V/d Gijp analyseert PSV - Feyenoord: ‘Hij loopt daar met zijn ziel onder de arm’

Maandag, 15 maart 2021 om 22:12 • Laatste update: 22:14

René van der Gijp heeft medelijden met Ridgeciano Haps, die volgens de analist ‘met zijn ziel onder de armen loopt’ bij Feyenoord. Tijdens Veronica Inside geeft Van der Gijp het advies aan Dick Advocaat om Haps niet langer als aanvaller in te zetten. De veelzijdige speler kwam tegen PSV (1-1) in de 72ste minuut in het veld voor linkerspits Luis Sinisterra.

"Wat ik wel vind, is dat Dick gewoon moet stoppen met Haps als linksbuiten in te brengen", aldus Van der Gijp. "Die jongen loopt daar gewoon met zijn ziel onder de armen. Deze jongen had het idee om als linksback in aanmerking te komen voor het EK. Zoveel hebben we er namelijk niet. Maar je ziet nu gewoon aan die jongen dat het gewoon klaar is. Hij kan het niet meer opbrengen, en dan moet je het niet meer doen ook. Hij heeft alles fout gedaan, en je kan het hem niet eens kwalijk nemen."

Volgens Hans Kraay junior had Advocaat betere opties voorin dan Haps. "Als je in de verdrukking staat kan je prima nog Róbert Bozeník inbrengen voor de spitspositie, en dan laat je Bryan Linssen, die bovendien zijn hele leven aan de linkerkant heeft gespeeld, een plekje opschuiven", aldus Kraay junior. "Dan heb je nog drie mensen die een doelpunt kunnen maken."

Johan Derksen vindt ook dat Haps anders gebruikt moet worden. "Ik begrijp Dick Advocaat altijd, maar van de keus om Haps op de bank te zetten en af en toe als aanvaller in te brengen begrijp ik niets. Ik vind het ook volledig onterecht naar die jongen toe. Hij is namelijk de beste linksback van de selectie, maar je ziet aan zijn lichaamstaal dat hij erg ongelukkig is op de plaats waar hij nu staat. Op een een of andere manier heeft Advocaat een zwak voor dat ‘backje’, Tyrell Malacia, die wel naar voren rent maar een matige verdediger is. Haps is op alle vlakken een betere speler. Het kan wel zijn dat Dick hem elke dag ziet spelen, maar Dick ziet ook dat hij de carrière van een jongen (Haps, red.) helemaal stopgezet heeft."

Van der Gijp herhaalt dat Haps alleen als verdediger gebruikt zou moeten worden. "Dick moet dat echt niet meer doen, je ziet aan die jongen dat hij het zwaar heeft. Laat hem dan lekker op de bank zitten. Hij viel zo godvergeten slecht in: hij heeft werkelijk niets goed gedaan. Het jochie dacht dat hij tegen het Nederlands elftal aan zat, maar wat is hij nu? Wat een rare invaller als linksbuiten." Alleen in uitzonderingsgevallen zou Haps volgens Derksen nog als aanvaller kunnen spelen. "Kijk, als je hem een keer om tactische redenen als linksbuiten zet omdat je een goede opkomende back hebt, dan kan dat in topwedstrijden. Maar ik vind dat hij de eerste keus moet zijn in dit elftal."Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door peperbus038)

Malacia doet het prima en is verdedigend beter dan Haps. Veel meer een bijter. Hals links buiten slaat inderdaag echt helemaal nergens op. Echt belachelijk.

15 maart 2021 om 22:59

Haps was een paar keer leuk op de counter of met ruimte, maar gisteren zie je Haps hopeloos falen, maar ook meteen stilvallen bij balverlies. Je zou denken: "geef die 20 minuten alles wat je hebt", maar dat gebeurde totaal niet.

16 maart 2021 om 17:10

Gaf al aan dat hij niet linksbuiten wilde voetballen en word er telkens voor een paar minuten ingezet. Dan moet je wel bijzonder gemotiveerd zijn om dan 110% te geven.
Ik vind het zonde om Haps zo te zien. Vind het , mits fit, toch wellicht de beste linksback van Nederland

Het is lastig want ik vind in vergelijking tot Derksen Malacia een prima back die gewoon sterk presteert. Speelde bijvoorbeeld tegen Ajax Antony totaal uit de wedstrijd en heeft verdedigend ook goeie stappen gemaakt. Maar het is inderdaad wel duidelijk dat Haps geen linksbuiten is en daar ook niet graag speelt, hij heeft het ook aangegeven in een interview.

Je hebt nu op links gewoon een luxe probleem met Malacia en Haps, ze horen allebei te spelen maar dat gaat natuurlijk niet. Een verkoop van een van beide is komende zomer wel noodzakelijk en dan lijkt me Haps de logistische keuze gezien zijn contract en leeftijd.

15 maart 2021 om 23:00

Dersken downplayt Malacia en dat is zeer onterecht. Malacia is verdedigend prima, mag alleen wat meer trainen op zijn voorzetten; die zijn de laatste maanden zeer ondermaats.

15 maart 2021 om 23:00

Speelde Antony uit de wedstrijd? Antony had enkele grote kansen en had er minimaal 1 moeten maken... Malacia was hem enkele keren gewoon goed kwijt...

15 maart 2021 om 23:04

Excuses, ik was even compleet abuis.... Verwarde het met de wedstrijd tegen PSV.

15 maart 2021 om 23:10

In de wedstrijd deed Malacia niet mee

16 maart 2021 om 00:15

Ze kunnen inderdaad niet allebei spelen maar Malacia mag best wat rust krijgen, die heeft veel minuten in de benen. Ik vind wel dat Haps beter is dan Malacia. Ik had Haps basis gezet in de hoop dat we hem na dit seizoen kunnen verkopen voor een leuk prijsje , vooral als ie het Ek zou spelen. Dan kan Malacia volgend seizoen alles spelen. Maar Haps op linksbuiten gaat helemaal nergens over, alleen Dick kan zulke onzinnige dingen verzinnen en er aan vasthouden.

Kan bijvoorbeeld Malacia niet rechts spelen, Geertruida naast Senesi in het midden en Haps op links?

15 maart 2021 om 23:01

Malacia is net als Haps een linksback, denk niet dat Malacia heel gelukkig wordt van rechtsback spelen.. Dickie moet gewoon kiezen voor 1 van de 2, Haps als linksbuiten is ook geen oplossing

Malacia is goed, Haps is (vooralsnog) beter. Ik heb soms bijna het idee dat Advocaat voor Malacia kiest omdat hij dat gezeik over het niet opstellen van talent tegen wil gaan. Haps is echt een zeer goede linksback en ik begrijp niet dat hij niet in de basis staat

Haps gewoon lb zetten, Malacia dan maar als linksbuiten die rent toch vaak naar voren,de boel omdraaien iedereen tevreden...

16 maart 2021 om 03:39

Malacia kan niks aanvallend. Is prima in de 1 v 1 verdedigend maar aanvallend en in balbezit gewoon slecht

16 maart 2021 om 14:01

Alles van Malacia is terug of opzij. En als hij de aanval kiest dan komen de voorzetten vaak niet aan en anders met geluk. Haps vond ik als LB altijd wel dreigend en kon ook verdedigen zonder rare tackels.

16 maart 2021 om 17:13

Vind de voorzetten van Malacia vaak best dreigend.. Maarja ook vrij lastig om de bal goed voor te zetten bij een Linssen of Berghuis

Kijkt Derksen überhaupt nog weleens een wedstrijd? Malacia is juist verdedigend erg fel en aanvallend nog weinig bijzonder.

Malacia ontwikkeld zich behoorlijk maar Haps is n completere uitvoering en heeft ook nog scorend vermogen. Malacia compenseert zijn gebrek aan lengte door n portie felheid.

In het kader van noodzakelijke bezuinigingen, als je met Malacia een jongere zelfopgeleide back in huis hebt die het prima doet, verkoop Haps deze zomer. Daar vang je nog wel een transfersom voor, daarmee ben je verlost van een flink salaris en daarmee lever je vooral kwaliteit in de breedte in.

Het is zonde voor de transferwaarde van Haps. Als Haps dit seizoen linksback had gespeeld dan kon je hem deze zomer voor een miljoen of 10 verkopen en had je zijn opvolger met Malacia gewoon al in huis.

16 maart 2021 om 10:01

Hahaha 10 miljoen.. haal maar eerder een 0 eraf en dan lijkt mij 1 miljoen marktconform gezien de situatie hoe die nu is.

16 maart 2021 om 17:14

Als Haps gespeeld had was hij echt wel 10m waard. Nu als wisselspeler word hij verneukt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

13 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren