Danilo boos op Ron Jans: ‘Niet iedereen kan zijn als Ronaldo of Messi’

Zaterdag, 20 maart 2021 om 07:12Chris Meijer

Danilo bleef vrijdagavond buiten de basiself tijdens de wedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Twente (0-0). De 21-jarige spits, wiens doelpuntenproductie in de tweede seizoenshelft behoorlijk teruggelopen is, zei na afloop in gesprek met ESPN boos te zijn over dat besluit van trainer Ron Jans. Danilo kan zich niet vinden in de verklaring die de oefenmeester gaf voor zijn reserverol.

“Hij is zó bezig met zichzelf en met doelpunten maken en onbewust is hij dan wat minder met de teamtactiek bezig”, zo verklaarde Jans voor de wedstrijd het besluit om Luka Ilic de voorkeur te geven boven Danilo in de punt van de aanval. Toen de trainer van FC Twente na afloop geconfronteerd werd met de kritische woorden van de Braziliaanse aanvaller, reageerde hij met een knipoog. “Mijn Portugees is niet zo goed.”

Danilo had voor de camera van ESPN namelijk duidelijk zijn ongenoegen laten blijken over zijn reserverol. “Ik was ook verbaasd. De coach vertelde het me, ik weet niet wat ik ervan moet zeggen. Natuurlijk was ik boos, je wil spelen en jezelf laten zien. Als de trainer me dan op de bank zet, word ik boos”, gaf Danilo te kennen. Hij was voor de winterstop goed voor elf doelpunten, maar trof daarna slechts twee keer doel en mocht daarom in Heerenveen veertien minuten meedoen als invaller.

Voor de motivatie die Jans in een gesprek aanvoerde, kon Danilo weinig begrip opbrengen. “We hebben erover gepraat. Ik denk dat ik elke dag hard werk. Ik probeer meer dan duizend procent te geven. Dat is mijn mening. Het is misschien niet mijn beste periode, omdat ik niet veel scoor. Ik kan er niets aan doen, hij is de coach. De volgende keer ga ik het laten zien”, sprak de Braziliaan, die overigens van mening is dat hij goed speelt.

“Maar ik krijg geen kans om te scoren. Niet iedereen kan zijn als Cristiano Ronaldo of Lionel Messi, we hebben allemaal wel een keer een lastige periode zonder doelpunten. En de volgende dag probeer je het beter te doen”, gaf Danilo te kennen. Hij kreeg tot slot de vraag of de transfer van Sébastien Haller naar Ajax een verklaring vormde voor zijn vormdip. “Nee, eigenlijk niet. Eerst dacht ik daar wel over na, maar daarna ging de blik weer op Twente.”


Poll

Vond jij de reserverol voor Danilo terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door hms 030)

Die Danilo moet even uit een ander vaatje gaan tappen. Raakt de tweede seizoenshelft geen pepernoot meer. Dan moet je niet boos worden als je een keer bank mag zitten. Helemaal (spits eigen) als je te hard op zoek bent naar eigen vorm en zoals de trainer aangeeft, minder met de mensen om je heen.

20 maart 2021 om 07:27

Hij mag wel boos zijn. Gelukkig maar want als hij de schouders op trekt en denkt laat maar gaan is ook niet goed. Het gaat er alleen nu om wat hij hier mee doet. En hopelijk resulteert dat in het gewenste effect

20 maart 2021 om 07:41

Hij moet boos op zichzelf zijn, niet op Jans

20 maart 2021 om 08:15

Jans heeft z'n momentum verloren,wordt angstig en gaat achteruit lopen voetballen zonder z'n beste spits. Twente komt zo geen stap vooruit.

20 maart 2021 om 11:57

Jans heeft helemaal z'n momentum niet verloren. Cerny was heel erg belangrijk voor FC Twente en die is weggevallen. Daarnaast hebben ze met Drommel (24), Oosterwolde (19), Pierie (20), Zerrouki (22), Bosch (21), Roemeratoe (22), Ilic (21) en Danilo (21) gewoon veel jonge spelers die erg veel minuten maken. Oosterwolde, Zerrouki, Bosch, Ilic en Danilo spelen hun eerste Eredivisie seizoen. De blessure van Pleguezuelo en de kwaaltjes van Brama helpen daarin ook absoluut niet mee. Jans maakt weinig fouten, maar hij heeft gewoon niet veel alternatieven. Op een gegeven moment is het gewoon wisselen om het wisselen en niet omdat het de ploeg verder helpt.

20 maart 2021 om 12:15

Ben ik helemaal niet met je eens ,jans heeft heel goed werk verricht den doet dat nog steeds. Zijn halve elftal; is weggevallen . We zijn al veilig en dat was de doelstelling . Vond dat Twente gisteren best goed speelde alleen t geluk ontbrak .

Mooi dat je boos bent Danilo. Hopelijk zet je dat om in resultaat op het veld want je scoort al weken niet. Soms zie je hem slenteren dat je denkt dat die jongen niet gelukkig is op het veld. Team belang gaat voor eigen belang. hij kan niet klagen dat hij geen kansen gehad heeft. Tot nu toe heeft hij bijna alles gespeeld bij ons

Hij heeft sinds de winterstop geen pepernoot meer geraakt. Een beetje zelfkritiek mag ook hoor Danilo. Ik vond het terecht dat hij een keer naast de basis stond, al heb je met Ilic nou ook weer niet echt een fatsoenlijke vervanger. Had dan bijv eens geëxperimenteerd met Rots of Van Leeuwen in de spits.

20 maart 2021 om 09:20

Anders heb je doelpuntmachine Narisngh nog , die kan ook uit de voeten in de spits , heeft er bij Feyenoord een aantal keer gespeeld. Is sterk , snel , behendig , 2benig en heeft killer instinct.

20 maart 2021 om 11:02

Klopt allemaal, maar een spits moet de bal uiteindelijk ook in het netjes krijgen. Daar heeft Narsingh de grootste moeite mee, haha

20 maart 2021 om 10:56

Echt he. Z'n eigen argument bewijst Jans z'n gelijk, ziet hij dat nou niet in? Hij is inderdaad geen Messi of Ronaldo, verre van. En dat laat hij ook duidelijk zien, dus zit hij terecht op de bank. En meteen nog een minpunt voor de manier waarop hij dan reageert. Weet je bij deze ook meteen al dat die nooit veel hoger dan dit niveau komt.

20 maart 2021 om 12:03

Hij is momenteel een jongen die hard werkt zolang 't zich beloont maar geen stap meer te veel zet als het allemaal moeilijk gaat. Hij cijfert zichzelf geen moment weg voor de ploeg en dan word je enkel nog afgerekend op het maken van doelpunten. Maar goed, Danilo is nog jong en heeft nog genoeg te leren. Overigens vond ik Danilo sowieso ietwat overschat in de eerste seizoenshelft. Cerny was de(!) grote man voorin. Was 90 minuten lang dreigend, werkte zich het snot voor de ogen en vertaalde zijn niveau in doelpunten en assists.

Als je als spits niet scoort, word je vanzelf een keer op de bank gezet. Dat gebeurt in elke competitie, op elk niveau. Behalve bij mijn Feyenoord, daar stellen we sowieso geen spitsen op.

Slappe vaatdoek is het ook. Zeker wanneer je gisteren het laatste kwartier wel mag spelen en dan gewoon simpelweg niet het tegendeel van Jans bewijst. Ga van mij part met van Leeuwen of Ilic de rest van het seizoen op 9 spelen. Deze diva moet eens wat mentaliteit bij gebracht worden. Scoort op alle fronten een dikke onvoldoende.

Typisch het antwoord van een voetballer zonder enig zelfkritiek die door zijn omgeving altijd maar opgehemeld wordt. Je scoort al een tijdje niet en wordt voor het eerst gepasseerd voor de basis, en dan geef je de trainer de schuld en geloof je zijn uitleg niet. Maar ja, als je (en de entourage om je heen) vind dat je een van de beste voetballers van dit moment bent, wie is dan iemand als Ron Jans om jou op de bank te zetten.

Voor de niet Twente fans. Ik kijk best vaak en zie nou moet dat hij echt de ballen krijgt hoor. Vaak op een eiland, lange ballen die hij kan proberen te winnen. Dat lekkere getik mee Cerny is over. Toen was t genieten, nu zag ik hem langzamerhand steeds meer verdrinken. En geen goals knaagt natuurlijk. Misschien eens 442 om te verassen met narsingh en menig. Dat middenveld wordt namelijk vaak overlopen als wout niet speelt. Die zet t redelijk neer vind ik.

20 maart 2021 om 10:28

Maar dat is het verwijt ook niet. Jans geeft aan dat hij niet bijdraagt in het tactische zonder bal. Beter gezegd: hij verzaakt. Dat kan niet. Daarnaast vind ik het wel opvallend dat hij ook relatief simpele ballen compleet verprutst dit jaar. Aanmames slordig, eenvoudige passjes komen niet aan.

20 maart 2021 om 10:50

Klopt. Te veel koppie naar beneden denk ik.

20 maart 2021 om 11:49

Deels mee eens, maar hij krijgt in bijna alle wedstrijden nog steeds minimaal twee grote kansen, maar hij schiet ze er niet meer in. Bovendien is die werklust die er aan het begin van het seizoen was er niet meer. Toen nam hij actief deel aan het spel. Nu staat hij gewoon balletjes te wachten. Tja, dan moet je niet raar gaan staan kijken als mensen je dan beoordelen op doelpunten die er niet zijn.

als ik deze reactie lees van Danilo, omdat Jans hem wissel zet (meestal toch vaste waarde) en daar de "onenigheid" tussen Ihattaren en Schmidt tegen afzet. Dan is Mo verrekte geduldig en professioneel. En is Jans anderzijds behoorlijk veel verder gegaan met "vertrouwen geven, ook al geven de prestaties daar geen aanleiding voor".

Als spits wordt je afgerekend op goals... Kan er wel meer over zeggen maar dit is voldoende. Dat hij dat niet snapt.

Wie de reserveplaats van Danilo niet terecht vind heeft de afgelopen 2 maanden niet naar Twente gekeken. Hij raakt echt zelden een bal goed. Hij zorgt er voor dat het team minder voetbalt. Ilic heeft gisteren bewezen waarom het goed is dat Danilo op de bank zat. Ilic was overal te vinden op het veld, Twente speelde niet zo voorspelbaar als met Danilo. Hij mist veel aanvoer van de zijkanten, maar hij is zelf totaal niet in staat om ook maar iets te creëren de 2e seizoenshelft.

“Ik werk hard, ik probeer elke dag 1000% te geven, dat is mijn mening.” Bij dit soort uitspraken krijg ik altijd het idee dat ze denken op basis van alleen inzet een basisplaats te verdienen. Alsof andere spelers minder hard werken ofzo

Met deze woorden maak je geen vrienden. Volgens mij moet iemand die jongen er even aan herinneren dat hij topsport bedrijft en afgerekend word op zijn prestaties. Als je als spits voetballend niet in het plaatje voorkomt, moet je ze er in ieder geval in schieten. Het is wel een terugkerend probleem geworden inmiddels bij Danilo. De schuld bij alles zoeken, behalve bij zichzelf.

Niemand verwacht dat die jongen geen dipje mag hebben, maar hoe zo'n jongen er vervolgens mee omgaat, dat stoot mensen tegen de borst. Je kunt niet gaan staan klagen over een gebrek aan aanvoer als je iedere wedstrijd minimaal twee 100 procent kansen om zeep helpt en topsport is geen wereld waarin iedereen er alles aan doet om je op je wenken te bedienen. Het is aanhaken of afhaken en als je te lang afhaakt, kom je er een keer naast te staan.

Ron Jans vond kennelijk dat het moment was gekomen waarop hij een keer in moest grijpen. Danilo beseft kennelijk onvoldoende dat er meer spelers lopen dan 11. Er lopen nog een paar aanvallers wekelijks te trainen en hopen op een kans. Als Danilo dan een aantal weken niet levert dan is er een keer een ander aan de beurt om zich te bewijzen. Zo werkt dat in sport.

Hij mist zijn maatje Cerny . . Kan je zien hoe afhankelijk spitsen zijn van de aanvoer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Twente41-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper340
T. EbuehiVerdediger331
DaniloAanvaller3317
D. RotsAanvaller111
D. DumićVerdediger242
J. de LangeKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

68 fans
Coach, 62 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren