De Boer gaat dieper in op afwezigheid van Promes: ‘Daar zie ik hem niet’

Vrijdag, 26 maart 2021 om 14:15

Quincy Promes behoorde wel tot de voorselectie van Oranje voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije (4-2 nederlaag), Letland (zaterdag) en Gibraltar (dinsdag), maar kreeg geen plek in het definitieve keurkorps. Bondscoach Frank de Boer gaat vrijdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Letland dieper in op de afwezigheid van de vleugelaanvaller van Spartak Moskou.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Quincy Promes niet geselecteerd is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door jdg84)

Onzin natuurlijk dat hij niet geselecteerd is. Als je van de beek selecteert die wekelijks op de bank zit en bergwijn die zelfs op de tribune zit, dan kan je van alles zeggen en roepen maar dan raak je gewoon je geloofwaardigheid kwijt.

26 maart 2021 om 14:59

Hij zegt toch nergens dat het om speeltijd gaat? Overigens heeft Bergwijn meer dan 3x zoveel minuten gemaakt als Donny in de PL..

26 maart 2021 om 16:16

Eerst was het onzin om Promes te selecteren, alleen maar omdat het een Ajacied is en nu zijn dezelfde mensen aan het zeiken dat Promes niet geselecteerd wordt omdat ze van de week Malen aan het werk hebben gezien. Wat is het toch heerlijk simpel om voetbalsupporter te zijn.

26 maart 2021 om 16:57

Bergwijn speelt inderdaad niet, maar Stengs speelt bij AZ wisselvallig. Hoe denk je dat Bergwijn het zou doen bij AZ?

Wat zien mensen toch in Bergwijn vanaf rechts? Los van het feit dat hij bij Tottenham nauwelijks speelt: daar speelde hij zover ik weet bij PSV in zijn goede tijd nooit en altijd als hij in Oranje op die plek speelt krijg je dan kluitjesvoetbal omdat hij naar binnen trekt en hij verdedigt nauwelijks mee.

26 maart 2021 om 15:09

Zelfde als Malen die steeds op de zijkanten wordt gezet terwijl hij daarl bij PSV al 2 seizoenen niet meer heeft gespeeld en het dan raar vinden dat hij niet goed speelt...

26 maart 2021 om 15:23

hij heeft 71 wedstrijden op rechtsbuiten gespeeld en haalt daar betere cijfers dan vanaf linksbuiten.
Daarnaast speelt nu berghuis op die plek en die is ook stijf links en gaat vrijwel altijd naar binnen.
De enige optie is het niet mee verdedigen,maar dat doet die in de minuten die hij wel speelt bij spurs gewoon prima. Ben geen fan ofzo van bergwijn, maar de argumenten vind ik wat kort door de bocht. Zie hem zelf ook natuurlijker vanaf links, maar dan is het wel goed om daar een bijbehorende spits bij te zetten en niet depay of malen. Dan moet die voorzet wel gegeven kunnen worden.

26 maart 2021 om 15:29

Serieus...71(!) wedstrijden?! Waar? Bij Psv? Ik kan me hem echt vooral vanaf links en vanaf 10 herinneren. Ook dat laatste was niet altijd best. Als jij het zegt wil ik het best geloven hoor, maar wat ik van hem op die plek in Oranje heb gezien trekt hij vaak naar het midden vanaf die plek en wordt het heel druk. De neiging heeft Malen zoals Lucas1913 terecht aan geeft ook vanaf links. Ik vond in de eerste seizoenshelft vanaf rechts overigens erg imponerend en die zou ik dan nog liever in Oranje zien op die plek.

26 maart 2021 om 15:37

Bergwijn stond er juist een tijdje bij Spurs in vanwege zijn loopvermogen, werklust en defensieve arbeid (bij Mourinho) en juist niet om zijn rendement. Op dit moment, toen het minder ging met Spurs, is hij eruit gehaald en nu staat er veel meer voetbal voorin bij Spurs met Bale - Moura - Son en ervoor Kane (als iedereen van deze 4 fit is)

27 maart 2021 om 20:05

Ja ik wist het ook niet, heb het even opgezocht
Nogmaals, geen fan, maar ik houd altijd wel van cijfertjes. Ben met je eens dat hij naar binnen komt en dat doet die berghuis ook.. geeft mij maar De Jong / weghorst met twee spelers met een voorzet en dan linkspoot links (gakpo?) en rechtspoot rechts... Dat alles liever dan dat eeuwige irritante gepriegel van depay en co..

Gakpo is een scorende spits, die schat ik hoger in dan velen die nu voorin staan Ook Ihateren Moet mee het Ned. Elftal mee. De Knvb moet de Boer zeggen; jij bepaalt wie je opstelt, maar wij zijn om het Ned. voetbal de komende tientallen jaren te beschermen en te voeden Dus wij eisen dat je Ihataren meeneemt Frank, die van mij zeker niet weg moet, is wel stronteigenwijs en laat zich adviseren door mannetjes die zelf niets hebben gepresteerd. Man kijk naar wat van Basten gedaan heeft onder Michels. Hou op met vriendjes zijn, Low, schroomde niet om toppers te bedanken, dan wordt hij maar afgemaakt, dan heeft hij een paar vriendjes minder, maar dat schatte hij hoger in dan het nationale team. Muller is aan de slag gegaan. (ik ben geen PSv fan) Jonge voetballers, nieuwe gezichten, dat is voorin nodig. En achterin? Hoe kan je twijfelen over het " monster" als rechtsback. (dit is positief bedoeld) Dus drie PSV spelers moeten spelen/ moeten erbij Gakpo, Ihateren en Dumfries Gebeurt dit niet dan heeft frank de Boer het wel degelijk veroorzaakt. Jammer genoeg, want hij is best een aardige vent

26 maart 2021 om 15:15

Gakpo bakte er niet zo veel van bij Jong Oranje. Die is er echt nog niet aan toe. Ihattaren zit in een vormcrisis. Daar zal hij echt eerst uit moeten komen, maar ik vind het wel raar dat hij niet bij Jong Oranje zit....

26 maart 2021 om 15:20

Vormcrisis? Sinds wanneer? Hij speelde heel heel goed tegen Ajax en werd gelukkig gewisseld, daarna mocht hij af en toe in de 87ste minuut invallen.
Maar zelf als hij in een vormcrisis zit is hij beter dan de rest.
Marco van Basten zat ook in een crisis. Met pijn en moeite mocht hij als wissel mee. Wie was de best van het toernooi ook al weer.

Gakpo met goede middenvelders en Dumfries rechtsachter zal nog vele malen beter zijn dan Berghuis, dan Babel dan Luuk

26 maart 2021 om 15:21

Valide punt dat Gakpo er niet veel van bakte, maar dat kan je toch net zo goed zeggen van vrijwel alle namen in het grote oranje (m.u.v. Klaassen). Ben het er wel mee eens dat het net te vroeg is en hij eerst speelminuten moet maken. Voor zijn blessure had ik hem overigens wel laten meedoen met het grote oranje. Toen was hij namelijk zeer in vorm en gevaarlijk. Nu moet hij die vorm weer zien te vinden.

26 maart 2021 om 17:15

Ik herinner me vooral dat Van Basten terug kwam van een blessure. Dus die vergelijking gaat niet op. Daarnaast had Marco al het sea bewezen. Deze jongens staan aan het begin van hun carrière. Dat kun je toch niet met droge ogen vergelijken.

26 maart 2021 om 15:17

1. Gakpo is geen spits. 2. Ihattaren heeft nog niks bewezen 3. Het "monster" is monsterlijk roekeloos en ook nog monsterlijk uit vorm.... Dan zeg je dat er 3 PSV spelers moeten spelen en laat je de enige Psv'er die wel speelt (malen) buiten beschouwing? Ik snap de verwijzing naar Low ook niet? Wie van de toppers moet FdB passeren dan? Depay? Frenkie? De ligt? van Dijk? Raar verhaal dit..

26 maart 2021 om 15:25

Wil je goals? dan schat ik Gakpo hoger in dan. Geen spits? Misschien geen centrumspits, maar op de vleugels is hij een welkome aanvulling. Liever gakpo dan berghuis dan Babel. depay en malen moeten maar vechten om de centrumpositie.
Acht je tete, hateboer tot meer in staat dan Dumfries? Ik niet

Low
Deze man gaat niet voor vriendjes.
Groite namen bedankt hij gewoon
Boer wil babel niet bedanken, durft niet op te tr3den tegen het showroomvoetbal van depay.
Als bondscaoach moet je durven en niet teren op oude glorie en oude vriendjes
(tete, hateboer, Roon, Luuk, Babel, Promes)

26 maart 2021 om 17:14

Een vleugelaanvaller is heel iets anders dan een spits natuurlijk.. Gakpo heeft weliswaar meer potentie dan Berghuis maar ik acht Berghuis op dit moment verder dan Gakpo. Doet er verder niet toe want Gakpo staat links en Berghuis op rechts.. Babel begin ik niet over want die hoort niet eens meer te voetballen.. Tete, Hateboer of Dumfries is mij om het even.. Maakt niet uit wie je daar neer zet, daar ga je de wedstrijden niet op winnen of verliezen... Vervolgens begin je over oude glorie en noem je Tete, Hateboer, Roon, Luuk, Babel en Promes... In welke wereld is dat ooit oude glorie geweest?

26 maart 2021 om 15:51

Gakpo is ook gewoon Europese middelmaat. Die had het echt niet beter gedaan bij een Tottenham. Verder verdient Ihattaren momenteel geen selectie. Zuur voor hem, maar hij speelt gewoon bij lange na niet goed genoeg. Zelfs niet tegen de bodem van de Eredivisie. Totdat iemand het in een grote competitie laat zien, moeten we gewoon concluderen dat onze aanvallers de Europese middenmoot niet ontstijgen. Het voordeel is dat veel van hen nog jong is, maar heuse toptalenten zitten er zeer waarschijnlijk niet tussen op de flanken of in de spits.

Die vormdip in de eerste seizoenshelft blijft bizar. Leek opeens het niveau van de linksbuiten van Odin59 niet te ontstijgen. Hoe je het went of keert. Hij heeft vorig jaar veel voor de club betekent met een goed rendement maar ook vaak prima veldspel in en rond de 16 met Tadic, Donny, Ziyech, enz. In de korte passing en combinatie opzich gewoon een prima aanvaller. Oranjewaardig? Misschien net niet. Ook komisch trouwens hoe zoveel mensen hier dat gehele succesvolle seizoen van Promes ophangen aan welgeteld 3 of 4 voorzetten van Ziyech waar hij van profiteerde alsof hij daarbuiten dat jaar niks heeft laten zien. Derksen was een van de eerste die die onzin verkondigde en, zoals wel vaker op dit forum, lees je de weken en maanden erna tig keer dat Promes volledig van Ziyech afhankelijk was.

Zie promes misschien nog liever dan stengs en berghuis op rechts, maar ik snap best dat je geen zin heb in de onrust rond hem nu. Wellicht als hij bij Spartak even zijn focus kan herpakken en presteerd dat je tegen de tijd van het EK hem weer mee kan nemen door gebrek aan beter.

"we zitten nu kort voor het EK. Dat betekent dat alle spelers uit de voorlopige selectie bij ons in beeld blijven, ook al zitten ze nu niet bij de definitieve groep. Dat geldt bijvoorbeeld voor Quincy Promes, die ik nu niet geselecteerd heb. De concurrentie op zijn positie is groot en ik kies op dit moment voor anderen"

Ik vind dit stuk zo'n dooddoener hier kan je als speler toch helemaal niks mee. Hier koop je echt niks voor.
De Boer moet gewoon spelers selecteren en gebruiken op plekken waar ze goed zijn en waar ze bij de club ook spelen. Daar zijn ze het sterkst en hoef je ze in een korte tijd ook niet op een andere positie laten wennen.

26 maart 2021 om 15:01

En je denkt niet dat de kans groot is dat Frank de boer of een van z'n assistenten met Promes heeft gesproken en dit in meer detail heeft uitgelegd en besproken? Of denk je echt dat Promes dit ook zo via de persconferentie alleen maar hoort?

26 maart 2021 om 15:06

Er zal best een gesprek geweest zijn. Maar de zin je blijft in beeld zou best zo gezegd zijn.
Er zal vast met meerdere spelers gesproken zijn en er zal echt wel tegen allen gezegd zijn je blijft in beeld.

Dus dat het misschien niet precies zo gezegd zou zijn kan maar de Boodschap zal nog steeds hetzelfde zijn.

Net als je gesolliciteerd heb bedankt voor nu maar we houden je in de peiling als er ooit nog wat kom.

26 maart 2021 om 15:22

Dus volgens jou had De Boer tegen Promes moeten zeggen: "ik heb je nu niet geselecteerd dus ga er maar van uit dat dit ook nooit meer gaat gebeuren zolang ik trainer ben"? Of dat jij ergens solliciteert en ze zeggen "bedankt maar jij hoeft hier echt nooit meer terug te komen!" Vind je het zelf niet een beetje raar?

26 maart 2021 om 15:53

Verder is de concurrentie helemaal niet zo groot, want de meeste spelers ontstijgen de Europese middenmoot niet. Even wat rendement halen in de Eredivisie en je zit al snel bij Oranje. Dat neemt niet weg dat ik Promes momenteel niet graag in Oranje zie. Het is niet niks waar hij van beschuldigd word.

Los van dat ik mij ook niet altijd kan vinden in de opgeroepen namen, vind ik dat mensen wel veel te makkelijk schreeuwen dat de Boer de verkeerde spelers selecteert en wanbeleid voert. Maar die mensen kijken alleen maar naar de voetballers die zij wekelijks een paar minuten of misschien een hele wedstrijd aan het werk zien. Maar er komt gewoon veel meer bij kijken tijdens het samen stellen van zo'n groep. Het moet ook qua persoonlijkheid passen binnen een team, je wil een bepaald klimaat creëren binnen je selectie met bepaalde regels en gedragingen. En misschien passen sommige spelers daar wel niet zo goed in en verstoren zij de groepsharmonie. Dit zijn gewoon onderschatte onderdelen van het vormen van een selectie, waar niemand rekening mee lijkt te houden van buiten af.

26 maart 2021 om 15:25

Dat is zeker een zeer ondergewaardeerd punt om een top elftal neer te zetten. Nu lijkt er echter of er niks van dat alles inzit. Geen eenheid, niet de sterkste namen, tactisch oogt het zeer zwak, sterktes worden niet benut van spelers en ga zo maar door.
Zijn voorganger Koeman liet juist het omgekeerde zien en zorgde wel voor sociale cohesie en een team dat voor elkaar ging. Gezien het verleden van Frank de Boer heb ik er bar weinig vertrouwen in dat hij de geschikte man is voor deze klus en dat riep ik al tijdens zijn aanstelling.

Het is gewoon omdat hij niet iemand in zijn team wilt die misschien bij de tijd dat het EK begint de gevangenis in moet. Daarom zit hij er nu niet bij.

Promes is nuttiger dan Babel malen bergwijn en Berghuis. Slaat werkelijk nergens op toch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger20
D. DumfriesVerdediger22
P. van AanholtVerdediger20
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger20
O. WijndalVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

87 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
OGC Nice wil Jean-Clair Todibo defintief overnemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren