Zwarte dag voor Club Brugge: einde aan reeks en rode kaart Noa Lang

Zondag, 21 maart 2021 om 15:25Rian Rosendaal • Laatste update: 15:44

Club Brugge is zondagmiddag op eigen veld tegen een nederlaag aangelopen in de Pro League. Nummer twee Royal Antwerp FC verliet het Jan Breydelstadion met een 0-2 overwinning. De bijna wekelijks uitblinkende Noa Lang kon ook niets uitrichten voor de koploper, net als aanvalsleider Bas Dost. Lang had in de slotfase een negatieve hoofdrol vanwege een tweede gele en dus een rode kaart. Bij Brugge waren er ook basisplaatsen voor Stefano Denswil en Ruud Vormer. Tahith Chong had vorige week tegen AA Gent (0-4) nog een basisplek, maar moest nu plaatsnemen op de bank bij de thuisploeg.

Het dit seizoen oppermachtige Brugge kende een zeer stroeve start, met een tegendoelpunt in de negende minuut van de ontmoeting met Royal Antwerp als gevolg. Doelman Simon Mignolet had geen antwoord op een schot van net buten het strafschopgebied van vleugelaanvaller Didier Lamkel Zé: 0-1. Dost had de stand na een kwartier spelen alweer gelijk kunnen trekken. deze jaargang goed voor zeven treffers in competitieverband namens de lijstaanvoerder, zag zijn kopbal echter net naast het doel van de bezoekers verdwijnen. Het goede voorbereidende werk was overigens van Vormer.

In het restant van de eerste helft bleef Brugge druk zetten op de defensie van Antwerp FC. Een schot van Vormer werd net op tijd geblokt, terwijl een kopbal van Lang over het doel verdween. Waar de thuisploeg op jacht was naar de gelijkmaker, daar sloeg de nummer twee in de Pro League twee minuten voor rust keihard toe. Een harde overtreding van Clinton Mata op Dylan Batubinsika zorgde ervoor dat de bal op de stip kwam te liggen. Lior Refaelov bleef ijzig koel en schoot de bal onberispelijk in de linkerbovenhoek: 0-2. Een flinke domper voor Brugge zo kort voor het rustsignaal.

Al in de eerste minuut van de tweede helft kreeg Lang een gele kaart vanwege een harde overtreding. De Nederlandse vleugelaanvaller liet zich echter niet ontmoedigen en bleef op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook bijna in de 65ste minuut, ware het niet dat doelman Ortwin De Wolf zijn inzet vakkundig pareerde. Een kwartier voor het einde greep Brugge-trainer Philippe Clement in, met Dost die zijn plaats moest afstaan aan Daniel Pérez. De verandering in de spitspositie bracht de thuisclub echter niet terug in de topper. In minuut 89 ging het nog helemaal mis voor Lang, die op de voet van Maxime Le Marchand ging staan, een tweede gele kaart ontving en dus moest inrukken. Er ontstond zelfs nog een opstootje na de overtreding van de buitenspeler. Brugge ziet door de nederlaag tegen Antwerp FC een reeks van twaalf duels op rij zonder nederlaag in de Pro League ten einde komen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door nederland79)

Ach aan de stand te zien kunnen ze hem hebben.

Mwaah zwarte dag , staan nog steeds een straatlengte voor. Antwerpen zeer effectief , Club Brugge speelde in een te laag tempo. 2 ongelukkige kaarten voor Lang, kwam 2 keer net te laat na klutsballen.

21 maart 2021 om 16:05

Een ongelukkige tweede gele kaart ? Okee...

22 maart 2021 om 09:22

@baradona haha hou toch op. Kijk naar zn reactie na de 2e gele kaart. Duidelijk dat dat met opzet was. Prima dat Lang je lievelingetje is, maar je mag wel reëel blijven.
Al weten we dat je moeite hebt met objectieve reacties geven.

Zo wordt je wekenlang opgehemeld en zo ga je eraf als een zero. Noa Lang heeft dus ook een kort lontje, los van zijn kwaliteiten die buitenkeif staan. Heeft Lang mentaal nog een hoop te leren.

21 maart 2021 om 16:40

Ik weet niet of je zoiets altijd maar makkelijk op het mentale vlak moet schuiven. Is dat omdat Lang jong is? Want als een speler van 30 op deze manier rood pakt, moet hij dan ook mentaal nog een hoop leren of is het dan gewoon dom?

Duidelijk dat hij het niveau van oranje (en Ajax) gewoon niet aan kan. Prima speler hoor maar nog niet zo ver om in oranje te spelen.

21 maart 2021 om 15:50

Duidelijk dat jij er geen kaas van hebt gegeten. Je kan hem moeilijk kwalijk nemen dat hij covid heeft gehad. Sindsdien matig, maar dat hij 2 niveaus hoger kan spelen dan de rest in België en er in België sinds de Bruyne geen zo'n artiest heeft rond gelopen is wel al duidelijk. Sinds zijn komst in oktober tot zijn besmetting in februari alles kapot gespeeld.

21 maart 2021 om 15:53

In België was hij inderdaad een tijdje 1 van de betere spelers, al is dat niet zo veel zeggend. Nogmaals prima speler maar nog niet genoeg voor oranje.

21 maart 2021 om 15:55

Babel en Stengs zijn inderdaad van een hele andere klasse die spelen volgend jaar vast bij United of Juventus.

21 maart 2021 om 16:00

Nee Babel Stengs of lang is 1 pot nat. Vind gakpo nog net wat verder zelfs. Kan keuze voor Babel nog wel begrijpen.

21 maart 2021 om 16:06

Nie overdrijven, Bailey was ook zware klasse en als tiener.

21 maart 2021 om 20:04

Zo'n artiest? In het kampioenenjaar van Genk haalden zowel Trossard als Pozuelo eenzelfde niveau. Misschien zelfs wel een hoger niveau als wat Lang nu laat zien.

Lang is absoluut een meerwaarde voor de Jupiler pro league en op dit moment de betere speler maar probeer toch een beetje objectief te blijven.

21 maart 2021 om 21:03

Gapko verder dan Babel en Stengs? Dacht het niet...laat Gapko het nu maar eerst een heel seizoen volhouden. Voor zijn blessure deed hij het prima, na zijn blessure heb ik hem alleen zien spelen en dan verwacht jij dat hij nu al mee moet naar Oranje?....nou nee...Jong Oranje....Ja🤷‍♂️

21 maart 2021 om 23:42

Serieuze vraag. Maar zou je hem boven bergwijn kiezen?

Nieuwe match, nieuwe hoofdrol voor de VAR. Schaf hem gewoon af want dit wekt alleen maar ergernis op. Vroeger had je nog begrip dat een ref iets niet goed ziet (hoewel Laforge toevallig altijd de dingen in ons nadeel ziet) maar dat een VAR iets niet ziet terwijl die vanuit ik-weet-niet-hoeveel camerastandpunten de beelden rustig kan herbekijken... Dit werkt veel meer ergernis op dan vroeger en de meerwaarde is gewoon zeer beperkt. Haroun en Hongla hadden beiden al voor minuut 20 rood moeten hebben en dan speel je een totaal andere wedstrijd. Maar dat gebeurt weer eens niet. Hoe kan dat nu toch weer? Je weet al vooraf welke match dit wordt want dat is altijd zo tegen Antwerp en Haroun. Vechtvoetbal waarvoor Simeone de ogen sluit. Maar onze refs zijn gewoon niet klaar hiervoor. Haal Delferriere maar terug zou ik zeggen. Reclame voor het Belgisch voetbal, chapeau. Laat die Beneliga maar gauw komen want dan hebben we betere refs en beter voetbal, elke week tegen een muur spelen is toch niet om aan te zien zeg. Het was dan nog zo'n middag waarop alles tegen zat. Antwerp tweemaal over de middellijn geweest en wij geven 2 oliedomme goals weg. Ik zou wel eens de expected goals willen zien bij hen. Zelf ook onvoldoende gecreëerd maar tegen een 5-5-1 is dat lastig uiteraard. Altijd zat er wel één been of hoofd tussen en vaak dat van de Laet die toch wel een formidabele speler is en door Martinez over het hoofd gezien wordt. Alsnog voldoende kansen gehad om er 2 of 3 te maken maar pech met de lat of slecht afgerond. Tsja, kan gebeuren zeker. Jammer dat er net een interlandbreak volgt, hopelijk beterschap tegen Kortrijk. 16 punten, niet op gerekend. Nu is het zaak de voorsprong minstens te behouden voor de start van de play offs,7 op 9 in het drieluik Kortrijk Anderlecht Moeskroen moet mogelijk zijn maar wordt lastig met een halve Mata en zonder Lang. Al was die wel heel slecht vandaag, is helaas nog geen derde van de lang pre-corona. Hopelijk kan hij snel weer kracht bijwinnen want het virus heeft hem lelijk te pakken gehad. Is die nu 2 speeldagen geschorst of hoe zit dat als je 5de geel pakt en 2x in 1 match?

21 maart 2021 om 15:55

Altijd lastig om je club te zien verliezen. Ik heb deze wedstrijd niet gekeken, maar ik kan je vast uit de illusie helpen dat je met een Beneliga betere scheidsrechters krijgt: dat is niet zo. Het niveau in Nederland van zowel de VAR als de gewone scheidsrechters is echt abominabel helaas. Ik denk dat je 4-5-1 of 5-4-1 bedoelt trouwens, maar dat even terzijde.

21 maart 2021 om 15:58

Haha klopt, de Laet speelt in principe wel voor 2 maar een 551 kan natuurlijk niet. Alsnog hebben jullie wel beter refs met Makkelie, Gozobuyuk en Kuipers uiteraard, bij ons is de armoede nog veel groter.

Grappig dat iedereen Lang nu omlaag probeert te halen, zielig.

21 maart 2021 om 15:58

Had je van kilometers afstand kunnen zien aankomen.

21 maart 2021 om 16:11

Welja Lierse. 2 x tegenslag, 1 x een domme reactie op social media en 1 x rood. Precies wat de meeste volgers hadden verwacht bij Lang. Die jongen kan niet zo goed tegen tegenslag, want dan gaat ie rare dingen doen. Hopelijk gaat dat er nog uit, want het kan een hele goede voetballer worden.

21 maart 2021 om 16:16

Ik ben blij dat je na 6 maanden eindelijk eens met je kritiek op lang kan komen. Moet moeilijk geweest zijn.

21 maart 2021 om 16:18

Verschrikkelijk. Al ben ik nauwelijks negatief geweest sinds zijn vertrek. Was ook niet nodig. Maar nu weer 2 x zo dom na 2 verliespartijen. Dan mag daar best wat over gezegd worden. Edit: Om even duidelijk te zijn, ik zie Lang liever bij Oranje dan Promes of Babel, dus voetballend kan het wel wat worden. Alleen niet bij Ajax, want Tadic is een paar klasse beter. (en laat die nou net op zijn positie staan)

21 maart 2021 om 16:25

Er zijn dit seizoen al meer dan genoeg wedstrijden geweest met lang op het veld waar het niet goed liep. Dus het is echt niet zo dat er elke keer dat het wat tegenzit vreemde dingen gebeuren. Persoonlijk vind ik dit gewoon wat zoeken.

21 maart 2021 om 16:28

Ik vind ook gewoon dat er ruimte moet zijn voor positieve kritiek. Wanneer dat aan de orde is mag je dat gewoon benoemen. Weggezet worden als hater of elders vind ik unfair. Net als Modric vind ik zijn voetbal kwaliteiten buitenkeif staan. Maar vandaag had hij simpelweg een off day.

21 maart 2021 om 17:22

Volgens mij snap jij niet wat ‘positieve kritiek’ is? Iemand afzeiken maar dan wel zeggen dat hij goed kan voetballen is niks positiefs is. Bovendien denk ik dat je ‘opbouwende kritiek’ bedoelt en ook daar valt het niet onder. Opbouwende kritiek is bijvoorbeeld “een volgende keer kan je beter van binnenuit dekken ipv de buitenkant.” Dit is gewoon lopen zoeken naar iets om over te zeiken terwijl de groten der aarde dit ook overkomt. (Niet dat Lang daar bij hoort, maar om aan te geven dat jullie gewoon iets aangrijpen om ‘je gelijk’ te halen.

Denk dat Antwerpen zo een middenmotor is waar elke topclub wel overheen kan struikelen, een beetje wat Utrecht is voor Ajax. Maakte wel indruk op mij tegen AZ een paar jaar geleden, en werden lullig uitgeschakeld.

21 maart 2021 om 16:25

Ze hebben de stap van de middenmoot naar de top wel al gezet hoor.

21 maart 2021 om 16:34

Als je al in geen decennia in de top 3 eindigt ben je natuurlijk never nooit top en hoogstens subtop. Dit jaar lijkt het wel top 3 te gaan worden, maar zoals Tielemans dit weekend nog zei in zijn interview moet je dat 5 of 6 seizoenen op rij doen om tot de top te behoren, als antwoord op de journalist die zei dat Leicester top zou zijn in Engeland.

21 maart 2021 om 16:37

Qua prestaties is het gewoon een team dat tot de top behoort. En door de financiële achtergrond van Antwerp kunnen we wel stellen dat dat de komende 10 jaar ook wel zo zal blijven.

21 maart 2021 om 16:55

Aha daar was ik niet van op de hoogte. De vergelijking met Leicester is dan ook terecht in jullie ogen? Een stad als Antwerpen zou genoeg talenten moeten hebben lijkt mij..

21 maart 2021 om 17:12

De vergelijking met Leicester is terecht zoals Bon Jovi het stelt, je kunt beide op dit moment moeilijk een topploeg noemen in hun competities. Qua beleid is het wel helemaal anders, Antwerp gooit er gewoon veel geld tegenaan in vergelijking met de concurrentie zonder echt te rekenen op deftige scouting, als ze dat kunnen blijven doen dan kun je ze binnenkort wel al gauw tot de top rekenen.

21 maart 2021 om 17:41

Nu ja persoonlijk vind ik dat onzin. Is een wedstrijd tegen Antwerp een topper? Zaten ze mee met de top 5 aan tafel voor veel meer geld te krijgen van het tv-contract en hebben ze dat gekregen? Dan is het team Antwerp een topper. Veel meer dan een standard zelf dat dan wel als topper gecategoriseerd zal worden.

21 maart 2021 om 19:35

De helft van club haar matchen zijn 'toppers'. Dat heeft meestal meer met club te maken dan de tegenstander. North London derby is ook een topper en dat zelfs tussen 2 Engelse subtoppers. Mwah, natuurlijk staan Anderlecht Club en Standard aan de top in België ook al loopt het bij 2 sportief wat moeilijker. Antwerp zal wat langer bovenin moeten meedraaien om echt tot de top te behoren. Eigenlijk zou je daar zelfs een titel voor moeten winnen,wat zelfs Leicester gedaan heeft. Tevens willen topploegen als Anderlecht voetballen, Antwerp heeft nu in al die matchen tegen club (4 matchen per jaar door play off 1) nog geen enkele keer gevoetbald. Altijd de bus geparkeerd. Antwerp is in zo veel opzichten nog geen top.

21 maart 2021 om 20:08

Dan is Atletico onder Simeone of het Chelsea onder Mourinho ook geen topploeg te noemen?

Antwerp heeft inderdaad nog wel wat stappen te zetten om een gevestigde waarde te worden aan de top in België maar mijn inziens heeft een bepaalde speelstijl daar niets mee te maken.

De bekerfinale heeft Antwerp toch anders van Brugge gewonnen zonder de bus te parkeren. Het is natuurlijk ook wat je wil zien e..

21 maart 2021 om 20:34

"De bekerfinale heeft Antwerp toch anders van Brugge gewonnen zonder de bus te parkeren". Lol, deze man. Balbezit 30-70.

21 maart 2021 om 21:34

"de openingsfase in het Koning Boudewijnstadion was meteen helemaal voor Antwerp. Simon Mignolet moest tijdens de eerste twintig minuten liefst vier maal tussenkomen. Eerst kwam Mbokani alleen voor het Brugse doel. Vervolgens probeerde Hongla het van net buiten de zestien. Op het kwartier waagde Juklerã¶d zijn kans. En ook Refaelov probeerde het met een schotje. Mignolet stond echter telkens paraat en voorkwam zo een vroege achterstand voor blauw-zwart. Club Brugge kon daar niets tegenover zetten." Artikel uit De Morgen na de bekerfinale. Maar je zal wel een andere match gezien hebben Een ploeg die de bus parkeert gaat mijn inziens toch niet vol in de aanval vanaf het begin. Maar jij zal daar wel een ander gedacht over hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. VormerMiddenvelder355
N. LangAanvaller2815
D. OkerekeAanvaller274
Y. BadjiAanvaller254
S. MignoletKeeper370
B. DostAanvaller179
D. PérezAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Club Brugge.

2 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren