‘Lisandro Martínez en Ahmed Touba staan in belangstelling van dezelfde club’

Woensdag, 17 maart 2021 om 12:43Dominic Mostert • Laatste update: 12:55

De zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger heeft Lazio naar Nederland geleid. Volgens Radio Sei staan Lisandro Martínez van Ajax en Ahmed Touba van RKC Waalwijk in de belangstelling van de huidige nummer zeven van de Serie A. De Argentijn en de Belg worden gezien als alternatieven voor Villarreal-verdediger Pau Torres, die door meerdere Europese grootmachten wordt begeerd.

De komst van Torres wordt voor Lazio een moeilijke opgave. Niet alleen heeft hij een contractuele afkoopsom van 65 miljoen euro, ook is er sprake van interesse van clubs als Juventus, Bayern München, Real Madrid, Manchester City en Manchester United. Zodoende oriënteert de club uit Rome zich op goedkopere alternatieven. Radio Sei noemt Martínez, voor wie Ajax naar verluidt een bedrag van ongeveer 25 miljoen euro vraagt. De basisklant in het elftal van Erik ten Hag heeft een contract tot medio 2023, dat door Ajax nog eens met een jaar verlengd kan worden.

Touba zou dan ook verreweg de goedkoopste optie zijn voor sportief directeur Igli Tare. De Italiaanse radiozender denkt dat de mandekker voor vijf miljoen euro is op te halen bij RKC Waalwijk, al lijkt dat bedrag aan de hoge kant. Hans Kraay junior stelde onlangs te verwachten dat anderhalf miljoen euro genoeg is om Touba los te weken uit Waalwijk. Kraay junior maakte vorige maand als eerste melding van belangstelling van AZ en Ajax voor de revelatie van RKC. Ook hij heeft nog een contract tot de zomer van 2023 bij zijn club.

Waarom Ajax en AZ wekelijks naar deze ‘onontdekte parel’ kijken

Voetbalzone belichtte de rol van Ahmed Touba bij RKC Waalwijk vorige maand uitgebreid. Lees artikel

Touba is bezig aan een sterk seizoen in dienst van RKC, de club die hem afgelopen zomer voor een onbekend maar naar verluidt laag bedrag overnam van Club Brugge. In Noord-Brabant wist Touba zijn trainer Fred Grim snel te overtuigen van zijn kwaliteiten. Hij speelde zich direct in de basis en is inmiddels uitgegroeid tot een van de dragende krachten van de huidige nummer vijftien van de Eredivisie. Als RKC zich weet te handhaven zal het hem niet zonder slag of stoot willen laten gaan, al lijkt het ondenkbaar dat de club niet aan een transfer meewerkt als hij de kans krijgt om een grote stap te zetten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door elninoo)

Lazio is weer eens op de Eredivisie tour. Heeft ze in het verleden in ieder geval geen windeieren gelegd.

Martinez moet nog lekker een seizoen bij ons spelen. Vond het raar dat ie een tijd op de bank moest zitten. Vond hem altijd wel goed, alleen af en toe nog wat te onstuimig met ingrijpen. Als dat uit zijn spel is, is hij klaar voor de volgende stap.

17 maart 2021 om 13:04

Supernico

Enkel vraag ik mij af of Lazio een logische vervolgstap is als je als basisspeler van Ajax komt. Lazio en Ajax schelen in mijn optiek niet zo gek veel. De serie A is een betere competitie maar bij Ajax speel je vrijwel zeker Championsleague. Ik vraag mij dan ook af of een speler als Martinez zit te wachten op een club als Lazio. Ik gok zelf dat hij een stop hogerop prefereert.

17 maart 2021 om 13:25

Ongelooflijk. Een redelijke voetballer als Martinez is te goed voor een stabiele subtopper als Lazio?

17 maart 2021 om 13:30

Nee, inderdaad. Als Martinez bij Ajax klaar is, kan hij wel hoger mikken. Maar soms is het ook goed om een tussenstap te maken naar het buitenland bijvoorbeeld naar een club als Sevilla of in deze dan Lazio.

17 maart 2021 om 13:35

Hij zegt nergens dat Martinez daar te goed voor is. Zoals hij aangeeft verschillen Ajax en Lazio niet veel van elkaar. Als Martinez bij Ajax basisspeler is en hij is het niveau ontstegen, dan kan je hoger mikken dan Lazio. Dus gewoon begrijpelijk dat hij zich afvraagt of het dan wel een logische keuze is.

17 maart 2021 om 13:53

Het zal altijd een hele vreemde vergelijking zijn. Ajax zal als club altijd kwa naam groter zijn dan een Lazio. Maar de competitie zal altijd als een blok aan hun been blijven hangen. Tussen Lazio en de top zit er gewoon niet veel. Ja de Dortmunds misschien maar ik kan niet voorstellen dat Martinez daar basis zou spelen. De echte top halen alleen de Frenkies en De Ligts. Ook daaronder zullen er weinig spelers van Ajax basis zijn.

17 maart 2021 om 14:17

Buakaw,

Met alle respect voor Lazio maar wat heeft een basisspeler van een goed draaiend Ajax daar te zoeken? Als je weg gaat daar dan vertrek je toch niet naar een Lazio? Lazio is zeggen en schrijven de afgelopen 5 seizoenen 1 keer in de top 4 geëindigd in Italie en als ik de Europese campagnes erop nakijk is dat nu ook niet bepaald indrukwekkend. De tijden dat meerwaardes van Ajax vertrekken naar clubs in de subtop van andere competities ligt achter ons. Dat gaat, tenzij er exorbitante bedragen worden betaald niet meer gebeuren. En of je dat ongelooflijk vindt mag jij voor jezelf weten.

17 maart 2021 om 14:46

Ach prima joh als jij denkt de top/subtop op spelers als Martinez, Klaassen, Alvarez, Haller en Timber zitten te wachten prima joh.

17 maart 2021 om 15:01

Buakaw, Van de spelers die jij opnoemt zijn Haller, Alvarez, Martinez en Timber alle vier spelers die eerst nog maar moeten bewijzen of ze van meerwaarde voor Ajax kunnen zijn. En je kunt van Klaassen destijds moeilijk stellen dat Everton (toch wel een subtopper in Engeland) niet op hem zat te wachten toen zij 27 miljoen euro voor hem neertelde. Dat strook namelijk niet met elkaar. Dus in die zin bevestig jij indirect mijn reactie. Zijn we het toch nog met elkaar eens Maar overigens is dat de discussie niet die we hierboven voeren. Ik suggereer enkel dat als je een steekhouden van Ajax bent je anno 2021 wel hoger mag mikken dan de subtop van een andere competitie. jij reageert echter met een stelling dat topclubs/subtopclubs niet op bepaalde spelers zitten te wachten. Maar dat is een heel ander onderwerp. En natuurlijk is het altijd makkelijk om van onderwerp te veranderen wanneer het je niet uitkomt maar daar wil ik persoonlijk niet in meegaan.

17 maart 2021 om 15:26

Oh wacht even jij komt aan met de discussie dat een basisspeler (Martinez) van Ajax hoger moet mikken dan Lazio. Vervolgens noem ik een paar basisspelers waarvan ik roep dat ze het niet aan kunnen/aangetoond hebben niet aan te kunnen en dan moeten ze het nog bewijzen? Dus ze moeten eerst of jaren aantonen dat ze Ajax aan kunnen of niet aan kunnen voordat ze een keuze kunnen maken tussen een betere of slechtere club dan Ajax? En het voorbeeld van Klaassen is wel heel vreemd. Ja Everton gaf veel uit en daar is die totaal geflopt. Dus vanuit welk perspectief bekijk je het nu? Vanuit die van Ajax of Martinez? Het gaat er toch niet om er een betere club moet komen maar een geschikte club waar die een meerwaarde is. Was Klaassen dat? Denk je dat Vasquez van Real te goed is voor een Tottenham of Chelsea. Bij lange na niet..

17 maart 2021 om 15:55

Buakaw, Het is heel simpel. Jij suggereert dat (sub)topclubs niet op spelers Haller, Martinez, Klaassen, Alvarez en Timber zitten te wachten. Dat is een andere discussie dan dat ik zeg dat je als Sterkhouder van Ajax op hoger dan Lazio mag mikken. Dit artikel gaat over Lazio dat al dan niet interesse heeft in Martinez, Valencia had afgelopen winter interesse in Alvarez, Haller speelt pas net een paar wedstrijden voor Ajax net als Timber. En van Klaassen is bekend dat Everton er exorbitant voor betaalde destijds. Dat bevestigd toch enkel het feit dat Subtopclubs wel op die jongens zitten te wachten? Sterker nog, Een Dest (wisselback) vertrekt naar nota bene Barcelona, een mislukte Wober naar Sevilla, Een Lang die verhuurd was aan Twente naar Brugge en een Botman die nog niet eens zijn debuut heeft gemaakt speelt bij de nummer 1 van Frankrijk. Bakker speelt als Jeugdspeler bij Paris saint Germain. Hoeveel voorbeelden wil je nog hebben? De absolute toppers vertrekken naar Juventus, Barcelona, United, Chelsea en de mindere goden gaan naar de clubs daaronder. Dus in die zin kun je stellen dat als je Sterkhouder bent van Ajax je hoger mag mikken dan een Lazio. Dus ja, de (sub)toppers zitten vandaag de dag te wachten op spelers van Ajax. Daar kun je niet om heen. Het feit dat je een transfer van Klaassen moet aandragen (inmiddels 5 seizoenen geleden) zegt genoeg. En of ze het halen of niet maakt toch geen fluit uit? Jij reageert op mijn reactie waar ik enkel stel dat je als basisspeler van Ajax hoger moet mikken dan een club in dezelfde categorie. Het is toch niet vreemd dat ik zoiets stel? Anders kun je net zo goed bij Ajax blijven.. Of denk jij dat er een voetballer op de wereld rondloopt die bedankt voor de absolute top omdat hij van zichzelf vindt dat hij niet goed genoeg is?

17 maart 2021 om 17:25

Ja dan stel je dat Martinez een sterkhouder is dat moet dan alleen op basis van de laatste wedstrijden zijn. Dat van Alvarez snap ik helemaal niet want Valencia komt niet eens meer in de buurt van de (Spaanse) top. Maar ok jij vond dus Sanchez naar Tottenham, Milik naar Napoli, Kluivert naar Roma ook geen verbetering. Nou de spelers zien dat dus anders.

17 maart 2021 om 17:43

Buakaw, hieronder citeer ik mijzelf uit mijn vorige reactie. 'de tijden dat meerwaardes van Ajax vertrekken naar clubs in de subtop van andere competities ligt achter ons.'' Jij praat over Milik, Kluivert en Sanchez maar dat is inmiddels al 4? of 5? jaar geleden. Ik heb het over het Ajax van nu. Het huidige tijdperk waar Ajax financieel gezien een kloof heeft geslagen met het Ajax waar Milik, Kluivert of Sanchez deel van uitmaakte. Die jongens verdiende destijds hooguit een miljoen en toen waren die clubs dus inderdaad een verbetering.. Om even met de deur in huis te vallen, Haller verdient nu 5 miljoen. Die tijden zijn toch niet meer met elkaar te vergelijken. Waarom doe je dat in hemelsnaam? Het rijtje clubs dat spelers van Ajax over kan nemen is inmiddels flink geslonken ten opzichte van 4/5 jaar geleden omdat er bij Ajax momenteel ook serieuze salarissen worden betaald. Dat van Alvarez snap je niet omdat Valencia niet meer in de buurt komt van de spaanse top? Ik citeer je uit een vorige reactie: 'ach prima joh als jij denkt de top/subtop op spelers als Martinez, Klaassen, Alvarez, Haller en Timber zitten te wachten prima joh.'' In deze reactie praat je over top/subtop. Dan noem ik een spaanse subtopper die interesse had in een van die jongens en dan kom jij met een reactie dat Valencia niet bij de spaanse top hoort. Nee daar behoort het niet meer toe maar toch wel degelijk tot de laag daaronder en dus subtop, zoals je in je eigen reactie veronderstelt? Je probeert momenteel recht te praten wat krom is. Je doet zelf suggesties en als ik die met feiten verwerp dan verander je van onderwerp. Daar valt niet mee te discussiã«ren. Je mag een andere mening hebben, dat is je goedrecht. Maar als je die mening behoudt terwijl een ander middels feiten aangeeft dat je ernaast zit kun je dat ook gewoon accepteren. No hard feelings, maar ik ga hier verder niet meer over discussiã«ren. Ik blijf erbij dat een basisspeler van Ajax hoger moet mikken dan Lazio gezien de huidige perikelen rondom de club. Daar hoef je het niet mee eens te zijn.

17 maart 2021 om 18:25

Ok dan heeft deze discussie weinig zin idd. Valencia de nummer 39 en huidige nummer 12 van Spanje is wel goed genoeg voor een speler van Ajax om je punt te maken. Maar de huidige nummer 32 en nummer 6 van Italië die tevens de groepsfase van de CL heeft niet. Ok..Maar ok voor jou is het voornamelijk een prestigestrijd. De mooiste en grootste clubs moeten in de rij staan voor de Ajax spelers anders is het een belediging.

17 maart 2021 om 19:15

Buakaw. Ik zeg nergens dat Valencia goed genoeg is voor een speler van Ajax of dat Alvarez daar naartoe moet. Dat maak jij er denk ik van. ik stel enkel vast dat het een subtopper is in Spanje. Als Lazio een subtopper is omdat ze de groepsfase van de Championsleague hebben gehaald dan is Valencia dat ook, die versloegen Ajax immers afgelopen seizoen in de Championsleague en bekerde ook een ronde verder. Het jaar ervoor halve finale Europa League. Het niveau van Valencia en Lazio zal elkaar niet veel ontlopen. Wat ze overigens ook gemeen hebben is dat ze beiden interesse hebbben/hadden in een speler van Ajax en dus wel degelijk op die jongens van Ajax zitten te wachten. Je argument slaat dan ook als een tang op een varken. Valencia is subtop in Spanje en Lazio is dat in Italie. En als sterkhouder van Ajax ben ik van mening dat je hoger moet mikken dan beiden clubs. Ze spelen immers al jaren nergens meer voor in hun eigen competitie.

Tsja, naar de nummer 7 van de serie A lijkt me voor Martinez niet echt meer een stap hogerop. Verder Rkc volgers die weten of Touba de stap naar Lazio of zelfs Ajax aan zou kunnen?

17 maart 2021 om 13:00

“Lazio of zelfs Ajax” nu doe je net alsof Ajax een veel betere club dan Lazio is 😁

17 maart 2021 om 13:04

Lazio staat 33e op de clubranking, Ajax 18e. Ajax is wel aantoonbaar een betere club. Veel beter, dat durf ik ook te betwijfelen, met spelers als Immobile, Luis Alberto en Milenkovic-Savic loopt daar genoeg kwaliteit rond.

17 maart 2021 om 13:10

Ajax is in veel aspecten wel een grotere club dan Lazio. Vooral qua competitie niet. Neemt niet weg dat het voor Martinez wel een stap hogerop kan zijn, zeker als hij daar meer zou kunnen spelen. Hij speelt nu natuurlijk veel, maar niet het hele seizoen. Maar inderdaad, 'Lazio of zelfs Ajax' is wel erg overdreven, haha. Mag hopen dat dat met een knipoog is, anders is het best eng.

17 maart 2021 om 13:12

Door een halve finale CL. Lazio speelt nu knock-out CL terwijl Ajax het niet lukt. Daarnaast speelt Ajax in een waardeloze competitie. Het is maar net wat voor cijfertjes erbij wilt pakken. “Lazio of zelfs Ajax” klinkt meer alsof hij “Stuttgart of zelfs Bayern” bedoelt oid

17 maart 2021 om 13:13

Die clubranking zou ik met een korreltje zout nemen. Shakthar staat ook boven Ajax, roma en Leipzig maar zijn toch ook niet beter? Ik zou eerder zeggen dat lazio best gelijkwaardig is aan Ajax. Als speelt lazio in een betere competitie en dit seizoen CL. Al is dat volgend seizoen niet zeker.

17 maart 2021 om 13:22

Die clubranking zegt niet altijd heel veel. Als Ajax een klote seizoen draait worden ze minimaal derde en spelen ze nog steeds Europees. Als Lazio een kloteseizoen draait dan eindigen 10de en spelen ze geen Europees. Moeilijk te vergelijken dus.

17 maart 2021 om 13:51

Lazio staat 33e op de clubranking, Ajax 18e. Ajax is wel aantoonbaar een betere clubOnzin. Jouw enige argument is een clubranking van de UEFA, iets wat een totaal onzinnige vergelijking is? Italiaanse ploegen nemen de El vaak zelfs niet serieus en roteren daar maar wat terwijl Ajax in de eredivisie net met de handrem op kan winnen en Europa haar prioriteit is. Tevens heeft Lazio de afgelopen 5 jaar misschien wel eens Europees voetbal gemist, zou ik moeten opzoeken.

17 maart 2021 om 14:03

Het is de enige ietwat objectieve vergelijking die je kan maken. Natuurlijk is er veel op de vergelijking aan te merken.

17 maart 2021 om 14:19

Bon Jovi, niet alleen Italiaanse ploegen nemen de EL niet serieus, Ajax schrijft niet eens hun grootste/duurste aankoop ooit in....

17 maart 2021 om 14:33

Maar ff zonder gekheid, Lazio heeft 1 seizoen niet Europees gespeeld, Ajax ook niet (Nouri jaar). Dus dat kan je vergelijken. En deze lijst is de enige vergelijking die je eventueel objectief kan maken. Bovendien speelt Lazio nog 1 wedstrijd CL dit jaar voor ze eruit liggen, maar Ajax lijkt nog even door te gaan. Lazio weliswaar CL poule doorgekomen, maar dat was in een poule, met alle respect, jouw club en een ontzettend zwak Zenit. Dus geen wereldprestatie. Maar het doet er niet toe verder, Lazio is alleen qua competitie een stap vooruit. Dat kan een uitdaging zijn. Voor de rest zit je bij Ajax dus (minstens 😉) net zo goed. En als je bij Ajax basis speelt, wil je erna toch wel een stap vooruit maken.

17 maart 2021 om 16:59

@psverein wel heel makkelijk. Lazio had een poule met Zenit, Brugge, en een uit vorm Dortmund. Dan is midtjylland natuurlijk niet geweldig, maar Atalanta en Liverpool zijn beter. Lazio is ook kinderlijk eenvoudig opzij gezet door Bayern Munchen.

17 maart 2021 om 13:28

Het is al vaak genoeg voorgekomen dat een stap hogerop voor spelers in de eredivisie een te grote stap is, zie onder andere Ziyech, vdbeek, Depay, Bergwijn, Janssen. Het zou dan ook beter zijn als ze qua club een stapje opzij of omlaag doen, maar qua competitie een flinke stap vooruit. Een club als Lazio zou dan prima zijn voor Martinez. Denk dat voor iedereen een stap opzij/omlaag qua club maar naar een grotere competitie een uitstekende vervolgstap voor de carrière is, tenzij je een absoluut toptalent bent natuurlijk (De Jong, De Ligt).

17 maart 2021 om 14:47

Touba kan makkelijk mee met een AZ, zeker als je ziet wat voor middelmaat daar rondloopt met Martins Indi en Letshert. Dus als ik AZ was zou ik Grim en Touba vandaag nog vastleggen. Touba wint bijna al zijn duels, alleen heeft hij soms nog wat slaperige momentjes. RKC speelt vrij ver van de eigen goal af dus vrijwel altijd herstelt hij zichzelf door zijn snelheid. Met de rug tegen te muur moet hij zijn positionering nog verbeteren, maar als hij dat op orde heeft is het een topper.

17 maart 2021 om 16:14

Hier sluit ik me bij aan.. Prima verdediger die Touba die zeker nog stappen gaat maken. Sportief gezien lekker in Waalwijk laten. Zie hem graag spelen

Ajax hoeft niet te verkopen dus gewoon de jackpot vragen. 25 miljoen is niet de jackpot gewoon minimaal 40 miljoen vragen voor Martinez of die dat nou waard is of niet.

Ik vermoed dat Martinez in een driemans-defensie kan uitgroeien tot een verdediger van wereldklasse. Bij Ajax kan hij prima in het centrum spelen, maar zie je soms al wel enkele kwetsbaarheden aan het licht komen als hij met al zijn agressiviteit iets te fel naar voren stapt of als hij er wordt uitgelopen door een snelle speler. Daarnaast is hij niet de grootste, wat natuurlijk geen obstakel hoeft te zijn, maar dat wel deels is. Als éã©n van de drie centrale verdedigers kan Martinez mijns inziens excelleren, omdat hij defensief uitstekend is, met ruimte in de rug kan spelen en ook erg goed aan de bal is. Met extra rugdekking hoeft hij niet op de handrem te spelen en is hij met zijn felheid en voetballend vermogen een verrijking voor erg veel teams. Hij is geen Blind als het aankomt op het overslaan van een linie, maar is erg goed in het afschermen van de bal en heeft een goeie inspeelpass, terwijl hij ook goed kan openen naar de andere kant.

Ik gok dat Lazio wel wat meer zal betalen dan Ajax, maar momenteel vraag ik me toch af of Lazio wel echt een goede stap omhoog is. Spelen in de Serie A natuurlijk wel, maar Europees gezien denk ik toch dat je met Ajax zeker zoveel kans hebt op succes.

17 maart 2021 om 13:17

Dat denk ik ook. Nu is er met de diverse blessures natuurlijk wel ruimte gekomen voor Martinez, terwijl hij eerder dit seizoen de bank warm hield. Hij moet wel het vertrouwen hebben dat hij deze plek in de basis vasthoudt, anders begrijp ik het wel als hij verder kijkt. Het is de vraag hoe Ten Hag het straks aanvliegt. Blind op het middenveld? En als Nico vertrekt, wie pakt dan die linksback positie?

17 maart 2021 om 13:46

Dat is waar, maar ik denk toch dat Lazio bij het vertrek van Torres ook nog wel alternatieven heeft waar hij de strijd dan mee aan zou moeten gaan? Ik ken de samenstelling momenteel niet zo goed bij Lazio, maar ik neem niet aan dat hij daar ineens de enige man voor basis zal zijn op zijn positie(s). Al met al denk ik dat het niet per se een stap is waar hij veel beter van zou worden.

Persoonlijk zeer gecharmeerd van Touba, samen met Lamprou de sterkhouders van RKC dit seizoen. Op het eerste gezicht oogt Touba nogal als de ideale schoonzoon, netjes en keurig loopt hij op het veld. Echter als je er op gaat letten is het echt solide verdediger, wint veel van zijn persoonlijke duels (lucht en grond). komt vaak voor zijn directe tegenstander, heeft een uitstekende lange paas (hoog percentage dat aankomt op de helft van de tegenstander). Is redelijk snel, en lost veel op met zijn tackles. Wat mist bij deze jongen is meer het killer instinct en de uitstraling dat hij je spits helemaal opvreet. Dribbelend kan het hier en daar ook nog wel wat beter. Maar al met al denk ik dat hij bij een club zoals Utrecht/vitesse zich redelijk staande zou houden in de basis, zeker gezien zijn leeftijd een prima optie!. Ik hoop dat mijn clubbie hem dan ook voor een mooi bedrag kan verkopen of op de één of andere manier langer weet vast te houden. Gr een RKC en Touba fan.

17 maart 2021 om 16:16

Verlengen zou het beste zijn.. Maar ook bij AZ kan hij prima spelen. Ajax in de toekomst ook wel maar dan moeten er nog wel een paar stappen gezet worden. Fijne speler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger74
E. ÁlvarezMiddenvelder72
R. GravenberchMiddenvelder71
S. BerghuisAanvaller72
S. HallerAanvaller75
D. TadićAanvaller74
J. TimberVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren