Krul baalt van knal in kruising: ‘Pak op andere avond misschien wel wereldbal’

Donderdag, 25 maart 2021 om 08:55Rian Rosendaal

Tim Krul zal met weinig plezier terugkijken op zijn optreden in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (4-2). Dat hij vlak voor de aftrap pas hoorde dat hij de geblesseerde Jasper Cillessen moest vervangen hielp ook niet echt mee. "Het is niet ideaal, Je doet alles om Jasper warm te maken dus je hebt zelf nog niet de volle focus", zo klinkt het in gesprek met de NOS. Krul moest inclusief een benutte strafschop van Burak Yilmaz viermaal de gang naar het net maken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Tim Krul moet de eerste doelman van Oranje blijven


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door migi)

Wereldbal? Die bal komt gewoon in de hoek waar de keeper hem altijd moet hebben haha,dat is een doodnormale redding als ie die had gepakt. Nu is het een blunder. 3 v.d. 4 goals is toch wel Krul aan te rekenen, dusja als je zo'n doelman hebt staan dan wordt het sowieso al lastig om te winnen.

25 maart 2021 om 09:16

3 v.d 4 klopt niet, de eerste werd ongelooflijk van richting veranderd. Penal kan je nooit een keeper aanrekenen als hij niet degene is die hem veroorzaakt. En ook de vrije trap hebben maar weinig keepers.

25 maart 2021 om 09:19

Kijk aub die vrije trap eens terug. Die komt echt recht waar die keeper hem altijd moet hebben. Dat is gewoon een fout en de meeste keepers hebben die. De eerste wordt aangeraakt, maar gaat Krul ook erg traag naar de grond. Twijfelgevalletje, maar ook niet het sterkste wat een keeper kan doen. 2 dikke fouten en oke die eerste geef ik 'm dan nog voordeel van twijfel.

25 maart 2021 om 09:25

Inderdaad gewoon 3 van de 4 goals zijn gewoon enorme fouten. Ik snap sowieso niet waarom er vaak door mensen geroepen is om Tim Krul in Oranje. Ik vind het maar een wildebras die totaal geen zekerheid uitstraalt. Staat altijd heel onrustig in de goal en laat veel ballen los. Af en toe zeker een goede reflex maar technisch is het niet best en meevoetballen is die ook geen ster in. Veel alternatieven zijn er ook niet maar ik zit wel wat rustiger op de bank als Cillissen of Stekelenburg in de goal staat.

25 maart 2021 om 10:05

@inkemontana

Fouten vond ik het niet, maar een keeper die punten voor je pakt zou er twee hebben gehad en dat is wel wat je in Oranje wilt. Maargoed, die alternatieven hebben we bij Oranje niet, wel denk ik dat Stekelenburg na Cillessen de beste Oranje doelman is.

25 maart 2021 om 10:20

eens, Krul heeft nog nooit in zn carriere laten zien dat hij bij de top hoort en daarom speelt hij er ook nooit. Heeft ooit eens 1 hele goede wedstrijd bij newcastle gespeeld en een goede strafschoppenserie bij Oranje. Dat zijn zn hoogte punten.
En maar zeuren over Stekelenburg

25 maart 2021 om 10:21

Krul zit er nog steeds bij door die penaltyreeks 6 jaar terug. Als hij goed kon keepen dan had Van Gaal of welke bondscoach dan ook hem wel eerste keeper gemaakt. Zo bijzonder is de rest ook niet. Er is een reden dat Krul op het 2de niveau speelt en bij Jong Ajax en az blunder na blunder maakte.

25 maart 2021 om 10:27

Kan je nagaan de een zit er bij door 2014 en de ander door 2010. Tis treurig gesteld met de keeperts.

25 maart 2021 om 10:29

Oh, ik dacht dat 'de ander' er bij zat doordat hij nu bijna twee keer per week staat de keepen bij een Europese subtopper die nog meedoet om drie prijzen.

25 maart 2021 om 10:32

1ste goal is gewoon een rolletje, hij is zo traag als een logge beer.

25 maart 2021 om 11:00

Er zijn er 3 toch.

25 maart 2021 om 11:18

Naar mijn idee staat de muur al niet goed! Waarom de korte hoek afdekken? Kans is groot dat Yilmaz (heet ie zo?) gaat trappen. Die is rechts toch? Dus volle muur in lange hoek. Keeper meer op korte hoek. Of wanneer je toch zo staat, niet eerst dat ene stapje naar rechts nemen. Dat deed Krul wel, dan ben je te laat.

25 maart 2021 om 09:35

6 jaar geleden blunderde Cillesen ook in Istanboel. Vloek van Istanboel misschien? Haha

25 maart 2021 om 10:26

Doe normaal man, dat was een geweldige vrije trap. Een doodnormale redding, nee man. Ik vond de 3-0 juist de fout. Die moet je gewoon hebben, maar die vrije trap is gewoon prachtig binnengeschoten.

25 maart 2021 om 12:58

Rutte vs Wilder recreate? Dan doe ik vrolijk mee hoor: doe zelf normaal man! De keeper zet zijn muur niet voor niks voor een bepaalde hoek. Deze hoek moet altijd voor de keeper zijn, helemaal met de lengte van Krul. Dat ie in de andere hoek op deze manier erin kan vliegen (over de muur heen), dan is het een wereldgoal. Maar in de hoek van de keeper mag deze er nooit in.

26 maart 2021 om 17:18

hahaha, doe even normaal en rustig was dat toch

In principe is Krul een hele betrouwbare doelman. Ik weet niet wat hij gisteravond had; in ieder geval een offday. Wellicht was de focus er niet omdat hij uit ging van een reservebeurt, maar dan nog mag je meer van deze doelman verwachten. Jammer en hopelijk een incident !

25 maart 2021 om 09:11

Krul is verpest door John van der Brom. Krul ging naar AZ maar was nog niet 100% fit na een lange blessure. Maar toch zette hij hem erin tegen PSV, waar Krul zijn zelfvertrouwen verloor toen hij met 4-0 verloor

25 maart 2021 om 09:22

Hoe lang geleden was dat? Daar moet hij nu echt wel over heen zijn.

25 maart 2021 om 13:10

Ja, hij wordt vast nog steeds badend in het zweet wakker van een wedstrijdje in de eredivie...

25 maart 2021 om 21:22

Lekker makkelijk gezegd. Daarna is zijn carrière in een dal beland hè

25 maart 2021 om 10:02

Dat dacht ik ook, maar bij Oranje lijkt hij gewoon een stuk minder te zijn dan in Engeland. Hij heeft toch heel veel wedstrijden gekeept in de PL en Championschip, misschien een a-typische oranje doelman? Lijkt mij ook een hele andere focus om reserve doelman te zijn, gek genoeg is Stekelenburg dat wel gewend, misschien was het geschikter om hem op te stellen op het laatste moment.

Maargoed Frank heeft waarschijnlijk Krul als tweede doelman gekozen en wil hem dan ook een kans gunnen als die zich voor doet. Hij zou nu in ieder geval in de rangorde moeten dalen, zet Stekelenburg er maar in, die past ook beter qua meevoetballen oa.

Krul keepte gewoon een dramatische wedstrijd. Die 3-0 had hij best mogen hebben. Bij die 4-2 moet je eens zien dramatisch die muur staat opgesteld. Geen enkele moeite voor de aanvaller om die bal erin te krullen en buiten het bereik van de keeper (die ook nog eens een dom stapje naar de andere hoek maakt) te schieten. Grootste probleem blijft dat we gewoon dramatische keepers hebben en dat als Cillessen er niet is, we moeten terugvallen op een keeper die voor de 2e keer in 3 jaar op het 2e niveau van Engeland acteert.

25 maart 2021 om 11:20

Master D. Ik kan mijn reactie hierboven wel weer verwijden. Je zegt het precies goed.

25 maart 2021 om 12:46

Het feit dat we een eerste keeper hebben die al jaren geen positie als eerste doelman in een topcompetitie weet vast te houden is al een teken aan de wand. Al onze keepers zijn Europees gezien op zijn best middenmoot. Krul heeft als enige wel seizoenen lang een basisplaats gehad in een topcompetitie, maar een echte hoogvlieger is het ook niet. Stekelenburg hebben we toen hij bij Everton eindelijk even mocht spelen al eens direct in Oranje gegooid en dat was ook dramatisch. Direct een blunder die tot een 1-0 verlies tegen Frankrijk leidde. We moeten accepteren dat we gewoon moeten kiezen uit keepers die geen van allen top zijn.

Of je pakt die bal ook op een andere avond gewoon niet.. Slecht opgesteld, goed ingeschoten. Middelmatige keeper en hier moeten we het mee doen, geen schande want we zijn in vergelijking met een Duitsland ook een super klein land.
Zolang er geen 1000% inzet is krijg je dit soort wedstrijden omdat we geen spelers van de catergorie Sneijder, Van Persie, Robben hebben en al helemaal niet meerdere in één team.

Dankzij Krul en pechgoals verlies je deze wedstrijd gewoon. Oranje speelt slecht hoor, maar 4 tegengoals is echt geflatteerd. Hoop erg dat er ineens een topkeeper zich ontwikkeld ergens in Nederland. Verschrikkelijk dit...

Vooral de 3-0 vlak na rust was veelzeggend. De middenvelders lopen achteruit vervolgens lopen de verdedigers achteruit en het schot wat volgt van ruim buiten de 16 meter was ook verre van onhoudbaar. Oranje liep er ongeã¯nspireerd bij, er zat geen snelheid in en veel te weinig diepte. Depay die elke vrije trap opeist en er zelden wat goeds mee doet. Krul die als een kleuter stond te keepen Blind die zich geen raad wist en regelmatig verkeerd stapte. De enige die een kleine voldoende haalde was de Ligt verder was het bar en boos.

De wedstrijd van Krul deed me denken aan de wedstrijd van Lamprou tegen Heerenveen 2 jaar terug. Allemaal niet onhoudbaar, maar een beetje keeper had er wel minimaal 2 tegengehouden.

25 maart 2021 om 09:27

Krul wordt enorm gehyped, maar die gast heeft in het Nederlands elftal nooit overtuigd. Heeft het reactievermogen van een dikke postduif, voetbalt matig mee en is onzeker. Een leuke keeper voor een club als Telstar of Roda, maar voor Oranje een niveau of drie te matig.

25 maart 2021 om 09:39

Nederland heeft een keepersprobleem.
Cillessen is geen top keeper Krul is verre van een top keeper en alles wat er achter komt is nog een paar stappen minder.
Het is te hopen dat de "talenten" (scherpen Bijlow en Drommel) zich goed door ontwikkelen want je hoeft echt geen absolute topper te zijn om eerste keeper van Oranje te zijn.

25 maart 2021 om 10:12

Krul teert ook wel wat lang op zijn heldenrol tegen Costa Rica. Iedereen denkt dan meteen dat het een goeie en betere keeper is (dat Cillessen geen penaltys pakt), maar qua keepersvaardigheden is het misschien nog wel de minste keeper die we hebben. Misschien doet ie het leuk bij Norwich waar hij per wedstrijd gemiddeld 10 schoten tegen krijgt zodat elke redding die hij maakt alleen maar in het voordeel spreekt van de keeper, maar dan heb ik liever een Stekelenburg die misschien wat ouder is, maar altijd wel rustig blijft

25 maart 2021 om 12:49

Ach Krul was jarenlang een gewaardeerde keeper in de Premier League, was vorig seizoen speler van het seizoen bij Norwich in de PL en doet het nu bij Norwich ook gewoon weer goed. Niemand zegt dat het een topper is maar het is wel gewoon een prima doelman. Gisteren zat het hem niet mee met het onverwachte moeten spelen en 2 lullige goals tegen in de eerste helft. Daarna gaat hij zelf ook nog de fout in en deelde hij me als veel andere spelers in de malaise.

Krul speelde echt ruk natuurlijk, je wil ook iemand op goal hebben die punten voor je pakt uiteindelijk. Dan maar de Steek een kans geven haha.

25 maart 2021 om 12:50

Ja dat ging heel goed de laatste keer. Een blunder voor een 1-0 verlies tegen Frankrijk die ons 3 hele dure punten heeft gekost destijds.

Nee Krul, je bent gewoon een matige keeper. Ik zeg niet dat Steek die ballen gepakt had, maar bij die goal vlak na rust en eigenlijk ook bij die vrije trap, verwacht ik dat een keeper van Oranje meer doet dan Krul deed. Het was echter zo'n avond waarop alles mee zat voor de Turken en alles tegen zat bij ons. De return zal anders verlopen en de Turken gaan heus niet alles winnen als ze straks veel meer het spel moeten gaan maken. Volste vertrouwen erin dat we deze poule gaan winnen.

Het viel allemaal een beetje ongelukkig uit voor Krul. Geen blunder gemaakt, maar ook geen enkele moeilijke bal gepakt. Van een NL keeper mag je meer verwachten.

Die bal in de kruising kon ik hem nog het minst kwalijk nemen evenals de penalty, ik vond vooral dat hij bij die afstandschoten meer kon doen, dat waren lastige maar geen onhoudbare ballen.

Ik heb het idee dat Stekelenburg in zo'n situatie meer 'ready' is, die is gek genoeg gewend om reservekeeper te zijn en keept heel natuurlijk, volgens mij veranderd die geen 'steek' als hij ineens moet keepen.

25 maart 2021 om 10:29

Vooral die 3e mag er idd niet in. Die bal is zo lang onderweg, hij heeft prima zicht en je ziet aan alles wat die gozer gaat doen.

Wat mij betreft komt er geen "andere avond" voor Krul. Als je zo nadrukkelijk in de fout gaat bij meerdere goals mag je wat mij betreft de vlgd pot met Steek starten...

25 maart 2021 om 10:28

Laten we meteen iedereen die een slechte wedstrijd speelt onder de bus gooien, dan kunnen we eigenlijk wel met een geheel nieuwe basis starten zaterdag. Krul heeft t vooralsnog in Oranje gewoon goed gedaan en gister was zn slechtste wedstrijd tot nu toe. Ik zou m nu gewoon laten staan, daarvoor heeft hij imo te veel krediet. Het probleem zit m gewoon in de felheid en de onderlinge afstemming, het leek alsof dit team voor het eerst samenspeelde. Geen idee hoe er druk gezet moest worden, slechte communicatie, geen leiderschap. Ik denk dat we daarin ook wel Van Dijk enorm missen, die trapt op de rem als t moet, stuurt t team van achteruit aan en is een absolute leider.

25 maart 2021 om 11:53

Hmmm, hij hoeft niet perse onder de bus hoor. Ervoor is goed genoeg... ;-)

Nee, snap je punt en die onderschrijf ik ook, gedeeltelijk dan. Ben gewoon niet zo'n fan van Krul en gisteravond vond ik 'm niet alleen bij 2 goals knullig lijken, maar ook bij opbouw en terugspeelballen. Wat idd wellicht het gevolg kan zijn van wat jij aangeeft; communicatie en leiderschap...

25 maart 2021 om 12:52

Stekelenburg die blunderde bij zijn laatste kwalificatie interland waardoor we met 1-0 verloren is dan toch ook afgeschreven. Van Cillessen kunnen we ook een leuk rijtje matig tot slecht gekeepte goals toeschrijven, waaronder ook tegen Turkije. We houden dan niemand over vrees ik.

Als ik zo naar het Nederlands elftal kijk is het niet de aanval of het middenveld en zeker niet de verdediging maar wat er tussen de palen staat ons slechts bezette positie.
Momenteel is er geen een keeper waarvan ik zeg ''zo! Daar win je punten mee''
Aanval hebben we gewoon toppers rondlopen, Zeker ALS Weghorst Eens Meegenomen Wordt...

Sommige mensen kunnen wel leuk zeggen ja hij keept in de championship en is een matige keeper doe Stekelenburg maar op goal.
Maarten Stekelenburg heeft sinds het seizoen 2016/2017 25 wedstrijden gekeept, allemaal leuk, maar je kunt beter een niveau lager keepen en wel wedstrijden spelen dan alleen maar op de bank zitten. Krul had een off day, dat kan, maar gelijk vervangen voor Stekelenburg? Kom op zeg, die beste man had niet eens opgeroepen mogen worden, heeft in de laatste jaren niks laten zien.

Één troost, met Cilissen was het gister zeker niet beter afgelopen. We hebben helaas een matige lichting keepers momenteel.

Boys Krul is een simpele keeper. Totaal geen coaching of rustpunt. Toen ie bij az speelde zag je direct; dit is geen top niveau. Een fitte Cilissen straalt weinig uit, maar pakt zo nu en dan een puntje voor je. Daarnaast laat Krul per week gemiddeld 2/3 ballen door. En dat op het tweede Engelse niveau. Ligt eraan wat je als top ziet.

Goal 3 en 4 moet krul gewoon hebben. Goal 3 is een schot van 25 meter over de grond. Die moet voor een keeper van 2 meter altijd tegen te houden zijn...als je goed opgesteld staat en snel reageert. Goal 4 was een mooie vrij trap, maar ook hier zijn opstelling en reactie matig. Als hij gewoon in de hoek staat waar hij moet staan en niet gokt op een bal over de muur dan pak je die bal gewoon. Goal was een penalty, die gaat er normaal gesproken in....maar het is niet verboden om te duiken bij een penalty.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

56 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren