FC Groningen komt gestuntel niet te boven bij glansrol Thijs Oosting

Zaterdag, 20 maart 2021 om 23:01Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 23:01

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond hele belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Fred Grim was in eigen huis met 3-1 te sterk voor FC Groningen, die de Brabanders in het zadel hielpen met persoonlijke fouten. Thijs Oosting eiste een hoofdrol voor zich op met zijn eerste twee treffers in het shirt van de Waalwijkers. Door de zege slaat RKC een gat van vier punten met nummer vijftien VVV-Venlo. Groningen wacht inmiddels drie wedstrijden op een zege en blijft steken op de zesde plaats.

De statistieken wezen niet uit dat het treffen tussen Groningen en RKC het nodige spektakel zou opleveren, gezien het feit dat beide ploegen dit seizoen voor de minste doelpunten zorgen in Eredivisie-wedstrijden: 61 bij Groningen tegenover 62 bij RKC. Daar was in de eerste helft echter weinig van te merken. Binnen vijf minuten was het al raak voor de thuisploeg. Ko Itakura schoof de bal zomaar in de voeten bij Anas Tahiri, waarna de middenvelder Oosting vrij voor Padt zette en RKC al vroeg in de wedstrijd de leiding nam. Even daarvoor was Tahiri zelf onnauwkeurig in de afronding met een schot dat over ging.

Groningen werd in de beginfase van het duel op alle fronten afgetroefd door de ploeg van Grim en moest na een kwartier spelen de tweede tegentreffer incasseren. Dit keer stond Bart van Hintum aan de basis van een Waalwijkse treffer. De aanvoerder van Groningen zag een breedtepass onderschept worden door Oosting, waarna laatstgenoemde kalm bleef oog in oog met Padt en met links raak schoot: 2-0. Richard van der Venne had na een klein half uur spelen zelfs de mogelijkheid om er 3-0 van te maken namens de thuisploeg, maar zijn kopbal van dichtbij eindigde in de handen bij Padt.

Groningen kwam vervolgens halverwege de eerste helft iets beter in de wedstrijd en wist via Alessio da Cruz voor de eerste keer gevaarlijk te worden. De aanvaller werd op maat bediend door Mohamed El Hankouri, maar kreeg zijn voet niet goed tegen de bal en produceerde en slap rolletje dat voorlangs ging. Tien minuten voor rust was het wel raak, toen wederom El Hankouri aan de rechterkant van het veld voor het voorbereidende werk zorgde. Ahmed El Messaoudi stond klaar op de rand van het strafschopgebied om de bal strak in de rechterkruising te schieten: 2-1.

Na de pauze viel er beduidend minder te genieten. El Messaoudi schoot al vroeg in de tweede helft over en een schot van Oosting eindigde in de handen bij Padt. Groningen kwam wel beter in de wedstrijd en kreeg zelfs een opgelegde kans om met een punt te vertrekken uit Waalwijk, maar slaagde daar niet in. Kian Slor had de bal voor het intikken uit een rebound na een schot van El Messaoudi, maar schoot van een meter op de paal. Niet veel later gooide RKC het duel in het slot. Saïd Bakari brak door aan de rechterkant en gaf een afgemeten voorzet op de ingevallen Sylla Sow: 3-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door justmark)

Gefeliciteerd Rkc. De Fc heeft kansen genoeg gehad maar maakt het niet af. Da Cruz zeker niet verlengen wat betreft contract, laat vaak zijn koppie hangen en geeft gauw op. Begreep de wissel Suslov-Matusiwa ook totaal niet...

20 maart 2021 om 23:04

Thanks, beide ploegen hadden de wedstrijd naar zich toe moeten trekken, als RKC de 3-0 maakt is het klaar. Als Groningen na rust 2-2 maakt pakt Groningen hem.

20 maart 2021 om 23:09

Als je wint pak je terecht 3 punten zo simpel is het.
In de eerste helft had het al 2-2 moeten staan.
Gewoon door vechten RKC dan moet het wel goed komen. Dr uitvliegen zou zonde zijn. Goede trainer en best leuke spelers!
Jammer voor mijn FC dat ze geen 3 punten pakken want nu is Utrecht is de grote winnaar dit weekend.

Wat een wedstrijd voor twee ploegen die moeilijk scoren en weinig tegen krijgen. Na een half uur had het 4-0 moeten staan, na een uur had het 2-5 kunnen staan. Uiteindelijk op basis van fouten RKC verdiend gewonnen. Itakura had in mijn optiek nog rood moeten krijgen, sympathieke jongen maar Sow heeft vrije doortocht met Matusiwa 10 meter achter zich. Hopelijk laten VVV en Willem II punten liggen dit weekend. Dan komt handhaving heel dichtbij.

20 maart 2021 om 23:05

Willem II wint zeker niet VVV verwacht ik ook niet(maar is wel moeilijk te voorspellen. Lekker de druk daar neer gelegd

20 maart 2021 om 23:07

Ik vond het vreemd dat de scheids het überhaupt een overtreding vond. Weet niet of de var hem had teruggedraaid. Als het een overtreding was, was het inderdaad wel rood. Beetje raar van blom. Of je ziet een overtreding en dan geef je ook rood, of je weet het niet dus dan fluit je niet. Nu kiest hij een soort rare middenweg, maarja. Gefeliciteerd met de overwinning!

20 maart 2021 om 23:27

Ik heb uit frustratie de overtreding zelf niet eens teruggekeken, puur naar het feit of hij doorgebroken was of niet. Ik geloof je graag, dus dan ben ik blij dat het geen rood werd. Leek mij een overtreding waar je op het middenveld voor fluit maar voor rood zou het inderdaad zwaar kunnen zijn.

21 maart 2021 om 02:58

Volgens mij werd hij heel licht getrokken, dus wat jij zegt, te licht voor rood, maar wel een overtreding op het middenveld.

Deze overwinning is zo belangrijk. Willem II en VVV gaan strijden voor de nacompetitie plek wij zijn veilig. Bedankt Groningen voor de fouten

Wat een heerlijke 3 punter vanavond
Dankzij 2 blunders 2-0 voor
Daarna groningen alles aan zichzelf te wijten dat ze zoveel 100 procent kansen niet afmaken

Maar zo blij hiermee nu hopen dat zowel vvv als willem II geen punten pakken morgen
Dan de komende 3 wedstrijden
Emmen uit
Ajax thuis
Willlem 2 uit
3 punten pakken
En je bent zo goed als veilig

21 maart 2021 om 10:22

Pak die punten maar bij Willem 2 en laat ze bij Emmen even liggen svp

21 maart 2021 om 10:58

Haha zal het aan de selectie doorgeven
Chapeau voor emmen hoe ze zich aan het terug knokken zijn de laatste weken
Daar wordt het voor rkc echt lastig om punten te pakken
Al hoop ik er zelf natuurlijk wel op

Drie hele belangrijke punten!! Groningen begon ontzettend slordig met een aantal presentjes waar we zeer dankbaar voor zijn. Clubs die interesse in Itakura hebben moeten vanavond contact leggen met City. El Massaoudi blijft ik een prima speler vinden. Sterk en een mooi schot. Wat geluk dat de 2 - 2 niet viel maar daarna was het over. Wat een mooie overwinning!!

20 maart 2021 om 23:17

2 dikke fouten, ondanks deze nederlaag wat jammer is natuurlijk is het jullie (RKC) wel gegund, heb liever RKC in de eredivisie dan een Fortuna waar ik minder mee heb.

Als je iets wat minder laks ballen via het midden inspeelt meerdere keren vraag je zelf om problemen waardoor je 2-0 achter komt en dus eigenlijk nooit in de wedstrijd komt, we hebben de hele wedstrijd geen zicht gehad op een zege. Goed eerst kwartier van RKC goed voor de overwinning, gefeliciteerd RKC supporters maar groningen heeft dit meerendeels zelf weggegeven. Off topic: Wat is dat eigenlijk met de stadion omroeper die steeds roept ons RKC bij iedere wissel of goal is dat nieuw ? Waarom eigenlijk want ik kan mij niet heugen dat ik dat eerder heb gehoord.

20 maart 2021 om 23:25

Dat roept deze stadionspeaker al heel wat jaren
Ook als hij de opstelling benoemt is het
Nu de opstelling van ons RKC
Bij wissels en goals idd ook
Zit er zo in bij deze man vind het wel iets hebben en leuk dat het eens een supporter van de tegenpartij opvalt

21 maart 2021 om 01:46

Oke dat wist ik niet, best grappig inderdaad krijg je wel meer een wij gevoel van.

21 maart 2021 om 11:00

Ja dat is inderdaad zo
Met alles benoemt hij ons rkc normaliter als er publiek zit wordt het publiek van ons rkc nog bedankt en ook wanneer en tegen wie ons rkc de Eerst volgende thuis wedstrijd afwerkt

Schandalig om elke x op dezelfde manier je punten te morsen, op deze manier vlogen we uit de beker, op deze manier verloren we van Twente, op deze manier morste we vorige week. Telkens persoonlijke fouten omdat alles voetballend moet. Nu heb ik al eerder gezegd, wij spelen nu niet meer voor punten, die Play-Off halen we sowieso wel, helemaal als alle concurrenten telkens gelijkspelen of verliezen. Maar het gaat hier om de goede flow, vertrouwen en zorgen dat je zo 'gemakkelijk' mogelijk play-off schema hebt met eerst uitduels. Ik kan wel elke x complimenten geven aan de tegenstander, maar dit is gewoon een ezel dat wekelijks aan het zelfde stoot.

20 maart 2021 om 23:11

Correct dit gaat al weken.
Vanaf de eerste minuut zet de tegenstander druk en daar kunnen we wat betreft verdediging niet mee omgaan.
Dit is toch zeker ook te wijten aan Buijs die zal hier toch ook allang iets op hadden moeten vinden.

20 maart 2021 om 23:20

Valt mij op dat altijd als groningen er goed voor staat ze op een of andere manier niet goed met druk om kunnen gaan en dan vaak verliezen van de kleinere clubs wat ik wel vreemd vind want daar gaat het vaak mis meerdere seizoenen dat we er goed voor staan.

Tja, twee persoonlijk fouten en je staat 2-0 achter. Itakura heeft dit in twee jaar nog nooit gedaan. Van Hintum speelt al een tijdje slecht.

Kunnen we allemaal nu helemaal heel zuur over doen, maar dat vind ik echt overbodig. Groningen draait een leuk seizoen, maar heeft nog steeds geen wonderploeg. Dan kun je RKC uit een keer verliezen als je een slechte pot speelt.

Accepteren, twee weken uitrusten en met de sleutelspelers de komende weken goed trainen naar VVV-uit. Komt allemaal nog wel goed.

20 maart 2021 om 23:20

Tja, en Groningen speelt niet op volle oorlogssterkte natuurlijk. Jammer van Itakura en Van Hintum, want het was onnodig. Al moet ik zeggen dat Van Kaam zich wel iets meer had mogen terugzakken, want hij is wel de verbinder tussen de verdediging en het middenveld in die rol die hij vanavond had. Maar hij liep zichzelf niet vrij en speelde te diep, dus vandaar dat die werd gewisseld in de rust. Al moet ik zeggen dat een 3-1-4-2 wel een hele aparte opstelling was van Buijs en Poldervaart. Dit hebben ze nooit gespeeld en normaal speelt Van Kaam of met Matusiwa of met El Messaoudi op het middenveld. Nu werd hij compleet overlopen door Oosting, Van der Venne, John en Daneels. Niet heel slim dus. Maar laten we hopen dat Strand Larsen weer terugkomt, zodat Buijs weer 4-2-3-1 kan spelen. Vooralsnog lijkt mij dat toch de sterkste opstelling en dan met Padt - Itakura - Te Wierik/van Hintum - Dankerlui - Gudmundsson - Van Kaam - Matusiwa - El Messaoudi/suslov (credits aan de laatste, want hij begint wel meer in het teambelang te spelen en heeft een paar mooie assists gegeven) - Joosten/abraham - Da Cruz/el Hankouri (speelt op rechts de laatste tijd ook beter) - Strand Larsen. Da Cruz in de spits werkt niet heel denderend at the moment.

Oh ja, gefeliciteerd aan alle RKC-ers. Dik verdiend, leuke ploeg, hopelijk blijven jullie erin.

20 maart 2021 om 23:16

Dank je wel. Dat gaat goed komen na vanavond en mocht het toch nog raar lopen dan gaat het via de nacompetitie wel goed komen. Volgend jaar weer eredivisie

Groningen is al weken erg slecht, ik had niks anders verwacht.. ik denk dat er iets in het team speelt.. Buijs op de bank, zonder geschreeuw.. zal wel aangesproken zijn door de leiding. De spelers begonnen zonder inspiratie, zonder lef ( wat wel vaker zo is ) en ongelofelijk veel balverlies. Ik kan wel individuele spelers opnoemen maar het was in elke linie slecht.. Ter Wierik, de ervaren kracht vanuit Engeland die gewoon niks wint en zeer bang aan de bal is tegen RKC Lol. Dan heb je een da Cruz, is gekocht voor ervaring in de aanval.. maar raakt nog geen pepernoot.. Wat een aantal bar slechte wedstrijden heb ik gezien zeg. Ik weet nog dat Espn vroeg aan Buijs " De komende 3 wedstrijden veel punten halen? " Ja we gaan er vol voor.. Yeah right. Armoedig elftal. Dat is het.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.AZ92
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GaariVerdediger80
M. MeulensteenVerdediger81
A. ToubaVerdediger80
A. AzhilMiddenvelder80
S. BakariMiddenvelder81
A. El BouchataouiMiddenvelder80
M. KramerAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

20 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren