‘Uitzonderlijke’ Götze maakt tongen los bij PSV: ‘Daar kun je niet op trainen’

Donderdag, 25 maart 2021 om 12:23Rian Rosendaal

Philipp Max vindt het een waar voorrecht dat hij bij PSV dagelijks op het trainingsveld mag staan met landgenoot Mario Götze. De aanvallend ingestelde linksback, die vorig jaar kort voor de spelmaker bij de Eindhovense club binnenkwam, looft met name de veelzijdigheid van de aanvallende middenvelder die Duitsland in 2014 hoogstpersoonlijk naar de wereldtitel schoot.

"Mario weet wanneer er tempo in het spel moeten komen, terwijl hij ook altijd in de gaten heeft wanneer er rustiger aan moet worden gedaan, of wanneer het verstandig is om de bal naar achteren te spelen", verklaart Max in een uitgebreid interview met Goal en SPOX. "Zijn ongelooflijke goede techniek en zijn gevoel voor de situatie maken van hem een zeer uitzonderlijke speler." Om er vervolgens aan toe te voegen: "Daar kun je simpelweg niet op trainen, die kwaliteiten heb je of niet. Daarom is hij ook zo belangrijk voor ons elftal."

Max denkt dat de loopbaan van Götze een flinke boost heeft gekregen met de enigszins verrassende overstap richting PSV. "Het is een prettig persoon en een geweldige speler", gaat de vleugelverdediger verder met zijn lofzang op de door Borussia Dortmund opgeleide spelmaker. "Ik denk dat het juist goed is dat hij niet langer in Duitsland actief is, het was voor hem daar niet makkelijk in de afgelopen jaren. Mario maakt een ontspannen indruk en kan echt zichzelf zijn, zowel op als buiten het veld", zo constateert Max.

De PSV-verdediger is met Duitsland in voorbereiding op de aankomende WK-kwalificatieduels. Max maakte in november zijn langverwachte debuut voor die Mannschaft. Verschillende Duitse media hadden zijn vuurdoop al veel eerder verwacht, maar dat is voor de linksback nooit een issue geweest. "Er was bij de buitenwacht veel om te doen, maar die discussies heb ik altijd aan mij voorbij laten gaan. Ik heb mezelf in de kijker gespeeld en vond ook dat de tijd rijp was voor een oproep. Ik heb er verschillende jaren over gedaan om mijzelf te ontwikkelen tot de speler die ik nu ben", zo besluit de PSV-verdediger.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door pinko)

Ik kan bij vlagen absoluut genieten van Götze. Je ziet in bijna alles dat hij gewoon een hoger niveau heeft. Ik zou alleen wel graag willen zien dat hij PSV meer over dooie punten kan helpen (en die hebben ze veel). Concreet bedoel ik dat hij het team meer op sleeptouw zou moeten kunnen nemen. Wellicht persoonlijkheid niet voor, maar kom maar eens uit die comfort zone.

Nou, van die hierboven beschreven Götze heb ik dit seizoen maar een paar briljante flitsen gezien, maar voor de rest vooral verstoppertje spelen. Hij drukt helemaal niet een stempel op Psv. Of dat nog gaat komen is de vraag. Dat hij een paar jaar geleden een prima speler was, doet nu niks ter zake. De coach en zijn lievelingetjes moeten nu presteren!

25 maart 2021 om 12:55

Structureel verstoppertje spelen..... Tegen AZ afgelopen weekend vond ik hem absoluut niet goed laat daar geen misverstand over bestaan. Maar in alles zie je dat hij een hoger niveau heeft dan de rest. In zn aannames, voortzettingen in alles zie dat terug. Ik vind het een feest om naar te kijken en ben het absoluut met je oneens dat hij structureel verstoppertje speelt. Zie de creativiteit die psv miste in de periode na de winterstop dat hij (en gakpo) er niet bij waren.

25 maart 2021 om 13:00

Gotze speelt zeker geen verstoppertje. Zelfs voor een slechtziende moet het nog duidelijk zichtbaar zijn dat Gotze nog altijd veruit de beste en daarmee ook belangrijkste speler is van PSV. Zijn balbehandeling, inzicht, rust en passes...daar kan geen andere PSV'er aan tippen.

25 maart 2021 om 15:17

Precies dit inderdaad. Ik heb nog geen één keer een sprankelende, zeer overtuigende Gotze gezien die zijn elftal bij de hand nam. Moet eerlijk zeggen dat ik wel meer had verwacht van deze transfer.

26 maart 2021 om 08:35

Hij is er lang uit geweest natuurlijk en ook tijdje BIJ PSV geblesseerd geweest. Af en toe zie je echt wel hoe briljant hij is. Zie assist tegen Feyenoord. Veracht komend seizoen meer van hem na een volledige voorbereiding en meer ritme.

Gotze is dit seizoen ook weer geblesseerd geweest. Maar als hij echt 100% fit is en hij is in vorm dan vind ik hem echt zonder twijfel de beste speler van de eredivisie

25 maart 2021 om 12:59

Daveke, dat is nou juist precies het gene wat een voetballer een top voetballer maakt. Het talent is er bij zovelen ( bij Gotze wel meer als gemiddeld ) maar fit blijven en een constante vorm aan houden als voetballer is een van de moeilijkste aspecten.

25 maart 2021 om 12:59

Ok nou dan mag hij wel wat beter presteren. Neemt de ploeg niet op sleeptouw. Nee zeker niet de beste speler van de eredivisie wel in de top 3. Maar Tadic is veel belangrijker voor Ajax en koppelt dit aan effectiviteit en werklust. Je ben of fan of niet van Tadic maar is echt beter dan Gotze.

25 maart 2021 om 13:00

Götze doet het gewoon meer dan redelijk dit seizoen natuurlijk. Beste speler van de Eredivisie vind ik overigens niet. Ook niet als hij 100% fit is. Die titel zal ik eerder aan Tadic geven. Hoeveel impact hij heeft op Ajax sinds zijn komst is onvoorstelbaar.

25 maart 2021 om 13:11

Daarnaast is Tadic letterlijk nooit geblesseerd.

25 maart 2021 om 13:31

Tuurlijk is Tadic veel belangrijker en dit seizoen de betere, maar Götze is technisch toch wel iets beter denk ik. Tadic is fantastisch omdat hij goed speelt en veel doelpunten maakt. Het is net alsof je Messi en Ronaldo vergelijkt (maar dan op eredivisie niveau), waar Tadic meer de Ronaldo is met zijn werkethiek, doelpunten en leiderschap en Götze meer de technicus is.

25 maart 2021 om 13:42

@Rubentje13 Denk dat je de techniek van tadic niet moet onderschatten heeft namelijk ook veel assists vanwege zijn uitstekende voorzetten en passjes.

25 maart 2021 om 13:45

@rubentje13, Perfecte vergelijking inderdaad. Al vind ik Tadic zijn 1e aanname ook altijd echt heel goed. Götze is gewoon een super voetballer, alleen had ik er persoonlijk wel iets meer van verwacht. In de zin van ; PSV bij de hand nemen in wedstrijden als afgelopen zondag.

25 maart 2021 om 13:46

Alleen bij Gotze ziet het er dan wat eleganter uit dan Tadic dat zeker.

25 maart 2021 om 14:04

@rubentje, snap wat je bedoelt met de Messi / Ronaldo vergelijking, maar vind hem niet helemaal opgaan. Die twee spelers hebben, of hadden, namelijk een vergelijkbare impact op het spel van hun ploeg en ik vind niet dat je dat van Tadic en Götze ook kunt zeggen.

Denk dat Götze intrinsiek zeker de betere speler is, maar Tadic is veel belangrijker voor Ajax dan Götze tot nu toe voor PSV is geweest. Dat heeft natuurlijk ook te maken met blessures en medespelers, maar Tadic is in mijn ogen dit seizoen wel echt dé uitblinker in de Eredivisie. Koppelt zijn talent aan een uitstekende mentaliteit en leiderschap. Die impact kan Götze misschien nog krijgen, maar alleen talent is natuurlijk niet genoeg. Dat is het ook bij Messi niet, die daar ook een buitenaardse effectiviteit aan koppelt.

Vindt Koopmeijners overigens ook een fantastisch seizoen draaien. Lijkt me echt een droomaanwinst voor dit Psv, even tussendoor.

25 maart 2021 om 16:30

Tadic zijn mentaliteit is echt waardeloos met ald dieptepunt 2 of 3x na afloop naar tegenstanders lopen en agregeren.. of het nou iets over de moeder zeggen is of demonstratief zeggen dat je de drie punten hebt is zielig en toont een slechte mentaliteit. Ook het constante gezeur bij de scheids.... En die belachelijke valpartijen en schwalbes is echt een dingetje. Die mentaliteit heeft gotze absoluut niet... die is binnen en buiten het veld een top prof zonder allures. Voetballend bij allebei 100% fitheid denk ik dat gotze meer kan brengen. Tadic heeft op het moment het voordeel dat hij ajax alles loopt. PSV had dit seizoen een nieuwe trainer en belangrijker een nieuwe speelstijl. Waarschijnlijk gaan we daar volgens seizoen echt pas van genieten en zal dat leiden tot kampioenschap en europees succes.

25 maart 2021 om 16:31

Tadic zijn mentaliteit is echt waardeloos met ald dieptepunt 2 of 3x na afloop naar tegenstanders lopen en agregeren.. of het nou iets over de moeder zeggen is of demonstratief zeggen dat je de drie punten hebt is zielig en toont een slechte mentaliteit. Ook het constante gezeur bij de scheids.... En die belachelijke valpartijen en schwalbes is echt een dingetje. Die mentaliteit heeft gotze absoluut niet... die is binnen en buiten het veld een top prof zonder allures. Voetballend bij allebei 100% fitheid denk ik dat gotze meer kan brengen. Tadic heeft op het moment het voordeel dat hij ajax alles loopt. PSV had dit seizoen een nieuwe trainer en belangrijker een nieuwe speelstijl. Waarschijnlijk gaan we daar volgens seizoen echt pas van genieten en zal dat leiden tot kampioenschap en europees succes.

25 maart 2021 om 23:15

Tadic en een slechte mentaliteit? Tadic heeft zo'n ongelooflijk goede mentaliteit juist, dat hij soms te ver gaat. Maar hij wilt koste wat het kost winnen en stuurt daarbij ook het team aan, voor tegenstanders een kwal, maar voor menig Ajacieden een ideale leider.

25 maart 2021 om 16:21

Dat is wel een dingetje en kleeft aan hem. Blessureleed is nooit ver weg bij hem. Is volgens mij ook 1 van de reden dat een echt grote club zich niet gaat branden aan hem. Althans, wanneer zijn salariseisen hoog zijn. Komt hij spelen en wordt afgerekend op gespeelde wedstrijden, hoe meer achter elkaar, hoe hoger de uitkering, dan was hij wat aantrekkelijker geweest.

Blijft een geweldige speler, verassend dat hij niet beslissend is voor psv zoals Mo eerder wel was!

Zware tegenvaller die Götze. eerlijk, toen PSV hem presenteerde dacht ik die gaan makkelijk kampioen worden maar het valt allemaal vies tegen.

25 maart 2021 om 13:26

Het is een team sport he, 1 man kan een elftal niet even kampioen maken.

25 maart 2021 om 13:32

Precies, wie kon er nou denken dat psv met deze selectie makkelijk kampioen konden worden, niet 1 x dit seizoen een wedstrijd gespeeld waarvan je denkt nou, die zijn niet te kloppen

25 maart 2021 om 16:27

Ik had ze wel hoger ingeschat; vooral gebaseerd op de aanvallende kwaliteiten van de selectie. En in Nederland kun je daar al ver mee komen. Zahavi, Gã¶tze, Malen, Gakpo, Madueke, Ihattaren; een hele rij kanonnen. En verdedigend is het toch ook niet slecht, althans op papier. Maar er lijkt heel vaak samenhang te ontbreken in het team. Ook de fitheid laat te wensen over. Eerlijk is eerlijk, ik zag ze als een geduchte concurrent voor de titel. Vooral begin van dit kalenderjaar, toen Ajax nog wat in een dip zat. Maar de Amsterdammers hebben een indrukwekkende serie neergezet. Gestart na de 0-2 achterstand thuis tegen.... jawel, Psv....

Wel bijzonder dat na die wedstrijd tegen AZ en de uitspraken van Derksen en vd Gijp, opeens iedereen nu vindt dat Götze niet goed (genoeg) speelt haha. Hele seizoen hoor je er nauwelijks iemand over maar nu vindt iedereen dat opeens. Bijzonder. Götze is dit seizoen 9/10 de beste op het veld in de wedstrijden die hij meedoet, dus hoe mensen erbij komen dat hij slecht speelt is mij een raadsel. Hij is nooit iemand geweest die enorm de duels opzoekt maar dat wordt nu opeens wel verwacht. Ook zijn bijdrages aan goals en assists is omgerekend naar minuten gewoon prima en niet minder dan voorgaande seizoenen in Duitsland, met uitzondering van 2 uitschieters.

25 maart 2021 om 13:33

Ben het met je eens hoor Skede maar voor mij persoonlijk had ik wel meer verwacht van Gotze dan tot nu toe is gezien. Slecht vind ik dan ook inderdaad een slechte keuze maar aan het begin van het seizoen werd je doodgegooid met het woord “wereldkampioen” waardoor nog hogere verwachtingen zijn geschept. Denk dat zeker volgend jaar Gotze zal laten zien wat voor klassespeler hij is en word het weer wat spannender bovenin.

25 maart 2021 om 13:46

Ach, zo waren er ook zat mensen die niet hadden verwacht dat hij meer dan pak ‘m beet 5 tot 10 wedstrijden zou spelen. Ik vind hem persoonlijk ook nog niet helemaal spelen naar zijn potentie, maar eigenlijk is elke wedstrijd kijken met Gotze in het team mooi meegenomen.

25 maart 2021 om 13:49

Er wordt toch niet gezegd dat hij slecht speelt? Alleen dat men meer van hem verwacht. Of had jij niet meer van hem verwacht bij zijn komst?

25 maart 2021 om 14:38

Ik las bij zijn komst anders overal dat hij niet fit, te dik en over de top was... Ik had van hem verwacht dat hij voetbal en ervaring brengt, en de beste speler zou zijn. Dat is hij, dus nee ik had niet verwacht dat hij 15 goals en 10 assists zou geven.

25 maart 2021 om 16:30

Het is wel zo dat je na een uitspraak van iemand, in dit geval Derksen, er zelf ook over na begint te denken. En dat je dan zegt, verrek, hij heeft wel een punt. Soms duidt iemand iets dat nooit echt onder de aandacht is gebracht, dus op zich ook weer niet zo vreemd dat daarna iedereen zich daar een mening over begint te vormen. Zo werkt het wel een beetje...

Gotze heeft niet gebracht wat hij had moeten brengen. Zo simpel is de eindconclusie
Zijn techniek is uitstekend, maar hij heeft het team niet geleid. Hij krijgt zoveel vrijheid met die 2 werkpaarden achter zich dat hij zich aanvallend kan uitleven. Ik heb het niet gezien. Nu snap ik waarom hij is komen relaxen in Nederland

Het is al een waar feest om naar te kijken, dus ik begrijp Max zijn mening volledig. Het is echt te hopen dat hij in de zomerstop écht fit kan worden en aankomend seizoen fit blijft. Dat zou een klein wondertje zijn, maar daar zouden we grote wonderen voor terugkrijgen.

Kennelijk nemen vele genoegen met een paar leuke balletjes hier en daar! Verder dan dat vind k hem dit seizoen echt niet gekomen. Wat heeft ie PSV als elftal in het seizoen gebracht? Ik vind vrij weinig. Natuurlijk zullen blessures een rol hebben gespeeld maar dat is de gok die PSV nam. Ben benieuwd of aan t einde van z’n rit bij PSV, kunnen concluderen of ie z’n geld waard was (salaris).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3219
E. ZahaviAanvaller2411
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller142
J. PiroeAanvaller101
Y. MvogoKeeper320
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren