 15 miljoen. Maar even realistisch: het is een degelijke verdediger bij de huidige nummer 5 van de Eredivisie. Geen international en bovendien weinig ervaring in Europa. Bovendien wordt hij binnenkort 24 jaar. Tel daarbij op dat er geen -extreem- hoge bedragen voor verdedigers, zeker in de huidige corona tijd, wordt neergelegd. Stel je voor dat Koulibaly voor 40 miljoen zou vertrekken, dan gaat Senesi toch nooit tussen de 20 en 30 miljoen opleveren? Ik denk oprecht dat een bedrag ter hoogte van 18 miljoen prima zou zijn voor Senesi in de huidige markt. Feyenoord kan inderdaad vragen wat ze willen, maar dan loop je uiteindelijk ook het risico dat of Senesi minder presteert of hij gratis de deur uitwandelt, of erger, een breuk probeert te forceren. We gaan het zien deze zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder65
J. ToornstraMiddenvelder62
J. BijlowKeeper60
B. LinssenAanvaller65
L. SinisterraAanvaller63
A. JahanbakhshAanvaller51
C. DessersAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren