Zieltogend VVV-Venlo legt lot in handen van Jos Luhukay

Woensdag, 17 maart 2021 om 09:10Rian Rosendaal • Laatste update: 09:39

Jos Luhukay is de rest van het seizoen de trainer van VVV-Venlo. De 57-jarige oefenmeester wordt woensdagochtend al officieel gepresenteerd en zal aansluitend voor het eerst op het trainingsveld van VVV staan. Luhukay is de opvolger van Hans de Koning, die dinsdag te horen kreeg dat de nummer vijftien in de Eredivisie niet met hem verder wil.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verstandige keuze van VVV-Venlo?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door houtapp)

Prima keuze denk ik, een ervaren trainer met een verleden als speler bij de club. VVV zit in een mindere periode maar ik verwacht dat ze erin zullen blijven.

Rijp voor de slacht dit Vvv, worden nog ingehaald door Willem II. In de Play-offs geef ik ze ook heel weinig kans tegen Nac, Graafschap en/of Cambuur. Zonder hun Griekse god waren ze denk ik al afgeschreven.

17 maart 2021 om 09:39

Ik denk dat VVV best een aardig team heeft staan voor play-offs. Weinig echt goede speler, maar wel een taaie, fysieke ploeg voor tegenstanders die qua niveau vergelijkbaar zijn

17 maart 2021 om 09:45

Bobiku29, het is echt dramatisch wat ze laten zien. Ik weet niet of je Nac, Graafschap en/of Cambuur hebt zien ballen ? Oogt fris en vol vertrouwen. Alles wat bij de Limburgers ontbreekt.

17 maart 2021 om 09:49

Ik denk dat het juist een probleem is dat ze qua niveau vergelijkbaar met de tegenstanders zijn. Er zit namelijk heel veel druk op die wedstrijd voor Vvv, want zij hebben alles te verliezen en dat met een broos zelfvertrouwen kan net het verschil maken dat ze eruit gaan. Het is niet voor niets dat de laatste jaren de nummers 16 en 17 het vaak niet redden in de play-offs.

17 maart 2021 om 09:50

Play offs is wel heel tricky altijd. Kan me nog paar jaar geleden herinneren dat NAC NEC uitschakelde. In Breda was NEC toen veel en veel beter, maar won NAC eigenlijk door het publiek.

In Nijmegen kon NEC het niet rechtzetten en ze lagen er zomaar uit. Terwijl ze een betere selectie hadden dan Nac.

17 maart 2021 om 10:09

Sparta, Rkc, Emmen voor Vvv, De resterende wedstrijden zijn ze zeker kansloos. Rkc, Ado, Fortuna voor Willem II de resterende wedstrijden zijn zij kansloos. Het zal er echt omhangen in de onderlingen wedstrijden.

17 maart 2021 om 10:12

Zeker, en het is ook altijd gevaarlijk omdat de KKD-clubs er met vertrouwen in gaan en Eredivisieclubs met angst. Ik wil ook niet zeggen dat ik er blindelings in geloof dat ze zich handhaven, maar ik denk dat het best wel een taaie ploeg kan zien. Wat ik bijvoorbeeld ook denk van de Eagles

Als je als club dan toch je trainer ontslagen hebt, en dat zag je wel aankomen ook, dan vind ik de keuze voor Jos Luhukay wel een logische. Hij heeft een verleden als speler bij de club, kent de aanwezige TD en assistent trainer en heeft veel ervaring met clubs die in degradatieproblemen zitten. Hij heeft ook meerdere clubs in Duitsland terug naar de eerste Bundesliga gebracht. Ik denk niet dat Luhukay VVV uit de degradatiezorgen gaat halen, daar zitten ze nu al te ver in, maar ik denk wel dat hij VVV kan behouden voor de eredivisie.

17 maart 2021 om 09:45

Het is op zich niet altijd positief om te weten dat hij veel ervaring heeft met clubs in degradatieproblemen. Wat is de oorzaak dat ze in de degradatieproblemen kwamen? Pech, de spelersgroep, of juist de trainer? En je benoemt dat hij ook enkele clubs naar de eerste Bundesliga heeft gebracht. Die situatie is ook heel anders dan de situatie waar VVV nu in zit.

17 maart 2021 om 10:37

Misschien beter kijken wat voor clubs hij heeft getraind. Of hij werd aangesteld omdat een club al in de degradatie zone stond en hij ze eruit moest trekken. Of hij promoveerde met een relatief kleine club van de 2de naar de 1ste divisie en dan is het niet onlogisch dat je tegen degradatie strijdt. ben benieuwd wat die bij Venlo kan klaarspelen in deze korte tijd.

Ze spelen nog tegen de nodige andere laagvliegers, dus er is nog wel wat mogelijk.

@paulr_1982 In de gevallen waarover ik het heb was het niet altijd zo dat Luhukay die clubs zelf naar de rand van degradatie had gebracht, maar net als nu de club van een ander over nam om die te redden dan wel terug te brengen naar het niveau waar het net vandaan kwam. Het garandeert helemaal niets natuurlijk, maar het is wel een vingerwijzing. Ik denk dat Valckx een logische zet heeft gedaan.

Het is te hopen dat er een positief 'schok-effect' ontstaat. Als er dan nog wat puntjes her en der gepakt worden dan zal VVV zich weten te handhaven. ADO en Emmen hebben nog heel wat recht te zetten. Die zullen VVV niet zo snel voorbij streven. Bovendien heeft VVV de topscorer van de Eredivisie in de ploeg. Mag eigenlijk niet misgaan.

17 maart 2021 om 10:38

Het zal vast beter gaan dan onder de Koning. De gelatenheid spatte van zijn gezicht, het zou allemaal wel goedkomen. Hoe kun je steeds na een nederlaag met een lachend gezicht vertellen dat het zo slecht niet was.

Een uitstekende keuze voor VVV. Maar is het nu alleen tot het einde van dit seizoen of ook voor volgend seizoen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Willem II31-28
15.RKC Waalwijk30-22
16.FC Emmen30-28
17.VVV-Venlo23-48
18.ADO Den Haag22-47
Voor de complete stand: Eredivisie

0 fans
Coach, 58 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren