‘Diego Simeone heeft wilde plannen en hoopt Renato Tapia te overtuigen’

Vrijdag, 19 maart 2021 om 23:13Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 23:13

Diego Simeone wil veel in het werk stellen om Renato Tapia komende zomer naar Atlético Madrid te halen, zo verzekert het Peruviaanse El Futbolero. De middenvelder van Celta de Vigo, die ook in de belangstelling zou staan van stadsgenoot Real Madrid, moet volgens Simeone de nieuwe smaakmaker van Atlético worden. De trainer hoopt Tapia ervan te overtuigen dat hij zelfs kan doorgroeien tot de nieuwe sterspeler van het Spaanse en Europese voetbal.

Afgelopen zomer vertrok Tapia na vierenhalf jaar bij Feyenoord. De Rotterdammers besloten het contract van de 25-jarige middenvelder niet te verlengen, waardoor hij transfervrij de overstap naar Celta de Vigo maakte. Iets meer dan een halfjaar na zijn vertrek bij Feyenoord heeft Tapia zich met zijn dominante spel in LaLiga in de kijker gespeeld bij verschillende Europese topclubs, waaronder Real en Atlético. Laatstgenoemde club gaat er alles aan doen om de international van Peru komende zomer in te lijven.

Doordat Atlético niet het geld heeft om Tapia naar Madrid te halen, worden de overtuigingskwaliteiten van Simeone in de strijd gegooid om de middenvelder te verleiden tot een overgang. Simeone is voornemens om Tapia als vaste kracht te laten fungeren bij de huidige koploper van LaLiga en wil hem klaarstomen om een van de beste spelers van Spanje en Europa te worden, zo schrijft het Peruviaanse medium. Tapia heeft bij Celta nog een doorlopend contract tot de zomer van 2024, waardoor de nummer tien van LaLiga vermoedelijk een flinke transfersom wil zien. Transfermarkt schat de waarde van Tapia momenteel op twintig miljoen euro.

De Zuid-Amerikaan speelde in Nederland voor FC Twente, Willem II en Feyenoord. Bij laatstgenoemde club gold de in januari 2016 voor 2,5 miljoen euro van FC Twente overgenomen middenvelder nooit als vaste waarde. De enige periode waarin hij onder trainer Giovanni van Bronckhorst wél basisspeler was, was toen hij eind 2017 door blessures bij Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden als noodverband als centrumverdediger moest opdraven. Technisch directeur Sjaak Troost vond dat Tapia zo snel mogelijk moest vertrekken, terwijl de speler dit zelf niet wilde.


Poll

Denk jij dat Renato Tapia er goed aan doet om naar Atlético Madrid te gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door sirius)

Wellicht hadden we dit (dat hij in de belangstelling zou staan van Real en Atletico) niet verwacht, maar iedereen kon toch wel zien dat Feyenoord een fout heeft gemaakt hier. Die jongen heeft eigenlijk nooit een eerlijke kans gehad, werd verhuurd (zeer naar behoren gedaan), kreeg vervolgens weer geen kans en ging gratis weg.

19 maart 2021 om 23:37

nooit een eerlijke kans gehad? hij heeft 45 wedstrijden gespeeld voor Feyenoord en daar zaten maar heel weinig goede wedstrijden tussen

19 maart 2021 om 23:58

Tussen 2016 en 2020 heeft hij bij Feyenoord gespeeld, dan is 45 wedstrijden niet veel. Zelden een serie basisplaatsen ook, behalve in 17-18 als centrale verdediger. Toen deed hij het toch echt wel goed. Hoe dan ook, iedereen zag wel dat hij kwaliteit heeft. Een beetje druistig en af en toe dromerig, maar dat laatste neem je juist weg als je hem verantwoordelijkheid durft te geven. Coudet laat hem bij Celta in een perfecte rol spelen waarin hij niet kan verzaken. Ik denk dat hij prima bij Atletico past

20 maart 2021 om 00:01

45 over 4 of 5 seizoenen, waarvan zelden een basisplaats en zelden een reeks wedstrijden op de juiste positie. Het ligt wel degelijk aan Gio dat het er bij Feyenoord niet uit kwam.

20 maart 2021 om 00:06

@bobiku29 ik zeg ook niet dat hij geen kwaliteit heeft hoor maar zijn rol paste misschien niet bij Feyenoord en in dat kader is hij verkeerd gescout. je moet kijken wat past bij je elftal en je speelwijze en Tapia paste daar blijkbaar niet in

20 maart 2021 om 00:18

Tapia was een heel groot talent dat relatief goedkoop overgenomen kon worden. Buitenkansje, altijd doen. Zelfs zonder dat hij bij Feyenoord goed speelde, zou de club op basis van zijn reputatie en prestaties bij Peru in staat moeten zijn geweest om hem voor een leuk bedrag te verkopen

20 maart 2021 om 00:25

ik schaar Tapia ook niet perse onder de miskopen omdat je iig nog kon zien dat hij goed kon voetballen. dan kan je soms een beetje pech hebben dat een speler niet slaagt maar je zag iig dat er achter die aankoop nog een beetje een idee zat. het was denk ik alleen niet een speler die paste in het spel van Feyenoord. mooi dat hij nu bij Celta wel op zijn plek is en veel indruk maakt

20 maart 2021 om 08:51

Het is toch mede de taak van de club en technische staf om een speler optimaal te laten renderen. Daar faalt Feyenoord wel vaker. Luister nu bv niet naar een passant. Dan hadden we Wehrmann ook niet verhuurd.

20 maart 2021 om 09:07

Tapia is natuurlijk wel een miskoop gebleken. Dat je kon zien dat hij goed kon voetballen, is in die zin ook niet belangrijk: Hij heeft vrijwel niks voor Feyenoord betekent en financieel best wat gekost voor Feyenoord, maar niks opgeleverd. Typisch voorbeeld voor een miskoop. Dat hij goed kan voetballen ben ik overigens wel met je eens, maar het kwam er bij feyenoord niet echt uit. Bij het nationale team van Peru wordt hij veel meer gewaardeerd en nu dus ook in Spanje.

20 maart 2021 om 09:00

Precies, je kon aan alles zien dat hij op dat moment de enige echte voetballer bij Feyenoord was, Maja als je vertelde dat hij de enige was met functionele techniek en de enige was die wat met een bal kon werd je uitgelachen, ben zo blij dat dit nu gebeurt zodat al die mensen die hem negatief beoordeelde bij Feyenoord nu lekker in hun hemd gezet worden. Mooi voor hem.

20 maart 2021 om 10:03

Dit hadden echt wel veel mensen verwacht, die jongen bulkt van het talent, draagt Peru al jaren, alleen dit alles kwam er bij Feyenoord nooit uit. Zonde, want je zag vanaf dag 1 dat je een pareltje in huis had, nu de vraag waar dit telkens mis gaat, met Amrabat zien we hetzelfde fenomeen.

Tapia, aparte speler. In zijn tijd bij feyenoord vond ik hem grotendeels vrij zwak. Maar tussendoor was hij bij peru (de wedstrijden die ik gezien heb) echt bizar sterk. Iemand die hem wat meer volgt de laatste tijd? Hoe speelt hij sinds zijn vertrek uit de eredivisie?

20 maart 2021 om 08:49

Heeft deels met tactiek te maken

Totaal verkeerd gebruikt bij Feyenoord, dat is na die Amrabat nou al de tweede. Toch denk ik dat Atletico te hoog gegrepen is voor hem en ze moeten lekker naar iets anders zoeken. Van Llorente en Koke naar Tapia is alsof je een BMW wegdoet en in een Fiat Punto gaat rijden.

19 maart 2021 om 23:30

De 3e. Ik kan mij nog ene Michel Bastos herinneren.

20 maart 2021 om 08:59

@Douwe Dabbert, dat is een heel ander verhaal. Bastos is verhuurd en nooit gebruikt. Kan een laatbloeier zijn geweest of juist daardoor harder zijn gaan werken. Bij Tapia was al zichtbaar dat hij goed genoeg was

20 maart 2021 om 11:44

Idd ik heb het even opgezocht. Hij had last van heimwee en heeft later ook aangegeven dat hij er mentaal nog niet klaar voor was. Heeft uiteindelijk toch nog een mooie carrière gehad.

19 maart 2021 om 23:38

Amrabat heeft een goede periode gehad bij Hellas Verona maar nu hoor je ook weinig meer van hem. tot dusver heeft hij maar 3 wedstrijden voor Fiorentina gespeeld. bij Club Brugge redde hij het ook niet dus of dat nou echt aan Feyenoord ligt dat hij niet is geslaagd daar heb ik mijn twijfels bij

19 maart 2021 om 23:52

Ik weet niet hoe jij op 3 wedstrijden komt. Hij is gewoon een vaste basisspeler bij Fiorentina. Niet zomaar onzin uitkramen Japie

19 maart 2021 om 23:53

Amrabat heeft 24 wedstrijden gespeeld voor fiorentina merendeels als basisspeler, weet niet waar jij zoekt maar die site is vast niet goed.

19 maart 2021 om 23:53

Hoe kom je bij 3 ? Amrabat heeft 22x mee gedaan en staat eigenlijk iedere wedstrijd wel als basisspeler.

20 maart 2021 om 00:03

Japie waar haal jij die onzin statistieken steeds vandaan? Je zei ook al dat Wehrmann nog geen minuut had gemaakt, terwijl hij al zes wedstrijden gespeeld had

20 maart 2021 om 00:07

@hansdekoning Wikipedia maar daar zal ik in het vervolg niet meer op bouwen dan

19 maart 2021 om 23:51

Dat vind ik te makkelijk. Tapia leidt veel balverlies omdat hij nooit kan inschatten hoeveel tijd en ruimte hij heeft en voor een Zuid-Amerikaan laat hij ook makkelijk z'n hoofd hangen. Soms speelt hij ineens een paar wedstrijden uitstekend, maar die wisselt hij dan weer af met een reeks wedstrijden waarin hij grossiert in fouten. Van een wisselspeler van Feyenoord mag je ook wel verwachten dat hij meekomt in de middenmoot van Spanje.

19 maart 2021 om 23:58

Bij Feyenoord mocht hij zelden een reeks wedstrijden spelen, dan is het lastig om constant te worden. Ik zag van mijlenver aankomen dat hij het ergens anders goed ging doen.

20 maart 2021 om 00:05

En met jou vele anderen, haha. Ik had niet verwacht dat hij na een half jaar in verband gebracht zou worden met de absolute top, maar dit viel te verwachten ja. Typisch Feyenoord

Alle reacties over dat Feyenoord hem te snel heeft laten gaan in 3...2...1
Mensen moeten beseffen dat Tapia in verschillende periodes bij Feyenoord nooit en echte vaste kracht is geweest onder verschillende trainers, soms gaat het gewoon niet en loopt het niet, en nu slaagt ie wel bij en andere club, so be it, het is hem gegund, fijne kerel die nooit negatief is geweest in de media.

19 maart 2021 om 23:57

Niet mee eens. Het gebeurt veel te vaak dat spelers bij Feyenoord geen kans krijgen op de juiste posities. Tapia kreeg veel te weinig credits en mocht zelden een reeks wedstrijden spelen. Je zag dat hij goed aan de bal was en verdedigend fel, maar had hem dan ook gewoon eens een tijd een basisplaats gegeven. En niet als cv, maar voor de verdediging.

Het begint er toch aardig op te lijken dat kwaliteit niet wordt herkend op Varkenoord, zoveel spelers die niet slagen bij Feyenoord en die wel slagen op een andere plek. Wordt tijd dat ze eens echt (opleidings)-beleid gaan voeren. Totaal de boot gemist met het niet mee spelen van een Jong Feyenoord in de Kkd. Daar kunnen de talenten zicht onderscheiden van de rommel.

Ik vind het wel heel makkelijk om de schuld weer bij Feyenoord te leggen. Hoeveel kansen heeft Tapia wel niet gehad? Dit zijn gewoon spelers die ineens kunnen renderen, maar ook zomaar weer weg kunnen vallen. We hebben Tapia toch allemaal jaren zien spelen? Die is lang niet goed genoeg voor clubs als Atletico of Real Madrid. Bij Feyenoord was er ook niemand die 'm wou kopen. Nu heeft zogenaamd iedereen z'n talent gezien, maar niemand kraaide ernaar toen hij bij Feyenoord speelde.

20 maart 2021 om 07:20

45 wedstrijden op 5 seizoenen. Maw 9 wedstrijden per seizoen. Kan je dan wel echt spreken van ‘een kans gekregen’?

20 maart 2021 om 14:42

Dat zijn toch 45 kansen, waarvan hij er niet een echt gegrepen heeft. Beide zijn er schuldig aan dat hij niet uit de verf gekomen is bij Feyenoord. Ik denk dat de belangrijkste reden dat hij nu wel presteert zijn nieuwe omgeving is. Kan lekker zijn eigen taal spreken, fijn klimaat, spelen met minder druk en dus een trainer die hem juist weet te gebruiken.

20 maart 2021 om 15:12

Bij FC Twente was het na een goed begin ook heel snel helemaal niets meer. Bij Willem II was het niet meer dan aardig en dan hebben we het over Willem II. Mensen die nu hun gelijk willen halen, doen dat alleen om Feyenoord weer even te bashen, maar Tapia heeft uberhaupt niet heel veel indruk gemaakt.

Tapia is gewoon gigantisch onderschat in Rotterdam. Die kon echt wel ballen. Maar ja, in Rotterdam hebben ze een neusje voor talent.

20 maart 2021 om 09:01

Ze trokken hem wel aan, ligt aan de trainers dat hij niet gebruikt werd. Gio vond verandering sowieso moeilijk. Vandaar dat talenten ook amper gebruikt werden

Denk dat het met sommige spelers ook heel erg ligt aan de omgeving, als zuid amerikaan voel je je denk toch een stuk prettiger in het zonnige Spanje met de zelfde taal, zelfde levensstijl en klimaat dan in ons kikkerlandje. Wel frappant dat hij geen knikker heeft geraakt bij Feyenoord maar zich wel prima staande houdt in de middenmoot van La Liga.

20 maart 2021 om 10:02

Ja idd de Argentijnen, Brazilianen en Mexicanen mislukken allen massaal bij Ajax. En helemaal in de koude wintermaanden januari en februari lieten ze niets zien....... Echt gelul. Het zijn overwegend gevoelsmensen dat heeft veel minder met temperatuur en veel meer met begeleiding te maken.

20 maart 2021 om 13:26

als je een beetje goed bent in begrijpend lezen zie je dat er staat dat het bij sommige spelers het geval is dus niet bij allemaal, sommige hebben nou eenmaal een vertrouwde omgeving nodig, iets wat jij je waarschijnlijk niet kan voorstellen als ik zo kijk naar je reactie.

Tja, als je het in Nederland niet red kan je nog altijd uitblinker worden in die Mickey mouse league. Redelijke voetballer met ontzettend veel slaapmomentjes.

Geloof niet alles wat er wordt geschreven in de buitenlandse kranten, de competities lopen tegen het eind en iedere krant heeft bij elke club een kolom mogelijke versterkingen .De dagelijkse sportkranten moeten vol. Op de pagina van Atletico wordt Tapia niet genoemd als mogelijke versterkingen .

Is amrabat t zelfde geval of? Werd verhuurd aan Brugge en speelde niet top daarna in Italië stapjes gemaakt. Deze mand werd aan Willem2 verhuurd toch, was daar ook drama en nu ineens weer stapjes omhoog.

Tsja dat was weer een staaltje kapitaalvernietiging,Tapia vaste waarde voor Peru maar bij Feyenoord totaal ondergewaardeerd...

Na Amrabat gaat nu ook Tapia naar een top club. Dan kan je niet meer spreken over "pech" maar doen ze echt wat verkeerd bij Feyenoord. Al moet worden gezegd. Iedereen zag het talent wel van Tapia, maar ook iedereen zag dat hij elke wedstrijd zijn foutjes maakte. Het blijkt wel dat hij zo n speler is die alleen het beste uit zichzelf kan halen als hij met spelers speelt die hem dwingen het beste uit zichzelf te halen. Ik had vaak het idee dat hij bij Feyenoord op 70% speelde, en daarmee nog bij de beste spelers op het veld hoorde. Zowel bij trainingen als in wedstrijden.

Na Amrabat gaat nu ook Tapia naar een top club. Dan kan je niet meer spreken over "pech" maar doen ze echt wat verkeerd bij Feyenoord. Al moet worden gezegd. Iedereen zag het talent wel van Tapia, maar ook iedereen zag dat hij elke wedstrijd zijn foutjes maakte. Het blijkt wel dat hij zo n speler is die alleen het beste uit zichzelf kan halen als hij met spelers speelt die hem dwingen het beste uit zichzelf te halen. Ik had vaak het idee dat hij bij Feyenoord op 70% speelde, en daarmee nog bij de beste spelers op het veld hoorde. Zowel bij trainingen als in wedstrijden.

Na Amrabat gaat nu ook Tapia naar een top club. Dan kan je niet meer spreken over "pech" maar doen ze echt wat verkeerd bij Feyenoord. Al moet worden gezegd. Iedereen zag het talent wel van Tapia, maar ook iedereen zag dat hij elke wedstrijd zijn foutjes maakte. Het blijkt wel dat hij zo n speler is die alleen het beste uit zichzelf kan halen als hij met spelers speelt die hem dwingen het beste uit zichzelf te halen. Ik had vaak het idee dat hij bij Feyenoord op 70% speelde, en daarmee nog bij de beste spelers op het veld hoorde. Zowel bij trainingen als in wedstrijden.

Na Amrabat gaat nu ook Tapia naar een top club. Dan kan je niet meer spreken over "pech" maar doen ze echt wat verkeerd bij Feyenoord. Al moet worden gezegd. Iedereen zag het talent wel van Tapia, maar ook iedereen zag dat hij elke wedstrijd zijn foutjes maakte. Het blijkt wel dat hij zo n speler is die alleen het beste uit zichzelf kan halen als hij met spelers speelt die hem dwingen het beste uit zichzelf te halen. Ik had vaak het idee dat hij bij Feyenoord op 70% speelde, en daarmee nog bij de beste spelers op het veld hoorde. Zowel bij trainingen als in wedstrijden.

Na Amrabat gaat nu ook Tapia naar een top club. Dan kan je niet meer spreken over "pech" maar doen ze echt wat verkeerd bij Feyenoord. Al moet worden gezegd. Iedereen zag het talent wel van Tapia, maar ook iedereen zag dat hij elke wedstrijd zijn foutjes maakte. Het blijkt wel dat hij zo n speler is die alleen het beste uit zichzelf kan halen als hij met spelers speelt die hem dwingen het beste uit zichzelf te halen. Ik had vaak het idee dat hij bij Feyenoord op 70% speelde, en daarmee nog bij de beste spelers op het veld hoorde. Zowel bij trainingen als in wedstrijden.

Na Amrabat gaat nu ook Tapia naar een top club. Dan kan je niet meer spreken over "pech" maar doen ze echt wat verkeerd bij Feyenoord. Al moet worden gezegd. Iedereen zag het talent wel van Tapia, maar ook iedereen zag dat hij elke wedstrijd zijn foutjes maakte. Het blijkt wel dat hij zo n speler is die alleen het beste uit zichzelf kan halen als hij met spelers speelt die hem dwingen het beste uit zichzelf te halen. Ik had vaak het idee dat hij bij Feyenoord op 70% speelde, en daarmee nog bij de beste spelers op het veld hoorde. Zowel bij trainingen als in wedstrijden.

Na Amrabat gaat nu ook Tapia naar een top club. Dan kan je niet meer spreken over "pech" maar doen ze echt wat verkeerd bij Feyenoord. Al moet worden gezegd. Iedereen zag het talent wel van Tapia, maar ook iedereen zag dat hij elke wedstrijd zijn foutjes maakte. Het blijkt wel dat hij zo n speler is die alleen het beste uit zichzelf kan halen als hij met spelers speelt die hem dwingen het beste uit zichzelf te halen. Ik had vaak het idee dat hij bij Feyenoord op 70% speelde, en daarmee nog bij de beste spelers op het veld hoorde. Zowel bij trainingen als in wedstrijden.

Na Amrabat gaat nu ook Tapia naar een top club. Dan kan je niet meer spreken over "pech" maar doen ze echt wat verkeerd bij Feyenoord. Al moet worden gezegd. Iedereen zag het talent wel van Tapia, maar ook iedereen zag dat hij elke wedstrijd zijn foutjes maakte. Het blijkt wel dat hij zo n speler is die alleen het beste uit zichzelf kan halen als hij met spelers speelt die hem dwingen het beste uit zichzelf te halen. Ik had vaak het idee dat hij bij Feyenoord op 70% speelde, en daarmee nog bij de beste spelers op het veld hoorde. Zowel bij trainingen als in wedstrijden.

Na Amrabat gaat nu ook Tapia naar een top club. Dan kan je niet meer spreken over "pech" maar doen ze echt wat verkeerd bij Feyenoord. Al moet worden gezegd. Iedereen zag het talent wel van Tapia, maar ook iedereen zag dat hij elke wedstrijd zijn foutjes maakte. Het blijkt wel dat hij zo n speler is die alleen het beste uit zichzelf kan halen als hij met spelers speelt die hem dwingen het beste uit zichzelf te halen. Ik had vaak het idee dat hij bij Feyenoord op 70% speelde, en daarmee nog bij de beste spelers op het veld hoorde. Zowel bij trainingen als in wedstrijden.

Na Amrabat gaat nu ook Tapia naar een top club. Dan kan je niet meer spreken over "pech" maar doen ze echt wat verkeerd bij Feyenoord. Al moet worden gezegd. Iedereen zag het talent wel van Tapia, maar ook iedereen zag dat hij elke wedstrijd zijn foutjes maakte. Het blijkt wel dat hij zo n speler is die alleen het beste uit zichzelf kan halen als hij met spelers speelt die hem dwingen het beste uit zichzelf te halen. Ik had vaak het idee dat hij bij Feyenoord op 70% speelde, en daarmee nog bij de beste spelers op het veld hoorde. Zowel bij trainingen als in wedstrijden.

Zo zie je maar wat voor impact een verandering in omgeving kan hebben. Verwacht eigenlijk ook een beetje dezelfde verhaal over die argentijnse verdediger die Ajax vorig jaar heeft verkocht en nu in Italie speelt..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller368
L. SuárezAanvaller3019
J. OblakKeeper360
João FélixAanvaller297
L. TorreiraMiddenvelder191
FelipeVerdediger290
J. GiménezVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

9 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren