Van der Vaart hoopt: ‘Als hij zo doorgaat bij Ajax, gaat hij gewoon spelen’

Woensdag, 24 maart 2021 om 21:39Dominic Mostert • Laatste update: 21:39

Rafael van der Vaart hoopt dat Maarten Stekelenburg op termijn de eerste keeper wordt van het Nederlands elftal. Woensdagavond koos bondscoach Frank de Boer in de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije voor Jasper Cillessen, maar die haakte in de warming-up geblesseerd af. Zodoende stond Tim Krul onder de lat en de doelman van Norwich City incasseerde vier doelpunten: 4-2.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie moet volgens jou de eerste keeper worden van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door sirius)

Wel beetje makkelijk om te zeggen maar ik zou hem zeker een kans geven volgende wedstrijd. Krul maakte op mij geen beste indruk en is voetballend een stuk minder(het is een keeper maar toch).

Deze hoop kan je niet los zien van zijn persoonlijk band/verleden met Maarten.
Zeker geen slechte keeper, maar wel een keeper zonder toekomst.
Over 7 (competitie) wedstrijden zit hij gewoon weer op de bank bij zijn club.
Bovendien matig voor zijn goal.

24 maart 2021 om 21:05

Nja beter geen slechte keeper op goal dan wel een slechte keeper op goal zoals Krul vandaag heeft doen blijken snap bovendien niet zo waarom een keeper toekomst zou moeten hebben in een Nederlands elftal? Het gaat er toch juist om bij een nationale elftal dat je nu presteert. Ontwikkelen doe je op club niveau. Stekelenburg heeft gezien zijn moeiteloze overname van Onana denk ik veruit de beste vorm van mogelijke oranje keepers te pakken.

24 maart 2021 om 21:16

wat voor toekomst heeft krul dan? die is nog nooit goed genoeg geweest voor Oranje.
En stekelenburg hoeft ook geen toekomst te hebben, hij moet komend EK goed spelen. Daarna zien we wel verder.

24 maart 2021 om 22:36

In de toekomst zijn er weer anderen. Nu is het EK en moet de beste er staan.

Keek net voor de grap in het topic waar vermeldt werd dat Cilessen geblesseerd afhaakte in de warming up. Genoeg mensen die daar geen enkel probleem in zagen die nu roepen hoe slecht Krul is.

Is iedereen ineens weer vergeten wat Stekelenburg de laatste 10 jaar (niet) heeft gepresteerd? Verder was Krul slecht, maar geen enkele doelman die we hebben had ons van een verlies behoed. Het was werkelijk abominabel.

24 maart 2021 om 20:58

Krul wel? Stekelenburg presteert op het moment bij Ajax. Zou het ongetwijfeld beter hebben gedaan vandaag (is ook niet zo moeilijk). Mensen moeten even ophouden met kijken naar clubvoorkeur (en in dit geval dan met name de anti Ajax gevoelens) en objectief kijken naar de prestaties afgelopen half jaar. Dan kan je toch niet beweren dat Stekelenburg het niet verdient om voor Oranje opgeroepen te worden, en al helemaal niet dat hij geen kans verdient na de blamage van Krul vandaag.

24 maart 2021 om 22:40

Ga toch weg Kemper, je weet helemaal niet of opa Stekelenburg het vandaag beter gedaan zou hebben. Zo'n ballen heeft hij "het hele seizoen" nog niet gehad. En over objectief kijken gesproken. Welke blamage van Krul?? Je doet net alsof iedere bal houdbaar was en het aan hem lag. Onzinnig zeg, alle ballen waren vrij lastig.

24 maart 2021 om 21:05

Een grapje meen ik? De 1-0 en 3-0 waren gewoon houdbare ballen en ondanks dat de 4-0 prachtig werd ingeschoten mag die bal er nooit in. Het is nota bene de verre hoek die hij ook nog eens afdekt. Ik zeg niet dat we met Stekelenburg of Cillessen gewonnen hadden, maar een topkeeper zoals Neuer of Navas hadden die ballen wel gewoon gepakt

24 maart 2021 om 21:57

De 1-0 was houdbaar. Een grapje meen ik? Die bal werd van richting veranderd...

25 maart 2021 om 02:23

De bal werd buiten de 16 aangeraakt en ging de hoek in waar Krul stond. Laag reactievermogen.

25 maart 2021 om 22:25

Maar wat heeft dit met Stekelenburg te maken dan? Die heet ook geen Neuer of Navas. Ik snap dus niet helemaal hoe dit een antwoord is op m'n betoog?

24 maart 2021 om 21:07

Lekker boeiend wat iemand heeft gepresteerd, volgens mij zou het nationale elftal het elftal moeten zijn waar je de spelers op stelt die nu presteren. Verder heb je als je 3 houdbare ballen doorlaat toch wel een behoorlijk aandeel in het verlies waarin 4 doelpunten zijn gevallen volgens mij

24 maart 2021 om 21:23

leg dat maar aan De Boer uit die een Babel en Luuk De Jong verkiest boven geweldig presterende spelers als Noa Lang en Weghorst

24 maart 2021 om 21:34

Ja helemaal eens, werkelijk onbegrijpelijke selecties. Snap ook niet dat Tete speelt als je ziet welke vorm Timber te pakken heeft.

24 maart 2021 om 21:47

Timber heeft toch corona?

24 maart 2021 om 22:08

Oja is ook zo! Maar anders was ie alsnog voor jeugd ek opgeroepen en niet voor dit Nl

24 maart 2021 om 22:43

Ja inke en anders had Karsdorp nog eerst de voorkeur moeten krijgen. Daarnaast werkt het niet met Blind achterin als je zover van de goal staat. Dan is iedere omschakeling gevaarlijk.

25 maart 2021 om 00:02

Klopt, want bij ajax staat iedereen in het strafschopgebied. Blind en de ligt hebben aangetoond dit met z'n tweenen tegen de beste teams ter wereld te kunnen. Maar ja het betreft een ajacied he en dan kan het ineens niet.

25 maart 2021 om 07:57

Je hebt het zelf toch gezien? Hij is er een keer 4 / 5 uitgesprint in de omschakeling. En ik weet Ajacieden, net als De Boer naar het verleden kijken bij beoordelingen, maar waar jij het over hebt is inmiddels ruim 2 jaar geleden.

24 maart 2021 om 22:12

Sirius, Stekelenburg is meer dan alleen een keeper. Stekelenburg is een 11e voetballer, ook iemand die het achterin goed neer kan zetten. Dit zijn wat mij betreft onderschatte kwaliteiten die een keeper bezit, iets was Cillesen toch echt totaal niet heeft. Denk wel dat we meer kans hadden gemaakt met Steek op doel dan met die andere 2.

25 maart 2021 om 06:28

Het gaat er toch om hoe je nu presteert en niet de afgelopen 10 jaar. Had ook mijn bedenkingen toen hij moest spelen bij Ajax, maar hij doet het prima.

Als hij zo doorgaat bij Ajax? Hij doet het gewoon redelijk bij Ajax, maar ook niet speciaal. Er zijn keepers die een hoger niveau halen dit seizoen, zoals Pasveer en Padt. Ik vond het al vrij belachelijk dat hij überhaupt bij deze selectie zat.

25 maart 2021 om 00:04

Zowel pasveer, als padt hadden en hebben niet het niveau voor oranje. Ik begrijp dat je tegen hem bent, maar kom dan in iedergeval met namen die iets kunnen toevoegen aan oranje. Laat staan die je zonder pardon in de basis kunt zetten.

25 maart 2021 om 08:09

Kan je mij vertellen dan op welke manier Stekelenburg een hoger niveau heeft laten zien dan die twee dit seizoen?

Nee dat doet frank niet dan zal iedereen hem wel weer te ajax minded vinden ,maar als de roon erin staat wel klagen dat die gravenberch er niet inzet.moet je nagaan dat ik als niet ajacied me al erger aan sommige hier over dat. Kortom frank gaat het voor sommige nooit goed kunnen doen.we hebben de mond vol over hoe trots we wel niet mogen zijn op onze legends,maar ondertussen deugt er van de boer niks van koeman in het begin ook niet want hij speelde te verdedigend totdat men inzag dat we het materiaal er niet voor hadden om aanvallend te spelen . Dat is het enige wat ik frank verwijt hij moet minder aanvallend denken maar gewoon lekker terugzakken als koeman want dan win je wedstrijden en dan hoor je niemand meer klagen dat het te verdedigend is.

25 maart 2021 om 00:10

Het probleem is mensen hun club voorkeur niet opzij kunnen zetten. De selectie die koeman slecteerde was ineens een probleem toen de boer dezelfde namen selecteerde. Toen waren het ineens ajacieden ipv nederlanders. Bij gelijke kwaliteit gaat mijn voorkeur uiteraard uit naar mijn club, maar indien dit niet het geval is wil ik gewoon de beste zien. Het enige nadeel voor de anti ajax mensen is dat de beste spelers vaak een (oud)ajacied zijn.

25 maart 2021 om 08:01

Heel raar he Mussi, maar het tijdstip van de selecties van De Boer en Koeman is anders. Met andere woorden, daarna speelden spelers minder goed of zelfs slecht (Babel, Promes, De Roon, Strootman), speelden spelers niet of zelden(Van de Beek, Babel), waren er andere spelers beter (Weghorst, Lang) en werden er weer spelers uit het niks op basis van niks opgeroepen. Dan mogen mensen daar gewoon over klagen, zeker als resultaten uitblijven.

Dit is een grap. Als hij het heel goed doet, mag hij best 1e keeper worden, maar bij ajax heeft hij nog niet veel te doen gehad en we weten dus niet hoe goed hij nog is. We weten wel dat hij al heel lang niet meer heeft gespeeld en ook dat hij in zijn lange carrière toch eigenlijk maar 2-3 jaar echt top was. Daarvoor toch vaak een kamikazekeeper en daarna vooral bankzitter.

24 maart 2021 om 22:22

Het is ook zijn verdienste dat hij weinig te doen heeft gehad, met lange ballen stond hij vaak goed en hij levert nauwelijks iets in, zelfs zijn lange ballen leiden vaak tot gevaarlijke aanvallen. Op momenten dat het nodig was stond hij er.

Ik heb het idee dat Stekelenburg nooit echt goed op waarde is geschat, hij is echt gemaakt voor het Ajax en Oranje spel, had denk ik beter in Spanje gepast daar voetballen ze meer.

Stekelenburg hoeft bij Ajax misschien 2-3x per wedstrijd ina ctie te komen op een paar halve inzetten. Vooralsnog hebben we weinig gezien van hem bij Ajax en wat we gezien hebben was "okay" maar echt niet fantastisch (ook niet slecht). Als Bijlow een periode fit blijft zou hij zomaar nog kunnen meedingen voor de plek van 1e keeper bij oranje.

Stekelenburg is toch geen speciale keeper? Dus ik verbaasde mij een beetje over die uitspraak van Van der Vaart. Verder had een goede keeper die eerste en derde goal gewoon tegen gehouden, hij ging bij beiden echt als een zak aardappelen naar de hoek toe, schrijnend om te zien.

24 maart 2021 om 22:19

Hij hoort natuurlijk niet tot de top keepers, maar hij staat meestal uitstekend en is wel heel erg goed aan de bal. Zijn reddingen vallen mij heel erg mee, gaat sneller naar de hoek dan Krul vanavond.

25 maart 2021 om 00:15

Stekelenburg is geen absolute topkeeper inderdaad. Het probleem is dat er op dit moment geen enkele topkeeper is. Cillessen staat ver bovenaan. Als stekelenburg zijn oude niveau gaat halen, dan is hij beter. Op dit moment is dat inderdaad nog niet te zeggen. In Krul heb ik echter nog nooit iets gezien. Mogen dus hopen dat de jonge jongens zich goed gaan ontwikkelen, zodat ze het stokje op den duur kunnen overnemen.

Eens, Stekelenburg is mit fits de enige serieuze concurrent van Cillessen. Krul is niet slecht maar liet heel weinig zien, je had gehoopt dat hij er toch eentje uit kon houden vanavond.

Meevoetballen is naast zijn ervaring een grote kracht.

24 maart 2021 om 22:43

Mits fit is Bijlow dat ook

24 maart 2021 om 22:45

Mwoah, ik vind hem wel het grootste talent en dat kan natuurlijk en hopelijk snel gaan, maar zover vind ik hem nog niet.

Laat Bijlow eerst maar weer fit worden en Marsman uit de basis keepen, maargoed als ik Krul zag zou ik niet weten waarom Bijlow het oa. minder zou doen.

Cillessen, Stekelenburg, Bijlow is misschien wel de beste mix.

Boys, is Krul niet zwaar overrated mensen zeiken steek af. Ik schat ajax hoger in dan championship momenteel. Norwich elke week 1 of vaak meer tegengoal. Krul is zwaar geblesseerd geweest. Ajax kon ie niet bijbenen. Az werd een blamage. Fout op fout. Hij is een leuke keeper. Maar ik vind pasveer en Padt bijna hetzelfde niveau zet heb bij de top championship en ze zullen t goed doen. Dat doen ze nu al met nog mindere spelers om zich heen. Steek heeft in z’n carrière nooit echt blunders gemaakt. Mentaal stukken verder dan 9/10 van dit elftal. En weet wat winnen is. Krul is een leuke club keeper net als 50% van onze middenvelders. Brengen internationaal top niveau veel te weinig. Aanval is helemaal lichtgewicht.

Ik heb een vraag over van der Vaart. Ik vind hem wel een redelijk goede analist en hij durft veel te zeggen. Alleen hoorde ik hem zeggen dat Turkije een tegenstander is met 2 vingers in de neus om van te winnen. Ben benieuwd wat anderen daar van vinden? Is dit onderschatting? Of wellicht frustratie van de wedstrijd of is het gewoon realiteit. Ik heb een Turkse achtergrond, waardoor ik wellicht Turkije beter kan vinden dan dat ze in werkelijkheid zijn. Maar als je het mij vraagt zijn zowel Noorwegen als Turkije geen appeltje-eitje. Voel je vrij om te reageren.

25 maart 2021 om 00:01

Turkije heeft gewoon goed gevoetbald, of ze beter kunnen of moeten kan ik niet beoordelen daarvoor kijk ik te weinig naar het Turkse voetbal. Waar ik meer wakker van lig is dat Nederland het gewoon niet laat zien. Veel te laag niveau voor een groot gedeelte van de wedstrijd. Je kan zien dat het er wel in zit want in het eerste kwartier van de tweede helft ging het goed, maar dat was al veel te laat in de wedstrijd. En ik neem het De Boer wel kwalijk dat ze zo een slappe eerste helft spelen.

25 maart 2021 om 00:19

Ik heb een gedeelde turkse achtergrond en ik kan bevestigen dat oranje hier met 2 vingers in de neus en zelfs nog achterste voren gewoon van moet winnen.

25 maart 2021 om 11:42

Frank de Boer gebruikt de verkeerde spelers. Turkije gaat met de kont in de 16 staan en loeren op counters. Dat weet je van tevoren. Ik snap niet dat hij niet start met Memphis en Berghuis op de flanken en Luuk de Jong of Weghorst in de punt, met Klaasen op 10. Ik denk dat je dan makkelijker gevaarlijk kan worden én je laat de uit vorm zijnde Malen (die er echt wel komt) ernaast.
Ik denk dat Nederland zou moeten kunnen winnen van zowel Turkije als Noorwegen. Twee vingers in de neus winnen ze van Gibraltar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

139 fans
Keeper, 38 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 12 0 0 0
2019/2020 Everton 0 0 0 0
2018/2019 Everton 0 0 0 0
2017/2018 Everton 0 0 0 0
2016/2017 Everton 19 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Turkse media: Overmars reist na EK-deelname Turkije af naar Istanbul

Altay Bayindir geniet concrete interesse van Ajax, zo verzekeren Turkse media. De doelman van Fenerbahçe en het nationale elftal van Turkije kan volgens lokale kranten de overstap naar Amsterdam maken als...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren