Weghorst gepikeerd na vraag over Oranje: ‘Wat moet ik nog meer zeggen?’

Zaterdag, 20 maart 2021 om 22:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 22:48

Wout Weghorst heeft gereageerd op het feit dat hij door bondscoach Frank de Boer niet is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De spits van VfL Wolfsburg betreurt de gang van zaken en zegt korte tijd met De Boer te hebben gesproken. De Boer geeft de voorkeur aan Luuk de Jong, die statistisch gezien een matig seizoen kent bij Sevilla. Weghorst bewees zaterdagmiddag andermaal zijn waarde door Wolfsburg met een treffer langs Werder Bremen te schieten (1-2 winst).

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Frank de Boer is een matige coach, altijd al geweest. Dat laat hij vandaag weer zien. Wat moet Weghorst nog meer doen? Scoort aan de lopende band in de Bundesliga. Kan niet wachten tot Frankie weer eens wordt ontslagen, zoals altijd. Het liefst morgen.

20 maart 2021 om 22:33

Inderdaad, de Jong is een prima pinch hitter maar heeft zich in die rol ook nog niet fantastisch laten zien. Weghorst verdient het 10 x meer op basis van de cijfers, en dan niet eens in dezelfde rol als de Jong.

20 maart 2021 om 22:38

Weghorst moet je niet eens meenemen als pinchhitter maar als basisspeler. Is ook een jongen die 90 minuten lang alles geeft en meer kan dan alleen koppen en forceren. Kan ook prima uit de voeten als hij nog veel meters af moet leggen alvorens hij bij de zestien van de tegenstander is.

20 maart 2021 om 22:46

Waarom niet allebei? Dan heb je een zwervende creatieve spits, een klassieke 9, en een pinch-hitter. Alledrie bruikbare specialisten. Depay als nummer één, Weghorst tegen tegenstanders die zich ingraven, of tegen zo'n Italië waar Memphis ook niet aan de bak kwam, en De Jong dan als breekijzer. En dan zou ik die ene fossiele linksbuiten die op papier ook in de spits kan lekker thuislaten omdat hij letterlijk niks toevoegt en we op die posities véél beter materiaal hebben.

20 maart 2021 om 22:49

Omdat het niet gebruikelijk is om vier spitsen mee te nemen. Depay speelt bij Oranje in de spits evenals Malen. Dan heb je Depay, Malen, Weghorst en De Jong die allemaal het beste renderen op dezelfde positie. Depay is verzekert van een basisplek en Frank laat Malen nog wel eens invallen op de vleugel. Dan heb je niet zowel Weghorst als de Jong nodig.

20 maart 2021 om 22:50

Ja dat snap ik dus ook niet MT87. Het hoeft toch niet óf De Jong óf Weghorst te zijn? Bergwijn, Malen en eventueel Depay kunnen op links. Allemaal beter dan Babel. Weghorst erbij

21 maart 2021 om 01:14

Nou ja, zowel in grote competities als bij Oranje blijkt De Jong ook als pinchhitter heel beperkt. Een goede spits voor middelgrote competities, maar simpelweg niet goed genoeg voor een niveau hoger.

21 maart 2021 om 07:46

Te kort dag om opeens Weghorst bij de groep te halen. En wie zegt dat hij tegen de echte topo opeens subliem kan combineren en scoren ? Dat zou een grote gok zijn.

21 maart 2021 om 14:30

Als je Babel en De Jong wel meeneemt en Weghorst thuis laat heb je er weinig van begrepen als coach poeh

20 maart 2021 om 22:46

4 titels met ajax met een elftal vol "lammen en blinden" en dan frank een matige coach noemen... In amerika ook een prijs gepakt geloof ik, er is iets om frank heen gecreeerd als imago wat nergens op slaat. Wat heeft hij uberhaupt bij oranje zo verkeerd gepresteerd momenteel? Daarbij vind ik luuk de jong ook een betere keuze , simpelweg een betere breekijzer (en voormalig europacup winnaar ook niet onbelangrijk gezien zijn aandeel)

20 maart 2021 om 22:50

Wat heb je aan een breekijzer die niet scoort. De hele tijd hoor je dat de jong zo goed in de lucht is. Maar als je iets gaat forceren dan is dat nooit alleen door de lucht met kopballetjes.

20 maart 2021 om 22:51

De concurrentie was toen ook heel armoedig, je moet dingen in perspectief plaatsen. De Europese wedstrijden van Frank de Boer zeggen toch genoeg? Elke keer kansloos ten onder met de wedstrijd tegen Salzburg als toppunt. Pfoe, een prijs gepakt in de Verenigde Staten waar zelfs Jaap Stam aan de bak komt. Binnen hoeveel dagen was hij ontslagen bij Crystal Palace en Inter omdat hij zich blind bleef staren op een visie die niet past bij zijn spelers?

Gezien je avatar is je reactie daarentegen niet verwonderlijk. Ik zie momenteel liever een veel scorende sterke en grote spits als breekijzer dan Luuk.

20 maart 2021 om 22:53

Wat een onzin, luuk scoort altijd en overal als het "erom spant" Thuis tegen noord ierland bijvoorbeeld. Als je luuk van voorzetten voorziet scoort ie altijd.

20 maart 2021 om 22:55

@arsenallzDe europese wedstrijden met ajax onder de boer waren heel prima .Man city thuisBarcelona thuisGenaaid door zagreb.. Man utd in de europa leaugeDat jij nu salszburg erbij haalt is goedkoop scoren in mijn optiek. Evenals een avatar opmerking plaatsen , kinderachtig.We werden steeds in de groeps des doods ingedeeld he

20 maart 2021 om 23:08

@sc12 Wat een onzin dat Luuk altijd en overal scoort als het erom spant. Verder dan Noord Ierland kom je niet, omdat dat zijn enige Oranje treffer is geweest in de laatste 18 interlands. 1 doelpunt in 3 en een half jaar voor Oranje. Goh wat staat hij er altijd en overal zeg. Zoals hij er dit seizoen ook altijd staat bij Sevilla in zijn. Invalbeurten als pinchhitter. Brobbey scoort als invaller nog vaker dit seizoen, moeten we hem dan ook maar meenemen?

20 maart 2021 om 23:48

Frank de Boer was de meest lamme en de meest blinde.

21 maart 2021 om 00:05

De Boer heeft dat matige Ajax anders ook Barcelona en City van de mat laten tikken, dus om zomaar te stellen dat elke Europese wedstrijd een blamage was, dat is te simpel. Er waren veel ups en downs, wat logisch was gezien de kwaliteit van de selectie. Frank de Boer is niet zo slecht als men nu beweert, maar ook niet zo goed als dat ie in het begin leek te gaan worden. Ik vind persoonlijk ook dat Frank deze selectie een aantal rare keuzes gemaakt heeft, maar aan de andere kant maakt hij niet veel andere keuzes als een Koeman of Hiddink deed en wordt hij wel onevenredig hard aangepakt omdat hij een overduidelijke Ajacied is. Frank de Boer is zeker niet mijn ideale bondscoach, maar welke bondscoach maakt nou alleen maar keuzes waar iedereen het mee eens is. Spelen we een WK halve finale in 2014, klaagt men dat het Feyenoord gehalte wel heel hoog is, nu is het Ajaxgehalte weer te hoog, in de jaren 80 het PSV gehalte en ga zo maar door. Enorm vervelende topics krijg je hierdoor, terwijl oranje helemaal niks met clubs te maken zou moeten hebben.

21 maart 2021 om 01:08

Beide argumenten behoeven nuance. Die van Arsenallz omdat hij uitstekend heeft gepresteerd bij Ajax en die van jou omdat hij na Ajax meermaals opzichtig heeft lopen blunderen. Ik denk vooral dat Frank de Boer vreselijk bekrompen over voetbal denkt en maar 1 trucje kent. Ik heb zeker niet het vertrouwen in hem die ik in Koeman wel had, maar ik wil 'm nog wel het voordeel van de twijfel geven. En om even in te haken op een andere quote: "als je luuk van voorzetten voorziet scoort ie altijd." - In de Eredivisie, ja.

21 maart 2021 om 01:31

Ajax was toen ook armoedig. Je moet dingen in perspectief plaatsen. Ben geen fan van FdB zijn speelstijl in de laatste periode van zijn termijn, maar hij deed het met vrij beperkte middelen in de eerste twee seizoenen prima. Europees redelijk wat succes en hadden wellicht een ronde door kunnen stoten zonder die verdachte omstandigheden. De laatste wedstrijden van Oranje werd het spel ook beter.

21 maart 2021 om 08:43

Vergeet dan ook niet te melden dat Luuk heeft gescoord in een Europese bekerfinale.... De beslissende nog wel, welke spits kan dat zeggen?Neemt niet weg dat Weghorst beter is op het moment, toch snap ik de Boer wel in deze keuze.Het zou zelfs raar zijn om je pinchhitter thuis te laten die hele kwalificatie erbij is geweest en trouw gebleven en ja een hele belangrijke goal heeft gescoord en daarmee zijn plekje heeft verdiend. Waarschijnlijk ligt hij ook goed in het team en dat is ook belangrijk. Je bent samen een team en er ontstaat een dynamiek, betrokkenheid naar elkaar. Dit gaan we samen doen! Het gaat dan ook niet altijd om de beste spelers maar het beste team. Je gooit niet zomaar spelers erin en eruit, dat doet wat met een teamspirit em dynamiek. Het heeft nooit geloond om spelers te wisselen op de waan van de dag (om het zo even uit te leggen want ja weghorst timmert al langer aan de weg). Weghorst kan je meenemen voor Babel wat mij betreft maar weghorst is geen pinchhitter denk ik, wel een 1e spits.... Maar ja als 1e spits voor oranje is Weghorst toch wel van erbarmelijk niveau, Depay en anders een jeugdig talent zullen snel voorkeur krijgen. Wat mij betreft is Wout 2e keus voor een basisplek.Maar goed, deze discussie is nu al 27x gevoerd. Steeds weer dezelfde argumenten. Iedere keer als weghorst heeft gescoord start de discussie weer. Wake up call: de argumenten zijn nog steeds dezelfde, de statistieken worden (logisch) alleen steeds wat sterker om de argumenten te onderbouwen maar ja.... Statistieken zeggen niet alles en vooral im deze discussie niet,daar gaat het namelijk niet alleen om.

21 maart 2021 om 10:20

Die overwinning tegen Barca moet je wel een beetje in perspectief plaatsen. Ten eerste was Barca al door, en ten tweede was de helft van het team geblesseerd. Een bejaarde Carles Puyol speelde toen als rechtsback. Natuurlijk was het Ajax van toen niet beter dan het huidige Telstar, dus ik denk dat we inderdaad de Boer wel credits mogen geven voor die wedstrijden in de CL. Grote boosdoener was toen wel echt Overmars met zijn flutaankopen.

Toch vind ik die kritiek op zijn wedstrijden in de Europa leaque wel terecht. Als je net een topper als Mancity voor de derde plaats hebt uitgeschakeld, is het toch werkelijk schandalig dat je dan tegen Stetua Boekarest meteen uitgeschakeld wordt. Ook in het laatste seizoen wist de |boer niet eens de volgende ronde van de EL te halen. Er werd gewoon verloren van Celtic en Fenerbache.

20 maart 2021 om 22:48

Overdreven gedoe over wie de bank warm mag houden in Oranje. We moeten het niet belangrijker maken dan het is, als de Boer met de huidige kern verder wil en resultaten haalt, dan heeft de trainer gelijk. Al jarenlang is de selectie een discussie onder voetbalfans, er is altijd wel een speler die door velen wordt gemist, maar er is nog wel een verschil of we Seedorf thuis lieten dan deze Woud Weghorst.

20 maart 2021 om 22:49

Tot je in de laatst tien minuten iets moet forceren en dan moet leunen op Luuk. Dan piep je wel anders. De Jong hoort niet eens echt bij de huidige 'kern'. Dat zijn maar een paar spelers, de rest is vervangbaar.

20 maart 2021 om 23:17

Maar als iemand dusdanig goed presteert in een grote competitie ten opzichte van de persoon die je wel selecteert dan kun je hem op zijn minst proberen. Die jongen bewijst iedere week dat hij een kans verdiend en dan is het extreem frustrerend als een trainer niet kijkt naar de man in vorm maar enkel naar de persoon met wie hij een vertrouwde band heeft.

21 maart 2021 om 00:08

Ik kan me nog een seizoen herinneren dat er niemand op de velden was die je liever in de laatste minuut op het veld wilde hebben dan Luuk de Jong. Heeft PSV zo'n beetje eigenhandig kampioen gemaakt met een stuk of 5-10 goals in de laatste minuten. Weghorst wordt nu neergezet als de Messias die ons wel even van ons kwaliteitsarme niveau in de aanval af gaat helpen, maar de kans is ook vrij groot dat men straks gaat klagen dat de aannames van Weghorst niet goed zijn of wat dan ook. Het is ook weer niet zo dat Weghorst een Lewandowski is die gegarandeerd Oranje aan een hoger niveau gaat helpen. Wel is ie extreem goed in vorm en had ie zeker geselecteerd moeten worden.

20 maart 2021 om 22:58

Ik vind het compleet overdreven om op zijn ontslag te hopen. Ik ben het op dit punt met je eens, maar snap de Boer ook. Hij moet wel zorgen dat hij een team heeft komende zomer. En veel wisselen in de selectie helpt daar niet bij. Het beste team zal het EK winnen, niet de beste individuen.

20 maart 2021 om 23:07

Luuk de Jong niet meenemen en Weghorst wel valt nou niet echt onder 'veel wisselen'.

21 maart 2021 om 05:00

@100% Meijer tja, dan kan je ook spelers van FC Emmen gaan selecteren als een nationaal elftal niet meer wordt bepaald op basis van kwaliteit en sportieve prestaties

Er gaat sowieso nog wel een aanvaller met een blessure afvallen vlak voor het toernooi, en dan roept Frank hem onder druk van de publieke opinie alsnog op, en scoort Weghorst als invaller de winnende in de Kwartfinale. Zin in het EK! Oranje Boven!

20 maart 2021 om 22:42

En dan zegt De Boer in het interview na afloop: Dit is waarom hij bij de selectie zit. De staf is vanaf het begin al in hem blijven geloven en hij laat het nu goed zien!

21 maart 2021 om 00:36

"Maaaaah, dat is wat ik zeg. We hebben het altijd al een goeie speler gevonden"

Wanneer we het niveau Babel en Luuk de Jong wel selecteren, is het een schoffering naar Weghorst. De Boer maakt zichzelf wederom volkomen belachelijk. Heb ook eigenlijk geen zin in het EK.. of kwalificatie WK. Het worden hele lange saaie wedstrijden, met wissels die we niet begrijpen. Beetje Dick 2.0

Ach je kunt als Weghorst doen wat je wil. Dit is overmacht. Want ja je hebt de beste kopper ooit voor je in de rangorde staan (niet dat hij vaak scoort met het hoofd, maar dan kunnen we wel andere niet hard te maken argumenten die vaak op onderbuikgevoel gebaseerd zijn, bovenhalen) En daarnaast een onbekwame trainer die bepaalde favorietjes heeft (en op prestaties zal het wel niet zijn), daar kun je als speler niet tegenop. Iemand zou nu eens rechtuit in het gezicht van de boer moeten zeggen dat het belachelijk is dat Weghorst niet mee mag.

Tja Weghorst speelt uitstekend en zijn cijfers liegen ook zeker niet. Ik had hem ook boven de Jong gekozen, maar als je wat moet forceren en de lange bal wil spelen is de Jong natuurlijk de betere kopper. Heel zuur voor Weghorst en zou ook niet weten wat hij moet doen om er wel bij te horen. Gaan komende wedstrijden zien of de Boer gelijk gaat krijgen!

21 maart 2021 om 01:28

Maar op basis waarvan? Hij scoort uberhaupt niet veel op een hoger niveau en ik zag gisteren voorbij komen dat z'n rendement met het hoofd helemaal niet zo heel hoog ligt ten opzichte van het totale aantal kopballen die hij heeft 'afgevuurd'.

21 maart 2021 om 13:04

Bedoel ook meer als target voor de lange ballen, waarbij de Jong dan het luchtduel wint en doorkopt naar een medespeler. Zoals ik ook al zei zou ik ook voor Weghorst hebben gekozen hoor ;p .

Enige voordeel van de jong is dat ie dat EL eindtoernooitje in Hongarije wel lekker speelde als invaller. Erg jammer voor Wout!

Ik ben wel heel benieuwd wat Weghorst dan zegt in zo een gesprek met De Boer. Ik hoop eigenlijk dat hij gewoon zegt van andere aanvallers weten geen klote te presteren! Maar dat zullen we waarschijnlijk nooit weten hahaha

Onbegrijpelijk dat hij er niet bij zit. Verdiend echt een kans bij Oranje

Frank de Boer heeft overal matig tot slecht gepresteerd en is niet voor niets telkens weggestuurd bij de clubs. Zijn aanstelling als bondscoach en zijn selectiebeleid zijn schandalig.

Verschrikkelijk, die de Boer. Overal weggestuurd en als beloning bondscoach worden. Tpt nu toe alleen maar rare beslissingen genomen in zijn selectie prodedure, wissels en opstelling. Iedereen os zoals gewoonlijk weer heilig in zijn opstelling en wijzigen gaat niet. Ik heb geen zin in dit EK of de kwalificatiewedstrijden, het word echt niks zo.

Ik vind het allemaal een beetje vreemd.. Als je niet overtuigd ben van Weghorst dan zijn dit toch juist de 2 wedstrijden om 't te proberen.. Van Babel weten we nu wel een beetje wat we er van kunnen verwachten.. Is 't dan nu niets heb je een geldige reden om hem thuis te laten.. Doet die 't goed kan die ook mee na 't ek..

Het gaat niet alleen om Weghorst, maar waarom een vd Beek, Babel, tete, en Stekelenburg ook nog oproepen. Lijkt mij toch een aardig gekleurde bril bij F d B

Frank de Boer heeft sowieso geen toekomst bij het Nederlands Elftal. Ik vind de keuze Weghorst of De Jong niet eens groot probleem. Hij is gewoon tactisch matig en dat gaan we binnenkort zien. Wat heeft hij na Ajax allemaal gedaan? De KNVB heeft hem gered. Anders zouden we hem alleen als analist op voetbalavonden zien of als bondscoach van Qatar bijvoorbeeld. Nu is het er op of er onder voor de Boer en ik denk dat hij wel echt zijn best gaat doen om het zo goed mogelijk te doen bij het Nederlands Elftal. Ten eerste omdat dat moet, je bent bondscoach van een groot voetballand, maar vooral ook omdat hij wat te bewijzen heeft. Ik denk dat zowel Weghorst als De Jong op de bank zouden zitten en dan maakt het niet zoveel uit wie je in de laatste minuten er in brengt. Dan snap ik de keuze wel voor De Jong. Maar de keuze voor Babel, Stengs en Veltman vind ik erger. Deze drie spelers hebben echt niets te zoeken bij het Nederlands Elftal.

Heeft Frank nog een dochter wat vrijgezel is? Zo ja, sla je slag Wout dat is namelijk je ticket! Babel kan je meeroepen als assistent. Het is toch allang niet meer de speler wat hij was?

Ook al is De Jong een betere kopper en daarom in de ogen van De Boer een geschiktere pinchhitter, hij schiet al maanden geen deuk in een pakje boter. Alleen daarom zou je Weghorst al moeten belonen voor zijn vorm en tegelijkertijd De Jong een signaal moeten afgeven dat het veel beter en productiever moet. Maar het lijkt alsof prestaties van dit moment totaal niet relevant zijn voor De Boer. Veltman, Babel en De Jong zouden onder geen enkele zichzelf respecterende bondscoach worden geselecteerd. Totaal incapabel.

Wederom een slechte samenstelling van de selectie. Hoe kan je Weghorst buiten de selectie houden tov Luuk? Enige reden die ik kan verzinnen is dat FdB zijn broer Siem goed kent en hem heeft laten debuteren. Babel snap ik ook niet. Net als Veltman

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2219 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

17 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren