Vermoedelijke opstelling Oranje: Frank de Boer voert drie wijzigingen door

Zaterdag, 27 maart 2021 om 12:30 • Laatste update: 12:43

Oranje moet zich zaterdagavond zien te herstellen van de 4-2 nederlaag tegen Turkije waarmee de WK-kwalificatiecyclus werd afgetrapt. De formatie van bondscoach Frank de Boer ontvangt vanaf 18.00 uur Letland in de Johan Cruijff ArenA, waar vijfduizend supporters aanwezig zullen zijn. Volgens de vermoedelijke opstelling van het Algemeen Dagblad voert De Boer in iedere linie een wijziging door.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

De Jong is geen basis materiaal.... Pure pinchitter, dan had nu Weghorst niet misstaan in de spits

27 maart 2021 om 07:39

Precies dat. Dan neem je Luuk de Jong mee als pinchhitter en dan staat hij nu in de basis terwijl Weghorst dan zou moeten spelen. De Boer maakt alleen maar verkeerde keuzes. Vond het ook belachelijk dat Tete speelde tegen Turkije. Als Dumfries aanvoerder van Ajax was geweest dan had hij er altijd ingestaan.

27 maart 2021 om 07:47

Eens, een aanvallende back werkt ook beter samen met Berghuis. Ook Blind boven Ake is een blunder. Iedereen lijkt zich blind te staren op zijn geweldige trap, maar het is ook wel fijn als de CV kan verdedigen en kan rennen. Hij wordt er in de omschakeling uitgesprint en hij draait als een tanker. Dan lees ik hier ook nog dat mensen hem graag zien als linksback als Virgil terug is. Dat is echt onbegrijpelijk. Noem me een topploeg die de traagste speler op de linksback positie zet? Aanvallend voegt hij dan weinig toe voor de buitenspelers en verdedigend ben je kwetsbaar.

27 maart 2021 om 08:01

Ach, Dumfries is in bedroevende vorm de laatste tijd dus dat daar iets anders werd geprobeerd vind ik ook niet zo heel raar. Dat zal vanavond ook echt geen verbetering opleveren want Denzel is eveneens gewoon een matige back natuurlijk (voor Nederlands elftal standaarden dan), tegen Letland is het echter logisch dat je met een aanvallende back start. Maar later we nou niet gaan doen alsof Tete de super rare keuze was afgelopen woensdag, dat was juist een van de verklaarbare keuzes. Vind dat je eerder vraagtekens kunt zetten bij Malen en De Roon in de basis (verdwijnen nu ook terecht beide) en waarom Karsdorp en Weghorst niet opgeroepen zijn?

27 maart 2021 om 08:09

FR10FRDAM: Ake is geblesseerd en zit niet bij de selectie. Blind wordt dus niet boven hem verkozen, Ake is gewoon geen optie. Bovendien denk ik dat tegen ploegen als Letland en Gibraltar dat Blind wel de betere keuze is overigens, dan kan Blind in balbezit regelmatig inschuiven op het middenveld, aan de bal is hij gewoon stukken beter dan Ake uiteraard. Tegen betere ploegen (dus ook tegen Turkije mits het mogelijk was geweest) had ik zelf wel voor Ake gekozen inderdaad als ie fit was.

27 maart 2021 om 08:16

Maar Ake speelt, ook als hij niet geblesseerd is, bijna nooit bij City. En in zijn gespeelde interlands was het ook pure middelmaat. Ik snap waarom die jongen überhaupt opgeroepen wordt.

27 maart 2021 om 08:16

Oh, helemaal gemist dat Ake er niet bij was. Mijn fout, dan had ik toch Botman meegenomen, maar dan begrijp ik wel dat hij met Bind begon. Verder Opzich eens met je verhaal, maar mocht zo'n land een snelle speler hebben ben je in de counter altijd kwetsbaar. Mijns inziens zou er genoeg voetbal op het middenveld moeten staan.

27 maart 2021 om 08:27

@tazza als je Van de Beek en Babel oproept zonder speeltijd kan je Ake ook oproepen.

27 maart 2021 om 14:24

Precies, en Ake zat op de bank bij de laatste CL wedstrijd, dus hij is weer fit

27 maart 2021 om 10:06

Je moet eens de Europa League finale van Sevilla tegen Inter bekijken op Youtube; ga daarna eens een wedstrijd van Weghort bekijken tegen Bayern Munchen. Dan spreken we verder.

27 maart 2021 om 10:28

Dan raad ik jou aan naar wedstrijden van de jong tegen Levante, Granada, Eibar, Bilbao, Osasuna, Celta, Real Madrid, Getafe, Huesca, Valladolid, Valencia, Villarreal, Betis, Sociedad, alaves, Atletico, nog eens Huesca, Barcelona, Osasuna, nog eens betis en twee keer tegen elche te kijken. En van Weghorst mag je naar Bielefeld, Gladbach, Hoffenheim, Schalke, Bremen, Köln, Frankfurt, Union, Leipzig, mainz, Freiburg, Augsburg, nog eens Schalke en nog eens Bremen te kijken. Allemaal van dit seizoen trouwens. Als je het nog niet doorhad. Wedstrijden waar De Jong niet scoorde en wedstrijden waar Weghorst niet scoorde. Dan praten we verder.

27 maart 2021 om 11:26

Ik ga ze terug kijken kom er over 3 maanden op terug.

27 maart 2021 om 12:52

Dus we moeten De Jong beoordelen op nog geen handjevol wedstrijden waarin hij wel goed speelde en Weghorst op die paar wedstrijdjes dat hij niet goed speelde? Er is helemaal geen discussie mogelijk wie van de twee het beter doet. Luuk de Jong is 1 van de minst productieve spitsen in een top competitie. Ik beoordeel spelers liever op een langere termijn.

27 maart 2021 om 12:18

Het slaat ook nergens op. Depay hoort in de spits, die rendeert niet als linksbuiten want die gaat dan overal lopen waar hij niet moet lopen

27 maart 2021 om 12:52

Wat lul jij nou. Juist op de linkerflank rendeert hij het best. Dat laatste doet hij als hij spits staat, waardoor het team geen aanspeelpunt heeft.

27 maart 2021 om 14:02

Wat hij lult? Heb je gekeken naar Depay toen Koeman nog trainer was? Pak daarbij de statistieken eens erbij? Wat valt je op?

27 maart 2021 om 14:18

Waarom speelt frank de boer niet gewoon 5-3-2? Met frenkie als inschuivende laatste man zoals bij Barcelona. Dumfries- de ligt- de Jong- blind - wijndal Klaassen - Gravenberch Wijnaldum Malen - depay

27 maart 2021 om 23:13

@ikbengoed83 inderdaad. onder Koeman schoot Depay als spits ze er van alle hoeken en standen in en ook bij Ol.lyon speelt hij als spits

27 maart 2021 om 12:48

Krul, Dumfries, Wijnaldum, Berghuis, Luuk de Jong. 5 spelers die gewoon middelmaat zijn. Tegen Letland kan dit wel, maar op het EK ga je gewoon af.

27 maart 2021 om 13:03

Helemaal eens. Vooral Dumfries en Krul voegen niets toe aan het nl-elftal. Zelf denk ik dat we met dit elftal het sterkste zijn: Stekelenburg - Tete - de Ligt - Blind - Veltman/van Aanholt - Gravenberch - Frenkie - Wijnaldum - Depay - Malen - Klaassen.

De meeste spelers van dit rijtje zijn goed op elkaar ingespeeld en weten elkaar goed te vinden. Denk dat ook de speelstijl van Frank de boer hier goed bij aansluit.

27 maart 2021 om 14:05

Misschien moet je Krul niet beoordelen op één wedstrijd die je toevallig gezien hebt. Vorig seizoen was hij ondanks de degradatie een van de beste 5 keepers qua reddingspercentage in de PL en ook dit jaar is hij weer top in de CS. Dankzij zijn reddingen en doelpunten van Pukki staat Norwich 1e.

27 maart 2021 om 14:23

@futures Nu schrijf je Gini wel als een debiel af moet ik zeggen maar daarbij zeg je niks over een speler als Blind wie de afgelopen 5 jaar helemaal niks heeft toegevoegd voor Oranje, iets wat Gini wel degelijk heeft gedaan en daarbij Blind de schoenveters van Gini nog niet eens mag strikken als we kijken naar wat ze bereikt hebben in hun carriere. Het feit dat ik na het zien van je profiel weet waarom je deze spelers opnoemt zegt ook al wel weer genoeg, pure clubvoorkeur en door een geheel rood witte bril naar Oranje kijken, geen echte Nederlands elftal supporter dus maar een Ajax supporter.

27 maart 2021 om 16:00

Haha met Wijnaldum ga je af, das toch internationaal een aardige speler hoor. Je gaat vooral af met Frank de Boer.

27 maart 2021 om 13:31

Exact, hoopte al even dat één van de drie wijzigingen het uitvallen van De Jong en het oproepen van Weghorst was geweest, maar helaas

27 maart 2021 om 13:35

Je hebt er ook helemaal niks aan als je twee vleugelspelers hebt die graag naar binnen komen.

Jezus de vriendjespolitiek houd maar niet op, nu klaassen ? Hoelang heeft die man al bewezen een serieus internationaal niveau niet aan te kunnen l. Met klaassen zullen we nooit de oorlog winnen en kun je op een wk of ek toch niet op de proppen komen.

27 maart 2021 om 07:34

Klaassen op 10 behaalt een behoorlijk rendement bij Ajax, zowel op nationaal als internationaal niveau. Hij heeft een heerlijk gevoel voor het komen voor het doel en ik vind dat we hem een kans moeten geven, zeker tegen de kleine 'ingraaf' ploegen.

27 maart 2021 om 07:46

juist iemand met de juiste mentaliteit en vechtlust niet altijd even mooi of goed maar wel voorop in de strijd

27 maart 2021 om 07:54

Ik was in oktober ook niet blij met de selectie van Klaassen, toen speelde hij ook nog niet geweldig, maar hij speelt nu prima en viel afgelopen week ook goed in. Bovendien zie ik weinig spelers die het beter doen dan dat hij het doet. Wel zou ik eigenlijk een keer een middenveld Frenkie, Gravenberch, Wijnaldum zien. Of Koopmeijners Frenkie Wijnaldum.

27 maart 2021 om 07:55

Rustig maar het is maar Letland. Zelfs beugelsdijk zou je daartegen kunnen opstellen. Als je met internationaal Frankrijk, Brazilie en spanje enzo bedoeld dan geef ik je gelijk.

27 maart 2021 om 08:04

Klaassen is gewoon de beste keuze op 10 momenteel. Wijnaldum was ook weer abominabel tegen Turkije, die kan vandaag gewoon op zijn natuurlijke positie (waar hij bij Liverpool ook meer staat), naast Frenkie de Jong. Dit middenveld is gewoon beter dan wat er woensdag stond. Hoezo is het eigenlijk vriendjespolitiek als De Roon eerst de voorkeur krijgt, maar omdat hij en Gini en verschrikkelijk slecht spelen en Klaassen valt goed in komt laatstgenoemde in de basis. Dat is toch gewoon logisch of zeg ik nou iets geks?

27 maart 2021 om 08:05

Het gaat nu ook niet om een WK te winnen maar om Letland te verslaan

27 maart 2021 om 08:41

Welke steen heb jij gelegen laatste tijd? Je kan de Roon niet laten staan toch. Iedereen zal wel weer beginnen te roepen dat hij Ajax-trainer is geweest, maar Berghuis hoort er toch ook niet in, probeer dan Stengs maar weer eens

27 maart 2021 om 15:33

Want Steng voegt wel wat toe speelt al 3 kwart seizoen als een natte krant. Heeft per wedstrijd 3 leuke acties maar dat was het dan. Die hadden ze sowieso thuis moeten laten! Berghuis doet het beter dan Stengs dit seizoen. Veel meer rendement los van het feit dat ik geen fan van Berghuis ben.

27 maart 2021 om 09:23

Hahah hou toch op. Klaassen is in de vorm van zijn leven. Verdiend gewoon een basisplek.
Nu de Jong in de basis blijft lachwekkend als je Weghorst hebt.

27 maart 2021 om 13:15

Zo mooi dat het ene moment iedereen om Klaassen roept en zodra het gebeurt DeBoer weer om die reden wordt afgefikt. Lijkt me een enorm ondankbare baan waar je het toch nooit goed kan doen.

27 maart 2021 om 15:10

Klaassen is misschien wel het beste in vorm van alle 23 spelers in de selectie. Ik vraag me af wat de laatste wedstrijd is waar hij niet in scoort. Mensen kunnen ook echt door draaien met alles wat de boer doet. Nederland maakte pas echt een vuist toen hij erin kwam en wat een goal

Het is niet moeilijk: Krul, Tete, de Ligt, Blind, van Aanholt, Gravenberch, Frenkie, Wijnaldum, Klaassen, Depay en Malen met deze selectie. Van mij hadden Botman, Karsdorp, Lang en Weghorst opgeroepen moeten worden op basis van huidige vorm en speelminuten. Dan had je gewoon 4-3-3 kunnen spelen. 4-4-2 in ruit lijkt mij met deze selectie de beste oplossing want met de Jong in de spits en 2 flankspelers die naar binnen trekken heb je geen reet aan hem.

27 maart 2021 om 07:44

Het voordeel met De Jong in de spits is dat de buitenspelers nog een combinatie aan kunnen gaan. Dat zat er afgelopen week met Memphis in de punt niet in. Maar ben met je eens dat het nu Weghorst had moeten zijn.

27 maart 2021 om 08:03

Je zegt het is niet moeilijk en dan begin je met krul...

27 maart 2021 om 08:11

En Tete.....

27 maart 2021 om 08:48

Gelukkig ben jij geen bondscoach

Met Memphis en Berghuis op de flanken heb je helemaal niks aan Luuk de Jong, ik denk dat Malen en Memphis van positie laten wisselen tov de wedstrijd tegen Turkije dan nog logischer is. En voor het middenveld zou ik gaan voor Gravenberch, de Jong en Klaassen/wijnaldum.

27 maart 2021 om 08:36

Met Memphis ben ik het eens. Berghuis gaat juist nog redelijk vaak buitenom en heeft met rechts nog een prima voorzet. Ik denk dat hij dat met Luuk in de spits ook vaker zal doen. Verder lijkt mij het verwachte middenveld prima. Naast Frenkie komt Gini ook beter tot z’n recht en is op 10 Klaassen op dit moment de beste keuze

27 maart 2021 om 08:56

Juist nu De Jong speelt, moet Berghuis ook spelen. Berghuis heeft een zeer goede voorzet en kan daarmee een spits als De Jong bedienen. Daarbij is het geven van een voorzet bij Berghuis een normaal onderdeel van zijn spel. Niet zoals bij Memphis, die pas een voorzet geeft als hij ziet dat hij zelf niet meer in scoringspositie kan komen.

27 maart 2021 om 09:20

Wat is het toch verschrikkelijk met het NL-elftal gesteld eigenlijk. Als je "beste" optie op 10 Klaassen is dan ben je toch zwaar ongelukkig? Ik zou bijna zeggen, ga dan helemaal niet met een 10 spelen. Wat is toch dat obsessieve gedrag omtrent de 433. Je zou bijna denken dat de coach niet anders kan. Heb je 4! trainersklussen gehad, heb je jaren in de top gepresteerd als voetballer en dan is het enige wat je kunt bedenken een 433 met een niet scorende Luuk de Jong in de spits en een Memphis, die zijn beste wedstrijden in de spits speelde, op linksbuiten. Dumfries vervangt Tete weer(terecht overigens, Tete en Berghuis is een verschrikkelijke combo, maar dat had ik je van te voren al kunnen zeggen). Zo zijn er nog zoveel onbegrijpelijke zaken, dit in combinatie met zijn trage en simpele manier van spreken in perscofs. doet mij vooral vermoeden dat hij op naam en club teert, hij komt in ieder alles behalve doordacht/intelligent over. Gelukkig ga ik (als we gaan) toch niet kijken naar Qatar, dus waar maak ik mij eigenlijk druk om. Op naar 90 minuten ellende weer vanavond.

27 maart 2021 om 09:52

Berghuis legt tegen Letland echt welw at balletjes op het hoofd van Luuk hoor. Memphis en De Jong daarentegen is zinloos. Memphis op de flank is dat sowieso. Je zou bijna zeggen moet je met zo'n spits niet Berghuis op links zetten en zeggen, jij mag alleen maar voorzetten geven, maar goed, het is Letland, daar moeten zelfs wij wel van winnen, toch?!

27 maart 2021 om 10:15

Berghuis op links zetten en alles op de kop van de Jong gooien is zo vreemd nog niet. Denk dat het effectiever is dan de huidige aanvallende formatie.

27 maart 2021 om 10:33

Laten we hopen voor de jong dat de beste kopper van Europa dan voor het eerst sinds 2017 (19 interlands met hem op het veld geleden) nog eens met het hoofd kan scoren.

27 maart 2021 om 11:13

Gluubster. Totaal onnodig om Berghuis op links te zetten. Berghuis kan vanaf rechts juist indraaiende voorzetten geven door terug te kappen en met links voor te geven. Bovendien kan hij ook nog eens naar binnen komen en op doel schieten. Dat gaat niet vanaf links..

27 maart 2021 om 12:42

Ja, arme wereldtopper Luuk. Hij zou echt fantastisch zijn als tafelvoetbalspeler.

sorry maar Gravenberg vindt ik stukken beter dan Klaassen maar dat is mijn persoonlijke mening en ik zou Luuk niet in de basis zetten en al helemaal geen berghuis. Maar goed wat heb je dan nog over???

27 maart 2021 om 08:04

In ieder geval geen Lang, Koopmeijners en Weghorst, want Frank had ze niet nodig.

27 maart 2021 om 12:56

Gravenbergh en Klaassen zijn totaal verschillende spelers. De een is meer een controleur met opbouwende kwaliteiten waar de ander meer een 10 met scorend vermogen is. Als je Gravenbergh wilt opstellen, dan moet Frenkie of Wijnaldum eruit.

Hahaha Luuk de Jong basisspeler, de spits van Oranje. Hij is niet terug te vinden op internationale topscorer lijsten. De Boer is nu al van het padje. Niet normaal. Je hebt verdomme een internationale spits die ze er wekelijks in schiet in een topcompetitie waar Luuk niet slaagde, bankzitten net als nu weer in La Liga. Weghorst een werkpaard, geen verfijnde techniek maar een buffel. Knalt er keer op keer een bal in het doel. 3e of 4e op topscorerlijst. Nee vooral niet meenemen, niet doen. Wat een moeilijke beslissing Frank. Mafkees, vriendjespolitiek. Hij schijnt niet goed in de het team te passen met zijn mentaliteit en manier van voetballen. Nee, zeker niet er moet gewerkt worden, mouwen opstropen en daar zijn ze niet van. De Babeltjes, Berghuisjes en consorten dat zijn de Nationale toppers. Next.

27 maart 2021 om 08:30

In elke topic komt de naam van Weghorst weer terug. Hij zit er niet bij. We kunnen blijven schrijven, maar het gaat om de spelers die er wel bij zitten. We hebben het over het Nederlands elftal, buiten Nederland kijkt iedereen tegen Nederland op. Met de Boer als bondscoach, gaat dit vervagen. Dit is het grootste probleem. In het verleden had je Makaay, Hasselbaink die heel goed presteerden, maar niet werden opgeroepen door de concurrentie. Iedereen accepteerde dat omdat het Nederlands elftal doorging en een eenheid was. Nu is het verre van een eenheid en met een prutser die het voor het zeggen heeft.

Het is jammer dat Berghuis er weer in staat. Was dramatisch en eigenlijk altijd op misschien 1 wedstrijd na. Zijn schoonzoon Stengs is beter maar hij is bang voor de media nadat die dat hebben aangekaart. Ook al heeft die een minder seizoen kon je toen al bij zijn invalbeurt tegen Spanje zien veel meer te kunnen betekenen.

27 maart 2021 om 08:11

Stengs mag alleen maar dromen van de cijfers van Berghuis en Stengs had de laatste keer geluk dat hij gewoon met Dumfries achter zich mocht spelen, waar Berghuis het moest doen met Tete en Hateboer. En ik reken het vooral De Boer aan dat hij niet nadenkt over de spelers die hij samen opstelt. Speel je met Memphis in de spits en een verdedigende back en de Roon: stel dan Berghuis niet op, want heeft geen klik met Memphis en is zelf geen speler die zijn man voorbij gaat, maar het moet hebben van de combinaties en zijn trap. Speel je met een opkomende back en een sterke spits en eventueel dicht in de buurt ern dynamische middenvelder, dan kan je Berghuis prima opstellen.

27 maart 2021 om 08:33

Stengs neemt geen penalty’s bij zijn club. Geen smoesjes over wie er achter hem stond. Daar hoor je niet afhankelijk van te zijn als buitenspeler. Wnnr je dat nodig hebt zegt genoeg. We zullen zien aan wie je meer gaat hebben tijdens het ek

27 maart 2021 om 08:40

Over smoesjes gesproken: Los van de penalty's heeft Berghuis al jaren een beter rendement dan Stengs. En waar het mij om gaat is dat de Boer de juiste mensen niet samen opstelt. Als je met Memphis in de punt speelt kan je beter Malen en Bergwijn erbij zetten. Stengs niet, die had eigenlijk niet eens een selectie verdiend...eerder Lang.

27 maart 2021 om 11:11

Het mooie is dat Berghuis zelfs zonder die penalty's betere cijfers overlegd. Stengs is (op dit moment) een beetje overschat

27 maart 2021 om 08:42

Stengs? Is dat niet de aliexpress versie van Leroy Sane? Hij ziet er niet alleen minder goed uit, ook voetballend is hij een klasse of twee minder.

27 maart 2021 om 08:58

Met De Jong in de spits moet je ook met Berguis spelen. Berghuis heeft een zeer goede voorzet en kan daarmee De Jong bedienen.

27 maart 2021 om 11:02

Stengs beter? Zonder het feit dat z'n schoonvader bondscoach is had hij niet eens bij de selectie gezeten. Stengs moet nog heel veel leren, wil hij de cijfers van Berghuis halen. Dat over de penalties is ronduit lachwekkend, want met penalties geef je geen assists en daar heeft Berghuis er ook al 11 van. Niets spreekt in het voordeel van Stengs.

Dat is in elk geval beter dan de vorige opstelling al vond ik Tete op zich prima spelen. Malen en de roon hoorden bij de slechtste op het veld samen met depay, krul en wijnaldum...

Gooi alles maar weer om. Tactisch onbenul de De Boer. Eerst Tete erin, nu na een wedstrijd eruit. Malen op links, weer eruit, depay toch weer via links. Kiezen voor de Roon, na een wedstrijd weer vervangen. Totaal geen gedachte achter, gewoon wat veranderen kijken of het loopt. Ik neem aan dat hij een eerste 11 in gedachten heeft. Laat deze op elkaar inspelen dan. Volgende wedstrijd weer Luuk de Jong eruit bijvoorbeeld. De Boer is het spoor bijster. Je speelt tegen Letland, met alle respect maar het maakt niet uit wie speelt. Nederland is op elke positie beter.

27 maart 2021 om 08:44

Dat Malen (veruit slechtste van het veld) en De Roon eruit gaan is gewoon volstrekt logisch hoor.. Dumfries of Tete maakt elkaar allemaal niet zoveel maar ik kan me voorstellen dat je tegen Letland voor de aanvallendere optie (dus Dumfries) kiest. Ik denk dat we woensdag wel gezien hebben dat die basiself wat wijzigingen nodig had, als De Boer niemand zou wisselen, dan zou je pas echt spreken van een tactisch onbenul!

27 maart 2021 om 15:13

We kunnen ook overal om zeiken

Misschien kunnen we het Frank eens makkelijk maken voor de volgende serie interlands en een lijstje maken van spelers per positie, die hij kan selecteren. En dan het liefst spelers die ook wekelijks spelen!
Keepers: Krul, Bizot, Padt/drommel
Verdedigers: Dumfries, Karsdorp, de Ligt, de Vrij, Botman, Blind/veltman, van Aanholt, Wijndal
Middenvelders: Frenkie, Wijnaldum, Gravenberch, Koopmeiners, Klaassen, de Roon
Aanvallers: Depay, Weghorst, Malen, Berghuis, Lang, Gakpo

27 maart 2021 om 08:44

Zet er ook even de posities (links/rechts/midden) bij en wat hun sterkste punten zijn. Dat lijkt De Boer ook niet te weten.

Weer wijnaldum en depay, als spelers zo ongemotiveerd zijn stel je ze toch niet op..
Er zijn zoveel spelers die dolgraag in oranje spelen.daarbij zijn dit ook geen buiten categorie spelers.

27 maart 2021 om 08:49

Wij hebben ook heeeeel weinig buitencategorie, kan het zijn dat wij onszelf gruwelijk overschatten en de Boer daar de dupe van is.

27 maart 2021 om 08:55

Oranje gaat een stuk beter draaien met gemotiveerde spelers, dat hoeft dan niet eens buiten categorie te zijn. Wat deze mannen laten zien geeft enkel aan dat zijn er geen zin in hebben.

27 maart 2021 om 08:57

De Boer is vooral de dupe van zijn eigen onkunde....of beter nog: de Boer is de dupe van de onkunde van de KNVB, zij hebben immers een onkundige trainer aangesteld......Uiteindelijk zijn vooral wij, de supporters, en spelers als Weghorst, Lang en Karsdorp de dupe. Zonder die buitencategorie moet je ook betere resultaten kunnen halen dan De Boer nu doet.

27 maart 2021 om 11:06

We hebben geen pannenkoeken lopen die hooguit in competities als de Championship spelen. Met dit materiaal is 2 uit 7 winnen gewoon zielig als je kijkt wat er onder de vorige bondscoach gepresteerd werd. Dan kun je niet stellen dat we de ploeg overschatten. Dan moet je concluderen dat de bondscoach er lang niet het maximale uithaalt. Daar is het verschil in resultaten namelijk te groot voor.

We moeten leren accepteren dat het NL elftal geen wonderploeg is op dit moment. Er zijn slechts een paar spelers top, de rest middelmaat. Onze grootste zwakte zit voorin. Berghuis, Malen, de Jong, Bergwijn, Depay, Babel het is allemaal middelmaat met af en toe een uitschieter.

Veldman is toch ook een optie voor Blind, of heb ik het mis dat ik hem ook bij de selectie zag zitten??

Ik schrik van alle reacties hierboven. Waar hebben we het over mensen?? We spelen tegen Letland daar win je zelfs van als je alle spelers van Emmen opstelt. Verkapt Oefenpotje is het. Hij wilt Luuk opstellen omdat die zijn goals kan meepikken tegen laagvlieger Letland zodat de Boer kan zeggen .. zie je wel daarom heb ik Luuk gekozen ipv Weghorsr.

27 maart 2021 om 11:19

Het is een WK kwalificatie en Oranje had een hele valse start. Dan heb je geen oefenpotjes meer. Ook van de mindere goden zul je moeten winnen en ze zullen beter moeten presteren dan de Turken betreft doelsaldo en er nog een keer van moeten winnen als ze nog kans willen maken om zich als groepshoofd te kwalificeren.

De Jong Berghuis is wel een goede combi, die kan een voorzet geven, maar met Memphis op de flank wordt het weer lekker pingelen en kansloze combinaties opzetten. Letland zullen we echt wel verslaan denk ik. Hoop ik.

27 maart 2021 om 11:08

Ik vind dit een prima opstelling. Zo hadden ze tegen Turkije ook moeten starten.

Wat heeft hij toch met Berghuis? Hij was gewoon 1 van de mindere tegen de Turken, en Luuk de Jong, tegen een laagvlieger? Dan heb je juist veel meer aan creativiteit in de spits, geen speler die alleen maar oorlog kan voeren, dat is vanavond echt niet nodig

27 maart 2021 om 12:53

Prc die berghuis was echt slecht, terwijl je stengs op de bank hebt zitten die veel creatiever is en veel betere ballen afgeeft dan die clown van een berghuis.

Wat een opstelling weer. 2 man op de zijkant die veelal naar binnen trekken terwijl je een kopsterke man als spits hebt. Weghorst had hier nu moeten staan. Ben erg benieuwd naar het statement....en sorry, maar daarna gaat de tv weer uit.

Iedereen zegt wel bla bla slecht gespeeld. Maar sowieso is Turkije een lastige ploeg elke grote voetballand heb problemen met Turkije. Duitsland. Frankrijk. Portugal. Brazilië. Enzo enzo. Dus het Turkse elftal is hellemaal niet slecht.

27 maart 2021 om 11:07

Het Turkse elftal kan op adrenaline inderdaad best goed pieken tegen de toplanden om het vervolgens tegen kleine landen te laten liggen. Wanneer ze het spel niet hoeven te maken kunnen ze zich lekker vastbijten in de tegenstander. Dan zijn ze op hun best.

27 maart 2021 om 11:15

Het gaat niet om het niveau van de Turken, maar om het niveau wat Nederland er tegenover zette. Dat was heel ver beneden peil. Ik snap dat je de prestatie van Turkije niet omlaag gepraat wil zien worden, maar je kunt niet verwachten dat mensen het maar prima vinden dat Oranje zo'n wedstrijd op de mat legt. Dat is simpelweg onacceptabel. Er was maar weinig wat goed ging. Bovendien is het een optelsom, want buiten zo'n 60 minuten tegen Italie wordt het met de wedstrijd slechter. Onder De Boer is de ploeg maar 1 keer goed geweest en dat was omdat die Italianen ze in de eerste wedstrijd tot op het bot hadden vernederd.

Dit begint er op te lijken. Nu nog een andere keeper en een andere technische staf en Weghorst in de spits.

27 maart 2021 om 14:46

Die Weghorst wordt ook met de dag beter gemaakt dan hij is hoor.

Letland hoeft alleen maar een snelle spits er in te zetten dan komt blind weer de hele wedstrijd in de problemen

27 maart 2021 om 13:35

Ik denk niet dat Letland een ruime keuze aan goede spitsen heeft.

Prima opstelling, 1 verdediger, 4 middenvelders en 5 aanvallers aangezien dumfries en wijndal continu lopen waar ze niet moeten lopen. Nu maar hopen op 80 % balbezit en geen schot op doel van Letland. Jammer dat Babel er niet instaat dat was wat mij betreft de kers op de taart geweest.

Wat heeft de boer nou steeds met berghuis man man man, die presteert helemaal niks laatste tijd. Zet stengs erin dan hebben we eindelijk die creativiteit die we nodig hebben.

Hahaha De Jong als pinchhitter erbij. Tuurlijk joh, het was allang duidelijk dat De Boer met hem het liefst in de basis speelt. Maar zwakke boer Frankie kon hem niet in de basis zetten woensdag anders zou hij niet geloofwaardig over komen met het passeren van Weghorst en selecteren van De Jong. Nu na het debacle van afgelopen woensdag heeft hij weer een mooi excuus om De Jong te laten starten. Het liefst speelt FdB gewoon met de Jong in de spits, dat is allang duidelijk en nu mag hij het weer lekker doen. Dan wint Nederland natuurlijk deze wedstrijd en woensdag tegen zwakke tegenstanders en heeft De Boer weer zijn zin om De Jong te laten spelen want er is immers gewonnen. Echt ongelofelijk weer dit.

na vanavond is het lek ( zag tegen Turkeije al dat we een lekke band hadden ) boven. Een overwinning met publiek. Nee dit zijn niet de wedstrijden waar je veel ziet. Maar kun je elkaar vanavond niet blindeloos vinden dan hou ik mijn hart vast voor de rest. Noorwegen is niks minder dan Turkeije.

Maakt voor vanavond natuurlijk geen bal uit wie je erin zet. Het lek is echt niet boven met een overwinning op Letland. Persoonlijk had ik Depay laten banken. Van Gaal pakte spelers voor het Wk2014 ook hard aan. Laat ze maar voelen dat ze er met elkaar keihard voor moeten knokken.

Luuk de Jong in de basis is natuurlijk helemaal een belediging ten opzichte van Weghorst.

Wat een armoede zeg: Klaassen, Depay, L de Jong en Berghuis. Waarschijnlijk is er niet veel beters maar is samen met DE bondscoach om NL niet meer te volgen. Verschrikkelijk. Behalve dat we goede verdedigers hebben......

Nou daar gaat je plan B als je met Luuk begint. Wat ga je doen wanneer je in de 80e minuut nog 0-0 gelijk staat? Wie ga je inbengen Frank? Je schoonzoontje Calvin Stengs? Juist ja. Zelden een trainer gezien wie gelijk met zijn plan B begint en er gelijk voor zorgt dat je niks achter de hand hebt. Was dan met bijv Bergwijn en Stengs begonnen ipv Malen en Berghuis, dan kun je Luuk altijd nog brengen.

Na Johan Cruijff , Marco van Basten, Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert is er geen fatsoenlijke spits meer in Oranje. Weghorst totaal geen techniek en houterig, luuk de jong idem en is alleen goed met kopbal verder....a-technisch

27 maart 2021 om 16:22

Nou nou, we hebben daarna Van Nistelrooij en Van Persie nog gehad. Dat waren toch ook geen koekenbakkers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger20
D. DumfriesVerdediger22
P. van AanholtVerdediger20
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger20
O. WijndalVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1237 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

Frank de Boer betuigt medeleven: ‘Hoop echt dat dit de laatste keer is’

Frank de Boer leeft mee met Maurice Steijn, zo heeft hij zondagmiddag verteld op de persconferentie in aanloop naar de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië. Steijn voelde zich...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren