Koevermans snapt Pratto-verhalen niet: ‘Je kan er 100.000 euro naast zitten’

Zondag, 21 maart 2021 om 10:28Rian Rosendaal • Laatste update: 11:32

In Goedemorgen Eredivisie wordt de netelige situatie bij Feyenoord besproken. De club heeft seizoenkaarthouders en sponsoren gevraagd af te zien van restitutie van gemiste wedstrijden en zaterdagavond blameerde het elftal van trainer Dick Advocaat zich tot overmaat van ramp tegen laagvlieger FC Emmen (1-1). Op de persconferentie na afloop kreeg de coach de vraag waarom aanvoerder Steven Berghuis tijdens het duel ruzie had met een ballenjongen, maar Advocaat had dat niet gezien en wilde er ook niet op reageren.

"Het lijkt wel een beetje of het op is bij Feyenoord, of de connectie er niet meer is", zo opent presentator Milan van Dongen zondagochtend het gedeelte over de kwakkelende club. "Maar hij (Advocaat, red.) is toch juist altijd ontzettend positief over Berghuis?", countert analist Kees Kwakman. "Laatst nog was hij helemaal lovend over Berghuis, dat is toch nog niet zo lang geleden?" Hans Kraay junior kan zich wel vinden in de woorden van Kwakman. "Dat gevoel heb ik ook. Ik had het gevoel dat, en ze hebben best weleens strijd gehad over het strijdplan, hoog en laag drukken zetten enzo. Ik heb het idee dat ze samen de afspraak hebben gemaakt: wat er ook gebeurt, wij gaan het goed afmaken."

"Hij (Advocaat, red.) zegt dat de spelers hem van de week maar eens moeten vertellen wat ze dwarszit, maar hij ziet ze niet", verwijst Kraay junior naar de interlandperiode. "Er wordt vandaag (zondag, red.) niet getraind, heb ik gehoord van de perschef van Feyenoord, dus hij ziet ze niet." Kwakman haakt vervolgens in op het verhaal van Kraay junior. "Dat zei Advocaat volgens mij laatst ook al. Na een slecht resultaat zei hij ook al dat ze maar eens een keer moesten gaan zitten." Van Dongen vraagt zich gelijk af op de positie van Advocaat ter discussie komt te staan bij Feyenoord, inmiddels afgezakt naar de vijfde plaats in de Eredivisie.

Ondanks de problemen in financieel opzicht haalde Feyenoord in januari Lucas Pratto op huurbasis op bij River Plate en naar verluidt is de club acht ton kwijt aan de aanvaller, die voorlopig nog geen potten heeft kunnen breken. Veel mensen vinden het vreemd dat een dergelijke investering wordt gedaan, terwijl aan de andere kant een beroep wordt gedaan op de aanhang. Volgens algemeen directeur Mark Koevermans is Feyenoord op de hoogte van de onvrede over de dure Pratto. "Die vraag hebben we intern ook gekregen van medewerkers en extern ook van onze relaties en supporters."

Koevermans benadrukt gelijk dat Pratto Feyenoord geen 800.000 euro heeft gekost in de winterstop. "Ik vind het wel grappig als ik dan bedragen hoor van sommige collega's van jullie", vervolgt de Feyenoord-bestuurder zijn uitleg. "Dan denk ik: nou, je kan er honderdduizend euro naast zitten. Hoeveel het dan in totaal is geweest? Dat zeggen we natuurlijk nooit naar buiten toe, maar de bedragen die genoemd worden, zijn wel heel erg dat ik denk: nou... ", aldus Koevermans, die wel snapt dat er kritiek is op het beleid van Feyenoord. "Als je tegen Emmen drie fitte spitsen (Nicolai Jörgensen, Robert Bozenik en Pratto, red.) en Bryan Linssen in de spits hebt, dan denk ik ook: dat hebben we niet goed gedaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door sirius)

Elke euro die aan Pratto besteed is, is er 1 te veel. Slap verhaal van Koevermans zeg.

21 maart 2021 om 11:44

"Je kan er 100.000 naast zitten" als reactie op de schatting van 800.000. Het is toch eigenlijk schandalig wat een wanbeleid er wordt gevoerd. Het blijft maar dooretteren na Martin van Geel. Enorm lichtgewicht deze Koevermans. Zo'n persoon is wel het laatste wat ze kunnen gebruiken in een tijd dat Feyenoord rigoreuze veranderingen moet doorvoeren op weg naar een cultuur die enigszins met topsport van doen heeft. Al dient hij puur en alleen als stroman voor de rest van het bestuur onder leiding van Van Bodegom natuurlijk.

21 maart 2021 om 12:17

Achteraf makkelijk praten. Als men dit vooraf wist, was hij natuurlijk nooit gehaald.

21 maart 2021 om 12:23

Maar ze wisten van tevoren hoe penibel de financiële situatie was. Dus dan doe je dit gewoon niet. Dan ga je namelijk speculeren op het eventueel halen van CL (voorrondes) en daarom risico’s nemen. Exact waardoor Feyenoord al een aan de afgrond kwam in de tijd van makaay, Hofland, landzaat e.d.

21 maart 2021 om 13:15

Exact Siepie, en ik neem aan de ze hem ook gewoon gescout hebben. Dan vind ik hem 5 maanden huren echt een domme beslissing. Voordat ie wedstrijdfit is ben je 2 maanden verder, plus je ziet toch gewoon dat hij kwaliteit te kort komt. Dit in combinatie met de penibele financiële situatie maakt het echt een onbegrijpelijke transfer

21 maart 2021 om 13:23

Het woordje "gewoon" kun je weg laten. En speculeren op CL staat hier ook los van, dat zou je eventueel kunnen zeggen als ze een aankoop van 5mln gedaan hadden. Deze aankoop is juist gedaan om niet (verder) weg te zakken en een acceptabele notering te behalen aan het eind van het seizoen. En men dacht dat dit noodzakelijk was ivm met het alles behalve presteren van jorgensen en bozenik. Hoeveel groter zou het verlies zijn geweest bijv mbt vertrek van sponsoren of iets dergelijks, als men straks 10e zou eindigen.

21 maart 2021 om 13:50

@marton, dat is toch gewoon onzin wat je nu zegt. Dat het ging om niet verder weg te zakken. Koevermans gaf namelijk zelf aan dat Pratto gehaald is om mee te doen voor de bovenste plekken en de beker. Daarnaast voegt Pratto werkelijk waar niks toe aan een acceptabele notering. Als Pratto niet was gekomen had Feyenoord precies het zelfde gestaan als ze nu doen, maar had je wel 5 tot 8 ton meer gehad op je rekening. Het is gewoon absoluut wanbeleid met Koevermans voorop, die alles en iedereen de schuld geeft maar vooral probeert de schuld niet bij zichzelf te leggen. Als je dit zo ziet, gaat het nog heel veel jaren duren voordat het misschien weer eens wat beter zal gaan met Feyenoord

21 maart 2021 om 15:16

Het woordje "verder" heb ik niet voor niks tussen haakjes gezet. Op het moment dat Pratto gehaald werd, wist men dat er 2 spitsen liepen die totaal niks lieten zien. Voor hetzelfde geld hadden ze nu wel een spits lopen die er mede voor gezorgd had dat ze nu samen met Vitesse/AZ/PSV om de 2e plek hadden kunnen strijden. Maarja nu Pratto sinds zijn komst niks heeft laten zien is het makkelijk roepen dat het weggegooid geld is. Het gaat mij niet zozeer om het goed praten van deze transfer, maar als club kun je niet zomaar niks doen. Als ze niks hadden gedaan qua transfers, hadden ze waarschijnlijk ook weer commentaar gehad. Het is nooit goed en nu hebben ze de pech dat een speler werkelijk niks toevoegd. Gelukkig hebben ze geen speler gekocht waar ze nu 2/3jaar aan vast zitten.

Wil de schrijver van dit stuk even zijn artikel nog doorlezen. Halve zinnen, niet kloppende zinsconstructies, het is erg moeilijk te lezen. On: het is inderdaad wel vreemd om 3 spitsen te hebben en dan een linksbuiten in de spits te zetten en op veel momenten dan een linksback op de linksbuiten.

21 maart 2021 om 11:48

Het is wel zaak dat je dan zelf met een kloppend betoog aan komt zetten. Geen vraagteken na de eerste zin, een komma in plaats van een punt achter het woord 'zinsconstructies'. Ook leest die laatste 'en' niet lekker weg. Daar had je de zin beter af kunnen kappen om vervolgens een nieuwe zin te starten met die laatste woorden.

21 maart 2021 om 12:00

@sirius, er zit toch duidelijk een verschil tussen iemand die reageert op een voetbalforum en iemand die zijn brood verdient met stukjes schrijven. Bovendien maakt dat iemands betoog niet 'minder kloppend'. Cheesie snijdt gewoon valide punten aan.

21 maart 2021 om 12:00

Verschil is wel dat cheesie hier niet betaald voor krijgt. On: snap feyenoord wel in deze. Je kan een keertje mis hebben geschoten, al krijg ik de indruk dat feyenoord de laatste tijd wel vaker dan een keertje heeft misgeschoten.

21 maart 2021 om 13:07

@sirius: Kinderachtig, Cheesie heeft gewoon gelijk. Daarbij wordt de schrijver betaald hiervoor en dus geacht capabel te zijn. Reageer eens een keer inhoudelijk met iets zinvols dat zou ik een verademing vinden.

On: Koevermans had ook gewoon kunnen zeggen waar het op staat, al had Pratto de helft gekost; tot nu toe is het gewoon weggegooid geld kom daar dan ook gewoon voor uit. Het zal wel dat het niet goed gaat bij Feijenoord als niemand problemen erkent en direct is

22 maart 2021 om 21:53

@ariestoteles - Misschien, maar als je iemand aanspreekt op slechte grammatica en spelling, zorg dan in ieder geval dat je 't zelf dan wel foutloos communiceert.

Wel mooi die duiktactiek door te roepen dat het bedrag niet klopt, maar geen inzicht te geven in wat het wel heeft gekost. Alsof de discussie zich toespitst of het 4, 5, of 8 ton was. Het gaat erom dat je het geld niet had. Ja, je hebt bezuinigd door spelers te verhuren, waardoor er budgettechnisch weinig is veranderd, echter had je die bezuiniging ook kunnen gebruiken om een heel klein deel van het omzetverlies te compenseren. Je weet wel dat omzetverlies wat je niet had begroot omdat zogenaamd de Knvb een advies heeft gegeven om na de winterstop volle stadions te begroten. Alsof je als club geen eigen verantwoordelijkheid hebt om zuiniger te begroten of tijdig bij te sturen als je in december ziet dat volle stadions na de winterbreak een utopie zijn. Hij begrijpt de vraag van iedereen inzake Pratto, maar een antwoord geeft hij niet.

21 maart 2021 om 11:29

Vooral dat laatste. Hoe kun je als club nu al begroten op een vol stadion? In een situatie als deze ga je toch uit van het slechtste lijkt me en dan is elke supporter die wel mag komen een surplus.

21 maart 2021 om 11:45

Elke club heeft dat begroot, omdat dat destijds redelijk realistisch leek. Dus ook Ajax, PSV en AZ. Als de wereld verandert kan je daar vrij weinig tegen doen. Sterker nog, AZ had zelfs begroot op deels met publiek in de eerste seizoenshelft en volle bezetting in de tweede seizoenshelft. Ajax heeft daarnaast ook begroot dat men voor 55 miljoen aan spelers verkoopt. Als je uitgaat van 0 inkomsten moet je opeens allerlei spelers gaan verkopen en gaat de kwaliteit van je selectie flink omlaag. Dat had je voor het seizoen ook niet aan de supporters kunnen verkopen.

21 maart 2021 om 12:04

@vedetterut Leuk en aardig om naar andere clubs te wijzen om de fouten goed te praten of te downgraden. Voorlopig is Feyenoord de enige club die dit soort filmpjes naar buiten moet brengen omdat het water ze aan de lippen staat en is Feyenoord de enige club die eenzijdig salarisverlaging bij de spelers oplegt. Hoe kan dat als 18 clubs met een begroting werken van volle stadions na de winterstop? Dan zouden de problemen bij die clubs toch net zo groot moeten zijn? In Enschede, Heerenveen, Groningen en Arnhem bulkt men ook niet van het geld. Die doen ook hun transfers/huurovereenkomsten in de winter. Zij kunnen het dus wel. Dan ligt het toch wel een beetje aan het beleid bij Feyenoord.

21 maart 2021 om 12:16

@vedetterut, dan zijn dat allemaal idioten naar mijn idee. Als je een beetje naar de virologen luisterde dan was het huidige scenario perfect te voorspellen.

21 maart 2021 om 12:17

Je kan gelijk hebben maar het lijkt mij vrij onwaarschijnlijk dat elke club heeft begroot op een vol stadion want het was allesbehalve een zekerheid. Zelfs indien je gelijk hebt dan moet er gaandeweg de eerste helft van het seizoen toch wel een alarmbelletje gaan rinkelen en de begroting bijstellen en het lijkt erop dat ze dat bij Feyenoord niet hebben gedaan.

22 maart 2021 om 08:00

Lijkt een beetje of Feyenoord niet een ezel is die zich 2x aan dezelfde steen stoot maar elke keer weer tegen de steen klapt en dan verontwaardigd gaan doen. Elke club in de eredivisie heeft een klap gemaakt tijdens de corona crisis. Elke club heeft te lijden onder het omzet verlies. Als ik mijn club AZ als voorbeeld neem zie je gewoon dat ondanks de tegenslagen het dak gewoon doorgang vind, dat supporters hun geld terugkrijgen ondanks dat eerder gezegd is dat je er vanaf ziet met een bepaalde seizoenskaart en is er nog geen enkele alarmbel te vinden. Feyenoord leek eindelijk uit het dal te klimmen en vooruit te kunnen kijken maar nog geen 2 maanden later moeten de spelers een loonoffer maken en wordt er dringend opgeroepen om je seizoenskaart niet te restitueren. Ik vind het persoonlijk ongehoord dat een grote club als Feyenoord in zo'n korte tijd opnieuw zo in de problemen zit en er gelijktijdig nieuws komt over investeringen volgend seizoen en dat er een spits als Pratto gehuurd wordt terwijl je Bozenik en Jorgenssen hebt rondlopen. Schiet mij maar lek.

21 maart 2021 om 11:32

Mwah. Ik vind dat er wel een verschil zit tussen 2 ton en 8 ton. Natuurlijk is het zo dat hij geen enkele cent waard is, maar toch. Ik krijg de indruk dat hij circa 7 ton heeft gekost (omdat Koevermans het heeft over "honderdduizend naast zitten".

Maar begroten op een vol stadion na de winterstop was natuurlijk waanzin.

21 maart 2021 om 11:41

Tja, dat zie je van tevoren aankomen. Elke kritiek die op maar enigszins op hem afstraalt, zal hij willen ontwijken. Nu is Pratto slechts onderdeel van het probleem. Je haalt in de zomer Diemers, Linssen, Antonucci (met een aparte constructie), Teixeira, Spajic, Conteh en later dan nog Pratto. Dat is bijna 6 miljoen euro en in het eerste jaar vast een afschrijving van minimaal het dubbele als je salarissen meerekent. Daar had je prima hele goedkope alternatieven kunnen posteren zonder er slechter op te worden. Het is zo doodzonde dat zo'n mooie club zo gerund word. Je gaat je ook afvragen hoe het mogelijk is, terwijl iedereen ziet wat er misgaat. Zijn die mensen dan echt zo vreselijk naief en incapabel?

21 maart 2021 om 11:46

Voor wat betreft het laatste ga ik er vanuit dat ze inderdaad naief en incapabel zijn. Als je na de winterstop begroot op volle stadions en daarin niet in oktober en november op gaat bijsturen als blijkt dat volle stadions een utopie zijn. Dan ook nog eens niet zelf de verantwoordelijkheid hiervoor nemen, maar te wijzen naar een advies van de Knvb. Dan kan ik niet anders concluderen dat je naief en incapabel bent.

21 maart 2021 om 11:54

Het kwalijkste is dat je dan min of meer de supporters bedelt om het te gaan betalen. Die worden voor de gek gehouden omdat ze van de club houden, maar dan krijg je die incapabele meneren er (niet eens gratis) bij. Je wilt als supporter de club niet laten vallen, maar je wilt die mensen ook graag met de neus op de feiten drukken.

21 maart 2021 om 12:56

Koevermans geeft vandaag alleen maar halve antwoorden. Is er een kans dat de zaak omtrent Advocaat en de spelersgroep gaat exploderen? Dat weet ik niet, daarvan ben ik niet op de hoogte... Klopt het dat Feyenoord twee vergunningen heeft aangevraagd bij de provinciale Staten? Dat weet ik niet precies.. Hij wekt de indruk van alles een heel klein beetje te weten, maar niet genoeg. Qua dossierkennis lijkt hij heel erg tekort te komen...

21 maart 2021 om 14:12

Daarna werd het trouwens niet beter... Echt een zwakke bestuurder zonder echte visie, dossierkennis en charisma. Echt een nobody. Over dat nieuwe stadion ook. We hebben alles onderzocht en zijn nu niet voor niets uitgekomen bij een nieuw stadion, maar wanneer daar knopen over worden doorgehakt bleef maar onduidelijk en anders gewoon in De Kuip blijven... Goh.. Lekker daadkrachtig.. Het verhaal over Jong Feyenoord in de KKD was ook weer half. Echt totaal geen visie of daadkracht bij die man. Over de jeugdopleiding, scouting ook tevreden met allemaal halve zaken. Dat ze hem bij FOX niet kritischer benadert hebben vind ik ook gek, al vond ik Milan wel nog pogingen doen.

Voor een onderwerp waar je als voetbaldirecteur heel veel over kunt zeggen, zegt Koevermans eigenlijk maar bar en bar weinig. Eigenlijk helemaal niks waar je iets mee kan.

21 maart 2021 om 12:29

Je ziet in heel het interview dat ze puur gokken op de trouw bij de supporters en sponsors. In plaats van reëel beleid en een bepaalde visie, zie je dat ze zich beseffen dat de supporters de club nooit zullen laten klappen. Dat filmpje van deze week was wat dat betreft echt abject. Het manipulatief inspelen op de trouw en daarmee een schuldgevoel bij supporters is iets waar je echt ver van weg moet blijven imo. De man heeft begroot op een volle Kuip vanaf de winterstop en heeft ipv bijsturen toen dit definitief een utopie bleek, juist de portemonnee opengetrokken voor pratto. Dan moet je gewoon opstappen, want dan is het niet eens meer onkunde maar doelbewust handelen

Bij Feyenoord is het beleid dat er geen beleid is. En ik zie ook gewoon een vicieuze cirkel, waar feyenoord gewoon niet uit lijkt te komen. En nu lijkt de club weer financieel gezien weer terug bij af. In deze club zit er gewoon fundamenteels wat fout zit alleen wat?

21 maart 2021 om 11:40

Als je middelmatige spelers blijft halen voor topsalarissen ga je nooit die Champions League halen en zul je het financieel altijd moeilijk hebben. Houd je geld in je zak en geef de jeugd een kans of doe een gerichte aankoop waarvan je zeker weet dat je er beter van wordt, zoals bijvoorbeeld Berghuis en Senesi.

21 maart 2021 om 12:00

Precies dit. Ze geven kapitalen uit voor selectie-opvulling en dat kun je ook prima met een paar jeugdspelers of wat jonge spelers met potentie die hooguit een paar ton kosten. Feyenoord moet op zoek naar een bewezen goede bezuiniger als algemeen directeur en een technisch directeur die heeft laten zien oog voor talent te hebben. Arnesen lijkt me ook niet die persoon als je ziet wat hij voor 6 miljoen euro heeft binnengehaald. Maar goed, die laatste wil ik nog niet afschrijven. Arnesen zit er net, maar het begin is niet veelbelovend.

Feyenoord had een spits nodig en komt niet verder dan een Pratto die de laatste 7 jaar nauwelijks een goal gemaakt heeft. Koevermans kan zich beter zorgen maken over zijn scouting ipv klagen over bedragen die eventueel verkeerd geschat zijn door de media. Voor 5 a 6 ton moet er toch een beter alternatief te huren zijn zou je denken.

21 maart 2021 om 11:30

Die scouting is toch allemaal wegbezuinigd niet?

21 maart 2021 om 11:35

Ja, maar dat wordt nu volgens Koevermans weer opgebouwd. Alsof Arnesen net 2 maanden bezig is. Die heeft al 14 maanden de tijd gehad om de scouting te herstructureren. Ze schijnen 1 scout in Scandinavie te hebben (vriendje van Arnesen) en dat is het.

21 maart 2021 om 11:36

Onlangs of 15 jaar geleden al?

21 maart 2021 om 11:44

Maar dan nog. Zelfs de materiaalman kan met een betere spits op de proppen komen. Scouting lijkt sowieso niet echt een prioriteit te zijn bij clubs die in de schulden zitten of er net uit zijn, want bij FC Twente is het scoutapparaat ook nog steeds armoedig. Het is maar dat de technisch directeur nu een flink netwerk heeft. In het geval van Feyenoord is het nog vreemder, want die hadden allang weer een degelijk scoutapparaat moeten hebben.

21 maart 2021 om 11:31

Zelfs Mitroglou was nog beter!

Serieus, had hij nu weer ruzie met een ballenjongen in een thuiswedstrijd notabene.

Conclusie is dus dat hij eigenlijk geen antwoord op de vraag kan geven. Wel stoort het hem dat er wordt gesproken over 800k, terwijl het eigenlijk 700k was? Welk pilletje heeft Koevermans geslikt? Mag ik er aub ook eentje?

21 maart 2021 om 12:32

Complimenten trouwens voor Milan van Dongen. Normaal vind ik dit soort programma’s oninteressant omdat het vaak vooral gezellig moet blijven en het daardoor maar een beetje door kabbelt, maar in dit geval legde hij het vuur wel flink aan de schenen bij koevermans. Die daar dan vervolgens heel slecht mee omging trouwens

Enorm tegenvallend optreden van Koevermans dit... Kijk eens naar de Feyenoorders. Hun supportersharten bloeden! Zelfs als je op bijvoorbeeld op Youtube kijkt of hier op de voetbalfora zijn er ook heel veel supporters van PSV of Ajax die gewoon echt met de supporters te doen hebben vanwege dit matige beleid.

Vandaag was de kans op met de billen bloot te gaan en om je kwetsbaar op te stellen. Je had vandaag een podium met redelijk veel kijkers om uit te leggen dat het heus niet leuk is om hulp te vragen aan de supporters, maar dat je probeert als club er weer bovenop te komen. Je had kunnen uitleggen dat er een plan klaar ligt voor de toekomst en dat de verwachtingen de komende jaren niet te hoog moeten zijn. Dat er met Arnesen en TD is die goed is met de scouting en dat er meer naar eigen jeugd gekeken wordt. Dat er wellicht wat verkocht gaat worden en dat dat geld gebruikt gaat worden om te herinvesteren en dat je er als club op lange termijn weer sterker uitkomt. Dat Feyenoord een strijdbare club is en dat je als club in het geheel er weer sterker uit gaat komen al gaat het nu even stormen.

Maar wat doet Koevermans? Hij probeert alles recht te lullen wat krom is, wringt zich in allerlei bochten om zijn beslissingen recht te trekken en geeft media de schuld van teveel speculeren. Erg tekenend voor de huidige situatie bij Feyenoord. Een deel van de bestuurders zijn zo egocentrisch dat ze niet kritisch naar zichzelf durven te kijken. Dat is natuurlijk de basis voor vooruitgang, iets wat nu enorm mist.

21 maart 2021 om 11:57

Denk inderdaad dat als hij een open en eerlijk antwoord had gegeven, hij veel meer sympathie zou hebben gekregen. Als je blijft draaien en de schuld buiten jezelf legt, kan dat tegen je keren.

“het gaat slecht, dus we willen dat supporters geld teruggeven. Dat gaat niet naar Feyenoord city...” Goed wat gaan ze er dan wel mee doen? En wat gaat er gebeuren met het geld van de waarschijnlijk duurdere seizoenkaarten van volgend jaar? Feyenoord moet een transparant worden naar de supporters toe en ze zelfs misschien eens wat meer bij de club betrekken. Al die jaren dat ik bij Feyenoord kom heb ik nooit het gevoel gehad dat Feyenoord de supporters waardeerde. Altijd het gevoel dat je klant was (toch Gudde?) en blij mocht zijn dat je in de Kuip mocht komen en je vooral aan de 10000 regeltjes moest houden die dan gelden. Nooit krijg je iets extraã¢â‚¬â„¢s van Feyenoord, nooit een gebaar voor jarenlange trouw. Enige wat ik me kan herinneren dat ze een keer gratis warme chocomelk uitdeelden toen het -15 was ...die was overigens al op toen ik binnenkwam. En nu wel het handje ophouden bij diezelfde supporters, want nu zijn ze wel belangrijk. Het zou Feyenoord sieren eens meer waardering te hebben voor de supporters....das namelijk het enige waar we nog een topclub in zijn.

Waarom is Feyenoord niet gewoon transparant en zeggen ze wat bv Prato gekost heeft?

21 maart 2021 om 12:20

Omdat ze geen verplichting hebben om dat te doen. In tegenstelling tot Ajax is Feyenoord niet beursgenoteerd en dus hebben ze geen juridische verplichting om te openbaren wat de exacte kosten hiervan zijn. Denk dat menig Feyenoorder een hartaanval krijgt als ze het daadwerkelijke bedrag horen, dus laat het maar zo

21 maart 2021 om 12:45

Geen juridische verplichting maar hoe zit het met de morele verplichting jegens je supporters aan wie je weer om geld vraagt?

21 maart 2021 om 12:57

Ik weet maar verrekte weinig clubs buiten de beursgenoteerde clubs die echt exacte sommen bekendmaken. Ik snap wel dat fans dat willen weten, ook op momenten dat het niet in zo'n schrijnende situatie gebeurt, maar niemand kan ze dwingen. En ik snap ook wel dat dat niet gedaan wordt, kans is groot dat men zich dan juist alleen maar meer in de vingers snijdt.

Waarom is Feyenoord niet gewoon transparant en zeggen ze wat bv Prato gekost heeft?

Voetbal is een lastige sector. Je moet investeren om resultaten te bereiken en destijds was Feyenoord nog niet uitgeschakeld in de race om plek 2 en 3. Voor de winter riep iedereen ook dat er een spits bij moest omdat Bozenik geblesseerd was en Jorgensen niet in vorm was. Dus logisch om een spits te halen voor een paar ton. Dat het dan vervelend uitpakt, is natuurlijk vervelend, maar ook inherent aan het voetbal. Brengt die spits wel wat gevraagd wordt en behalen ze daardoor Europees voetbal, dan heb je de investering dubbel en dwars terugverdiend. De grens tussen goed en slecht ligt erg dicht bij elkaar. Iets meer nuance is dan ook wel gevraagd vind ik, ook al is het dan lastiger te verkopen aan supporters en medewerkers.

21 maart 2021 om 13:19

@rubentje Natuurlijk is het een lastige sector en ben het ook wel met je eens dat investeren nodig is om bij te blijven. Als je financiën echter niet op orde zijn, mede door corona wellicht, dan is het natuurlijk een compleet ander verhaal. Je bent als club niet in de positie om te gaan gokken met het weinige geld dat nog over was. Al helemaal niet als je 3(!) maanden later al staat te bedelen bij je eigen fans.

Als je zo'n man ziet schutteren op tv dan heb je ook niet het idee dat er nog beleid word gevoerd, dweilen met de kraan open. Eerlijk zijn tegenover je supporters is wel het minste wat je kunt doen als je staat te bedelen voor hun geld. Zo'n Pratto scenario kan gebeuren hoor, is niet raar dat een speler uiteindelijk niets toevoegt maar de beste man was totaal niet fit! Dat moet toch de eerste vereiste zijn kom op man.

Is natuurlijk raar om supporters zo om hulp te vragen, maar gelukkig kan iedereen zelf bepalen wat hij doet. Dus als je het niet eens bent met beleid dan vraag je je geld terug

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren