‘Xabi Alonso staat voor verrassende terugkeer in de Bundesliga'

Maandag, 22 maart 2021 om 11:25Rian Rosendaal • Laatste update: 12:52

Xabi Alonso is de beoogde nieuwe hoofdtrainer van Borussia Mönchengladbach, zo weet BILD maandagochtend te melden. De keuzheer van de beloftenploeg van Real Sociedad wordt gezien als de ideale opvolger van Marco Rose bij die Fohlen. De huidige Gladbach-coach maakt na afloop van dit seizoen de overstap richting Borussia Dortmund, zo werd onlangs wereldkundig gemaakt door alle betrokken partijen.

Alonso zette medio 2017 een punt achter zijn succesvolle loopbaan en zette vervolgens in de jeugdafdeling van Real Madrid zijn eerste stappen in het trainersvak. In 2019 werd de voormalig middenvelder weggeplukt door Sociedad, om daar de beloftenploeg onder zijn hoede te nemen. Bovengenoemde krant meldt dat Alonso op korte termijn terugkeert in Duitsland en dat de bekendmaking van Gladbach slechts een kwestie van tijd is.

In de afgelopen periode passeerden verschillende namen de revue wat betreft de opvolging van Rose bij Gladbach. BILD meldde in februari nog dat Erik ten Hag samen met Jesse Marsch (Red Bull Salzburg), Florian Kohfeldt (Werder Bremen) en Gerardo Seoane (Young Boys) op een vierkoppig lijstje zou staan van de clubleiding van Gladbach. Ten Hag ontkende in januari nog dat hij zou hebben gesproken met de naar de tiende plek in de Bundesliga afgezakte club. BILD was volgens Ten Hag 'niet goed geïnformeerd', al meldde Arno Vermeulen in Studio Voetbal dat er wel degelijk contact is geweest tussen beide partijen.

Voor Alonso is de Bundesliga geen onbekend terrein, want in de laatste drie jaar van zijn actieve loopbaan, tussen 2014 en 2017, droeg de Spanjaard het shirt van Bayern München. Met de Zuid-Duitse grootmacht veroverde Alonso driemaal de landstitel, één keer de nationale beker en eenmaal de Duitse Supercup. Hij legde met zowel Real Madrid als Liverpool beslag op de Champions League en kroonde zich met Spanje tot Europees- en wereldkampioen.


Poll

Verstandige keuze van Borussia Mönchengladbach?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door asensio)

Het moet eerst maar eens blijken dat een grote voetbalnaam ook een goede trainer is. Voorbeelden te over van niet gelukte voormalige sterren. Dus hier kleeft altijd een risico aan. Jonge en beginnende trainers eerst maar eens aan het vak laten proeven in de kelders van de diverse competities. Betere leerschool is er niet...

22 maart 2021 om 11:43

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook legio aan voorbeelden waarbij het goed is uitgepakt.. het is natuurlijk altijd een gokje met beginnende trainers. Als je kijkt naar hoe Xabi Alosno zich manifesteerde als speler lijkt het me een rustige gast, met een groot tactisch vermogen en een leider. Wat dat betreft toch wel een aantal ingrediënten om als trainer succesvol te kunnen zijn. Of hij dat ook gaat worden, de tijd zal het leren. +wat goed is komt snel, dan hoef je echt niet eerst in de kelder van een competitie te starten.

22 maart 2021 om 12:34

Ik ben het niet met je eens dat er geen betere leerschool is. Bij "slechtere" teams moet je tactisch heel ander voetbal spelen dan bij "betere" teams. De kans is ook dan je dan blijft hangen bij deze teams en dat je het niet onder de knie krijgt bij een hoger geplaatst team. Daarnaast schat ik Alonso wel in als iemand die bij de grotere teams kan passen! Toekomstig Real Madrid trainer.

En daarnaast zijn er genoeg voorbeelden van trainers die wel meteen goed terechtkwamen. Waarbij Guardiola het beste voorbeeld is. En ja, er zijn ook tegenvallende namen.

22 maart 2021 om 13:31

Guardiola slaagt vooral omdat zijn clubs baden in de financiële mogelijkheden, maar heeft niet alleen maar succes. Zijn prestaties bij Man. City zijn, afgezet van wat daar mogelijk is, niet bijster indrukwekkend. Al lijkt hij nu met een meer defensieve spelstijl eieren voor zijn geld te hebben gekozen. Iets dergelijks wat b.v. Ten Hag na de winterstop ook bij Ajax heeft veranderd: middenveld met Alvarez veel meer in balans - geen doorgangshuis meer - en de poppetjes op de juiste plaats. Nu loopt het als een tierelier, maar het heeft even geduurd voordat hij het licht heeft gezien. Geldt in bepaalde mate dus ook voor Guardiola. Nu Bosz nog, anders staat die bij B. Leverkusen straks op straat. Te veel aanvalslust kan ook je eigen exit betekenen. Want uiteindelijk draait het naast leuk voetbal, toch om de prijzen. Nu zie ik B. Leverkusen niet vaak spelen, die zullen zeker niet verdedigend spelen, maar je kunt best heel leuk voetbal spelen met resultaat. Zie het huidige Ajax en Man. City...

22 maart 2021 om 13:37

Ik denk dat veel mensen daar ook niet bij stil staan. Je kunt laag beginnen maar de kans is dat het niet lukt, dat het meermaals niet lukt (frank de Boer) en dan is je reputatie om zeep en kun je terug opnieuw beginnen. Kijk maar naar een Koeman, je moet daar uitgeraken en dat is niet altijd even makkelijk.

En als beginnende coach is dit moeilijk. Stel een topclub vraagt je (kijk naar Chelsea met Lampard) dan is het niet altijd evident om 'nee' te zeggen. Wie zegt dat je die kans later ook nog krijgt?

22 maart 2021 om 13:39

Daarin ben ik het helemaal met je eens! Ik bedoel vooral Guardiola in de beginjaren. Niet hoe die nu presteert. Al vind ik hem nu weer heel goed. Maar volledig met je eens dat hij al eerder met dit team beter had moeten draaien!

Maar de discussie ging om een beginnen trainer in de (sub)top te plaatsen. Bij Van Bronckhorst, de Boer, Cocu en meerderen ging het gewoon goed. Alleen daarna presteerden ze niets meer.

Misschien dat we het eens zijn dat de ervaring telt bij iedereen? Al is dit ook steeds weer afhankelijk van de persoon. Mourinho wordt alsmaar slechter lijkt het wel. Leuk discussiepunt !

Leuk om te lezen! Xabi Alonso is qua persoonlijkheid, spelerservaring en netwerk een uitstekende kandidaat. Als trainer van Gladbach zal er toch wel degelijk trainerservaring nodig zijn, deze heeft hij niet tot nauwelijks. Benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

Uh grote naam? Als voetballer wel, maar niet als trainer toch...

22 maart 2021 om 11:43

Kan ons het schelen. Al stellen ze de toiletjuffrouw aan als coach. Blijf van Ten Hag af

22 maart 2021 om 12:24

Haha, dat is inderdaad het goede nieuws

22 maart 2021 om 13:46

Ik dacht wel eens gelezen te hebbenb dat Xabi het bij de Sociedad jeugd ontzettend goed deed. En dat de ontwikkeling van jongens als Barrenetxea echt helemaal aan hem werden toegewezen. Maargoed neemt niet weg dat hij nog nooit als hoofdcoach bij een eerste elftal heeft gewerkt

22 maart 2021 om 14:22

Dat lijkt me vrij stug gezien het feit dat hij in 2019 toen Xabi kwam werd overgebracht naar de A-kern.

Het is wel zo dat talenten als Zubimendi en Roberto Lopez zijn doorgestroomd naar het eerste elftal. Robert Navarro zal waarschijnlijk wel de volgende zijn die de stap gaat maken en de Zarate. Echter is het wel zo dat de jeugd altijd prima is doorgestroomd en het wel echt van de lichting afhing hoe de prestaties waren. Ik vind het daarom lastig om te zeggen of Xabi het goed doet of dat het gewoon fijn werken is bij Sociedad en dat de zaakjes daar qua doorstroming gewoon op orde zijn.

22 maart 2021 om 15:32

Misschien heb ik het dan inderdaad over Zubimendi? In het stuk wat ik me kan herinneren ging het over een talent wat nu langzaam maar gestaag minuten maakt bij Sociedad en wordt gezien als een groot talent. Die zou de kwaliteiten van Xabi genoemd hebben. In mn achterhoofd zat de naam van Barrenetxea, maar dat zal inderdaad dan niet zo zijn geweest.

Het lijkt me uberhaubt inderdaad lekker werken bij beiden Baskische clubs waar de talenten bij bosjes doorbreken. Ben in ieder geval benieuwd naar Xabis werkwijze

Persoonlijk zou ik dit een gekke keuze vinden. Leuk trouwens hoor ik heb in Xabi Alonso echt altijd een trainer gezien vanwege zijn coachende kwaliteiten en scherpe analyses na de wedstrijd. Maar als je nu Ten Hag kan halen die met Ajax al zo lang bewezen heeft top werk te leveren met aanvallende selecties zoal die van Gladbach, dan haal je die toch meteen binnen?

22 maart 2021 om 11:43

Ik denk dat gladbach Ten Hag helemaal niet kan halen. Ik denk dat Erik liever bij Ajax blijft dan naar Gladbach gaat. Hij zal wachten op een grotere club, met alle respect voor Gladbach.

22 maart 2021 om 11:56

Zie nu pas dat Gladbach 10e staat. Dacht dat de club ergens in de top-5 stond nog. Kan me dan inderdaad voorstellen dat Ten Hag wacht op een grotere club. Aan de andere kant denk ik overigens nog steeds dat elke subtopper in Duitsland, Engeland, Spanje en Italie die elk jaar speelt om europees voetbal nog steeds meer kan bieden dan Ajax. Zelfs al is Ajax in waarde belachelijk veel gestegen gok ik dat Gladbach een groter salarishuis heeft. Een jongen als Zakaria zou Ajax niet kunnen betalen.

Maargoed als Ten hag zijnde krijg je misschien wel een kans bij een club als Spurs of Napoli wie weet. Ik denk overigens dat hij nog steeds terug naar de Bundesliga zou moeten, lijkt in alles de perfecte competitie voor Ten Hag

22 maart 2021 om 12:07

Salarishuis valt wel mee bij Gladbach, 1 speler die meer dan 3.5 miljoen salaris pakt per jaar. Zakaria heeft een salaris van 3 miljoen, dat is voor Ajax geen enkel probleem. Transfersom wel, maar dat is ook voor Gladbach een probleem. Die kunnen ook niet 50/60 miljoen voor een speler betalen.

22 maart 2021 om 13:10

Gladbach draait niet een al te best seizoen. Vorige twee seizoenen uitstekend gedraaid door Europees voetbal te halen en dit seizoen natuurlijk weten te overwinteren in de Champions League. Ze hebben met onder andere Plea, Thurman en Zakaria wel redelijk materiaal rondlopen die zeker wel potentie hebben om mee te kunnen voor Europees voetbal, maar over het algemeen is het voetbal heel erg wisselvallig.

22 maart 2021 om 14:14

Klopt, een speler als Zakaria gaat niet naar Ajax toe, maar er zijn ook genoeg spelers van Ajax die Gladbach niet kan betalen. Ik denk niet dat Gladbach de financiële middelen heeft om bijvoorbeeld een Gravenberch aan te trekken. Of Gladbach of Ajax beter voor ten Hag is, is moeilijk te bepalen. Als Ajax weer een goed Europees seizoen draait dan kan hem dat erg op de kaart zetten. Aangezien Gladbach volgend jaar geen Europees gaat spelen heb je dat in Gladbach niet. Een goede prestatie in de bundesliga zegt natuurlijk wel veel meer dan kampioen worden met Ajax.

22 maart 2021 om 11:47

Het is toch helemaal niet duidelijk of Ten Hag haalbaar was door Gladbach? Ten Hag boekt momenteel veel success met Ajax, volgend jaar wachten er weer kansen in de CL. Zou Ten Hag dat echt op willen geven voor een Duitse middenmoter die geen CL voetbal spelen?

22 maart 2021 om 11:54

Een Duitse middenmoter? Als je een keer een jaartje minder speelt ben je toch niet meteen een middenmoter of wel? Op dit moment misschien maar de hebben ook gewoon CL gespeeld afgelopen seizoen. Denk dat er meer succes te behalen is met BMG wat structureel een top 4 ploeg kan worden in de Bundesliga dan Ajax die af en toe kan stunten in Europa. Kwa competitie is Ajax te goed dus daar zit weinig spanning in. CL ver komen is lastig en BMG zou ook ver kunnen komen in Europa.

22 maart 2021 om 12:49

Gladbach is gewoon een middenmoter met af toe uitschieters naar boven. De laatste 10 jaar doen ze het redelijk tot goed met 4 a 5 x een top 5 classering.

Ze hebben een mooie geschiedenis en daarom wordt er altijd meer van verwacht de afgelopen 30 jaar.

De potentie is er zeker maar dat geldt voor meerdere Duitse ploegen. Als je ziet hoe het daar heen en weer jojo't met "grote" clubs.
Je ziet het nu weer met Schalke maar eerder ook met Stuttgart. Ik kan mij nog Kaisserslautern herinneren.
Die promoveerden uit de 2e divisie en het jaar erop landskampioen. Volgens mij degradeerden 1 of 2 jr later weer.

Toch wel een bijzondere competitie.

22 maart 2021 om 12:49

volgens mij kan je Gladbach niet, zijn verre van een middenmoter. Tot aan bekendmaking vertrek Rose deden we het meer dan prima sindsdien ging het nu minder ja.. dat Ten Hag nog hoger wilt kan, maar middenmoter? No Way. Horen gewoon ieder jaar rond plek 4 te komen.typische uitspraak weer, de Nederlandse zelfoverschatting

22 maart 2021 om 12:52

Werder Bremen, nog zo'n voormalig landskampioen dat heen en weer jojo't.

22 maart 2021 om 13:00

@bmg45, ligt er ook een beetje aan wat je definitie is van middenmoter natuurlijk. Waar begint en eindigt de top en subtop? Is Bayern in zijn eentje de top (want al jaren vrij gemakkelijk kampioen) en zijn de ploegen daarachter de subtop? In dat geval kun je Gladbach best zien als middenmoter, aangezien zij net achter het rijtje Dortmund en Leipzig komen. Reken je die twee ploegen echter ook tot de top, dan is BMG duidelijk een subtopper.

Overigens denk ik dat BMG en Ajax aardig vergelijkbaar zijn. Het voordeel van Gladbach is dat je in een betere competitie speelt, bij Ajax speel je echter om de prijzen. Lijkt me logisch als Ten Hag wacht op een iets hoger aangeslagen club, aangezien dat er zeker in zit voor hem. Hoeft mijn inziens niet eerst een stap opzij te maken.

22 maart 2021 om 13:05

@monahoedje Dat Ten Hag deze stap niet maakt snap ik, zou ik ook niet doen zelfs. Hij kan naar mijn inziens wel beste naar de Bundesliga, wie weet dat Bayern komt als Flick coach wordt van het Duitse team. De top van de Bundesliga was/is Dortmund en Bayern. Door de opkomst van RB heb je een 3e ploeg gekregen die in de top 4 Moet eindigen. Dan heb je Leverkusen van Bosz en Gladbach die naar mijn inziens de 4e plek moet pakken. Lager als plek 6 is voor deze 2 ook een wanprestatie. Qua beleid, team horen die de top 4 te komen

22 maart 2021 om 13:20

Je moet ook niet vergeten dat er clubs als Wolfsburg, Hoffenheim en Frankfurt zijn die ook laten seizoenen ook geregeld mee doen om Europees voetbal. Hoffenheim doet het dit seizoen dan wel een stukje minder, maar die hebben de afgelopen seizoenen ook geregeld Europees voetbal gehaald. Je kunt nu wel zien aan bijvoorbeeld een Wolfsburg en Frankfurt dat als je een goed seizoen draait je mee kunt doen voor de Champions league. Ik schat de huidige selectie van Gladbach niet direct veel beter in dan die ploegen. Vergeleken met Eintracht heeft Gladbach misschien wel meet talent en potentie, maar ze zijn op dit moment zeker niet beter.

22 maart 2021 om 13:44

@bmg De Duitse top is toch echt Bayern Munchen, RB Leipzig en Dordtmund. Daar achter zitten de grote groep middenmoters zoals Leverkussen, Eintracht Frankfurt, Wolfburg en ook Gladbach en anderen. Juist jouw uitspraak dat Gladbach vierde hoort te worden, is zelfoverschatting. Je schut ploegen als Leverkussen niet zo maar eventjes af. Niet voor niets sta je tiende in het rechterrijtje.

22 maart 2021 om 14:30

Waarom noem jij clubs als leverkusen, Frankfurt, Wolfsburg en BMG middenmoters? Dat is toch gewoon subtop? Dus correctie de subtop is erg breed in Duitsland. Je hebt 3 topploegen en daarna de subtoppers in Duitsland. Of vindt jij Utrecht, Vitesse en Feyenoord/az ook middenmoot?

22 maart 2021 om 14:55

Utrecht, Groningen en Heerenveen vind ik middenmoot. Vergelijkbaar met Bmg. Soms draaien ze mee in de subtop, soms staan ze zevende. BMG eindigd niet meer in de top drie, die plek is ingenomen door RB Leipzig. Muchen, Dortmund en RB Leipzig zijn CL (sub)toppers. Die staan in Duitsland in van de rest.
En het zijn ook Freiburg en Hoffenheim die regelmatig stuivertje wisselen met Bmg. Plek vier tot en met tien in Duitsland zijn bijna elk jaar verschillend. Dat is een hele grote groep, vandaar ik ze als middenmoot classificeer.

22 maart 2021 om 15:07

Sorry daar ben ik het niet mee eens. Je hebt een duidelijke top 3 in Duitsland. In Nederland is dat een top 2 met Ajax en psv. In Duitsland heb je ploegen als Frankfurt, leverkusen en BMG die nagenoeg altijd meedoen om die plekken. Af en toe een minder jaar zoals dit jaar. Maar dan blijft het nog steeds subtop. Om die ploegen al middenmoot te noemen heb je dus erg veel clubs wat dus niet klopt. Utrecht noem jij ook middenmoot, hoe vaak eindigen die daadwerkelijk in het midden van de ranglijst?

22 maart 2021 om 15:52

Seizoen is nog niet voorbij hoor, Europees is nog gewoon te halen. 6e worden een jaar is geen schande hoor. Gladbach/Leverkusen/Frankfurt horen inderdaad 4e plek te pakken normaal. Als je geen Bundesliga volgt kan je natuurlijk ook niet weten hoe een club/competitie in elkaar steekt....

22 maart 2021 om 16:03

@arsenal890 BMG staat op 21 punten van de nummer 2. In Nederland heb je het dan ook over plek 10 dat is Heerenveen.

@bmg45 Ik volg het juist wel, daarom kan ik je er zo fijntjes op wijzen dat je onzin kletst. Je noemt drie ploegen die allemaal vierde horen te worden. Grote onzin natuurlijk, er kan er maar eentje vierde worden. En dan laat je Wolfburg etcetera ook nog buiten beschouwing. BMG zit gewoon in een hele grote groep ploegen die aan elkaar gewaagd zijn achter de drie top ploegen. Dus kunnen ze een keertje vierde worden, maar ook gewoon zevende of zelfs tiende.

22 maart 2021 om 16:14

Union Berlin natuurlijk ook nu een gelijkwaardige club aangezien ze nu hoger staan even? Sinds wanneer volg je het dan ? Vorig seizoen toen na de corona hervat werd? Dat je het eens kijkt betekent niet dat je verstand heb van Duits voetbal

22 maart 2021 om 18:51

We kunnen rondjes blijven draaien. Laten we gewoon de feiten erbij pakken. BMG is de nummer 48 van de Uefa ranglijst. Genoteerd als zesde Duitse ploeg. Speelt lang niet altijd Europees (3 van de laatste 5 jaren, waarschijnlijk komend jaar ook niet). Dus vijftig procent kans op Europees voetbal gemiddeld. Positie laatste vijf seizoenen: 4-9-9-5-4. En nu staan ze op 10. Gemiddeld dus tussen plek 4 en 10. Een dergelijke ploeg is toch echt geen stap omhoog voor Ten Hag? Kom op zeg, gewoon een middenmoter in Duitsland.

Ten Hag was een gedroomde favoriet, maar wordt het niet. Zou het zo kunnen zijn dat de vacante plaats als Duitse bondscoach waar Flick hoofdkandidaat voor is, een stoelendans kan veroorzaken die Nagelsmann naar Bayern ziet vertrekken en ten Hag naar Leipzig? Vind het namelijk zo frappant dat ten Hag Brobbey blijft opstellen en pushen, zelfs tegen Den Haag waar Traore ook makkelijk tegen kan scoren en wat meer de toekomst van Ajax is dan Brobbey. En dan nog niet eens qua echte toekomst, maar die jongen gepresenteerd in ieder geval nog een transfersom. Beetje een samenzweringsgedachte misschien maar vind het echt frappant, ten Hag zei gisteren, als ik nu Traore opstel in plaats van Brobbey ben ik niet geloofwaardig...?!?

22 maart 2021 om 11:40

Zoals ik Brobbey gisteren ook zag spelen is hij momenteel gewoon een paar stappen verder dan dat Traoré is. En zolang Tadic nog niet met de schaal boven zijn hoofd staat vind ik ook niet dat Ten Hag het sentiment van een vertrekkende speler moet laten bepalen wie er spelen maar dat het beste team gewoon moet spelen en zolang Brobbey daar dan bij hoort dan is dat maar zo.

22 maart 2021 om 11:42

Heb je traore gezien gister. Brobbey was 10 keer beter. Gelukkig stelt ten hag de beste op. Hij is dan idd niet geloofwaardig als hij brobbey nu laat vallen. Die is in vorm en laat zien een toevoeging te zijn. We spelen nu om de prijzen vriend dus dan kan je niet de betere speler aan de kant schuiven omdat hij weg gaat. Dat hebben we met frenkie toch ook niet gedaan? Echt de grootste onzin. We gaan nu niet in complotten denken hè. Hij stelt gewoon de beste op...klaar. Heel simpel. Traore is niet in vorm.

22 maart 2021 om 11:47

Frenkie ging voor de hoofdprijs weg, dat is totaal anders dan bij Brobbey. En dat hij Brobbey opstelt omdat hij beter is, vind ik ook logisch. Wel vond ik het terecht dat toen de overwinning al binnen was, Traore het veld in kwam. Dat is kapitaal van de club (hoeveel is maar de vraag), Brobbey loopt gratis weg.

22 maart 2021 om 11:50

Bij Traore zie ik geen enkele vooruitgang. Terwijl Brobbey zijn postuur juist prima aanwendt, zit dat Traore veel meer in de weg, lijkt het wel. Volgens mij schuift die laatste als eerste aan bij de eettafel;-)). Maar met zijn onbeholpen technische vaardigheden zal hij nooit de eerste spits van Ajax worden. Veel goede wil, maar dat zal je ook bij Schuurs aantreffen. Echter, kwalitatief niet goed genoeg voor Ajax. Afscheid van nemen en doorselecteren.

22 maart 2021 om 11:46

Wel een mooie gedachte, Ten Hag naar Leipzig. Maar ik vind het erg ver gezocht. Ten Hag is echt van Ajax gaan houden en zal niet een speler opstellen zodat die volgend jaar ermee kan gaan spelen lijkt me. Brobbey maakt simpelweg een belachelijke ontwikkeling door vind ik persoonlijk. Daar volgens mij niemand echt Traore als serieuze optie zag voor de posiotie van 1e spits bij Ajax

Mooi zo. Dan is de kans in ieder geval groter dat Ten Hag ook komend seizoen nog bij Ajax aan het roer staat.

Alsof ten hag daar nu naartoe zou willen gaan. Ze zijn met een project bezig met Ajax. Domineren in de competitie en in Europa weer een grote naam worden qua prestaties. Nu lekker bezig in de Europa League en volgend seizoen als je de groep een beetje bij elkaar kan houden weer knallen in de CL. Het begint echt lekker te lopen nu. Die gaat dat nu echt niet verlaten om ergens in de middenmoot van Duitsland weer helemaal overnieuw te beginnen met de kans dat je na 2 maanden weer op straat staat omdat ze geen geduld hebben. Dat is voor de toekomst

22 maart 2021 om 12:34

Naar wat voor clubs zie jij ten hag gaan dan? Ik denk dat een Duitse club het beste bij hem past. Echter zijn Bayern, Dortmund en Leipzig allemaal voorzien. Ik zie ten hag sws (nog) niet naar de absolute top gaan. Dan is BMG, wat structureel 4de kan worden in Duitsland toch een mooie tussenstap?

22 maart 2021 om 13:18

Ik zie hem eerst nog verder bouwen bij Ajax voordat hij die uitdaging ergens anders aan gaat. Die clubs zijn nu voorzien maar dat is niet eeuwig zo. Duitsland past perfect bij hem maar hij moet de juiste keuze maken. We hebben hij Bosz gezien dat hij bij Dortmund geen tijd kreeg terwijl deze speelstijlen juist tijd horen te krijgen. Je zag bij beide bij Ajax ook dat het minstens een half jaar duurde voor de speelstijl er echt in zat. Een Leipzig zou voor hem ook goed passen maar zoals ik al zei nu nog niet. Het werk is nog niet klaar. Heb het gevoel dat we nu pas beginnen.

Valt me als Gladbach supporter wel een beetje tegen als dit waar is. Op basis van wat blijkt dat Xabi Alono een gigantische club als gladbach kan leiden? Hoop toch op een trainer die wat meer bewezen heeft dan een beloftenploeg trainen.

22 maart 2021 om 12:57

Snap wat je zegt maar dit zal weloverwogen zijn, met alle kandidaten die zijn genoemd, zal Max Eberl er zeker van zijn dat hij de beste kandidaat is. Wie weet komt er een oude rot naast

Ik wil Ten Hag nog wel een jaar bij Ajax zien en dan vanuit een situatie waarin zijn selectie van begin af aan uitgebalanceerd en breed genoeg is en hij zelf van begin af aan weet wat hij wil. In 2017/2018 kwam hij halverwege binnen in een roerige periode. In 2018/2019 liep hij eigenlijk nog best lang te goochelen met zijn opstelling: Donny was lang roulatiespeler, Eiting was lang basisspeler, Frenkie de Jong werd bijvoorbeeld bij PSV uit nog samen met Blind in het centrum geposteerd...met desastreuze resultaten. Ook in dat seizoen werd het pas vanaf maart ongeveer echt goed en stabiel, maar zag je ook toen dat bij blessures de selectie eigenlijk niet breed genoeg was. In 19/20 was dat laatste ook het geval en werd er de hele tijd geworsteld met het opvangen van het vertrek van De Ligt en Frenkie. En ook dit seizoen vallen pas de laatste twee maanden de puzzelstukken op hun plek. Houd deze selectie nou eens zo veel mogelijk intact en/of haal waar nodig zo snel en adequaat mogelijk versterkingen (bijvoorbeeld Sanchez achterin, een linksback en een vervanger voor Brobbey), dan kan Ten Hag de boel denk ik voor hij vertrekt nã³g een stap verder brengen.

22 maart 2021 om 13:21

Maar we kunnen nu al zeggen dat hij in de voorbereiding op volgend seizoen gewoon weer gaat lopen kloten in de opstelling hoor. Doet ie elk seizoen. Elke keer weer alles wat goed staat uit elkaar halen en andere dingen proberen en dan na maanden als wij het al tig keer hebben geroepen dan wordt meneer ook wakker. Dat moeten we maar accepteren. Het voetbal is goed en hij past perfect bij ajax dus dat nemen we maar op de koop toe denk ik dan.

Met alle respect, maar als Ten Hag ga je toch alleen weg voor een echte stap vooruit. Het was eerder dat Ten Hag een streep zet door Gladbach.

Ten Hag zie ik op termijn wel naar RB Leipzig gaan. Is een club die qua filosofie wel bij hem past. Gladbach is ook een mooie club, maar denk dat hij beter past bij een Leipzig. Nagelsmann zal na volgend seizoen best wel eens de stap richting de PL of Laliga kunnen maken.

'bild was volgens Ten Hag 'niet goed geïnformeerd', al meldde Arno Vermeulen in Studio Voetbal dat er wel degelijk contact is geweest tussen beide partijen.'

Dus als Arno Vermeulen het zegt, dan is het wel opeens een feit?

Ik vind het een gok van Gladbach om een trainer aan te stellen die zich nog niet heeft bewezen op het hoogste niveau en met de druk van het moeten presteren. Een belofte ploeg is toch meer gericht op het ontwikkelen van spelers dan het teamresultaat.

Dit zal wel een teleurstelling zijn voor Ten Hag. Al vind ik zelf dat hij hoger moet mikken dan Gladbach, past zijn werkwijze denk ik uitstekend bij het Duitse voetbal. Echter is het vechten tegen de bierkaai met Gladbach, omdat je het altijd aflegt tegen Bayern en waarschijnlijk ook Dortmund en Leipzig. Dat is nogal afzien, als je in Nederland jaarlijks als topfavoriet het zilverwaar op kon halen.

22 maart 2021 om 13:19

Hier ligt Ten Hag niet wakker van hoor. Wat moet hij bij Gladbach? Daar valt toch niks mee te behalen?

22 maart 2021 om 17:01

Nou ja, ik denk dat hij op termijn bij Bayern terecht wil komen. Die zijn natuurlijk veel happiger op een trainer die het in hun eigen competitie al heeft laten zien. Verder zeg ik zelf volgens mij ook dat er bij Gladbach weinig te halen is?

Ik dacht dat men bij gladbach serieus bezig was met de trainer van Wolfsburg.. Niet dus.. Xabi Alonso is een gok als trainer.. Grandioze speler.. Maar als trainer moet het nog blijken..

Ik vind het wel machtig mooi dat steeds meer voetballers uit mijn eigen jeugd terugkeren als trainer. Nu al zin om over 20 jaar tegen m'n zoons te kunnen zeggen: Die trainer Zidane: wat een speler was dat. Zelfde geldt voor Xabi Alonso en Pirlo. Heerlijk! Hopelijk volgen er meer.

Leuk dat Xabi Alonso ook trainer wordt van een toch wel sterk team! Xabi heeft wel de nodige ervaring gehad al speler , het was een uitstekende verdedigende middenvelder die zowel bij Real als bij Liverpool zijn plek had. Ik verwacht een aanvallende speelstijl met voetbal van achteruit en veel verticaliteit.

Zal hij net als Pep vlekkenmiddel van een B team naar een top competitie kunnen? Of geval Pirlo. Voordeel is dat Gladbach een kleinere club is. Hopen dat dit hem wordt en succes toekomt. Zou zonde zijn als veel grote spelers direct falen of te vroeg een top club krijgen. Pirlo, Viera, Henry, Seedorf. En zo zijn er vast nog wel meer.

Ik zie in Xabi Alonso wel een potentiele toptrainer. Enorm veel voetbalintelligentie, een sterke persoonlijkheid en uitstraling, karren aan ervaring als speler. Zou mooi zijn als hij ergens de kans krijgt om zich te bewijzen.

Wat mis ik deze man in het shirt van Real Madrid, blijft een van m'n favoriete spelers ooit.

22 maart 2021 om 20:41

Ik snap je. Maar viera had dat ook en Seedorf. Waarom is het hen niet gelukt. Misschien te hoog niveau Seedorf bij Milan begonnen. Viera dan in Frankrijk. Maar Monaco was daarvoor heel sterk en toen leegloop volgens mij. Of zat ie bij Lille/Nice. Zit nu ff te twijfelen. Maar waren twee top spelers en denkers. Ook leiders.

23 maart 2021 om 14:37

Misschien is het ook meer een hoop die ik heb, kan nauturlijk net zo goed minder fortuinlijk aflopen zoals je zegt.

Zou hem graag met Gerrard samen bij Liverpool zien

Heel goed nieuws voor Ajax dit. Ten hag is de juiste man. Snap die mensen die hem graag weg willen hebben totaal niet . Alonso is natuurlijk een risico. Zie pirlo bv bij juve . Was een goede voetballer maar heeft 0,0 ervaring als hoofdtrainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Mönchengladbach

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

345 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren