‘De Boer heeft me bij het eerste van Ajax gehaald en me laten debuteren’

Maandag, 22 maart 2021 om 07:24

Kenny Tete meldt zich maandag in Zeist in de hoop komende week zijn eerste interland in twee jaar tijd te spelen. De 25-jarige vleugelverdediger heeft dit seizoen sinds de overstap van Olympique Lyon naar Fulham zijn draai in de Premier League weten te vinden. Tete vertelt in gesprek met De Telegraaf dat hij mede dankzij Memphis Depay een diep dal bij Olympique Lyon wist te overwinnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Ik kan niet geloven dat het iets met Ajax te maken heeft, maar het is wel duidelijk dat De Boer ongelooflijk subjectief is in zijn selectiebeleid ten faveure van spelers waar hij al mee gewerkt heeft. Spelers als Klaassen, Stekelenburg en Tete haalt hij er binnen no time bij, terwijl spelers die zich al veel langer laten zien opzichtig genegeerd worden. Wat De Boer niet kent, dat vreet hij niet. Spelers die al met De Boer hebben gewerkt hebben overduidelijk een streepje voor en hoeven veel minder te laten zien om opgeroepen te worden. Deze zeer smalle blik van De Boer is een van de redenen waarom hij overal in het buitenland mislukt is - hij heeft moeite verder te kijken dan zijn eigen kringetje.

22 maart 2021 om 07:38

Het is jammer ja. In de tijd dat Tete bij het Nederlands elftal zat concurrerende hij oa met Karsdorp. Waar Karsdorp nu al een heel seizoen prima speelt en fit is, terwijl Tete pas vanaf begin dit jaar. En dan krijgt die laatste nu wel een kans....

22 maart 2021 om 08:22

Uiteindelijk gaat het allemaal om resultaat. Als hij met deze spelers weet te presteren is er niets aan de hand. Het is ergens logisch dat hij spelers selecteert waarvan hij weet dat ze in het spelsysteem kunnen speler dat De Boer voor ogen heeft.

Ander voorbeeldje. Dat Van Gaal 7 of 8 Nederlanders liet spelen bij FC Barcelona was super mooi toen het goed ging. Toen het minder ging, moest eerst Van Gaal weg en daarna de Nederlandse spelers.

22 maart 2021 om 12:51

Karsdorp heeft een goed seizoen, maar wie zijn er verder betere opties als rechtsback? En Klaassen had in zijn tijd bij Bremen ook al geselecteerd kunnen worden, en presteert echt heel goed. Logische oproep. Stekelenburg is de enige die wat minder logisch is, maar de enige alternatieven wat mij betreft Marsman en Bizot. Die had ik zelf wel eerder opgeroepen maar we praten hier ook over de 3e keeper dus zo heel veel boeit dat niet. En dat de Boer een Ajax verleden heeft en door Ajax geschoold is en daarom een beetje dezelfde filosofie heeft als Ajax en spelers met een Ajax verleden daarom hier beter inpassen is toch logisch? Zoveel trainers die zowel Ajax, Feyenoord én PSV hebben gecoacht zijn er niet. Daarbij heeft Ajax de beste opleiding van Nederland en is het de beste club, dus komen hier de meeste spelers vandaan. Deal with it. Minder zeiken, meer supporten aub.

23 maart 2021 om 12:30

De belangrijkste spelers voor het Nederlands elftal tijdens de EK-kwalificatie en de Nations league waren Depay, Wijnaldum en Van Dijk. Geen van drieën afkomstig uit de Ajax-opleiding. De Jong is afkomstig uit de opleiding van Willem II maar heeft dan nog even bij Ajax gespeeld. Alleen De Ligt komt echt uit de Ajax-opleiding.

Het is toch eigenlijk van de zotte dat deze jongen is geselecteerd boven Karsdorp en Hateboer. Ik verwijt De Boer niet dat hij per se een Ajax voorkeur heeft, maar wel dat hij graag jongens heeft met wie hij al heeft gewerkt.

22 maart 2021 om 07:58

Wat jij zegt is wel de algemene tendens. Wel grappig dat een speler die al 5 jaar weg is bij Ajax iets met een "Ajax voorkeur" te maken heeft. Wat precies heeft Ajax er mee te winnen dat Tete in Oranje komt? Ook grappig dat dit constant wordt herhaald bij een Babel en Van de Beek als ze er bij zitten, maar diezelfde mensen hoor je nooit bij strootman of bergwijn die vaak in hetzelfde schuitje zitten. Als een Noa Lang, Botman of El Ghazi er niet bij komt dan wordt er ook nooit wat over hun Ajax verleden gezegd, maar als karsdorp of toornsta er niet bij zit dan komt het opeens door hun feyenoord verleden. Hoe geloofwaardig achten mensen dit nou echt? Zelfs een ihattaren zat dit seizoen nog 2 keer bij de selectie terwijl die al geen knikker meer raakte bij psv terwijl Lang op dat moment al bij Brugge uitblonk bijvoorbeeld.

22 maart 2021 om 08:01

Hij zegt nota bene dat het niks met een Ajax-voorkeur te maken heeft, waar je dat vandaan haalt is me een raadsel.

22 maart 2021 om 08:24

Zytto, niemand zegt dat Ajax er iets mee wint hè. Puur dat De Boer een beetje Ajax-minded is. Ik vind Tete persoonlijk echt goed, maar Karsdorp niet eens in de voorselectie.. dat is zo lachwekkend. Dan lijkt het er wel een beetje op alsof hij het alleen zoekt in zijn 'Ajax visie'. Die tunnelvisie heeft hem bij Inter en Crystal Palace de kop gekost. Ik ben benieuwd wat hier was gebeurd als Karsdorp onder De Boer had gewerkt

22 maart 2021 om 08:26

"Ik verwijt De Boer niet per se een Ajax voorkeur", nou dat is wel heel wat anders dan zeggen dat het NIKS met een Ajax voorkeur te maken heeft. Daarnaast benadruk ik ook nog dat het "de algemene tendens" is. Moet je voor de grap maar eens alle comments onder Oranje topics lezen. Gaat alleen maar over het feit dat spelers erbij zitten door hun Ajax verleden. Daarom benadruk ik ook dat het een "algemene tendens" is die ik persoonlijk onzin vindt. Hoe komen Babel en Tete er nou weer bij door hun Ajax verleden? En hoe kan het dat strootman er dan zo lang bij heeft gezeten? En een Lang en El Ghazi niet?

22 maart 2021 om 08:33

Bobiku29, ik volg Roma en Fulham zelf niet, maar het is inderdaad knap dat karsdorp zich terug gevochten heeft. Mij zou het echt een worst wezen of Tete, karsdorp of dumfries bij Oranje zit. De Boer zal zijn keuze wel maken op basis van zijn speelstijl, maar als ik een dumfries gister 4 keer gefopt zie worden door karlsson en ik terug denk aan Tete dan is Tete verdedigend wel 3 keer sterker. Dat kan een overweging zijn tegen een goede buitenspeler, want ook karsdorp was verdedigend niet altijd even sterk. Zijn kracht lag ook in het opkomen en minder in het puur verdedigen. Zeker nu je van dijk mist heb je misschien meer zekerheid nodig.

22 maart 2021 om 08:35

Het gaat niet direct om Ajax zelf, maar om dat er een voorkeur lijkt te zijn voor spelers die opgeleid zijn binnen de visie die De Boer al zijn leven lang heilig verklaart. Tuurlijk, hij zal echt niet alleen maar Ajacieden kiezen, maar ik zou niet weten waarom hij Karsdorp anders niet selecteert. Of sterker nog, niet in de voorselectie opneemt. Het gaat niet om Ajax, maar om zijn vernauwende visie die hem bij twee clubs al de kop gekost heeft

22 maart 2021 om 08:39

Ik vind Dumfries inderdaad ook niet echt in grootse vorm verkeren en ben het wat betreft Tete met je eens: die heeft kwaliteit. Het argument dat Karsdorp verdedigend niet zo sterk is zie ik vaak voorbij komen, maar geloof me, dat is echt een fabeltje. Dat hij veel opkomt betekent niet dat hij verdedigend niet zo goed is. Ook als wingback moet je bij Roma goed kunnen verdedigen en tactisch gedisciplineerd zijn

22 maart 2021 om 09:54

Bobiku gelukkig hebben we vaak een voorselectie van 38 spelers voor het EK waarvan er dan steeds een paar afvallen (als ik me de laatste eindtoernooien goed kan herinerren hahaha), maar ik neem aan dat oa Lang, weghorst en karsdorp daar wel bij zitten. Dan kunnen ze De Boer 2 weken zijn ongelijk bewijzen.

22 maart 2021 om 09:58

Klopt Zytto34, maar hoe groot is de kans dat spelers die nooit de kans krijgen zich vlak voor een EK goed genoeg kunnen laten zien om De Boer zijn gedachten te veranderen? Als jij de hele reeks tot aan een EK continu dezelfde spelers selecteert en dezelfde spelers negeert, hoe realistisch is het dan dat die spelers opeens wel door die selectie enkele weken voor het EK komen? De Boer maakt gewoon een aantal keuzes die voor velen moeilijk zijn te begrijpen, dat valt niet te ontkennen. En die keuzes zijn niet op prestaties gebaseerd. Daarom proberen velen alternatieve verklaringen te vinden. Wat het daadwerkelijk is, weet ik niet. Maar De Boer kan dit alleen "goed maken" als hij ook gaat presteren. Doet hij dat niet, dan gaat de kritiek alleen maar groter worden.

Vind Tete maar echt een matige back hoor, Dumfries ook. Zo weinig voetbal bij die twee. Ik baal echt enorm dat Dest niet voor Oranje speelt. Heeft niks met zijn wedstrijd te maken van gister maar qua potentie hadden we eigenlijk met Dest een rechtsback voor de komende 12 jaar. Nu moet je het doen met Dumfries, Tete of anders ‘Hoofdpijn Hateboer’.

22 maart 2021 om 07:56

Of Karsdorp, Timber of Geertruida

22 maart 2021 om 08:04

Wat niet optimaal is. Karsdorp wel serieus goede optie als keuze gaat vallen op een soort 352 met inzakkende De Jong of Koopmeiners. Een echt goede back voor 433 hebben we niet terwijl het toch een belangrijke positie is. Voor wingback Dest en Karsdorp op rechts was echt top geweest. Ook Mazraoui was zeker niet verkeerd geweest om erbij te hebben. Naar mijn mening de meest interessante rechtsback in bovenbouw bij Ajax heeft recent voor Marokko gekozen en zie verder weinig serieuze opties voor rechtsback bij Ajax doorkomen. Wel veel CV's die er kunnen spelen zoals nu met Timber en Rensch ook is. En in verleden Veltman en Van Rhijn.

22 maart 2021 om 08:22

Mwa, niet mee eens. Karsdorp is als hij fit is gewoon een hele goede back in 433. Die laatste periode van hem bij Feyenoord tel ik daarbij niet mee, omdat hij toen net terug kwam van een blessure. Eerder was hij bij Feyenoord gewoon goed in 433 en het is niet zo dat hij nou zo vaak gecorrigeerd werd door Botteghin. Hij stond zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje

22 maart 2021 om 08:27

Wolter, het is niet zo dat nu Karsdorp in een 3-5-2 speelt, hij ineens niet meer in een 4-3-3 kan spelen

22 maart 2021 om 10:48

Hij kan wel 433 formatie spelen alleen er goed in spelen op niveau zoals bij Oranje gewenst is is een tweede. Hij is volgende week alweer 4 jaar niet meer betrokken bij Oranje geweest terwijl hij speelt op een positie waar de concurrentie ook ronduit matig is. Voor Rvv/rm vind ik hem echt beste optie die we hebben maar 433 met buitenspeler op rechts (berghuis of Stengs lijkt mij) die bal graag in de voeten wilt en vaak zelf de voorzet geeft is het niet optimaal. Zie dan liever zon 352 achtig iets waar Karsdorp als back hele flank kan pakken en zelf de voorzetten geeft. Zeker als je met bijvoorbeeld Luuk de Jong wilt spelen.

Dit laat toch wel weer zien wat een achteruitgang Frank de Boer is als bondscoach, die mag bijna wel een Raoila benaderen om hiernaar nog aan werk te komen. Speel toch gewoon met een 3-mans achterhoede en maar een fatsoenlijke selectie. Je hoeft geen genie te zijn om te snappen dat we daar de spelers voor hebben.

Leuk voor Tete, heerlijke tackle, maar denk niet dat het NL materiaal is.

22 maart 2021 om 19:08

Heerlijke tackle omdat zijn positionering ondermaats is. Dat is nou net de kunst van het verdedigen; er al staan. Als je als verdediger een sliding in moet zetten ben je eigenlijk al te laat. Het is dus een kwaliteit omdat hij zijn gebrekkige positionering moet compenseren. Of je daar nou trots op moet zijn weet ik niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fulham

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Ivan CavaleiroAanvaller333
M. WellsUnknown
A. LookmanAanvaller314
A. AreolaKeeper340
A. MitrovićAanvaller273
T. AdarabioyoVerdediger300
J. AndersenVerdediger291
Voor de complete selectie: Clubpagina Fulham.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Fulham.

Nederland
61 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Fulham 19 0 2 0
2020/2021 Fulham U23 1 0 0 0
2020/2021 Olympique Lyon 1 0 0 0
2019/2020 Olympique Lyon 18 0 1 0
2018/2019 Olympique Lyonnais II 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kenny Tete degradeert met Fulham op kansloze avond

Fulham is maandagavond definitief gedegradeerd uit de Premier League. In eigen huis kreeg de ploeg van trainer Scott Parker een laatste kans om degradatie af te wenden tegen Burnley, maar verzilverde...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren