FC Twente wacht op doorbraak in onderhandelingen met PSV

Woensdag, 17 maart 2021 om 07:55 • Laatste update: 08:08

De transfer van Joël Drommel van FC Twente naar PSV laat ondanks een persoonlijk akkoord nog even op zich wachten. Beide clubs zijn het nog altijd niet eens geworden over de hoogte van de transfersom van de 24-jarige keeper. Technisch directeur Jan Streuer laat in gesprek met TC Tubantia weten dat de Tukkers geen haast hebben met de verkoop van de sluitpost.

Drommel bereikte onlangs een akkoord over een vijfjarig contract in het Philips Stadion. FC Twente gunt hem een zomerse overstap. “Daarom hebben we Joël ook toestemming gegeven om met PSV te gaan praten”, reageert Streuer in het regionale dagblad. Waar Drommel het snel eens werd over de persoonlijke voorwaarden, verlopen de onderhandelingen tussen PSV en Twente stroever.

“We hebben nog geen akkoord”, aldus Streuer. “Ik heb al ergens gelezen dat het nog slechts een kwestie van details is, maar dat is zeker niet zo. Wij hebben PSV aangegeven wat we willen, en we wachten nu verder af.” Het Eindhovens Dagblad meldde maandag dat beide clubs nog steggelen over een aantal punten, waaronder het tijdstip van de betaling van de transfersom, die volgens de krant op een bedrag van ongeveer 3,5 miljoen euro ligt.

Met het aantrekken van Lars Unnerstall haalde Twente reeds een opvolger voor Drommel in huis. Desondanks heeft Streuer geen haast met de verkoop van Drommel. “Het is nog maar maart”, benadrukt Streuer. “Normaal gesproken worden deze zaken in juni/juli afgehandeld. Nogmaals: wij weten wat we willen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door twente-watcher)

Tsjaa kunt hierop wachten. Beiden partijen willen een paar ton smokkelen. Voor psv gunstig dat ze akkoord zijn met Drommel. Tenzij het hem niet uitmaakt waar zijn toekomst is.

17 maart 2021 om 08:54

Wij hebben voorlopig de tijd nog wel transfermarkt is nog niet eens geopend. Wie weet wie er straks interesse toont?

17 maart 2021 om 09:44

Weet je wat ik niet snap.
PSV heeft Unnerstal al die kant op laten gaan. Toen hij ging wisten ze toch ook wel dat ze drommel wisten hebben.
Dan gebruik je die toch in de onderhandeling?

17 maart 2021 om 09:46

Unerstall is transfervrij dus PSV heeft er niets meer over te zeggen

17 maart 2021 om 09:49

Ok dan snap ik het helemaal en heb ik niks gezegd.

Als je als Twente weet dat speler en PSV al akkoord zijn, dan heb je wel een lekkere onderhandelingspositie. Alleen oppassen dat je je hand niet overspeelt, want dan zit je met een ongemotiveerde speler.

17 maart 2021 om 08:21

Kunt het ook als voordeel zien voor psv. Die weten nu dag drommel (graag) wilt komen en kan twente voor het blok zetten. Aangezien ze al een opvolger hebben speelt dat ook nog eens mee

17 maart 2021 om 08:41

Het werkt inderdaad twee kanten op. Bovendien hoeft zo'n persoonlijk akkoord niet altijd wat te zeggen als PSV nog andere tatgets heeft en Twente inderdaad hun hand overspeelt wat betreft de vraagprijs.

17 maart 2021 om 09:04

Ik denk dat Twente toch echt wel sterker staat. Laat maar zien hoever ze echt willen gaan om Drommel binnen te halen.
We gaan het zien! Zou voor Drommel een super stap zijn al moet ik het toch zien of hij de stap kan zetten, zou leuk zijn voor de Nederlandse keepersgilde.

17 maart 2021 om 10:37

Gezien zijn openlijke geflirt met Ajax kan ik me niet voorstellen dat hij alleen naar PSV wilt én de club die hem kansen heeft gegeven voor het blok wilt zetten. Drommel staat er aardig op en zal straks wel op meer interesse kunnen rekenen.

17 maart 2021 om 12:00

Dat zegt natuurlijk niets. Als een soortgelijke club met een leuk verhaal en dezelfde transfersom op de proppen komt, slaat zo'n mening vaak snel om. Ajax hoeft bijvoorbeeld maar aan te kloppen en hij stapt in de auto en gaat met Ajax praten bij wijze van spreken. Overigens denk ik niet dat dit invloed heeft op de onderhandelingspositie van beide clubs. Het is duidelijk dat beide clubs eruit willen komen met elkaar en PSV probeert (zoals gewoon is in onderhandelingen) nog wat van de prijs af te krijgen, of FC Twente probeert iets op te laten nemen wat PSV wat aan de gortige kant vindt (bijvoorbeeld een doorverkoopclausule). Dit zijn hele gewone situaties en ik heb niet het idee dat er problemen zijn. Ik verwacht dan ook dat ze er binnen anderhalve week uit zijn met elkaar. Is dat niet het geval; dan wordt een deal wat moeilijker natuurlijk.

17 maart 2021 om 09:01

Ik denk dat het allemaal weinig uitmaakt. Ze hebben nog zoveel tijd om dit rond te maken. Zelfs al komen ze er niet uit in april, dan zie ik het in juni of juli alsnog rond komen. Ook hebben zowel Twente als Drommel bij een mogelijke mislukking nog maanden de tijd om een andere club te vinden die wel de gewenste transfersom wil betalen. Het wordt pas penibel als hij op 29 augustus nog steeds bij Twente onder contract staat.

17 maart 2021 om 09:45

Mag wel.

17 maart 2021 om 10:43

Ongemotiveerde speler wordt vaak overdreven, dat is hooguit voor 3 weken, want die speler snapt ook dat hij zich moet laten zien wil hij de volgende transferperiode weg komen. Plus Twente heeft al een vervanger, dus voldoet Drommel niet meer maken ze hem 2e keeper, want die heb je ook nodig.

17 maart 2021 om 10:53

Onzin, PSV legt gewoon een bod neer en als Twente ineens meer gaat vragen zoek je vrolijk verder. Dan blijft Twente zitten met een ontevreden keeper terwijl ze al een vervanger hebben gehaald. Lijkt me voor beide partijen beter om de verstandhouding goed te houden voor toekomstige transfers. Zo'n geweldenaar is Drommel ook weer niet dat PSV ineens de hoofdprijs gaat betalen. Daarbij lijkt het me ook niet dat er veel andere clubs zijn die psv gaan overbieden.

17 maart 2021 om 11:47

Altijd sterk om een reactie te beginnen met onzin, Twente gaat niet ineens meer vragen, hoe kom je daar nu weer bij?

17 maart 2021 om 11:49

Was een reactie op DNSD, niet op jou.

17 maart 2021 om 11:54

Hazardinho licht er aan hoe je dat uitspeelt. PSV heeft nu laten blijken dat ze graag Drommel willen vastleggen maar voor Twente maakt het niet uit of dat geld van PSV komt of van een andere club. Als er veel belangstelling komt voor Drommel kunnen ze de prijs op drijven. Dat is het schaakspel

17 maart 2021 om 12:04

Ik heb niet de indruk dat FC Twente de prijs omhoog heeft geschroefd. Ik denk gewoon dat FC Twente een bepaalde deal in gedachten heeft en daar niet of nauwelijks vanaf wijkt. PSV doet ook iets wat doodgewoon is in onderhandelingen, namelijk de prijs omlaag proberen te krijgen. Deze deal komt denk ik wel rond.

17 maart 2021 om 12:11

Oh dat zeker wel. Beide partijen willen alleen niet de eerste zijn die toe hapt heb ik het idee.

Denk dat PSV zich even achter de oren krabbelt na het zien van de laatste wedstrijden waarin Drommel niet echt een sterke indruk maakte,en om daar nu zoveel geld aan uit te geven....

17 maart 2021 om 08:34

Dat zou wel heel goed beleid zijn. Een contract overeen komen met een speler omdat hij de afgelopen periode een goede indruk op je heeft gemaakt, maar de onderhandelingen met de club vertragen omdat hij in 1 wedstrijd niet zo'n sterke indruk maakt.

Als Overmars hem echt wil hebben, dan stopt hij toch 4/4,5 miljoen in een koffertje en gaat hij vandaag nog in zijn auto naar Enschede. Ik zou drommel graag bij Ajax zien als opvolger van Onana.

17 maart 2021 om 08:41

Niet voordat hij een duik heeft genomen in zijn pakhuis met geld

17 maart 2021 om 09:40

Zou hij niet koffertjes met bedragen tot 10 miljoen euro klaar hebben staan op zijn kantoor? :-P

17 maart 2021 om 08:49

Laat Drommel maar naar PSV gaan. Vind het geen niveau voor Ajax.

17 maart 2021 om 09:04

Daarbij heeft Ajax Scherpen nog onder contract staan die zal toch ook niet voor de sier gehaald zijn...

17 maart 2021 om 10:33

Ajax is het MCI van Nederland. Ze kopen gewoon voor een habbekrats wie potentie lijkt te hebben en verhuren die dan. Blijkt het niets of onvoldoende dan wordt die speler verkocht en zo verdiend Ajax er twee keer aan. En omdat er dan een Ajax keurmerk op zit wordt de speler ook nog duurder verkocht. Het oude principe, met geld maak je geld, werkt ook hier. Niks mis mee, dat hebben ze zelf zo opgebouwd. Dus die Scherpen daar vallen ze zich geen buil aan.

17 maart 2021 om 11:36

Ah ja want Drommel staat ondanks persoonlijke overeenstemming met PSV natuurlijk te trappelen om bij Ajax aan de slag te gaan, die zou zijn hele hebben en houwen in de steek laten voor een kansje onder de lat in de Arena.

17 maart 2021 om 13:08

Drommel heeft in eerdere interviews aangegeven dat hij interesse had in Ajax ja. En als PSV er niet (snel) met FC Twente uitkomt dan staat het elke andere club vrij om te onderhandelen met FC Twente. Dus jouw reactie is een beetje raar.

17 maart 2021 om 14:52

Nee hoor. Drommel heeft zeker interesse om bij Ajax aan de slag te gaan, maar net zo goed interesse om met PSV aan de slag te gaan (hij wil een stap maken naar de Nederlandse top) en was het daar vrij snel mee eens over de voorwaarden daarvan. Het is dus absoluut niet zo dat wanneer Overmars met een koffer geld aan komt alles opeens anders is. Je doet net alsof de clubs beslissen waar de speler heen gaat, maar dat ligt toch echt bij de speler zelf. Ik reageerde overigens zo ongenuanceerd omdat je het ook nogal ongenuanceerd stelt in je reactie.

17 maart 2021 om 12:05

Ook een teken dat Ajax er niet zo happig om is. Anders hadden ze 'm gewoon gekocht en was hij nu al rond geweest met Ajax.

17 maart 2021 om 12:13

@paulr_1982 wat heeft Overmars of ajax hiermee te maken? Drommel had goedkeuring gehad van Twente om te overleggen met PSV (wat betekent dat verschil overbrugbaar is tussen de 2 clubs) en speler en club hebben akkoord.

Tussen PSV en Twente loopt het wat stroef, maar details weten wij niet. Zal hoogstwaarschijnlijk om details gaan (verwacht niet miljoenen anders hadden zij nooit toestemming gegeven aan de speler) zoals doorverkoop% of huurspeler betrekken in deal.

17 maart 2021 om 13:13

Omdat Drommel ook in de belangstelling staat/stond van Ajax, dat heeft het er mee te maken.

En de details kennen we inderdaad niet, maar waarom doe jij alsof je ze wel kent? Het kan heel goed zijn dat FC Twente Drommel direct toestemming heeft gegeven om met PSV te praten. Hij heeft nog een contract tot volgend jaar en de opvolger is al binnen, dus verkopen gaan ze hem sowieso. En bij een snel akkoord kan FC Twente iets strakker vasthouden aan de vraagprijs. Dus dat een deal tussen PSV en FC Twente dichtbij is hoeft helemaal niet zo te zijn.

18 maart 2021 om 07:54

Nou nou, wat een detail. Een paar miljoen verschil noem ik nou niet echt een detail. Het is duidelijk dat we de details niet kende, tot dat vanmorgen het bericht op deze site verscheen dat FC Twente 6,5 miljoen wil ontvangen. Nu komt mijn verhaal toch iets geloofwaardiger over. PSV was heel snel rond met Drommel en dat heeft FC Twente het signaal gegeven om iets steviger in de wedstrijd te gaan zitten.

18 maart 2021 om 09:27

Paulr_1982 Yep. Ik dacht dat ED ook had bevestigd dat rond 3,5 was. Is mbt nieuws van PSV wel vaak correct.

Maar we weten nog steeds niet wat de waarheid is. Even afwachten tot het rond is dan weten we de details.

Lijkt me een goede aanwinst. Is nog jong voor een keeper dus kan nog beter worden. Zal geen wereld top worden maar voor ons een prima keeper van het niveau Waterreus denk ik.

Beide clubs komen er wel uit. Verschil zal niet echt hoog zijn. Twente heeft niets aan een ongemotiveerde keeper. PSV wil Drommel graag. Nog even stoeien over een paar ton en done deal.

17 maart 2021 om 10:38

Het lijkt erop dat Twente qua transfersom niet het onderste uit de kan wil, maar graag direct de centjes wil zien. En niet uitgesmeerd over meerdere termijnen. En dat snap ik wel, want zo'n eerste termijn gaat zo naar de kas van de gemeente voor aflossing en dan hebben ze niks om te herinvesteren.

17 maart 2021 om 12:09

Het lijkt me dat er wel wat meer speelt dan alleen dat punt. Dergelijke punten duren vaak niet zo lang. Ik denk dat de transfersom inderdaad niet veel hoger of lager dan die 3,5 miljoen euro uitvalt, maar wellicht onderhandelen ze ook nog over een eventuele clausule.

18 maart 2021 om 15:33

Ik denk toch dat Twente het zo speelt. Ze willen een hoger bedrag en dat mag dan in termijnen, of 3,5 a 4 miljoen, maar dan ineens.

Ik lees toch duidelijk dat Drommel over een half jaar transfervrij is, waarom moet psv dan toch nu 3,5 miljoen betalen, als ze geduld hebben is ie straks gratis of zie ik iets over het hoofd???

17 maart 2021 om 11:26

Twente heeft een eenzijdige optie om een jaar te verlengen.

17 maart 2021 om 12:20

@skede Oh oke bedankt hiervoor. Wel vreemd dat ik dat dan weer niet teruglees in bv de ad-sport en andere artikelen hierover.

Nou ja, dat zal wel loslopen. De clubs hebben nog steeds de insteek om er gewoon uit te komen als ik het zo lees. Geen paniek!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
Y. VertessenAanvaller91
M. van GinkelMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Keeper, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren