Bicentini ziet Nederlandse verdediger debuteren én scoren voor Canada

Dinsdag, 30 maart 2021 om 10:55Chris Meijer

Canada heeft de tweede wedstrijd in de kwalificatiecyclus voor het WK van 2022 uitermate overtuigend weten te winnen. In het IMG Academy’s Stadium van het Amerikaanse Bradenton wonnen de Canadezen, waar Remko Bicentini werkzaam is als assistent-bondscoach, met maar liefst 0-11 van de Kaaimaneilanden. De in Nijmegen geboren Frank Sturing, speler van FC Den Bosch, debuteerde als basisspeler voor Canada en nam direct het eerste doelpunt voor zijn rekening.

De WK-kwalificatiecyclus werd door Canada eerder deze week al begonnen met een 5-1 overwinning op Bermuda. Het tweede duel verliep nóg eenvoudiger voor de Canadezen. Waar Sturing tegen Bermuda na te zijn doorgeschoven vanuit de Onder-23-selectie nog negentig minuten op de reservebank bleef, kreeg hij nu een basisplaats toebedeeld. De vader van de 23-jarige verdediger werd geboren in Canada en verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland, waardoor hij vorig jaar een Canadees paspoort kon krijgen. Sturing zelf werd geboren in Nijmegen, doorliep de jeugdopleiding van NEC Nijmegen en speelt sinds dit seizoen voor FC Den Bosch.

Het duel met de Kaaimaneilanden zou voor Sturing uitdraaien op een droomdebuut, want hij opende al na zes minuten spelen de score met een volley. Canada liep voor rust verder door doelpunten van Cyle Larin (Besiktas), David Wotherspoon (St. Johnstone), Alphonso Davies (Bayern München), Mark-Anthony Kaye (Los Angeles FC) en Alistair Johnston (Nashville FC) al ver weg van de Kaaimaneilanden. Na rust werd de 0-6 stand nog veel verder opgevoerd, door treffers van Kaye, Lucas Cavallini (Vancouver Whitecaps, driemaal) en Davies. De vleugelverdediger van Bayern, de absolute blikvanger bij Canada, stond negentig minuten binnen de lijnen.

“Natuurlijk wisten we dat dit niet de sterkste tegenstander is, maar je moet wel het vermogen hebben om negentig minuten volle bak te kunnen en willen gaan. Dat heeft de ploeg fantastisch gedaan. Meestal zie je ploegen verslappen bij een ruime voorsprong. Als de concentratie verslapt, wordt het slordig”, vertelt Bicentini aan Voetbalzone. Hij werd eind vorig jaar na zijn vertrek als bondscoach van Curaçao aangesteld als assistent-bondscoach bij de nationale ploeg van Canada. “We zijn het aan onze stand verplicht om tegen deze tegenstanders te winnen en hier ook een goede uitslag neer te zetten, dat hebben we keurig gedaan.”

‘Dit is het tweede grootste land ter wereld, dan heb je zóveel spelers’

Voetbalzone sprak Remko Bicentini eerder over zijn nieuwe uitdaging bij de Canadese nationale ploeg.Lees artikel

De ontknoping in deze fase van de WK-kwalificatie van de CONCACAF, de voetbalbond voor de Caraïben en Midden- en Noord-Amerika, volgt begin juni. Canada neemt het dan op tegen Suriname en Aruba, waar vooral het eerste duel van groot belang is. Suriname begon afgelopen week eveneens met twee ruime overwinningen, op de Kaaimaneilanden (3-0) en Aruba (0-6). Alleen de nummer één - wat op dit moment op basis van het doelsaldo Canada is - van de poule plaatst zich voor de volgende fase van de WK-kwalificatie, waar er in groep van acht moet worden afgerekend met onder meer Mexico, Costa Rica, de Verenigde Staten en Honduras. “Het absolute doel van Canada is het WK 2022 in Qatar, daar gaan we alles voor doen.”


Poll

Zie jij Canada het WK van 2022 halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door klemvastdiebal)

Nou... Laat Nederland hier maar een voorbeeld aan nemen en ook gewoon met 11-0 winnen van Gibraltar! Het is niet onmogelijk. De Kaaiman Eilanden zijn misschien slechter dan Gibraltar, maar dat is Canada normaal gesproken ook dan Nederland. Dus kom op mannen!

30 maart 2021 om 11:34

Uhm ik denk dat Nederland niet eens 4 keer gaat scoren

30 maart 2021 om 12:01

Dat denk ik wel. Je mag aannemen dat het vizier wat scherper staat dan tegen Letland (waar enorm veel gemist werd en ook nog 2 keer de lat geraakt werd). Toen had je er al 6 kunnen of eigenlijk zelfs moeten maken. Gibraltar is nog een treetje lager; Nederland moet hier gewoon minstens met 6 goals verschil van winnen eigenlijk natuurlijk.

Ach wat hoop ik toch op Suriname dat zij winnen. Mijn gunfactor hebben ze. Mexico is het enige land wat echt een beetje wereldtop is. Costa Rica, Honduras en VS heb ik echt niet zo hoog zitten. Suriname tegen een van die drie landen is echt wel een 'kleine' kans tegen Mexico ben je al klaar .
A fijn, laat Suriname maar eerst eens winnen van Canada dat zal al een hele opgave zijn.

30 maart 2021 om 14:51

Suriname dat is het land toch dat de jeugd duidelijk gemaakt heeft dat ze Nooit meer een kans zal maken om voor hun vaderland te mogen spelen.
Het zijn slechts amateurs met zeer beperkte trainingsfaciliteiten die nu het veld moeten ruimen voor Surinaamse jongens, die Nederlander zijn en op prof basis hun beroep uitoefenen.
Ik hoop, Alleen OM Deze Reden, dat Suriname een pak slaag krijgt

30 maart 2021 om 16:02

Wat een domme reactie. Suriname kan toch nooit het WK halen met amateurs. Bovendien zitten er 4 spelers bij de selectie die ooit amateurs waren in Suriname en nu in het buitenland voetballen. Zij zijn dus duidelijk het bewijs voor de lokale jongens dat het dus wel kan. Sterker nog er zit zelfs 1 speler bij die (nog) amateur is en in Suriname speelt. Je bent dus niet op de hoogte van de feiten!

30 maart 2021 om 16:34

Ik denk dat ik veel beter op de hoogte ben. Jij denkt dus dat Suriname nu wel een kans maakt? Hou toch op. Ik hoop dat je tzt je ongelijk zal komen toegeven. Ik zal mocht dat onverhoopt gebeuren dit zeker doen.
Ik blijf van mening dat je een handvol spelers uit het buitenland kan inpassen, maar slechts een handvol. Al zijn er in het buitenland betere spelers, je mag de jeugd in Suriname de nationale sport en tripjes naar het buitenland niet ontzeggen.

30 maart 2021 om 17:13

Als je op de hoogte was van het selectie beleid bij Suriname zou je dus weten dat de lokale jongens die prof zijn geworden gewoon bij de selectie zitten. Jij vindt dus dat Suriname tegen een land als Canada moet aantreden met spelers die 2 keer per week trainen en daarnaast als koerier, timmerman en beveiliger werken? Oja ik denk zeker dat Suriname een kans maakt als ze met deze 11 gaan spelen tegen Canada; Hanh, Dankerlui, Denswil, Donk, Zeegelaar, Biseswar, Leerdam, Boëitius, Becker, Kerk, Menig. Heeft Canada dan op iedere positie een betere speler?

Wel grappig dat een relatief onbekende voetballer van FC Den Bosch via het geboorteland van zijn vader in een nationale ploeg terecht kan komen en mogelijk een WK kan gaan spelen.
En mogen samen spelen met o.a. een geweldenaar als Alphonso Davies is een zeer mooie bonus voor hem.
Eerlijk gezegd kende ik die jongen helemaal niet en heb daarom zijn persoonlijke pagina op VZ bezocht, waar stond vermeld dat hij 0 fans had.
Best wel een beetje sneu...
Maar vanaf nu niet meer, want ik heb de teller nu op 1 gezet.
Who's next?

30 maart 2021 om 13:11

Nu is het wel leuk he, maar als het een speler was met Marokkaanse/turkse roots dan moeten we die verrekte dubbele paspoorten afschaffen...

30 maart 2021 om 14:16

@dominicsolanke

wat een kortzichtige en uiterst domme reactie van je. dat sommige mensen een dubbel paspoort niet vinden kunnen wil niet zeggen dat klemvastdiebal daar ook zo over denkt.

in wat een heerlijk land leven we toch als iemand ergens positief over is meteen wordt aangesproken over het feit dat sommige mensen daar anders over denken

30 maart 2021 om 15:26

Volgens mij snap je niet wat ik bedoel. In artikelen waar het over Marokkanen/turken gaan (ook Marokkanen en Turken die nooit in het NL elftal zouden kunnen spelen) hoor je altijd dat de loyaliteit niet in Nederland ligt en dat de intergratie mislukt is e.d. Maar bij dit soort jongens en Veldwijk in Zuid Afrika vinden we het allemaal fantastisch.

30 maart 2021 om 17:02

als zoiets gebeurd moet je daar die persoon op aanspreken die dat doet, en niet reageren op iemand die er klaarblijkelijk heel anders over denkt.

nu ga je iemand die positief erover is over een kam scheren met andere personen die het niet vinden kunnen.

31 maart 2021 om 08:47

Bedankt voor je reactie!

Ik vind het belachelijk dat een Nederlander kan spelen voor Canada. Hij heeft totaal geen binding met Canada, wat heeft hij daar te zoeken? Zijn loyaliteit ligt niet in Nederland en wat mij betreft mag hij lekker naar Canada verhuizen, wij willen in Nederland alleen loyale burgers!!

30 maart 2021 om 16:09

Vindt je ook dat Dankerlui en Hanh die in Nederland zijn geboren en getogen ook maar weg moet blijven omdat zij nu voor Suriname uitkomen? Wat een kortzichtige reactie!

Wat een treurnis zijn die kwalificatiepotjes voor de Concacaf toch... die verschillen zijn zo immens, dat moet toch op een andere manier op te lossen zijn?

Deze man was toch de trainer van Curacoa totdat hiddink hem naaide? Ik vond en vind het zo een walgelijke sytreek van hiddink en dan nog jezelf lopen verdeigen. Bah
Hij is er op vooruit gegaan. Weliswaar assisitent, maar van een groter land
Canada moet Suriname ook een flink pak slaag geven. Dean Gorre, een aardig man en een goede coach heeft slechts 1 Surinamer (of was het zelf geen een) in zijn team staan. Aleemaal jongens uit het buitenland. Dit is niet goed voor het voetbal in Suriname. De jongens hebben geen speler die ze nu bewonderen en voor de voetballers aldaar heeft het feit dat ze niet in aanmerking zullen komen een zeer negatief effect.
De kans dat ze geselecteerd worden is vele malen kleiner, omdat ze amateurs zijn die 1 of 2 keer per week trainen

30 maart 2021 om 16:04

Wat een domme reactie. Suriname kan toch nooit het WK halen met amateurs. Bovendien zitten er 4 spelers bij de selectie die ooit amateurs waren in Suriname en nu in het buitenland voetballen. Zij zijn dus duidelijk het bewijs voor de lokale jongens dat het dus wel kan.

Als je van mening bent dat je moet reageren dan moet je niet met slap verhaal komen waarbij je bovendien mijn standpunt versterkt en de jouwe onderuit haalt. Niet slim. Misschien kunnen we zelf zeggen dom.
Je argument
Bovendien zitten er 4 spelers bij de selectie die ooit amateurs waren in Suriname en nu in het buitenland voetballen.
Als je hierover nadenkt dan kom je tot de conclusie dat ze Ooit amateurs waren in Suriname en dat Suriname dus wel degelijk goede voetballers heeft, echter de middelen ontbreken om deze jongens naar een hoger niveau te tillen. DE Middelen.
Deze middelen vonden ze in het buitenland en daardoor hebben ze zich ontwikkeld
Dit is gen hogere wiskunde, hier hoef je geen raketgeleerde voor te zijn.

30 maart 2021 om 17:21

Zou Curaçao ook twee keer de Gold Cup hebben gespeeld met alleen lokale voetballers? Met de buitenlandse spelers kan het nivo juist veel sneller omhoog gaan bij de lokale voetballers. Dat is geen hogere wiskunde, hier hoef je geen raketgeleerde voor te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Canada

FIFA ranking: 73
5 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Mexico147
3.Canada106
4.Panama80
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Midden-A...
SpelersPositieW
J. HerdmanUnknown
M. CrépeauKeeper50
D. St. ClairKeeper00
S. AdekugbeVerdediger
A. DaviesVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Canada.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Canada.

Canada
1 fan
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 oktober
Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Raphinha. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren