De Ligt gaat in op eventuele vervanger Van Dijk: ‘Verdedigend sterker dan Blind’

Vrijdag, 26 maart 2021 om 13:33Rian Rosendaal • Laatste update: 13:59

Matthijs de Ligt gaat vrijdagmiddag op een persmoment dieper in op het al dan niet meedoen van Virgil van Dijk aan het EK van deze zomer. De Oranje-international vindt dat de van een zware knieblessure herstellende verdediger een goede indruk maakt, al is deelname aan het eindtoernooi echt een race tegen de klok geworden voor de Liverpool-stopper. Daarnaast krijgt De Ligt wie hij achterin liever naast hem ziet spelen: Daley Blind of Stefan de Vrij.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat is de beste optie naast Matthijs de Ligt in het centrum van de verdediging?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door tiesked)

Heeft hij natuurlijk gelijk in maar niet echt collegiaal om dat openlijk te zeggen.

26 maart 2021 om 14:09

Vindt het wel iets hebben die eerlijkheid. Liever dit dan schijnheilig doen en dingen zeggen waar je niet achter staat. Hij kraakt Blind toch niet af? Het is toch ook geen publiekelijk geheim dat De Vrij gewoon veel beter is in de verdedigen en Blind juist heel goed kan mee voetballen.

26 maart 2021 om 14:09

Dat hij de kwaliteiten van zijn collega's benoemd?

26 maart 2021 om 14:11

Laten we nou niet doen alsof Blind en De Vrij hun eigen kwaliteiten en 'beperkingen' niet kennen. Die zijn de eersten om in te stemmen met wat De Ligt hier zegt hoor.

26 maart 2021 om 14:13

Heerlijk juist. Nee, laten we lekker politiek correct over onzin blijven praten zonder werkelijk wat te zeggen. Eindelijk een interview waar iets uitkomt. Ik zeg: ik hoor hier een captain spreken.

26 maart 2021 om 14:50

wat niet? Dat blind voetballend beter is en de vrij sterker en verdedigen beter?
Dat is hetzelfde als benoemen dat water nat is en de nacht donker.

Wat is hier in vredesnaam niet collegiaal aan?

Stefan de vrij of Dailey Blind, dat lijkt mij voor niemand een moeilijke keuze toch?

26 maart 2021 om 14:29

Klopt. Tegen een snelle of sterke spits De Vrij, tegen een land dat zich ingraaft/minder indrukwekkende aanval Blind...

26 maart 2021 om 14:31

Hoezo dat nou weer? De Vrij is voetballend prima , bovendien kan De Ligt ook goed mee voetballen.
Ik zie geen reden om in bepaalde situaties Blind boven De Vrij te verkiezen , kwalitatief gezien.

26 maart 2021 om 14:49

Stephan82, aub hou op! Ongeacht de tegenstander, veld, coach, medespelers etc. altijd de Vrij boven Blind.

26 maart 2021 om 14:54

dus pot dicht en hopen op de voorhoede? De Vrij speelt bij Inter als een oude libero in een 5 mans verdediging. Doet die goed, begrijp me niet verkeerd.
Maar ik zie zeker ook wel redenen om met blind te spelen.
Blind is voetballend een van de betere van het hele elftal, maar dan moet je hem wel in zijn kracht benutten.

Enige reden die ik niet zie, is om niet met 5 man achterin beginnen, zodat ze allebei kunnen spelen. 5 man met aanvallende backs, de vrij en de ligt als defensief blok en blind als vrije man die kan inschuiven in middenveld.

26 maart 2021 om 15:25

Pot dicht had ze afgelopen woensdag wel geholpen in ieder geval en het is niet dat Turkije nou zo aanvallend speelde...

26 maart 2021 om 15:31

Tegen een land dat zich ingraaft met Blind spelen? Die spelen meestal op de counter en de snelheid van Blind hebben we allemaal afgelopen woensdag helaas gezien. Altijd met de Vrij spelen imo

26 maart 2021 om 15:38

Niet mee eens, als je ziet hoe de vrij voetbalt... Hij zal misschien niet het niveau hebben van blind maar hij zit daar ook zeker niet ver onder. Dus in alle tijden zou ik voor de Vrij gaan.

26 maart 2021 om 16:05

Blind is gewoon een zwakke schakel achterin. Leuk dat hij goed mee kan voetballen, maar verdedigend is hij zwak en in de omschakeling en in de sprint te traag. Dan is hij voor de CV positie en de linksback positie gewoon geen optie. De Vrij kan heel behoorlijk voetballen, verzorgt bij Inter ook de opbouw. Helaas lezen of zien we daar niks over hier, want er worden om een of andere reden geen stukken door Voetbalzone over hem geschreven. Maximaal "de vrij speelde 90 minuten mee aan de kant van Inter".

26 maart 2021 om 14:35

Ja, want we hebben met die middelmaat voorhoede zoveel creativiteit in de ploeg... Pfffff tegen sterke landen helemaal mee eens maar dat Blind bashen is zo makkelijk. Noem er eens eentje buiten de jong die dergelijke steekballen geeft, durft direct te spelen of dat voetbalgogme heeft. En dat met een voorhoede die de bal in de voeten wil om lekker voorspelbaar te gaan pingelen, hakjes te geven met 3-0 achter en van 35 meter op doel schiet. Maar Blind is zo slecht... Please. Persoonlijk heb ik ook liever 5-3-2 met drie beesten als VVD, de ligt en de vrij hoor maar Zo simpel is de keuze de vrij of blind momenteel niet, vind ik

26 maart 2021 om 14:41

Allebei inderdaad heel makkelijk. Of vond je het middenveld of Wijndal zo fantastisch spelen? Ik denk dat Blind beter is dan Wijndal of de Roon. Het enige voetbal dat je gezien hebt die wedstrijd waren de ballen in de zone gegeven door Blind, verder kon niemand die pass geven. En Wijndal is gewoon echt nog niet klaar voor dit niveau.

Ik blijf De Ligt echt een verademing vinden in de huidige tijd. Altijd eerlijke, nuchtere antwoorden op de vragen die gesteld worden en meestal (afgelopen vrijdag niet, geheel terecht) met een glimlach. Geen rare fratsen en een natuurlijke leider. Heerlijk om te zien. Hij is met zijn 21 jaar al meer volwassen dan ik met mijn 30 jaar

"ik weet ook niet of ik speel, dat ligt natuurlijk ook nog eens aan de coach".

Haha, heel netjes dat je het zo brengt Matthijs, maar heel Nederland weet wel dat je vrijwel de eerste op het wedstrijdformulier bent. Maar de bescheidenheid siert je

Hetvwachten istotdat depay zegt wie er spelen. Koeman maakte hem te groot. Spelers moet je kort houden. Ik weet niet of Dick Advocaat bij Feyenoord dezelfde fout heeft gemaakt met Berghuis.
Ze even groot maken werkt korte tijd, daarna gaan ze zich te groot voelen.
De tegenstander laten bepalen wie wanneer waar speelt is natuurlijk zo gek nog niet. In het oude ajax wits de tegenstander precies hoe er gespeeld zou worden. Ten Hag brengt gelukkig af en toe wat wijzigingen door.
Frank de Boer zou nu Ihataren erbij moeten halen. Ik ben er van overtuigd dat hij iedereen de mond zal willen snoeren en spelen als nooit tevoren

26 maart 2021 om 14:20

Hoezo denk jij dat Depay zich te groot voelt? Waaraan merk je dat?

26 maart 2021 om 15:09

Vermoedelijk omdat hij een voorliefde voor mooie wagens heeft, met zijn vorstelijke salaris geen kleren bij de H&M haalt en zijn vrije tijd graag in de studio besteedt. In Nederland doe je dan al gauw iets fout😉.

Mooi gezegd van De Ligt! Ik denk dat hij en Stefan de Vrij een prima centrale duo zouden vormen. Beide van uitermate hoog niveau.

In wedstrijden zoals tegen Letland zie ik graag Blind spelen, hij kan met zijn voetballende kwaliteiten, en vooral die verticale passen van waarde zijn. Maar tegen sterkere tegenstanders heb ik liever de Vrij, om dezelfde redenen die de Ligt heeft genoemd. Hij is zelf ook niet de snelste maar ivm Blind wel een stuk vlugger, soms lijkt Daley net een opa als hij achter zijn tegenstanders aan het lopen is.

Speelt onze niet verdedigend sterke Blind als enige nog voor een Europese prijs? Maar goed dat die zulke geweldige teamgenoten heeft om zijn tekortkomingen te maskeren.

26 maart 2021 om 14:30

Wat heeft dat in hemelsnaam te maken met dit onderwerp? Ekkelenkamp speelt ook voor een Europese prijs..

26 maart 2021 om 14:35

Hmm volgens mij probeer je sarcastisch te doen, alleen mislukt dat omdat je gewoon gelijk hebt. Hij speelt inderdaad als enige om een Europese prijs (geen idee wat dit er toe doet) en het is inderdaad maar goed dat hij zulke goede spelers om zich heen heeft, anders lagen ze er tegen Lille al uit.

De Vrij is natuurlijk een veel betere verdediger, maar we weten allemaal dat Frankie toch wel voor Daley kiest.

Blind heeft een oneindig hoeveelheid krediet bij het Nederlands elftal. Bij Ajax vind ik hem echt uitstekend en ik snap ook dat hij bij de selectie hoort, maar hij heeft zo onwijs veel matige wedstrijden gespeeld, dat hij voor nu gewoon zou moeten banken. Bij Ajax wordt ook gewoon compleet anders gevoetbald. Tegen de wat zwakkere teams kun je inderdaad met Blind als CV spelen, maar hoop niet dat we op het EK daarmee aankomen.

Wat een vent is die De Ligt toch. Als je hem zo hoort praten, zo welbespraakt en doordacht, daarvan zou je niet denken dat het een 21-jarige jongen is. Hij heeft helemaal gelijk in wat hij zegt dat De Boer de opstelling bepaalt, maar geeft toch heel netjes antwoord van wat hij vindt. Inhoudelijk gezien denk ik dat tegen mindere tegenstanders De Ligt / Blind prima is (meer voetballend vermogen), maar tegen betere tegenstanders De Vrij / De Ligt nodig is (betere verdedigers).

Stefan de Vrij is al 2 seizoenen lang de beste centrale verdediger van de serie A. Is bijna nooit geblesseerd. Verdedigend ijzersterk en kan ook nog eens meevoetballen. Als je Blind verkiest boven de Vrij dan kunnen we de Boer nog minder serieus nemen

26 maart 2021 om 15:35

De Vrij is wel constant geblesseerd/afwezig op het moment dat hij gaat spelen bij Oranje (helaas).
Destijds een blessure. Nu corona. Het zit Stefan niet mee

26 maart 2021 om 16:15

Dat is waar. Die pech heeft hij. Bij Inter speelt hij bijna alles en dan vaak vlak voor een interlandperiode geblesseerd. Hij heeft door de aanwezigheid van De Ligt en van Dijk eigenlijk ook veel te weinig interlands gespeeld voor zijn kwaliteiten. Hij zou denk ik bij België, Duitsland, Portugal, Spanje en Argentinië altijd spelen als we het hebben over de landen in de wereldtop

Als Virgil er niet bij is gewoon lekker 3-5-2 spelen met alle drie achterin. Dat zou ons wel eens goed uitkomen om even af te stappen van 4-3-3.

26 maart 2021 om 15:36

Dan wel met De Ligt - De Vrij - Blind/aké, mag ik hopen?

Als je de Ligt in het veld ziet en dan op een persconferentie op deze manier hoort praten, vraag je je toch af waarvoor Wijnaldum in godsnaam (reserve)aanvoerder is.

Heel volwassen geantwoord van de Ligt.
Ook leuk dat hij zegt: wie weet speel ik wel niet?

Ik ga er gemakshalve van uit dat het gewoon De Ligt - de Vrij gaat worden hoor.

De Vrij is in alles beter wat mij betreft dan Blind of Aké, maar goed. Wellicht is Aké ietsje sneller? En Blind voetballend ''ietsje'' beter.

Echter moet men nu niet doen alsof Stefan de Vrij niet kan voetballen en alsof Daley Blind nu een wereldvoetballer is. Daley heeft zo zijn kwaliteiten, maar in mijn ogen vooral zijn gebreken die niet bij het basis elftal van het Nederlands Elftal passen...

Hij mist snelheid (werd er echt belachelijk uitgesprint door die middenvelder van Turkije afgelopen week, vond ik echt schrijnend om te zien. Die gast, nummer 6 of nummer 8, is ook niet de snelste en liep hem echt keihard eruit). Daarnaast draait Blind ook alsof hij een Scania is, verschrikkelijk.

Tel daar bij op dat hij de laatste tijd echt matig overkomt op mij als CV en het feit dat hij tegen Turkije ook vaak balverlies leed. Rest mij niks dan De Vrij (indien fit) en ook Aké (indien fit) boven Blind te plaatsen als CV naast De Ligt!

Hopelijk is Virgil fit genoeg en gaan we 3-5-2 spelen, maar ik ben er bang voor. Zou ideaal zijn!

Deze opstelling zou ik top vinden. Mocht Virgil fit geraken en mocht het gros de vorm vasthouden (gravenberch prima seizoen bij Ajax, idem voor Karsdorp bij Roma). Cilissen weer bij Valencia aan de bak. Linkshalf/back is alleen kommer en kwel. Jetro Willems is daar ideaal, maar is zwaar geblesseerd geweest. Weet niet hoe die er nu voorstaat. Verder nog Wijndal of van Aanholt die daar goed kunnen functioneren. Tegen mindere landen kan je daar wellicht nog Malen of Bergwijn neerzetten. Met name Bergwijn verdedigd (zeker bij Mourinho ook) voldoende mee en heeft zijn body type ook mee.

Spitsen met Weghorst als vaste man en Depay eromheen, lijkt mij ideaal!

Cilissen
De Ligt
De Vrij
Van Dijk/Ake
Karsdorp
Gravenberch
Frenkie
PvA/Wijnd/Wi
Wijnaldum
Weghorst
Depay

Ik zou de Vrij alleen opstellen als je met 5 verdedigers speelt aangezien hij dan op zijn best is. Anders zou ik altijd Blind opstellen. Ze hebben als duo bewezen dat ze tegen de beste spitsen van Europa kunnen spelen dus kom niet aan met 'gebrek aan snelheid'. Frank de Boer speelde ondanks dat hij niet snel was ook geweldig naast Stam. Kies altijd voor een verdediger en een voetballer

Wat mij betreft legt Ajax de trainer Matthijs de Ligt nu al vast vanaf het seizoen 2040-2041. Wat een ongelofelijke gozer is dit.

Maar waarom niet allebei dus centraal van links naar rechts Blind, de Ligt, de Vrij?

Je kan beter vragen of De Vrij liever met De Ligt of Blind naast zich speelt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2220 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

156 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 25 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘De perschef vroeg zich af of ze De Ligt niet moesten beschermen’

Juventus mag dit seizoen dan nagenoeg naast alle prijzen grijpen, Matthijs de Ligt is een van de weinig lichtpuntjes in het elftal van trainer Andrea Pirlo. De jonge verdediger houdt zich...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Manchester United hoopt de prijs van Jadon Sancho te kunnen drukken door Jesse Lingard in de deal te betrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren