ED: Drommel en zaakwaarnemer hebben recht op kwart van transfersom

Maandag, 29 maart 2021 om 07:54 • Laatste update: 08:26

PSV en FC Twente zijn het nog altijd niet eens over de transfersom van Joël Drommel. De 24-jarige keeper is al wekenlang persoonlijk akkoord met de club uit Eindhoven, maar door het uitblijven van een deal tussen beide clubs is er van een transfer nog geen sprake. Volgens het Eindhovens Dagblad hebben PSV en Twente nog altijd de intentie om eruit te komen. Alle betrokken partijen zullen echter wel water bij de wijn moeten doen, zo klinkt het.

Aan de vraagprijs van zes miljoen euro wil PSV niet voldoen. Drommel zelf liet al weten dat ook hij het een te hoge transfersom vindt. De Eindhovenaren zetten in op een lager bedrag. Volgens de regionale krant denkt Twente nog steeds meer dan drie tot vier miljoen euro aan de overstap te kunnen verdienen. Bovendien is men er in de Grolsch Veste van overtuigd dat andere clubs zich nog in de race kunnen mengen, waardoor technisch directeur Jan Streuer geen haast heeft met de onderhandelingen.

Het dagblad schrijft maandag dat Drommel zelf een van de sleutels in handen heeft. De keeper en zijn zaakwaarnemer hebben samen namelijk recht op een kwart van de transfersom. Wanneer zij daar van af zouden zien, zullen beide partijen dichter bij elkaar komen. PSV wil Drommel graag hebben, maar staat er financieel niet bijzonder goed voor. Vorige week werd bekend dat de selectie en het personeel akkoord is met het inleveren van salaris. De nummer twee van de Eredivisie wil ook niet zoveel voor hem betalen, daar Drommel volgend jaar transfervrij kan worden overgenomen.

Mocht Drommel pas over een jaar de overstap maken dan vervalt de transfersom, waardoor de keeper ook geen percentage ontvangt. Volgens de krant kan PSV dat oplossen met tekengeld. Technisch manager John de Jong hoopt de transfer echter dit jaar al af te ronden. Tweede keeper Lars Unnerstall is immers al akkoord met een overstap naar FC Twente, terwijl RB Leipzig de tot medio 2022 aan PSV verhuurde Yvon Mvogo door een clausule komende zomer kan terughalen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door dolorasinum)

Het wordt tijd dat er een halt wordt toegeroepen aan dat soort constructies.. Zaakwaarnemer is in dienst van de speler, laat de speler hem dan ook maar betalen..

29 maart 2021 om 08:30

Ja daar ben ik het helemaal mee eens.

29 maart 2021 om 08:58

Een halt toe roepen? Twente is er zelf mee akkoord gegaan blijkbaar. Dat kan je ook gewoon niet doen.

29 maart 2021 om 09:41

Anderzijds onderhandelt de zaakwaarnemer met de club, en die stemt hier mee in. Maar als je als club hier niet mee instemt, gaat zo'n speler makkelijk weg en heb je een slechte onderhandelingspositie. In dat opzicht is het wel goed om dit soort dingen algeheel te verbieden.

29 maart 2021 om 09:00

Als het totaalbedrag gelijk blijft, maakt het in de praktijk voor de club natuurlijk niet zoveel uit of de zaakwaarnemer zijn deel rechtstreeks van de club krijgt of via zijn cliã«nt. Twente moet een kwart van de transfersom afstaan aan Drommel. Ongeacht hoe dat geld onder de speler en zijn zaakwaarnemer verdeeld wordt. Daar heeft Twente feitelijk niets mee te maken. Ik vind de kritiek die je hebt ook tamelijk kinderachtig. Drommel heeft in 2019 zijn contract verlengd, terwijl hij aan het einde van dat seizoen transfervrij zou zijn. Bij die contractverlenging heeft zijn zaakwaarnemer bedongen dat zijn cliã«nt mee zou delen in de transfersom als hij later alsnog verkocht zou worden. Daar heeft zijn club in het bezit van de volledige verstandelijke vermogen mee ingestemd. Nu krijgt de club drie vierde van de transfersom en dat is aanzienlijk meer dan de honderd procent van nul die de club ontvangen zou hebben als Drommel niet bijgetekend zou hebben. Twente zou haar zegeningen dan ook moeten tellen ipv te lopen mekkeren. Dat gemekker doet me denken aan iemand die net zijn rijbewijs heeft gehaald en een op de pof een auto heeft gekocht en loopt te mekkeren dat hij zijn aflossingen moet blijven betalen terwijl hij zijn auto in de prak heeft gereden.

29 maart 2021 om 11:59

Dolorasinum wie zie jij mekkeren dan? Streuer? Jans? Die hoor je niet/nauwelijks en zijn allesbehalve aan het mekkeren en geven gewoon aan dat de juiste prijs op tafel moet komen, niets meer en niets minder. Daar doen eerdere onderhandelingen van de club met Drommel niets aan af. Verder moet Twente helemaal niets aangezien het afwacht wat er nog meer aan interesse voorbij komt. Dan is het aan PSV of zij nu daadkrachtig willen zijn om verdere prijsophoging te voorkomen. Voor Twente is het een risico dat Drommel zelf niet naar een andere club zou willen dan PSV en je met een ontevreden speler zit, maar aangezien er nog tijd zat is voor de transfermarkt sluit (is nog niet eens open) is dat een aanvaardbaar risico imo. Helemaal met het oog op de nieuw aangetrokken doelman, Twente zou dus zelfs op het laatste moment nog kunnen verkopen als het zou moeten.

30 maart 2021 om 10:13

Wellicht heeft het begrip "mekkeren" in het oosten des lands een andere betekenis, maar in het westen wordt klagen over een overkomst waar je zelf je handtekening onder hebt gezet, gewoon geclassificeerd als mekkeren. Verder heb je volgens mij enige moeite met logisch redeneren. Het heeft nl. helemaal geen zin voor Twente om af te wachten of er meer interesse komt aangezien Drommel er geen misverstand over laat bestaan dat hij naar PSV wil en hij degene is die zijn handtekening onder dat contract moet zetten. Daar heeft Twente niets over te zeggen. Twente heeft alleen iets te zeggen over het tijdstip van vertrek, maar het gaat de club miljoenen kosten om Drommel aan zijn contract te houden en dat kan de club zich simpelweg niet permitteren. Dat weet PSV natuurlijk ook en jouw uitspraak dat het "aan PSV is of zij nu daadkrachtig willen zijn om verdere prijsophoging te voorkomen", is dan ook bijna kinderlijk naã¯ef. Al komt er een club die 10 miljoen wil betalen, zelfs als het er 10 zijn, heeft Twente geen poot om op te staan als Drommel daar niet naar toe wil. Het is duidelijk dat Drommel naar PSV wil en het is even duidelijk dat PSV de prijs die Twente in het hoofd heeft, niet gaat betalen. Het is ook duidelijk dat Twente het geld dat PSV wel wil betalen nodig heeft om de financiã«le positie te versterken en/of om versterkingen mee te kunnen betalen, waardoor jouw voorstelling van zaken dat de club tot op het laatste moment zou kunnen wachten met verkopen, niet heel erg realistisch is. De selectie van Twente bestaat grotendeels uit huurlingen van wie een deel het volgend seizoen niet zal terug keren. Dus zal die selectie weer moeten worden aangevuld om te voorkomen dat de club aan het einde van het seizoen weer degradeert. En voor aankopen is geld nodig, geld dat Twente niet heeft. En dus is onderhandelingssituatie van Twente bij lange na niet zo rooskleurig als jij wilt doen voorkomen. Uiteindelijk zal Twente met PSV tot een vergelijk moeten komen en PSV heeft in die onderhandelingen de beste onderhandelingspositie. Omdat PSV een eerste keeper heeft en het zich eventueel zou kunnen permitteren om de aankoop van Drommel een jaar uit te stellen. Dat levert PSV nog een financieel voordeel op ook, terwijl Twente het zich niet kan permitteren om het salaris van Drommel nog een jaar door te betalen en hem gratis de deur uit te laten lopen. De kaarten zijn duidelijk, alleen zijn er mensen die liever de kop in het zand steken dan de realiteit te aanvaarden.

29 maart 2021 om 11:34

Clubs kiezen er zelf voor ermee in te stemmen. Het is vooral heel vreemd dat een club zo'n constructie verzint voor een doelman die op dat moment de ene na de andere fout maakte. Ted van Leeuwen bleek sowieso nog wel behoorlijk flexibel met het spenderen van geld.

29 maart 2021 om 12:25

Als de club (Twente) de speler (Drommel) bij het aanbieden van een contract akkord gaat met secundaire voorwaarden zoals zo'n 25% kun je daar weer eens opnieuw over onderhandelen. Dan had Drommel daar in eerste instantie toch al niet mee akkoord gegaan en een "gewone salaris" verhoging willen hebben? Die 25% is gewoon een bonus afspraak.
Als speler zou ik hoer overigens nooit mee akkoord gaan want je komt altijd in dot soort spelletjes terecht, en als je het netjes doet en wacht tot je contract is afgelopen krijg je 25% van niks en waarschijnlijk een trap na omdat je niet wilt verlengen. Je kunt het nu nooit goed doen

Gewoon lekker Mvogo nog een jaartje houden en Drommel volgend jaar gratis ophalen dan. Drommel is momenteel echt niet beter en de vraagprijs is veel te hoog.

29 maart 2021 om 08:38

Zullen we Mvogo anders lekker weer terug naar Duitsland sturen? Pakt geen punten voor ons helaas.

29 maart 2021 om 08:56

Mag ik vragen wie het dan wel gaat doen? Volgens mij is Unnerstal net namelijk naar Twente gegaan. Als Drommel niet komt en je laat Mvogo gaan kom je uit bij een vervroegde overgang van Maxim Delanghe, dat moet je toch niet willen? Bovendien, om even perspectief te schetsen: wie pakt er momenteel wel punten voor PSV dan? Is het die verdediging die elke week wagenwijd open staat? Het middenveld dat creatief en scorend vermogen ontbeert? Of de voorhoede die kans op kans mist elke wedstrijd. Laten we dus nu niet doen of de keeper van PSV precies het probleem is waardoor die tweede plaats zo in gevaar is gekomen.

29 maart 2021 om 09:00

Het is algemeen bekend dat Drommel juist graag naar Ajax wilde maar die vroegen hem te veel geduld te hebben. Nu kwam psv en als ze hem nu nog een jaar bij Twente laten en Ajax komt tussendoor toch nog langs....
als psv hem echt wil hebben moet je dat risico niet nemen.

29 maart 2021 om 09:08

Ajax was het eerst in de markt voor Drommel en werd meerdere keer gevraagd of hij dat zag zitten, en natuurlijk wou hij dat. Weet niet of daarmee de conclusie is dat Ajax zijn voorkeur heeft boven psv. Los van het feit of ik (of jij) dat logisch vind gebaseerd op de sportieve doelstellingen van Drommel (CL spelen).

29 maart 2021 om 09:43

Met de opstelling van Twente zou ik hem lekker laten zitten. Ajax heeft Drommel niet nodig, daar komt hij gewoon op de bank wanneer onana volgend jaar terug is. En voor PSV is het ook geen must, dus zou zeker niet meer dan 4m betalen.

29 maart 2021 om 11:35

De vraagprijs is pas veel te hoog als clubs het er niet voor neertellen. We gaan wel zien wat het uiteindelijke bedrag wordt. Ik denk nog steeds dat het uiteindelijk zo'n 4 tot 4,5 miljoen euro zal gaan worden en dat hij 'gewoon' naar PSV verkast.

Denk niet dat Drommel en zijn (oude?) Zaakwaarnemer die 25% laten vallen. Dat zijn 2/3 jaarsalarissen voor Drommel. Gaat nog een lastig verhaal worden deze transfer als psv niet meer gaat bieden.

29 maart 2021 om 10:40

25% van de vraagprijs is inderdaad bijna een miljoen euro die ze mogen verdelen, maar aan de andere kant: als het beter is voor je carrière om daar (gedeeltelijk) van af te zien, is t toch niet zo erg? Een jaar basis bij PSV is beter voor zn carrière en dan kan hij mogelijk ook eerder de stap naar een volgend niveau zetten. Bovendien gaat hij bij PSV denk ik ook veel meer verdienen dan bij Twente, dus dat zou het nog enigszins opvangen. Als hij een jaar bij Twente blijft, krijgt hij én geen deel van de transfersom, én een jaar lang een lager salaris. Ik denk dus inderdaad dat een belangrijke sleutel bij Drommel zelf ligt.

29 maart 2021 om 11:40

Ik vraag me in deze vooral af wie bij FC Twente hier in hemelsnaam mee akkoord is gegaan. Ten tijde van het ondertekenen van een nieuw contract was Drommel niet eens een goede keeper. Dan is 25 procent van een eventuele transfersom echt een belachelijke clausule. Het was al bekend dat het contract van Drommel nogal hoog was, maar dit is echt wanbeleid geweest. Volgens mij was het Ted van Leeuwen die betrokken was bij de contractverlenging van Drommel.

Ik denk dat Twente graag die 25% over wil laten nemen door Psv. Het moet voor Drommel ook een teken aan de wand zijn dat PSV maar 3,5 miljoen voor hem over heeft, terwijl ze voor amateurs als Sangaré en Baumgartl, respectievelijk 9 en 10 miljoen over hadden. Dan vinden ze Drommel kennelijk 3 keer minder waard dan die twee. Ik zou niet blij zijn met zo'n signaal van mijn "nieuwe"club.

29 maart 2021 om 11:36

Zo werkt dat niet. Ten eerste kwamen Sangare en Baumgartl van sterkere competities en bovendien hadden die twee volgens mij geen aflopend contract. Ook weet iedereen dat PSV te veel heeft betaald voor een aantal spelers.

29 maart 2021 om 12:13

Dat weet ik ook wel. Maar ik denk dat Streuer er ook even zo tegenaan kijkt. Wel veel geld willen betalen voor die prutsers, maar niet voor een goeie keeper die punten voor je pakt. Streuer heeft al vaker gezegd dat het in principe een vreemde gedachtegang is dat er voor keepers altijd minder betaald worden, terwijl ze net zo veel punten voor je pakken als een spits .als ze tenminste van het niveau Drommel zijn. Daarom vindt hij 3,5 miljoen een belachelijk bod.

29 maart 2021 om 22:33

Ik snap ook wel waarom hij hoog in de boom gaat zitten hoor. Ik vond de vergelijking met Sangare en Baumgartl alleen wat scheef. Ik ben blij dat we eens een TD hebben die op z'n strepen gaat staan en een Klich niet voor 1,7 miljoen euro laat vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 8 0 0 0
2020/2021 FC Twente 34 0 3 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSV eindelijk weer op volle oorlogssterkte tegen PEC Zwolle

Roger Schmidt heeft de opstelling bekendgemaakt voor de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De trainer van PSV beschikt over een nagenoeg fitte selectie, nadat hij deze week meerdere spelers zag terugkeren van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren