Frank de Boer legt uit waarom Quincy Promes is afgevallen bij Oranje

Vrijdag, 19 maart 2021 om 12:49Jeroen van Poppel

Frank de Boer heeft Quincy Promes niet opgeroepen voor de komende drie interlands in de WK-kwalificatiecyclus voor het eindtoernooi in Qatar. De bondscoach van het Nederlands elftal geeft aan dat de 29-jarige vleugelspits van Spartak Moskou op zijn positie de concurrentie voor nu verloren heeft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is het terecht dat Quincy Promes niet is opgeroepen voor Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door redondono5)

Er zijn zeker betere wingers dan Promes (en Babel), maar die zitten bij Jong Oranje (gakpo en Lang)... Ik hoop op een voorhoede Malen - Depay - Bergwijn, maar denk dat het Depay - De Jong - Berghuis wordt.

19 maart 2021 om 12:59

De boer heeft wel eens aangegeven dat Babel zich aan hem doet denken. Babel doet er namelijk alles aan om in beeld te blijven bij het NL elftal en de Boer had dit in 1 van zijn laatste eindtoernooien ook. Daarbij komt natuurlijk ook zijn relatie met Stengs. Ja zeker is de Boer een professionel, maar hij is ook gewoon mens. Ik durf echt met zekerheid te stellen dat als Stengs niet zijn schoonzoon was, Stengs buiten de boot zou vallen. 'Niet constant genoeg'

19 maart 2021 om 13:10

@jorritbenz, ik zou daar niet zo zeker van zijn als ik jou was. De Boer wil altijd winnen en daarvan zijn er genoeg voorbeelden. Als hij Stengs niet goed genoeg zou vinden, zou hij hem zeker niet oproepen. Dat is mijn mening.

19 maart 2021 om 13:19

Kyle666, het is niet dat Stengs niet goed genoeg is. Die jonge kan echt wel ballen. Het is meer dat de verschillen tussen bijvoorbeeld Promes, Stengs en Lang erg klein zijn. Je kan met alle drie 'altijd winnen', maar 1000% dat als Lang zijn schoonzoon was, hij nu wel bij dr selectie zou zitten.

19 maart 2021 om 13:47

Wat moet Woutje in godsnaam doen om opgeroepen te worden? Hij maakt gruwelijk veel goals, geeft assists en is belangrijk in de Bundesliga. Misschien dat net zoveel scoren als Lewandowski helpt.

19 maart 2021 om 14:01

Heeft Frank de Boer geen andere dochter? Anders zou Weghorst kunnen aanpappen met haar Just saying

19 maart 2021 om 14:03

Ik vind ook dat weghorst het verdient om opgeroepen te worden maar of het nu Luik of Wout is kan ik me nog niet zo druk over maken. Een betere vraag is toch echt wat moet Babel nog meer fout doen gewoon niet meer opgeroepen te worden. Die voegt werkelijk waar helemaal niks toe, en ook niet in de kleedkamer. Denk je nou echt dat welke speler dan ook Babel serieus neemt? Hij voegt op voetbal gebied niks toe en ziet eruit als een zuurstok, die neemt toch niemand serieus. Donny hoort er op dit ook niet bij, speelt geen seconde bij MamU, hoe kan je dan toch geselecteerd worden?

19 maart 2021 om 14:15

Ik denk dat Weghorst simpelweg niet geselecteerd is omdat de Boer het met de bekende spelers voorin wilt doen die er de afgelopen twee jaar bij zijn geweest. Hij ziet Depay als de vaste nummer 9 en Luuk als de ideale pinchhitter waar natuurlijk wel wat voor te zeggen. Na het EK zal Weghorst waarschijnlijk weer aansluiten.

19 maart 2021 om 19:03

@T. Alavez,
Denk je echt dat Nikki van Esch, de vriendin van Wout, dat goed zou vinden?

19 maart 2021 om 21:48

@T.Alavez Hij heeft drie zeker niet onaantrekkelijke dochters, dus Woutje heeft nog keuze ook.

19 maart 2021 om 22:16

Wilde je even laten zien dat je de naam van de vriendin van Weghorst kent Orwell?

19 maart 2021 om 12:59

Ik vond dat Lang wel een kans verdiende. Zeker boven Babel. Maar misschien dat de Boer (mogelijk in opdracht of overleg met knvb) niet teveel wil veranderen aan de groep van de laatste 2 jaar in aanloop naar het EK. Mogelijk dat we na het EK een nieuw selectiebeleid of vernieuwd oranje gaan zien.

19 maart 2021 om 15:00

Hou er wel rekening mee dat Lang in Brugge vooral op 10 speelt. Iedereen ziet hem als buitenspeler/winger, maar dat is hij eigenlijk niet meer. Denk dat de groep die nu staat, ook een heel eind blijft staan. Net wat je hier boven zegt. Ervaring gaat boven leren bij het EK (logisch ook wel op de meeste posities). Na het EK verwacht ik dat er nieuwe mensen bij gaan komen. Zijn wel veel vraagtekens in deze selectie hoor: Denk aan Stekelenburg (hoe goed is hij, wil je niet een jonge derde keeper), Stengs, Babel, Bergwijn (niet bepaald een topjaar dus normaal gesproken zou je minimaal 1 van de 3 vervangen), vd Beek (geblesseerd en speelt niet, kan me voorstellen dat het EK lastig voor hem wordt). De Jong of Weghorst (De Jong heeft nooit teleurgesteld, maar is Weghorst niet beter op dit moment) In de verdediging zijn v Dijk, De Vrij en Akã£â© nog geblesseerd en is Botman misschien toch niet zo goed als we denken Maar goed zoveel spelers ook zoveel meningen. Ik laat me graag verrassen.

19 maart 2021 om 13:00

Wat gaat Bergwijn überhaupt bij Oranje doen? Conditietraining? Hij speelt nooit bij Tottenham. Zonde want in dingen als 1 vs 1 duels is hij de beste aanvaller die we hebben..

19 maart 2021 om 13:03

Bergwijn speelt op het moment niet veel, maar ik vind hem wel beter dan Babel, Promes, Stengs en hij kan op alle posities voorin spelen. Brengt bovendien ook kwaliteiten die de andere aanvallers niet hebben en is een ander type dan Berghuis en Stengs, die wel vergelijkbaar zijn. En hij is de enige aanvaller die in de 'top' speelt. Dus ik snap volledig dat hij opgeroepen is.

19 maart 2021 om 15:14

Zelfde geld voor donny van de beek. waardeloos dat hij erbij zit

19 maart 2021 om 13:09

Helemaal mee eens! Dan heb je een aanval die ontzettend veel snelheid en voetballend vermogen heeft. Zet daarachter iemand die een (steek)pass kan geven en dan ben je dodelijk voorin. Met de Jong kun je spelen als je tegen teams speelt die een stuk beter zijn en waarbij je dan de bal vast moet houden.

Berghuis heeft het niveau niet en veranderd in een irritant mannetje als het even niet loopt.

19 maart 2021 om 13:16

Ik zou Berghuis wel graag zien als De Jong erin staat, die heeft met dat prachtige linkerbeen de mogelijkheid om dat balletje panklaar te leggen op de kop van De Jong, al heeft Bergwijn ook een erg goede voorzet.

19 maart 2021 om 14:14

Maar Houtapp, wie gaat die steekpass dan geven? Juist daar heb je Berghuis voor nodig, vind ik. Het niveau heeft hij bovendien wel. Speelt doorgaans meer dan prima in Oranje

19 maart 2021 om 14:31

De Jong of Blind zouden dat prima kunnen.

Als je niet wordt geselecteerd ten faveure van Babel....

19 maart 2021 om 12:58

Nou inderdaad. Geen Promes fan, maar altijd nog beter dan Babel. Maarja, Linssen in slechte doen is ook beter. Bij Promes zal vast 't steekincident een rol spelen.

19 maart 2021 om 13:04

Dat Promes er niet bij zit kan iedereen mee leven, maar dat oneindige krediet van Babel snap ik echt niet. Bij Ajax was hij vorig seizoen echt lachwekkend slecht en bij Galatasaray speelt hij de helft van de minuten en staat hij op 3 goals. Daarnaast ook al weer iets van 35. Ik snap echt niet hoe hij onder elke bondscoach bij Oranje zit.

19 maart 2021 om 13:21

En dan zo een drogreden dat Babel “goed in de groep ligt”. We hebben het hier over het EK en niet één of ander teamuitje naar Mallorca. Qua leiderschap-kwaliteiten en ervaring zitten we prima met jongens als Van Dijk(mits fit), Wijnaldum, de Vrij, Blind en de Ligt ondanks zijn leeftijd. Het is ook niet dat Babel een Maldini is ofzo. Echt een onbegrijpelijke beslissing.

19 maart 2021 om 13:55

Juist een hele valide reden. Tijdens zijn toernooi kan een goede sfeer in zo'n groep doorslaggevend zijn. De prestaties worden geleverd door de top 14, 15 uit je selectie. De overigen zijn bepalend voor de sfeer. Niet spelen en geen perspectief kan zorgen voor onrust/gezeik. Ervaring en acceptatie bij 'de rest' zorgt ervoor dat de basis kan pieken.

19 maart 2021 om 14:06

Als je dalijk blessures of schorsingen hebt op de flanken heb ik liever een frisse speler als Lang of een volwassen speler als El Ghazi ipv een uitgebluste Babel. Tuurlijk, het groepsproces is belangrijk en niet te onderschatten, maar ik volg het Turkse voetbal op de voet en Babel kan echt niet meer. Roep dan jongens die voetballend nog iets kunnen toevoegen. Gewoon met de sterkste 23 gaan, je heb Virgil voor de rust, Memphis voor de young boys die naar hem opkijken en Wijnaldum een beetje ertussen in. Prima balans.

19 maart 2021 om 14:06

Dat maakt het nog geen valide reden. Wanneer hij niet geselecteerd word op zijn voetballende kwaliteiten, maar puur op zijn leidinggevende kwaliteiten kan die beter meegaan als assistent trainer of iets degelijks. Mascotte zou ook prima kunnen, als het de grappenmaker van de groep is.

Begrijp me niet verkeerd ik snap dat groepsdynamiek een onder gewaardeerd punt is voor een succesvolle formule. Maar om iemand alleen daarvoor te selecteren is gewoon zonde voor de plek binnen de selectie. Wat mij betreft per direct Babel inwisselen voor een Lang of Gakpo.

19 maart 2021 om 14:31

Als assistent heb je toch een ander gezag dan als medespeler. Babel is in de loop der jaren gegroeid in de rol die hij nu heeft bij oranje.

Frank mag ook wel eens met een goede uitleg komen waarom Weghorst en Lang er niet bij zitten, maar Ryan Babel wel structureel wordt opgeroepen. En wat Calvin Stengs heeft gedaan om die oproep te verdienen, behalve zijn schoonzoon zijn.

19 maart 2021 om 13:01

En waarom van de Beek erbij zit.

19 maart 2021 om 13:05

Dat je vraagtekens zet bij vdbeek snap ik, maar ik kan niet zo snel voor de geest halen wie hij wel op zou kunnen roepen dan voor het middenveld en die niet bij Jong Oranje het EK spelen. Pröpper misschien, maar daar heb ik al lang niet meer van gehoord en weet dan ook niet of hij fit is.

19 maart 2021 om 13:11

De beste spelen gewoon in het grote oranje. Als daar een fitte betere speler bij zit pak je die en selecteer je door bij jo oranje.

19 maart 2021 om 13:21

Helemaal met je eens. Daarnaast vind ik dat je voor een eindtoernooi ook moet kijken naar spelers die op dit moment in een uitstekende vorm verkeren aangezien een eindtoernooi een momentopname blijft.

19 maart 2021 om 15:15

Propper is sinds 12 februari alweer fit

19 maart 2021 om 13:18

Lang speelt op het EK van Jong Oranje, dat is al lang uitgelegs. Weghorst had er van mij wel bij gemogen. Stengs is absoluut geen topper, maar wat is je alternatief?

19 maart 2021 om 13:27

Nou, zijn alternatief is dus... Lang? Ik heb liever een flitsende Lang als back-up (net als Memphis 2014) dan die suffe Stengs. Alsof Jong Oranje zo belangrijk is dat Lang persé daarheen zou moeten. Weghorst en Lang hebben allebei 20+ goals en assists dit seizoen, daar kun je toch gewoon niet meer omheen?

19 maart 2021 om 13:31

El Ghazi?

19 maart 2021 om 13:33

@vesta

Uhm je alternatief is denk ik Cody Gakpo. Op dit moment één van de beste flankspelers van Nederland. Je hoeft hem niet te laten spelen maar hem laten wennen of in ieder geval de erkenning geven zou niet misplaatst zijn.

19 maart 2021 om 13:19

Dat dus....dat weten we toch allemaal. Stengs gaat ie niet laten vallen. Al speelt hij de komende maanden als een natte krant. Die gaat hij gewoon mee nemen naar het EK. Die heeft niks te zoeken in Oranje maar zn schoonzoon heeft nu eenmaal een voorkeurspositie.

Natuurlijk zegt De Boer dat Promes er niet bij is vanwege sportieve redenen. Maar die heeft gewoon de opdracht gekregen van de Knvb hem er buiten te laten, zoveel is wel duidelijk.

Leg ook ff uit waarom Weghorst niet is opgeroepen...je gaat mij toch niet vertellen dat hij zijn positie is verloren op de concurrenten Luuk en Babel. Met zo'n selectie zie ik ons helaas niet ver komen in de EK. groepsfase is te doen, maar that's it.

Heel typisch dat hij geen uitleg geeft waarom Weghorst er niet bij zit in het persbericht, maar wel over Promes. De Boer valt mij echt tegen met zijn keuzes

19 maart 2021 om 14:06

Ook typisch dat de enige die nirt klaagt over het oproepen van Stengs een AZ supporter is .

19 maart 2021 om 14:26

Iemand opperde laatst ook waarom proberen we het niet net als PSV in een twee spitsensysteem? In ieder geval tegen de kleine tegenstanders. Twee pinchhitters erin (luuk de Jong en Wout Weghorst) geflankeerd door Gakpo en Berghuis bijvoorbeeld die een goede voorzet in huis hebben. Reken maar dat de tegenstanders hun handen vol hebben achterin. Een zuigende Luuk en trekkende Wout.

Daarachter een voetballend blok met Frenkie de Jong en Wijnaldum.. Opkomende backs en je hebt een zeer solide elftal staan die over veel linies gevaarlijk kan zijn.
Om iets te forceren kan je spelers als Depay, Malen en Bergwijn in brengen.

Cillessen
Dumfries
De Ligt
van Dijk
van Aanholt
Berghuis
de Jong
Wijnaldum
Gakpo
de Jong
Weghorst

Babel kan ook niet meer en Stengs laat het momenteel niet zien. Dus ik had altijd voor Weghorst gekozen, hoewel De Boer zal denken dat ie al zo een type heeft met Luuk de Jong. Maar Weghorst heeft de vorm.

Verder vind ik het middenveld ook raar, want Donny speelt niets. Dus kun je best een Koopmeiners bijhalen.

Naast dat een verdachte in een mishandelingszaak niet thuishoort in Oranje, vind ik het ook gewoon logisch. Hij heeft werkelijk niets laten zien de afgelopen tijd en dus verdient hij het niet.

19 maart 2021 om 13:07

2 goals 2 assists in 4 wedstrijden voor Spartak. Dat Stengs en Babel erbij zitten is een farce. Liever Lang erbij!

19 maart 2021 om 23:21

Stengs laatste 4 wedstrijden 3 assists, 1 goal. Iedereen heeft Promes reddeloos verloren rond zien lopen bij Ajax, hij kan het alleen maar in Rusland, een competitie waarvan de topploegen zelfs Europees geen rol van betekenis meer spelen. Zegt mij dus niet zoveel. Babel is even slecht als Promes.

Dus die jongen zit er bij als hij bankzitter is, maar als ie weer begint te spelen valt hij af. Beetje raar als dat het argument is.

Stekelenburg na vijf potjes oproepen, schoonzoon Stengs en Ryan over the hill Babel erbij en een jonge topper als Lang mag bij Jong aansluiten en het meest belachelijke vind ik nog wel het niet oproepen van Weghorst. FdB laat weer eens zien waarom hij geen toptrainer is.

Dat Promes er niet bij zit, is te verwachten na zijn spel van de laatste tijd. Wat ik meer wil weten is waarom De Jong weer de voorkeur krijgt boven Weghorst, waarom hij Weghorst steevast blijft negeren en niet selecteren en wat Weghorst meer moet doen om erbij te komen. Daarnaast zou ik ook graag willen weten waarom hij meerdere die niet in goede vorm zijn of al voorbij zijn gestreefd door talenten niet gewoon aangeeft dat hun tijd voorbij is en dat er andere zijn die beter zijn. En dan kijk ik met name naar Babel, van de Beek (wat ik persoonlijk erg jammer vind), Veltman etc. Of Stengs die ook niet al te beste stats en spel heeft laatste tijd. Het is ongelofelijk. Bijv een Lang en Koopmeiners erbij voor beide, die hadden het in mijn ogen veel meer verdiend. Nee FdB ik vind je maar een zwakkeling en totaal niet serieus meer te nemen.

Hahahahahah is dit serieus? Bergwijn speelt niet Van de Beek speelt niet Luuk De Jong speelt nauwelijks Wat een drama selectie om eerlijk te zijn, vooral achterin Babel ga ik niet eens meer over praten

19 maart 2021 om 13:20

Heb Bergwijn gister gewoon zien spelen hoor.

19 maart 2021 om 13:34

Nadat hij 5 wedstrijden op de tribune zat en pas in de 107e minuut erin kwam

Frank de Boer je hoeft helemaal geen uitleg te geven met je vriendjespolitiek. Geen van je argumenten is nog geloofwaardig. Vanaf het begin dat de keuze op jouw is gevallen, door de ondeskundige heren van de Knvb, heb ik al gedacht van dat wordt nooit niets en nu blijkt al dat je niet eens een goede keuze kunt maken met je zogenaamde voetbalkennis. Als je dan uitleg geeft verklaar dan ook de reden waarom je kiest voor een oude keeper die in Oud Nederlands Team niet eens mee kan. Geef dan ook eens uitleg waarom Babel erbij zit, Geef dan ook eens uitleg waarom Stengs, je schoonzoon, erbij zit. Geef dan ook eens uitleg waarom Weghorst er Niet bij zit. Zo zitten er wel meer keuzes bij die onbegrijpelijk zijn die heel Nederland niet snapt alleen Frank de Boer wel. Wat heeft de Knvb toch een blunder begaan jouw te benoemen tot bondscoach. Belachelijke keuze maar ook een belachelijke selectie maar helaas hadden we niet anders verwacht.

Promes is niet voor niets vertrokken uit Nederland, lijkt me handig voor alle partijen om hem momenteel gewoon buiten de oranje selectie te houden. Die jongen krijgt binnen Nederland alleen maar negativiteit over zich heen (terecht/onterecht).

Zuur voor Weghorst die moest de strijd aangaan met Luuk de Jong en wat mij betreft had hij die moeten winnen. Vind Luuk niet beter om eerlijk te zijn, maar die heeft wel al wat meer ervaring binnen oranje, mogelijk dat hij daarom de voorkeur geniet van de Boer.

Dat Babel steeds weer bij oranje zit is mij ook een raadsel, maar het zal vast met zijn ervaring te maken hebben en zijn rol binnen de groep. Ik heb het idee dat hij wel waardering geniet binnen de selectie, zeker bij jongere 'rappers'

Gaan we dan; het laagmikken is begonnen! Kwalitatief gezien dan. Als je speelt met trage Luuk moet je zo veel mogelijk hoog mikken anders heb je niks aan die jongen.

Leg uit waarom El Ghazi Danjuma Lang Frimpong en Karsdorp er niet bij zitten. Waar slaat dit selectiebeleid op.

19 maart 2021 om 13:48

Ik verwacht omdat: 1. Noa Lang bij jong Oranje zit 2. Frimpong (nog) weinig te zoeken heeft bij Oranje 3. Danjuma doet het leuk op het 2de niveau van Engeland, maar dan zou ik nog eerder voor El Ghazi kiezen. 4. El Ghazi had van mij een kans mogen krijgen, vanwege zijn goede vorm dit seizoen in de Premier League 5. Karsdorp zou echt bij de selectie moeten zitten, dat ben ik met je eens.

Kan Noa Lang alsnog mee met het grote Oranje naar het EK?

Waarom staat Donny Verbeek erbij.speelt geen wedstrijd.

Ik zie toch wel een patroon met de Boer bij Ajax.. Ik heb sterk het vermoeden dat hij Lang en Weghorst niet selecteert omdat dit toch jongens zijn die wel 'gebekt' zijn om maar zo te zeggen.. Babel en Stengs zullen meer ja-knikkers zijn en vermoedelijk wat makkelijker te handelen als ze reserve staan

Is het toeval nu Promes niet meer bij ajax speelt ? Vind ook uitleg waarom Lang niet meegaat ook stom, hij is nog al beter dan Babel en Stengs atm. Weghorst LdJ imo, hij is completer dan Luuk en doet kwa koppen niet veel voor hem onder. Ik kan het me niet voorstellen dat Weghorst slechter is dan LdJ tijdens de selectietrainingen, maar een ander reden kan ik me anders niet bedenken.

Nee hè,Babel... pppppfffff

Wat een treurige bondscoach. In elk ander land dient een speler gewoon een basisplaats te hebben om geselecteerd te kunnen worden. Of een dusdanig aantal minuten dat er sprake is van een goede vorm. Wij hebben een bondscoach die de volgende namen selecteert: - Babel (ligt goed in de groep /vriendjespolitiek); - Stengs (relatie met ... zeg er maar niks over); - Stekelenburg ( 5 wedstrijden gekeept en zit er weer bij, cillessen en Krul zijn ook al oudere keepers. Ook dit neigt naar vriendjespolitiek); - Tete (bankzitter / Karsdorp blinkt al het hele seizoen uit bij AS Roma); - Van de Beek (slechtste aankoop van united, maakt amper minuten en als hij invalt is het slechtste van het veld); - De Jong (totaal niet geschikt qua vorm en speelminuten, Weghorst is dit seizoen in alles beter). Het is een godswonder dat deze bondscoach Strootman en Promes niet heeft geselecteerd. De KNVB mag wel wat hardere eisen gaan stellen bij een eventuele opvolger, deze selectie slaat echt helemaal nergens meer op.

19 maart 2021 om 18:18

Onzin, bij de meeste landen buiten de absolute top zitten er wel spelers in de selectie die geen vaste basisplaats hebben maar bij een grotere club op de bank zitten. Als ik moet kiezen tussen een speler die bij United op de bank zit of die in een competitie als de eredivisie leuk mee speelt dan zou ik ook eerder kiezen voor een speler die bij United op de bank zit, en dat doen ze in andere landen net zo goed. Het is ook voor Nederland niets nieuws, Affelay zat bijvoorbeeld in Barcelona voornamelijk op de bank maar werd ook, mits fit, altijd opgeroepen.

Iedereen riep hetzelfde over de selectie van Koeman, het zijn voor een groot deel ook gewoon dezelfde namen, en dezelfde namen die Lodeweges opriep maar nu zou hetineens familie - vriendjespolitiek zijn.

Ik vind het eigenlijk wel logisch de Stekelenburg er bij zit, wie hadden ze anders op moeten roepen? Bijlow? die is zo vaak fit dat Stekelenburg dit seizoen inmiddels meer wedstrijden heeft gespeeld en Drommel en Bizot overtuigen ook niet direct wekelijks.

Die Promes heeft zijn ajaxshirt nog niet ingeleverd of hij valt al af voor Oranje

19 maart 2021 om 14:34

Gelukkig is Stekelenburg na 2,5 wedstrijd geselecteerd als compensatie Maar inderdaad, goede observatie. Maar Babel is het meest idiote, kijk dit hele forum na. Echt niemand heeft enig idee waarom.

Ik geloof hier geen snars van. Veel te veel onzekerheid dat Promes er gegarandeerd bij is. Dat kost hem een plek op zijn lijstje. Maar goed, De Boer een eerlijk is wel vaker een contradictie (spelen in Quatar om juist een statement te maken....).

De Boer is echt niet serieus te nemen. Nu Promes thuis laten, terwijl toen hij bij Ajax niet speelde hem wel selecteren. Babel die maar geselecteerd blijft worden. Geertruida niet opgeroepen bij Oranje en ook niet bij jong oranje. Karsdorp niet geselecteerd. Stekelenburg die pas een paar wedstrijden keept selecteren. Wat zal ik blij zijn als de Boer weer vertrokken is.

19 maart 2021 om 18:39

Het is toch voor een groot deel dezelfde selectie als die van Koeman?
Ik ben niet de grootste babel fan, maar kennelijk vinden Koeman en daarna Lodeweges en nu de Boer dat hij iets toevoegd. Ik had zelf liever Lang gezien, maar ik kan me ook voorstellen dat je zo kort op het EK geen zin hebt in een expiriment met een nieuwe speler en we hebben met Vormer eerder een speler gehad die het fantastisch deed bij Brugge maar die hoefde meteen niet meer terug te komen.
Stekelenburg begrijp ik eigenlijk ook wel, niet een keuze uit luxe maar ik zou niet weten wie er anders is. Bijlow is zo vaak fit dat Stekelenburg inmiddels meer wedstijden heeft gespeeld dit seizoen, Drommel laat ook nog niet zien dat hij klaar is voor Oranje en Bizot is niet in zijn beste vorm. Dan maar een keeper die er de afgelopen maanden in nationale en internationale topwedstrijden gewoon stond op de momenten dat het moest.
Ik neem aan dat je Geetruida niet heel serieus bedoeld, die doet aardig mee bij een club die 5e staat in de eredivisie, dan zijn er denk ik 7 of 8 spelers die daar voor komen voor neutrale fans (dumfries, Hateboer, Veltman, Frimpong, Tete, Timber, Rensch, Karsdorp, Mensah (mits fit), en dan misschien Geetruida.

Er zijn er wel meer die je thuis had mogen laten en die de concurrentiestrijd hadden behoren te verliezen. Waarom zit Luuk er nog bij, die veel minder presteert dan Wout Weghorst? Donny van de Beek die bij Man Utd nog niet eens mag invallen. Bergwijn die omdat hij geen knikker raakt bij Spurs naar de bank verwezen is. Stengs is toch ook nog niet heel bijzonder een St Juste kan eigenlijk ook niet. Die is nog net zo matig als bij Feyenoord, ondanks dat hij zogenaamd wel goede verdedigende statistieken heeft qua tacklen, onderscheppingen, etc.

Tenenkomend dit weer door een zeer uitermate zwakke trainer. Belachelijk niet verkoopbaar. Als er nu toch echt één iemand opgeroepen hoort te worden is het wel Wout Weghorst. Babel, Luuk de Jong, Stengs, Berghuis......deze Jongens, Luuk is er groot voorbeeld van kunnen er niks van in de Bundesliga. Je allerbeste spits op dit moment, wordt niet nagekeken...

Ik snap t wel, maar Promes is tot nu toe echt on fire in Rusland. Dan had je hem eerder ook niet moeten oproepen.

Arme Weghorst. Die zou ik zelfs nog eerder linksbuiten zetten dan Babel. Wel fijn dat Donny en Bergwijn hun conditie op peil mogen houden in Oranje. Al dat zitten wordt ook saai.

Je ziet t maar, als je de dochter van de bondscoach pakt, zit je erbij

19 maart 2021 om 14:23

Is toch ook gewoon een goede speler?

Weghorst zou als pinchhitter mee kunnen, maar daar kiest ie voor De Jong. Die heeft het in die functie ook goed gedaan. Beiden meenemen is een beetje veel van het goede.

Stekelenburg vind ik wel logisch ten opzichte van Drommel en Bizot. Steek neemt een schat aan ervaring mee.

Die de boer is een schijtert man hijs gewoon bang dat z’n dochter hem de rug toe keert als zijn schoonzoon niet mee gaat en dan die van de beek hele goeie speler maar als je niet speelt mag je niet in aanmerking komen voor het NLelftal dan maakt het niet uit of je bij een grote club speelt met grote spelers je hoort er niet bij en promes word gewoon niet opgeroepen van wege zijn zaak die loopt want hij speelt op dit moment goed in Rusland 3 wed 2 goals dus niet met je slechte verklaring komen dat de concurrentie het beter doet want Dats niet zo en die strijd tussen de jong en weghorst ik begrijp er helemaal niets meer van weghorst laat al maanden zien dat hij beter is dan de jong de jong kan het alleen in de eredivisie in de rest van Europa heeft hij af en toe een goeie wedstrijd gespeeld en die weghorst is veel constanter veel agressiever dat is wat je nodig hebt

Frank legt helemaal niets uit. Hij zegt dat die de concurrentie heeft verloren, maar legt niet uit waarom die dat heeft. Begrijp me niet verkeerd, Promes had voor zijn transfer ook niet bijster veel gepresteerd dit seizoen en was in Oranje ook niet best, maar laat die bondscoach eens duidelijk uitleggen waarom welke speler er bij zit of niet.. Net als Babel en van de Beek. En een Bergwijn die meer op de tribune zit dan speelt.. Verantwoord dat eens..

Hier heb je toch ook maar 4 woorden voor nodig? "Speelt als natte krant." Klaar. Einde persconferentie.

Promes presteert momenteel beter malen en stengs toch. Als je naar sportieve prestaties kijkt.

Hij kan beter uitleggen waarom Babel en Stengs telkens opgeroepen worden. Werkelijk lachwekkend.

19 maart 2021 om 22:44

Idd, lachwekkend gewoon. Stengs is zijn schoonzoon toch?

22 maart 2021 om 09:52

klopt. Leuke speler met potentie, maar kom op. Hij is nog altijd wisselvallig en zo geweldig is hij ook net bij AZ.

Even voor de beeldvorming:

Jasper Cillessen - 4 wedstrijden in 2020/2021
Maarten Stekelenburg - 9 wedstrijden in 2020/2021

Donny van de Beek - 13 wedstrijden in 2020/2021, waarvan merendeel invalbeurten

Ryan Babel - 23 wedstrijden en 3 goals in 2020/2021
Steven Bergwijn - 11 wedstrijden en 0 goals in 2020/2021
Luuk de Jong - 24 wedstijden en 4 goals in 2020/2021

Waarom geen Drommel? Speelt prima bij Twente, is jonger en meer potentie dan Stekelenburg.
Waarom geen Lang, kan het toch niet slechter doen dan Babel.
Waarom geen Weghorst, maakt goals, speelt goed en gaat tot het absolute naadje.

19 maart 2021 om 22:44

Helemaal eens met je. Babel is gewoon lachwekkend.

Deze man lult alles recht wat krom is, hij maakt zich wat mij betreft nu echt ongeloofwaardig als bondscoach. 1 schrale troost voor weghorst en lang bijv. Ze blijven in beeld.

Het steekt Quincy Promes dat hij niet is geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Als ik weghorst was zou ik bedanken voor het oranje team mijn mening is dat die de boer nu niet meer geloofwaardig overkomt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger20
D. DumfriesVerdediger22
P. van AanholtVerdediger20
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger20
O. WijndalVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

87 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren