VVV-Venlo bevestigt ontslag De Koning en wil heel snel opvolger aanstellen

Dinsdag, 16 maart 2021 om 10:25Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:39

VVV-Venlo neemt per direct afscheid van Hans de Koning, zo meldt de Limburgse club dinsdagochtend via de officiële kanalen. De coach is in een persoonlijk gesprek op de hoogte gebracht van zijn ontslag. De Venlonaren verloren de laatste zeven wedstrijden in de Eredivisie en zijn dan ook ontevreden over de slechte resultaten onder de trainer. Voetbal International wist maandagavond al te melden dat Jos Luhukay in beeld is als opvolger van De Koning, die sinds december 2019 aan het roer stond in Venlo.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Terechte beslissing van VVV-Venlo?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door sirius)

Belachelijk wat moet je ook met zon verschrikkelijk team.

15 maart 2021 om 23:11

Dat team is echt heeeeel matig inderdaad. Zonder giakoumakis stonden ze laatste.

15 maart 2021 om 23:15

Inderdaad heel knap van Giakoumakis dat hij met zo weinig goede spelers om zich heen, toch zo ver topscorder is.

15 maart 2021 om 23:33

Het is echt eigenlijk ook te krankzinnig voor woorden dat een speler van een degradatiekandidaat meer heeft gescoord dan een heel Rkc, Emmen of Ado.

16 maart 2021 om 12:20

Het is nog krankzinniger dat een bankzitter in Griekenland die in z'n leven nooit meer dan 1 op 4 heeft gelopen in de Eredivisie ineens 1 op 1 loopt na 24 wedstrijden. Het is gewoon een vreemde situatie.

16 maart 2021 om 12:46

Absoluut heel knap, volgend jaar zou ik Giakoumakis graag in Sittard zien; hoelang heeft hij een contract in Venlo? Verder is De Koning ook een matige trainer natuurlijk laten we eerlijk zijn. Op basis van zijn palmares en hoe hij afgelopen weekend ook weer zo passief coachte mag je stellen dat deze man verder wel klaar is op dit niveau

16 maart 2021 om 10:34

Ik begin steeds meer te hopen dat naast RKC ook Emmen het nog gaat redden. De twee clubs die beseffen dat degradatievoetbal nou eenmaal hun lot is en, ipv paniekvoetbal op organisatorisch vlak, ervoor kiezen om rust te bewaren en pal achter de trainer te staan in wiens visie ze geloven.

16 maart 2021 om 11:56

@siepie, dus insinueer je hiermee dat er bij VVV op organisatorisch vlak paniekvoetbal wordt gespeeld? VVV is juist 1 van de rustigste clubs op bestuurlijk vlak. De Koning wordt gewoon terecht ontslagen. Het hele seizoen wordt er verschrikkelijk voetbal op de mat gelegd en zonder de opleving in januari en zonder het Griekse fenomeen hadden ze stijf onderaan gestaan. Dat heeft niks met bestuurlijk paniekvoetbal te maken

16 maart 2021 om 12:53

Ik vind persoonlijk dat De Koning bijzonder weinig verweten kan worden. Voordat hij aangesteld werd ging het namelijk veel minder en dat komt omdat hij inderdaad resultaatgericht ging spelen. Maar wil jij met Swinkels en/of Kum op de middenlijn gaan verdedigen? Giakoumakis doet het geweldig, maar heeft ook wel wat ruimte nodig. John en Van Crooy kunnen niet heel veel, maar ze rennen iig wel en zijn dus ook gebaat bij een verdedigende stijl. Dus ja, ik vind het ontslag van De Koning alles behalve logisch.

16 maart 2021 om 10:51

idd echt belachelijk, helemaal als je kijkt naar de tegenstanders in de afgelopen 7 wedstrijden. Feyenoord, Vitesse 2x, AZ, Utrecht en Fortuna 2x die gewoon een veel beter elftal hebben en super goed draaien. Werkelijk geen enkele andere trainer had met dit materiaal beter gepresteerd. Die punten die ze nu hebben is gewoon al super bijzonder. Tel daar bij op de overwinningen in januari op Willem 2, Ado, Twente en Vitesse en het bereiken van de halve finale in de beker. De leiding van VVV moet zich Kapot schamen. Ik hoop dat ze eruit vliegen.

16 maart 2021 om 11:05

Enerzijds snap ik je reactie, anderzijds kan je moeilijk ontkennen dat de spirit uit de selectie lijkt nadat de Koning bekend maakte na dit seizoen te vertrekken. Dan kun je het met elkaar laten aanmodderen, of proberen de spirit terug te krijgen met een nieuwe trainer en wel die waardevolle ED plek te behouden.

Ben benieuwd of het gaat helpen. Een nieuwe man voor de ploeg. Hoop het als RKC fan niet.

16 maart 2021 om 12:21

Zonder Giakoumakis is het helemaal niets. Ik denk dat dit het maximale is wat je eruit kunt krijgen. Ik denk namelijk niet dat die Giakoumakis een nog hoger rendement kan halen.

Kan ADO een voorbeeld aan nemen. Hadden Brood eruit moeten sturen. Soms zie je gewoon aan alles dat het niet beter gaat worden, ookal is je team nog zo matig.

15 maart 2021 om 23:12

Bij ADO kun je iedereen voor die ploeg zetten het word toch niks.

15 maart 2021 om 23:21

Niet mee eens, met het materiaal dat Den Haag heeft moet je minimaal handhaven. Nee vasthouden aan Pinas en die andere jongen centraal is niet de oplossing. Brood heeft me nog nooit kunnen overtuigen, leuk voor de camera maar meer ook niet

15 maart 2021 om 23:34

Het materiaal van ADO is qua naam prima ja, maar pas sinds de winter. En dat is gewoon te laat. Het is een onsamenhangend elftal zonder balans

15 maart 2021 om 23:43

Wel materiaal? Een stel mooi weervoetballers zoals een Mokthar, Vejnovic, Kramer gecombineerd met jonge gasten die bij lange na niet het niveau aan kunnen. ADO is al 2 jaar lang 1 van de 2 slechtste ploegen van de Eredivisie.

16 maart 2021 om 00:07

El Khayati, Goossens, Janmaat. Van Ewijk doet het goed, die Fraisl lijkt me een aardige keeper. Als er afgelopen zomer al gewerkt was aan dat team, in plaats van deze herstelwerkzaamheden, had ADO denk ik drie plekken hoger gestaan. Helaas kochten ze echter blind jonge spelers in de illusie dat alles fris zou zijn en veel waarde zou gaan vertegenwoordigen

16 maart 2021 om 12:27

@bobiku29 - De aankopen vanaf november verdienen minimaal 4 ton per jaar en bovendien kwamen die jongens met een deukje en een krasje. Die kunnen zich momenteel ook totaal niet onderscheiden. Verder is toch nu wel duidelijk dat ADO eigenlijk geen keuze had. Die werkten zich in de schulden om erin te blijven en werken zich dit seizoen wederom in de schulden om erin te kunnen blijven. Ze moesten juist gaan bezuinigen, maar weken daar deze winter weer vanaf. Echter lijkt dat dit keer niet goed uit te pakken. Hoe dan ook gaat dit schadelijk zijn voor Ado. Het is alleen afwachten hoe groot die schade wordt. In ieder geval; dat is mijn observatie.

16 maart 2021 om 12:24

Maar met die logica kan er dus nooit iemand degraderen. Soms moet je als bestuur ook gewoon beseffen dat je bij de onderste ploegen hoort. Daar waar Emmen de rust bewaart en snapt dat ze het uitstekend gedaan hebben en dat er niet zoveel meer in zit, zie je bij ADO en VVV enorme paniek.

16 maart 2021 om 12:57

FC Emmen de rust bewaard? Alleen maar omdat ze de trainer hebben laten zitten? FC Emmen heeft na de zomertransferdeadline ook nog gewoon een compleet elftal aan nieuwe spelers gehaald. Afgelopen winter net zo veel spelers aangetrokken als Ado. Die voeren wat dat betreft precies hetzelfde beleid.

16 maart 2021 om 14:48

De spelers die Emmen aantrok, verdienen ongetwijfeld geen subtop-salaris. Clubs in de problemen halen altijd spelers. Dat op zich is niet vreemd. Spelers halen die je eigenlijk niet kunt betalen, daar ontstaan de problemen.

Goede zet. Op basis waarvan de beste man ooit coach van Venlo kon worden is mij een groot raadsel. Het leek een grote teddybeer die alles maar oke vind en weg lacht. Al verlies je met gigantische cijfers en lijkt het nergens op, Hans de Koning staat daarna gewoon lachend voor de camera alles dood te relativeren.

15 maart 2021 om 23:40

STORING, dat kan zijn, maar verdacht veel spelers vinden het een enorm fijne man. Bij Volendam en de Eagles ook al. Heeft met die clubs ook goed gepresteerd, dus het is echt wel meer dan een grote teddybeer die alles weglacht

16 maart 2021 om 00:04

Hij was gewoon stroman. Hij heeft de papieren en Jay niet. Verder deed hij al helemaal niks bij vvv

16 maart 2021 om 11:58

Dat was (op dat moment) wat VVV nodig had. De Koning was eindverantwoordelijk maar er wordt intern veel gebruik gemaakt van Jay Driessen die ook onder Steijn een hele belangrijke rol had.

Met Kum Swinkels en Da Graca ga je het met geen enkele trainer beter doen

16 maart 2021 om 03:09

Da Graca is gewoon een prima Cv hoor maar idd Kum en Swinkels zijn dramatisch. Vooral die Swinkels man man man. Elke keer als hij erin komt krijgen we er weer een paar om de oren.

Die gaan het niet redden, ook niet in de nacompetitie. Wat een middelmaat, ploegen die bovenin de KKD spelen zijn beter.

16 maart 2021 om 03:11

Hebben we gezien met een Almere City die we met 4-1 oprolde in de beker. Go Ahead ook 1-0 van gewonnen. Ik denk dat als VVV nacompetitie moet gaan spelen. Wat zeer waarschijnlijk is dan komen we hier wel doorheen.

16 maart 2021 om 11:05

Nouja van Go Ahead won je zeer gelukkig, VVV heeft eigenlijk geen kans gehad, die goal was een fantastisch afstandsschot en GAE miste een bult kansen. Dus die had je ook makkelijk kunnen / moeten verliezen. Beetje vergelijkbaar met Volendam PSV waar Volendam ook aanspaak maakte op de winst

Vind dit eigenlijk best wel een rare beslissing. Ja VVV verloor vaak de afgelopen weken. Maar wat verwacht je tegen onder andere Feyenoord, Vitesse (2x) en AZ. Hij wist de halve finale van de beker te bereiken met een enorm matig team. Pakte punten tegen directe concurrenten en staat voorlopig 7 punten boven de directe degradatiestreep. Geweldig is het niet wat VVV presteerd (die Griek buiten beschouwing laten), maar wat verwacht je met dit materiaal.

Groot gelijk natuurlijk. De man had eigenlijk zelf zijn conclusies al moeten trekken na de 0-13 tegen Ajax, de grootste wanprestatie van een Nederlands profteam ooit. Veel wedstrijden verliezen is logisch met dit team, maar er is een bepaalde ondergrens waar VVV met regelmaat kilometers diep doorheen zakt.

Belachelijke beslissing. Gezien het zware programma van de afgelopen maanden was dit niet onoverkomelijk. De duels waar VVV echt punten kan pakken komen nog. Prima moment om in te stappen voor een nieuwe trainer haha.

16 maart 2021 om 11:54

Eens! Hoewel veel mensen dit bij Hofland ook zeiden, was het bij Hofland onterecht. Hofland presteerde gewoon drama. Bij VVV ligt het echter anders en had de Koning echt nog wel genoeg punten gepakt tegen de zwakkere broeders die komen gaan. Ik hoop niet dat het VVV bestuur had verwacht dat ze Fortuna thuis zouden winnen en dat ze 'ondermaats presteerden'. Fortuna is gewoon twee klassen beter dan Vvv.

De paniek slaat toe in Venlo. VVV is wat mij betreft het zwakste team in de Eredivisie. Daar kan De Koning niet zo heel veel aan doen.

Dit ontslag zag ik al aankomen, zeer voorspelbaar. Een nederlaag tegen Fortuna zou VVV in directe problemen brengen. Ik zag de Koning vooraf nog op t.v. verklaren dat hij en "zij daar boven" het helemaal eens met elkaar waren terwijl ik op datzelfde moment dacht dat zij daar boven het na een nederlaag gewoon ineens niet meer met elkaar eens zouden zijn. De zege van Willem II maakte dat alles al weer een stuk waarschijnlijker en dus gebeurde precies dat wat ik al dacht en in feite iedereen aan kon zien komen. Luhukay is een logische opvolger. Heeft al vele Duitse clubs (terug) naar hoger niveau gebracht en is kind van de club. Ik ben benieuwd of hij VVV kan behoeden van degradatie/promotiewedstrijden. Ik verwacht niet dat ADO en/of Emmen de Venlonaren nog in gaat halen.

Tja, pure paniek en die technisch directeur gaat natuurlijk niet de verantwoordelijkheid nemen voor deze dramatisch slechte ploeg. Met afstand het zwakste team uit de Eredivisie, maar door die spits nog boven Emmen en Ado. Valckx zal vol blijven houden dat er meer uit te halen is.

ADO gaat de play-offs in.. En VVV-Venlo en Emmen degraderen rechtstreeks. Willem II ontsnapt dus op het nippertje.. Dat is wat ik denk. Dus of ze in Venlo nou met of zonder de Koning aan het roer gaan spelen ze gaan er sowieso uit aan het einde van het seizoen. Zelfs Giakoumakis kan zijn club niet meer redden..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Willem II31-28
15.RKC Waalwijk30-22
16.FC Emmen30-28
17.VVV-Venlo23-48
18.ADO Den Haag22-47
Voor de complete stand: Eredivisie

Nederland
5 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren