Stefan de Vrij test positief op corona en moet duels Oranje laten schieten

Donderdag, 18 maart 2021 om 12:47Rian Rosendaal • Laatste update: 13:32

Stefan de Vrij heeft een positieve coronatest ingeleverd, zo meldt Internazionale donderdagochtend. De centrumverdediger verblijft de komende tijd in zelfquarantaine en mist hierdoor de aankomende WK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal tegen Turkije (24 maart), Letland (27 maart) en Gibraltar (30 maart). Bondscoach Frank de Boer heeft nog geen vervanger opgeroepen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door rayvg)

Hahahaha, wauw. Een van de grootste pechvogels ooit mbt. Oranje.

18 maart 2021 om 13:15

Jup. Kans om het centrale Ajax duo Blind - De Ligt in oranje te hercreeeren , dus daar gaat de Vrij zijn basisplekkie voor oranje

18 maart 2021 om 13:31

@inkemontana de Ligt er ook best vaak uit laatste tijd. Straks hebben we Timber/schuurs en de Blind als duo hahaha

Zou wat zijn met Stekelenburg op goal.
RB Rensch RCV Timber/schuurs LCV Blind en LB Wijndal

Zal helemaal losgaan hier op Ajaxzone..
Corrupte Knvajax

18 maart 2021 om 13:52

Timber of Schuurs op rechts centraal? Wat denk je gewoon van geen van beide? Het klinkt misschien een beetje gek, maar er zijn meerdere Nederlandse spelers die op die positie kunnen spelen en niet voor Ajax uitkomen. En Remsch op rechtsback? Ik hoop dat je een beetje sarcastisch bent of flink aan het door draven, want heel serieus ben je toch niet? Jongens komen net kijken en hebben volgens mij nog geen wedstrijd echt onder druk gestaan op een hoog niveau? Ja, Schuurs dan misschien wel, maar die maakt dan ook elke wedstrijd wel minimaal 1 cruciale fout.

18 maart 2021 om 13:54

Mrkrillin is overduidelijk sarcastisch. Natuurlijk spelen we niet met timber en schuurs als we ook nog bijvoorbeeld de ligt en ake beschikbaar hebben.

18 maart 2021 om 14:01

@puntnaarachter, lees je echt het sarcasme niet in de reactie van MrKrillin?

18 maart 2021 om 14:02

Nou hij heeft erover wanneer De Ligt niet aanwezig is, dus ik vraag het mij af.

18 maart 2021 om 13:15

Echt he. Ieder keer dat hij een kans gaat krijgen is er wel iets aan de hand met hem. Het zal nu denk ik blind de ligt worden wat overigens een prima duo is. Dat hebben ze bij Ajax laten zien. Ze vullen elkaar prima aan in mijn optiek.

18 maart 2021 om 16:19

Acchh dat is niet zo erg, turkije mist ook demiral dus de beide verdedigingen kunnen zo lek als een mandje zijn

Au dat is wel zuur. Is een mooi duo met de ligt. Die 2 staan er wss ook met het ek in. Hadden ze mooi aan elkaar kunnen wennen.

18 maart 2021 om 14:09

Echt triest, laten we voortaan anders gewoon met alle speler die iets met Ajax te maken hebben onze eigen selectie maken. En dan gaan jullie toch met jullie groepje. Spelen we een potje tegen elkaar en de winnaar mag er heen? Zijn we eindelijk eens van dat gezeik af en kunnen jullie lekker zonder ons gaan of niet. Edit: deze reactie was niet op jou bedoeld @cuco10

De vrij en duels in Oranje.. een slechtere combinatie is haast niet mogelijk

18 maart 2021 om 17:18

Real en Hazard?

Alsof de duivel ermee speelt bij deze gast, werkelijk iedere keer als hij in Oranje kan spelen is er wat aan de hand.

Mijn eerste reactie: als van Dijk en de Vrij afvallen komt er een ruimte voor een andere centrale verdediger. Eén van de besten in de eredivisie is Bazoer, maar die loopt het voor zichzelf te vaak te verprutsen door zijn gedrag. Dit was zijn kans.

18 maart 2021 om 13:01

Geen idee of Ake toevallig ook een blessure heeft, dan is hij ook een optie.

18 maart 2021 om 13:01

Ake zit niet in de voorselectie ivm blessure

18 maart 2021 om 13:10

Ake heeft zich net pas aangesloten bij de trainingen van Manchester City door blessure leed, geen idee of hij al mee kan maar denk het niet.

18 maart 2021 om 13:11

Zat wel weer op de bank dinsdag, dus lijkt mij de vervanger.

18 maart 2021 om 13:01

Bazoer staat lekker te voetballen omdat hij in een driemansverdediging de derde verdediger is en dus lekker kan indribbelen en het spel vna achteruit vorm kan geven. In Oranje zal hij dan een van de twee centrale verdedigers worden en moet hij ook daadwerkelijk verdedigen. Daarvoor is hij niet goed genoeg denk ik. De vraag is nu wie er naast De Ligt moet gaan spelen. Zo veel goeie verdedigers in NL, maar de voorselectie bestaat behoudens De Ligt en De Vrij niet uit toppers m.b.t. de cv-positie. T zal wel Blind worden, maar daarvan ben ik niet overtuigd op cv.

18 maart 2021 om 13:04

Normaal gesproken zou het dan Aké naast De Ligt worden, aangezien de vier centrale verdedigers de laatste tijd altijd Van Dijk, De Vrij, De Ligt en Aké zijn geweest. Blind en Veltman waren dan 5e en 6e CV en tevens back-up rechtsback en linksback. Maar nu Aké geblesseerd is, zal het dan wel Blind worden gok ik inderdaad. Of misschien Veltman. Beide niet echt top opties.

18 maart 2021 om 13:13

Het scheelt dat we tegen Letland en Gibraltar moeten, daartegen kan je zelfs Beugelsdijk opstellen. Turkije is van een iets andere orde, maar moet met Blind ook wel te doen zijn. Het scheelt wel dat Blind en De Ligt al vaak samen hebben gespeeld.

18 maart 2021 om 13:24

De Vrij speelt ook altijd in een 5 mans verdediging en valt altijd heel erg tegen wanneer hij in een keertje in een 4 mans verdediging moet staan.

18 maart 2021 om 13:34

Blind naast De Ligt is juist tegen Letland en Gebrialtar ideaal. Kan hij in balbezit mooi doorschuiven naar het middenveld voor 3-4-3 (uiteraard liever VVD dan Blind, maar die is er nou eenmaal niet bij.

18 maart 2021 om 13:47

Waarschijnlijk komt St. Juste dan tóch door de voorselectie heen. Gezien de huidige afwezigen wel terecht in mijn ogen. Doet het echt goed in de Bundesliga

18 maart 2021 om 14:01

Botman proberen? En misschien kan de Boer Struijk oproepen voor deze oefeninterlands.

18 maart 2021 om 14:32

En wat is je tweede reactie, theo?

Had hij deze periode z’n kans kunnen pakken, gebeurt dit weer. Naar voor hem en wens hem alles sterkte toe. Ben wel benieuwd wie nu centraal gaat starten.

Hij is al 29 en een is een van de beste verdedigers uit Italie van de afgelopen 4 jaar heeft slechts 43 caps voor oranje. Merkwaardig.

18 maart 2021 om 13:09

Hij is regelmatig geblesseerd geweest op momenten dat hij werd opgeroepen en heeft daarom niet altijd bij Oranje gezeten. Nu helaas weer niet in de positie om interlands te spelen. Zonde voor zo een jongen en voor het Nederlands Elftal.

Misschien raar om te zeggen in deze tijden, maar gelukkig is het corona en niet wederom een blessure. Dit kunnen we nu nog wel opvangen met Ake of Blind.

18 maart 2021 om 13:10

Ake lag er ook 2 maanden uit met blessure, eergister voor eerst weer op de bank dus is ook geen optie

Die jongen heeft ook altijd wat als Oranje speelt. Is ie een keer wel fit speelt ie draken van wedstrijden en voor de rest is hij regelmatig afwezig als hij bij Oranje een serieuze kans op speeltijd heeft.

Frenkie kan eventueel ook cv spelen. Met dan op het middenveld Gravenberg, klaasen en Wijnaldum.

18 maart 2021 om 13:24

Te hoog Ajax gehalte.

18 maart 2021 om 13:27

we gaan toch niet iemand niet laten spelen omdat hij ajaxcied is. De juiste spelers moeten gewoon spelen. Straks moeten we zeker ook een vrouw opstellen voor de diversiteit :P

18 maart 2021 om 13:41

Is een beetje het thema hier op VZ.

18 maart 2021 om 13:43

Voor mijn part spelen ze bij balophetdak , het gaat om kwaliteit, niet waar iemand speelt. Als de Vrij en van Dijk er niet zijn blijven er minder opties over, gelukkig tegen de mindere broeders in de poule dus dat moet wel lukken.

18 maart 2021 om 14:00

Nee ze laten juist iemand spelen omdat hij ajacied is.

18 maart 2021 om 15:34

Klopt, betekent namelijk vaak dat de kwaliteit hoog is..... on: sneu voor De Vrij, maar er is daadwerkelijk wel altijd iets met hem aan de hand. Niet te geloven dit.

18 maart 2021 om 16:29

Dat hoor ik inderdaad al jaren, en we hebben toch heel wat trainers gehad door de jaren heen. Misschien zegt dat juist wat.. #1

Wellicht Pascal Struijk oproepen? De Cv's die nu bij de selectie zitten zijn op Blind na, en die is niet eens fit, allemaal rechtspoten. Botman zit bij Jong Oranje. Dat zou Struijk, als linkspoot, wel in het plaatje passen. De vraag is of hij al een keuze gemaakt heeft. Maar hem nu oproepen laat wel zien dat hij er tegenaan zit. Binnen de Eredivisie zie ik niet echt opties nu..

18 maart 2021 om 14:55

Ook een optie inderdaad!

18 maart 2021 om 14:55

Ook een optie inderdaad!

18 maart 2021 om 14:55

1x was wel genoeg hoor vz.

Benieuwd hoe De Boer dit gaat oplossen. Nathan Aké zou de meest logische optie zijn, maar die is geblesserd. Dan toch maar Daley Blind naast De Ligt, of een gokje nemen met een jongen als Botman, Timber of Schuurs (en dan ook specifiek in die pikorde)?

Lijkt me niet meer dan logisch dat Frank op zoek gaat naar een Ajacied om de plek op te vullen.

Het is toch wel opmerkelijk dat De Vrij zich zo vaak moet afmelden. Wat een pech voor hem.

Is niet zo moeilijk gezien de selectie wat mee is en wat Frank eerder heeft gedaan.
De Ligt wordt linkscentraal (ervaring heeft hij) en Veltman rechts centraal ...

Daarbij komt..... je moet alsnog makkelijk winnen
Tegen Gibraltar kun je zelfs nog kiezen voor Tim Krul als centrum verdediger

Als de vrij niet speelt kunnen we toch gewoon de ligt met blind centraal doen? Was in de cl meer dan prima.

Als Blind straks ook afhaakt door zijn knieblessure is de kans groot dat Veltman speelt. Ik kijk nu al uit naar de lofzang van Japie op diens potentiële optreden bij Oranje

Dan Ihattaren er maar bij halen als extra middenvelder. En waarom nou weer zoveel haat richting ajax.. Het gaat gewoon om de beste nederlandse spelers.. En dat toevallig een bij Ajax wegkomen of gespeeld hebben kan Ajax toch niets aandoen?? PSV en Feyenoord hebben nou eenmaal geen spelers die oranje waardig zijn.. Alleen Gakpo, Ihattaren en Teze en bij Feyenoord zie ik Bijlow, Geertruida met potentiële kans en Berghuis en Haps in goede doen van waarde.. Ajax heeft op het moment ook niet echt waardige spelers rond lopen ook alleen potentiële oranje spelers met Rensch, Timber, Brobbey en Gravenberch. Verder niet.. Schuurs en Ekkelenkamp zijn ook niet goed genoeg voor Oranje..

Sneu voor Van Dijk, maar ik vind het eigenlijk gek dat er nog geen definitieve selectie bekend is gemaakt, aangezien de eerste wedstrijd over minder dan een week is. Trouwens, De Boer is niet iemand die echt risico's zal nemen, ook al spelen we op Turkije na tegen amateur niveau landen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2220 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

257 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 31 1 2 0
2019/2020 Internazionale 34 4 5 0
2018/2019 Internazionale 28 2 2 0
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
2016/2017 Lazio 27 2 3 0

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren